Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 22:06   #1171
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

edit. sorki cos sie skopalo i zle pocytowalo

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-23 o 22:40
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:07   #1172
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

internet mi podpowiada, że to badanie dopiero przed nami zaczarowana.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:14   #1173
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A co ma do tego mój cukier jak nie mam cukrzycy ?

Piszecie tak jakbym miała zjeść 25 kg arbuza na raz
jakos mi ciężko sobie wyobrazić takiego wielkiego arbuza bo u mnie w sklepie takie bzubzie male ze może z 1kg maja, ostatnio jak kupiłam to chciałam sobie fotke zrobić ze ja z brzuchem a mój chłopak z arbuzem ale taki maly ze nic z tego nie wyszlo

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Prosze czytac ze zrozumieniem!!! Pisze o bolach PORODOWYCH!!!! Wiec nie odbieram ani Tobie ani innym prawa do pisania o bolu, ale bol porodowy, to zupelnie inna bajka!!! I tyle w tym temacie od eksperta!
ja to się boje ogólnie porodu jaki by nie był czy cc czy sn ale pamiętam ze jak 3 mies temu miała rodzic moja znajoma to wszystkie niby doświadczone mamusie doradzały jakie to bole sa ciężkie i ze tyle godzin trwa i ze bez znieczulenia nie da rady, no i oczywiście ze po porodzie bardzo ciężko a ona urodziła dość szybko bez znieczulenia i w ogóle nie popękała i po porodzie normalnie funkcjonowała aż wszyscy byli w szoku także każdy poród jest inny i nie warto się o to sprzeczać
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:24   #1174
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie chce sie z nikim klocic ani obrazac, ale jak Zuken napisala, ze karmienie jest beeee ze wzgledu na kondycje i stan jej piersi, to pomyslalam, ze to dosc samolubne i krotkowzroczne podejscie, bo laktacji nie da sie zatrzymac na zawolanie, trzeba brac tabletki, ktore dopiero z czasem blokuja laktacje, a piersi przeciez zmieniaja sie rowniez w czasie ciazy... teraz piszesz, ze byly inne powody, ja zapamietalam te...nie uwazam natomiast, ze cesarka jest czyms samolubnym, bo dla dziecka jest bezpieczniejsza- to po pierwsze, po drugie kobieta tez cierpi, bo przeciecie brzucha i "gmeranie" w nim moze niesc za soba powiklania. Wiec nie jest podyktowane wygoda, bo jesli czujesz masakryczny bol, nie mozesz sie podniesc samodzielnie z lozka, ani wyprostowac, to nie jest wygoda! Natomiast wybaczcie, ale na temat porodu i progu bolu porodowego, mozna sie wypowiadac dopiero w momencie jak sie samemu to wszystko przejdzie (wraz z bolami krzyzowymi). A takie abstarakcyjne gadanie osob, ktore nie rodzily, jest porownywalne z poradami nt. metody wychowywania dziecka od osob bezdzietnych!
Justa, ja też się wypowiem, bo już wcześniej brałam udział w tej rozmowie.
Nie za fajne jest takie podejście 'nie przeżyłaś, nie gadaj'. Każdy może mieć swoje zdanie i bez względu na to, czy przeżył już poród, czy nie...
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy się wypowiadać i na podstawie swoich doświadczeń, ale też na podstawie tego, co się dzieje w naszym otoczeniu, co obserwujemy, widzimy.

Co więcej o wychowaniu dzieci też mogą się wypowiadać osoby bezdzietne - jeśli mają wiedzę! Co w tym złego?

"Przyczepię" się tylko do jednego elementu Twojej wypowiedzi. Skąd takie przekonanie, że cc jest dla dziecka bezpieczniejsze? Bo nie rozumiem. Pod jakim względem?

Mysia, niepotrzebnie poczułaś się gorzej. Jak Zuken słusznie zauważyła, dyskusja była nt. pierworódek, które z 'wygody' biorą cc na życzenie. Inną sytuacją są dramatyczne wspomnienia związane z porodem itp.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny dyskusja dyskusją, ale tony wam się zrobiły zabójcze.

A potem ludzie gadają, że najbardziej na siebie naskakiwać potrafią ciężarne.

Z porodami, karmieniem i wszystkim innym sprawa jest prosta, każdy robi jak uważa. Nie kłóćmy się o coś co i tak każda zrobi po swojemu

Jakie wyniki badań bierzecie do szpitala ze sobą? Mi gin napisał, karta ciąży i grupa krwi. Czy brać jeszcze wszystkie inne ze sobą? Niby są w akrcie zapisane ale grupę mimo wszystko kazał zabrać oryginalną.
U mnie na stronie szpitala jest napisane, że trzeba zabrać kartę ciąży, oryginał grupy krwi, najnowszą morfologię, mocz, usg i gbs + ewentualnie jakieś konsultacje od innych lekarzy, jeśli leczysz się jeszcze u innego specjalisty.

Tym gbs się nie martw, ja gdzieś wyczytałam, że się to robi ok. 35 tc, więc pewnie dopiero będziesz miała
Mi gin zapowiedział, że pobierze na następnej wizycie, którą mam w następny poniedziałek. To będzie końcówka 33 tc.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:31   #1175
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
wybilam mu to z glowy juz
dla niego to fajnie bo on sobie idzie do pracy i go nie ma caly dzien a ja mialabym z dwojka malych dzieci byc i to sama o nie nie nie nie
a jak bym druga ciaze znosila tak jak pierwsza to nie wiem kto by sie mala zajal jak ja bym wisiala nad toaleta bez sily do zycia
a ja jeszcze musze w nastepnym roku kurs zrobic i zaczac mowic po niemiecku bo taki sobie cel nalozylam na nastepny rok a mu sie dzieci chce !!! ja mu dam
"Dasz mu dziecko, dasz.... hihihi Tz juz planuje kolejne dziecko to znaczy ze ON calkiem niezle znosi twoja ciaze Jak nam tesc powiedzial radosnie zacierajac rece- moze worek sie z dziecmi w koncu rozwiaze i sie dzieciaki hurtem "posypia" ale minimum 3-jka

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
wiem, że temat już niektóre z was drażni ale proszę wypowiedzcie się co sądzicie o tym materacu?

http://allegro.pl/materac-ambrozja-l...331095199.html

p.s ileee mam do nadrobienia !!! zwolnijcie tempo mamuśki
dosc tani,piankowy, ma dodatek lateksu czyli jest antyalergiczny, pokrowiec zdejmowany...brzmi ok choc osobiscie wole dotknac takie rzeczy
Kupilam 100%pianke z wzmocnionymi brzegami bo u nas lateks i gryka odpadaly (Fiki Miki Fikusny Sen)
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do sesji ciążowej to ja tylko tak wtrącę, że najlepiej jak maluszek ma około 2 tygodni dopiero albo nawet tydzień Także warto już nawet przed porodem zainteresować się tematem i ugadać się z tym kto ma robić sesje Moja koleżanka była z małą jak miała miesiąc i już niektórych ujęć nie udało się zrobić bo mała co się ją ruszyło to się budziła i płakała
Najlepiej jak dzieciątko jest jak najmniejsze bo wtedy cały czas śpi i można nim swobodnie "operować"
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Masz racje, najlepszy czas to ok 7- 10 dzień zycia, dziecko można zwinąć w kłębuszek i chętnie śpi, bo jeszcze myśli, że jest w brzuszku
Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Jako żona fotografa mówie, że właśnie robi sie taie sesje dzieciaczkom nawet kilkudniowym. Bo taki prawie cały czas śpi i wejdzie w te różne koszyki i gadżety.
Dzieki dziewczyny Nie wiedzialam...myslalam ze po 2-3mcach lepiej. Zaczne kompletowac gadzety i ogladac co mi sie w sesjach podoba

Neska za maluszka by nadrobil co trzeba
Jak mialam 29mm szyjke to gin byl zadowolony i nic nie robil ale to zalezy nie tylko od mm ale bolu brzucha i tempa skracania. Pooszczedzaj sie, to ci dobrze zrobiOdpoczynek sie w 8 m-cu nalezy

Cytat:
Jakie wyniki badań bierzecie do szpitala ze sobą? Mi gin napisał, karta ciąży i grupa krwi. Czy brać jeszcze wszystkie inne ze sobą? Niby są w akrcie zapisane ale grupę mimo wszystko kazał zabrać oryginalną.
  • karta ciazy, dowod osobisty
  • orginal grupy krwi - wazne !U nas gdy musza krew z banku zamowic to faksuja oryginal do banku i dopiero dostaja co trzeba.
  • gbs
  • ostatnia karta z pobytu w szpitalu, ew. ostatnie usg
    +ostatnie wyniki krew, mocz
    +konsultacje specjalistow - typu wskazanie do cc od ortopedy, zalecenia kardiologa, diabetologa itd

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-23 o 22:37
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:35   #1176
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
jakos mi ciężko sobie wyobrazić takiego wielkiego arbuza bo u mnie w sklepie takie bzubzie male ze może z 1kg maja, ostatnio jak kupiłam to chciałam sobie fotke zrobić ze ja z brzuchem a mój chłopak z arbuzem ale taki maly ze nic z tego nie wyszlo

w rzeczywistosci wydaje sie wiekszy ale na zdjeciach wszystko mniejsze wychodzi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:40   #1177
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie coś się gorąco robi Nie ma się co kłócić

Justa to tak samo według Ciebie nie powinnam się wypowiadać o wózkach, ciuszkach, materacach, karmieniu czy czymkolwiek związanym z dzieckiem, skoro pierwszy raz będę mamą?

Spokojnie, każdy może mieć swoje zdanie na KAŻDY temat... jeśli nasze zdanie się zmieni po danych przeżyciach czy doświadczeniach, wtedy będziemy mogły je zmienić a teraz mamy takie samo prawo jak Ty, żeby je po prostu mieć

Zaczarowana zjedz sobie biedna kawałek tego arbuza bo widzę, że tutaj każda aż za bardzo się o Ciebie troszczy
Jeśli tylko nie wymiotujesz po arbuzie to wcinaj śmiało! Komu jak komu ale Tobie trochę cukru a co za tym idzie dodatkowych kilogramów absolutnie nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

No właśnie, wyluzujmy bo robi się nieprzyjemnie a po co to

Co do wyników to mi gin ma powiedzieć na następnej wizycie co mam zabrać Na pewno to co Ty napisałaś no i KONIECZNIE gbs bo jak nie weźmiesz to podadzą antybiotyk przy porodzie tak profilaktycznie a po co faszerować siebie i dzidziusia
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Justa, ja też się wypowiem, bo już wcześniej brałam udział w tej rozmowie.
Nie za fajne jest takie podejście 'nie przeżyłaś, nie gadaj'. Każdy może mieć swoje zdanie i bez względu na to, czy przeżył już poród, czy nie...
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i możemy się wypowiadać i na podstawie swoich doświadczeń, ale też na podstawie tego, co się dzieje w naszym otoczeniu, co obserwujemy, widzimy.

Co więcej o wychowaniu dzieci też mogą się wypowiadać osoby bezdzietne - jeśli mają wiedzę! Co w tym złego?

"Przyczepię" się tylko do jednego elementu Twojej wypowiedzi. Skąd takie przekonanie, że cc jest dla dziecka bezpieczniejsze? Bo nie rozumiem. Pod jakim względem?

Mysia, niepotrzebnie poczułaś się gorzej. Jak Zuken słusznie zauważyła, dyskusja była nt. pierworódek, które z 'wygody' biorą cc na życzenie. Inną sytuacją są dramatyczne wspomnienia związane z porodem itp.

U mnie na stronie szpitala jest napisane, że trzeba zabrać kartę ciąży, oryginał grupy krwi, najnowszą morfologię, mocz, usg i gbs + ewentualnie jakieś konsultacje od innych lekarzy, jeśli leczysz się jeszcze u innego specjalisty.

Tym gbs się nie martw, ja gdzieś wyczytałam, że się to robi ok. 35 tc, więc pewnie dopiero będziesz miała
Mi gin zapowiedział, że pobierze na następnej wizycie, którą mam w następny poniedziałek. To będzie końcówka 33 tc.
Dziewczyny, to nie jest na zasadzie nie przezylas, to nie gadaj!!! To jest na zasadzie, nie przezylas, to nie oceniaj! Bo dokladnie w tym kontekscie byla ta rozmowa!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:43   #1178
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
super az ci zazdroszczę mi kolega tez proponowal sesje niestety mój chłopak nie chce a sama to nie tak samo

fajowa

ale super
Cytat:

ja to się boje ogólnie porodu jaki by nie był czy cc czy sn ale pamiętam ze jak 3 mies temu miała rodzic moja znajoma to wszystkie niby doświadczone mamusie doradzały jakie to bole sa ciężkie i ze tyle godzin trwa i ze bez znieczulenia nie da rady, no i oczywiście ze po porodzie bardzo ciężko a ona urodziła dość szybko bez znieczulenia i w ogóle nie popękała i po porodzie normalnie funkcjonowała aż wszyscy byli w szoku także każdy poród jest inny i nie warto się o to sprzeczać
Szkoda, ze się Twoj chłopak nie zgodzil. Pamiatka na całe życie zostaje. Nie musiałabyś przecież ich wszystkim pokazywac.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczyny Nie wiedzialam...myslalam ze po 2-3mcach lepiej. Zaczne kompletowac gadzety i ogladac co mi sie w sesjach podoba
Ja juz wstepnie wszystko mam, tyle, ze chyba jedne spodenki uszyłam za wąskie, czekam na narodziny i wtedy zobacze jakie mój mały będzie miał nóżki Jak pulchne to je będe musiała jeszcze po porodzie przerobić lub uszyć nowe, a nie wiem jak to zrobie..może bardziej kiedy ?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Te arbuzy z Turcji tyle ważą, mają calkiem inny kształt. U nas w sklepie u Turków zaczeły się pojawiać te ich arbuzy, tyle, że ostatnio poszłam i została połówka, która była wielkaaaa.
Stary 2014-06-23, 22:45   #1179
justa_1978
Rozeznanie

Co do bezpieczenstwa cc, to pracujac wiele lat w szpitalu, znam opinie ginekologow, iz cesarka jest bezpieczniejsza dla dziecka, natomiast niesie duze ryzyko dla matki...
Bardzo przykre, ale znam kilka przypadkow, gdzie lekarzowi nie chcialo sie wykonac cesarki i dzieci rodzily sie w zamartwicy z niedotlenieniem okoloporodowym... Zmarnowane zycie i tych dzieci i rodzicow. Nic wiecej nie pisze, zeby nie bylo zarzutu, ze kogos strasze.
Stary 2014-06-23, 22:45   #1180
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

A jak go Twój Tż do domu przytargał? 25kilo?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:47   #1181
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

wow jest olbrzym taki by się nadal
Stary 2014-06-23, 22:53   #1182
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A jak go Twój Tż do domu przytargał? 25kilo?
do domu zsapany przyszedł
normalnie w 2 ręce wziął i dał radę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
[/COLOR]Te arbuzy z Turcji tyle ważą, mają calkiem inny kształt. U nas w sklepie u Turków zaczeły się pojawiać te ich arbuzy, tyle, że ostatnio poszłam i została połówka, która była wielkaaaa.
Właśnie Tz u Turka kupil
według mnie od nich owoce lepiej smakują

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 22:55   #1183
asix86
Wtajemniczenie

Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze:

Cytat:
Co do tego drugiego to mylisz się bo powodem wcale nie był kształt piersi, był to jeden z 10 powodów obawy przed karmieniem, chyba najmniej istotny

Poza tym mysia tak jak napisałam egoizmem jest dla mnie cesarka na życzenie jak komuś się nie chce pomęczyć przy porodzie sn, z góry zakłada że nie da rady i się poddaje na starcie
U Ciebie to jednak inna sytuacja bo to, że wolałabyś cesarkę nie wynika z Twojego "lenistwa" ani widzimisię tylko tak jak napisałaś z obawy przed pierwszym porodem, po którym masz traumę a to już co innego

Też chcę CC i nie uważam się za egoistkę. Wiele lat temu już postanowiłam, że jak urodzę to tylko CC. Nawet nie będę tłumaczyć DLACZEGO, ale muszę napisać, że nie wiem czy mi się to uda, ponieważ nie biorę pod uwagę wyjazdu do prywatnego szpitala do Warszawy ani łapówki. "Jakieś" wskazanie ortopedyczne posiadam..
Przykro mi po tym,co tu przeczytałam, bo nie krytykuję ŻADNYCH postaw np. niechęci do karmienia piersią..

Myślę, że fajne są rozmowy ZA/PRZECIW, ale opinie typu EGOISTKA to już powinny pozostać ewentualnie w naszych głowach. Poza tym, często się zdarza, że pod wpływem nabytej wiedzy, zmieniamy nasze stare zdanie. Jednakże, jeśli ktoś wbija nam swoją opinię do głowy ("Jesteś egoistką!"), to przyniesie to całkiem nieoczekiwany efekt, np. kłótnię .
Stary 2014-06-23, 22:59   #1184
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
do domu zsapany przyszedł
normalnie w 2 ręce wziął i dał radę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Właśnie Tz u Turka kupil
według mnie od nich owoce lepiej smakują
Jak byłam w Turcji to jadlam ich arbuzy na sniadanie, obiad i kolacje
Stary 2014-06-23, 23:00   #1185
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
"Dasz mu dziecko, dasz.... hihihi Tz juz planuje kolejne dziecko to znaczy ze ON calkiem niezle znosi twoja ciaze Jak nam tesc powiedzial radosnie zacierajac rece- moze worek sie z dziecmi w koncu rozwiaze i sie dzieciaki hurtem "posypia" ale minimum 3-jka
Coś mi się wydaje ze mu się szybko odwidzi jak mała da nam w kosc albo jak zobaczy ile takie małe dziecko kosztuje

chyba znosi ja lepiej ode mnie

Minimum 3 jajkaa

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 23:01   #1186
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, to nie jest na zasadzie nie przezylas, to nie gadaj!!! To jest na zasadzie, nie przezylas, to nie oceniaj! Bo dokladnie w tym kontekscie byla ta rozmowa!
A ja powiem tak: fajnie by było gdybyśmy pisały co myślimy na dany temat ale nie oceniały innych dziewczyn. Na zasadzie ja np. uważam że karmienie naturalne jest lepsze od karmienia sztucznego i to piszę ale nie będę oceniać i obrażać dziewczyn które zdecydują sie na karmienie sztuczne. Czy nie obrażę dziewczyn które nie zaszczepia swoich dzieci mimo iz uważam że lepiej jest zaszczepic. Przykłady można mnożyć. Miejmy swoje zdanie ale szanujmy też wybory innych.
Koniec tematu.

Udanej nocy z jak najmniejsza liczbą pobudek na siku
Stary 2014-06-23, 23:05   #1187
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam w Turcji to jadlam ich arbuzy na sniadanie, obiad i kolacje

Tz jakieś 3 miesiące temu jak miałam faze na arbuza to kupował mi w innym sklepie ale dzisiaj porównując tego od Turka a tamte to niebo a ziemia . Nie dziwię się że im szybko tak owoce schodzą

Do Turcji to bym sobie pojechała najlepiej dzisiaj

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 23:07   #1188
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A ja powiem tak: fajnie by było gdybyśmy pisały co myślimy na dany temat ale nie oceniały innych dziewczyn. Na zasadzie ja np. uważam że karmienie naturalne jest lepsze od karmienia sztucznego i to piszę ale nie będę oceniać i obrażać dziewczyn które zdecydują sie na karmienie sztuczne. Czy nie obrażę dziewczyn które nie zaszczepia swoich dzieci mimo iz uważam że lepiej jest zaszczepic. Przykłady można mnożyć. Miejmy swoje zdanie ale szanujmy też wybory innych.
Koniec tematu.

Udanej nocy z jak najmniejsza liczbą pobudek na siku
Mysia, dokładnie.
Ja nie chcę nikogo oceniać. Ja tylko hołduje zasadzie, że wybierając jakąś opcję warto znać merytoryczne argumenty za i przeciw. I rozważać te i te. Mówiąc merytoryczne mam na myślę rozsądne i potwierdzone naukowo, a nie usłyszane od koleżanek itp.

Ale nie mam misji nawracania. Wiadomo, że każda z nas zrobi jak uważa

Co do budzenia na siku, dla mnie w nocy to minimum 3 wstawania

Zaczarowana, Twój arbuz-gigant narobił mi ochoty na arbuza... a nie mam...
zjadłam w zastępstwie nektarynę i dostałam od razu zgagi

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-23 o 23:09
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 23:09   #1189
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Tz jakieś 3 miesiące temu jak miałam faze na arbuza to kupował mi w innym sklepie ale dzisiaj porównując tego od Turka a tamte to niebo a ziemia . Nie dziwię się że im szybko tak owoce schodzą

Do Turcji to bym sobie pojechała najlepiej dzisiaj
Ty nie lubisz ciepła, a tam teraz pewnie z 40st
Stary 2014-06-23, 23:12   #1190
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w nocy się budzę 2 razy a potem zasnąć nie mogę

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Ty nie lubisz ciepła, a tam teraz pewnie z 40st
Nie lubię ale lezec pod parasolem z drinkiem w ręku to mogłabym albo popływać rozmarzylam się

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 23:13   #1191
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

U mnie to ok 10 razy
Rolka papieru najczęściej rano do wymiany
Mam już wory pod oczami, bo się nie wysypiam...

Koleżanka ma w piątek cesarkę na życzenie... Chyba, że do tego czasu urodzi naturalnie. Taką jej dali opcję do wyboru tu
Ja osobiście nie oceniam, mniej boję się cesarki, ale zdaję się całkowicie na los- co będzie to będzie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 23:15   #1192
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nie pomogę, my kupiliśmy taki , tż stwierdził, że Zosi kokos gryka był lepszy
Dziękuje za opinię

Cytat:
A ten wątek miał być inny, taki spokojny. Hormony wam szaleją czy jak?
Hormony i brak :sex: robią swoje ... Mnie już nosi totalnie. Szukam tylko pretekstu lub zaczepki i już bym gdakała.

Cytat:

Minimum 3 jajkaa
nie gadaj.......Ja też przeczytałam 3 JAJKA

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 23:16   #1193
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze:

Też chcę CC i nie uważam się za egoistkę. Wiele lat temu już postanowiłam, że jak urodzę to tylko CC. Nawet nie będę tłumaczyć DLACZEGO, ale muszę napisać, że nie wiem czy mi się to uda, ponieważ nie biorę pod uwagę wyjazdu do prywatnego szpitala do Warszawy ani łapówki. "Jakieś" wskazanie ortopedyczne posiadam..
Przykro mi po tym,co tu przeczytałam, bo nie krytykuję ŻADNYCH postaw np. niechęci do karmienia piersią..

Myślę, że fajne są rozmowy ZA/PRZECIW, ale opinie typu EGOISTKA to już powinny pozostać ewentualnie w naszych głowach. Poza tym, często się zdarza, że pod wpływem nabytej wiedzy, zmieniamy nasze stare zdanie. Jednakże, jeśli ktoś wbija nam swoją opinię do głowy ("Jesteś egoistką!"), to przyniesie to całkiem nieoczekiwany efekt, np. kłótnię .
masz racje!

A teraz zmianiajac temat, reka do gory, kto ostatnio obsiusial sobie bielizne podczas kichniecia, kaszlniecia czy innej czynnosci??? !!!!
Stary 2014-06-23, 23:16   #1194
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Nie lubię ale lezec pod parasolem z drinkiem w ręku to mogłabym albo popływać rozmarzylam się
Ja bym tak mogła we Włoszech poleżakować i przy okazji na przystojnych Włochów popatrzeć Tez sie rozmarzyłam - ale to efekt mniejszego zainteresowania moją osobą przez TŻ przez te mecze

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-23 o 23:23
Stary 2014-06-23, 23:27   #1195
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

nie gadaj.......Ja też przeczytałam 3 JAJKA
dopiero teraz zauważyłam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
masz racje!

A teraz zmianiajac temat, reka do gory, kto ostatnio obsiusial sobie bielizne podczas kichniecia, kaszlniecia czy innej czynnosci??? !!!!
Podczas wymiotow zdarzyło mi się to kilkanaście razy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 23:33   #1196
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym tak mogła we Włoszech poleżakować i przy okazji na przystojnych Włochów popatrzeć Tez sie rozmarzyłam - ale to efekt mniejszego zainteresowania moją osobą przez TŻ przez te mecze
ja to znowu do Egiptu bym pojechala, ale jak na razie to mogę pomarzyc
Stary 2014-06-23, 23:35   #1197
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Włosi

mój też stracił zainteresowanie zauważyłam to od kilku miesięcy
zresztą co się dziwić jak go ma pociągac wiecznie wymiotujaca bez sił do życia ciezarna żona

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 23:36   #1198
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
dopiero teraz zauważyłam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Podczas wymiotow zdarzyło mi się to kilkanaście razy
Pocieszajace jest to, ze z czasem to minie... mam taka nadzieje Przy corci tez tak mialam i utrzmywalo sie to przez kilka dobrych tygodni po porodzie, ale minelo... oby i tym razem tak bylo!!!
Stary 2014-06-23, 23:37   #1199
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
ja to znowu do Egiptu bym pojechala, ale jak na razie to mogę pomarzyc
Egipt to były nasze pierwsze wczasy z TŻ - tam mi się oświadczył 11 lat temu
Ale nie ciągnie mnie tam jakoś drugi raz .
Stary 2014-06-23, 23:39   #1200
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczarowana, Twój arbuz-gigant narobił mi ochoty na arbuza... a nie mam...
zjadłam w zastępstwie nektarynę i dostałam od razu zgagi
Wcześniej zjadłam 2 nektarynki i nic mi nie było
A jak zjadłam kawałek arbuza to od razu zgaga i

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości