|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stoję na stanowisku, że decyzję o tym, czy pomoc specjalisty jest potrzebna, czy nie, powinna podjąć sama osoba. czasem z pozoru błahe problemy przesłaniają człowiekowi wszytsko inne, znacząco wpływając na funkcjonowanie. wtedy wystarczyć może nawet jedna rozmowa, która pozwoli spojrzeć na sytuację z innej strony. nie muszą to od razu być leki. co do wytłuszczonego fragmentu: uważam, że jeśli ktoś nie umie sobie poradzić z sytuacją, która go spotyka, to po prostu albo jego sposób radzenia jest nieadekwatny i trzeba go zmienić, albo wszytskie dostępne mu sposoby radzenia sobie nie odniosły skutku i zwyczajnie nie ma już nowych narzędzi, których można użyć. pójście do specjalisty jest poszukiwaniem nowego sposobu. |
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zauważyłam (oczywiście odnoszę się do sytuacji w Polsce), że jeśli ktoś zaczyna przebąkiwać na temat wizyty u psychologa, to znaczy że naprawdę taka wizyta jest mu potrzebna. Bo u nas w dalszym ciągu istnieje tabu związane ze zdrowiem psychicznym, jesli ktoś przestaje uważać wizyte u psychologa/psychiatry za coś złego/śmiesznego, to znaczy, że naprawdę nie potrafi już sobie sam ze sobą poradzić...
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
swoją pierwszą wypowiedź zaczęlam od : zbaczając z tematu i to odnosiło się bezpośrednio do postu kliniaczeq, absolutnie nie mówiłam o jej przypadku. Być może patrzę z innej perspektywy, bo chodziłam do psychologa i pomógł mi a potem gdy mieszkałam w Stanach nie mogłam patrzeć na to że ludzie biegają do niego z każdą najdziwniejszą sprawą. Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. Kropka
![]() kliniaczq: jak pisałam: najgorsze wydaje mi się za tobą. Teraz dojdziesz do siebie czy to z pomocą specjalisty i przyjaciół czy rodziny. Ja trzymam kciuki!
|
|
|
|
#1356 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja też się powolutku przywyczajam .Jakoś damy rade![]() Ja też myślę o dzieciach,ale planuje,że najwyżej zaadoptuje .Żeby po prostu komuś mój nędzny żywot się przydał .Jeszcze raz i dziękiCytat:
Zgadzam się.W Polsce nawet ludzie "światli" boją się iść do psychologa,o psychiatrze nie mówiąc.Zbyt ytarte stereotypy.Jak się decydują to już naprawde sami nie dają rady.Ja studiuje psychologie,ale też wzbraniałam się rzed wizytą.Aż przyszedł moment,że wszystko mi było jedno,żeby tylko poczuć się lepiej,bo już nie dawałam rady... |
||
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie z Ciebie świetna psycholożka. Schowam swoją wrażliwość do szafy. Będę używała jej od większej okazji. Świat lubi wykorzystywać ten mój czuły punkt...
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
ZXgadzam sie z dziewczynami ja tez zaluje ze zwlekalam tyle lat
|
|
#1360 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie będę terapeutką Po 3 roku poszlam na psychologie pracy,co jest w ogóle nie związane z psychologią jako taką.Ale myślę,że dobrze,bo chyba za bardzo bym się przejmowała swoimi pacjentami![]() Ines-ka,niestety wrażliwi cierpią więcej .Ale jednak uważam lepiej być wrażliwym niż nie
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego moze dlatego ze w przeszlosci od paru lekarzy uslyszalam nie mile slowa lub nie udzielili mi pomocy wiec u mnie lekarz troche sie musi napocic zeby zdobyc moje zaufanie
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() mam to samo, przynajmniej musze mieć świadomość że traktuje mnie jako osobe, a nie któregoś z koleji pacjenta .....
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuzynka ma 57 lata
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wybieram na medycynę. Specjalizacja bliżej niesprecyzowana. ![]() Muszę sobie tą wrażliwość znieczulić. Przynajmniej w przypadku kiedy to mi się obrywa od świata.
|
|
#1365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE] Cytat:
Dokladnie zgadzam sie tak samo mnie to rozsmieszylo
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-08-07 o 23:34 Powód: Post pod postem. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu. |
||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
a jak???wiem co jest pewne,znalam 2 osoby ktore tak zrobily i niestety sie udalo.Ale ci nie powiem
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
heh nie powiem ,bo to byloby ewidentne podżeganie do samobojstwa co jest w naszym kraju karalne.Wolnosc jest mi jeszcze miła.
Kobiety najczesciej stosuja przedawkowanie leków zdaje sie Potraktuj to jako znak ,tak widac mialo byc i masz zyc.Koniec kropka |
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
Cytat:
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mozna to robic "zawodowo" np w wiosce dzieciecej.
http://swdwsiedlcach.republika.pl/cotojest.htm ew.rodzina zastepcza,cos w rodzaju pogotowia,panstwo daje na to pieniadze |
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam zalegosci przeczytalam to co mialam przeczyczytac zmeczylam sie troche
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego nie podjelas leczenia przeciez podobno powiedzialas jakies osobie i miala ci pomoc i gdzie ona jest
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
a co krzyczy????
|
|
|
|
#1375 |
|
BAN stały
|
Bini,ale ja o adpocji myślę jak już będę bogata
|
|
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
W Twoim stanie powinnaś być pod stałą obserwacją. Jeśli się nie zgłosisz do szpitala, a nadal będziesz tu wysyłać takie posty,spodziewaj się, że pewnego dnia lekarze zawitają do Twojego domu i wezmą Cię do szpitala siłą
|
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie boję 1 (jeśli mogę się wygadać).Biorę ten seronil,jest za***iście.Już dawno nie miałam takiego humoru,tryskam energią,jestem szczęśliwa.Ale mam świadomość,że moje szczęście jest syntetyczne
Moje stracho-lęki się skończyły,mam siłę,jestem wręcz pobudzona.Ale boję się,że po odsatwieniu leków to się skończy I co wtedy?Zowu będę smutna,zmulona i zlękniona? Teraz wiem,że to co biorę,to PROZAC.W sumie,to niby nie jestem chora,a biorę tak silny lek Do tego chudne bez przerwy (to też lek dla bulimiczek,hamuje apetyt).I nie mam orgazmów (chyba njamniejszy z tego wszystkiego problem).I boję się.Ale nie tego,czego zawsze się bałam.Boję się,co będzie,jak odstawię leki
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.insomnia.pl/np._prozac-t206959.html tu znalazłam wątek o tym leku na jakimś innym forum
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrzej. Może przejdziesz na lżejsze leki?
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

ale ludzie dziwnie odchodzą od prostych wartości, przestają mieć wiarę w cokolwiek, a wierzą że psycholog ich uleczy. Ja wiem co to znaczy potrzebować pomocy, bo sama kiedyś jej wymagałam, szczególnie mając 16,17 lat jak niektóre dziewczyny które tu piszą. Zgadzam się z tym że to niesamowicie potrzebne, ale też dalej uważam że niektórzy zupełnie nie wiem skąd ubzdurali sobie że potrzebują pomocy z byle powodu, albo leków, a tak na prawdę spotykają ich zwyczajne rzeczy z którymi potrafią sobie radzić, tylko im się nie chce. Granica jest cienka, jednak coraz bardziej, każda przeciwność losu staje się dla ludzi gigantyczna i sięgają po pomoc farmakologiczną. Nie każdy człowiek cierpi na depresję. A najgorsze jest to, że właśnie ci którzy na nią cierpią pomocy nie chcą...

.Jakoś damy rade

Po 3 roku poszlam na psychologie pracy,co jest w ogóle nie związane z psychologią jako taką.Ale myślę,że dobrze,bo chyba za bardzo bym się przejmowała swoimi pacjentami
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Do tego chudne bez przerwy (to też lek dla bulimiczek,hamuje apetyt).I nie mam orgazmów (chyba njamniejszy z tego wszystkiego problem).I boję się.Ale nie tego,czego zawsze się bałam.Boję się,co będzie,jak odstawię leki