|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Super
Cytat:
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
o jaa to pewnie trochę szok ale w razie co masz i ubranka na dziewczynkę i na chlopca ![]() ja też czuje rączki małej ale boje się bardziej dotknąć ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
Zanim pobiora mi krew oddam mocz zważa pomierza ciśnienie to trochę czasu mija jak miałam KTG to ogólnie byliśmy u ginki z czekaniem ponad 2 h bo był taki dzień wiec różnie bywa ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- My zmieniamy ginekologa Trochę głupio ze prawie przed samym rozwiązaniem ale dla nas to będzie lepsze wyjście . Jest to blisko nas i nie trzeba dojeżdżać autobusem i 2 pociągami w jedna strone. Poza tym tz będzie mógł wziąć prędzej wolne albo umówić się pod wieczór na wizytę . Juz raz byłam u tej pani zrobiła na mnie dobre wrażenie ale nie chciałam zmieniac. Dzisiaj po rozmowie z położna stwierdziłam ze to najlepsze wyjście bo dla niej też to było dziwne ze nie zwróciła uwagi na to ze spadła mi waga itd. Tz mi kupił taki ala syrop do picia położna powiedziała ze po nim poprawi mi się zelazo zawiera też magnez i pomaga na wymioty Ale jest niedobry
|
|||
|
|
|
#3662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Hej. Wczoraj padlam po calym dniu domowej krzataniny, ale posegregowalam ciuszki, wypakowalismy zakupione sprzety i wszystko jest na swoim muejscu. Wklejam pierwsze zdjecie lozeczka, slabe swiatlo, bo zdjecie robione ok. 20:30. Maria, mozesz teraz zobaczyc ze ten ecru kolor jest taki w biel wpadajacy, posciel jest sniezno biala.
Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-06-08 o 06:07 |
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Mam klopot z zaladowaniem zdjec i szkoda ze nie oddajz uroku tego lozecxka
|
|
|
|
#3664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam się z samego rana
ja dziś nie śpię od 5 ![]() Cytat:
A z płcią to niezłe numery Cytat:
ale szybko stwierdziłam, że 3 miesiące przed terminem to chyba jednak za wcześnie Cytat:
|
|
#3665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja po mojej ostatniej "zmianie" plci stwierdzilam ze do porodu juz nie kupuje żadnych ciuszkow. Wypralam ciuszki które mialam jeszcze po synkach i jestem przygotowana na dwie opcje. Ewentualnie po porodzie,jak juz sie ogarnę to sie wybiorę na zakupy. wczoraj mialam z tego upalu obrzydliwie obrzekniete nogi tak nad kolanami, od kolan w dol bez zmian ale jak zobaczylam takie nagromadzenie cellulitu tuż nad kolanami to masakra, wogole bolaly mnie nogi w kolanach ale dzis rano juz zeszlo i nogi ladniejsze i nie bola ale wieczorem pewnie znowu będzie kosmos. widać ze w weekendy czas zajmuja Wam tz bo nie gonicie tak z ilością stron ![]() milej niedzieli
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ja zasnelam o 2 i jestem nie wyspana jest u mnie tak gorąco ze spać się nie da
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie
. Jesli bedzie sie pralo i zmienialo w takim tempie jak reszta naszego ubrania, zwlaszcza podkoszulki TZ, to musialabym codziennie cos prasowac. Za duzy przerob .A ja wczoraj nic nie zrobilam. Oprocz tego piekarnika. Pogoda taka ladna, TZ zaciagnal mnie do Kopenhagi, poszlismy do restauracji, i na zakupy. Ale nic niemowlecego . Straszny tlum na miescie...kilka dni temu byla Distortion 2014, teraz znow co i rusz jakies street party, glosna muzyka, tance na srodku ulicy, sprzedawcy wafli, kielbasek, piwa, no jednym slowem wielki balagan. A goraco wsciekle.Wieczorem juz na nic nie mialam sily, padlismy na sofe, pojadalismy ciasto i ogladalismy ''Merlina'' odcinek za odcinkiem. Szczyt lenistwa.
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
A położna wczoraj się mnie zapytała czy mam naturalne piersi czy powiekszalam
A jak powiedziałam ze to moje to była zdziwiona
|
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj na zakupach, zamówiłam wózek i łóżeczko. Wózek pokaże, a łóżeczko zupełnie proste, białe całe szczebelkowe. Za 2-3 tyg będę miała wszystko na miejscu Gondola będzie jednak brązowa bo okazało się że jest też w tym kolorze |
|
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszczędzaj się kochana i na pewno dasz radę normalnie dotrzymać do terminu ![]() Cytat:
jednak ten instynkt to niesamowita sprawa ![]() Cytat:
miło z jego strony, że się ujawnił ![]() Cytat:
Jadę zawieźć mężowi coś do jedzenia na budowę, wrócę to będę czytać dalej i może do końca dnia uda mi się nadrobić ![]() Trzymajcie kciuki żebym się nie rozbiła bo jadę pierwszy raz tą moją nową kolumbryną
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 32 tygodniu i 8 miesiącu.
Wszystkim mamusiom gratuluję udanych zakupów i wizyt. Ja od wczoraj mam natchnienie na pożyteczną robotę, posprzątałam trochę w domu, wyprałam i rozwiesiłam firanki, ogarnęłam trochę kącik dla młodego i mniej więcej ogarniam pranie koców, ręczników i innych gabarytowych rzeczy. Dzisiaj zagonię tżta do pomocy w sprzątaniu. ![]() Byliśmy wczoraj odebrać moich rodziców od znajomych. Nasłuchałam się mnóstwa komplementów, że taka szczuplutka i brzuch malutki, że wcale nie widać, że to już tak blisko do porodu. Nie ukrywam, że bardzo mnie to ucieszyło. Moi rodzice są dumni jak pawie, chwalą się wszystkim znajomym, że będą dziadkami i niecierpliwie czekają na wnuka i tym podobne ochy i achy. A ja głupia się w grudniu martwiłam, jak im powiedzieć o ciąży. ![]() Jeśli dobrze zrozumiałam, co do spania maluchów, to Wy już od początku chcecie je tak mocno opatulać? Przykładowo dzieciak będzie w pajacu i na to jeszcze otulacz/bet/kocyk/śpiwór? Mi jest tak gorąco już, że śpię bez kołdry, on się nie zapoci przez całą noc taki pozakrywany? |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
A my za niedlugo wybywamy nad jeziorko
juz jest ponad 25 stopni a ma byc 35 wiec nie ma co sie kisic w domu 7zycze milego i slonecznego dnia |
|
|
|
#3673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do spania bobofrutków..hm.. będę mieć pokój na poddaszu więc może być jej za gorąco jak ją tak przykryje tym wszystkim czym napisałaś :P ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- zaczarowana popieram by póki co to jeszcze wychodzmy na te słonce bo później będziemy skazane na dom
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą każdy mi mówi, że sama wyczuję czy maluchowi jest za gorąco. U nas kuchnia pomalowana, w przyszłym tygodniu montują meble Jeszcze musimy wybrać stół i krzesła i mamy z tym wielki problem bo kuchnia sama w sobie jest nowoczesna, ale na podłodze mamy drewniane panele. Nie chcę blatu ze szkła i tak się zastanawiamy czy idziemy w drewno (pod podłogę) czy tworzywa sztuczne (pod meble)
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
my tez nie mozemy tak przykrywac malej bo mieszkamy na ostatnim pietrze i jest nagrzane jak jest tak cieplo no i my bedziemy spac we 3 pokoju to wiadomo ze bedzie duszno a nie chce zeby mala sie pocila
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a widzę, ze masz moja sówkę |
|
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po co tak wcześnie rozkładacie łóżeczka??? Wystarczy z tydzień przed żeby ewentualnie przewietrzało, a nie kurzyło się 6-8 tygodni
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja łóżeczko i tak planuję jeszcze dokładnie umyć, musiałam rozłożyć wcześniej, uczę koty do niego nie wskakiwać.
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ten wozek jest cudowny jesli chodzi o parametry i jest ładny, spełnia wszystkie moje wymogi oprocz jednego-spacerowki nie da sie przełozyć przodem do rodzica mnie sie wydaje ze małe dzieciaczki moga sie czuc zaniepokojone w spacerówce przodem do swiata i dlatego go odrzucilam w bolem serca
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-08 o 12:26 |
|
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Jaka cisza u nas na wątku....Aż nie wierzę
Pewnie korzystacie z pieknej pogody A ja już mam tych upałów dość Wczoraj byłam na uczelni i usłyszałam komplement ze przez 2 tyg schudłam Nie powiem bardzo miło mi sie zrobiło A co do wizyt to jak pytałam lekarza ostatnio kiedy mam przyjść to powiedział że za miesiąc.. A potem to nie wiem, mam nadzieję, ze tak jak mówicie że co tydzień lub dwa... Tym bardziej ze od jakiegos czasu mam przeczucia że jednak urodze wcześniej, po tym jak lekarz złapał sie za głowę ze dziecko bardzo nisko już leży....A ja wiedziałam ze musi być niziutko bo czuję bardzo nisko kopniaczki.... ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- optymistka nie mogę wyjść z podziwu jak twoje maleństwo sie maskuje, raz dziewczynka a raz chłopiec Jednak przekonuje mnie ta ostatnia opinia, że kawalerSpore już te twoje maleństwo nie wiele mniej waży niż moje a dwa tygodnie różnicy miedzy nimi Ciesze sie ze wszystko dobrze![]() a co do otualczy ja już zgłupiałam, mam rozek jak na razie, zobaczę jak to bedzie jak mały sie urodzi w tedy zobaczymy, najwyżej dokupie otulacz... są różne szkoły kolezanka ostatnio była u mnie i powiedziała, ze rożek mi sie nie przyda.... Gosia dzięki trochę to trwało zanim postanowił pokazać swoje klejnotki, he he
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-08 o 12:51 |
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z piersi matki na początku leci rzadsze mleko aby zaspokoić pragnienie a dopiero później treściwsze zaspokające głód. |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak na serio to ja będę prowadzić wózek i psa, dziecko mam nadzieję będzie patrzyło na psa a ciekawość odziedziczy po mamusi to będzie dobrze. Ta spacerowka ma siatkę w daszku którą widać na zdjęciu które wstawiłam i jeszcze takie okienko przez które będzie widać dziecko. Myślę że będzie dobrze bo wózek jest super i brak przekładanej rączki to jedyna jego wada |
|
|
|
|
#3684 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() przekladana moze byc rączka, albo całe siedzisko spacerówki, tak ma wiekszosc wózków... w kazdym razie ja nadal w wózkowej kropce ![]() mysle nad: http://mutsy.nl/plpl/evo/ ale wkurza mnie ze buda jedzie w dół jak sie spacerówke rozklada..przy pozycji lezacej budka nie bedzie dawac zadnej ochrony ![]() albo http://www.sklep-tosia.pl/britax-affinity_p2391 ale ma spacerówke kubełkową, jakos nie moge sie przekonac a Ty jakie wózki brałąs pod uwagę? moze udałoby mi sie czyms zainspirowac
|
|
|
#3685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie Britax to zdecydowałabym się na Mutsy (daszek to jedyny jego minus, ale zawsze można dokupić parasolkę a te ich firmowe są śliczne). Świetny wózek który dobrze się składa i nie jest ciężki. Po tych wszystkich moich wyprawach do sklepów jedno wiem na pewno ze nie kupiłabym polskiego wózka bo choć gondole i amortzacje mają fajne to spacerówki są nie do przyjęcia ze względu na wielkość i ciezar, no i trzeba wypinać siedzisko żeby je złożyć ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Kubełkowej spacerówki bym nie chciała bo wydaje mi się że ona będzie dobra tylko dla małego dzieciaczka bo taki większy to już w niej nie pojeździ i będzie trzeba szybko kupować parasolkę a ja chciałam wózek który wystarczy mi na cały okres w którym dziecko może z niego korzystać Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-06-08 o 13:33 |
|
|
|
|
#3686 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, ale jak w sklepie zozaczylam w jaki sposób sie pochyla ten kubelek to mi przeszło ![]() no i jeszcze jane muum mnie meczyło długo...ale ten wozek jest straszliwie twardy co obczailam w sklepie...EVo jednak ma troche amortyzacji co do polskich to sie zgadzam całkowicie...no i jesczze wyglad...ofkors co kto lubi, ale mnie sie zaden nie spodobał
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
...No i Evo jest piękne
![]() Bardzo podoba mi się Mutsy Evo Nomad z brązową rączką, tylko nie wiem czy za wizualne bajery płaciłabym kilka stówek więcej. Z podstawowej kolekcji podoba mi się Gray na czarnym stelażu |
|
|
|
#3688 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() heeheh, tez marze o Nomad , ale ze wzgledu na cene brałabym....szary:brzydal :,mnie bardziej podoba sie Igo,ale w sklepie nie byłam w stanie go podbic nawet jak był pusty , a co dopiero z dzieckiem
|
|
|
#3689 | |||||
|
Rozeznanie
|
2 lata i 2 msc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tą płcią to macie nie złe psikusy Dziecko chce żebyście mieli niespodziankę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też się martwiłam jak powiedzieć Mamie o ciąży, a jak tylko powiedziałam to Mama strasznie sie ucieszyła i od wtedy chodzi dumna jak paw ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Dziś złożyliśmy łóżeczko i ustawiliśmy je i komodę w sypialni Wklejam zdjęcie naszego piątkowego zakupu - wózeczka Bebetto 'Pascal'. Kolor jeans .
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Nie powiem bardzo miło mi sie zrobiło