|
|
#331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Aileen spóźnione nieco sto lat i spełnienia wszystkich marzeń!
Cytat:
![]() zabiłabym, jakby mi jakiś chłop wyskoczył z czymś takim Cytat:
Cytat:
dla nas pies i robal obrzydlwy, a dla niektórych kultur zjedzenie świni czy flaczków jest nie do pomyślenia
|
|
#332 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ad. 1 dokładnie tak, ja tak mam na spotkaniach pracowych albo na placu zabaw. Co mam tym ludziom mówić, ile did waży, jak się rozwija? Prawidłowo! Historie o ich dzieciach też mnie nie zajmują. W pracy znowuż opowiadanie co kto powiedział, no ciekawe szalenie. Teraz się rozgrzeszę, że może dlatego unikam kontaktów z mniej bliskimi mi ludźmi na żywo bo mnie te okolicznościowe gadki szmatki męczą i nudzą ![]() Chyba większość Baru tak ma, c'nie. |
|
|
|
|
#333 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no dokladnie...sprawy rozwoju czy tez kupy dida omawialam z lekarzem, i to bez specjalnej przyjemnosci ( o ja wyrodna), a rozwoj obcych didow mnie nie interesuje, chyba ze tych z najblizszej rodziny... wiec nie spodziewam sie zawarcia nowych fascynujacych znajomosci na placu zabaw , choc z drugiej strony mysle sobie ze moze jest wiecej takich egzemplarzy jak ja, ktorych tez nie unteresuja kupy, i tez sie nie odzywajo, wiec sie nie poznamy...i troche szkoda
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są "niekulturalni, oschli, wredni, nietowarzyscy etc etc. Mam po tacie takie zachowanie, że nigdy, przenigdy nie włażę z butami kumuś do życia, co innego "udawana" " żartobliwa" wścibskość Barowa kiedy zapytałąm Cię z kim w te Bieszczedy. To ejst z przymrużeniem oka, bo wiem że tak to traktujesz, to taka zaczepka ad wina pod mostem żaluzja i wężykiem. Bo przecież nic mi do tego. Tacy rodzice jak Ty Polly w środowisku, w którym pracowałam byli piętnowani. Traktowani żółcią jadem i chamówą wcieloną. Że to egoiści, zadzierają nosa, i serio takie obelgi że aż głowa mała. Zbierałam szczękę z podłogi jak to słyszałam. Autentycznie. Także moze Ty się obracasz w bardziej powściągliwym i kulturalnym towarzystwie, ale byłam świadkiem kłótni, obleg, krzyków i pretensji. Musiałam grać rolę mediatora między rodzicami Czułam się jak w piaskownicy. No i kiedyś trzasłam drzwiami i wyszłam Nie no metafora ![]() No to teraz mały plusik - poza tym że auto/złom do naprawy to wreszcie, a raczej ponownie wyszłam na skrzydłach od ukochanej fryzjerki. Polly - jeśli chcesz chłodne brązy (może już masz?) to moja fryzjerka mówi, że brunetkom miesza pigment niebieski
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-06-18 o 12:56 |
|
|
|
|
#335 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co odpowiadacie, gdy jakiś dawno niewidziany znajomy pyta "No to co u Ciebie słychać"? Zawsze mam wrażenie, że powinnam zacząć opowiadać o jakichś wiekopomnych wydarzeniach. A jak nie, to przynajmniej o jakimś ślubie, dziecku, zmianie TŻ-a, pracy, mieszkania, zaadoptowaniu słonia itp. Chwalić się np. fajnym zleceniem czy nowym zębem mi głupio, skarżyć się komuś takiemu na jakieś przykrostki też nie mam ochoty. Więc co? Opowiadać o pierdołach typu ostatnio przeczytana książka albo dobry obiad? Zwykle mówię, że wszystko po staremu i mam wrażenie, że wychodzę na nader nudną istotę. Albo tak jak wczoraj - na istotę, która nie ma ochoty na rozmowę i spławia rozmówcę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Niech się więc trzyma nowy kolor jak najdłużej!
|
||||||
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie autentyczne i drobiazgowe. 2. No to zależy od relacji znajomości, i tego czym się chcę podzielić z daną osobą. Jak chcę spławić to spławiam jako i Ty "po staremu, wszystko ok" Najczęściej tak jest. No chyba, że się trafi na kogoś z kim jest inny temat, typu knajpka, filmy, wydarzenia etc. Z bliskimi mi mentalnie osobami nie ma problemu bo wychodzi to naturalnie całkiem. |
|
|
|
|
#337 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. wow, z tym się nie spotkałam. Jedynie w robocie zawiązywały się jakieś przyjaźnie a ja gadałam bardziej otwarcie z dwoma osobami na krzyż. Cytat:
W sumie moi znajomi (Wasi pewnie też) dzielą się na trzy kategorie: - tych, którym mogę od razu powiedzieć o książce i obiedzie i nie wyjdę na idiotkę a potem umówimy się do pubu i przegadamy 5 godzin, - tych, którzy oczekują wiekopomnych wydarzeń i po chwili niezręcznej ciszy odchodzimy każde w swoją stronę bo przypomniało nam się, że zostawiliśmy garnek na gazie, - tych, którzy i tak mnie nie słuchają, ewentualnie kwitują "acha" i zaczynają opowiadać o swoich wiekopomnych wydarzeniach. A macie coś takiego, że ciężko ocenić co powiedzieć żeby nie wyszło, że się chwalicie albo nie wyjść na ostatnią ofiarę, której nic się nie udaje? ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Zapomniałam wcześniej: Aileenn, wszystkiego naj! W ogóle to śmieszne, wychodzi na to, że każdy najchętniej gada o filmach, książkach i wydarzeniach a na żywo zarzuca się bzdurne tematy typu "did poszedł do zerówki"
|
||
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. No macie macie Stąd te bolączki.
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
się zakochałam
dobry baru
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak już wypełzłam z czytelni, to ściski dla wczorajszych solenizantek
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma krowę
![]() i też za dużą, ale celowo, używam jej jako tuniki do legów szkoda że ta świnia tylko czarna buuuu o ten koth też fajny http://the-montana.pl/p/43/1833/abys...osci-2014.html
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2014-06-18 o 15:35 |
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
udanego wyjazdu
Cytat:
![]() jak również, że różnica między kotem czarnym, a kotem białym jest żadna, dopóki biega po podwórku, zmienia się to gdy trafia na talerz to tak apropos jedzenia różnych ![]() Cytat:
ad2. o ciekawostka Cytat:
ale rozumiem Cię doskonale Cytat:
![]() a ja chyba śmierć głodową
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry, tak z doskoku
![]() Nie chcę mi się przelatywać zbytnio do tyłu, ale dedukuję, że ktoś miał urodziny? To wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Też nigdy nie mogłam zrozumieć, dlaczego ludzie lubią gadać dla samego gadania. Na studiach jeszcze się starałam, ale jak łatwo zgadnąć, nic z tego nie wyszło; uznałam, że musi być ze mną coś nie tak. Nawet najwięksi kłapacze dziobem w mojej obecności byli bezradni, nie wiedzieli o czym mówić Albo te koszmarne sytuacje, gdy spotykałam kogoś znajomego w autobusie i było jasne, że musimy jechać razem kilka przystanków, a po przejechaniu dwóch zapadała cisza. Ale o książkach i filmach uwielbiam rozmawiać; pewnie wygaduję wtedy zupełne pierdoły I wydaję mi się, że wtedy jestem niezwykle wylewna.Chociaż koleżanka podsumowała mnie kiedyś bezlitośnie Wiesz, ja jestem małomówna, ale ty to już zupełna patologia ![]() Tak z innej beczki, macie jakiś sprytny sposób na wybebeszenie owocu granatu, tak, żeby po całej akcji wszystko w promieniu 1,5m nie było opryskane sokiem? |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety cena nieprzyjazna, ale za to jakość doskonała
wczoraj nie napisałam, ale b. dziękuję wszystkim za kciukasy
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za zdrowie to piję dosłownie za zdrowie Twoje, przedlekarzowo no wiesz o urodzinkach wiem żeś Raczek
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a P. kupiłabym taką http://the-montana.pl/p/15/106/kogut...er--ptaki.html w sam raz dla kogucika
|
|
|
#348 | ||||||
|
Panaroja
|
snad drugiego antybiotyku i piekącej krtani
![]() oooo nieeee , fuuuubleeeee ![]() Cytat:
![]() no jedzenie psa w naszym kręgu kulturowym jest zdecydowanie niestosowne , ale będąc np w Chinach czy gdzie tam zjadłabym bez oporów , w przeciwieństwie do robali ![]() Cytat:
![]() 2.ooj nie , robali za nic , może gdybym umierała z głodu top tak , ale z własnej nieprzymuszonej woli nie da rady . Mam robalofobię spożywczą i wcale mnie nie bawi odkrywanie nowych smaków w tej dziedzinie natomiast nie mam nic przeciwko szczurowi możecie mnie wykląć alboco , ale w razie potrzeby zjem wszystko co jest z mięsa znaczy ma klasyczne mięśnie , natomiast poza mięsem i jajkiem nie tknę innej formy białka zwierzęcego czyli robali na przykład , mam duże opory jeżeli idzie o ślimaki czy małże , albo inne jakieś takie morskie stwory co nie są rybą albo ośmiornicą , bo kalmary są paskudnie gumiaste i jak nie muszę to nie zjem . Skorupiaka znaczy krewetkę czy raka tak , ale robala newer . I to chyba nie jest kwestia kulturowa w moim przypadku ![]() Cytat:
rozumiem matczyną dumę , ale na litość , niechby poczekała aż zapytam a jak tam did ![]() Cytat:
![]() 2.najpierw ogarniam szybko myślą swoje życie od ostatniego widzenia albo fogle ,po czym odpowiadam "po staremu , jakoś się toczy" , no bo jak , przecież nie będę streszczać dokładnie ostatnich paru miesięcy dajmy na to , albo że się z małżem pożarłam czy wręcz przeciwnie , że szef idiota szykanuje , albo że mam fafnasty lakier do paznokci albo chę kolejną flaszkę perfum czy coś takiego .Ogólnie jak z kimś nie utrzymuję kontaktów na wspólnej płaszczyźnie - mogą być raz na rok , ale nadawane na tej samej fali - to ciężko coś rozumnego wykrzesać . Zwłaszcza że większość ludzi takie okazje traktuje jako doskonałą okazję do pochwalenia się swoimi osiągnięciami w każdej dziedzinie , nawet jak ich nie ma a ja nie cierpię się chwalić ( i nie mam czym wg ogólnie przyjętych standardów Cytat:
2. 3.bo tutaj sie zebrała sama śmietanka intelektualna i fogle , a na żywo się spotykamy z serwatką Cytat:
właśnie zauważyłam epidemię tarczycy w tagach , ale chybam ślepam , bo pewnie już jakiśczas jest
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Aileen, Rejczelko najlepszego!!!
|
|
#350 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
2. A nie masz czegoś takiego jak ja, że jeśli chodzi o zainteresowania i tematy to czujesz, że "zatrzymałaś się" na etapie późnego liceum? Taa, z jednej strony niby fajnie mieć jakieś mniej popularne hobby a potem w takim autobusie można je sobie wsadzić. Ponadto tematy nieobciachowe też rozbijają się o mur:- czytałam ostatnio... - ja nie mam czasu czytać bo dzieci, praca, mąż, kursy - ...znalazłam takie fajne perfumy... - ja też, FM nr 15646 - ...oglądałam takie jedno s-f... - fuj, nie lubię s-f - ...i interesujący japoński film widziałam... - ja też, Szoguna i Ostatniego samuraja - ...to teges, tutaj wysiadam. ![]() A proos filmów, na co lepiej iść do kina: Czarownicę czy Na skraju jutra? Did wyjeżdża z nietopszem i mam kilka dni luzu
|
||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Rejcz
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wciąż się obawiam co ze mną, myślałam wczoraj ze umieram,w sesnie schodziło ze mnei życie - nie umiałam podnieść ręki, wypowiedzieć słowa chuop mnie do łóżka niósł i przebrał Nie wiem co się dzieje A takie mieliśmy plany imprezowe Zrobił domową niespodziankę Dziś tylko trochę lepiej bo siedzę i klikam Dzięki |
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
no ja rozumiem, że na procesję wszyscy poszli, ale żeby baru nie otworzyć?, toć to już 10
![]() miłego dnia baru
|
|
#354 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie ma to nie bylo komu Baru otworzyć
Macham z Chorwacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
działa wam fejzbuk na kompie? ![]() świetny koncert wczoraj zaliczyłam z amerykańcami ![]() i jam session po ![]() mam płytę dla chuopa (jest fanem amerykańskiego folku) i kontakt do wokalistki. może po wakacjach ściągnę ją do Londynu.
|
#357 | |||
|
Panaroja
|
helloł snad kawusi i kaszlu
![]() Cytat:
![]() 2.ja bym na Czarownicę poszła Cytat:
a ciśnienie jakie wtedy miałaś , zmierzyłaś ? bo za niskie ciśnienie tak potrafi robić .Cytat:
![]() ad sinupret rozmów towarzyskich i o literaturze , znacie to http://www.fantastyka.pl/opowiadania/pokaz/56843967 ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaaaa
I to się nazywa wykorzystanie długiego weekendu ![]() Cytat:
ZNaczys ie rozwija znaczy się dobiega końca ![]() 2. Ja mam zawsze za niskie cisnienie, jednak mnie jakiś wir łapie - jestem rozpalona i zlewa mnie pot
|
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałabym jeszcze: - szukam jakiegoś fajnego fantasy... - nie czytam bajek dla dzieci - słucham dużo muzyki w w drodze do pracy... - ja też, słyszałaś nowego donatana/Ryj-anę? ![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-06-19 o 12:23 |
||
|
|
|
#360 | ||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

,

są "niekulturalni, oschli, wredni, nietowarzyscy etc etc. Mam po tacie takie zachowanie, że nigdy, przenigdy nie włażę z butami kumuś do życia, co innego "udawana" " żartobliwa" wścibskość Barowa kiedy zapytałąm Cię z kim w te Bieszczedy.
to wreszcie, a raczej ponownie wyszłam na skrzydłach od ukochanej fryzjerki.

Niech się więc trzyma nowy kolor jak najdłużej!
Aileenn, wszystkiego naj! 

Wciąż się obawiam co ze mną, myślałam wczoraj ze umieram,w sesnie schodziło ze mnei życie - nie umiałam podnieść ręki, wypowiedzieć słowa chuop mnie do łóżka niósł i przebrał
A takie mieliśmy plany imprezowe 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)