Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 19:40   #1681
niki19
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Hej

Byłam dziś w tej poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży w Krakowie , wszystko ok cukry mam w normie ,następną wizytę mam 2,5 tyg przed porodem , mam nadzieję ,że mąż dostanie wolne bo to już nie dla mnie takie podróże po 50 km wróciłam wykończona
przy okazji dokupiłam kilka rzeczy do wyprawki no i w końcu kupiłam proszek więc mogę się powoli zabrać za pranie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
to dziwne, bo mój gin zalecił mi przyjmowanie Asparginu. Nazwę napisał na kartce więc nie ma mowy o pomyłce.
Ja też brałam przez długi czas w ciąży Aspargin

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:54   #1682
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dziś w tej poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży w Krakowie , wszystko ok cukry mam w normie ,następną wizytę mam 2,5 tyg przed porodem , mam nadzieję ,że mąż dostanie wolne bo to już nie dla mnie takie podróże po 50 km wróciłam wykończona
przy okazji dokupiłam kilka rzeczy do wyprawki no i w końcu kupiłam proszek więc mogę się powoli zabrać za pranie

Ja też brałam przez długi czas w ciąży Aspargin
Super, jak to robisz ze są dobre. Liczysz WW? Dieta wystarcza?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:58   #1683
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Co to była za noc dlugoo się meczylam zeby zasnąć,wstałam z mega podrapanymi nogami

Przed snem płakałam jak bobr,chyba pierwszy raz mi się zdarzyło tak wybuchnąć odkąd jestem w ciąży.
Najpierw poklocilan się z tz o tym,ze na początku lipca chce skończyć pokój bo wole być przygotowana w razie złych wyników,a do bezpiecznego terminu juz 4tyg.. i nie chce tam widzieć ani jednej jego rzeczy,teraz jest tam bałagan to on sobie rzuci to na komodę spodnie,a na szafę bluzę,a to obok plecak..skladowisko sobie znalazł. To wyskoczył na mnie ze jestem nie powazna że chce sterylny pokój 2miechy przed robić. Wyszedł z sypialni z fochem,krzyknelan na niego kilka mocnych słów.. Wrócił i mi mowi: teraz juz najgorszy etap,hormony skacza,myślę,ze teraz powinnaś dyrastycznie trzymać dietę bo nie wiadomo kiedy wyniki podskacza. a ja w RYK!! On przerażony nie wiedział co zrobić, zaczął mnie przytulać,przepraszać.. A ja nie potrafiłam słowa powiedzieć z ataku płaczu. W glowie tylko myśli zr to moja wina,ze jak coś bedzie nie tak to przeze mnie..ale cale szczęście w międzyczasie on mówił dokładnie to samo,tyle żebym nie miala poczucia winy,ze wie jak mi ciężko.

ehh to się wyzalilam z samego rana.
idę zjeść śniadanie a o 10wizyta z położna
Cytat:
myślisz ,ze każdego odrazu kładą do szpitala?? Moze jeśli wyniki nie będą aż tak wysokie to bedzie opcja monitoringu np w przyvhodni..ktg,pobranie krwi,kilka razy w tyg a ty będziesz w domu??
moja siostra rodziła w skończonym 36tyg. Ale ona z płaczem prosiła lekarza o to,w piatek wypisali ja ze szpitala a w poniedziałek ja cala podrapana do krwi wiezlismy z powrotem i ona jakby mogła to by chyba tak kleczala przy lekarzu.
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja mam pare pudeł z zabawkami ale to po starszej córce. Od grzechotek, maty, karuzelę, rózne interaktywne wiec przynajmniej na zabawkach troche zaoszczędzę. A jak bedzie córa to czeka na nia ponad 40 lalek Barbi i 2 Kenów bo tyle sie tego nazbierało przez pare lat.

Ja sobie poprałam jak były te upały a teraz sukcesywnie prasuję a to tak jest że z ubrankami dla dzieci nigdy dość - i to nie mija (przynajmniej u mnie).

Tak pisałyscie wczoraj o tym swędzeniu ze i mnie zaczęło swędzić
I nie wiem czy sobie cos wkręciłam czy co. Ale nie swedzą mnie dłonie i stopy tylko plecy, ręce i nogi.
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dzięki,

trzymam kciuki za Ciebie i Twoja wizytę, nawet nie wiesz jaka to ulga usłyszeć od lekarza: no! nie jest gorzej a obiektywnie mówiąc to jest lepiej niż było...a mogło być dużo gorzej bo to juz taki etap....
życzę Ci żebyś usłyszała podobne słowa. Ja po wyjściu nie miałam juz prawie ani jednego skurczu do wieczora...a przed wizyta to pewnie z 30.

najwyższy czas! Ale Ci się będzie nudzić na początku...

ja też nie mam jakiegoś stosu zabawek, ani jednej nie kupiłam, trochę dostałam od kuzynki i nawet nie wiem co tam jest...

ja mam leżeć tylko jak mi brzuch twardnieje i nie siedzieć cały dzień przed kompem (taka mam pracę) a tak to funkcjonować normalnie nie przemęczając się myślę że takie zalecenia tyczą się już każdej z nas na tym etapie ciąży. Odpoczynek jest wskazany, przemęczać się nie wolno i od czasu do czasu poleżeć...nic w tym dziwnego a ile to daje...hmmm

nawet w mądrych książkach jest napisane, że warto sufit pomaźgać jakimiś wzorkami kolorowymi jeśli mamy biały żeby dziecko miało na czym oko zaczepić jak sie obudzi a nie patrzeć w pusty biały sufit...także tez myślę, że trochę takich zabawek trzeba, choć sama jeszcze nic nie kupiłam

ja tez mam z przodu ale nie przodujące...co za lekarz i sprzęt do usg że lekarz nie widział gdzie jest łożysko...no Matko Boska!

no super jest, fajne kolorki

brawo za 9 miesiąc! to teraz możesz już spokojnie rodzić

Justa - wiesz co był już kiedyś temat swędzenia i kilka dziewczyn miało symptomy cholestazy ale chyba tylko dlatego że się nakręciły...tylko że Ty wiesz co to cholestaza bo przechodziłaś już...więc jeśli objawy masz takie jak przy córce to idź do lekarza!
a swoją drogą ja miałam robione badania w tym kierunku i nic mi nie wyszło a teraz od jakichś kilku dni strasznie swędzą mnie stopy od spodu...i dłonie po wewnętrznej stronie...nogi tak standardowo troche mnie swędzą...lekarka mówiła, że wyniki miałam takie, że raczej niemożliwe żeby się cholestaza z tego rozwinęła ale...w razie co mam robić badanie na kwasy żółciowe i przyjść z wynikiem.
Jakie te Wasze swędzenia są? Ja się czasem mocno drapię po stopach od spodu...tak że w nocy mnie to budzi ale np nogi to tak z rana mnie trochę swędzą ale nie specjalnie...nie chcę panikować i lecieć na badania ale trochę się tym przejmuję....
Dziewczyny bardzo dziekuje Wam za wsparcie! Od rana probowalam sie dostac do dwoch ginekologow, jeden okazalo sie jest na urlopie, a drugi telefonicznie potwierdzil, ze na wizyte musze miec wyniki z alatow i aspatow! Pojechalam do przychodni zrobic odplatnie badanie, a tu zonk, bo rano zjadlam banana... dlatego na badania jade jutro rano... i dopiero z wynikami na wizyte! Po drodze zahaczylam o dwie apteki i dowiedzialam sie (rowniez z netu), ze mozna brac essentiale fort lub esselive forte! Dzieki temu z czasem watroba troche sie uspakaja i nie ma swedzenia! Zakupilam i biore 3 x dziennie po 2 tabletki, teraz troche zaczynaja mnie znowu swedziec dlonie, bo przez kilka godzin swiad ustal!!! Mnie przy cholestazie zaraz lekarz w poprzedniej ciazy skierowal do szpitala i siedzialam tam dwa tygodnie... codziennie ktg, liczenie ruchow, teraz jestem gotowa codziennie jezdzic na ktg byle byc z coreczka w domu!!! Tylko czy to przejdzie???

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam wam napisać jedną rzecz odnośnie szczepień. W czwartek dzień przed moim planowanym pójściem do szpitala pani w przedszkolu mnie poinformowała że mają epidemię ospy. W piątek były już tylko dzieci które chorowały wcześniej i moje szczepione - łącznie 12 dzieci ze wszsytkich grup. Gdyby nie to miałabym do wyboru albo nie pójść do szpit albo chorego zostawić z mężem. Niby nie koniec świata, ale chore dziecko woli mamę, a i mnie by chyba serce pękło że zostawiłam chorego. A tak dylematu nie było. Amen (czytaj każdy sam wyciąga wnioski czy było warto)

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Ale to znaczy że możesz czy że nie możesz? Też mam niby tylko -1, ale tyle wystarczy żeby w codziennym funkcjonowaniu przeszkadzać
Widzisz a moja coreczka byla szczepiona na ospe i i tak ja zlapala!

Cytat:
cześć dziewczyny, ja również miałam dzisiaj niestety ciężką noc. Cały czas miałam twardy brzuch + bóle podbrzusza jak na okres...nie takie bardzo silne, ale jednak
wzięłam nospę, trochę przeszło, ale teraz cały czas mnie pobolewa
umówiłam się na dzisiaj na wizytę do ginekologa, bo czuję że jest coś nie tak
mam wrażenie że wyślę mnie do szpitala
dziewczyny boje się strasznie, na dodatek nie mam nawet przygotowanej torby do szpitala, trochę rzeczy zostało mi jeszcze do kupienia

jakby tego było mało, Tz dzisiaj w delegacji, jestem sama w domu i schizuje, wizyta dopiero na 18:20

już miałam wcześnie problemy ze skracającą się szyjką, podnieście mnie proszę jakoś na duchu bo już nie wyrabiam
Widzisz wszystko jest ok! Nie denerwuj sie kochana, spokoj nas tylko ratuje!!!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Wiedziałam że coś jest nie tak.
Na usg wyszło mi ze szyjka się bardzo skróciła i te skurcze co mi się pojawiły na Ktg wcale nie były takie normalne na ten tydzień ciąży
Dostałam tabletki dopochwowe
Pani powiedziała ze mam rozdrazniona macie przez te wymioty i przez to ze zle znoszę ciaze.

Ze jak tylko coś będzie się dziać to mam jechać niezwłocznie do szpitala.
Powiedziała żebym wytrzymała chociaż do 37 tc.
Za 2 tygodnie mam wizytę kontrolna.

Dostałam lekarstwo na zgagę
Żelazo podniosło się z 8.8 na 12.2 i juz mam nie brać tabletek

Jestem podlamana po tej wizycie
Ale to nie Twoja wina, nie masz wplywu na swoje mdlosci!! Nie martw sie, bo corcia wytrzma spokojnie do 38 tc !!! A Ty bedziesz mamusia lipcowa!!!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Gosia ja wezmę jakieś małe paczki z ciasteczkami Moja koleżanka miała takie zbożowe, może też kupię te ryżowe placki

Coś, żeby przekąsić w nocy bo właśnie koleżanka mi podpowiedziała, że jak karmiła małą w nocy to później była mega głodna! No i ogólnie w szpitalu ostatni posiłek to wiadomo koło 17-18 a później już do rana nic, ja bym nie wytrzymała więc chcę coś wziąć...

Właśnie byłam w mieście i przy okazji odebrałam wyniki badań i gbs mam dodatni niestety Idę czytać co to za sobą niesie ale martwię się już strasznie i jutro chyba zadzwonię do gina...

A no i u mnie to badanie jest ważne 2 miesiące
Zuken- spokojnie, dostaniesz antybiotyk dozylnie podczas porodu i nie stanowisz zadnego zagrozenia dla dziecka! Kiedys gdy dziecko zaraz po porodzie lapalo infekcje lekarze byli nieswiadomi, ze to przez GBS, teraz moga temu przeciwdzialac!!! Glowa do gory!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:59   #1684
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Ale mi dzisiaj plecy napierdzielają. Zresztą tak już od kilku dni. W kuchni zrobiłam burdelownik i nie ma kto teraz posprzątać Jak mąż wróci z pracy to się przerazi
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:09   #1685
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam Aspargin zalecony przez gina I tak jak piszecie, kosztuje tylko 7 zł więc pewnie aptekarz chciał naciągnąć na coś droższego

Malutka u mnie też od jakiegoś czasu jest więcej wydzieliny, bez wkładki się nie obejdzie, także nie masz się czym przejmować Wody to na pewno nie są bo po chwili założenia na przykład wkładki miałabyś całą przemoczoną Gin też by na pewno zauważył
właśnie ja też nie miałam określanego poziomu magnezu ani potasu, a jak powiedziałam lekarzowi o silnych skurczach, które czułam jeszcze w łydce na drugi dzień, to od razu powiedział że nie mam brać samego magnezu, tylko właśnie w połączeniu z potasem. Także tak jak Zuken mówisz- co lekarz to opinia

dzięki uspokoiłaś mnie z tymi wodami
Boże ja chyba wariuje- nie podejrzewałam siebie o takie panikarstwo a tu proszę...

Cytat:
I jutro chyba jednak zadzwonię do tego mojego gina... Wiem, że przy tym gbs podaje się antybiotyk przy porodzie ale po tym jak przeczytałam jakie może to mieć tragiczne skutki jakby mała się zaraziła to wolę to jednak skonsultować...
zadzwoń zadzwoń
zobaczysz jak od razu poczujesz się lepiej, po co się niepotrzebnie zadręczać. A i nie czytaj za dużo, bo tak jak jedna z mamuś już tu pisała, w internecie można poczytać o samych skrajnych przypadkach i nieźle wystraszyć...

a ja sobie właśnie postanowiłam że nie diagnozuje się już przez internet
po prostu już nie czytam tego wszystkiego, bo później wkręcam sobie różne rzeczy i zachowuje się jak panikara, która się do mnie dołącza??
od dzisiaj wchodzę tylko na nasz wątek, a wszelkie wątpliwości konsultuje z ginem
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:12   #1686
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ja też nie miałam określanego poziomu magnezu ani potasu, a jak powiedziałam lekarzowi o silnych skurczach, które czułam jeszcze w łydce na drugi dzień, to od razu powiedział że nie mam brać samego magnezu, tylko właśnie w połączeniu z potasem. Także tak jak Zuken mówisz- co lekarz to opinia

dzięki uspokoiłaś mnie z tymi wodami
Boże ja chyba wariuje- nie podejrzewałam siebie o takie panikarstwo a tu proszę...

zadzwoń zadzwoń
zobaczysz jak od razu poczujesz się lepiej, po co się niepotrzebnie zadręczać. A i nie czytaj za dużo, bo tak jak jedna z mamuś już tu pisała, w internecie można poczytać o samych skrajnych przypadkach i nieźle wystraszyć...

po prostu już nie czytam tego wszystkiego, bo później wkręcam sobie różne rzeczy i zachowuje się jak panikara, która się do mnie dołącza??
od dzisiaj wchodzę tylko na nasz wątek, a wszelkie wątpliwości konsultuje z ginem
Ja mam to postanowienie gdzieś od trzeciego miesiąca, bo wszystko co sprawdzałam prowadziło wg googla do poronienia. Dałam sobie szlaban i dobrze mi z tym jak coś mnie matwi, to piszę do gina smsa, albo czekam na wizytę.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:18   #1687
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam to postanowienie gdzieś od trzeciego miesiąca, bo wszystko co sprawdzałam prowadziło wg googla do poronienia. Dałam sobie szlaban i dobrze mi z tym jak coś mnie matwi, to piszę do gina smsa, albo czekam na wizytę.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
szkoda, że ja poszłam po rozum do głowy dopiero pod koniec siódmego
ale zawsze to lepiej późno niż wcale
Stary 2014-06-25, 20:35   #1688
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny ratunku! Tż mnie zobaczył jak wrócił z roboty i stwierdził, że to nie wygląda na migrenę, zmierzyłam temperaturę i mam 37,0. Wzięłam znowu apapy, żeby trochę to zbić ale co będzie jak do jutra mi nie minie?! Ja nie mogę być teraz chora!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:48   #1689
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Juz jestem. Rany, co za dzien.
Poszlam do mojej lekarki, obejrzala mnie i poslala do szpitala - tak na wszelki wypadek, zeby rzucili okiem. Zlapalam autobus i w 30 minut bylam w Herlev. No i pogubilam sie troche, bo najpierw mnie poslali na 15 pietro, na oddzial wczesnej ciazy a potem musialam zjechac z powrotem na 4 pietro, szukalam drogi dluzszy czas, wreszcie jakas pielegniarka mnie pokierowala na wlasciwy oddzial - juz na Fodemodtagelse, na porodowy. Polozna mnie podpiela pod KTG i zostawila na lozeczku - ledwie 5 minut ulezalam, a czuje ze zaraz zemdlejezrobilo mi sie goraco, spocilam sie, zaczelo mi dzwonic w uszach - caly zestaw. Szarpnelam za sznurek, przylecialo ich ze trzy, daly mi tlen, zmierzyly cisnienie (paskudnie niskie, nawiasem) przyniosly soku - okazal sie, ze to od lezenia na plecach zaslablam. Lezalam tam na boczku jak sierota pol godziny, z mokrym okladem na czole, wdychajac tlen i sluchajac, jak malemu serducho bije.
Jednakze jest wszystko w porzadku. Plamienie najprawdopodobniej bylo po niedzielnym mizianiu z TZ nie pisalam, ale oboje bylismy tak wyposzczeni (ze 2 miesiace chyba) ze zaszalelismy z lekka. W kazdym razie nic groznego. Mam sie oszczedzac, czesto jesc, zeby mi cukier nie spadal, i duzo odpoczywac. Bole w podbrzuszu moga byc spowodowane obnizaniem sie macicy, maly zdecydowanie juz siedzi z glowa w dol. I ma 2kg i 200 gram.
Ale i tak sploszylam sie, ze to juz wlasciwie niedlugo, jutro spakuje torbe do konca. Zeby bylo smieszniej, wpadlam na kolezanke z pracy, ktora miala urodzic wczoraj, przywiezli ja na wywolywanie. Moze akurat dzis urodzi.
Jak wychodzilam, przyjmowali jakas kobitke juz w akcji porodowej, ze skurczami. Jeczala okropnie i wcale to nie wygladalo rozowo....
Ale co tam, damy rade.
Najważniejsze, że wszystko dobrze

Cytat:
Dziewczyny ja już po wizycie, dziś był taki zwariowany dzień, że naprawdę już mi na dzisiaj wystarczy. Dwukrotnie dzwoniła do mnie pielęgniarka z tej przychodni gdzie przyjmuje mój gin i przekładała moja wizytę na wcześniejszą godzinę...
Tż akurat wracał z delegacji do domu, bałam się że nie zdąży dojechać, ahh mówię wam, wszystko na wariackich papierach

Nie muszę na szczęście jechać do szpitala, tego się najbardziej bałam, szyjka ma 28 mm, lekarz powiedział że 25 to norma więc nie jest źle. Dalej mam brać luteine i nospe, jakby bóle brzucha nadal się pojawiały mam już jechać na ip od razu.

Uspokoiłam się trochę, ale jestem trochę na siebie zła, bo z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć o jednej rzeczy. Mianowicie od wczoraj sączy się ze mnie taka wodnista, przeźroczysta wydzielina, jest bezwonna, nie wiem czy to normalne?
Zauważacie u siebie więcej wydzieliny na tym etapie ciąży?

Bo ja już oczywiście zaczęłam myśleć czy to nie sączące się wody płodowe
Czy jeśli nie powiedziałam o tym lekarzowi, a miałam robione badanie ginekologiczne oraz usg to wykrył by to, jeśli byłyby to wody?
Wiem, jestem głupia, mogłam się zapytać o to lekarza, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy
A ta Twoja wydzielina jest gęsta czy rzadka (po prostu płyn)? Bo jak coś gęstego i do tego nie pachnącego przykro, to spoko
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
za szyjkę.
Ja mam teraz dużo wydzieliny, jest gęsta jak normalny śluz pół na pół mleczno przezroczysta ale lekarz mówił, że to normalne. Nie wiem jak jest z Twoją.. Skoro nie pachnie to na pewno nie infekcja.

Cały dzień przeleżałam w łóżku, do bolącego brzucha doszła migrena, próbowałam zasnąć ale się nie dało. Wzięłam apap i piję dużo wody. Trochę mi lepiej.
Jestem zła, że zmarnowałam cały dzień, chciałam dzisiaj trochę posprzątać i spakować w końcu torbę. Powinnam też zrobić zakupy bo w lodówce nic nie ma i jestem nieziemsko głodna, ale czekam na tżta, żeby go wygonić do sklepu bo tu ani obiadu ani nawet kanapki nie ma jak zrobić.

Do szpitala na pewno spakuję ze dwie albo trzy bułki i paczkę biszkoptów albo sucharków i butelkę wody. Mam nadzieję, że potem posiłki będą znośne, bo jak nie to tż będzie musiał przyjeżdżać i mnie dożywiać.

Czy macie jakiś domowy sposób na zgagę ale oprócz migdałów?! Męczy mnie wieczorami i nie mogę zasnąć a migdałów nie przełknę, woda gazowana pomaga ale już nie tak bardzo jak kiedyś.

Czy któraś z Was też dostała skierowanie na żółtaczkę? Długo się czeka na wyniki?
Ja też mam okropną zgagę i pomaga mi tylko Rennie
Cytat:
Dziewczyny ratunku! Tż mnie zobaczył jak wrócił z roboty i stwierdził, że to nie wygląda na migrenę, zmierzyłam temperaturę i mam 37,0. Wzięłam znowu apapy, żeby trochę to zbić ale co będzie jak do jutra mi nie minie?! Ja nie mogę być teraz chora!
Mam nadzieję, że jjutro obudzisz się zdrowa
Stary 2014-06-25, 20:54   #1690
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyno spokojnie, 37 to przecież nie gorączka. Odpoczywaj i jutro zobaczysz jak się czujesz.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:03   #1691
Optymistka26
Zadomowienie

Paulownia dobrze ze wszystko sie zakonczylo pozytywnie, a mala rosnie Oby tak dalej!
To niesamowite ze zemdlalas od lezenia na plecach(zazwyczajna KTG kaza lezec na boku) Czesto leze na plecach gdy bol krzyza mi dokucza nie do wytrzymania i czuje sie wtedy dobrze, a cisnienire mam niskie caly czas
Cytat:
Gosia ja wezmę jakieś małe paczki z ciasteczkami Moja koleżanka miała takie zbożowe, może też kupię te ryżowe placki

Właśnie byłam w mieście i przy okazji odebrałam wyniki badań i gbs mam dodatni niestety Idę czytać co to za sobą niesie ale martwię się już strasznie i jutro chyba zadzwonię do gina...

A no i u mnie to badanie jest ważne 2 miesiące
Biore batony dla Tz, herbatniki/biszkopty/ciastka zbozowe dla mnie po porodzie i mineralna niegazowana.

Jak cie to uspokoi zadzwon do gina-nie ma co sie stresowac na darmo.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ciągle zapominam Wam napisać. Na sr położna mówiła o tych pasach na brzuch poporodowych, kiedyś ktoś pytał, więc mówiła że można używać dopiero jak się przestanie krwawić, wcześniej nie wolno.
Któraś pisała też że od któregoś tygodnia zalecają się nie golivpć, no tylko to ewentualne golenie krocza przed porodem. A tu położna mówiła, żeby jak ktoś tego nie robi to żeby koniecznie się zacząć wcześniej golić regularnie i przyzwyczaić skórę, bo inaczej potem do opuchniętego, obolałego i w ogóle dojdzie jeszcze świąd odrastających włosów także dziewczyny nie ma że nie widzę to odpuszczam
Aha, mówiła jeszcze że te podkłady poporodowe są strasznie niewygodne do chodzenia i że na wyjście ze szpitala na drogę do domu polea podpaski dla kobiet nietrzymających moczu, bo zwykłe to nie dadzą rady a te są bardzo chłonne i będzie wygodniej, tylko mają bardzo duży pasek z klejem i trzeba mieć do nich zwykłe majtki bo siateczkowe nie przejdą.
To tyle z mądrych rzeczy
Dzieki za info z SR
Czyli trzeba bedzie dokupic wkladki Tena Lady...Ale mysle ze te cienki podklady co mam tez dadza rade, nie znioslabym grubej, zwijajacej sie warstwy m.nogami brrr
Cytat:
Nie muszę na szczęście jechać do szitala, tego się najbardziej bałam, szyjka ma 28 mm, lekarz powiedział że 25 to norma więc nie jest źle. Dalej mam brać luteine i nospe, jakby bóle brzucha nadal się pojawiały mam już jechać na ip od razu.

Uspokoiłam się trochę, ale jestem trochę na siebie zła, bo z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć o jednej rzeczy. Mianowicie od wczoraj sączy się ze mnie taka wodnista, przeźroczysta wydzielina, jest bezwonna, nie wiem czy to normalne?
Zauważacie u siebie więcej wydzieliny na tym etapie ciąży?

Bo ja już oczywiście zaczęłam myśleć czy to nie sączące się wody płodowe
Czy jeśli nie powiedziałam o tym lekarzowi, a miałam robione badanie ginekologiczne oraz usg to wykrył by to, jeśli byłyby to wody?
Wiem, jestem głupia, mogłam się zapytać o to lekarza, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy
Super ze szyjka ok Jak bedziesz miala watpliwosci zawsze mozesz isc na IP i poprosic o sprawdzenie - przyloza papierek lakmusowy i po wszystkim. Podczas usg gin sprawdza mi ilosc wod plodowych-jakby nie byly w normie zwrocilby pewnie uwage, ale czy twoj to oglada nie wiem.
Mozesz do niego zadzwonic i sie dopytac, zeby cos doradzil.
Obserwuj, jak dalej bedzie saczenie ktore przemoczy ci wkladke to trzeba koniecznie na IP.
Cytat:
Cały dzień przeleżałam w łóżku, do bolącego brzucha doszła migrena, próbowałam zasnąć ale się nie dało. Wzięłam apap i piję dużo wody. Trochę mi lepiej.
Jestem zła, że zmarnowałam cały dzień, chciałam dzisiaj trochę posprzątać i spakować w końcu torbę. Powinnam też zrobić zakupy bo w lodówce nic nie ma i jestem nieziemsko głodna, ale czekam na tżta, żeby go wygonić do sklepu bo tu ani obiadu ani nawet kanapki nie ma jak zrobić.

Do szpitala na pewno spakuję ze dwie albo trzy bułki i paczkę biszkoptów albo sucharków i butelkę wody.

Czy macie jakiś domowy sposób na zgagę ale oprócz migdałów?! Męczy mnie wieczorami i nie mogę zasnąć a migdałów nie przełknę, woda gazowana pomaga ale już nie tak bardzo jak kiedyś.
Migrena wspolczuje.... biedactwo,
Na zgage dziala tez swieze mleko i picie miety
Na mnie - czeste podjadanie/zajadanie zgagi flipsami i popijanie zsiadlym mlekiem
Cytat:
Zaczarowana odpoczywaj, a wszystko bedzie dobrze, juz jestes na takim etapie, ze za 2 tyg możesz rodzić A przecież nie możesz się doczekać Olivki

Dzwoniła mi siostra, ze chciała kupić mi ten Aspargin, ale pan w aptece powiedział, ze nie mogą zażywać go kobiety w ciąży Sprzedał jej zwykły magnez+B6.
Magnez z B6 tez nie zaszkodzi tylko powinien pomoc. Bralam wczesniej Aspargin - w ciazy z polecenia gina
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej ,
melduje sie po wizzycie,
szyjka długa, rozwarcia nie ma, a te bole to widac taka moja uroda bo mam je od początku ciąży własciwie.
mala waży 2350

dziewczyny ktiore mialy bądz bedą miały CC- czy rozwazałyście temat zastosowania zelu przeciw zrostom podczas cc? czy moze ktoras juz miala ten zel?
za wizyte, lubie dobre wiesci
Co to za zel?? Nie slyszalam o tym nic

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-25 o 21:08
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:07   #1692
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
za szyjkę.
Ja mam teraz dużo wydzieliny, jest gęsta jak normalny śluz pół na pół mleczno przezroczysta ale lekarz mówił, że to normalne. Nie wiem jak jest z Twoją.. Skoro nie pachnie to na pewno nie infekcja.

Do szpitala na pewno spakuję ze dwie albo trzy bułki i paczkę biszkoptów albo sucharków i butelkę wody. Mam nadzieję, że potem posiłki będą znośne, bo jak nie to tż będzie musiał przyjeżdżać i mnie dożywiać.

Czy któraś z Was też dostała skierowanie na żółtaczkę? Długo się czeka na wyniki?
Ja mam skierowanie na żółtaczkę, wyniki są chyba następnego dnia. Jutro idę zrobić...

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47038307]malutka100 ja u siebie też ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny. O ile jeszcze niedawno praktycznie nie potrzebowałam wkładki, to teraz obowiązkowo.[/QUOTE]

Ja też zauważyłam więcej, nawet miałam Was o to pytać, ale zapomniałam...

Cytat:
Taaa...ja miałam takie postanowienie już w 4. mcu, ale jakoś gorzej z trzymaniem się tego

Cytat:
Halinka, spokojnie, 37 stopni to nie dramat. Wskakuj pod kołderkę z herbatą z miodem i cytryną, albo herbatą z lipy i się wygrzewaj!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:14   #1693
Moni 26
Zadomowienie

cześć dziewczynki podczytuje was w miare możliwośći ale z braku czasu i siły sporadycznie piszę, dwa dni praktyk zaliczone, a jutro już pewnie skończe taka mam fajna babeczkę !
Byłam dziś chyba w 5 rodzinach z nia.....czyli z kuratorem w strasznych warunkach niektórzy ludzie żyja, wiekszośc z tych rodziców co odwiedziliśmy mieli ograniczone prawa rodzicielskie, smutne to było nie powiem

Ja ogólnie czuje sie średnio jak mam być szczera, nie mam apetytu, zmuszam się na siłe,aby cokolwiek zjeść, a mój tż na mnie krzyczy, ze dziecko głodzę
Ale i tak to co jem to sie zmuszam, bo w ogóle bym nie jadła
Jeszczę niedawno jadłam jak opentana, aż mój maz był w szoku, a teraz sama siebie nie poznaje...A najgorsze jest to że jest mi niedobrze po każdym posiłku
halinka, ja 37,3 mam całą ciażę, ponoć ogólnie w ciaży temperatura ciała jest wyższa..Kiedyś o tym słyszałam i z ciekawości od czasu do czasu mierzę temperaturę i zawsze taka sama, czy byłam zdrowa czy przyziębiona
paulowanie dobrze że wszystko dobrze, ale miałas przeżycie!
Duży juz twój synuś, super ! Mamy chyba ten sam termin, ja też juz zaczynam myśleć aby sie spakować....ale najpierw ubranka musze poprać. Skończyli w końcu robić u nas balkony to na dniach sie wezme i na dworze bede suszyć Będzie szybciej
polly super że wszystko dobrze po wizycie, tak trzymać !

jak myślicie długo trzeba wietrzyć materac ja juz ze 4 dni wietrzę

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-25 o 21:18
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:18   #1694
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Gin mi mowil ze temp od 36,8 do 37,0 w ciazy jest normalna mialam taka przez kilka poczatkowych miesiecy. Wazniejsze jak sie przy tym czujesz bo mozna chorowac i z/i bez goraczki. Przespij sie, odpocznij to najlepsze co mozna zrobic.Zobaczysz rano co sie dzieje.
Trzymam kciuki by to bylo chwilowe i zebys byla zdrowa

Stary 2014-06-25, 21:19   #1695
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Nie panikuj organizm walczy z infekcją i stad taka temperatura, nie powinnas jej zbijac, bo jest za niska. Robię szkołę medyczna i zawsze nam powtarzali, ze 37* to nie goraczka, a prawidlowa reakcja, naturalna walka w organizmie, i gdy sie ją zbija to osłabia się te stworzonka, które walczą o nasze zdrowie

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:23   #1696
justa_1978
Rozeznanie

Cholera stopy i dlonie okropnie mnie swedza..... do tego mam w pakiecie zapchane i bardzo bolace zatoki policzkowe.... robilam inhalacje, ale zatoki maksymalnie zatkane.. Jak sie nachylam, to czuje sie tak jakbym wciagnela nosem duza ilosci wody i czuje ucisk i bol w policzkach i kosciach policzkowych...
I znowu nie bede spac.... co tu robic.... nie mam nawet sily reka ruszyc, aler o spaniu moge zapomniec.... istny koszmar....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:25   #1697
Optymistka26
Zadomowienie

Moni ale czemu nie jesz? Z przemeczenia, braku czasu, nadmiaru obowiazkow, zgagi, niedobrze ci? Dziecka raczej nie zaglodzisz ale sobie zaszkodzisz nie jedzac. Dziecko wyciagnie z ciebie wszystko co najlepsze i czego mu trzeba-wapn z kosci i zebow itd Sasiadka babci sie tak "posypala" po ciazy- anemia, szara cera, zeby do wymiany, paznokcie miekkie i wlosy jej lecialy ze oj oj ale ona sie zachela w ciazy odchudzac jak "za duzo jej przybylo"

Stary 2014-06-25, 21:31   #1698
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie pomaga popijanie mleka.

Mam teraz skierowanie po raz drugi w ciąży a Hbs wyniki miałam po 2 dniach.

Cytat:
Dzwoniła mi siostra, ze chciała kupić mi ten Aspargin, ale pan w aptece powiedział, ze nie mogą zażywać go kobiety w ciąży Sprzedał jej zwykły magnez+B6.
W poprzedniej ciąży brałam Aspargin.

Cytat:
hej ,
melduje sie po wizzycie,
szyjka długa, rozwarcia nie ma, a te bole to widac taka moja uroda bo mam je od początku ciąży własciwie.
mala waży 2350
Super, że szyjka długa a mała już nie taka mała

Cytat:
bardzo mądra decyzja

Cytat:
Zdrówka! 37 to stan podgorączkowy więc bez paniki.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Cholera stopy i dlonie okropnie mnie swedza..... do tego mam w pakiecie zapchane i bardzo bolace zatoki policzkowe.... robilam inhalacje, ale zatoki maksymalnie zatkane.. Jak sie nachylam, to czuje sie tak jakbym wciagnela nosem duza ilosci wody i czuje ucisk i bol w policzkach i kosciach policzkowych...
I znowu nie bede spac.... co tu robic.... nie mam nawet sily reka ruszyc, aler o spaniu moge zapomniec.... istny koszmar....
Współczuję swędzenia. Może powinnaś przejść się do lekarza z tymi zatokami.

Hania wbija mi się pod prawe żebro a jednocześnie rękami gmera mnie gdzieś po szyjce i czuję jakby mi szpilki wbijała. Co chwila syczę z bólu Szymcio na tym etapie ciąży robił identycznie.
Stary 2014-06-25, 21:35   #1699
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Moni ale czemu nie jesz? Z przemeczenia, braku czasu, nadmiaru obowiazkow, zgagi, niedobrze ci? Dziecka raczej nie zaglodzisz ale sobie zaszkodzisz nie jedzac. Dziecko wyciagnie z ciebie wszystko co najlepsze i czego mu trzeba-wapn z kosci i zebow itd Sasiadka babci sie tak "posypala" po ciazy- anemia, szara cera, zeby do wymiany, paznokcie miekkie i wlosy jej lecialy ze oj oj ale ona sie zachela w ciazy odchudzac jak "za duzo jej przybylo"
staram sie jeść, wmuszam ile mogę, wydaje mi sie że ze stresu nie mam apetytu....ja to sie nie odchudzam ...nie mam zamiaru..Moze wróci mi apetyt niebawem zmęczona też bywam ostatnio coraz bardziej, czasem najchętniej bym w ogóle nie chodziła, bo mały tak mnie uciska na pecherz, że aż czasem to zwijam sie z bólu....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:41   #1700
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
staram sie jeść, wmuszam ile mogę, wydaje mi sie że ze stresu nie mam apetytu....ja to sie nie odchudzam ...nie mam zamiaru..Moze wróci mi apetyt niebawem zmęczona też bywam ostatnio coraz bardziej, czasem najchętniej bym w ogóle nie chodziła, bo mały tak mnie uciska na pecherz, że aż czasem to zwijam sie z bólu....
Jak nie masz ochoty to ja nie widzę w tym nic złego. Tak jak kiedyś miałyśmy mega parcie na jedzenie tak teraz może trochę odpuszczamy, a stres pewnie też swoje robi. Chociaż ja nie jem jak mam focha, na złość wszystkim i sobie
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:49   #1701
Optymistka26
Zadomowienie

W piatek o 16 mam wizyte u okulisty pod katem porodu.Zobaczymy co powie. Trzymajcie kciuki.
W przyszlym tygodniu skonsultuje to wszystko z moim ginem.

Stary 2014-06-25, 22:02   #1702
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
O 17:30 mam wizyte u ortopedy i bardzo sie boje bo bedzie decydowal czy mam miec cc czy sn.
Boje sie i cc i sn i nie wiem co bym chciala Myslalam ze pojedme jakas decyzje i z nim porozmawiam o moich obawach, o slusznosci decyzji, a on powie czy mam racje a tak to...nie wiem jak sie zachowac.
Nie chce tam dzis isc
a nie lepiej skonsultowac z neurochirurgiem?

Cytat:

Co to za zel?? Nie slyszalam o tym nic
taki: na tej stronie jest tez duzo informacji nt zrostów..teraz to ja sie boje cc jesczze bardziej

http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hy...rier-gel-endo/
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 22:38   #1703
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
W piatek o 16 mam wizyte u okulisty pod katem porodu.Zobaczymy co powie. Trzymajcie kciuki.
W przyszlym tygodniu skonsultuje to wszystko z moim ginem.
a dużą masz wadę Optymistko?przepraszam, jeśli już pisałaś, ale najwidoczniej mi umknęło...

będę trzymać kciuki
Stary 2014-06-25, 22:43   #1704
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Juz niedlugo odpoczniesz to poczujesz sie lepiej, masz teraz duzo na glowie na raz.
O odchudzanie to zadnej z nas bym nie posadzila, tamta babka ma nierowno pod sufitem ale na jej dziecku bylo widac ze jemu krzywda sie nie stala -uff- tylko jej organizm sie "wyczerpal".
Na sile nie da sie duzo zjesc, grunt bys glodna nie chodzila. Ja ze stresu przed dzisiejsza wizyta poza sniadaniem nie jadlam prawie nic do godz 18:30, a normalnie jestem jak odkurzacz (pewnie jem z nudow od lezenia i poza brzuszkiem urosnie mi wielka d....).
Cytat:
a nie lepiej skonsultowac z neurochirurgiem?

taki: na tej stronie jest tez duzo informacji nt zrostów..teraz to ja sie boje cc jesczze bardziej

http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hy...rier-gel-endo/
Hm o neurochirurgu nie myslalam nawet. Zapytam gina jak widzi te konsultacje i z kim - mam do niego zaufanie. Nie zalezy mi ani przesadnie na sn ani cc wiec zdam sie na lekarzy.

Kwas hialuronowy na zrosty...ciekawe. Myslalam ze tylko na cere jest dobry Ale jaka cena....yyyyy Poczytam o tym wiecej. Dziekuje
Moze wypowiedza sie dziewczyny po operacjach brzucha,cc jak to u nich bylo ze zrostami?
Bac sie nie ma co bo i tak to w niczym nie pomoze. Mojemu dziadkowi po operacji brzucha kazali dosc szybko wstawac z lozka i chodzic by zrostow nie bylo Ale schylanie,podnoszenie itp bylo zabronione i. ponoc nie mial zrostow

Stary 2014-06-25, 23:02   #1705
gosia3103
Zakorzenienie

Optymistka a jakie masz te podkłady cienkie? Bo chciałabym coś dokupić cienkiego właśnie
Stary 2014-06-25, 23:08   #1706
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Hm o neurochirurgu nie myslalam nawet. Zapytam gina jak widzi te konsultacje i z kim - mam do niego zaufanie. Nie zalezy mi ani przesadnie na sn ani cc wiec zdam sie na lekarzy.

Kwas hialuronowy na zrosty...ciekawe. Myslalam ze tylko na cere jest dobry Ale jaka cena....yyyyy Poczytam o tym wiecej. Dziekuje
Moze wypowiedza sie dziewczyny po operacjach brzucha,cc jak to u nich bylo ze zrostami?
Bac sie nie ma co bo i tak to w niczym nie pomoze. Mojemu dziadkowi po operacji brzucha kazali dosc szybko wstawac z lozka i chodzic by zrostow nie bylo Ale schylanie,podnoszenie itp bylo zabronione i. ponoc nie mial zrostow

no ale to nie chodzi o to czy ci zalezy na cc, tylko zeby ktos potrafił sensownie określić ryzyko i podjąć słuszną decyzję, zeby nie kierowac na ciecie bezsensu, ale tez nie ryzykowac nie potrzebnie.
a co ci powiedzial ten ortopeda? chyba nie pisałas?

co do zrostów to ja ten temart dzis dokladnie przewałkowałam z ginem. i mi powiezial ze niestety po cc zrosty robią sie często, ale nieczęsto dają jakiekolwiek objawy...wiec własciwie jakby ich nie było , i ze najwiekjsze znaczenie mają wtedy kiedy istnieje prawdopodobienstwo powtórnego ciecia.....wiec suma sumarum...skoro ja nie planuje juz rodzic to mogę sobie darowac ten zel wg niego, a jak ktos planuje to warto zeby rozwazył.

no i jesczze jedno-zastosowanie tego zelu nie daje gwarancji ze zrosty nie powstaną, ale zmniejsza prawdopodobienstwo.

wiec wg mojego gina generalnie to ten zel zawsze lepiej zastosowac niz nie, ale ze jest drogi, to trzeba sobie samemu skalkulowac czy korzysci jakie moze on nam dac są dla nas warte tych pieniedzy...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 23:35   #1707
patrycja19894
Wtajemniczenie

Tż skręcił dziś łóżeczko
Zdjęcia średniej jakości ale przymierzyłam ochraniacz i wstępnie wygląda tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (65,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko1.jpg (54,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko2.jpg (64,7 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-06-25, 23:45   #1708
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja normalna temp. to 35st,a jak jestem chora to nawet 34st. teraz mam 37 cały czas, przed testem zmierzyłam temperature i już podejrzewałam, że jestem w ciąży.. każda z nas powinna mieć podwyższona, wiec spokojnie
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
To dziś nie spimy obie Ja niestety od 19 tak się drapie po stopach, że nawet nie zauważlyłam, że juz mam zadrapane całe kostki Nie podejrzewam, że w nocy będzie lepiej. Całe szczęscie jutro wizyta w szpitalu, wiec i badanie krwi.
Stary 2014-06-25, 23:45   #1709
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
O jak ladnie. Sliczne lozeczko, gdzie kupowaliscie?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 00:50   #1710
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
a dużą masz wadę Optymistko?przepraszam, jeśli już pisałaś, ale najwidoczniej mi umknęło...

będę trzymać kciuki
Mam srednia wade ale poglebiajaca sie + astygmatyzm. Cala rodzinka ma nadcisnienie w oku jaskre wiec mam sklonnosci.
Boje sie ze porod=wysilek "dolozy mi" ze 2 dioptrie na minus albo cos uszkodzi. Okulistka kazala mi przyjsc w 8m-cu by sprawdzic stan oczu i da mi zalecenia dot.porodu. Ciekawa jestem co powie.

Chce miec wszystkie konsultacje za soba i wiedziec czy mam sie przygotowac psychicznie i organizacyjnie na planowa cc czy sn, jakkolwiek by przebiegal. Przynajmniej bym wiedziala czego sie spodziewac i czego sie bac

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
no ale to nie chodzi o to czy ci zalezy na cc, tylko zeby ktos potrafił sensownie określić ryzyko i podjąć słuszną decyzję, zeby nie kierowac na ciecie bezsensu, ale tez nie ryzykowac nie potrzebnie.
a co ci powiedzial ten ortopeda? chyba nie pisałas?

co do zrostów to ja ten temart dzis dokladnie przewałkowałam z ginem. i mi powiezial ze niestety po cc zrosty robią sie często, ale nieczęsto dają jakiekolwiek objawy...wiec własciwie jakby ich nie było , i ze najwiekjsze znaczenie mają wtedy kiedy istnieje prawdopodobienstwo powtórnego ciecia.....wiec suma sumarum...skoro ja nie planuje juz rodzic to mogę sobie darowac ten zel wg niego, a jak ktos planuje to warto zeby rozwazył.

no i jesczze jedno-zastosowanie tego zelu nie daje gwarancji ze zrosty nie powstaną, ale zmniejsza prawdopodobienstwo.

wiec wg mojego gina generalnie to ten zel zawsze lepiej zastosowac niz nie, ale ze jest drogi, to trzeba sobie samemu skalkulowac czy korzysci jakie moze on nam dac są dla nas warte tych pieniedzy...
Doczytam o tym zelu, to jeden z wielu podobnych preparatow. Znalazlam stanowisko dot. podobnych preparatow ale jest sprzed kilku lat
http://www.endometrioza.aid.pl/lecze...ogicznego.html
Postaram sie wgryzc w temat.

Musze "przetrawic" co mi dzis lekarz powiedzial i napisze.
Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
Piekne to lozeczko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości