Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 15:09   #2161
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ps. ja bym sie bala oddac dowod obcemu facetowi
Ja kiedyś dałam jak mi karta nie przeszła na cpenie na zadupiu. Na drugi dzień kuzyn zapłacił za mnie i odebrał mój dowód
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się nie odezwałam po badaniach, ale nie mam w ogóle czasu na komputer. Domcia marudna, następna trójka wychodzi. Poza tym wpada w histerie, przedwczoraj obudziła się z drzemki i nic nie pomagało. W końcu TŻ wyszedł z nią na dwór i się uspokoiła. Wczoraj rano podobnie. Nie wiem czemu tak się dzieje.:lo ve:
U mnie tez takie histerię, nie wiem jak poradzić, mam nadzieję że to szybko przejdzie.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Napiszę tylko szybko jak po szczepieniu i lecę nadrabiać
Moje dziecko na początku było bardzo dzielne ale pod sam koniec bardzo żałośnie się rozpłakał Bidusia chyba mocno bolało bo jeszcze takiego płaczu u niego nie słyszałam

Ogólnie to nasz pediatra to palant-zbadał go tylko pod kątem ewentualnych infekcji na potrzebę szczepionki,nie ważył,nie mierzył(to akurat mniej istotne),nie sprawdzał ruchowo jak to u nas wygląda (wnieśliśmy go na rękach i wynieśliśmy-a ten zero zainteresowania ). Zapytał tylko jak ze słowami u niego(odpowiedziałam że mamy ok 40 w użyciu-tych co powtarza,więc powiedział tylko "Dobrze,rozumiem") i tyle w temacie. A co jeśli miałby jakieś koślawe nóżki? Złą postawę chodzenia- to teraz jest odpowiedni moment żeby temu zaradzić ewentualnie. Gamoń normalnie

Mało on dla mnie precyzyjny jako pediatra dlatego po następnej szczepionce żegnamy sie z panem
Jak sie człowiek sam nie dopyta to zbada i nic nie powie sam z siebie. No i ewidentnie widać że młodych rodziców traktuje jak psie g**no

Lecę czytać
To koj pediatra taki sam. Nic ja nie interesuje. Nigdy.nie zapytała się o mówienie, raczkowanie, chodzenie. Ale nigdzie w miarę blisko nie mam pediatry.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:35   #2162
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej
mialam pocytowane i d.pa.;/
Szklanko, na pewno pociągne przez wakacje jeszcze kp wydaje mi się że do 18nastki nam zejdzie

Black, racja, A. na pewno odczuwa mój stres.. tu szkoła itd....

Ale pogoda;/ wieeje, leje... esz... spałam z Amelką godzine i nadal bym poszła spać

tzt w szkole... wczoraj załatwił z tym gościem, jednak spisali oświadczenie bo tzt chciał mu forse, tamten chciał więcej to tzt spisał oświadczenie, z którego tamten chłopak zapewne dostanie mniej niż mój tzt chciał mu dać;] no ale cóż...

Fewciu, ojj współczuje syt z samochodem;/ brakuje Cię tutaj;*
nomnomnomnomnom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10374921_813198695359863_2750869562078839905_n.jpg (57,3 KB, 45 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-06-13 o 15:38
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 15:39   #2163
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki potrzebuję jeszcze zagadywania przy jedzeniu? Piotrek ładnie je (aż ciężko uwierzyć =, że do roku nie tykał nic innego poza uu) , ale potrzebuje książeczek do tego
U mnie czasem tymczasem nie, wydaje mi się że to zależy od tego jak bardzo chce jej się jeść.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Iwfka byłaś na Czarownicy? Jak wrażenia
Początek nudny i rozwlekly, końcówka fajna. Ogólnie może być. Angelina świetna, idealna do tej roli.
Wczorajsza kąpiel ok, do momentu znaczenia włosów, histeria na maksa, nic nie pomogło. Tak się w tym zatracił że musiałam pierwszy raz od.nie.pamiętam kiedy w wózku wspiąć.
Pobudza na jedzenie o 5.30 i już nie usunęła, tz w wózku zaczal ja bijąc ale zmęczony i widziałam że zaczyna się denerwować więc wstałaś i zaczęliśmy dzień o 6.15. Ale padła już na drzemkę o 8.40 i spala do 10.
My z Tz w buzię teraz, do krakowa po też.samochód jedziemy B-)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:06   #2164
szklanka19
Zadomowienie

Jejku tyle miałam pocytowane i mi się zamknęło przez przypadek...

Dziękujemy za miłe słowa

Fewciu brawa dla Blanki, zdolną i śliczną masz córeczkę a z kluczami współczuję...

Neti miłego wypoczynku

Mała jak się czujesz?

Marsi zdrówka dla S.! Cieszy się, że ma dłuższe wakacje czy wolałby iść do szkoły?

Nancy brawa za ząbka

Coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam co...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:56   #2165
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bidok spi mi juz 3,5h..... Bedzie ciezko w nocy, ale jest tak padniety, ze mi go szkoda budzic z drugiej strony nie wiem, ile dac mu spac.....

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

wstał, równe 4h. Podejrzewam, że gdyby kota nie otworzyła młodemu drzwi i nie wskoczyła na łóżeczko - spałby dalej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 16:59   #2166
mala_19kw
Zakorzenienie

Szklanka-dziękuje że pytasz
Czuje się troszkę lepiej ale i tak ratuje się właśnie kawą bo inaczej bym chyba wieczora nie doczekała. Albo pogoda tak na mnie wpływa albo jakąś anemie załapałam bo to trwa już kilka dni a pogodna dupna jest od wczoraj.
Przespałam z małym 3,5 godziny ale czuje że mogłabym przespać cały dzień. Tak brakuje mi snu,czuje się wymeczona fizycznie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 17:30   #2167
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

My w drodze. ... pogoda tragiczna. ..leje jak z cebra.. mały usnął a wcześniej trochę marudzil- ale on od dawna nie jechał w taką dłuższą trasę. . Do później kobitki. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402672999768.jpg (61,1 KB, 32 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 18:57   #2168
ania13.03
Zadomowienie

fewciu wspolczuje calej sytuacji Co robilas u fryzjera? Pokazesz sie?

Deli, slodka Amelka

neti bezpiecznej podrozy i milego wypoczynku

marsi zdrowia dla S.

mala mimo wszystko brawa za szczepienie, dobrze, ze macie to juz za soba

Nie pamietam co jeszcze mialam pisac. Czuje sie dzisiaj jak przezuta i wypluta

Robilam dzisiaj Lili "sesje" Wyszlo jak wyszlo Pozdrawiamy ciocie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1153.jpg (83,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1134.jpg (58,8 KB, 38 załadowań)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 19:42   #2169
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Szaja HELP!! polecisz jakieś zabawki do kąpieli dla naszych maluchów? Oli już się ewidentnie znudziły gumowe kaczuszki itp.?? zarzuć no linkiem jakimś, bo ja wczoraj przeglądałam all ale nie wiem, acha, dodam,że dobrze,żeby było to TANIE
my bawimy sie zestawem z pepco do piaskownicy za 4 zl

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Deli, slodka Amelka

marsi zdrowia dla S.

ksiezniczka na tronie

Ok podczytywalam 2 dni ale nie mialam jak sie zebrac do pisania
Dziekuje za info odnosnie promo w F&F, skorzystalam dzis, nawet wzielam cos sobie Jegginsy- polecam sa boskie, swietnie leza i chowaja moj bebzon!!

Co do tragedii z Rybnika, ojciec nigdy sobie tego nie wybaczy na 100% i to jest wystarczajaca i najbardziej wyniszczajaca kara... Ja bym nie potrafila zyc z takim pietnem. I jednego nie jestem w stanie zrozumiec i nie zrozumiem. Jak mozna nie pomyslec przez 8h o dziecku? Nawet jak ma sie najbardziej stresujaca, wymagajaca prace. Ja taka mialam. To bylo za.pier.dalanie, z reszta same pamietacie pewnie jakie mialam tez (nad)godziny pracy. Nawet przy najwiekszym tempie pracy nie zdazylo mi sie zebym chociaz raz na pol h nie pomyslala o dziecku, co robi, czy zjadla.

Byli u nas znajomi z 7 miesiecznym synem. Jest na cycu, dopiero sie rozszerzaja aleee mlody dostaje Danonki, bo podobno tylko te serki mu smakuja i tak zalecil alergolog( mial jakas alergie)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 19:47   #2170
s i l v e r
Zakorzenienie

Wreszcie dwa dni wolnego
Ale jutro ma być zimno i deszcz no cóż...nie można mieć wszystkiego

Fewciu, bardzo współczuję sytuacji z samochodem
Blanka śliczna i za wchodzenie po schodach

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Szaja, nie rozwija się. Oliwka ma teraz fazę klepania wszystkich od czasu do czasu, robi to ze śmiechem i generalnie nikomu to nie przeszkadza, bo to "taki etap" - a Zośka próbuje jej oddawać, bo twierdzi, że Oliwia ją bije... Już kilka razy złapałam za rękę w ostatniej chwili... Niby się bawią, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej... Zosi zabawki to Zosi zabawki, ale Oliwki - są wspólne. Wciąż jest wyrywanie zabawek, popychanie małej. Nie ogarniam. Nie mam siły komentować. Ciągle muszę zwracać uwagę.

I gadanie, że ja też powinnam Oliwce tłumaczyć - no halo... Ja mam tłumaczyć Oliwce i ona ma zrozumieć, kiedy nikt nie tłumaczy 4latce, bo "ona nie rozumie"? Ehhh...
masakra

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja
Jestem kaput Pietraszko fatalnie przeziebiony a ja glupia pipa sie nie zorientowalam i jeszcze wieczorem na basen z t.puscilam Ale naprawde, NIC mu nie bylo, dopiero jak poszedl spac (o22) to chrapal przerazliwie i ewidentnie mu przeszkadzalo, budzil sie, plakal, w efekcie wyladowal u mnie w lozku na noc. O 5 histeria

Dzisiaj wraca M.!!! !!!!!

Fewciu, ja Ciebie chyba myslami wywolalam

Chcialam sie zapytac, czy kupilas w koncu ta sukienke maxi ktora mi pokazywalas jakis czas temu??? Bo sie napalilam na nowo i musze kupic juz teraz zaraz
Zdrówka dla Piotrusia oby ta nocka była lepsza
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nomnomnomnomnom

Cytat:
Prześlicznie
Stary 2014-06-13, 20:17   #2171
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

. Gdzie mogę kupić rajstopy w sprayu? Poza Daglasem, bo tam cena kosmiczna A.. no i allegro odpada, bo już nie dojdzie do poniedziałku. Jakaś sieciówka? Dzisiaj idę do fryzjera, muszę troszkę pomalować włosy, a potem zamierzam przerobić troszkę truskawek.

W Rossmannie, jeśli tylko jest szafa Sally Hansen. Ale nie pamiętam ceny

Cytat:
Dziewczyny ja juz odczulam piatrk trzynastego Pojechalam na rynek zeby kupic od znajomwgo ogrodnika truskawek na te kompoty. Wszystko super,kupilam,ladnie zapakowalam do samochodu,zamknelam bagaznik,a.... kluczyki w srodku Drzwi sie zatrzasnely Zapasowy komplet kluczy jest w Warszawiw,w torbie mojego meza. Szlag! Przeszlam 4 km do fryzjera na piechote klnac przy tym w myslach Dodam ze ze swojego domu do zlobka mam 10 km A Blanke odebrac musze.. ech... boje sie co bedzie dalej.

Współczuję
Ja się tyle nasłuchałam od męża bym nigdy nie zostawiała kluczy w aucie, że mam nawyk wsadzania do kieszeni w trakcie pakowania zakupów czy Zuzii do fotelika.

Cytat:
Hej

Czuje się jakbym była z d**y wyjęta Masakra. Już któryś dzień z kolei nie mam na nic sił. Rano nie mogę się dobudzić bo tak chce mi się spać. Jak żyć?

Mam tak samo
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 20:21   #2172
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny, help!!!
też cierpimy na wycofaniu przez ikeę niektórych produktów chcieliśmy kupić szafę do kompletu i
mamy komodę, łóżeczko i regał w takim kolorze
http://ms-img01.allegroimg.pl/ms/ory...43e9002facd443
jaki kolor by do tego pasował? pomożecie???

Stary 2014-06-13, 21:00   #2173
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hejooooh :d idę was czytać, ale wrzucam najpierw - super

http://3.bp.blogspot.com/-9X4Fe1Zy_l...600/pieski.jpg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:05   #2174
litllesweetangel
Lurker ;)

Widzialyscie to? http://www.papilot.pl/ciaza/26525/4/...l#galleryimage

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:13   #2175
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:33   #2176
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Bidok spi mi juz 3,5h..... Bedzie ciezko w nocy, ale jest tak padniety, ze mi go szkoda budzic z drugiej strony nie wiem, ile dac mu spac.....

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

wstał, równe 4h. Podejrzewam, że gdyby kota nie otworzyła młodemu drzwi i nie wskoczyła na łóżeczko - spałby dalej
biedny zdrówka dla Pietraszka
Cytat:
Szklanka-dziękuje że pytasz
Czuje się troszkę lepiej ale i tak ratuje się właśnie kawą bo inaczej bym chyba wieczora nie doczekała. Albo pogoda tak na mnie wpływa albo jakąś anemie załapałam bo to trwa już kilka dni a pogodna dupna jest od wczoraj.
Przespałam z małym 3,5 godziny ale czuje że mogłabym przespać cały dzień. Tak brakuje mi snu,czuje się wymeczona fizycznie
a czemu nie zrobisz badań?
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My w drodze. ... pogoda tragiczna. ..leje jak z cebra.. mały usnął a wcześniej trochę marudzil- ale on od dawna nie jechał w taką dłuższą trasę. . Do później kobitki. ..

i jaki miś
Cytat:
słyszałam o tym, masakra :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:34   #2177
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, szok. Tzn nie mam nic przeciwko jaa ktos chce rodzić bez lekarzy i w ogole komentarze pod tym filmikiem sa beznadziejne, ale podziwiam tą kobiete ja bym się tak nie odważyła, wiecie no skąd wie czy już może przec czy dziecko dobrze ulozone itp... wiadomo kobiety kiedyś tak rodziły... ale w pewnym momencie myslalam ze to dziecko sie dusi jej bozena :O

Stary 2014-06-13, 21:41   #2178
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Czytam tego bloga już jakiś czas, ale ostatnio zaczęły mnie męczyć te "mini-aferki" blogerek. Jakoś tak na siłę szukają niby kontrowersyjnych tematów, przecież to normalne, że dziewczynki lubią naśladować mamy.

Jeśli chodzi o sprawę tej dziewczynki, to naprawdę okropna tragedia. Ale powiem szczerze, że bardzo zdziwiły mnie opinie broniące tego ojca. Nie uważam, że należy go linczować, bo wiadomo, że pewnie kochał córkę i celowo nie zrobiłby jej krzywdy. ALE jednak ona przez niego nie żyje - i jestem pewna, że gdyby zrobiła to kobieta to pewnie 99,99 % społeczeństwa stwierdziłoby, że wydaliła mózg podczas porodu, skoro coś takiego miało miejsce. A druga kwestia - taką mamy dziwną mentalność, że zdejmujemy odpowiedzialność z mężczyzn. Bo ciężko pracują, bo rzadko z dziećmi przebywają, a prawda jest taka, że w większości to kobieta ma wszystko na głowie. Mamy w głowie takie "coś" co ciągle skupia nasze myśli wokół dziecka. Nie uważam się za idealną matkę, ale przypuszczam, że żadnej z nas to by się nie przydarzyło. Ja czasem kiedy jadę samochodem tylko z tż, to zapominam, że nie ma z nami dziecka, bo jest to dla mnie oczywiste że zawsze z nami jedzie. Ale w drugą stronę? Myślę, że bardziej należałoby zwrócić uwagę facetom, nauczyć ich odpowiedzialności, żeby w takich sytuacjach matka dziecka nie musiała usłyszeć "trzeba było nie dawać mężowi dziecka pod opiekę". Nie możemy przecież traktować chłopów jak bezmózgie zwierzątka, bo skoro mogło się przydarzyć, że zapomniał wziąć dziecko z samochodu, to równie dobrze mógł też zapomnieć podać rękę, kiedy schodziło ze schodów, albo zamyślić się przy ruchliwej drodze... I zastanawiam się, co czuje matka tego dziecka, która oddała je pod opiekę osobie, której pewnie ufała jak sobie samej. Niestety, on zawiódł w najgorszy możliwy sposób, ale tak jak mówicie, skutki tego same w sobie są ogromną karą nie do udźwignięcia. Mam nadzieję, że skłoni to naszych mężów, tych mniej lub bardziej odpowiedzialnych, do przemyśleń.

A inna, mniej ważna kwestia, jest taka, że miesiąc temu czytałam na różnych blogach jak to matki są idiotkami i krowami bo nie potrafią upilnować, żeby dwuletnie dzieci nie wchodziły na ścieżkę rowerową, która jest generalnie tym samym chodnikiem tylko w innym kolorze; ile się naczytałam obraźliwych słów o tym, jakie to jest ogromne zagrożenie dla wszystkich. A dziś na tych samych blogach czytam, żeby nie osądzać mężczyzny, przez którego jego córka nie żyje. Może i się ze mną nie zgodzicie, ale mnie się to nie podoba.

WIesz, ale malowanie paznokci maleńkiemu dziecku uważam za przesadę. A potem - pójdzie do szkoły, gdzie NIE WOLNO, i co? ale mama w domu mi pozwala!

Z resztą się zgadzam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szaja - dzięki. Bo mi z mojej wiedzy i intuicji wynikało, że dziecko które dostaje dostateczną ilość uwagi i bliskości - chociażby poprzez wspólną zabawę - nie wyrasta na uczepione rodzica - tylko właśnie rusza w świat. A mama mi tu wciska, że właśnie "wychowuję wisielca".
( pewnie dlatego, że ja ostatnio z mamą gadam, a córka mnie woła po 10 razy o wszystko, aż wreszcie przynosi mi.. mopa!! i do ręki wciska i "mama mama myćć", że ten tego - myć podlogę mam. Tata, nie, kto inny nie - i to mama - TERAZ )

Nie, no oczywiście, dziecko rusza w świat. Chodziło mi o to, że to nie tak, że dziecko samodzielne w przedszkolu jest takie samo w domu

I tu też wiele po prostu od charakteru dziecka zależy, wychowanie wychowaniem, ale charakter też na postawę dziecka rzutuje.

Będę proponować dzielenie się, ale uszanuję odmowę dziecka. A teraz póki co - póki ona nie wykazuje takich objawów - to w piaskownicy np - dzieci się bawią naszymi zabawkami, nie robię nigdy problemu bo i po co? Niech mają
Innych rodziców pytam jeśli moja coś bierze, póki co spotykam tych normalniejszych.
no dokładnie
mnie też wpienia, jak rodzina do Agatki " no daj jej, ona na chwilę tylko" - a ja nie uważam, by ona musiała zawsze się podzielić zabawką
pilnuję zasady, że jeśli któraś pierwsza się bawiła, to nie wyrywamy nie zabieramy - mogę zaproponować pokazanie na moment, ale nie mogę tego wymagać

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

[/COLOR]A jeszcze miałam pytać. Pola wchodzi po schodach sama, ale... tylko lewą strona, tzn. lewą nogę do góry, podnosi się i dołącza prawą. A odwrotnie nie umie. Normalne to chyba, że dziecko preferuje jedną stronę, prawda? Że ma silniejszą? Ja sama mam silniejszą prawą.
No i właśnie... Ona ma lewą mocniejszą, bo ją daje pierwszą, czy jednak prawą, bo na tej nodze się potem "odbija"?
normalne

Cytat:
Black : domyślam się, że problemy ma - bo to widać po tym co tutaj o siostrzenicy piszesz, niestety. Tylko kurczę tematem trzeba się zająć, bo jest młodsze rodzeństwo i czas ucieka

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

[/COLOR]
Raczej normalne. Tak samo jak to, że dziecko nie chodzi "naprzemiennie" po schodach, tylko dostawia nogę.
otóż to, za chwilę mała coraz większa będzie i wówczas już tak - swoim zachowaniem zacznie manipulować dorosłymi, to taki najwyższy moment na ogarnięcie i swojego podejścia, i zachowania małej

Nooo Agatka kilka mcy temu dopiero zaczęła tak po schodach schodzić! wchodziła naprzemiennie daaaawno już, ale schodzić nie

Cytat:

Macie jakieś fajne sprawdzone przepisy na przetwory z truskawek? Przyjmę wszystkie w każdej ilości, bo uwielbiam truskawki!
ja przedwczoraj robiłam - 3kg truskawek i 1kg cukru z hakiem, normalnie zasypałam, wymieszałam, na 2h odstawiłam i gotowałam wolno - wyszło coś pomiędzy sokiem a kompotem a konfiturą ale takie chciałam, i do wody, i do budyniu, i do naleśników

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A tymczasem Antonio nadal.....

to powinno być zakazane

Cytat:

Szajka-jaką przyjmujesz wit D3? Jaka cena? Ja mam w tabletkach i nie zbyt to dobre jest
devikap 3-4 zł, na receptę od pediatry dla siebie 2-3 krople

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kurde ale jestem zła. Moja siostra miała kiedyś kiedyś taki komplet w pokoju
ZAEBISTE to to było. Miała dwie pufy, nie jedną, i w każdej części kompletu ściaga się pokrywki i tam można wepchać zabawki no wsio wsio! Kurde jak ja bym chciała takie do Młodego do pokoju i tego nigdzie już nie ma, ikea wycofała a mama moja dała komuś nie widziałyście czegoś podobnego

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Marsi kurcze współczuję CI bardzo, bo na prawdę kłopoty chyba Cię lubią przepraszam, że pytam ale co się Kochana stało? strasznie martwią Twoje wieści
swietne to!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Szaja HELP!! polecisz jakieś zabawki do kąpieli dla naszych maluchów? Oli już się ewidentnie znudziły gumowe kaczuszki itp.?? zarzuć no linkiem jakimś, bo ja wczoraj przeglądałam all ale nie wiem, acha, dodam,że dobrze,żeby było to TANIE
http://allegro.pl/little-tikes-150r-...283133606.html

http://allegro.pl/dumel-discovery-os...306322251.html

http://allegro.pl/kredki-do-wanny-zm...317140597.html tego w trzy i troche jest, na all, w rossmannie bywają, na stałe w drogeriach natura, w realu

http://allegro.pl/sassy-przyjaciele-...305375463.html

Agu uwielbiała te książeczki, muszę też Dorci kupić:

http://allegro.pl/piszczaca-ksiazecz...265927698.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:42   #2179
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
W stosunku do samego Stasia jest wszystko okej, ale w stosunku do mojej siostry i jej męża - już niekoniecznie... Moja siostra jest trochę sfrustrowana i wymęczona w tym momencie.
Mój kuzyn po sąsiedzku mieszkający ma 8 lat (ten, którego nie lubię).
Ciotka ma z nim dosłownie przeyebane. Niby jak jest z nią sam, to jeszcze ujdzie, ale jak ktokolwiek się pojawi, a szczególnie inne dzieci, to jest masakra... Ze skrajności w skrajność: raz potrafi przyjść do niej, mimo że wcześniej i 2h sam się sobą zajmował, i non stop coś od niej chce, wymysla byle jakie bzdety, byle ona zwróciła na niego uwagę, a nie zajmowała się kimś innym; innym razem potrafi do niej wyjechać z tekstem, żeby sobie stąd poszła, żeby się nie odzywała do niego, żeby mu nie przeszkadzała. Kiedyś przypadkowo widziałam, jak siedzieli sobie za domem i on ni z gruchy ni z pietruchy do niej: "bądź cicho, bo cię walnę w mordę"
Ogólnie jest strasznym egoistą, samolubem, uważa się za pępek świata, itp...
Ciotka już wykończona jest na maxa tym wszystkim, ale do psycho nie chce iść, no bo nie i tyle...

Przykro mi się zrobiło po tym, jakich się dzisiaj rzeczy dowiedziałam.
Szkoda, że moi rodzice przed rodzicami tż robią z nas jakichś pieprzonych pasożytów, którzy zajmują im tylko metraż w domu, nic nie robią i na nich żerują. I że to, co robimy oboje w/koło domu nic nie jest warte, że nie pamiętają, jak przez ostatni miesiąc nam kasę pozyczali, bo tż ponad 2 miesiące wypłaty nie dostawał i nawet na paliwo nie miał, ale co z tego, i tak powinniśmy się dokładać. Tylko kasa się liczy przecież......
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:43   #2180
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mnie w tym filmiku uderzylo tylko jak ona siedzi w wannie a gosciu w tle je obiad Potem w tej rzece a jej corki (?) pluskaja sie w tle Rozumiem ze ktos chce rodzic w gluszy, lesie, no rozne sa zachcianki i marzenia zwiazane z porodem, ale obecnosci i to jeszcze tak hm...beztroskiej tych ludzi w tle no nie potrafie zrozumiec :P

Stary 2014-06-13, 21:46   #2181
nancykenator
Zakorzenienie

Chyba przed wakacjami trzeba będzie zakupić coś lżejszego dla Kuby do jeżdżenia. Tylko nie wiemy co... na zwykłą parasolkę to chyba za wcześnie raczej wózek spacerowy, ale lżejszy i bardziej składany od tego, co mamy, co myślicie? Polecacie jakieś konkretne?
Stary 2014-06-13, 21:55   #2182
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej
mialam pocytowane i d.pa.;/
Szklanko, na pewno pociągne przez wakacje jeszcze kp wydaje mi się że do 18nastki nam zejdzie

Black, racja, A. na pewno odczuwa mój stres.. tu szkoła itd....

Ale pogoda;/ wieeje, leje... esz... spałam z Amelką godzine i nadal bym poszła spać

tzt w szkole... wczoraj załatwił z tym gościem, jednak spisali oświadczenie bo tzt chciał mu forse, tamten chciał więcej to tzt spisał oświadczenie, z którego tamten chłopak zapewne dostanie mniej niż mój tzt chciał mu dać;] no ale cóż...

Fewciu, ojj współczuje syt z samochodem;/ brakuje Cię tutaj;*
nomnomnomnomnom

Cytat:

Deli, slodka Amelka

marsi zdrowia dla S.

ale księżniczka

Cytat:
cały czas się bałam, że dziecko na te kamienie wypadnie
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Chyba przed wakacjami trzeba będzie zakupić coś lżejszego dla Kuby do jeżdżenia. Tylko nie wiemy co... na zwykłą parasolkę to chyba za wcześnie raczej wózek spacerowy, ale lżejszy i bardziej składany od tego, co mamy, co myślicie? Polecacie jakieś konkretne?
czemu za wcześnie??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 21:59   #2183
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie w tym filmiku uderzylo tylko jak ona siedzi w wannie a gosciu w tle je obiad Potem w tej rzece a jej corki (?) pluskaja sie w tle Rozumiem ze ktos chce rodzic w gluszy, lesie, no rozne sa zachcianki i marzenia zwiazane z porodem, ale obecnosci i to jeszcze tak hm...beztroskiej tych ludzi w tle no nie potrafie zrozumiec :P
no to fakt troche dziwne a z drugiej strony może to dla nich taka normalka, luzik mama rodzi ide zjesc kurczaka... ale ogolnie nie mam negatywnych odczuc

kurcze wiecie co... chyba bedziemy musieli kupic narożna kanape tylko w ikei nie wiem czy mo sie cos podoba - szok :-D no i chyba przyjdzie czas na pokoj dla Hani. W ogóle boje się że ta przeprowadzka źle na nią wplynie, jak dzieci znosza takie zmiany miejsc?

Stary 2014-06-13, 22:04   #2184
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!
Mało mam czasu, uczelnia i ogarnianie bo sesja idzie wielkimi krokami;/
Ale czytam was i jestem

Do tego dodam że zaczytuję się w juulu - polecam polecam polecam!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:06   #2185
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ciotka ma z nim dosłownie przeyebane. Niby jak jest z nią sam, to jeszcze ujdzie, ale jak ktokolwiek się pojawi, a szczególnie inne dzieci, to jest masakra... Ze skrajności w skrajność: raz potrafi przyjść do niej, mimo że wcześniej i 2h sam się sobą zajmował, i non stop coś od niej chce, wymysla byle jakie bzdety, byle ona zwróciła na niego uwagę, a nie zajmowała się kimś innym; innym razem potrafi do niej wyjechać z tekstem, żeby sobie stąd poszła, żeby się nie odzywała do niego, żeby mu nie przeszkadzała. Kiedyś przypadkowo widziałam, jak siedzieli sobie za domem i on ni z gruchy ni z pietruchy do niej: "bądź cicho, bo cię walnę w mordę"
Ciotka już wykończona jest na maxa tym wszystkim, ale do psycho nie chce iść, no bo nie i tyle...

Szkoda, że moi rodzice przed rodzicami tż robią z nas jakichś pieprzonych pasożytów, którzy zajmują im tylko metraż w domu, nic nie robią i na nich żerują. I że to, co robimy oboje w/koło domu nic nie jest warte, że nie pamiętają, jak przez ostatni miesiąc nam kasę pozyczali, bo tż ponad 2 miesiące wypłaty nie dostawał i nawet na paliwo nie miał, ale co z tego, i tak powinniśmy się dokładać. Tylko kasa się liczy przecież......
co do Twoich rodziców to nie mam słów :/ czemu oni się tak zachowują? Czego od Was oczekują? :/

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

ale księżniczka

cały czas się bałam, że dziecko na te kamienie wypadnie

czemu za wcześnie??
zawsze mi się wydawało, że parasolka jest dla takich duuużych dzieci, takich, co większość czasu chodzą, a wózek to tylko na chwilę. A Kuba jednak wózek lubi i szybko się męczy...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Cześć!
Ale czytam was i jestem

ja chyba zakupie sobie Dziecko z bliska i W głębi kontinuum
a potem coś Juula
Stary 2014-06-13, 22:08   #2186
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie uważam żeby ciotka którą opisujesz miała prze**e tak bez powodu. No bo weź - tekst o TAKIM natężeniu i słownictwie nie wziął się znikąd. Nie ma "złych dzieci" - są tylko takie z niezaspokojonymi potrzebami.

A co do Twojej sytuacji : tulę i rozumiem, nie dziwię się, że przykro...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
co do Twoich rodziców to nie mam słów :/ czemu oni się tak zachowują? Czego od Was oczekują? :/

zawsze mi się wydawało, że parasolka jest dla takich duuużych dzieci, takich, co większość czasu chodzą, a wózek to tylko na chwilę. A Kuba jednak wózek lubi i szybko się męczy...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

a potem coś Juula
Jeśli lubisz mieć książki na własność to pewnie - kup.
Ale jeśli ci wszystko jedno to służę pożyczeniem jak ja przeczytam, a potem Tż (zaczął ~parę stron ale zawsze, bo on nie książkowy pracoholik..)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:13   #2187
hje
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie uważam żeby ciotka którą opisujesz miała prze**e tak bez powodu. No bo weź - tekst o TAKIM natężeniu i słownictwie nie wziął się znikąd. Nie ma "złych dzieci" - są tylko takie z niezaspokojonymi potrzebami.
Wiem właśnie o tym, jak zaczął być bardziej wymagający, to ona go wtedy albo na laptopa, albo przed tv na 3-4 godziny dawała i miała spokój I do tej pory tak jest, a że on ma lekkie zaburzenia rozwojowe, to przecież tym bardziej powinna takie rzeczy ograniczać, a wspomagać rozwój..
A napisałam o tym ogólnie, bo widzę, że u siostry Black chyba podobnie może być, w sensie z zachowaniem dziecka.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Niestety, ale teraz już naprawdę sama nie mam pojęcia
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:27   #2188
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!
Ale czytam was i jestem

o na mnie czeka 'nie z miłości'
Cytat:

a potem coś Juula
nieee, mi się wydaję, że możesz się rozejrzeć za spacerówką.
polecam lirę

hje tulę Cię mocno i nie rozumiem zachowania Twoich rodziców:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:30   #2189
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

A co do Twojej sytuacji : tulę i rozumiem, nie dziwię się, że przykro...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Jeśli lubisz mieć książki na własność to pewnie - kup.
Ale jeśli ci wszystko jedno to służę pożyczeniem jak ja przeczytam, a potem Tż (zaczął ~parę stron ale zawsze, bo on nie książkowy pracoholik..)
chętnie pożyczę dzięki
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o na mnie czeka 'nie z miłości'

nieee, mi się wydaję, że możesz się rozejrzeć za spacerówką.
polecam lirę

hje tulę Cię mocno i nie rozumiem zachowania Twoich rodziców:/
a ona ma dwa osobne uchwyty, czy jeden? Masz lirę 4?
Stary 2014-06-13, 22:32   #2190
Lenova
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Korzystając z tego, że dziś nie zasnęłam razem z Blanką to napiszę co nieco
Dołączam do Fewci, której doba jest za krótka -moja też ;/
Teraz sezon truskawkowy się zaczął a więc mam trochę roboty bo moi rodzice mają sporo truskaw i pomagam im zbierać, do tego Blance wychodzą dwie piątki i jest marudek mamusiowy.

Szczepiliśmy we wtorek na mmr - wszystko dobrze ! Ufff !

Jutro idę na panieński, tak się boje zostawić Blancie ;/ bo ona ostatnio bardzo ciężko znosi rozstania

Marsi gratuluje kolejnego chłopaczka !

Lady zdrówka dla Pietraszka !

A dzieci śliiiczne wszystkie <3
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości