|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Robotnikom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() w ogole to sie pobalsamowalam i jak zobaczylam swoj tylek w lustrze to prawie zemdlalam ![]() jeszcze zyje ![]() ![]()
#1083 |
Zadomowienie
|
Jakie leginsiaki
![]() Tez musze pocwiczyc zeby tylek mi nie rosną za duzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu w de jak przychodzi robotnik to robimy kawę i wodę a jak dobrze praca zrobiona to napiwek dostają. Tak mnie M nauczył. A jak on pracował też często jedzenie dostawali a napiwek juz nie. I on mówi lepiej napiwek niz jedzenie bo on ma zawsze amu przy sobie. Ale kazdy robi inaczej. Ja np bym miala teraz problem z ibiadem bo bym musiala kombinować co ten maly pan z Indii nie może itd. Wole dać money. W pl tez bym obiad ugotowala bo mama tak nauczyla hehehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
I ja się witam☺
Dziś za półtorej godziny przyjdzie do mnie pani, która będzie przychodzić przez 8 dni po porodzie wszystko omówić.Stresuję się bo nie wiem o czym będzie konkretnie ta rozmowa i czy będzie to holenderka czy polka.Wolałabym tą drugą bo wiadomo co po swojemu to po swojemu.Trzymajcie kciuki za wizytę ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1086 |
Zadomowienie
|
Niestabilna Nam robi znajomy z kolega dach takze i tak robi nam za dobra cene. Dorzucimy mu za zalatwienie lepszej ceny ale tez obiad musi byc
![]() Maj maz robil na budowlance wczesniej i byl zadowolony jak po takiej pracy dostal obiad i tak zarabail tyle samo wiec na wzmocnienie czemu nie ale teraz coraz mniej osob proponuje obiady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja... Humor trochę lepszy choć dalej nie wiem co to będzie... Zaniosłam dokumenty do mojego wuja a brata mojego ojca... On ma trochę znajomości i zobaczy co się da zrobić... Najbardziej się boję o rzeczy które kupiliśmy z Małżem bo nie mamy na to faktur imiennych i mogą nam to zabrać ale kto wtedy myślał że coś takiego się może zdarzyć... Pisałam wczoraj z Małzem wieczorem smsy bo był w pracy i wspólnie ustaliliśmy że nawet gdybyśmy mieli żyć bez większości rzeczy a dziecko nosić na rękach zamiast nosić w nosidełku to i tak damy radę bo mamy siebie... Jeszcze pomyślałam że zawsze możemy coś wynająć albo zastanowić się z tym kredytem hipotecznym... Trudno coś się wymyśli... Może moja babcia nam trochę pomoże ale to dopiero pod koniec roku bo narazie krucho u niej z kasą ale będzie miała przypływ gotówki...
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... Na prawdę lepiej się robi na serduchu, gdy się czyta takie rzeczy... Ciuszki dziecięce już się suszą... Małz śpi po nocce i nie idzie dziś na nadgodziny więc zagonię Go później do roboty, może poprasuje ciuszki bo On to lubi a ja ukręcę jakiś obiad... A potem będziemy sprzątać dalej kuchnię i wyrzucać stare graty bo ten remont nas czeka... Ale remont musimy zrobić bo mam takiego sąsiada który mi straszy psa i biedny z nerwów pogryzł mi całą podłogę w kuchni bo mieliśmy tą wykładzinę PCV chyba... Poza tym stare meble i trzeba tynk zrobić bo wszystko jest krzywo, bo mieszkam w mieszkaniu moich dziadków... W sumie mieszkam tu od urodzenia... Ale dopiero udało nam się zrobić remont 3 pokoi bo jak żyła moja babcia to nie pozwalała tu niczego dotknąć bo ma być po Jej myśli i broń Boże nowocześnie... Także tego... Łazienkę mam różową... Hehe... Taką Komuną zapodaje... Ale co zrobić... Po mału damy radę... A mam pytanie: Czy też tak macie że coraz mniej czujecie kopniaki a bardziej takie rozpychanie takie jakby rozciąganie skóry w środku?? Bo mój Mały właśnie bardziej się rozpycha a kopniaki to co jakiś czas dostaję... |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Irenko brawo za inwencję i tort z ręczników będzie na pewno niepowtarzalnym prezentem ![]() Niestabilna piękna podłoga hihihi ![]() Agnes udanego i sprawnego malowania ![]() Niedawno się obudzilam, mąż poszedł rano o pracy, więc miałam przebudzenie. Dziś kolejny dzień w łóżku, w połączeniu z nospa i magnezem robi mi to dobrze, kręgosłup boli mniej a co za tym idzie brzuch nie ciągnie. Życzę Wam miłego dnia Bąbelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ruchów dzidzi to też to zauważyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47010197]Ten grzebyczek też ma takie kuleczki
![]() Koleżanka kupiła w biedronce i była tak samo twarda jak ta moja ![]() Ale dzisiaj byłam po glukoze w aptece i stoję w kolejce i patrzę, a tam różowa szczotka z grzebykiem z canpolu ![]() Tak się cieszę, mam co chciałam!!! ![]() [/QUOTE] dobrze wiedzieć ![]() ![]() aż mnie ścisnęło, ze Wy wszystkie juz tyle macie ![]() ![]() nam wózka się nie opłaca jeszcze kupować, bo za szybko gwarancja wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() muszę się zmobilizować:P jeszcze ostatecznej listy nie zrobiłam co potrzebuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do ruchów to właśnie też miałam o to pytać że coraz częściej czuję rozpieranie, przesuwanie, kręcenie a typowych stuknięć jakoś nie ![]() ![]() ![]() Dobry dzień ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już słabiej czuję kopniaki,bardziej takie rozpychanie się ![]() ![]() W końcu zamówiliśmy łóżeczko ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Ogladam jakis program o in vitro na TLC i PAni urodzila blizniaki i ona ryczy i ja z nia hehe
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- No i znikam na moment bo wlasnie jada z blacha wiec musze ich przypilnowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a córeczka mojej znajomej, jak była na etapie odpieluchowania to sobie ubzdurała, że kupkę będzie robić tylko na dworze w krzaczkach. Bo jak była na placu zabaw to widocznie podobało jej się takie coś. No i był okres kilku tygodni (na szczęście miesiące ciepłe to były), co tylko gdy byłą na placu zabaw to robiła kupkę, w domu w ogóle ![]() mój tata ten tydzień ma urlop, więc był tak kochany, że zawiózł mnie do lekarki po L-4, a potem do mojej pracy, bym oddała L-4, także nie musiałam komunikacją miejską się tłuc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
elffirka-masz naprawdę wiele-super męża,który daje Ci ogromne wsparcie
![]() Gotuję drugi raz z rzędu pomidorówkę, bo liczę na to,że córcia chętnie ją zje.Przy katarze jedzenie to droga przez mękę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ana***-nie stresuj się, że jeszcze nie wszystko masz,ja niektóre rzeczy mam po córci,albo dostalam od znajomych,więc tak już yszło,że tyle tego mam ![]() ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-06-24 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bylam na zakupach spozywczych do domu i porzyjechalam i zdychamn jest mi nie dobrze, brzuch mnie boli wogole masakra
![]() |
#1098 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie!
Jeszcze Was nie nadrobiłam, bo jakoś tak wczoraj wieczorem zeszło na inny temat z TŻ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chętna! Bo mnie się nie chce strasznie gotować. I dziś odmrażam bigos... Wybiłam się z rytmu przez wyjazd do teściów na cały długi weekend... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak ja też czuję rozpychania. W końcu miejca coraz mniej. Nawet ostatnio pytałam o skurcze, bo tak dziwnie mi macica pracowała - czułam najpierw taki ruch z lewej, potem z prawej strony potem od dna macicy w dół... I taka sekwencja kilka razy pod rząd. Nie wiedziałam czy skurcze, czy ruchy małej. Wy opisujecie zupełnie inne "doznania", więc to pewnie ruchy były. Córka (starsza) mi się obudziła. A miałam pisać o łóżeczku... I nadrabiać Was... Przyjdzie czas, że się to stanie ![]() ![]()
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
Elffirka -najważniejsze,że jesteście razem i się wspieracie. Może znajdziecie jakieś rozwiązanie. Najważniejsze, że jesteście zdrowi a problemy finansowe da się pokonać. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło.
Właśnie zjadłam zupkę ogórkową i knedle z truskawkami i ciągle głodna jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
elffirka bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() W ogole wiecie ze teściowa dzwonila do NFZ i nie dofinansowują juz szkol rodzenia?? ![]() ![]() A ja bylam u fryzjera,ostatnie grosze wydalam na podcięcie włosow i czuje się od razu lepiej,a wlosow nie podcinalam juz dawno i nie moglam na siebie patrzeć...teraz jakos wygladam ![]()
#1101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Stwierdzam ze jestem zmeczona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() po wczorajszej wizycie u lekarza Małż chyba oszalał ![]() ![]() ![]() ![]() Przywiozłam dzisiaj cały karton wysoki na ok 130 cm z ubrankami, jutro będę przeglądać wszystko co mam i segregować rozmiarami ![]() elffirka kochany ten Twój Tż ![]() ![]() małaPaulina u nas po tych naszych wyjazdach też kiepsko z kasą ![]() ![]() ![]() Niestabilna przetrzymasz remont podłogi, a później będziesz się cieszyła efektami ![]() Co do spania po porodzie, to Małż będzie spał normalnie ze mną w sypialni. Tylko prosił, żeby Malutka nie spała z nami, bo boi się, że ją zgniecie. Jak w łóżeczku nie będzie chciała spać, to mamy awaryjnie dostawkę do łóżka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Konto usunięte
|
Hallo Mamusie
![]() Niestabilna-nie wiem dlaczego mnie to tak rozbawiło ale jak przeczytałam określenie "mały pan z Indii" to sie zaśmiałam głośno ![]() Drugi dzień jestem u mamy i wlasnie kurier przyniósł mi paczuszkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mama i siostra w pracy a ja zamówiłam ruskie z pierogarni i czekam ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1403615030.642006.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
Macie jakiś fajny przepis na jagodzianki drożdżowe? Zrobiłabym, bo dostałam trochę jagód od mamusi i tak jakoś zachciało mi się takich bułeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tata kochany ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przewijak śliczny ![]() - Byłam na rynku, kupiłam truskawki i czereśnie ![]() ![]() Ponad to zaszłam do dzieciowego sklepu, w końcu jakiś fajny znalazłam z ubrankami ![]() i kupiłam małej białe body na długi rękaw rozm. 62 i dwie pary bielusich rajstopek 56/62 i 68/74 ![]() No a na koniec... poczułam jakiś dziwny śluz taki dość wodnisty i zaczęłam sobie wkręcać czy mi się wody nie sączą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.