|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Boże Zaczarowana to nie arbuz, to jakiś gigant
![]() Ale narobiłaś mi smaka, ja akurat uwielbiam te owoce Cytat:
a powiedz mi czy lekarz kazał Ci cały czas leżeć, czy po prostu masz więcej odpoczywać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po to jest forum, że każda może wyrazić SWOJE zdanie, ono nie musi się wszystkim podobać, ale nie warto go krytykować, tylko dlatego że osobiście mamy inne. Ja np.jak przeczytam że któraś z Was napisze coś, co zupełnie nie zgadza się moimi poglądami, po prostu to przyjmuje do wiadomości i szanuje, nie mam parcia by kogoś nawracać na własny punkt widzenia Szczególnie że jak widać po ostatnich kilku stronach naszego wątku, może to prowadzić do niepotrzebnych kłótni. A po co kłótnie na wątku takich fajnych babeczek jak my, co??
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Nie mogę spać
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
Podzielę się z Tobą starczy tego arbuza dla wszystkich mamusiek sierpniowych ![]() nie ma co się kłócić |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Tez nie spie.
Net mi swiruje i nawet nie mam jak nic obejrzec |
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przy kazdym kichnieciu, ale jednak .Cytat:
.Znow mnie dzis zmiotlo z wyra przed 5 |
||
|
|
|
#1205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mozemy sobie przybic pione!
|
|
#1206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to na Cypr mogę lecieć choćby zaraz ![]() Cytat:
![]() Rozpoczynam dziś 35tc Jest 8 a ja robię już 2 pranie (swoją drogą zginął mi jeden karton z ubrankami na sam początek:/), knedle na obiad prawie gotowe a zaraz biorę się za wafle z tego przepisu http://najsmaczniejsze.pl/2013/05/wa...eczno-kakaowa/
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę , że ominęła mnie bardzo burzliwa dyskusja ![]() Nie ma co sie kłócić. Każda ma prawo do własnego zdania. Każda zrobi co uważa i nie ma co krytykować... Ja staram sie nikogo nie krytykować, bo nie jestem od tego i moze dlatego nie lubię krytyki pod moim adresem ale jak jest słuszna przyjmuję ja na klatę ![]() Będe dziewczyny rzadziej wpadała...bo mam trochę roboty( nauka do dyplomu, bede pewnie w tym tyg porała rzeczy itp) Będe starała sie wpadać chociaż na chwilkę...Ale już widze że cieżko będzie mi być na bieżąco, za duzo skrobiecie ![]() A ja idę zaraz na praktyki...Trzymajcie sie ciepło! Proszę tylko jeszcze nie rodzić, bo nie chcę aby mnie najważniejsze momenty ominęły ![]() |
|
|
|
#1208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też mam kibica w domu, a nawet dwóch bo ja też oglądam chętnie! brawo za 35tc ale żeś już narobiła od rana...ja nawet jeszcze śniadania nie jadłam...i leże w łóżku ![]() ![]() muszę wstawaćDziewczyny trzymajcie kciuki mooooocno!!!! o 12 mam wizytę i okaże się co z moją szyjką..tak się denerwuję że masakra. Mam nadzieje,że moje oszczędzanie się da jakiś efekt. Tak się boję...ja dopiero w czwartek 34tc zaczynam...więc jeszcze minimum 3-4tyg muszę wytrzymać!!!! Jezu nie wiem kiedy miałam taka panikę ostatnio... ![]() ![]() miłego dzionka
|
||||
|
|
|
#1209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
dokładnie tak Znowu moja mama, która nadal chce mi kupić cc, uważa, że egoistkami są te matki, które cc nie chcą, ponieważ nie chcą tym samym zapewnić lekkiego porodu dzieciom Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują. To samo jest tutaj. Proszę nie krzyczeć, nie obrażać się, ale szanować swoje nawet i niedoświadczone koleżanki. Chyba po to jest ten wątek, żebyśmy się tu uczyły, wyrabiały zdania na różne tematy i dyskutowały o naszych preferencjach. Cytat:
Cytat:
A tak serio to współczuję.. Raz mi się w szkole przytrafiła taka niespodzianka. Dobrze, że miałam bluzę do przewiązania się ![]() Cytat:
Miłego dnia!Życie jest ciężkie.. musze się zabrać na pranie, porządki w szafach, zrobić obiad, a tak nie mam siły.. Wczoraj się wkurzyłam, bo chciałam zacząć szyć (mam wreszcie materiały), ale nie umiem nawlec dolnej nitki Robiłam wszystko wg. instrukcji i nie działa.. Halinka albo Patrycja - macie może Łucznika?
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
jak obstawiacie, kamilast urodziła?? nic sie nie odzywa...a jest miesiąc przed terminem, z bliźniakami..
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co Ci konkretnie nie wychodzi?Aż strach się odezwać, takie ciśnienie na forum się zrobiło... Dziewczyny nie ma się co spinać, w naszym stanie.
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Część...
Ciężka noc za mną. Ból bioder i nóg, brzucha... brzuch dalej trochę boli, jak na @. Wezmę nospę... Dziś zaczynam 33 tc. Chyba już czas zacząć się trochę stresować ![]() Czuję się kompletnie nie gotowa, na to, że Maluch pojawi się w domu...chyba muszę się zabrać za to! Koniecznie! Co do podsikiwania - to jakiś koszmar! Kichanie, kasłanie, smarkanie...aaaaaaa |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie spalam do 4 rano, non stop siusianie i do tego doszlo swedzenie dloni!!!! Matko teraz swedzi mnie cale cialo, jak to jest cholestaza, to sie chyba potne... Na 10 jade do lekarza, wiec zaprezentuje mu moje przeziebienie i powiem o tym, ze cale cialo mnie swedzi. Ciekawe czy zleci mi badania, bo jak mnie oleje, to chyba poszukac innego poloznika... Ciekawe kiedy wysle mnie na usg!!! To juz 34 tc, ja ostatnie usg mialam w 21 tc! Mam coraz wiecej do niego zastrzezen... mial byc rzetelny, a jest po prostu mrukowaty....
Mlody kopie mnie jak szalony, wystawia co chwila, a to raczke, a to nozke i sie prezy, co jest dosc bolesne! Chyba bedzie nocnym markiem, bo teraz cisza a tak wariowal pol nocy! |
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja czytam, jak wy sie stresujecie tymi badaniami ginekologicznymi, to az sie ciesze, ze mnie to omija
zyje w blogiej nieswiadomosci w jakim stanie jest moja szyjka macicy, i sprawdza mnie chyba dopiero, jak sie akcja porodowa zacznie i juz bede miala jakies rozwarcie .Jakas jestem oslabiona od rana ciagle sie czuje, jakbym miala zemdlec. Podnioslam sobie cisnienie kawa, podnioslam sobie cukier owsianka z bananem i cynamonem, zjadlam paczka, okna otwarte dla swiezego powietrza - a ja ciagle jakas niewyrazna jestem. W srode zaczynam 34 tydzien, a za tydzien wizyta u poloznej .
|
|
|
|
#1217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj na sr bardzo ciekawą rzecz usłyszałam. Ja będę rodzić w instytucie matki i dziecka, to jest ośrodek specjalizujący się we wcześniakach i ginka mówiła, że w 34 tyg to już na luzie można rodzić wg neonatologów, bo najczęściej płuca działają już same. Oczywiście im dłużej tym lepiej chodzić w ciąży, ale w razie czego... Powiem wam, że ja przez to ciśnienie mam wrażenie, jakbym nosiła przy sobie tykającą bombę i tylko czekała, aż wybuchnie. Boję się tych powikłań strasznie, codziennie 3x dziennie mierząc mam stracha, czy już skoczyło i trzeba lecieć na oddział... momentami mam takie myśli, że dla dziecka by było lepiej urodzić się wcześniej, żeby troszczyli się o niego lekarze, bo u mnie może mu coś zagrozić ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Cyprze mie jeszcze nie widzieli ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja juz w pracy, zrobiona, ciasteczka wyjęte do kawki Pracy mam ogrom bo od lipca idę na chorobowe i bede pracowac w domu, a nie wszystko moge w nim zrobic. Z początku chciałam przychodzic do biura tak z 2 razy w tygodniu na chorobowym ale boje sie ze ZUS zrobi mi kontrolę w pracy i odbierze mi chorobowe. A zwazywszy na wysokość chorobowego to chyba bym sie popłakała. |
||
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle witamy się w 35 tc
|
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedział, że to nie jest jeszcze tragiczna długośc ale jak dochodzą takie bóle skurczowe i twardnienia to trzeba uważac. No i mały jest nisko głowka w dól i czasami sama czuje jak mi napiera na szyjkę. dlatego mam nie jezdzic i nie chodzic po nierównym ![]() Dobra juz was nie straszę. Szyjka szyjką a moze dociągne do 42 ![]() Dziewczyny a co do cc a sn.... Nie ma co się kłócić. Każdy wybiera co chce. Jak ma kobieta paść na zawał bo zaczna jej wody odchodzić to lepiej niech ma cc i wie kiedy i sie przygotuje![]() Ja sama w sobie nie uznaję cc na życzenie ale to moja indywidualna sprawa ![]() Także luzujemy gacie
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz na szczescie prawie koncowka ![]() hahha o 5 rano szalona kobieta z Ciebie
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Jak to zobaczyłam to sie wystraszyłam. Przecież my niedługo zaczniemy się rozpakowywac. Ja to sobie tak żyje w tej ciązy i czasami zapominam, że kiedyś musze urodzić
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podobnie jak Mysia mam traumę po pierwszym porodzie Co do wyjazdów to kocham Włochy ![]() Mnie się jeszcze nie zdarzyło posikać przy kichaniu, kaszlu czy wymiotach ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Całą noc spałam, nawet na siku nie wstawałam, a teraz siedzę jakaś śpiąca. Chyba dlatego, że wstałam o 5.30, tż budzik mnie obudził
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-06-24 o 09:30 |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro masz cisnienie pod kontrola i je mierzysz ? Nie, dla dziecka jest lepiej jak jest w brzuszku mamusi ! |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie żyję myślą, że jestem w ciąży, jakby to sie miało nie zmienić nigdy
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauwazylam ze zrobily mi sie na nich roztepy albo te z okresu dojrzewania zrobily sie widoczne no co Ty tak dawno mialas ??? Dlaczego Ci nie robili co miesiac ?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Na moje argumenty, że to operacja, boję się powikłań, osłabienia, a w końcu, że to lekarz powinien decydować, to słyszę, że jestem głupia, nic nie przeżyłam, więc nie powinnam się wypowiadać itd. No ręce opadają! Takie rozmowy polegające na obrażaniu i krzyku mnie nie interesują. 

ciagle sie czuje, jakbym miala zemdlec. Podnioslam sobie cisnienie kawa, podnioslam sobie cukier owsianka z bananem i cynamonem, zjadlam paczka, okna otwarte dla swiezego powietrza - a ja ciagle jakas niewyrazna jestem.

zrobiona, ciasteczka wyjęte do kawki