|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
bo mało mam czasu i dużo pomysłów
|
|
|
#2822 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja od kilku tygodni próbuję ogarnąć papiery już do 1 klasy -= plan wynikowy, scenariusze zajęć... bo do menowskiej książki muszę sama pisać Cytat:
a wczoraj taka chora nic za bardzo nie chciała, to w końcu zwykłe kukurydziane do miseczki dałam, dodałam prawdziwy miód, wlałam nietłuste mleko i podgrzałam lekko - wsunęła!No ale BARDZO powoli u nas to szło, bo jak pisałam - skubała podjadając. Cytat:
a powiem ci, że ja z racji posiadania ciemnej kuchni mam żywy pomarańcz na ścianach (a to kolor wzmagający apetyt) i jest fajnie ale u nas delikatne kolory nie zdałyby egzaminu, BARDZO ponuro by było :/.Cytat:
P. z Dorotką u lekarza, wirusowe coś jednak, neozynę ma, a zęby swoją drogą, więc wczoraj taki krzyk przez zęby pewnie
|
||||
|
|
|
#2823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja podobnie jak marsi gdybym jeszcze raz mogła wybierać kuchnię to zrobiłabym szare meble z dodatkiem ciepłego odciania drewna. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak niektóre dzieciaczki poszły do przodu z mową, a ja się jaram "titit jeał" (samochód jechał) "dzieci idą" babamem (banan) czy takiem (ptakiem) ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- chciałam jeszcze podziękować za kciuki za staranka, bardzo nam się nie spieszy, bo ja bym chciała celować w wiosenno- letniego dzieciaczka, poza tym zostało nam jeszcze 5 wesel do obskoczenia i palnuję się na nich dobrze zabawić ![]() Zdrówka dla Dorotki i Nawijków Majulmi gdzieś nam się chyba zawieruszyła? Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-06-23 o 12:33 |
||
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47000593]
P. z Dorotką u lekarza, wirusowe coś jednak, neozynę ma, a zęby swoją drogą, więc wczoraj taki krzyk przez zęby pewnie [/QUOTE]zdrówka a to już tak na 100% jesteście nastawieni na przeprowadzkę na jesień? Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2827 | |||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
zachcialo mi sie rozowego...[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46993454]Mika, zdrówka dla Julka, afty paskudna rzecz aphtin, na receptę nystatyna (bo aphtin to na lajcik taki tylko) no i odgrzybiające to w ogóle fluconazol, ale też na receptę. Fewciu, mała wówczas spała A było ostro, krzyczała/płakała, widać było, że coś boli. Po drzemce już w miarę, zjadła obiad i tonę truskawek i szalała z Agatką, pod wieczór znów marud i dziecko naręczne ale bez porównania lżej już. Najlepsze, że Agatka też poszła spać! i spała ponad 2h, w efekcie czego leży na naszym łóżku teraz i ogląda baję bo ja po godzinie leżenia z nią i czekania, aż uśnie, poddałam się. Kolacja i kawa.---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mika, jeśli waszej lek. nie ma to inny ma obowiązek przyjąć normalnie - jego kartę bierzesz i tyle.[/QUOTE] Biedna Dorka Cytat:
Cytat:
tylko, ze mam swoja granice tolerancji brudu.Niee o 5 ryk, bo wsadzilismy szczebelki do lozeczka i nie mogla wyjsc, a wychodzila ostatnio codziennie gdy sie przebudzila i biegla do nas. Pozniej spadnie do 7, bo zlobek takze padam na ryjca ![]() Cytat:
Czyli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Halo halo, jestesmy po pierwszym dniu w zlobku!! ![]() Obejrzelismy sobie sale, pogadalismy z jedna z opiekunek. Zdziwilo mnie, ze dzieci nie moga miec swoich kubeczkow. Daja pic lyzeczka ze szklanek. Codzinnie zupa mleczna na mleku krowim. Zobaczymy jak bedzie reakcja alergiczna to poprosimy o niepodawanie. Musimy jeszcze kupic tylko poszewki na posciel, bo wymagaja swoich. A jak mala? Hmm pobiegla do dzieci i zrobila nam papa. I nie wiedzielismy co ze soba zrobic przez te godzine, lazilismy po osiedlu jak gowniarze i zarlismy slodycze ![]()
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas TZ też chce wykończyć tylko dół i się wprowadzić, a góre sobie na spokojnie robić, ale gdzie tam do tego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, ze tak fajnie sobie poradziła w żłobku Filip by chyba jęczał trochę jakby się zorientował, że nie ma nikogo, kogo zna chyba...---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- pytałam kiedyś o tą książeczkę "Jest tam kto?", bo nigdzie jej znaleźć nie mogłam (nancy, Ty chyba też jej szukałaś) - jakby któraś była zainteresowana, to będzie dodruk w lipcu; napisałam do wydawnictwa i własnie maila dostałam
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: biedna Dorotka, skoro wy na ip a potem jeszcze lekarz znów - to musiało poważnie być, wyściskaj młodą.
Co do wesela: Szokens bo młoda zasnęła w drodze na salę weselną i spała na moich i Tż jeszcze na sali, zdążyliśmy zjeść obiad i tort Potem wstała i szalała z Tż, innymi dziećmi (bo goście zrobili koło, wszyscy tańczyli trzymając się za ręce) i młodej się to tak spodobało że potem biegała, upodobała sobie jedną 3 latkę którą chciała za ręce łapać ![]() Tańczyła sobie, łapała bańki (super pomysł na wesele dla dzieci, maszyna puszczająca bańki mydlane). Zjadła przez całe wesele 1,5 banana, 2 plasterki sera żółtego i kawałek chleba.. + mleko. Wymienialiśmy się z Tż z opieką, żeby móc jeść i nawet wychodziło Co prawda Mała nie chciała do nikogo na ręce iść, więc albo chodziła samopas w zasięgu wzroku, albo u mamy lub taty. Mamizm trwa w pełni ![]() W kościele jedynie było problematycznie i większość czasu staliśmy przed ( i zaliczyłam kp - nie było wyjścia, chyba się stresowała), bo biegała, wołała na cały kościół "maaaamaaaaa!" - żebym łaziła razem z nią, a że kościół mały to woleliśm,y, żeby młodzi słyszeli słowa przysięgi współmałżonka, zamiast naszej córki wracaliśmy co jakiś czas i udało się usłyszeć najważniejsze.Na weselu dziecię szalało do 12 w nocy, po czym ją uśpiłam w wc dla niepelnosprawnych przy uu (duża i czysta łazienka) a potem zaniosłam do sali, bo tam były takie sofy narożniki przy jednej ścianie - spała na sofie zabezpieczona krzesłami. Nadmienię że wytrzymała najdłużej ze wszystkich dzieci, a była najmłodsza ![]() Z godzinę jeszcze posiedzieliśmy z Tż i pojechaliśmy do hotelu. Tam się dziecię obudziło i poszłam tym samym o 4 rano spać ![]() Dziwię się że jak spała na sali to zupełnie nie przeszkadzał jej hałas. Ogólnie moje rodzicielskie ego zostało mile połechtane, bo się nasłuchałam komplementów jakie mam urocze wesołe i mamusiowe dziecko, miłe to. Zdjęć nie mam, ale jak coś wpadnie mi - bo zrobił nam parę fotograf - to pokażę. --------- Wczoraj święto lasu : moje dziecko na kolację zjadło 2/3 parówki! pierwszy raz w życiu zjadła mięso, czaicie? Little: gratki że tak dobrze poszło w żłobku. |
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
trochę mnie nie było, bo byliśmy kilka dni u t., wczoraj dopiero wróciliśmy. Przepraszam,że nie nadrabiam ale totalnie nie mam czasu. Kuba chodzi jak szalony, nie mam kiedy nawet na moment usiąść. |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: przypomnij prosze jaki ty model stanika kupiłas ostatnio, ten którym zavhwycona byłaś?
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba nine będę mogła tak szybko się o tym przekonać ![]() a ostatnio Agata Pasent w wywiadzie fajnie powiedziała, ciąża przeszkadza w piciu Debrah ale fajnie,że wesele udane |
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Co do picia - ja juz nie kp od miesiaca gdzies, a pierwsze piwo (i to radlera!) wypilam kilka dni temu. Jakos mnie nie ciagnie do %
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrafię, moj S chodzi późno spać nie wiem jakbym mogła z dzieckiem gadać po % albo dać mu buziaka kiedy wali ode mnie alko u mnie w domu imprezy były dość częste i pewnie stąd ta trauma,nigdy nie podobało mi się kiedy widzialam kobietę matkę nawaloną taką mam zasadę i w sumie dobrze mi z tym no i do tego uważam się za dziecko z syndromem DDA Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-23 o 15:22 |
|
|
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szaja, zdrowia dla Dorotki! I dla Ciebie, Nawijko, również! Debrah, super, że wesele się tak udało. Elllmi, jestem pod wrażeniem Fifka, niezły mądrala rośnie! Marsi, o kurde, to już połówka prawie! Z imieniem jak? Nad Teodorem myśleliście? ![]() Misiael, pytam, bo nie pamiętam - te proporcje z przepisu na ile placków wystarczą? Hope, szybkiego ogarnięcia i wracaj ![]() Meneq, witaj poweekendowo Litlle, super, że Kluska tak zareagowała na pierwszą wizytę, oby to było dobrym początkiem ![]() A.., tyle zapamiętałam ![]() Polcia dzisiaj odespała na maxa, sen nocny od 21 do 8.40, z tylko jedną pobudką o 6 i teraz śpi od 14.40 ![]() Chciałam Was prosić o kciuki dla mojego męża, bo w ciągu tych 2 tygodni rozstrzygnie się, czy pójdzie do nowej pracy. Niestety, będzie w domu tylko na weekendy, czasem i co drugi, ale pieniądze będą wpływały REGULARNIE, a to teraz jest dla nas jednak priorytetem. Więc prosimy o dobre fluidy! Lecę, obiad zrobiony, teraz kupa prasowania czeka |
||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, 3mam kciuki
![]() Teodor raczej nie, póki co jestem za Ivo |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Ivo
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2839 |
|
Lurker ;)
|
Hje kciuki ogromne!! Oby wam sie udalo, zebyscie mogli sie wyprowadzic i miec spokoj
![]() Marsi, a moze Nikodem ?
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, trzymam kciuki!
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dajcie spokój z tymi tekstami, jak ja to wszystko biorę do siebie.
Sama napisałam z przekąsem, bo niby do kogo to się miało odnosić, jak nie do mnie, a Wy za bardzo zwracacie uwagę na moje posty i w dodatku każda następna pisze to samo, co poprzednia. Cytat:
- po co Ci PODKŁAD BRĄZUJĄCY? Przecież buzia nie może być ciemniejsza od reszty ciała. |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o to żeby podkreślić moją opaleniznę- ja nie jestem typem bladziocha ![]() czytałam coś nt guerlain terracoty ale wolałabym najpierw przetestować czytałam też dziś o nuxe, ale jeśli pachnie tak jak olejek to w ciąży podziękuję |
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jako dorosła osoba lubię się napić i upić, ba zdarza mi się to obecnie, ale wtedy wiem, że na przez 2 dni młodego do cycka nie dopuszczę i coraz częściej mi go po prostu szkoda, bo on się coraz bardziej stanowczo domaga. Jakoś nie sądzę, że robi to ze mnie złą matkę, i ja szanuje i rozumiem twój wybór marsi, ale sama się z alkoholem przed dzieckiem ukrywać nie zamierzam. |
||
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, poszperam trochę po blogach i może coś znajdę.
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tak, moj ś.p. tato to był biznesmen z wykształceniem,facet ktory znał 5 języków obcych i zarabiał kupę siana w euro -alkoholizm nie wybiera, nie było u mnie w domu patologii chociaż nie wiem czy nadużywanie alkoholu nie jest patologią ale chodzi mi o klimat,że nam nie brakowała nigdy niczego ale czasem ojca wybryki byly nagradzane dzieciakom np sporą sumą- jak tata sobie chlapnal to potrafił mi dać 1500 zł i powiedzieć idz córuś na zakupy i kup sobie na co masz ochotenie mam dobrych wspomnień jeśli chodzi o alkohol w domu i pamiętam wykłady i rozmowy ojca po % dla mnie to było traumą i obiecałm moim dzieciom takich emocji nie fundować oczywiście,że TZ czasem wypije kieliszek wina do kolacji przy dzieciach ale cięzkich alkoholi przy dzieciach nie pijemy, jest zasada- pijemy alkohol nie ma dzieci, naet gyby coś się stało to co ja bym zrobiła? ![]() jeśli chodzi o spróbowanie alko rodzic dziecko nie jestem zwolennikiem tej metody,mam znajome koleżanki u których ta metoda nie zdała egzaminu i ich dzieci uznały to za przyzwolenie, co więcej kupowały nawet tak dobre wino jak piją rodzice ![]() oczywiście nie zawsze tak musi być ale ja wiem,że jesli moj syn będzie chciał spróbować to i tak to zrobi a co do kp i picia alkoholi to jakoś nie wyobrażam sobie zabalować, mi się zdarzyło wypić kieliszek wina i potem nie karmić ponad 12 h ale nic mocniejszego na pewno bym nie chlapneła, nawet gdybym miała 3 dni nie karmić- ale to tylko moje zdanie byhliśmy na weselu bez dziecka, wiedziałam ile mogę ale się nie skusiłam Cytat:
ten żel krem ma na celu że będę się błyszczeć- drobinki i oprócz tego da taki złoty kooryt czy jak to się nazywa na pewno troszkę przyciemni, a może podkreśli
|
||
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ja to rozumiem i dlatego na wstępie napisałam, że moje doświadczenia z dzieciństwa i to, że nigdy nie miałam styczności z awanturami czy wybrykami po alkoholu w domu.
Tak się właśnie po napisaniu posta zastanawiałam czy nie zrobiłam z siebie alkoholiczki, bo wiadomo, że od kiedy jest dziecko to ilość wypitego przeze mnie alkoholu nawet na takim weselu jest zdecydowanie mniejsza niż przed ciążą, tylko dlatego, że to dziecko zawsze w mojej głowie siedzi. Nigdy natomiast nie zdarzyło się i mamy taką z tz zasadę, że zawsze jedno z nas musi być trzeźwe, w razie właśnie takiej sytuacji, że coś się dzieje. |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, a może jakiś kremowy, złoty rozświetlacz na wystające punkty - nos, kości policzkowe, łuk brwiowy, łuk kupidyna? Np Moon Beam z Benefitu?
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy moj S miał taki etap ok 6-7 lat,że tylko dziadki i czekał na weekend kiedy dziadki zabiorą go do siebie to praktycznie każdy weekend z TZ dogadzaliśmy sobie kolorowymi drinkami albo bawiliśmy się ze znajomymi no a co do alkoholizmu to temat może być naprawdę szeroko definiowany u mnie w domu nigdy nie bylo pijackich awantur a ja jestem DDA ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Black Benefit przetestowany, traktuje to jako rozświetlacz, bardziej szukam czegoś w tym stylu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oryzujaca.html Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-23 o 17:46 |
||
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pikne! Cytat:
Takie najgorsze jazdy był z moim tatą (ale na szczęście od 3,5 roku jest niepijący) i są nadal z dziadkiem... No i mama przez to DDA wybrała sobie za męża mężczyznę podobnego do ojca (pewnie słyszałaś o tym syndromie); wszystkie wujki praktycznie piją, ale utrzymuje się to na poziomie cowieczornego picia przed spaniem i dobrego humorku po nim Drugi dziadek też był alkoholikiem... W sumie dobrze, że się kobity uchowały ![]() Dziękujemy za wszystkie kciuki!!! |
||
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Black
tutaj mam faworyta ale chyba już niedostępny w sprzedaży https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-twarzy.html do tego chciałabym sobie kupić bronzer właśnie na wybrane miejsca, kości policzkowe i jestem pewna że padnie własie na terracote bo już kiedyś miałam wersję dla blondynek, chyba ze 3 lata i końca nie bylo widać dlatego wiem,że ten bronzer w kamieniu będzie się opłacać może coś Ci przychodzi do głowy jeszcze? kurde nie mogę odżałować tego loreala no poprostu genialny był Hje- kurde to naprawdę nieciekawie, ja na szczescie męża nie szukałam podobnego ale mam naprawdę mnostwo cech DDA u nas też baby się jakoś trzymają, moj brat gorzej sobie radzi z tym syndromem Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-23 o 18:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

takie tempo masz, że ja Cię za nic nie dogonię
no i wczoraj dumna mama wyprowadziła 7 szczeniaków

przez ten likiend siedzialam po 2-3 godz dziennie w papierach... a to sprawozdanie ze spr dyrektorskiego w 2 klasach, a to dziennik papierowy, a to elektroniczny, swiadectwa.... a i tak nie wszyscy powystawiali mi oceny wiec dzis na lekcjach bede to konczyc
ale ja tylko 4 szafki na połysku bede miec. Tylko nie wiem jak z tymi kolorami na ścianie, może jakąś fuksje walnąć,żeby ożywić bardziej.. a co do tych płytek co pokazałaś, piękne są, też mi się bardzo podobają, ale przerażają mnie fugi, ja bym chyba wolała szkło, ale nie wiem jak cenowo wyjdzie, bo u nas musi być hartowane.
a wczoraj taka chora nic za bardzo nie chciała, to w końcu zwykłe kukurydziane do miseczki dałam, dodałam prawdziwy miód, wlałam nietłuste mleko i podgrzałam lekko - wsunęła!

klask i: