|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
No ja mówiłam o tym piersilu tez nie wiedziałam, ze jest ale w grupie rodziców w De było wlasnie pytanie o pranie dla maluszków i większość tam polecala ten persil no i go sobie wygooglowalam i faktycznie istnieje jest tez w formie żelu i na opakowaniu jest też dzidziuś to moze sie nada ale pewnie jeszcze sobie o nim poczytam...tylko co to da skoro ile ludzi tyle opini i dzieci tez sa rożne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4712 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cześć mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, bez obaw, ja tam nie wierzę w takie cuda ![]() Cytat:
![]() Jeżeli to lekkie skrzywienie to nie ma co panikować Cytat:
ale za dziecka było to bardziej widoczne. Teraz już je zaakceptowałam A śpiochy czy tam pajace słodkie Cytat:
a film okropny Cytat:
Latte z tym super glue mnie rozwaliłaś Wpaula myślę, że uszka maluszków z czasem się jeszcze uformują. Na pewno nie ma co już teraz się tym przejmować |
||||||
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może a nuż będzie dobre .A te plyny do płukania z loveli za bardzo nie pachną bo tu chodzi oto własnie żeby nie pachniało A z tym atopowym zapaleniem skóry to straszne :-(
|
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
nie będzie tak źle miejmy nadzieję...
pamiętacie: http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html w tym rankingu persil wypada blado... Ja kupię dzidziusia ze względu na jakość i cenę nie przesadzoną
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- to faktycznie ceny wzrosly ;/ juz nie ejst to az tak latwo dostepne
|
|
#4716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No faktycznie nie jest najlepiej ale chyba i tak sie zdecyduje a jak sie okaże, ze coś sie dzieje to zmienię na te łagodniejsze bo chciałabym bardzo pózniej uniknąć drastycznego przejścia z tych delikatnych do "dorosłych" dopytam jeszcze polozna i zobaczymy co ona mi powie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze,że masz już wszystko z głowy Cytat:
dziewczyny ZDYCHAM ! Dzisiaj taki przypływ adrenaliny dostałam,że chyba skok na bungee to przy tym pikuś... Przebudziłam się o 2 i tak oglądałam tv i już prawie zasypiałam o 3:05 coś mi jasno przed oczami,patrzę a to moje halogeny niedziałające nad biurkiem się zapaliły Normalnie gasiłam to z rękami trzęsącymi,serce pod gardłem i miałam ochotę krzyczeć po rodziców... I nie spałam do 5... A rano co się okazało? że na weekend moja mama siedziała przed kompem,chciała je zapalić ale okazało się,że nie palą się i już nie nacisnęła guzika żeby zgasić i widocznie dostały jakieś energii z zasilania i się zapaliły. Normalnie przypomniały mi się wszystkie filmu typu "Obecność"-tam też po godzinie 3 takie akcje były,Paranormal Activity i inne takie... Nie życzę nikomu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę ![]() Dzięki, Dżanet ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
O, super podpowiedź Też bym z chęcią dzidziusia wzięła, w Rossmannach mają?
|
|
|
#4719 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym chciała już wszystko mieć, a tu jeszcze tyle do kupienia zostało... Cytat:
Ale gdyby mi się jakieś lampki zapaliły to zawał na miejscu! ![]() No i witam się w słoneczny poniedziałek ![]() Pranie już wstawione, śniadanko zjedzone i odpoczywamy z Malutką. Powiem Wam, że czas tak szybko leci, że mam wrażenie, że nie zdążę ze wszystkim
|
|||
|
|
|
#4720 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co innego niż jak dziecko się rusza, bo co prawda brzuch też się napina ale właśnie widać górki jak dziecko się rozpycha i może trwać dłużej niż kilka sekund u mnie jak przyłożę ciepłą rękę to górka się chowa i za chwilę dostaje kopniaka z drugiej strony.Co do operacji plastycznych to mi by przydało się prostowanie nóg bo się ze mnie zawsze w szkole śmieli że mam prostowane na beczce, no i operacja nosa bo mam orli nos, ale już się przyzwyczaiłam.Cytat:
To jest straszne że tak naprawdę niewielu kobietom się udaje pomóc Strasznie obciążała mnie psychicznie ta praca.Cytat:
Cytat:
![]() Zawału bym chyba dostała.A na koniec się pochwalę Wylicytowałam wczoraj dla swojej niuni kołyskę z wyposażeniem(pościel, poszewki,materac, śpiworek, prześcieradełka, ochraniacz) za 190 zł z przesyłką.Mąż mnie zabiję jak mu powiem bo mamy już łóżeczko
|
||||
|
|
|
#4721 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w rossmanach chyba jest ale u mnie czesto wykupują te wszystkie plyny ja nie wiem może tam jest najtańszy ?? ![]() A czytałam że Ci krwawią dziąsła ? mi też i merdidol jest dobry ale u mnie to i tak nie na długo starcza tylko przestane stosować i mam nawrót krwawienia , ale ja nie używam też zbyt długo takich past bo mi żółkną zęby od nich i muszę mimo wszystko używać wybielających , albo na przemiennie rano meridol wieczorem wybielająca typu blendamed . I meridol czesto jest w rossmanie w promocji z płynem za kilkanaście złotych ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kiedyś po oglądaniu horrorów to z Tż chodziłam do kibla przez 2 miesiące,bo się bałam Ale na szczęście mimo tego,że wstawał o 5 do pracy chodził dzielnie Ja też jestem załamana jak ten czas leci a jeszcze tyyyyleee rzeczy trzeba... I jestem w szoku,że tak mało zostało a jednak tak dużo Cytat:
ale kołyski długo nie poużywacie to mu powiedz,że na długo nie zagości i bardzo szybko ją wyniesiecie,bo te dzieci tak rosną ![]() Cytat:
W sumie oglądając Egzorcyzmy Emilii Rose kiedyś to sam mi się telewizor wyłączył będąc sama w domu. Kuźwa może jakiś nawiedzony ok nie nakręcam się
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Agnes, piękna kołyska Ja teraz dopiero zaczynam odczuwać, że mamy małe mieszkanie z Tż i mogę sobie pozwolić jedynie na łóżeczko Ale nie marudzę, bo inni mają gorzej i mam nadzieję, że wreszcie zaczniemy zbierać na nowe, większe, własne M![]() Ewcia, dzięki, dziś nie zdążę, ale jutro polecę do Rossa po ten płyn. Poki co myję Colgate Sensitive, bo takimi typowo leczniczymi też nie mogę. Z natury mam bardzo żółtą kość, więc śnieżnobiałych zębów nigdy nie będę miała, chyba, że mi dentysta za tysiaka wybieli ![]() Po ciąży spróbuję z paskami, bo ponoć dobre są. Czy to jest ten płyn? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...h-dziasel.html Myślałam, że będzie tańszy, w aptekach internetowych pokazuje 3 dychy ![]() Podłogi wyschną i czas na kawkę ![]() Kurde, pomachałam mopem i mnie znowu jakby mięśnie brzucha bolą, a starałam się jak najdelikatniej
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-16 o 09:47 |
|
|
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
dzwoniłam właśnie do położnej, którą chcę "wykupic" do porodu i powiem Wam, że tak się stresowałam tą rozmową, że aż trudno mi było logicznie się wypowiadac. Na szczęscie babeczka skumała o co mi chodzi i dogadałyśmy się bez problemów. Wiem, że wiele kobiet neguje takie usługi, że nie potrzebne i wogóle po co, że szkoda kasy, ale rodząc poprzednio miałam szczęście trafić na jej dyżur i wtedy z mężem stwierdziliśmy, że jak będziemy rodzic drugi raz to tylko z nią. Powiem Wam, że jakoś tak zrobiło mi się lżej i spokojniej na duszy po rozmowie z położną. Umówiłyśmy się na wizytę 26 czerwca. Mam przyjechać do niej do szpitala (tam też będę rodzic), to mnie zbada, zrobi KTG, wszystko sprawdzi i ze mną omówi, pokaże oddział i salę porodową. Jak się z nią rozłączyłam to poczułam pierwszy raz w tej ciąży, że to już naprawdę niedaleko do finiszu A stresa to mam generalnie od wczoraj, bo wieczorem jak myłam ząbki córci nagle, ni z tego ni z owego, chlustnęła jej krew z nosa. Leciało jej masakrycznie! Na szczęscie opanowaliśmy z mężem sytuację, a jak córcia już zasnęła to się tak poryczałam, że nie mogłam się uspokoic. Czułam się okropnie, bo miałam poczucie, że jakoś ją zaniedbałam, że je za mało owoców, warzyw i wogóle... Pół nocy nie spałam tylko pilnowałam czy znowu jej krew nie leci. Na szczęście do rana nic się takiego juz nie powtórzyło, ale siedzę w pracy i myślę o niej jak sobie daje radę w przedszkolu.
|
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
W weekend byliśmy kupić wózeczek i też już mamy sporo rzeczy dla małej ![]() Zaczęła mi kapać kropelkami siara z jednej piersi ja jak zacznę prać te siaty ciuszków dla małej to czuje że 2 pralki padną |
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała wolną kasę albo na prawdę jej potrzebowała to też bym wzięła,ale myślę,że dam radę ze zwykłą położną,jak mi się nie spodoba to przy następnej dzidzi wezmę "swoją". Nie martw się,ja pamiętam od maleńkiego miałam problemy z chlustającą krwią i wiesz kiedy najbardziej leciała? właśnie taką letnią porą,kiedy było już ciepło,wręcz czasem gorąco. Mimo zakładanej czapki to i tak nic nie dawało. A zimą był spokój. A teraz też organizm jest przemęczony tymi skokami temperatury i upały zrobiły swoje,więc to niekoniecznie znaczy,że Ty coś zaniedbałaś Może weź ją na wyniki krwi jak się martwisz?Marcella,mi też zaczęło ostatnio kapać Nawet codziennie wstaję z mokrą koszulką... I też wczoraj zaczęły znowu boleć mnie żebra aż się wystraszyłam czy to od serca te bóle nie są
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-16 o 09:58 |
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, może mała miała chwilowe osłabienie? Albo jak się martwisz tak bardzo pójdź z nią do lekarza, by się upewnić, że wszystko dobrze. Przecież to nie Twoja wina ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Mi nic nie leci jeszcze, mam nadzieję, ze poleci, bo jak nie to co? Znaczy, że pokarmu nie mam?
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka, nie bylo mnie od soboty wieczorem a tu tyle do nadrobienia
![]() u mnie juz po gosciach kolezanki z pracy byly w sobote w niedziele rodzice, a oczywiscie jszcze klotnie z tz musialam miec ale juz oki. Dzis nasza 2 rocznica slubu Moja malutka przez tamten tydzien ledwo co smyrala nnie w bbrzuszku a od soboty nadrabia szalenstwa az tz sie wczoraj przerazil ze brzuch mi tak skacze
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ze teraz cos tam leci to na pewno nie gwarantuje ze potem pokarm tez bedzie tak mi sie wydaje
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Etusia, nadrobicie z mężem jak wróci wieczorem ![]() I gratuluję rocznicy ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#4732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Humant też się zastanawiałam nad taka opcją do porodu... Można wiedzieć, jaki jest koszt u Ciebie? Marcella_ tez tak mam :/ Odkąd mi gin przepisała luteinę i biore to za skutek uboczny jej brania. Jest to drażniące, szczególnie w nocy, bo nie cierpię spać w staniku i jak się rano budzę to różne dziwne niespodzianki mam na koszuli... Dziewczyny ale Wy macie schizy w nocy Krejzolki |
|
|
|
|
#4733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to tak na dobrą sprawę to tylko spełnienie mojej zachcianki/marzenia bo potrzebna nam nie jest za bardzo, a maż nie lubi wydawać pieniędzy na takie zachcianki na chwilę.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Humant to Twoja decyzja i nikt nie może jej negować . Ja zostawiam sobie taka opcje na drugi poród jeśli kiedyś będę mieć jeszcze dziecko bo , chce najpierw sprawdzić jak jest bez takiej opłaconej położnej
Asia spokojnie mi tez nic nie leci z cycuszków jeszcze ;-) Od wczoraj mala jest bardzo nisko i jeździ mi po odbycie , jest jakiś sposób żeby ją przemieścić ??
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-06-16 o 10:14 |
|
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam że nie każdy tak ma ale że na tym etapie ciąży to normalne. To wcale nie jest dobre że mam dojście do takich ciuszków bo z niczego zrezygnować nie umiem i ciągle tylko kupuje. W normalnym sklepie kupuje tylko pieluchy wszystko inne mam używane
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam że poprzedni post się nie pojawił bo aktualizacja mi się włączyła
![]() muszę się pochwalić wózeczkiem bo jestem zakochana w nim tylko ciekawe na jak długo
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuuuuuuuu, jakie piękny ![]() umieram z zazdrości ![]() Cudowny po prostu! Drogi był?
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzanet no bede musiała coś popróbowac bo na prawdę to już nie jest śmieszne
|
|
|
#4740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście ja już go przy odbycie nie mam ostatnio chyba,że jeszcze tam się znajdzie ;DCytat:
Cytat:
ładny
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

tez nie wiedziałam, ze jest ale w grupie rodziców w De było wlasnie pytanie o pranie dla maluszków i większość tam polecala ten persil no i go sobie wygooglowalam i faktycznie istnieje
ale pewnie jeszcze sobie o nim poczytam...tylko co to da skoro ile ludzi tyle opini i dzieci tez sa rożne 
a wystraszyłam się już 727873712 razy 

ale za dziecka było to bardziej widoczne. Teraz już je zaakceptowałam
Ślub: 6 września 2008 ___
teraz od 3tys to malutko w górę u szczyta np około 6 tys

Też bym chciała już wszystko mieć, a tu jeszcze tyle do kupienia zostało...
To jest straszne że tak naprawdę niewielu kobietom się udaje pomóc

Ale nie marudzę, bo inni mają gorzej i mam nadzieję, że wreszcie zaczniemy zbierać na nowe, większe, własne M