Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 23:39   #1201
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Boże Zaczarowana to nie arbuz, to jakiś gigant
Ale narobiłaś mi smaka, ja akurat uwielbiam te owoce

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
hej
Nie nadrabiam Was i nie cytuje bo nie mam sily.
Bylismy dzisiaj u lekarza i z małym wszystko ok. Tylko mi sie szyjka skraca. Ma 2,9cm. Mówił, że jeszcze nie ma tragedi ale dostałam luteine i nakaz leżenia i odpoczywania.
Także dziewczyny apeluje, żebyście zwolniły. Ja tez sie dobrze czułam, mogłam góry przenosic i od tygodnia zaczełam być jakas zmeczona.
Może i dobrze bo jakbym się dobrze czuła to dalej bym latała jak głupia i mogloby być jeszcze gorzej.
Także za 3 tygodnie dowiem się jak dalej. Jak maluszek bedzie mial dobrą wagę to odstawiamy luteine i czekamy.
Na ostatniej wizycie miał troszke za mala wage ale podobno teraz nadrabia.
Także dziewczyny stopujcie trochę.
doskonale Cię rozumiem, bo sama miałam taką sytuację, niestety...
a powiedz mi czy lekarz kazał Ci cały czas leżeć, czy po prostu masz więcej odpoczywać?

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A ten wątek miał być inny, taki spokojny. Hormony wam szaleją czy jak?
szaleją, szaleją- jak to w ciąży

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A ja powiem tak: fajnie by było gdybyśmy pisały co myślimy na dany temat ale nie oceniały innych dziewczyn. Na zasadzie ja np. uważam że karmienie naturalne jest lepsze od karmienia sztucznego i to piszę ale nie będę oceniać i obrażać dziewczyn które zdecydują sie na karmienie sztuczne. Czy nie obrażę dziewczyn które nie zaszczepia swoich dzieci mimo iz uważam że lepiej jest zaszczepic. Przykłady można mnożyć. Miejmy swoje zdanie ale szanujmy też wybory innych.
Koniec tematu.

Udanej nocy z jak najmniejsza liczbą pobudek na siku
Przeczytałam Waszą całą dyskusję i jestem tego samo zdania co Mysia. Lepiej bym tego nie ujęła
Po to jest forum, że każda może wyrazić SWOJE zdanie, ono nie musi się wszystkim podobać, ale nie warto go krytykować, tylko dlatego że osobiście mamy inne.
Ja np.jak przeczytam że któraś z Was napisze coś, co zupełnie nie zgadza się moimi poglądami, po prostu to przyjmuje do wiadomości i szanuje, nie mam parcia by kogoś nawracać na własny punkt widzenia
Szczególnie że jak widać po ostatnich kilku stronach naszego wątku, może to prowadzić do niepotrzebnych kłótni.
A po co kłótnie na wątku takich fajnych babeczek jak my, co??
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 01:02   #1202
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Nie mogę spać

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Podzielę się z Tobą starczy tego arbuza dla wszystkich mamusiek sierpniowych

nie ma co się kłócić

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 01:59   #1203
Optymistka26
Zadomowienie

Tez nie spie.
Net mi swiruje i nawet nie mam jak nic obejrzec Chyba ze to komp tak zwo-o-o-o-lnil.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 05:42   #1204
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
masz racje!

A teraz zmianiajac temat, reka do gory, kto ostatnio obsiusial sobie bielizne podczas kichniecia, kaszlniecia czy innej czynnosci??? !!!!
Zdarza sie na biezaco nie przy kazdym kichnieciu, ale jednak.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mój też stracił zainteresowanie zauważyłam to od kilku miesięcy
zresztą co się dziwić jak go ma pociągac wiecznie wymiotujaca bez sił do życia ciezarna żona
Rany, ja sobie nie wyobrazam, jak ty to znosisz przeciez to horror jakis. A ja przez cala ciaze tylko 2 razy zwymiotowalam.
Znow mnie dzis zmiotlo z wyra przed 5 bo mi sie jesc zachcialo.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 07:41   #1205
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
masz racje!

A teraz zmianiajac temat, reka do gory, kto ostatnio obsiusial sobie bielizne podczas kichniecia, kaszlniecia czy innej czynnosci??? !!!!
Ja jak wymiotowalam na poczatku to nie to se sie obsiusialam, ja sie ZASIKIWALAM! w ogole nad tym kontroli nie mialam, po prostu leciał strumien. Na poczatku to nawet nie wiedzialam co to ale po konsultacji z tz stwierdzilismy ze to siki. Nie pytajcie co robilam, kuedy musialam zwymiotowac u kogos badz w toalecie publicznej typu stacja benzynowa...
Cytat:
Ja bym tak mogła we Włoszech poleżakować i przy okazji na przystojnych Włochów popatrzeć Tez sie rozmarzyłam - ale to efekt mniejszego zainteresowania moją osobą przez TŻ przez te mecze
Mi wystarczylby luksosoway osrodek z widokiem na morze w naszym Sopocie
Cytat:
dopiero teraz zauważyłam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Podczas wymiotow zdarzyło mi się to kilkanaście razy
Mozemy sobie przybic pione!
Stary 2014-06-24, 07:45   #1206
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
U mnie to ok 10 razy
Rolka papieru najczęściej rano do wymiany
Mam już wory pod oczami, bo się nie wysypiam...
Już nie narzekam na moje 1-2 wstawania nocne

Cytat:
Ja bym tak mogła we Włoszech poleżakować i przy okazji na przystojnych Włochów popatrzeć Tez sie rozmarzyłam - ale to efekt mniejszego zainteresowania moją osobą przez TŻ przez te mecze
Też masz kibica w domu? Zaczynam po raz pierwszy w życiu mieć dość MŚ

Cytat:
Egipt to były nasze pierwsze wczasy z TŻ - tam mi się oświadczył 11 lat temu
Ale nie ciągnie mnie tam jakoś drugi raz .
Mnie Egipt nigdy nie ciągnął
Za to na Cypr mogę lecieć choćby zaraz

Cytat:
Podzielę się z Tobą starczy tego arbuza dla wszystkich mamusiek sierpniowych
Ja podziękuję. Nie lubię arbuza

Rozpoczynam dziś 35tc
Jest 8 a ja robię już 2 pranie (swoją drogą zginął mi jeden karton z ubrankami na sam początek:/), knedle na obiad prawie gotowe a zaraz biorę się za wafle z tego przepisu

http://najsmaczniejsze.pl/2013/05/wa...eczno-kakaowa/
Stary 2014-06-24, 07:58   #1207
Moni 26
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Widzę , że ominęła mnie bardzo burzliwa dyskusja
Nie ma co sie kłócić. Każda ma prawo do własnego zdania.
Każda zrobi co uważa i nie ma co krytykować...
Ja staram sie nikogo nie krytykować, bo nie jestem od tego i moze dlatego nie lubię krytyki pod moim adresem ale jak jest słuszna przyjmuję ja na klatę

Będe dziewczyny rzadziej wpadała...bo mam trochę roboty( nauka do dyplomu, bede pewnie w tym tyg porała rzeczy itp) Będe starała sie wpadać chociaż na chwilkę...Ale już widze że cieżko będzie mi być na bieżąco, za duzo skrobiecie
A ja idę zaraz na praktyki...Trzymajcie sie ciepło! Proszę tylko jeszcze nie rodzić, bo nie chcę aby mnie najważniejsze momenty ominęły
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:16   #1208
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie mam kącika dzieciowego, bo wg mnie to za wcześnie, ale w ramach tematu fotkowego mogę zaprezentować starszego Synia , jak miał 9 tygodni
śliczności...

Cytat:
hej
Nie nadrabiam Was i nie cytuje bo nie mam sily.
Bylismy dzisiaj u lekarza i z małym wszystko ok. Tylko mi sie szyjka skraca. Ma 2,9cm. Mówił, że jeszcze nie ma tragedi ale dostałam luteine i nakaz leżenia i odpoczywania.
Także dziewczyny apeluje, żebyście zwolniły. Ja tez sie dobrze czułam, mogłam góry przenosic i od tygodnia zaczełam być jakas zmeczona.
Może i dobrze bo jakbym się dobrze czuła to dalej bym latała jak głupia i mogloby być jeszcze gorzej.
Także za 3 tygodnie dowiem się jak dalej. Jak maluszek bedzie mial dobrą wagę to odstawiamy luteine i czekamy.
Na ostatniej wizycie miał troszke za mala wage ale podobno teraz nadrabia.
Także dziewczyny stopujcie trochę.
moja też tyle miała w 31tc a też się super czułam...dlatego warto przystopować póki czas!

Cytat:
Wcześniej zjadłam 2 nektarynki i nic mi nie było
A jak zjadłam kawałek arbuza to od razu zgaga i
a ja właśnie mam nektarynkowy szał. cały czas jem...a przecież u nas sezon truskawkowo-czereśniowy...

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Już nie narzekam na moje 1-2 wstawania nocne

Rozpoczynam dziś 35tc
Jest 8 a ja robię już 2 pranie (swoją drogą zginął mi jeden karton z ubrankami na sam początek:/), knedle na obiad prawie gotowe a zaraz biorę się za wafle z tego przepisu

http://najsmaczniejsze.pl/2013/05/wa...eczno-kakaowa/
ja też wstaję max 2razy a najczęściej 1raz.
też mam kibica w domu, a nawet dwóch bo ja też oglądam chętnie!

brawo za 35tc

ale żeś już narobiła od rana...ja nawet jeszcze śniadania nie jadłam...i leże w łóżku muszę wstawać

Dziewczyny trzymajcie kciuki mooooocno!!!! o 12 mam wizytę i okaże się co z moją szyjką..tak się denerwuję że masakra. Mam nadzieje,że moje oszczędzanie się da jakiś efekt. Tak się boję...ja dopiero w czwartek 34tc zaczynam...więc jeszcze minimum 3-4tyg muszę wytrzymać!!!! Jezu nie wiem kiedy miałam taka panikę ostatnio...

miłego dzionka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:30   #1209
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
śliczności...

moja też tyle miała w 31tc a też się super czułam...dlatego warto przystopować póki czas!

a ja właśnie mam nektarynkowy szał. cały czas jem...a przecież u nas sezon truskawkowo-czereśniowy...

ja też wstaję max 2razy a najczęściej 1raz.
też mam kibica w domu, a nawet dwóch bo ja też oglądam chętnie!

brawo za 35tc

ale żeś już narobiła od rana...ja nawet jeszcze śniadania nie jadłam...i leże w łóżku muszę wstawać

Dziewczyny trzymajcie kciuki mooooocno!!!! o 12 mam wizytę i okaże się co z moją szyjką..tak się denerwuję że masakra. Mam nadzieje,że moje oszczędzanie się da jakiś efekt. Tak się boję...ja dopiero w czwartek 34tc zaczynam...więc jeszcze minimum 3-4tyg muszę wytrzymać!!!! Jezu nie wiem kiedy miałam taka panikę ostatnio...

miłego dzionka
Kochana, trzymam mocno kciukasy! Wiem co czujesz, ja w czwartek ide do lekarza i boje sie ze mi powie:kochana (bo on tak mowi) Ty nie masz szyjki! Biore Cie na obserwacje... hmm to tak pol zartem pol serio, bo jednak juz nie ma takiej tragedii gdyby ktoras z nas rodzila za tydzien czy za iles tam dni. W szpitalu do porodu tez bysmy jakos wytrzymaly. Ale wiadomo, kazda z nas chciałby jeszcze troche poczekac...
Stary 2014-06-24, 08:40   #1210
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Co więcej o wychowaniu dzieci też mogą się wypowiadać osoby bezdzietne - jeśli mają wiedzę! Co w tym złego?
Racja Justa, niechcący obraziłaś takim stwierdzeniem wszystkie nianie i pedagogów (a tych w naszym gronie nie brakuje )

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Myślę, że fajne są rozmowy ZA/PRZECIW, ale opinie typu EGOISTKA to już powinny pozostać ewentualnie w naszych głowach. Poza tym, często się zdarza, że pod wpływem nabytej wiedzy, zmieniamy nasze stare zdanie. Jednakże, jeśli ktoś wbija nam swoją opinię do głowy ("Jesteś egoistką!"), to przyniesie to całkiem nieoczekiwany efekt, np. kłótnię .
dokładnie tak Zuken szczerze powiem, że zdziwiłam się, że akurat Ty wytoczyłaś ciężkie działo z napisem "totalne egoistki". Zbyt ostro.
Znowu moja mama, która nadal chce mi kupić cc, uważa, że egoistkami są te matki, które cc nie chcą, ponieważ nie chcą tym samym zapewnić lekkiego porodu dzieciom Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują.

To samo jest tutaj. Proszę nie krzyczeć, nie obrażać się, ale szanować swoje nawet i niedoświadczone koleżanki. Chyba po to jest ten wątek, żebyśmy się tu uczyły, wyrabiały zdania na różne tematy i dyskutowały o naszych preferencjach.

Cytat:
masz racje!

Mnie się zdarzyło ze 3 razy. Odkąd ćwiczę co 2-3 dni mięsnie Kegla nie mam z tym problemu Kicham przerażona, że zaraz coś poleci, a tu sucho Naprawdę polecam!
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Nie pytajcie co robilam, kuedy musialam zwymiotowac u kogos badz w toalecie publicznej typu stacja benzynowa...
Co robiłaś? A tak serio to współczuję.. Raz mi się w szkole przytrafiła taka niespodzianka. Dobrze, że miałam bluzę do przewiązania się
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Będe dziewczyny rzadziej wpadała...bo mam trochę roboty( nauka do dyplomu, bede pewnie w tym tyg porała rzeczy itp) Będe starała sie wpadać chociaż na chwilkę...Ale już widze że cieżko będzie mi być na bieżąco, za duzo skrobiecie
A ja idę zaraz na praktyki...Trzymajcie sie ciepło! Proszę tylko jeszcze nie rodzić, bo nie chcę aby mnie najważniejsze momenty ominęły
Ucz się pilnie! My tu na Ciebie poczekamy i nie urodzimy przed Twoją obroną Miłego dnia!

Życie jest ciężkie.. musze się zabrać na pranie, porządki w szafach, zrobić obiad, a tak nie mam siły..

Wczoraj się wkurzyłam, bo chciałam zacząć szyć (mam wreszcie materiały), ale nie umiem nawlec dolnej nitki
Robiłam wszystko wg. instrukcji i nie działa.. Halinka albo Patrycja - macie może Łucznika?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:40   #1211
zVenus
Zakorzenienie

jak obstawiacie, kamilast urodziła?? nic sie nie odzywa...a jest miesiąc przed terminem, z bliźniakami..
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:50   #1212
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wczoraj się wkurzyłam, bo chciałam zacząć szyć (mam wreszcie materiały), ale nie umiem nawlec dolnej nitki
Robiłam wszystko wg. instrukcji i nie działa.. Halinka albo Patrycja - macie może Łucznika?
Tak, mam łucznika, on jest chyba starszy ode mnie. Co Ci konkretnie nie wychodzi?

Aż strach się odezwać, takie ciśnienie na forum się zrobiło... Dziewczyny nie ma się co spinać, w naszym stanie.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:50   #1213
ButterBear
Zakorzenienie

Część...
Ciężka noc za mną. Ból bioder i nóg, brzucha... brzuch dalej trochę boli, jak na @. Wezmę nospę...

Dziś zaczynam 33 tc. Chyba już czas zacząć się trochę stresować

Czuję się kompletnie nie gotowa, na to, że Maluch pojawi się w domu...chyba muszę się zabrać za to! Koniecznie!

Co do podsikiwania - to jakiś koszmar! Kichanie, kasłanie, smarkanie...aaaaaaa

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 08:53   #1214
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tez nie spie.
Net mi swiruje i nawet nie mam jak nic obejrzec Chyba ze to komp tak zwo-o-o-o-lnil.
Ja zasnelam po 2

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:03   #1215
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny nie spalam do 4 rano, non stop siusianie i do tego doszlo swedzenie dloni!!!! Matko teraz swedzi mnie cale cialo, jak to jest cholestaza, to sie chyba potne... Na 10 jade do lekarza, wiec zaprezentuje mu moje przeziebienie i powiem o tym, ze cale cialo mnie swedzi. Ciekawe czy zleci mi badania, bo jak mnie oleje, to chyba poszukac innego poloznika... Ciekawe kiedy wysle mnie na usg!!! To juz 34 tc, ja ostatnie usg mialam w 21 tc! Mam coraz wiecej do niego zastrzezen... mial byc rzetelny, a jest po prostu mrukowaty....
Mlody kopie mnie jak szalony, wystawia co chwila, a to raczke, a to nozke i sie prezy, co jest dosc bolesne! Chyba bedzie nocnym markiem, bo teraz cisza a tak wariowal pol nocy!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:05   #1216
paulownia
Zakorzenienie

Jak ja czytam, jak wy sie stresujecie tymi badaniami ginekologicznymi, to az sie ciesze, ze mnie to omija zyje w blogiej nieswiadomosci w jakim stanie jest moja szyjka macicy, i sprawdza mnie chyba dopiero, jak sie akcja porodowa zacznie i juz bede miala jakies rozwarcie.
Jakas jestem oslabiona od rana ciagle sie czuje, jakbym miala zemdlec. Podnioslam sobie cisnienie kawa, podnioslam sobie cukier owsianka z bananem i cynamonem, zjadlam paczka, okna otwarte dla swiezego powietrza - a ja ciagle jakas niewyrazna jestem.
W srode zaczynam 34 tydzien, a za tydzien wizyta u poloznej.
Stary 2014-06-24, 09:06   #1217
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
U mnie to ok 10 razy
Rolka papieru najczęściej rano do wymiany
Mam już wory pod oczami, bo się nie wysypiam...
U mnie też rolki strasznie szybko schodzą

Cytat:
dokładnie tak Zuken szczerze powiem, że zdziwiłam się, że akurat Ty wytoczyłaś ciężkie działo z napisem "totalne egoistki". Zbyt ostro.
Znowu moja mama, która nadal chce mi kupić cc, uważa, że egoistkami są te matki, które cc nie chcą, ponieważ nie chcą tym samym zapewnić lekkiego porodu dzieciom Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują.
Oj współczuję Ci, że mama tak Cię nagabuje. Przecież to Twoja decyzja

Cytat:
To samo jest tutaj. Proszę nie krzyczeć, nie obrażać się, ale szanować swoje nawet i niedoświadczone koleżanki. Chyba po to jest ten wątek, żebyśmy się tu uczyły, wyrabiały zdania na różne tematy i dyskutowały o naszych preferencjach.
Bardzo sobie cenię nasze dyskusje

Cytat:
Mnie się zdarzyło ze 3 razy. Odkąd ćwiczę co 2-3 dni mięsnie Kegla nie mam z tym problemu Kicham przerażona, że zaraz coś poleci, a tu sucho Naprawdę polecam!
Mi się nie zdarza, ale właśnie też ćwiczę . Może nie codziennie, ale jednak .

Cytat:

miłego dzionka
Stary 2014-06-24, 09:10   #1218
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Część...
Ciężka noc za mną. Ból bioder i nóg, brzucha... brzuch dalej trochę boli, jak na @. Wezmę nospę...

Dziś zaczynam 33 tc. Chyba już czas zacząć się trochę stresować

Czuję się kompletnie nie gotowa, na to, że Maluch pojawi się w domu...chyba muszę się zabrać za to! Koniecznie!

Co do podsikiwania - to jakiś koszmar! Kichanie, kasłanie, smarkanie...aaaaaaa
A jak ktoś ma alergię i kicha seriami po 20 (ja!!!), to jest dopiero radocha! Mi lekarz nie pozwolił ćwiczyć Kegla, uważa, że to za wcześnie i mogę sobie wywołać skracanie szyjki. Mam od 36 ćwiczyć.

Wczoraj na sr bardzo ciekawą rzecz usłyszałam. Ja będę rodzić w instytucie matki i dziecka, to jest ośrodek specjalizujący się we wcześniakach i ginka mówiła, że w 34 tyg to już na luzie można rodzić wg neonatologów, bo najczęściej płuca działają już same. Oczywiście im dłużej tym lepiej chodzić w ciąży, ale w razie czego...

Powiem wam, że ja przez to ciśnienie mam wrażenie, jakbym nosiła przy sobie tykającą bombę i tylko czekała, aż wybuchnie. Boję się tych powikłań strasznie, codziennie 3x dziennie mierząc mam stracha, czy już skoczyło i trzeba lecieć na oddział... momentami mam takie myśli, że dla dziecka by było lepiej urodzić się wcześniej, żeby troszczyli się o niego lekarze, bo u mnie może mu coś zagrozić

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:15   #1219
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Mnie Egipt nigdy nie ciągnął
Za to na Cypr mogę lecieć choćby zaraz
Może jakimś wielkim kibicem nie jest ale co ważniejsze mecze ogląda i potrafi teraz siedzieć do 2 w nocy przed telewizorem. Ale o 7 rano wstaje grzecznie i wyprawia córę do szkoły.
Na Cyprze mie jeszcze nie widzieli

Cytat:

miłego dzionka

Ja juz w pracy, . zrobiona, ciasteczka wyjęte do kawki
Pracy mam ogrom bo od lipca idę na chorobowe i bede pracowac w domu, a nie wszystko moge w nim zrobic. Z początku chciałam przychodzic do biura tak z 2 razy w tygodniu na chorobowym ale boje sie ze ZUS zrobi mi kontrolę w pracy i odbierze mi chorobowe. A zwazywszy na wysokość chorobowego to chyba bym sie popłakała.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:16   #1220
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A tak w ogóle witamy się w 35 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:19   #1221
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

doskonale Cię rozumiem, bo sama miałam taką sytuację, niestety...
a powiedz mi czy lekarz kazał Ci cały czas leżeć, czy po prostu masz więcej odpoczywać?

szaleją, szaleją- jak to w ciąży

Przeczytałam Waszą całą dyskusję i jestem tego samo zdania co Mysia. Lepiej bym tego nie ujęła
Po to jest forum, że każda może wyrazić SWOJE zdanie, ono nie musi się wszystkim podobać, ale nie warto go krytykować, tylko dlatego że osobiście mamy inne.
Ja np.jak przeczytam że któraś z Was napisze coś, co zupełnie nie zgadza się moimi poglądami, po prostu to przyjmuje do wiadomości i szanuje, nie mam parcia by kogoś nawracać na własny punkt widzenia
Szczególnie że jak widać po ostatnich kilku stronach naszego wątku, może to prowadzić do niepotrzebnych kłótni.
Nie powiedział, że mam leżec caly czas. Mowił, że mogę wyjść na jakiś krotki spacer ale po równym terenie. No ale ogólnie kazał dużo leżeć i przystopować. Czyli u mnie to oznacza, że mam nie latać całt dzien i nie sprzatać prac gotować i milion innych rzeczy. Zrobić najpotrzebniejsze rzeczy i do wyra.
Powiedział, że to nie jest jeszcze tragiczna długośc ale jak dochodzą takie bóle skurczowe i twardnienia to trzeba uważac. No i mały jest nisko głowka w dól i czasami sama czuje jak mi napiera na szyjkę. dlatego mam nie jezdzic i nie chodzic po nierównym
Dobra juz was nie straszę. Szyjka szyjką a moze dociągne do 42

Dziewczyny a co do cc a sn.... Nie ma co się kłócić. Każdy wybiera co chce. Jak ma kobieta paść na zawał bo zaczna jej wody odchodzić to lepiej niech ma cc i wie kiedy i sie przygotuje
Ja sama w sobie nie uznaję cc na życzenie ale to moja indywidualna sprawa
Także luzujemy gacie
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:24   #1222
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość

Rany, ja sobie nie wyobrazam, jak ty to znosisz przeciez to horror jakis. A ja przez cala ciaze tylko 2 razy zwymiotowalam.
Znow mnie dzis zmiotlo z wyra przed 5 bo mi sie jesc zachcialo.
Tez nie wiem jak daje rade no ale musze
juz na szczescie prawie koncowka

hahha o 5 rano
szalona kobieta z Ciebie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:24   #1223
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Na kiedy Ty masz termin?

Cytat:
Także luzujemy gacie
Moje juz sa luzne.
Wychodze na spacer, moze mi pomoze ruch na swiezym powietrzu.
Stary 2014-06-24, 09:28   #1224
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Jak to zobaczyłam to sie wystraszyłam. Przecież my niedługo zaczniemy się rozpakowywac. Ja to sobie tak żyje w tej ciązy i czasami zapominam, że kiedyś musze urodzić
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:31   #1225
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

miłego dzionka

Ja podobnie jak Mysia mam traumę po pierwszym porodzie

Co do wyjazdów to kocham Włochy może w przyszłym roku nam się uda wyjechać

Mnie się jeszcze nie zdarzyło posikać przy kichaniu, kaszlu czy wymiotach

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Całą noc spałam, nawet na siku nie wstawałam, a teraz siedzę jakaś śpiąca. Chyba dlatego, że wstałam o 5.30, tż budzik mnie obudził

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-06-24 o 09:30
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:32   #1226
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Powiem wam, że ja przez to ciśnienie mam wrażenie, jakbym nosiła przy sobie tykającą bombę i tylko czekała, aż wybuchnie. Boję się tych powikłań strasznie, codziennie 3x dziennie mierząc mam stracha, czy już skoczyło i trzeba lecieć na oddział... momentami mam takie myśli, że dla dziecka by było lepiej urodzić się wcześniej, żeby troszczyli się o niego lekarze, bo u mnie może mu coś zagrozić

Wysłano z aplikacji mobilnej.
A co ma grozic Twojemu malenstwu u Ciebie ?
Skoro masz cisnienie pod kontrola i je mierzysz ?

Nie, dla dziecka jest lepiej jak jest w brzuszku mamusi !

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:32   #1227
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zobaczyłam to sie wystraszyłam. Przecież my niedługo zaczniemy się rozpakowywac. Ja to sobie tak żyje w tej ciązy i czasami zapominam, że kiedyś musze urodzić
Ja mam podobnie!
Tak sobie żyję myślą, że jestem w ciąży, jakby to sie miało nie zmienić nigdy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:33   #1228
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Na kiedy Ty masz termin?
5 sierpien

Nasze szczescie
Stary 2014-06-24, 09:34   #1229
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak samo.

Cytat:
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:35   #1230
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie spalam do 4 rano, non stop siusianie i do tego doszlo swedzenie dloni!!!! Matko teraz swedzi mnie cale cialo, jak to jest cholestaza, to sie chyba potne... Na 10 jade do lekarza, wiec zaprezentuje mu moje przeziebienie i powiem o tym, ze cale cialo mnie swedzi. Ciekawe czy zleci mi badania, bo jak mnie oleje, to chyba poszukac innego poloznika... Ciekawe kiedy wysle mnie na usg!!! To juz 34 tc, ja ostatnie usg mialam w 21 tc! Mam coraz wiecej do niego zastrzezen... mial byc rzetelny, a jest po prostu mrukowaty....
Mlody kopie mnie jak szalony, wystawia co chwila, a to raczke, a to nozke i sie prezy, co jest dosc bolesne! Chyba bedzie nocnym markiem, bo teraz cisza a tak wariowal pol nocy!
o jejuuu !!! a mnie zaczely strasznie piersi swedziec no zwariowac mozna
zauwazylam ze zrobily mi sie na nich roztepy albo te z okresu dojrzewania zrobily sie widoczne

no co Ty tak dawno mialas ???
Dlaczego Ci nie robili co miesiac ??

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości