W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 01:18   #3661
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

A o to ja i moje wygłupy brzuszkowe
Super

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Super fajna będzie pamiątka.

Dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu. Pojechałam w nocy a właściwie nad ranem o 3.30 z bólami brzucha. Myślałam, że to skurcze.KTG i kroplówka od razu zrobili. Okazało się, że o 6 rano dostałam biegunki i to jelita tak mnie bolały, że cały brzuch jak kamień. Dostałam kroplówkę, KTG mocz zbadali i krew i wyszłam o 17 do domu. Nifurofrazyd czy jak to sie tam pisze pomógł. Zdecydownie lżejsza się czuję i brzuszek normalny.

Mam nadzieje, że na forum wszystkie zdrowe buziaki dla każdej mamuśki przesyłam

33 tydzień .... zostało mi 8 tygodni czyli 56 dni do terminu z OM i USG
mam nadzieje ze u ciebie juz lepiej

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Na usg wszystko w porzadku uffffffffff
29t2d - waga 1470g
3 tyg temu w szpitalu 2 lekarzy pod rzad powiedzialo ze jest dziewczynka wiec dokupilam sukienek i rozowych ubranek. Dzis wyszedl znow synek Bylam na tyle niedowierzajaca ze lekarz kazal wpisac na opisie usg "filius" i powiedzial ze jak sie pomyli to wezmie dziecko i pokocha jak wlasne

Moja szyjka jest przyzwoita i lekarz byl zadowolony. Dziecko 1-wszy raz pokazalo buzie az ze wzruszenia zapomnialam zapytac czy nadal mam caly czas lezec.

Tz dzis rano polozyl reke na brzuch i odroznil konczyny - poczul 2 raczki drapiace/chwytajace paluszkami brzuch od srodka. Nogi kopaly mnie z drugiej strony. Alez super uczucie Was tez dzieciaczki gilgocza od srodka?
Super ze wszystko dobrze

o jaa to pewnie trochę szok ale w razie co masz i ubranka na dziewczynkę i na chlopca

ja też czuje rączki małej ale boje się bardziej dotknąć

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No ale dalej nie wiem co on Ci tam robi przez godzinę. Moje prenatalne godziny nie trwało a co dopiero zwykła wizyta.

Zanim pobiora mi krew oddam mocz zważa pomierza ciśnienie to trochę czasu mija

jak miałam KTG to ogólnie byliśmy u ginki z czekaniem ponad 2 h bo był taki dzień wiec różnie bywa

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

My zmieniamy ginekologa
Trochę głupio ze prawie przed samym rozwiązaniem ale dla nas to będzie lepsze wyjście . Jest to blisko nas i nie trzeba dojeżdżać autobusem i 2 pociągami w jedna strone.
Poza tym tz będzie mógł wziąć prędzej wolne albo umówić się pod wieczór na wizytę . Juz raz byłam u tej pani zrobiła na mnie dobre wrażenie ale nie chciałam zmieniac.
Dzisiaj po rozmowie z położna stwierdziłam ze to najlepsze wyjście bo dla niej też to było dziwne ze nie zwróciła uwagi na to ze spadła mi waga itd.
Tz mi kupił taki ala syrop do picia położna powiedziała ze po nim poprawi mi się zelazo zawiera też magnez i pomaga na wymioty
Ale jest niedobry

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 06:04   #3662
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Hej. Wczoraj padlam po calym dniu domowej krzataniny, ale posegregowalam ciuszki, wypakowalismy zakupione sprzety i wszystko jest na swoim muejscu. Wklejam pierwsze zdjecie lozeczka, slabe swiatlo, bo zdjecie robione ok. 20:30. Maria, mozesz teraz zobaczyc ze ten ecru kolor jest taki w biel wpadajacy, posciel jest sniezno biala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (93,4 KB, 84 załadowań)

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-06-08 o 06:07
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 06:15   #3663
pentuerka
Rozeznanie

Mam klopot z zaladowaniem zdjec i szkoda ze nie oddajz uroku tego lozecxka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (65,3 KB, 61 załadowań)
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 06:47   #3664
anius_7
Wtajemniczenie

witam się z samego rana ja dziś nie śpię od 5

Cytat:
29t2d - waga 1470g
3 tyg temu w szpitalu 2 lekarzy pod rzad powiedzialo ze jest dziewczynka wiec dokupilam sukienek i rozowych ubranek. Dzis wyszedl znow synek Bylam na tyle niedowierzajaca ze lekarz kazal wpisac na opisie usg "filius" i powiedzial ze jak sie pomyli to wezmie dziecko i pokocha jak wlasne

Moja szyjka jest przyzwoita i lekarz byl zadowolony. Dziecko 1-wszy raz pokazalo buzie az ze wzruszenia zapomnialam zapytac czy nadal mam caly czas lezec.

Tz dzis rano polozyl reke na brzuch i odroznil konczyny - poczul 2 raczki drapiace/chwytajace paluszkami brzuch od srodka. Nogi kopaly mnie z drugiej strony. Alez super uczucie Was tez dzieciaczki gilgocza od srodka?
najważniejsze, że wszystko jest w porządku A z płcią to niezłe numery

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu. Pojechałam w nocy a właściwie nad ranem o 3.30 z bólami brzucha. Myślałam, że to skurcze.KTG i kroplówka od razu zrobili. Okazało się, że o 6 rano dostałam biegunki i to jelita tak mnie bolały, że cały brzuch jak kamień. Dostałam kroplówkę, KTG mocz zbadali i krew i wyszłam o 17 do domu. Nifurofrazyd czy jak to sie tam pisze pomógł. Zdecydownie lżejsza się czuję i brzuszek normalny.

Mam nadzieje, że na forum wszystkie zdrowe buziaki dla każdej mamuśki przesyłam

33 tydzień .... zostało mi 8 tygodni czyli 56 dni do terminu z OM i USG
współczuję takich rewolucji jelitowych. Ja miałam podobnie w zeszłym tygodniu i pierwsze co mi przyszło do głowy to myśl, że organizm się oczyszcza przed porodem ale szybko stwierdziłam, że 3 miesiące przed terminem to chyba jednak za wcześnie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj padlam po calym dniu domowej krzataniny, ale posegregowalam ciuszki, wypakowalismy zakupione sprzety i wszystko jest na swoim muejscu. Wklejam pierwsze zdjecie lozeczka, slabe swiatlo, bo zdjecie robione ok. 20:30. Maria, mozesz teraz zobaczyc ze ten ecru kolor jest taki w biel wpadajacy, posciel jest sniezno biala.
pięknie!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 07:17   #3665
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
29t2d - waga 1470g
po takich slowach lekarza to juz chyba gwarantowany synek
ja po mojej ostatniej "zmianie" plci stwierdzilam ze do porodu juz nie kupuje żadnych ciuszkow. Wypralam ciuszki które mialam jeszcze po synkach i jestem przygotowana na dwie opcje. Ewentualnie po porodzie,jak juz sie ogarnę to sie wybiorę na zakupy.

wczoraj mialam z tego upalu obrzydliwie obrzekniete nogi tak nad kolanami, od kolan w dol bez zmian ale jak zobaczylam takie nagromadzenie cellulitu tuż nad kolanami to masakra, wogole bolaly mnie nogi w kolanach ale dzis rano juz zeszlo i nogi ladniejsze i nie bola ale wieczorem pewnie znowu będzie kosmos.

widać ze w weekendy czas zajmuja Wam tz bo nie gonicie tak z ilością stron

milej niedzieli
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 08:08   #3666
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładnie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
witam się z samego rana ja dziś nie śpię od 5
Ja zasnelam o 2 i jestem nie wyspana
jest u mnie tak gorąco ze spać się nie da

Nasze szczescie
Stary 2014-06-08, 08:39   #3667
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Prasowanie.. chyba nie zamierzam
Ja tez nie. Jesli bedzie sie pralo i zmienialo w takim tempie jak reszta naszego ubrania, zwlaszcza podkoszulki TZ, to musialabym codziennie cos prasowac. Za duzy przerob.
A ja wczoraj nic nie zrobilam. Oprocz tego piekarnika. Pogoda taka ladna, TZ zaciagnal mnie do Kopenhagi, poszlismy do restauracji, i na zakupy. Ale nic niemowlecego. Straszny tlum na miescie...kilka dni temu byla Distortion 2014, teraz znow co i rusz jakies street party, glosna muzyka, tance na srodku ulicy, sprzedawcy wafli, kielbasek, piwa, no jednym slowem wielki balagan. A goraco wsciekle.
Wieczorem juz na nic nie mialam sily, padlismy na sofe, pojadalismy ciasto i ogladalismy ''Merlina'' odcinek za odcinkiem. Szczyt lenistwa.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 08:41   #3668
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A położna wczoraj się mnie zapytała czy mam naturalne piersi czy powiekszalam
A jak powiedziałam ze to moje to była zdziwiona

Nasze szczescie
Stary 2014-06-08, 09:19   #3669
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Pięknie

Ja byłam wczoraj na zakupach, zamówiłam wózek i łóżeczko. Wózek pokaże, a łóżeczko zupełnie proste, białe całe szczebelkowe. Za 2-3 tyg będę miała wszystko na miejscu

Gondola będzie jednak brązowa bo okazało się że jest też w tym kolorze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a96c4b7bb0f6cad5fea3cdd9466bcc7d.jpg (12,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (23,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (22,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hardcarrycot_neonblack_400.jpg (21,8 KB, 13 załadowań)
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:30   #3670
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
miałam wczoraj mega stresujący dzień...

umówiłam się na wizytę do lekarza, bo twardnienie brzucha było coraz częstsze i ogólnie czułam że coś jest nie tak.
Okazało się że szyjka zaczęła się skracać ( ostatnią wizytę miałam tydzień temu i była 2 cm dłuższa) i jest ryzyko przedwczesnego porodu
dostałam luteinę i nospę, mam też prowadzić oszczędniejszy tryb życia...

jak to wyraził się mój gin- katastrofy jeszcze nie ma- bo inaczej skierowałby mnie od razu do szpitala, ale organizm zaczął mnie już ostrzegać, zapaliła się już lampka kontrolna...

Tym razem nie dyskutowałam i grzecznie wzięłam l-4 ( jedyny plus że będę w końcu miała więcej czasu by z wami tu popisać)

Zaraz powysyłam również obiecane wiadomości na pw dla wszystkich naszych mamusiek z moim nr tel
jakby któraś z Was nie dostała, proszę piszcie, ale postaram się nikogo nie ominąć

Malutka, to my Cię tu bierzemy jako jedną z ostatnich do porodu, a Ty takie numery? oszczędzaj się kochana i na pewno dasz radę normalnie dotrzymać do terminu

Cytat:
Na pocieszenie powiem ze siostra zna dziewczyne ktora nie slyszy od urodzenia. Jak wrocila ze szpitala z dzieckiem to wszyscy sie bali ja zostawic sama bo cos sie moze stac dziecku jak matka nie slyszy placzu itd.
Podobno to niesamowite jest jak siedzi sobie w kuchni,dziecko spi w pokoju i nagle sie zrywa i leci do niego bo WIE i CZUJE ze dziecko placze choc tego nie slyszy. I co najlepsze nigdy sie nie pomylila. Natura i instynkt matki potrafi sobie ze wszystkim poradzic Takze glowa do gory, rozpoznasz kupe w pore
Fajnie się czyta o takich historiach jednak ten instynkt to niesamowita sprawa

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie!
Więc jestem w wielkim szoku, bo ginekolog zobaczył u mojego maluszka jajeczka...Jestem w szoku...i nie moge w to uwierzyć....Czyli będzie synuś
muszę sie nastawić, bo czułam ze bedzie córcia mimo ze każdy mi mówił że chłopczyk
i tak z usg tym razem synuś młodszy 30 tydzień , wg usg mam termin na14 sierpień, czyli 8 dni poźniej niż z om, ale lekarz każe trzymać sie daty z om
cieszę sie bo maluch nie jest specjalnie duży, 1559 g, wiec myślę że raczej nie bede miała 4 kg dziecka, chyba ze usg sie myli
Lekarz nic nie mówil że jest coś nie tak, ale ciśnienie nadal 150/71 i troszkę zwrócił uwagę ze mam podwyższone ale nic w tej kwestii nie zrobił....
No i od poczatku ciąży już 9,7 kg na plusie Ale dobra wiadomośc dla mnie jest taka, ze przytyłam 2 kg, a tyłam po 3, wiec dobry i kg Mam nadzieję, ze w 15 kg sie zmieszczę

lekarz powiedział"oo jak już nisko leży" główką i łożysko wpisane że wysoko...Nie wiem czy to dobrze? Ale przyszła mi myśl ze wcześniej moge urodzić, ale nic nie powiedział....to moze normalne?
the fall z nie dużym przekonaniem ale wpisz synusia, jeszcze bezimiennego
No to gratuluję synka miło z jego strony, że się ujawnił

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No ja chcę też prać już od razu wszystko. I też suszę w domu, ale w upały i w przeciągu schnie wszystko dużo szybciej niż np w czasie deszczu, więc wierzę, że jadąc na dwóch suszarkach ogarniemy to w miarę szybko. Ale powiedziałam mojemu mężowi, że do następnego mieszkania kupujemy pralkę z szuszarką!

Wysłano z aplikacji mobilnej.
pralko-suszarki podobno nie nadają się ani do prania, ani do suszenia, lepiej kupić suszarkę osobno. Marzę o tym ale na razie trzeba to będzie odłożyć, bo jakby nie patrzeć suszarka jest tylko moim widzi-mi-się a nie artykułem pierwszej potrzeby i na razie nie starczy nam kasy :/

Jadę zawieźć mężowi coś do jedzenia na budowę, wrócę to będę czytać dalej i może do końca dnia uda mi się nadrobić
Trzymajcie kciuki żebym się nie rozbiła bo jadę pierwszy raz tą moją nową kolumbryną
Stary 2014-06-08, 09:34   #3671
h4linka
Zadomowienie

Witam się w 32 tygodniu i 8 miesiącu.

Wszystkim mamusiom gratuluję udanych zakupów i wizyt.

Ja od wczoraj mam natchnienie na pożyteczną robotę, posprzątałam trochę w domu, wyprałam i rozwiesiłam firanki, ogarnęłam trochę kącik dla młodego i mniej więcej ogarniam pranie koców, ręczników i innych gabarytowych rzeczy. Dzisiaj zagonię tżta do pomocy w sprzątaniu.

Byliśmy wczoraj odebrać moich rodziców od znajomych. Nasłuchałam się mnóstwa komplementów, że taka szczuplutka i brzuch malutki, że wcale nie widać, że to już tak blisko do porodu. Nie ukrywam, że bardzo mnie to ucieszyło. Moi rodzice są dumni jak pawie, chwalą się wszystkim znajomym, że będą dziadkami i niecierpliwie czekają na wnuka i tym podobne ochy i achy. A ja głupia się w grudniu martwiłam, jak im powiedzieć o ciąży.

Jeśli dobrze zrozumiałam, co do spania maluchów, to Wy już od początku chcecie je tak mocno opatulać? Przykładowo dzieciak będzie w pajacu i na to jeszcze otulacz/bet/kocyk/śpiwór? Mi jest tak gorąco już, że śpię bez kołdry, on się nie zapoci przez całą noc taki pozakrywany?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:41   #3672
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A my za niedlugo wybywamy nad jeziorko
juz jest ponad 25 stopni a ma byc 35 wiec nie ma co sie kisic w domu 7

zycze milego i slonecznego dnia

Nasze szczescie
Stary 2014-06-08, 09:45   #3673
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A położna wczoraj się mnie zapytała czy mam naturalne piersi czy powiekszalam
A jak powiedziałam ze to moje to była zdziwiona
hihihi fajnie ;P wiesz każda kobieta ma inne piersi

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Ja od wczoraj mam natchnienie na pożyteczną robotę, posprzątałam trochę w domu, wyprałam i rozwiesiłam firanki, ogarnęłam trochę kącik dla młodego i mniej więcej ogarniam pranie koców, ręczników i innych gabarytowych rzeczy. Dzisiaj zagonię tżta do pomocy w sprzątaniu.

Byliśmy wczoraj odebrać moich rodziców od znajomych. Nasłuchałam się mnóstwa komplementów, że taka szczuplutka i brzuch malutki, że wcale nie widać, że to już tak blisko do porodu. Nie ukrywam, że bardzo mnie to ucieszyło. Moi rodzice są dumni jak pawie, chwalą się wszystkim znajomym, że będą dziadkami i niecierpliwie czekają na wnuka i tym podobne ochy i achy. A ja głupia się w grudniu martwiłam, jak im powiedzieć o ciąży.

Jeśli dobrze zrozumiałam, co do spania maluchów, to Wy już od początku chcecie je tak mocno opatulać? Przykładowo dzieciak będzie w pajacu i na to jeszcze otulacz/bet/kocyk/śpiwór? Mi jest tak gorąco już, że śpię bez kołdry, on się nie zapoci przez całą noc taki pozakrywany?
MOja mama też dumna że wnuczka tuż tuż ...
A co do spania bobofrutków..hm.. będę mieć pokój na poddaszu więc może być jej za gorąco jak ją tak przykryje tym wszystkim czym napisałaś :P

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

zaczarowana popieram by póki co to jeszcze wychodzmy na te słonce bo później będziemy skazane na dom

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:48   #3674
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Nasze szczescie
Stary 2014-06-08, 09:50   #3675
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Też kiedyś o tym opatulaniu maluchów w lecie myślałam, a potem doszłam do wniosku, że jak maluch siedzi u nas w brzuchu w temperaturze ciała 36 stopni to taki kocyk przy temperaturze 25 stopni nic mu nie zrobi.
Zresztą każdy mi mówi, że sama wyczuję czy maluchowi jest za gorąco.

U nas kuchnia pomalowana, w przyszłym tygodniu montują meble
Jeszcze musimy wybrać stół i krzesła i mamy z tym wielki problem bo kuchnia sama w sobie jest nowoczesna, ale na podłodze mamy drewniane panele. Nie chcę blatu ze szkła i tak się zastanawiamy czy idziemy w drewno (pod podłogę) czy tworzywa sztuczne (pod meble)
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:50   #3676
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
MOja mama też dumna że wnuczka tuż tuż ...
A co do spania bobofrutków..hm.. będę mieć pokój na poddaszu więc może być jej za gorąco jak ją tak przykryje tym wszystkim czym napisałaś :P[COLOR="Silver"]
my tez nie mozemy tak przykrywac malej bo mieszkamy na ostatnim pietrze i jest nagrzane jak jest tak cieplo no i my bedziemy spac we 3 pokoju to wiadomo ze bedzie duszno a nie chce zeby mala sie pocila

Nasze szczescie
Stary 2014-06-08, 10:51   #3677
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
super kacik dla maluszka a widzę, ze masz moja sówkę
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 11:05   #3678
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
zapewniam Cię, że jest OK! To nasz przywilej ciążowy

No właśnie. Dziwny lekarz..

Usuwanie kamienia można (mialam), ale tylko papierkiem. Z takim full wypasem trzeba poczekać. Fluoru nie można.

Chilanes chyba nie wszyscy się znają na etapach ciąży, także spokojnie

TZ własnie maluje łożeczko i z tej okazji mamy jechac na noc do teściów.. jak ja nie lubię spać poza domem... :/

Czy wszystkie będziecie kładły ceratkę na materacyk? Powiem wam, że to zły pomysł Położyłam sobie ceratę na nasze łóżko, pod narzutę, żeby kot nie siknął jak ostatnio i teraz siedzę z laptopem na łóżku i tyłek mi się okrutnie spocił. Straszna ta cerata i już wiem, ze nie podłożę tego dziecku pod plecy!

Wiecie w jakim sklepie stacjonarnym mogę kupić te pieluszki? http://allegro.pl/bobas-pieluszki-pi...300153100.html

Zuken, chyba Ty je kupowałaś. Wiem, że w smyku mają tę firmę, ale w necie są tylko kocyki (btw w promocji )
Nie będę kladla nic pod prześcieradło. chyba, że Młoda nie pójdzie w ślady brata i będzie osikiwać. Ale i wtedy to nie będzie cerata, Młody był cały spocony po 5 minutach.
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy teraz tez macie co 2 tygodnie wizyty u ginekologa ?
Czy jest to konieczne bo Tz na pewno za 2 tygodnie nie dostanie wolnego a ja sie boje ze jak nie pojde na ta wizyte to cos sie stanie
zawsze jest opcja ze pojde tutaj gdzies do jakiegos niemca ktory przyjmuje w godzinach wieczornych to akurat Tz wroci z pracy
Ja póki co chodzę co 3 tygodnie, za miesiąc pewnie zacznę co 2.
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się! Każda kobieta w ciąży wygląda inaczej, a też nie każdy obserwator potrafi ocenić etap ciąży. Mnie ostatnio koleżanka też tak podbudowała, najpierw usłyszałam same komplementy, że tak pięknie wyglądam, że tylko w brzuszek mi poszło, no cud miód, a ja jej mówię, że jeszcze mam 3 miesiące do rozwiązania, więc to nie koniec tycia. Na to ona tylko zrobiła wielkie oczy i była mega zdziwiona, że jeszcze 3 miesiące, bo myślała, że rodzę na dniach jakiś czas temu przestałam się przejmować kwestią wagi. Zależy mi tylko na tym, żeby moja córeczka się prawidłowo rozwijała i była zdrowa
Ja się nie przejmuję, po prostu napisalam jak się czuję.
Cytat:
my tez nie mozemy tak przykrywac malej bo mieszkamy na ostatnim pietrze i jest nagrzane jak jest tak cieplo no i my bedziemy spac we 3 pokoju to wiadomo ze bedzie duszno a nie chce zeby mala sie pocila
Dziecko samo "da znać" czy mu zimno, czy gorąco. Albo będzie upocone albo bedzie poplakiwać z chłodu. Ja tam wolę malucha nie przegrzewać, przynajmniej mój syn teraz co chwilę nie choruje.

Po co tak wcześnie rozkładacie łóżeczka??? Wystarczy z tydzień przed żeby ewentualnie przewietrzało, a nie kurzyło się 6-8 tygodni
Stary 2014-06-08, 11:28   #3679
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Dziecko samo "da znać" czy mu zimno, czy gorąco. Albo będzie upocone albo bedzie poplakiwać z chłodu. Ja tam wolę malucha nie przegrzewać, przynajmniej mój syn teraz co chwilę nie choruje.

Po co tak wcześnie rozkładacie łóżeczka??? Wystarczy z tydzień przed żeby ewentualnie przewietrzało, a nie kurzyło się 6-8 tygodni
No właśnie też mi się wydaje, że bodziak na długi rękaw (dla trzymania pieluchy głównie) i śpiworek wystarczy? Ewentualnie jeszcze skarpety

Ja łóżeczko i tak planuję jeszcze dokładnie umyć, musiałam rozłożyć wcześniej, uczę koty do niego nie wskakiwać.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 11:47   #3680
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Pięknie

Ja byłam wczoraj na zakupach, zamówiłam wózek i łóżeczko. Wózek pokaże, a łóżeczko zupełnie proste, białe całe szczebelkowe. Za 2-3 tyg będę miała wszystko na miejscu

Gondola będzie jednak brązowa bo okazało się że jest też w tym kolorze

ten wozek jest cudowny jesli chodzi o parametry i jest ładny, spełnia wszystkie moje wymogi oprocz jednego-spacerowki nie da sie przełozyć przodem do rodzica , nie przeszkadza ci to?

mnie sie wydaje ze małe dzieciaczki moga sie czuc zaniepokojone w spacerówce przodem do swiata i dlatego go odrzucilam w bolem serca

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-08 o 12:26
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 12:44   #3681
Moni 26
Zadomowienie

Jaka cisza u nas na wątku....Aż nie wierzę
Pewnie korzystacie z pieknej pogody A ja już mam tych upałów dość
Wczoraj byłam na uczelni i usłyszałam komplement ze przez 2 tyg schudłam (a tak naprawdę to 2 kg przytyłam)Ale grunt że nie wyglądam Nie powiem bardzo miło mi sie zrobiło

A co do wizyt to jak pytałam lekarza ostatnio kiedy mam przyjść to powiedział że za miesiąc.. A potem to nie wiem, mam nadzieję, ze tak jak mówicie że co tydzień lub dwa...
Tym bardziej ze od jakiegos czasu mam przeczucia że jednak urodze wcześniej, po tym jak lekarz złapał sie za głowę ze dziecko bardzo nisko już leży....A ja wiedziałam ze musi być niziutko bo czuję bardzo nisko kopniaczki....

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

optymistka nie mogę wyjść z podziwu jak twoje maleństwo sie maskuje, raz dziewczynka a raz chłopiec Jednak przekonuje mnie ta ostatnia opinia, że kawaler
Spore już te twoje maleństwo nie wiele mniej waży niż moje a dwa tygodnie różnicy miedzy nimi Ciesze sie ze wszystko dobrze

a co do otualczy ja już zgłupiałam, mam rozek jak na razie, zobaczę jak to bedzie jak mały sie urodzi w tedy zobaczymy, najwyżej dokupie otulacz...
są różne szkoły kolezanka ostatnio była u mnie i powiedziała, ze rożek mi sie nie przyda....

Gosia dzięki trochę to trwało zanim postanowił pokazać swoje klejnotki, he he

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-08 o 12:51
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 12:54   #3682
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy sie zapatrujecie za dopajaniem dziecka, ale ja juz w szpitalu dawalam po kryjomu wode z butelki bo byl niemilosierny upal a on musial lezej pod lampami i jak sie budzil to byl kega spragniony, nie chcial wtedy piersi tylko uspokajal sie jak wypil troczke wody, potem zjadl dopiero i znow zasypial..
Wiec jak dziecko juz bardzo placze to mozna go troche oszukac woda, albo herbatka...
Ja wodę/herbatkę po raz 1 podałam dopiero w 7 miesiącu.
Z piersi matki na początku leci rzadsze mleko aby zaspokoić pragnienie a dopiero później treściwsze zaspokające głód.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 13:07   #3683
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ten wozek jest cudowny jesli chodzi o parametry i jest ładny, spełnia wszystkie moje wymogi oprocz jednego-spacerowki nie da sie przełozyć przodem do rodzica , nie przeszkadza ci to?

mnie sie wydaje ze małe dzieciaczki moga sie czuc zaniepokojone w spacerówce przodem do swiata i dlatego go odrzucilam w bolem serca
Rozmawiałam o tym z Tż i zastanawialiśmy się co będzie jeśli mała nie będzie chciała tak jeździć i on stwierdził że jak ja ryknę to będzie grzeczna
A tak na serio to ja będę prowadzić wózek i psa, dziecko mam nadzieję będzie patrzyło na psa a ciekawość odziedziczy po mamusi to będzie dobrze.
Ta spacerowka ma siatkę w daszku którą widać na zdjęciu które wstawiłam i jeszcze takie okienko przez które będzie widać dziecko. Myślę że będzie dobrze bo wózek jest super i brak przekładanej rączki to jedyna jego wada
Stary 2014-06-08, 13:15   #3684
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Rozmawiałam o tym z Tż i zastanawialiśmy się co będzie jeśli mała nie będzie chciała tak jeździć i on stwierdził że jak ja ryknę to będzie grzeczna
A tak na serio to ja będę prowadzić wózek i psa, dziecko mam nadzieję będzie patrzyło na psa a ciekawość odziedziczy po mamusi to będzie dobrze.
Ta spacerowka ma siatkę w daszku którą widać na zdjęciu które wstawiłam i jeszcze takie okienko przez które będzie widać dziecko. Myślę że będzie dobrze bo wózek jest super i brak przekładanej rączki to jedyna jego wada
tez tak mysle, niestety nie mam psa

przekladana moze byc rączka, albo całe siedzisko spacerówki, tak ma wiekszosc wózków...

w kazdym razie ja nadal w wózkowej kropce

mysle nad:
http://mutsy.nl/plpl/evo/

ale wkurza mnie ze buda jedzie w dół jak sie spacerówke rozklada..przy pozycji lezacej budka nie bedzie dawac zadnej ochrony

albo

http://www.sklep-tosia.pl/britax-affinity_p2391

ale ma spacerówke kubełkową, jakos nie moge sie przekonac a Ty jakie wózki brałąs pod uwagę? moze udałoby mi sie czyms zainspirowac
Stary 2014-06-08, 13:38   #3685
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tez tak mysle, niestety nie mam psa

przekladana moze byc rączka, albo całe siedzisko spacerówki, tak ma wiekszosc wózków...

w kazdym razie ja nadal w wózkowej kropce

mysle nad:
http://mutsy.nl/plpl/evo/

ale wkurza mnie ze buda jedzie w dół jak sie spacerówke rozklada..przy pozycji lezacej budka nie bedzie dawac zadnej ochrony

albo

http://www.sklep-tosia.pl/britax-affinity_p2391

ale ma spacerówke kubełkową, jakos nie moge sie przekonac a Ty jakie wózki brałąs pod uwagę? moze udałoby mi sie czyms zainspirowac
Zastanawiałam się właśnie między Mutsy Evo, Britaxem B Motion i X lander X City właśnie z kubełkową spacerówką

Jeśli nie Britax to zdecydowałabym się na Mutsy (daszek to jedyny jego minus, ale zawsze można dokupić parasolkę a te ich firmowe są śliczne). Świetny wózek który dobrze się składa i nie jest ciężki.

Po tych wszystkich moich wyprawach do sklepów jedno wiem na pewno ze nie kupiłabym polskiego wózka bo choć gondole i amortzacje mają fajne to spacerówki są nie do przyjęcia ze względu na wielkość i ciezar, no i trzeba wypinać siedzisko żeby je złożyć

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Kubełkowej spacerówki bym nie chciała bo wydaje mi się że ona będzie dobra tylko dla małego dzieciaczka bo taki większy to już w niej nie pojeździ i będzie trzeba szybko kupować parasolkę a ja chciałam wózek który wystarczy mi na cały okres w którym dziecko może z niego korzystać

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2014-06-08 o 13:33
Stary 2014-06-08, 13:42   #3686
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Zastanawiałam się właśnie między Mutsy Evo, Britaxem B Motion i X lander X City właśnie z kubełkową spacerówką

Jeśli nie Britax to zdecydowałabym się na Mutsy (daszek to jedyny jego minus, ale zawsze można dokupić parasolkę a te ich firmowe są śliczne). Świetny wózek który dobrze się składa i nie jest ciężki.

Po tych wszystkich moich wyprawach do sklepów jedno wiem na pewno ze nie kupiłabym polskiego wózka bo choć gondole i amortzacje mają fajne to spacerówki są nie do przyjęcia ze względu na wielkość i ciezar, no i trzeba wypinać siedzisko żeby je złożyć

, tez myslalam nad x lander x city , ale jak w sklepie zozaczylam w jaki sposób sie pochyla ten kubelek to mi przeszło

no i jeszcze jane muum mnie meczyło długo...ale ten wozek jest straszliwie twardy co obczailam w sklepie...EVo jednak ma troche amortyzacji

co do polskich to sie zgadzam całkowicie...no i jesczze wyglad...ofkors co kto lubi, ale mnie sie zaden nie spodobał
Stary 2014-06-08, 13:48   #3687
M_aria
Rozeznanie

...No i Evo jest piękne
Bardzo podoba mi się Mutsy Evo Nomad z brązową rączką, tylko nie wiem czy za wizualne bajery płaciłabym kilka stówek więcej.
Z podstawowej kolekcji podoba mi się Gray na czarnym stelażu
Stary 2014-06-08, 14:25   #3688
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
...No i Evo jest piękne
Bardzo podoba mi się Mutsy Evo Nomad z brązową rączką, tylko nie wiem czy za wizualne bajery płaciłabym kilka stówek więcej.
Z podstawowej kolekcji podoba mi się Gray na czarnym stelażu

heeheh, tez marze o Nomad , ale ze wzgledu na cene brałabym....szary:brzydal :,

mnie bardziej podoba sie Igo,ale w sklepie nie byłam w stanie go podbic nawet jak był pusty , a co dopiero z dzieckiem
Stary 2014-06-08, 14:51   #3689
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Jagusia, to super. Ile nosiłaś aparat?
2 lata i 2 msc

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy teraz tez macie co 2 tygodnie wizyty u ginekologa ?
Czy jest to konieczne bo Tz na pewno za 2 tygodnie nie dostanie wolnego a ja sie boje ze jak nie pojde na ta wizyte to cos sie stanie
zawsze jest opcja ze pojde tutaj gdzies do jakiegos niemca ktory przyjmuje w godzinach wieczornych to akurat Tz wroci z pracy
Ja byłam 2.06 i teraz ide 17.06 bo ginka chce zobaczyć czy jest wszystko ok, bo miałam stawiający się brzuch, na szczęście po magnezie jest o niebo lepiej

Cytat:
29t2d - waga 1470g

super , że wszystko z Dzidzią jest ok
a z tą płcią to macie nie złe psikusy Dziecko chce żebyście mieli niespodziankę

Cytat:
śliczny kącik

Cytat:

brawo za 8 msc
ja też się martwiłam jak powiedzieć Mamie o ciąży, a jak tylko powiedziałam to Mama strasznie sie ucieszyła i od wtedy chodzi dumna jak paw

Cytat:
A my za niedlugo wybywamy nad jeziorko
juz jest ponad 25 stopni a ma byc 35 wiec nie ma co sie kisic w domu 7

zycze milego i slonecznego dnia
miłego dnia
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 14:56   #3690
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie Ależ gorąco!

Dziś złożyliśmy łóżeczko i ustawiliśmy je i komodę w sypialni . Okazało się, że nie jest tak ciasno jak myśleliśmy, że będzie .

Wklejam zdjęcie naszego piątkowego zakupu - wózeczka Bebetto 'Pascal'. Kolor jeans .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (140,7 KB, 51 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości