W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 21:35   #4711
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ile macie na przykład pajacyków na te dwa rozmiary? Albo śpiochów?
Ja już pisałam dawno dawno temu, każdego jednego rodzaju mam co najmniej 20 sztuk, a pajacy rekordowo 37. Mój synek będzie blogerką modową.

Mój mąż urodził się z ciemnymi włosami a ja kompletnie łysa, spodziewam się u młodego solidnej czarnej czuprynki.

Też mam bardzo mało zdjęć jako niemowlę ale bardzo mnie to cieszy, wyglądałam jak śniegowy bałwan, miałam wielkie puce i byłam pulchniutka a do tego wielkie okrągłe oczy i łysy łeb.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:38   #4712
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Halinka, ładnie ci wyszedl ochraniacz, organizer tez super

Zaczarowana, dobrze, ze pojechałaś do szpitala. Lepiej dmuchac na zimne. Brawa dla malutkiej, w sumie juz nie jest taka malutka

My dzis bylismy jak zwykle na zakupach, kosze, lampka, zyrandol etc.. po poludniu pojechalismy na sesje brzuszkową Miałam kilka pomysłów do zrealizowania wiec myślę, ze fajnie wyjdzie. Wstepnie widziałam kilka zdjęć i całkiem ładnie wyglądały. Pewnie za tydzien, moze dwa dostane pierwsze zdjecia
Przed sesja sie poklocilam z Tz, mielismy juz nie jechac, bo caly dzien bylo pochmurno, on juz zaczal narzekac, ze bedzie zimno, deszczowo i ze ma katar, bedzie sie męczyl.. Miałam mega doła, bo czekałam z miesiąc na ta sesje, wkoncu przed 16 sie zdecydowalismy a o 16.40 juz jechalismy, mialam chwile na wyszykowanie sie.. bylam mega zgrzana ale zadowolona, ze wogole jade
Stary 2014-06-15, 21:41   #4713
h4linka
Zadomowienie

Dzieki patrycja! Nie ukrywam, że czekałam na Twoją opinię. Jestem dumna jak paw, że udało mi się to zrobić.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:43   #4714
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja do roku nie miałam pół włosa na głowie. A teraz mam tak gęste i grube włosy, że moja grzywka ma objętość kucyka normalnej osoby.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:48   #4715
Moni 26
Zadomowienie

Ja ma zdjęcia ze chrztu, miałam jedynie miesiac, abyłam strasznie długa, ale raczej na chudzinke wyglądałam(może tak mi sie wydawło bo długie miałam nóki a urodziłam się mając 4100 i 56 cm
i miałam czarne włoski, słodka byłam jak tak patrzę na zdjecia
A najsłodsdza, jak miałam roczek do 2 lat
Ja byłam raczej szczuplutkim dzieciaczkiem, za to mój maż był grubaskiem
a teraz jest chudy jak patyk
Niestety obecnie ważę wiecej niż on, dziekuje za uwagę
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:49   #4716
kasia_ruda
Zakorzenienie

W tesco f&f nadal duże wyprzedaże, nawet do 50%, byłam dziś i np za 6 ślicznych śliniaków zapłaciłam 15 zł. Kupiłam jeszcze bluzę i 4 pajacyki

Stary 2014-06-15, 21:55   #4717
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dzieki patrycja! Nie ukrywam, że czekałam na Twoją opinię. Jestem dumna jak paw, że udało mi się to zrobić.
To twoj debiut z maszyną? Jezeli tak to masz powody do dumy

Wklejam dzisiejszy atrybut z sesji, tym samym będzie Tobiasz i koniec - kropa!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0425.jpg (116,0 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-06-15, 21:57   #4718
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
kroopka Zobaczysz przeleci ten czas do Września jak z bicza strzelił Zobacz jak nasze ciąże lecą szybko
Jesteś naprawdę super żoną, że rozumiesz swojego męża bo jedzie tam zarobić dla Was a nie na wakacje i super, że o nim pomyślałaś z tym zdjęciem

Będziemy tutaj wszystkie razem przeżywać to będzie Ci raźniej

A z tym kardiologiem to mnie teraz przestraszyłaś... Dostałaś skierowanie tylko z powodu tego pulsu czy też przez tą opuchliznę?
Ja nie puchnę ale puls też zawsze mam ponad 100... Wczoraj na wizycie miałam 109 ale mierzyła mi położna razem z ciśnieniem i ciśnienie wpisała do karty a pulsu nigdy nie wpisuje
I teraz nie wiem czy się martwić czy co?
mi też nigdy pulsu nie wpisuje...nawet nie wiem jaki mi wychodzi. W domu jak mierzę ciśnienie to mi puls wychodzi między 55-75 ale w gabinecie na pewno wiecej.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny.

Zaczarowana, super, ze u lekarza okazalo sie, ze wszystko ok. A Twoja cora to kawal dziewczyny juz.
Moja Hania chyba jest najmniejsza na watku

Oprocz tego, zlozylam wczoraj prace w dziekanacie, wiec czekam na termin obrony -czas porzadnie zabrac sie za nauke wczoraj znowu zlapalam dola, jakos mi hormony ostatnio ostrzeliwuja po mozgu i sie doluje... Eh.
Nie marudze, spadam do nauki.
chyba nie, moja Mała w 31tc (30+5) ważyła 1480 to chyba też z tych mniejszych

trzymam kciuki za obronę! Na pewno dadzą Ci znać kilka dni wcześniej odnośnie terminu! zawsze tak jest. ja wiedziałam tydzień wcześniej

Ja w weekend odpoczywałam, a dziś to się już byczyłam jak nigdy cały dzień przesiedziałam/przeleżałam...taka jestem wypoczęta i super się czuję. mam nadzieję że moja szyjka też Mała szaleje po brzuchu. Pisałyście o tych ruchach.
Ja pytałam moją ginkę ostatnio jak mam liczyć ruchy (bo liczyłam wg Cardiffa) a ona mi powiedziała tak: jeśli czuję ruchy wyraźne i dość często to w ogóle nie ma potrzeby liczenia, jednak gdybym nie czuła ruchów np CAŁY DZIEŃ (od rana do popołudnia) to trzeba zacząć wywoływać ruchy, zjeść coś słodkiego, pić wodę, położyć się na lewym boku i czekać. Jak to nic nie da i dalej nie czuć ruchów W OGÓLE to dzwonić do niej albo jechać na IP. Więc bez paniki, 2 czy 3 h bez ruchów to nic takiego Być może nawet dzidzia się rusza tylko my tego nie czujemy bo jest jakoś tak ustawiona że ciężko wyczuć.

miłej nocki i do jutra.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:58   #4719
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to się upewniłam, że nie muszę już więcej tych małych kupować Ja też mam najwięcej bodziaków właśnie...
Mam dużo z krótkim rękawem a w sumie wydaje mi się, że ich nie użyję zbytnio bo aż tak ciepło pewnie nie będzie, żeby je ubierać
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:00   #4720
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja do roku nie miałam pół włosa na głowie. A teraz mam tak gęste i grube włosy, że moja grzywka ma objętość kucyka normalnej osoby.

Zazdroszcze Moje kudelki krecone, wiec wygladaja objetosciowo dosc okazale, ale to tylko pozory, niestety. Moze nie mam jakichs rzadkich, ale gestych tez nie

Zdjec z dziecinstwa tez mam niewiele, jak bylam niemowlakiem to rzadnego. Za to Tz ma pokazna kolekcje, bo jego rodzice posiadali aparat.

Patrycja wersje pidzamowa tj ze spodniami tez widzialam, ale do porodu to nie bardzo. W ogole bardzo ladne sa pizamki i koszule w tym primarku, mam 2 zestawy ze spodniami ale jakos w nocy zawsze mi goraco i je z siebie w czasie snu sciagam

Rozmiarowka u mnie zaczyna sie od 56, mysle ze chlopak moze byc ciut wiekszy niz corka, juz teraz wazyl wiecej niz ona w analogicznym tyg ciazy. Poprzednim razem jak pisala Zuken, musielismy po porodzie dokupic wiecej rzeczy na najmniejszy rozmiar, bo okazalo sie ze sa potrzebne, nawet w 56 sie moja corcia topila i ze wolno rosla, to te ubranka na bardzo dlugo nam starczyly, wiec chyba lepiej nie sluchac, i miec troche w zapasie, chyba ze wiadomo z gory, ze w rodzinie jest tendencja do rodzenia sie duzych dzieci

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-06-15 o 22:01
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:04   #4721
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Moje kudelki krecone, wiec wygladaja objetosciowo dosc okazale, ale to tylko pozory, niestety. Moze nie mam jakichs rzadkich, ale gestych tez nie

Zdjec z dziecinstwa tez mam niewiele, jak bylam niemowlakiem to rzadnego. Za to Tz ma pokazna kolekcje, bo jego rodzice posiadali aparat.

Patrycja wersje pidzamowa tj ze spodniami tez widzialam, ale do porodu to nie bardzo. W ogole bardzo ladne sa pizamki i koszule w tym primarku, mam 2 zestawy ze spodniami ale jakos w nocy zawsze mi goraco i je z siebie w czasie snu sciagam

Rozmiarowka u mnie zaczyna sie o 56, mysle ze chlopak moze byc ciut wiekszy niz corka, juz teraz wazyl wiecej niz ona w analogicznym tyg ciazy. Poprzednim razem jak pisala Zuken, musielismy po porodzie dokupic wiecej rzeczy na najmniejszy rozmiar, bo okazalo sie ze sa potrzebne, nawet w 56 sie moja corcia topila i ze wolno rosla, to te ubranka na bardzo dlugo nam starczyly, wiec chyba lepiej nie sluchac, i miec troche w zapasie, chyba ze wiadomo z gory, ze w rodzinie jest tendencja do rodzenia sie duzych dzieci
Ja nie znosze koszul, wiec kupilam taka zwykla, ale jest ladna i nawet porzadna. Nie bedzie mi szkoda jej wyrzucic po porodzie, wkoncu dalam za nia 2 funy, a tamtą kupie sobie juz zeby miec do szpitala po porodzie. Ja mam wszystkie pizamki z primarka, szczegolnie lubie spodenki i koszulki, super sie w nich spi.
Stary 2014-06-15, 22:19   #4722
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
To twoj debiut z maszyną? Jezeli tak to masz powody do dumy

no i d..pa zacytowalo mi tylka 1 wypowiedz
usmialam sie z waszych opowiesci o wygladzie w dziecinstwie...))

Patrycja za podtrzymanie decyzji o imieniu! Jest piekne!

No i reszty zapomnialam ja to chyba po prostu pojde spac

dobranoc Mamuski, spokojnej nocki!

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:40   #4723
pati1078
Rozeznanie

kurcze a mi nic nie zacytowalo masakra co się ostatnio dzieje z tym wizażem

no ladne te piżamki z primaniego a ja dzisiaj bylam a na piżamki akorat nie bylam zobaczyć

co do rozmiarow to ja tez mam od 0-3 mies na razie najwięcej ale większych już tez mam troszkę, kolezanka mi mowila ze na dziecko 3300 to one były i tak za duże i dokupywala takie newborn i ze nawet jak bym miała wieksza dzidzie to będą spoko

pati pochwal się zdieciami z sesji i brawo ze zostalas przy swoim i nadal będzie Tobiaszek ja już dawno mowie do brzuszka po imieniu i mój chłopak tez, na początku ciężko mu było zapamietac ale teraz już jak by go ktoś obudzil w nocy i zapytal to bez zastanowienia by odpowiedział

co do wyglądu z dzieciństwa to ja kiedyś slyszalam ze kazde dziecko jest sliczne wiec niemożliwe żeby ktoras z was była brzytka
a ja akurat urodziłam się z brązowymi kręconymi włosami(chociaż teraz mam proste} i takie bym chciała żeby moja Amelka tez miała ale zobaczymy czas pokaze
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:43   #4724
kro0pka
Raczkowanie

Ale dzisiaj było zimno! Brr.. przynajmniej tak nie puchnę
ale chyba się przeziębiłam.. mam też taki ból kości łonowych wydaje mi się że to przez to, że synuś na nie naciska, albo po prostu przygotowywują się powoli co chwile mi coś jest, już nie mam siły. Jadę jutro do kardiologa, przy okazji popatrzę za jakimiś rzeczami do szpitala. trzymać kciukasy
Stary 2014-06-15, 22:43   #4725
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Halinka super Ci to wyszło! No i te potworki Heh, dziecko będzie miało wesoło w nocy (oczywiście nie krytykuję, bo sama mam w pokoju nietoperze, a na dniach szyję poduchę pająka)
Cytat:
A i moja mama mówi, że byłam mega brzydka i bała się mnie pokazać tacie
ojej, biedna, dobrze, że Cię nie zamieniła na ładniejsze dziecko

Mój tata był dumny, bo wyglądałam identycznie jak on, tyle, że nie miałam wąsów A na zdjęciach z dzieciństwa nigdy się nie uśmiechałam - takim byłam małym bucem
Cytat:
No! Ale Wam zazdroszczę sesji i tego, że się sobie podobasz na zdjęciach Mnie zrobili kilka na weselu i się załamałam, bo myślałam, że tak ładnie i nawet szczupło wyglądam, ale niestety...

Zobaczcie jakie śliczne i tanie pościele, różki itp znalazłam! KLIK Dobrą nazwę sobie wymyślili

Rozmowy o rożkach mi przypomniały o wózku. Przecież nic nie mam do niego.. :/ I jak nie kupię u kokainy , to wezmę chyba ten śpiworek z samochodami (przekonała mnie czapeczka z imieniem )
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 23:22   #4726
justa_1978
Rozeznanie

A ja juz kilka miesiacy temu kupilam sobie taka pizamke i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie dosc, ze niedroga, to jeszcze bardzo wygodna Mam w rozmiarze M. Do szpitala wezme jeszcze jedna koszula nocna (niecierpie koszul) i pizamke z krotszymi spodenkami.
http://allegro.pl/pizama-damska-dla-...330507291.html

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Halinka super Ci to wyszło! No i te potworki Heh, dziecko będzie miało wesoło w nocy (oczywiście nie krytykuję, bo sama mam w pokoju nietoperze, a na dniach szyję poduchę pająka)

Mój tata był dumny, bo wyglądałam identycznie jak on, tyle, że nie miałam wąsów A na zdjęciach z dzieciństwa nigdy się nie uśmiechałam - takim byłam małym bucem

No! Ale Wam zazdroszczę sesji i tego, że się sobie podobasz na zdjęciach Mnie zrobili kilka na weselu i się załamałam, bo myślałam, że tak ładnie i nawet szczupło wyglądam, ale niestety...

Zobaczcie jakie śliczne i tanie pościele, różki itp znalazłam! KLIK Dobrą nazwę sobie wymyślili

Rozmowy o rożkach mi przypomniały o wózku. Przecież nic nie mam do niego.. :/ I jak nie kupię u kokainy , to wezmę chyba ten śpiworek z samochodami (przekonała mnie czapeczka z imieniem )
Ale uzytkowinik z allegro ma nazwe.... Kokainakokaina.....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 23:25   #4727
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

lilka zapisałam linka Dzięki Pewnie kupię kolejny komplet pościeli
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 23:26   #4728
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

dzięki za linka pewnie skorzystam
Stary 2014-06-16, 06:38   #4729
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A i moja mama mówi, że byłam mega brzydka i bała się mnie pokazać tacie

Cytat:
Jak dla mnie straszne te woombie, masakra, te dzieci jak dżdżownice wyglądaja Nie chciałabym zeby moj synuś kojarzył mi się z glizdą
Moja już mi się czasem tak kojarzy, bo jak nie raz wypchnie łapkę z boku brzucha i przesuwa ją o parę centymetrów, to mi brzuch chodzi właśnie tak jak się dżdżownice przemieszczają

Cytat:

Cytat:
[...]
Pokaż nietoperze i pająka
a śpiworki faktycznie cudne!

Znowu nie śpię od 5 :/ ale trochę mi katar i gardło przechodzą więc nie jest źle...wczoraj od jakiejś 15 praktycznie nie wychodziłam spod kołdry, wypociłam się jak świnia aż się dziwiłam, że tak można bez gorączki i rozgrzewających preparatów...

W moim domu stawiają się ściany w końcu coś widać!!

Jak któraś jeszcze ma wątpliwości, czy ma wszystko (jak ja ) to znalazłam kolejną listę wyprawkową http://muppetshop.pl/images/lista_wyprawkowa_V3.pdf

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-06-16 o 07:06
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:39   #4730
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, ale nikogo nie mialam zamiaru nastarszyc i nie pisalam glupot, bo pracuje od wielu lat w szpitalu i niestety znam takie przypadki (ostatnio bliznieta), no i moja kolezanke, to spotkalo (w kwietniu tego roku)! Przykra sprawa, ale wypraszam sobie zarzut pisania glupot! A podzielilam sie ta informacja, zeby dziewczyny czuwaly nad ruchliwoscia dzidziusia, bo przeciez nie z nudow zaleca sie liczenie ruchow! Wiec...
wole wierzyc lekarzowi niz historii przekazywanej z ust do ust sto razy zmienianej po drodze.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Byliśmy do 2.30. A wesele takie sobie, na początku bardzo sztywno, potem troszkę lepiej, ogólnie jedzenie było dobre to sobie pojadłam, potańczyłam i wróciliśmy
hihi tez mam zamiar pojjesc na weselu. idziemy za 2 tyg do naszych przyjaciol mam nadzieje ze wytrzym do oczepin :p

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:40   #4731
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już pisałam dawno dawno temu, każdego jednego rodzaju mam co najmniej 20 sztuk, a pajacy rekordowo 37. Mój synek będzie blogerką modową.
ja nie planuje kazdego rodzaju miec wiecej niz 6 sztuk.
Juz spokojniejsza jestem o wyprawke, mam wiekszosc potrzebnych mi rzeczy, reszte dokupie na poczatku lipca. Teraz tylko porzadki w mieszkaniu zostaly.
Znow sie wybudzilam dzis, tym razem dla odmiany kolo 3 w nocy, i nie moglam spac, w dodatku jesc mi sie zachcialo zjadlam banana, napilam sie wody i jakos zasnelam po pol godzinie. Ciekawe, ze nie ma na to niespanie reguly - poprzednie trzy noce spalam jak susel po 9 godzin.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:45   #4732
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Moja już mi się czasem tak kojarzy, bo jak nie raz wypchnie łapkę z boku brzucha i przesuwa ją o parę centymetrów, to mi brzuch chodzi właśnie tak jak się dżdżownice przemieszczają

Pokaż nietoperze i pająka
a śpiworki faktycznie cudne!

Znowu nie śpię od 5 :/ ale trochę mi katar i gardło przechodzą więc nie jest źle...wczoraj od jakiejś 15 praktycznie nie wychodziłam spod kołdry, wypociłam się jak świnia aż się dziwiłam, że tak można bez gorączki i rozgrzewających preparatów...

W moim domu stawiają się ściany w końcu coś widać!!

Jak któraś jeszcze ma wątpliwości, czy ma wszystko (jak ja ) to znalazłam kolejną listę wyprawkową http://muppetshop.pl/images/lista_wyprawkowa_V3.pdf
Gosia u mnie maluszek tez tak sie przesuwa Bardzo czesto na wysokosci zoladka mam wypchnieta jakas wieksza czesc i jest to, albo glowka albo pupka. Po bokach czuje nozki lub raczki. Synus zdecydowanie ma juz bardzo malo miejsca!

daisy dot- temat zakonczony. Tak zostalo ustalone i trzymajmy sie tego, dobrze?
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:46   #4733
TheFall
Zadomowienie

Która ma rano po wstaniu bóle pleców? Moje dzisiaj przeszły same siebie, za nic nie chciały ustąpić i w sumie największy ból czułam nie tyle na plecach co po bokach. Powiedziałam Tż'towi, że jak ja tego nie wytrzymuję to dziękuję bardzo za poród, odwidziało mi się.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 08:53   #4734
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Która ma rano po wstaniu bóle pleców? Moje dzisiaj przeszły same siebie, za nic nie chciały ustąpić i w sumie największy ból czułam nie tyle na plecach co po bokach. Powiedziałam Tż'towi, że jak ja tego nie wytrzymuję to dziękuję bardzo za poród, odwidziało mi się.
Ja mam od paru dni. Chyba za miękki materac do mojego obecnego stanu... U mnie pomaga wstanie i 5 minut na piłce.

Stary 2014-06-16, 08:54   #4735
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Trzeba isc razem, ale kurcze ja kompletnie nie pamietam co tam musielismy miec, my najpierw dzwonilismy i pytalismy co i jak wiec tez tak zrob (przepraszam zadna ze mnie pomoc w tym momencie). W kazdym razie jak Pani zbierze wszystkie informacje to oficjalnie czyta pismo ktore my potem podpisujemy, ze Ja Anna Nowak oswiadczam iz ojcem dziecka jest Jan Kowalski, a Pan kowalski uznaje nienarodzomne jeszcze dziecko z lona Pani Anny Nowak itd, troche to smieszne bylo

Chyba im dalej w ciazy tym dzieciaczek szybciej rosnie, wiec moze dlatego...

heheh ja tez jestem w lesie, a rozek mam jeden po synku ale nawet go chyba nie wyjmuje, no chyba ze maly okaze sie amatorem owijania, ale przy Tomku uzylismy go...raz..do zdjecia

Ja nie widze zeby ktos tu wspominal ten temat ponownie, a jak ktos pisze ze martwi sie bo nie czuje dzis ruchow, to jak myslicie , co mu chodzi po glowie

rozmiar 68 jest przewidziany na dziecko ok 3 miesieczne chyba (przedzial 3-6)

Dziwi mnie troche ogolne zgorszenie dotyczace sprawy kotra przytoczyla Justa, - chciala podkreslic jak wazne jest zwracanie uwagi na ruchy i lepiej 10 razy niepotrzebnie pojechac na IP niz o 1 raz za pozno..koniec w tym temacie, uwazam ze troche naskoczylyscie na nasza kolezanke a ona nie miala zlych zamiarow...

A propo moj tez dzisiaj bardziej leniwy ale ja jestem caly dzien taka spiaca wiec moze i on tak ma )
do 200 gram na tydzien rosna dzieciaczki po 30 tyg :-D

Stary 2014-06-16, 09:00   #4736
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Nie jesteś najdalej chyba jesteśmy na podobnym etapie Wózka jeszcze nie mamy, łóżeczko czeka u siostry na zabranie, komoda zamówiona, ale jeszcze czekamy na info, kiedy będzie do odbioru.

Różków mam 2- jeden trochę cieplejszy, usztywniany a drugi cieńszy, miękki.
Z tych niezbędnych gadżetów brakuje mi jeszcze wanienki, materaca, podgrzewacza i sterylizatora ( zdecydowałam jednak zakupić takie urządzenie 2 w 1), kosmetyków dla dziecka, pieluch jednorazowych, no i kilka rzeczy dla mnie do szpitala...
No to aż mi lepiej, że nie zostałam sama w tyle z wyprawką
ja nie kupuję podgrzewacza ani sterylizatora

Cytat:
karoseria ale to chyba też zależy od tego ile kto ma tych ubranek na dany rozmiar Bo jak któraś mama przesadzi z ilością tych małych to logiczne jest, że nie zdąży wszystkiego ubrać a dziecko już wyrośnie
Ja tam powiedziałam, że prać nie będę najwyżej wcale albo małą przebierać 3 razy dziennie ale ubranka wykorzystam hehe

Mi koleżanki mówiły, że te na 56 to zazwyczaj dzidzia ma na miesiąc-dwa... Zależy od tego jakie dziecko ale nie spotkałam się jeszcze, żeby ktoś zaczynał od 62
hehehe... ja tak samo. Będę Małą przebierać byle wszystko załozyła

Cytat:
Ja też nie mam zdjęć jak byłam niemowlakiem... Dopiero później mam zdjęcia jak już byłam mega piękna i słodka

A tatuś Hani jaki ma kolor włosów?

Rudzielce są fajne
Tatuś Hani ma bardzo ciemnobrązowe włosy więc z genetycznego punktu widzenia większa szansa, że Hania będzie miała ciemne włoski
Tak byłoby lepiej. Pamiętam, z jakim smutkiem wracałam do szkoły, jak dzieci śmiały się ze mnie, że jestem ruda

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
I ja też kurcze nie mam takich zdjęć, a szkoda.. Chociaż kiedyś było gdzies u moich rodziców takie czarno-białe zdjęcie ze chrztu. Tylko cała byłam w wielkim becie

A co do koloru włosów to podejrzewam u swojej córeczki czarny. Mój TŻ czarny, ja co prawda bardzo wyjaśniałam ale jako niemowlę też czarna, więc chyba nie ma innej opcji

Mały rudzielec- super A jeszcze jakby była kręcona
musisz szukać barana
Heheheh.. to dziś lecę szukać barana Liczy się wypchany?

Co do waszej córeczki - to genetyka nie działa tak banalnie Niby gen ciemnych włosów jest genem dominującym. Ale i Ty i mąż macie również geny recesywne, które się czasem ujawniają (jak np. u mnie - moi rodzice obydwoje mega ciemne włosy, brązowe oczy, a ja ruda, zielone oczy, blada jak córka młynarza). Poza tym jak wiadomo, nie dziedziczy się tylko po rodzicach...tzn Wy macie geny swoich rodziców itp itd, co daje całą pulę genów do wykorzystania

Cytat:
:
Hehehe... wypas! Będę odwiedzać jego bloga

Cytat:
I super, że się nie ugięliście! Tobiasz to pięknie imię, bardzo mi się podoba! A najważniejsze, że podoba się Wam!!

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
chyba nie, moja Mała w 31tc (30+5) ważyła 1480 to chyba też z tych mniejszych

trzymam kciuki za obronę! Na pewno dadzą Ci znać kilka dni wcześniej odnośnie terminu! zawsze tak jest. ja wiedziałam tydzień wcześniej
No to też nie za duża faktycznie. Obie będziemy mamami okruszków

Dzięki, kciuki zawsze mile widziane

Cześć. Miałam dziś mega ciężką noc. Kręciłam się, zestresowałam się tym, że Mała tak mało sie rusza i aż mnie brzuch rozbolał...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 09:03   #4737
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
do 200 gram na tydzien rosna dzieciaczki po 30 tyg :-D

czyli jest szansa ze mój synuś jeszcze 1,600 kg przybedzie maks???
To na to wychodzi ze tylko 3 kg bedzie miał...
Stary 2014-06-16, 09:08   #4738
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny dajcie juz spokoj. Temat zakonczony ok?

Co do rozmiarowek nic nie pisze, bo mam wszystkie ubranka w rozmiarowce angielskiej lub amerykanskiej czyli z podzialem na miesiace od 0-3, 3-6 6-9 do 12 miesiecy. I chyba jest to dla mnie znacznie wygodniejsze oznakowanie.
tez mam troche takich i uwazam ze taka rozmiarowka najlepsza. bo sie nie ma co przejmowac. jest napisane dla jakiej Dzidzi i koniec. Szkoda ze u nas malo takich jest. ja mam takie z USA ale bodziaki 0-3 sa takie tyci tyci.

Stary 2014-06-16, 09:11   #4739
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to aż mi lepiej, że nie zostałam sama w tyle z wyprawką
ja nie kupuję podgrzewacza ani sterylizatora

hehehe... ja tak samo. Będę Małą przebierać byle wszystko załozyła

Tatuś Hani ma bardzo ciemnobrązowe włosy więc z genetycznego punktu widzenia większa szansa, że Hania będzie miała ciemne włoski
Tak byłoby lepiej. Pamiętam, z jakim smutkiem wracałam do szkoły, jak dzieci śmiały się ze mnie, że jestem ruda

Heheheh.. to dziś lecę szukać barana Liczy się wypchany?

Co do waszej córeczki - to genetyka nie działa tak banalnie Niby gen ciemnych włosów jest genem dominującym. Ale i Ty i mąż macie również geny recesywne, które się czasem ujawniają (jak np. u mnie - moi rodzice obydwoje mega ciemne włosy, brązowe oczy, a ja ruda, zielone oczy, blada jak córka młynarza). Poza tym jak wiadomo, nie dziedziczy się tylko po rodzicach...tzn Wy macie geny swoich rodziców itp itd, co daje całą pulę genów do wykorzystania

Hehehe... wypas! Będę odwiedzać jego bloga

I super, że się nie ugięliście! Tobiasz to pięknie imię, bardzo mi się podoba! A najważniejsze, że podoba się Wam!!

No to też nie za duża faktycznie. Obie będziemy mamami okruszków

Dzięki, kciuki zawsze mile widziane

Cześć. Miałam dziś mega ciężką noc. Kręciłam się, zestresowałam się tym, że Mała tak mało sie rusza i aż mnie brzuch rozbolał...
A jak z tymi ruchami dziś? Lepiej? Może to ta pogoda, wariujące ciśnienie na nich tak działało? Mój wczoraj też naprawdę lekko się ruszał. "Normę" wyrobił, ale czułam go słabiej niż zwykle, może znów się skierował do tyłu w stronę kręgosłupa. Dziś na 17.20 mam wizytę, to go podejrzę. A portem mnie mąż na hamburgera do bobby burger zabiera

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
tez mam troche takich i uwazam ze taka rozmiarowka najlepsza. bo sie nie ma co przejmowac. jest napisane dla jakiej Dzidzi i koniec. Szkoda ze u nas malo takich jest. ja mam takie z USA ale bodziaki 0-3 sa takie tyci tyci.

W f&f mają taką rozmiarówkę. A tam wyprzedaże Ja też ją lubię.

Stary 2014-06-16, 09:18   #4740
sara 85
Zakorzenienie

Witam

Piękna pogoda dzisiaj, aż chce się żyć

ja też mniej więcej do roku byłam łysa, a teraz mam strasznie dużo włosów, jak nie wycieniuje to ciężko związać gumką. Natomiast Zosia jak się urodziła miała długie, gęste i czarne włosy

Co do wagi to nie ma co się sugerować, znajoma w sobotę urodziła syna, mały w 30 tyg ważył 1900 g, urodził się z wagą 3560, Zosia w 30 tyg miała 1470, a po urodzeniu 3400.

Co do wyprawki to mam już wszystko, zostało mi do wyprasowania kilka ubranek i odświeżenie wózka, huśtawki i maty. Dzisiaj ładna pogoda to wypiorę, wyschnie raz dwa i wszystko gotowe. Czekam jeszcze na przesyłkę z apteki i na kocyk tkany

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości