|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Mój tż w sumie sam nie wiedział czego była przerwa... może fakt, że ciągle w robocie, stres itp. były przyczyną a nie ciąża. Sam nie jest w stanie tego wyjaśnić Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
piękny! Cytat:
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=cyclo...w=1366&bih=643 [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47015235]co kupiłyście do kąpieli dla dzieciaczków? [/QUOTE] żel Hipp Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zacytowało mi wszystkiego. Papryczko, chyba Ty pytałaś o knedle. Robię z truskawkami.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-06-24 o 15:03 |
|||||||
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od samego poczatku uwazam ciaze za cud, nieprzenikniony i niepojety. Mysle ze dzieci lepiej wiedza od nas kiedy sie chca pojawic w naszym zyciu. Ciesze sie z kazdym ktoremu sie udalo, szczegolnie gdy nie bylo to latwe. Bo cuda sie jednak zdarzaja a my nosimy je w sobie Cos czuje ze porodzie bedzie mi brakowalo tego brzuszka i ruchow ale za to bede sie mogla dowoli napatrzec |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1355 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mi się głupio później zrobiło, bo powiedział, że Mu czekoladki żałuję ![]() Cytat:
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-24 o 14:50 |
||||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Z Merci najlepsze są Nugatowe oooo ;P Możecie mi wszystkie oddać
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja mam właśnie odwrotnie. Normalnie zawsze byłam strasznym nerwusem i zdarzały się kłótnie o bzdury a od kiedy jestem w ciąży to nie rusza mnie zupełnie nic. Tż się śmieje, że przystosowuję się do bycia matką bo będzie mi potrzebne tyle spokoju i cierpliwości. Kiedy zrobi coś niefajnego po prostu odpuszczam a po krótkim czasie on ma wyrzuty sumienia i jakoś mi to wynagradza, mimo, że go o nic nie proszę. Ogólnie jestem pod ogromnym wrażeniem mojego chłopa, spełnia prawie wszystkie moje prośby i zachcianki, ostatnio powiedziałam, że mam ochotę na zupę aztecką i dzień później zrobił wielki gar. Pomaga mi w domu, zapewnia zajęcia i rozrywki. Ostatnio pościągał wszystkie bajki, których jeszcze nie widzieliśmy i co wieczór puszcza inną. Wczoraj były minionki. ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Taaaaaaak!
|
|||||
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Myyyyy pychotka , za Mną chodzą z morelami, albo śliwkami. Chyba na weekend namówię TŻ żeby zrobił
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- I z orzeszkami i kawowo-śmietankowe ![]() A TŻ zjadł mi wszystkie , a nie jedną z orzeszkami zdążyłam zjeść. Podzieliłabym się z Tobą, jak by TŻ nie wszamał .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-24 o 15:07 |
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie, ja melduje sie tylko ale niestety nie pocytuje..
Nie mam kompletnie czasu, sprzatanie po remoncie i wszystkie sprawy z tym zwiazane zajmuja caly moj czas, jestem wykonczona. Wieczorem padam na pysk i nie mam sily nawet laptopa trzymac :/ Mam nadzieje ze u Was w porzadku, nie ma opcji zebym nadrobila ale w weekend do Was wracam.. W nd robilismy sesje rodzinno-brzuszkowa, efwkty maja byc pod koniec tyg wiec moze bedzie cos czym bede mogla sie pochwalic, ale nie bardzo chcialabym na wizazu twarz pokazywac wiec zobaczw jakie beda te zdjecia ))Caluje Was wszytskie goraco i prosze nie rodzic jeszcze ! P.S. Jutro montujemy meble kuchenne a pojutrze blaty a dzisiaj w 30 min kupilam okap (mialam godzine na wybor, kupno i dowoz do domu) wiec jestem z siebie mega dumna, nawet kolor spasowal zobaczymy tylko czy bedzie w miare ok w uzytkowaniu ))
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
Ruchy to wspaniała sprawa. Pamiętam jak ich wyczekiwałam na początku ciąży ale powiem szczerze nie będzie mi ich bardzo brakowało. Sczególnie tego wbijania pod żebra...
Zmieniając temat pochwalę wam się że udało mi się dostać do wróżki !!!!! nawet tż udało mi się namówić i idzie razem ze mną
|
|
|
|
#1363 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
co za egosistyczna swinia! ![]() biedna ![]() Cytat:
co do wakacji to my bylismy jak mloda miala 4 lata, ale to wynikało tylko z problemow finansowych. teraz chcialabym to nadrobic i wyjechac jak najszybciej..ale wogole nie mam doswiadczenia, ani gdzie jechac, ani jak to zorganozowac ano wogole jak ugryźć temat. ![]() mysle intensywnie nad wyjazdem na wiosne w jakies cieplejsze rejony, a potem drugi raz w lecie nad bałtyk-marzy mi sie bornholm, okolice dueodde, tylko ze to dania i ceny sa staszliwe
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak rodzina będzie się cieszyć na wycieczkę to super ![]() Ja chyba nic nie zrobiłam ale taka podróż musiała być długa i męcząca. a ja się boję nad jezioro pojechac ![]() Paradi87 ojciec mi powiedział w niedzielę dokładnie to samo to musi być znane powiedzenie na lubelszczyźnie ![]() Cytat:
Halinka mi już pomogła z maszyną ![]() mniam! Może też jutro zrobię! Na razie nie chce mi się ruszyć d.. po "kasię" do ciasta.. :/ Cytat:
haha
|
|
#1366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
\ Dobrze, że chociaż Wy Mnie rozumiecie . Kochane Cytat:
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa..szkoda gadać, mnie odrazu wyprowadzają z równowagi takie akcje. Tyle piszecie o jedzeniu.. czekolada, orzeszki.. Mmmmm ![]() Ja nic z tych rzeczy nie mogę Ale wstawiłam do piekarnika ciasto jogurtowe z truskawkami Jakiś szybki przepis z neta, mam nadzieje, ze wyjdzie
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Mamamarta wow 30minut!! Ja od 2 tyg wybieram k9lor rozka ktorego miesiac bede uzywala
Jestem barrrrdzo niezdecydowana w ciazy
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy chyba podobny termin TP. Patrz jaki ja mam brzuchal i jak nisko
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nasz pierwszy dłuższy wyjazd z Zosią to tydzień w górach, mała miała wtedy 4 miesiące. Wspominam go super, Zosia prawie całą drogę przespała, na miejscu też nie było z nią problemu
|
|
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na pewno będzie brakowało brzuszka i ruchów!!!! Cytat:
Powiem Wam coś dziwnego, kiedyś, jak jeszcze się staraliśmy, sniło mi się, że jestem w ciąży i że czuję ruchy malucha...i to było niesamowite, czułam je dokładnie. I wiecie co? teraz, jak Mała się rusza - to to dokładnie to samo uczucie. Dokładnie czuję to tak, jak w tym śnie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co to jest zupa aztecka? Minionki wymiatają. Pierwsza czy druga część? Moja ulubiona bajka to Jak wytresować smoka ![]() Ja mam ochotę na leniwe kluski
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-24 o 15:50 |
||||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Jakie dopiero co, to już prawie 3 miesiące
![]() Cytat:
Mój instynkt detektywa mówi, że lubisz różowy kolor. ![]() Główka młodego nadal u góry, wyczuwam czkawkę między żebrami. |
|
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzis na wszytsko ochote
Zjadłabym dużooo dobrych, zakazanych rzeczy
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria, ale masz fajny brzuszek
![]() Dziewczyny, sprawdziłam z ciekawości... i Zaczarowana na teraz ma 249 postów napisanych , a na drugim miejscu Kasia 94 - Zaczarowanej nikt nie zdetronizuje
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na smoka chcę iść do kina na drugą część, w tym albo przyszłym tygodniu go wyciągnę. ![]() A aztecka to takie cudo: http://euforia-smaku.blogspot.com/20...-na-ostro.html |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogole mam wrazenie, ze mamy podobne rozmiary brzucha
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

, dobrze ze jutro wizyta.
, smaram, kicham, zygam i robie pod siebie równoczesnie
, to jakis koszmar 

... a po wszystkim się popłakałam. Teraz wystarczy na mnie krzywo spojrzeć i już sie mazgaję 

A jak rodzina będzie się cieszyć na wycieczkę to super