|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
przez te moje bóle brzucha tyle już naczytałam się o skurczach/ twardnieniu brzucha że mam dosłownie okrągłą głowę ![]() Czy stawianie się brzucha to jest samo co twardnienie brzucha?? Czy twardnienie brzucha zawsze powoduje że skraca się szyjka? Kilka razy miałam też taki dziwny ból brzucha- jakby rwący odczuwalny tak bardziej w dole brzucha, potrafiłam go poczuć np jak wstawałam z krzesła, czy jak próbowałam się podnieść z leżenia... po wzięciu nospy przechodził. Czy taki ból jest niebezpieczny ( zwiastuje np wcześniejszy poród?) A jak wam dziewczyny mija niedziela? U mnie dzisiaj wprost upalnie, siedziałam przez chwilę z Tż na ogrodzie jego rodziców ( oczywiście pod parasolem ), ale nie dało się długo wysiedzieć, bo nie było czym oddychać. Wzruszyłam się patrząc na Tż, który z uwagą czytał gazetkę, którą mu kiedyś kupiłam "Tato to ja"
|
|
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to twardnienie/stawianie odczuwam tak jak bym napinała wszytskie mięśnie w brzuchu i jest on mega twardy i po chwili puszcza.. u mnie jakoś od 6.05 do 2.06 stawiał się non stop , miałam wrażenie że więszkośc czasu jest własnie twardy..Ginka zbadała i niby z szyjką jest ok, ale dostałam zalecenie dużooo leżeć i udawać księżniczkę no i dostałam do luteiny i no-spy dodatkowo magnez i dopiero po nim zauważyłam że jest o niebo lepiej tego 17.06 mamy sprawdzić czy z szyjką dalej ok czy jednak te stawianie się doprowadziło do skrócenia się jej.. liczę że wszystko bd dobrze
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria fajny ten otulaczek
![]() Optymistka super, że same dobre wieści przyniosłaś od lekarza ![]() Zaczarowana najważniejsze, żebyś była zadowolona z lekarza, nieważne że już końcówka ciąży, teraz najważniejsza jest opieka dobrego specjalisty pentuerka oj śliczne masz te łóżeczko Skąd masz ten śpiworek ?Maria super wózek Bardzo fajny ten kolor wybrałaśasix Twój wózek też super Podoba mi się ten biały stelażU nas też gorąco strasznie, oglądamy sobie finał tenisa i jest fajnie Jutro jadę kupić koszule do szpitala Wydaje mi się, że coraz gorzej się czuję, boli mnie brzuch i dzisiaj w nocy mnie łapały skurcze łydek mimo tego, że biorę Aspargin... Mam nadzieję, że to tylko dolegliwości ciążowe i nic złego się nie dzieje Dobrze, że wizyta już w piątek
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mi ani razu nie twardniał/ nie stawiał się brzuch. No chyba, że to przegapiam... Czasem mam takie coś, że od wewnątrz czuję jakby rozpieranie i w jednym miejscu brzuch jest twardy, ale to wg mnie dziecko pcha główkę albo stópkę, bo reszta brzucha jest miękka. Pewnie każdą z nas te twardnienia czekają, bo to w sumie fizjologiczne przygotowanie macicy do porodu...
U nas dziś ciąg dalszy prasowania i układania w szafach. Mam już koncepcję na układanie ciuszków, więc robota idzie pełną parą. Do jutra powinniśmy skończyć prasowanie i wszystko będzie w szafie czekać na swoich miejscach już. I jutro przyjeżdża łóżeczko! Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas dziś leniwa niedziela mąż poszedł się właśnie zdrzemnąć a ja przeglądam allegro w poszukiwaniu rzeczy dla młodego Mi też dziś kolega tż-a zafundował komplement ,że pięknieję w ciąży nie powiem bardzo miło usłyszeć takie słowa gdy człowiek sam czuje się jak taki mały hipopotam
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-08 o 16:02 |
|
|
|
#3697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Mi sie stawia zazwyczaj, jak jestem długo na nokach, lub wdrapie sie na 3 piętro, a ostatnio jest to nie lada wyczyn halinka no na pewno super uczucie, wiem coś o tym bo też dostaje mnóstwo komplementów Najmilszy jest ten, że w sobie schudłam, tylko brzuszek mi rośnie Tak sobie tłumacze że te 10 kg poszło w brzuszek i w cycki ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
bo wszystkie przecież zasługujemy na miłe słowa, bo w końcu nosimy w sobie najwieksze skarby świata
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-08 o 16:30 |
|||
|
|
|
#3698 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Bluzka stara,taka bardziej jak koszula, kupiona z 3lata temu w crropie, na ciaze jak znalazl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja czuje nózki Maly przyplywa jak poloze reke po lewej stronie i sie wypina, czuc mala kuleczke wiec stawiam, ze to stopka. Zawsze glaska palcami to miejsce,jakbym go łaskotała Cytat:
Karuzela wyglada bosko, szkoda, ze u mnie ich nie bylo, bo tez ja chcialam. Zamowilam w podobnych kolorach ale pewnie nie bedzie taka ladna. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, ze ostatnio czuje jak mnie brzuch ciągnie.. tak jest nisko, ze ciezko mi sie siedzi i wstaje
|
|
#3699 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam!! normalnie nie wierzę, aż mnie oczy bolą.
Cytat:
Mi jak ciemnieją pojedyncze włosy to je wyrywam niestety mam hopla na punkcie zbędnego owłosienia, nawet ręce depiluję.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
))mi się czasem zdarza, że z jednej strony dostaję kopniaka a z drugiej czuję głaskanie ![]() Cytat:
bo ja też będę musiała moją kocicę jakoś ogarnąć ale na razie nie mam jak :/Cytat:
bo tylko takie coś mi się zdarza. Czy zawsze jak są takie twardnienia to trzeba brać nospę? Od początku ciąży, oprócz przeziębienia nie brałam ani pół tabletki przeciwbólowej czy rozkurczowej i jakoś tak wolałabym tego uniknąć jeśli nie trzeba ![]() Pocytowałam jeszcze masę rzeczy ale kolejny raz widzę że wizaż nie ogarnia cytatów z większej ilości stron. Pisałyście o karmieniu w miejscach publicznych - mnie też krępuje, jak ktoś wystawia cyca na wierzch. Oczywiście, jeśli nie ma gdzie się schować, to trzeba to zrobić i przy ludziach, ale można jakoś tak dyskretnie, a nie najpierw cała bluzka do góry, potem stanik w dół, dopiero dziecko do siebie, biust na wierzchu i jeszcze patrzy ci w oczy i z tobą rozmawia, znam takie przypadki można kurde wyjąć tą pierś mniej ostentacyjnie i dziecko przystawić, poza tym - wydaje mi się, że na ten czas rozmowę można przerwać, jeśli się dyskutuje z kimś prawie obcym wiadomo że z rodziną to już jak kto uważa. A do karmienia w miejscach publicznych można użyć czegoś takiego http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope=Któraś pisała co u fryzjera, do mnie nie raz klientki przychodziły jak nie miały z kim dziecka zostawić, ew. tata/babcia/ktoś spacerował z dzieckiem a jak zgłodniało to przyprowadzał na karmienie. W każdym razie jak przychodziło co do czego to jeśli była możliwość to wpuszczałam klientkę do wolnego gabinetu, a jak nie to siadała w poczekalni i załatwiała co trzeba wiadomo, że to jest siła wyższa, tylko tak jak pisałam wcześniej, nie trzeba się z tym obnosić.Któraś z Was pytała mnie o samochód, przesiadłam się najpierw z Seicento do Renault Clio a teraz Lancia Lybre.. już clio było dla mnie ogromne w porównaniu z tamtym pierdkiem, w sumie trzy lata jeździłam tymi małymi samochodami a teraz to po prostu taka landara.. no ale testowałam już dzisiaj i prowadzi się wygodnie, gorzej z parkowaniem równolegle to chyba w życiu nawet nie będę próbować.W każdym razie jak jechałam do męża - czyli pierwszy raz go prowadziłam sama to moje dziecko, które zawsze strasznie fika w trakcie jazdy nawet nie drgnęło wiedziała, żeby mamusi lepiej nie przeszkadzać w drodze powrotnej ruszała się już normalnie ![]() I któraś pytała, gdzie będę rodzić, planuję w Międzylesiu ![]() Poza tym już nie wiem, czy coś jeszcze ucięło, drugi raz nie dam rady przez to przebrnąć ![]() Jutro wizyta u ginekologa, zobaczymy czy moja mała się przekręciła
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam was wkoncu
![]() Bylam dzis caly dzien na zakupach, nie dawno wrocilismy. Musielismy niestety kupic nową lodówke, bo starej nie oplaca sie naprawiac Ale dodatkowo kupilismy tez podgrzewacz do butelek oraz mate dla maluszka A dla siebie kupilam milusi kocyk w razie bym miała zmarznąć podczas karmienia oraz kolejna sukienke na sesje i maxi sukienke na lato, bedzie tez dobra jak zrzuce brzuszek
|
#3701 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TUŃCZYKA .....wodą?! O matko! Ja bym wylądowała na IP. Cytat:
cCytat:
Najadłam się truskawek. Ale stres też zrobił swoje. Na nast wizycie poproszę o przepisanie Relanium .... dużo koleżanek brało w ciąży. Wydaje mi się, że potrzebuje takiego uspokajacza. Przerastają mnie niektóre sytuacje a że jestem z natury duchem niespokojnym to bardzo to przeżywam. za 10 min teście przyjadą.
|
|
#3702 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe dzis mielismy fajna sytuacje jak wracalismy do domu, siedzielismy chwile w parku i stanela przy nas grupka bezdomnych..nie byli brudni czy cos w tym stylu, ale przyznali, ze nie maja domu. Wszyscy nam gratulowali dziecka, wypytywali o plec, imię.. heh podsuwali swoje sugestie.. same angielskie imiona
Taka kobieta wypytywala ktory miesiac, jak sie czuje..opowiadala o swoich porodach Mowi, ze mam nikogo nie sluchac i odrazu brac epidural, nie zaden gaz, masaze czy glaskanie.. EPIDURAL Zyczyli szczescia i poszli
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) powiedziała że widać że będzie dziewczynka bo brzydko wyglądam.. tylko od nich słyszę takie słowa, wszyscy inni mówią coś zupełnie odwrotnego, a ja czuję się jak chodząca reklama ciąży, od początku czuję się super i bardzo dobrze w swoim ciele.Zaczynają się różne mniej przyjemne sprawy typu opuchnięte nogi, ręce bez czucia, bezsenność, ale to i tak nie psuje mi świetnego humoru. Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-06-08 o 17:37 |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam dziewczyny ze taka pogoda to nie dla mnie..
2 razy zemdlalam dobrze ze Tz mnie zlapal i wymiotowalam 4 razy jakas masakra wiec wypad nad jezioro nie do konca sie udal ale kapalam sie , dostalam pozwolenie od poloznej poza tym woda w tym jeziorze jest oczyszczana polozna nawet powiedziala ze smialo moge w nim rodzic ![]() z lepszych wiadomosci paczka z zamowieniami bedzie we wtorek w koncu ja wyslalli bo im sie jakos nie spieszylo wiec mega sie ciesze |
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
pentuerka - śliczny kącik dla córci stworzylaś
zaczarowanadlaniego - Ty się biedna namęczysz - tak mi Cię szkoda jak czytam o Twoich dolegliwościach Ja większość weekendu spędziłam na działce, basen, grill, lezaczek pod parasolką - żyć nie umierać. Jakoś źle te upały na mnie nie wpływają - póki co.
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że wychodząc na spacer po godz 18 będzie przyjemniej, ale się myliłam
. Chodziliśmy prawie 2 h z przerwą na lody i teraz jestem wykończona . Ale codzienna dawka ruchu zaliczona
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj w sumie wypoczywałam podobnie- no może nie miałam basenu do dyspozycji A przydałby się bardzo przy takim upale![]() pisałyście dziewczyny o komplementach- super że słyszymy takie miłe słowa, każdej z nas jest to teraz potrzebne. U mnie postrzeganie własnej atrakcyjności jest niestety zerowe, ale staram się jak mogę, by dobrze wyglądać. Lepiej się czuję, gdy o siebie zadbam, zrobię ładny makijaż i fajnie się ubiorę Ostatnio byłam na zakupach i udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy w "zwykłych" sklepach- cieszy mnie to bardzo bo już nie chce kupować nic ciążowego. Są inne, ważniejsze wydatki Udało mi się kupić spódniczkę i spodnie, w roz.s Ale sa na takiej delikatnej gumie, więc z powodzeniem można nosić tuż pod brzuszkiem.
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ,
ja kończę męczący weekend i ide odpocząć. Chyba w tygodniu mimo, że mam dużo pracy, to jestem bardziej wypoczęta oj trzeba nabrać sił na cały tydzień.w poniedziałek wizyta...trochę się denerwuję ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. trzymajcie się dziewczątka
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana mowilas, ze lubisz conversy, moze Twoja Olivka tez polubi
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1983951.htm http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1968804.htm
|
#3712 |
|
Raczkowanie
|
Ale dzisiaj było pięknie.. Pół dnia przesiedziałam na huśtawce w cieniu
Od kiedy się obudziłam mam ból brzucha tak na górze.. Jakby piekący.. i nie przestaje mnie boleć do tej pory :-( czy to normalne? czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza?
|
#3713 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciagle robi sobie zarty z rodzicow i lekarzy! Ja po Waszych historiach postanowilam do szpitala przygotowac neutralne ubranka dla dzidziusia, a poniewaz mam ubranka dla chlopca i dla dziewczynki (po coreczce), postanowilam sie wstrzymac z oddaniem ubran dedykowanych typowo dziewczynce! USG mialam wykonywane ostatnio w 20 tc i wtedy uslyszalam zaskoczona, ze bedzie chlopec (wczesniej miala byc dziewczynka) wiec teraz jestem sceptyczna co do wiedzy lekarzy na ten temat....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Dziewczyny jestem glupia, cholernie glupia, wlasnie zjadlam pol litra lodow i chyba zaraz bede bila rekord w wymiotowaniu na odleglosc... tak mnie zemdlilo.... a o dodatkowych kilogramach to juz nie bede mowic... Dzisiaj caly dzien spedzialam w lesie, powiem Wam, ze w pewnym momencie musialam isc polozyc sie w domku, bo okropnie spuchlam... i poczulam, ze upaly w tym stanie naprawde sa dokuczliwe (zawesze bylam cieplolubna, i moglam godzinami byc na sloncu).. Ide spac, bo jakos kreci mi sie w glowie... nie wiem czy to nadmiar lodow czy to ta duchota... |
|||||
|
|
|
#3714 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Śliczne wózki i łóżeczka! ![]() Super! ![]() Cytat:
i za Synka też! ![]() Moja mnie kopie, maca, ciągnie za nerki, wali w wątrobę i wpycha się pod prawe żebra Jest słodka! ![]() Cytat:
I mam takie same sówki miętowe ![]() Moją! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio, to przeważnie zwycięża chęć poznawania świata, a nie patrzenia na mamę A ten "niepokój" raczej odczuwa właśnie mama, nie dziecko ![]() Ale obawy rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
Cięcie jest gdzie indziej - podgolić się trzeba pod brzuchem, "górne łono" ![]() Wielu kobietom pokarmu wystarcza od samego początku i nie trzeba dokarmiać Po cc jest troszkę gorzej, ale jakieś ilości mleka są od początku (ja dokarmiałam przez 3 dni pobytu w szpitalu, ale też trochę kp). Po powrocie do domu stres odpuścił, nawał mleczny nadszedł i mlekiem już chlustałam ![]() Minky to poliester ![]() Za wizytę !
|
|
#3715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Tż to nie było go przy tym gdy prawiły mi komplementy i jeśli teraz by się odezwał to dałby im satysfakcję tym że mu o tym powiedziałam = przyjęłam się Niech sobie gadają co chcą ja wiem swoje i skoro dobrze czuję się we własnej skórze to pomimo dodatkowych kilogramów wyglądam dobrze. |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak nam tłumaczyła położna, chociaż chyba nie powiedziała, gdzie to 'w dół' powinno się skończyć - albo nie słuchałam, bo i tak wychodzę z założenia, że tam niżej to ma być na zero Wokół pępka Zuken pytała, czy nam ciemnieją włosy
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mąż poszedł do pracy a mi się już nie chciało kłaść więc od 5,30 jestem na nogach ![]() Zapowiada się upalny dzień Wybieram się dziś w końcu pooglądać wózki ![]() Cytat:
jedynym moim zakupem na okres ciąży były zwykłe leginsy , miałam sporo tunik odcinanych pod biustem z okresu przed ciążowego i chodzę w nich do tej pory i w sumie nie planuję już kupować nic ciążowego bo mi szkoda kasy , myślę ,że spokojnie pochodzę te dwa miesiące w ciuchach które mam , a po porodzie jak dojdę do siebie to wybiorę się na porządne zakupy ![]() Ostatnio nawet przymierzałam moje jeansy biodrówki i byłam w szoku ,że się w nie zmieściłam
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-06-09 o 06:55 |
|
|
|
|
#3718 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za super zakupCytat:
za wizyte Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze ze ty czujesz sie dobrze i tak tez wygladasz reszte olac ![]() Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze odpoczywaj odpoczywaj nalezy Ci sie ! Cytat:
Moja cora bedzie miala spora ich kolekcje jak zacznie chodzic juz Tz o tym mowie ze nie moge sie doczekac az kupimy jej tycia malutka parke Cytat:
lepiej dmuachc na zimne Cytat:
![]() ja troche kupilam bo moje spodnie mi uciskaly brzuch ale fajnie bo w sumie zaoszczedzilas ![]() chyba jak wszystkie dojdziemy do siebie to czekaja nas zakupy
|
||||||||
|
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w 32 tyg czyli w 8 miesiacu!!! Nastawiam sie na porod za 6 tygodni wiec to juz tuz tuz
![]() Jak to milo zajrzec na wizaz po weekendzie i nie miec 20 stron do nadrabiania, wodac ze pogoda dopisuje ![]() Nie bede cytowac, bo wczoraj poznym wieczorem Was czytalam i nie chce mi sie wraca, ale macie cudne kaciki dla maluszkow i cudne brzuszki Piekne i zgrabne z Was Mamusie!!!!!Ja jestem wykonczona i mam zamiar odpoczac po tym weekendzie, wczoraj bylismy na naszym mieszkaniu i sprzatalismy, w sumie duzo nie robilam i raczej sie oszczedzala a i tak po wszytskim sgtrasznie bolal mnie brzuch, byl ogromny i twardy, dzisiaj rano bylo spoko ale poszlam po mleko do kawy i wode wiec 2 kg ciezaru mialam i znoiw mnie kluje po lewej stronie...teraz juz grzecznie leze i slucham chrapania mojego 4-latka Odnosnie dopajania niemowlaka to wiem ze na poczatku leci rzadkie mleczko z piersi takie do picia a potem coraz gesciejsze, ale u nas wygladalo to troche inaczej... Tomek po wyciagneciu spod lampy tak plakal ze w koncu polozna dala mu troche glukozy w temp pokojowej-nie mieli tam wody chyba do dopajania (chociaz ja mialam b. duzo mleka-nawal juz). Tak sie zorientowalismy ze on po prostu chce pic ale moje mleko chyba bylo za cieple.. wkazdym razie pomagalo i wszyscy byli szczesliwi oczywiscie przerzucilismy sie na wode zamiast tej glukozy...Moja kolezanka ma coreczke ktorej w ogole nie musiala dopajac ale teraz niunia ma 9 m-cy i nie chce za chiny pic z butelki ani kubeczka. Kolezanka niedlugo wraca do pracy i martwi sie jak mala bedzie pila MM i wode czy soki, bo ona chce tylko cycusia i koniec. Nie wspomne juz o tym ze kolezanka nie ma zycia poza dzieckiem bo w kadzej chwili moze zechciec jak nie jesc to pic wiec cycol musi byc,a to juz dla mnie nie do przejscia zebym nie mogla sie urwac na chwile z domu bez dziecka.. Sie rozpisalam Licze na to ze za tydzien bede po remoncie, zostanie nam porozkladanie wshzytskiego w kuchni i garderobie i w sumie umycie i wypranie niemal wszytstkiego i bede mogla robic kacik i kupowc juz takie rzeczy jak kosmetyki, i wszytskie niezbedne i zbedne ☠☠☠☠☠☠☠ki dla Szymka Strasznie chcialabym kupic sobie ten parowar z blenderem w 1 z aventa, moja kuzynka to ma i swietna sprawa dla malucha, ale kurcze drogie to jest troche :/ Oczywiscie jeszcze bardziej marzy mi sie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ (jak mieszkalam z tesciowa to ona kupila ale sama tego nie ogarniala wiec ja tylko uzywalam i....super! Jak kogos stac to naprawde polecam, a jak ma male dziecko to juz w ogole swietna sprawa! no ale 4 tys :/ Aaa to jeszcze sie pochwale, siostra dala mi na urodziny kase na sesje brzuszkowa musze sie umowic )))milego dnia dziewczynki i mam nadzieje ze dzisisaj wszytskie bedziemy sie czuc dobrze!!!! ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- mialo byc ze marzy mi sie t.e.r.momix , nie wiem czemu mi zamazialo pewnie zeby reklamy nie robic... Widzialam pokaz i termomix.u i koher.sena i obydwa sa ok (zeby nie bylo ) tyle ze to piuerwsze mialam przyjemnosc sama uzywac i juz sie przyzwyxczailam.. ma to ktoras?
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

.

oszczędzaj się kochana i na pewno dasz radę normalnie dotrzymać do terminu
U mnie dzisiaj wprost upalnie, siedziałam przez chwilę z Tż na ogrodzie jego rodziców ( oczywiście pod parasolem

) umyla zeby i wyplukala je dobrym plynem do jamy ustnej, przeznaczonym do wrazliwych zebow np. Colgate Pro- Relief??!!!
. Ale codzienna dawka ruchu zaliczona

!