Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 06:22   #1711
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Hejka a ja już spać nie mogę wrrrrr.

Wczoraj po wizycie wszystko ok .
KTG skurcze sa ale normalne. Tylko jeden ruch małej i mam na to zwrócić większą uwagę.

Lekarz powiedział że za tydzień mogę już rodzic.;-). Ale nic się na to nue szykuje.
Jestem pewna że ja przenosze ciążę. Zobaczycie. Jestem na początku listy a urodze ostatnia.
Gbs mi zrobił i za 2 tyg ostatnie USG w celu oszacowania wagi małej przy porodzie itp.

Optymistko i jak po wizycie ?

Paulownia dobrze ze wszystko ok;-)

Jeśli chodzi o zrozsty i blizne . Bardzo dobrze radzą sobiebz tym masaże ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 07:36   #1712
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Tż skręcił dziś łóżeczko
Zdjęcia średniej jakości ale przymierzyłam ochraniacz i wstępnie wygląda tak
Ślicznie
A ja mam dziś wizytę ciekawe czy moja malutka się obróciła
Stary 2014-06-26, 07:58   #1713
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Paulownia dobrze ze wszystko sie zakonczylo pozytywnie, a mala rosnie Oby tak dalej!
To niesamowite ze zemdlalas od lezenia na plecach(zazwyczajna KTG kaza lezec na boku) Czesto leze na plecach gdy bol krzyza mi dokucza nie do wytrzymania i czuje sie wtedy dobrze, a cisnienire mam niskie caly czas

Biore batony dla Tz, herbatniki/biszkopty/ciastka zbozowe dla mnie po porodzie i mineralna niegazowana.
W mojej ksiazeczce odradzaja lezenie na plecach, bo ciezar macicy i dziecka uciska jakas glowna arterie, i moze wywolac omdlenie. W kazdym razie mnie jest na plecach niewygodnie, wole na boku.
Dobrze, ze bierzecie ze soba jedzenie. Porod to wysilek porownywalny do przebiegniecia polowy maratonu. Tutaj bardzo klada nacisk na to, zeby rodzaca cos jadla w czasie porodu, bo ''na glodnego'' ma sie kiepskie skurcze. Organizm potrzebuje energii. Ja akurat nic nie biore, bo szpital oferuje napoje i przegryzki - maja kawe, kakao, sok, owoce, kanapki i orzechy.
Dzis spalo mi sie dla odmiany bardzo dobrze moge sie zabrac za pranie i porzadki - powoli. Po wczorajszym doszlam do wniosku, ze musze sie chyba jeszcze bardziej oszczedzac. Wydawalo mi sie, ze juz jestem na zwolnionych obrotach, a tu sie okazuje, ze moglabym sobie te obroty jeszcze bardziej zwolnic.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:09   #1714
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, oglądałam filmiki tego doradcy co któraś z Was wrzuciła i wychodzi na to, że najlepszy jest materac z pianki wysokoelastycznej...tylko że ja z dziecięcych to żadnego takiego nie widzę? albo ślepa jestem albo nie ma
Stary 2014-06-26, 08:13   #1715
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Mi robili tez na to wszytsko, ale wyniki mam wpisywane w karte tylko jako "bile acid" czyli kwasy żółciowe, widełki dla kobiet w ciąży ponoć zamykają się do 10 umol/L, a ja miałam 15umol/L, później 10umol/L. Podejrzałam kiedyś wyniki w karcie szpitalnej to ALAT czy ASPAT było 123 i 68, ale nie wiem pamiętam które co i jak. Nie wgłębiam się czy to dużo czy mało.. ciśnienia nie będę sobie podnosić.
no ja kwasy miałam 1,8 czyli przy dolnej granicy dla NIEciężarnych (granica jest 1,4). Dlatego moja ginka stwierdziła, że to praktycznie niemozliwe żeby za kilka tygodni wzrosło do "ponad normy"... no ale wszystko jest mozliwe. Tylko że mnie swędzą tylko stopy i dłonie i nie drapię sie do krwi tylko tak się trę np o pościel...nie wiem jak mam to opisać...napisz mi proszę, moze być na priv, jak Ty odczuwasz/odczuwalaś te swędzenia...jakie to ma nasilenie, czy np po nocy masz aż ślady od drapania czy jak to wygląda...troche się martwię ale z drugiej strony wtedy tez mnei swędziało i takie miaalm własnie wyniki....ALAT miałam 13,87 a AST 20,42 sama już nie wiem...

Cytat:
Wrociłam z wizyty, wszystko ok
Brzuch wymacany, ponoć dziecko się obraca główką w dół, ale dopiero potwierdzą mi to w 36tyg jak wyczują, ze główka schodzi do ujścia macicy, teraz może sobie jeszcze leżeć jak chce.

Wymiary jak na ten tydzień idealne, wielkośc dziecka 50centyli. Także zaraz sobie zobacze wagę ile może mieć Ale chyba nie mam się co martwić, kolosem to on nie będzie, raczej średniakiem
Super!!
a z szyjka ok?
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Kamilast super to zdjęcie Czekamy jeszcze na brzuchala

Ja dzisiaj też postaram się zrobić zdjęcie brzuszka bo dawno nie robiłam

A ja widziałam zdjęcie usg trojaczków Na jakimś wątku kiedyś wstawiała dziewczyna Niesamowite to jest

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a i witam się w kolejnym 35 tygodniu Masakra
brawo za 35tc!!

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Czesc kobietki strasznie dawno mnie tu nie bylo, a juz nowy wątek zaczety !
Moja nieobecnosc spowodowana byla dolem psychicznym. Po wizycie u doktora 2 tyg temu okazalo sie, ze dzidzia ma powiekszona lewa komore mozgu, dzis bylam na kolejnym usg by sprawdzic czy cos sie zmienilo w tej sprawie. Niestety... wszystko stoi w miejscu. Dobrze, ze bobas rosnie, jak na 32 tydzien to brzuszek mam maly, przytylam tylko 5kg, a dziecko wazy 1,600. No i dzis dostalam skierowanie do szpitala na dokladne badania. Gdyby nie nasz slub w sobote to poszlabym juz jutro, jednak podroz poslubna spedze w szoitalu od poniedzialku lub wtorku strasznie mnke to dobija wszystko. Boje sie cholernie o dzidcko, nie wiem czego sie spodziewac. Rzadnej z was nie życzę przeczytac w karcie 'wady OUN'
miala ktoras z was lodobny problem? Czytalam, ze w tych tygodniach czesto sie tak dzieje, bo glowka szybko ronie, a mozg nie nadąża i z czasem się to normuje. Musialam się wyzalic
wszystko się wyrówna, zobaczysz!!!!
Nie czytaj nic na necie, absolutnie! same bzdury wyczytasz, poczekaj do kolejnej wizyty i zobaczysz że będzie ok.

Cytat:
Malutka nie nakręcaj się niepotrzebnie Weź kartkę i długopis, napisz to czego jeszcze nie kupiłaś i zostaw w widocznym miejscu, żeby tż albo mama w razie czego mogli Ci dokupić wszystko czego potrzebujesz jakbyś poszła do szpitala
A to co już masz to spakuj, myślę że narazie tylko dla siebie

Najważniejsze to się nie denerwować bo przez to też twardnienia się nasilają

A powiedzcie mi te twardnienia to czujecie na całym brzuchu? Czy na przykład w jednym miejscu? Jak mi się napina w różnych miejscach ale tylko właśnie kawałek to znaczy, że mała się wypycha czy mogą to też być te twardnienia?
A ten brzuch to boli Was na dole podbrzusze? Mnie boli od kilku dni tak nisko, jakby mięśnie się naciągnęły I rano ciężko się chodzi z tego powodu, nie mogę też nóg podnosić wysoko jak siedzę...
Też już głupieje od paru dni i nie wiem czy te dolegliwości to norma?
twardnienie do spina całego brzucha, tak że jestes w stanie wyczuć odkąd dokąd masz macicę przy okazji można sprawdzić czy dno macicy jest na swoim miejscu a jak masz twardy z jednej strony do przytrzymaj chwile tam ręke a zobaczysz że to dupcia albo glowka się pnie twardnienie jest trochę nieprzyjemne, mnie np nie boli ale czuje takie spięcie i takie jakby rozdymanie od środka..
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Wiedziałam że coś jest nie tak.
Na usg wyszło mi ze szyjka się bardzo skróciła i te skurcze co mi się pojawiły na Ktg wcale nie były takie normalne na ten tydzień ciąży
Dostałam tabletki dopochwowe
Pani powiedziała ze mam rozdrazniona macie przez te wymioty i przez to ze zle znoszę ciaze.

Ze jak tylko coś będzie się dziać to mam jechać niezwłocznie do szpitala.
Powiedziała żebym wytrzymała chociaż do 37 tc.
Za 2 tygodnie mam wizytę kontrolna.

Dostałam lekarstwo na zgagę
Żelazo podniosło się z 8.8 na 12.2 i juz mam nie brać tabletek

Jestem podlamana po tej wizycie
nic sie nie martw, widzisz, że już coraz więcej z nas ma skróconą szyjkę...ja też miałam 2tyg wcześniej 6cm! a nagle 2,8...myslalam, że spadne z fotela...w dodatku szyjka była rozpulchniona i było źle. Po 2 tyg (odpoczywałam dużo) szyjka ma 3cm i jest twarda także odpoczywaj! a wszystko będzie ok. ja też wcześniej robiłam wszystko dosłownie wszytsko!!!!!! a teraz już spokojnie

Cytat:

.
Dziewczyny! Apeluje o spokoj. Skurcze nasila,nakreca tez stres, dlatego dobrze sie zrelaksowac,pooddychac gleboko,zjesc deser albo obejrzec cos smiesznego
Gdy dziecko wypina czesc ciala to twardnieje fragment brzucha i to normalne.
Gdy sa skurcze to caly jest twardy- czasem jak kamien i ruszyc sie nie moge od tego,czasem twardy i boli,szczegolnie w dole brzucha i to nie zalezy od ruchow dziecka.
Dopoki twardnienie puszcza po chwili, albo po lezeniu,ew.nospie jest ok choc wszystko trzeba zglosic lekarzowi na wizycie+ile razy na dzien ma to miejsce.
Bol jak na okres wymaga konsultacji. Regularne bole -skurcze jazdy na IP gdzie mozna podac leki p.skurczowe (mialam, dostawalam je i pomogly i od polowy maja nie urodzilam i nadal jeszcze nie zamierzam).
Trzymamy sie wszystkie w dwupaku, Kamilast w trojpaku i prosze mi tu nie swirowac
słuchajcie sie ten kobiety bo wie co pisze
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
nie mialam robione usg brzucha wiec nie wiem ale na KTG szalala wypinala sie wiec na pewno wszystko dobrze

ale kurcze jak to wszystko szybko sie zmienilo bo 2 tyg w szpitalu wszystko bylo okej zadnych skurczy szyjka dluga a tu dzisiaj lipa

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Wiem wlasnie i dlatego przywracasz mi waire ze wytrwam nawet do tego 40 tc
wytrzymasz! zobaczysz, skrócona szyjka to nie koniec świata. Za parę dni Ci ten stres przejdzie...ja też musiałam odczekać i wycierpieć swoje z nerwów...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:29   #1716
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Super, jak to robisz ze są dobre. Liczysz WW? Dieta wystarcza?

No ja mam to szczęście ,że dieta w zupełności wystarcza na początku miałam tyko problem z cukrami po śniadaniu ale dochodził mi tylko do 130 -135 i wystarczyło rozłożenie posiłku na dwa razy czasem nawet pozwolę sobie na jakieś grzeszki i nawet po nich cukry mam ok

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:55   #1717
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Juz jestem. Rany, co za dzien.
Poszlam do mojej lekarki, obejrzala mnie i poslala do szpitala - tak na wszelki wypadek, zeby rzucili okiem. Zlapalam autobus i w 30 minut bylam w Herlev. No i pogubilam sie troche, bo najpierw mnie poslali na 15 pietro, na oddzial wczesnej ciazy a potem musialam zjechac z powrotem na 4 pietro, szukalam drogi dluzszy czas, wreszcie jakas pielegniarka mnie pokierowala na wlasciwy oddzial - juz na Fodemodtagelse, na porodowy. Polozna mnie podpiela pod KTG i zostawila na lozeczku - ledwie 5 minut ulezalam, a czuje ze zaraz zemdlejezrobilo mi sie goraco, spocilam sie, zaczelo mi dzwonic w uszach - caly zestaw. Szarpnelam za sznurek, przylecialo ich ze trzy, daly mi tlen, zmierzyly cisnienie (paskudnie niskie, nawiasem) przyniosly soku - okazal sie, ze to od lezenia na plecach zaslablam. Lezalam tam na boczku jak sierota pol godziny, z mokrym okladem na czole, wdychajac tlen i sluchajac, jak malemu serducho bije.
Jednakze jest wszystko w porzadku. Plamienie najprawdopodobniej bylo po niedzielnym mizianiu z TZ nie pisalam, ale oboje bylismy tak wyposzczeni (ze 2 miesiace chyba) ze zaszalelismy z lekka. W kazdym razie nic groznego. Mam sie oszczedzac, czesto jesc, zeby mi cukier nie spadal, i duzo odpoczywac. Bole w podbrzuszu moga byc spowodowane obnizaniem sie macicy, maly zdecydowanie juz siedzi z glowa w dol. I ma 2kg i 200 gram.
Ale i tak sploszylam sie, ze to juz wlasciwie niedlugo, jutro spakuje torbe do konca. Zeby bylo smieszniej, wpadlam na kolezanke z pracy, ktora miala urodzic wczoraj, przywiezli ja na wywolywanie. Moze akurat dzis urodzi.
Jak wychodzilam, przyjmowali jakas kobitke juz w akcji porodowej, ze skurczami. Jeczala okropnie i wcale to nie wygladalo rozowo....
Ale co tam, damy rade.

ojjj...najważniejsze, że wszytsko jest ok, Grunt to nie świrować a podchodzić do wszytskiego z głową

Cytat:
Gosia ja wezmę jakieś małe paczki z ciasteczkami Moja koleżanka miała takie zbożowe, może też kupię te ryżowe placki

Właśnie byłam w mieście i przy okazji odebrałam wyniki badań i gbs mam dodatni niestety Idę czytać co to za sobą niesie ale martwię się już strasznie i jutro chyba zadzwonię do gina...

A no i u mnie to badanie jest ważne 2 miesiące
zadzwoń, bo jak masz się stresować to lepiej zadzwonić. Ale tak jak mówiły dziewczyny to nic strasznego, tylko przy porodzie będze antybiotyk

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie, dziś był taki zwariowany dzień, że naprawdę już mi na dzisiaj wystarczy. Dwukrotnie dzwoniła do mnie pielęgniarka z tej przychodni gdzie przyjmuje mój gin i przekładała moja wizytę na wcześniejszą godzinę...
Tż akurat wracał z delegacji do domu, bałam się że nie zdąży dojechać, ahh mówię wam, wszystko na wariackich papierach

Nie muszę na szczęście jechać do szpitala, tego się najbardziej bałam, szyjka ma 28 mm, lekarz powiedział że 25 to norma więc nie jest źle. Dalej mam brać luteine i nospe, jakby bóle brzucha nadal się pojawiały mam już jechać na ip od razu.

Uspokoiłam się trochę, ale jestem trochę na siebie zła, bo z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć o jednej rzeczy. Mianowicie od wczoraj sączy się ze mnie taka wodnista, przeźroczysta wydzielina, jest bezwonna, nie wiem czy to normalne?
Zauważacie u siebie więcej wydzieliny na tym etapie ciąży?

Bo ja już oczywiście zaczęłam myśleć czy to nie sączące się wody płodowe
Czy jeśli nie powiedziałam o tym lekarzowi, a miałam robione badanie ginekologiczne oraz usg to wykrył by to, jeśli byłyby to wody?
Wiem, jestem głupia, mogłam się zapytać o to lekarza, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy
no 28mm to jest ok! czytałam, że od 8 miesiąca możemy zauważyc u siebie więcej wodnistej wydzieliny...więc myślę, że własnie to zauważasz...no przecież byłaś u lekarza i nie rodzisz więc to nie wody..lekarz by zauważył że coś jest nie tak

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
za szyjkę.
Ja mam teraz dużo wydzieliny, jest gęsta jak normalny śluz pół na pół mleczno przezroczysta ale lekarz mówił, że to normalne. Nie wiem jak jest z Twoją.. Skoro nie pachnie to na pewno nie infekcja.

Cały dzień przeleżałam w łóżku, do bolącego brzucha doszła migrena, próbowałam zasnąć ale się nie dało. Wzięłam apap i piję dużo wody. Trochę mi lepiej.
Jestem zła, że zmarnowałam cały dzień, chciałam dzisiaj trochę posprzątać i spakować w końcu torbę. Powinnam też zrobić zakupy bo w lodówce nic nie ma i jestem nieziemsko głodna, ale czekam na tżta, żeby go wygonić do sklepu bo tu ani obiadu ani nawet kanapki nie ma jak zrobić.

Do szpitala na pewno spakuję ze dwie albo trzy bułki i paczkę biszkoptów albo sucharków i butelkę wody. Mam nadzieję, że potem posiłki będą znośne, bo jak nie to tż będzie musiał przyjeżdżać i mnie dożywiać.

Czy macie jakiś domowy sposób na zgagę ale oprócz migdałów?! Męczy mnie wieczorami i nie mogę zasnąć a migdałów nie przełknę, woda gazowana pomaga ale już nie tak bardzo jak kiedyś.

Czy któraś z Was też dostała skierowanie na żółtaczkę? Długo się czeka na wyniki?
ja miałam badanie na żółtaczkę już dawno....
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hej ,
melduje sie po wizzycie,
szyjka długa, rozwarcia nie ma, a te bole to widac taka moja uroda bo mam je od początku ciąży własciwie.
mala waży 2350

dziewczyny ktiore mialy bądz bedą miały CC- czy rozwazałyście temat zastosowania zelu przeciw zrostom podczas cc? czy moze ktoras juz miala ten zel?
a masz twardnienia brzucha czy tylko bóle brzucha?? ile ma szyjka? Pytałaś??

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

aaa witam się w 34tc
to jeszcze tylko/aż 3 tygodnie i będzie "bezpiecznie"
Stary 2014-06-26, 08:58   #1718
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
Slicznie! Piekne to lozeczko, takie jak dla ksiecia Goerga a to moj kacik dla malenstwa. W sypialni mam dwie sciany kolorowe i dwie bezowe, wolalabym zebynmaly byl na tych bezowych ale nie dalo rady. Chce kupic cos do naklejenia na sciane xeby trochę rozjaśnić, myslalam o czyms takim jakby gabczastym. Nie wiecie gdzie to mozna kupic? Jest tak surowo, ale nie chcialo mi sie jeszcze gadzetow wyciagac. Meble z ikei
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140625_132315.jpg (90,8 KB, 54 załadowań)
Stary 2014-06-26, 09:00   #1719
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Slicznie! Piekne to lozeczko, takie jak dla ksiecia Goerga a to moj kacik dla malenstwa. W sypialni mam dwie sciany kolorowe i dwie bezowe, wolalabym zebynmaly byl na tych bezowych ale nie dalo rady. Chce kupic cos do naklejenia na sciane xeby trochę rozjaśnić, myslalam o czyms takim jakby gabczastym. Nie wiecie gdzie to mozna kupic? Jest tak surowo, ale nie chcialo mi sie jeszcze gadzetow wyciagac. Meble z ikei
no właśnie fajnie na tej ścianie bo jest kontrast z białym, ja tez mam na brązowej ścianie żeby był kontrast
w każdym sklepie typu obi castorama ikea powinny byc takie naklejki
Stary 2014-06-26, 09:12   #1720
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Hej , ja tak na szybko wpadlam i w zasadzie nie mam czasu na neta ale nie moge sie oprzec
Sliczne kaciki dla Maluszkow!
WhiteCafe do Twojego kacika isdealnie spasowalaby lampka z ikei ta w ksztalcie kwiatka biala (wlasciwie to my tak mielismy dokladnie na ciemno fioletowej scianie i slicznie bylo).
Kupowalismy piankowe naklejki na sciane, kupione ...chyba na allegro...
Albo...switnie sie prezentuja naklejane literki (imie) nad lozevzkiem, teraz tak mamy nad Tomka lozkiem ale mamy takie drewniane i one raczerj ciezko sciagnac, bo mocno sie trzymaja na tasmie,- natomiast sa tez inne wiec allegro da rade))

My mamy cos takiego , mozna wybrac kazda literke inna, sa tez rozne wielkosci, wyglada to slicznie, u nas na scianie 2 lata i ani rusz

http://allegro.pl/literki-drewniane-...358613602.html

Lece sprzatac, mamy juz meble w kuchni tylko bez blatu!!!!!! ale juz fajnie calkiem )

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:15   #1721
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hejka a ja już spać nie mogę wrrrrr.

Wczoraj po wizycie wszystko ok .
KTG skurcze sa ale normalne. Tylko jeden ruch małej i mam na to zwrócić większą uwagę.

Lekarz powiedział że za tydzień mogę już rodzic.;-). Ale nic się na to nue szykuje.
Jestem pewna że ja przenosze ciążę. Zobaczycie. Jestem na początku listy a urodze ostatnia.
Gbs mi zrobił i za 2 tyg ostatnie USG w celu oszacowania wagi małej przy porodzie itp.

Optymistko i jak po wizycie ?

Paulownia dobrze ze wszystko ok;-)

Jeśli chodzi o zrozsty i blizne . Bardzo dobrze radzą sobiebz tym masaże ;-)

Masaż blizny po cc? Chyba bym zdechła z bólu
Stary 2014-06-26, 09:19   #1722
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
Śliczne jest to łóżeczko i naprawdę szary kolor to jest jakiś hit tego roku. Wszystko szare mi się podoba.

Cytat:
W mojej ksiazeczce odradzaja lezenie na plecach, bo ciezar macicy i dziecka uciska jakas glowna arterie, i moze wywolac omdlenie. W kazdym razie mnie jest na plecach niewygodnie, wole na boku.
Dobrze, ze bierzecie ze soba jedzenie. Porod to wysilek porownywalny do przebiegniecia polowy maratonu. Tutaj bardzo klada nacisk na to, zeby rodzaca cos jadla w czasie porodu, bo ''na glodnego'' ma sie kiepskie skurcze. Organizm potrzebuje energii. Ja akurat nic nie biore, bo szpital oferuje napoje i przegryzki - maja kawe, kakao, sok, owoce, kanapki i orzechy.
Dzis spalo mi sie dla odmiany bardzo dobrze moge sie zabrac za pranie i porzadki - powoli. Po wczorajszym doszlam do wniosku, ze musze sie chyba jeszcze bardziej oszczedzac. Wydawalo mi sie, ze juz jestem na zwolnionych obrotach, a tu sie okazuje, ze moglabym sobie te obroty jeszcze bardziej zwolnic.
U nas wyraźnie zaznaczyli, że nie można jeść i pić w czasie porodu. Z tym zakazem picia to sobie jakoś tego nie wyobrażam, sierpień, taki wysiłek i co, tylko usta zwilżyć można…? Może to jakieś stare informacje…?

Ja dzisiaj kończę prasowanie, wczoraj tylko te pieluchy przeleciałam, potem już nic mi się nie chciało.

Bolą was dziewczyny stopy, ale rano? Zaraz po przebudzeniu jak wstaję to bardzo mnie bolą stopy, muszę je rozchodzić, żeby przestało. Nie są spuchnięte i mam tak od 2-3 tygodni dopiero.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:23   #1723
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Hej , ja tak na szybko wpadlam i w zasadzie nie mam czasu na neta ale nie moge sie oprzec
Sliczne kaciki dla Maluszkow!
WhiteCafe do Twojego kacika isdealnie spasowalaby lampka z ikei ta w ksztalcie kwiatka biala (wlasciwie to my tak mielismy dokladnie na ciemno fioletowej scianie i slicznie bylo).
Kupowalismy piankowe naklejki na sciane, kupione ...chyba na allegro...
Albo...switnie sie prezentuja naklejane literki (imie) nad lozevzkiem, teraz tak mamy nad Tomka lozkiem ale mamy takie drewniane i one raczerj ciezko sciagnac, bo mocno sie trzymaja na tasmie,- natomiast sa tez inne wiec allegro da rade))

My mamy cos takiego , mozna wybrac kazda literke inna, sa tez rozne wielkosci, wyglada to slicznie, u nas na scianie 2 lata i ani rusz

http://allegro.pl/literki-drewniane-...358613602.html

Lece sprzatac, mamy juz meble w kuchni tylko bez blatu!!!!!! ale juz fajnie calkiem )
Super pomysl z literkami! Synek bedzie mial na imie Mikołaj, ale moze ulozylabym tylko Miki..

Nie wuem o jakiej lampce piszeszm myslalam ze mam obcykany asortyment bylabys tak mila i wstawila w wolnej chwili wrzucic link? Bo wlasnie lampki nie mam

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-06-26 o 09:36
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:25   #1724
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
no 28mm to jest ok! czytałam, że od 8 miesiąca możemy zauważyc u siebie więcej wodnistej wydzieliny...więc myślę, że własnie to zauważasz...no przecież byłaś u lekarza i nie rodzisz więc to nie wody..lekarz by zauważył że coś jest nie tak
Serio? Mam nadzieję, że serio, bo ja już od wczoraj wariuję, że faktycznie coś mi się sączy...

Cytat:
Ale ładnie!
Wasze zdjęcia sprawiły,że zmieniłam zdanie i chcę białe łóżeczko!!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
U nas wyraźnie zaznaczyli, że nie można jeść i pić w czasie porodu. Z tym zakazem picia to sobie jakoś tego nie wyobrażam, sierpień, taki wysiłek i co, tylko usta zwilżyć można…? Może to jakieś stare informacje…?

Ja dzisiaj kończę prasowanie, wczoraj tylko te pieluchy przeleciałam, potem już nic mi się nie chciało.
U nas na SR położna mówiła, że jeść nie można, ale pić tak

Kurcze, muszę się zabrać za przygotowania rzeczy dla Małej... od wczoraj jakoś czuję oddech porodu na plechach
Brzuch mnie coś ćmi, w pachwinach....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:25   #1725
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Super pomysl z literkami! Synek bedzie mial na imie Mikołaj, ale moze ulozylabym tylko Miki..
Na allegro są takie literki, kupujesz pojedyncze, babeczka projektuje ci pod kolor ścian i mebli. Wiem, bo ja mam Maksyma już na ścianie od miesiąca
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:38   #1726
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
Pięknie

Cytat:
Bolą was dziewczyny stopy, ale rano? Zaraz po przebudzeniu jak wstaję to bardzo mnie bolą stopy, muszę je rozchodzić, żeby przestało. Nie są spuchnięte i mam tak od 2-3 tygodni dopiero.
Tak, zwłaszcza pięty i poduszka pod dużym palcem. A jeśli za dużo chodzę w dzień to wieczorem czuję jakby płonęły.

Wzięłam jeszcze wczoraj apap przed snem, pomijając pobudki co dwie godziny na siku to nawet się wyspałam. I czuję się zdecydowanie lepiej niż wczoraj, chyba miałam po prostu gorszy dzień. Dzięki za uspokajanie mnie, nie wiem co bym bez Was zrobiła.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:42   #1727
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, to juz przesada u pierworodek porod moze teoretycznie trwac do 24 godzin od pierwszych skurczy do przyjscia dziecka na swiat - i co, masz tyle czasu siedziec bez jedzenia i picia? Przeciez to mozna z glodu zdechnac.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
U nas na SR położna mówiła, że jeść nie można, ale pić tak
Jak wyzej. Faktycznie Polska nie nadaza za reszta swiata i w tej dziedzinie.

Ja znow sie czuje niewyraznie, jakos slabo wlasnie jem owsianke. Jak ja bede funkcjonowac do porodu, jak codziennie taka sie czuje ''mdlejaca''?
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:45   #1728
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Kwas hialuronowy na zrosty...ciekawe. Myslalam ze tylko na cere jest dobry Ale jaka cena....yyyyy Poczytam o tym wiecej. Dziekuje
Moze wypowiedza sie dziewczyny po operacjach brzucha,cc jak to u nich bylo ze zrostami?
Bac sie nie ma co bo i tak to w niczym nie pomoze. Mojemu dziadkowi po operacji brzucha kazali dosc szybko wstawac z lozka i chodzic by zrostow nie bylo Ale schylanie,podnoszenie itp bylo zabronione i. ponoc nie mial zrostow
rozmawiałam z moją ciocią, która jest lekarzem i właśnie po operacjach trzeba dużo chodzić. Ja nie mam zrostów, ale pamiętam że w szpitalu o 2 czy 3 w nocy jak wszyscy spali chodziłam sobie po korytarzu

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
śliczne

Cytat:
Moja normalna temp. to 35st,a jak jestem chora to nawet 34st. teraz mam 37 cały czas, przed testem zmierzyłam temperature i już podejrzewałam, że jestem w ciąży.. każda z nas powinna mieć podwyższona, wiec spokojnie

To dziś nie spimy obie Ja niestety od 19 tak się drapie po stopach, że nawet nie zauważlyłam, że juz mam zadrapane całe kostki Nie podejrzewam, że w nocy będzie lepiej. Całe szczęscie jutro wizyta w szpitalu, wiec i badanie krwi.
współczuję Ci tego swędzenia

Cytat:
ślicznie

My też niby kącik mamy zrobiony, ale na razie koło łóżeczka stoi huśtawka i wózek, jak tz wróci i ogarnie to zrobię fotkę

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:45   #1729
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, to juz przesada u pierworodek porod moze teoretycznie trwac do 24 godzin od pierwszych skurczy do przyjscia dziecka na swiat - i co, masz tyle czasu siedziec bez jedzenia i picia? Przeciez to mozna z glodu zdechnac.

Ja znow sie czuje niewyraznie, jakos slabo wlasnie jem owsianke. Jak ja bede funkcjonowac do porodu, jak codziennie taka sie czuje ''mdlejaca''?
Wiesz co, ona to tłumaczyła tym, że nigdy nie wiadomo, czy poród nie skończy się cc, a wtedy to istotne,żeby być na czczo...
Ale pić wolno, mówiła, żeby sobie wziąć takie małe niegazowane wody z dzióbkiem

A zmierzyłaś ciśnienie?

White Cafe, czy Twoje łóżeczko z Ikei ma wyciągane szczebelki??

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-26 o 09:48
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:46   #1730
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Może mieli przypadki, ze kobiety wymiotowały z wysiłku i bólu, nie wiem. Na razie się na to jakoś nie bulwersuję, bo może nie będę miała ochoty na jedzenie.

A jedzenie Ci nie pomaga na to osłabienie? Mi zawsze lepiej jak podjem.
Stary 2014-06-26, 09:47   #1731
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Tż skręcił dziś łóżeczko
super to luzeczko
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ojjj...najważniejsze, że wszytsko jest ok, Grunt to nie świrować a podchodzić do wszytskiego z głową

zadzwoń, bo jak masz się stresować to lepiej zadzwonić. Ale tak jak mówiły dziewczyny to nic strasznego, tylko przy porodzie będze antybiotyk

ja miałam badanie na żółtaczkę już dawno....

a masz twardnienia brzucha czy tylko bóle brzucha?? ile ma szyjka? Pytałaś??

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

aaa witam się w 34tc
to jeszcze tylko/aż 3 tygodnie i będzie "bezpiecznie"
za 34 tydz

Cytat:
super wlasnie na tej scianie zarombiscie , a naklejki i literki to na allegro sa swietne
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:49   #1732
kasia_ruda
Zakorzenienie

Co do zrostów, to ja np mam i to spore, ale ja nie miałam cc, chociaż cięcie przebiega w tym samym miejscu. I teraz w ciąży te zrosty mi się dają objawy bólowe niestety bardzo nieprzyjemne. Szczególnie przy zmianie pogody.
Stary 2014-06-26, 09:49   #1733
sara 85
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu podczas porodu można tylko pić. Pytałam o jedzenie to położna powiedziała, że nie wolno, bo co da zrobienie lewatywy jak później będziemy jadły.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-06-26 o 09:50
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:50   #1734
pati1078
Rozeznanie

u nas na pewno można pic na porodówce i zalecają żeby wziasc sobie wode w małych butelkach bo latwiej się napic niż z dużej a jak z jedzeniem to nie wiem
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:54   #1735
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
rozmawiałam z moją ciocią, która jest lekarzem i właśnie po operacjach trzeba dużo chodzić. Ja nie mam zrostów, ale pamiętam że w szpitalu o 2 czy 3 w nocy jak wszyscy spali chodziłam sobie po korytarzu
Byłam dwa razy w szpitalu, raz będąc dzieckiem miałam przepuklinę, ale nie pamiętam za wiele z pobytu w szpitalu. Drugi raz w wieku 15 lat, nastawiali mi nos w znieczuleniu ogólnym i mimo, że to nie było ciecie, tylko wyłamanie itd. to też kazali mi chodzić jak się wybudziłam, więc to może chodzić też o narkozę. Ja od razu zwymiotowałam i było mi już łatwiej wytrzymać w pionie.
Stary 2014-06-26, 09:54   #1736
kasia_ruda
Zakorzenienie

Patrycja, White Cafe, piękne wasze łóżeczka! U mnie też białe. Wrzucę zdjęcie, jak je udekoruję, na razie taki szkielet tylko z materacem się wietrzy.

Co do zabawek, Sara i ButterBear mam pudło pod łóżkiem i nie mogę wyciągnąć, jak będzie bliżej do terminu, wyjmę je i pokażę
Stary 2014-06-26, 10:02   #1737
twin--maid
Zakorzenienie

Papryczko, dobrze, że po wizycie ok.

Cytat:
Bardzo podoba mi się łóżeczko Twojego dziecka

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Wzięłam jeszcze wczoraj apap przed snem, pomijając pobudki co dwie godziny na siku to nawet się wyspałam. I czuję się zdecydowanie lepiej niż wczoraj, chyba miałam po prostu gorszy dzień. Dzięki za uspokajanie mnie, nie wiem co bym bez Was zrobiła.
Fajnie, że dziś czujesz się lepiej.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz co, ona to tłumaczyła tym, że nigdy nie wiadomo, czy poród nie skończy się cc, a wtedy to istotne,żeby być na czczo...
Ale pić wolno, mówiła, żeby sobie wziąć takie małe niegazowane wody z dzióbkiem
Ja byłam na czczo 24 godz. Dostawałam kroplówki z elektrolitami. Dopóki miałam kroplówki, nie odczuwałam głodu.

Tak jak napisała Butter, nie pozwalano mi jeść, bo nie wiadomo było, czy nie będzie potrzebna cesarka a wtedy najlepiej gdy w jelitach nic nie zalega.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Patrycja, White Cafe, piękne wasze łóżeczka! U mnie też białe. Wrzucę zdjęcie, jak je udekoruję, na razie taki szkielet tylko z materacem się wietrzy.
Zazdroszczę Wam tych białych łóżeczek. ja mam w spadku po siostrzenicy męża i teraz nie pasuje nam kolorem do mebli. Chciałam je przemalować na biało ale raczej nie wyglądałoby to dobrze a nowego łóżeczka na 1,5 roku nie opłaca mi się kupować.
Stary 2014-06-26, 10:08   #1738
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Masaż blizny po cc? Chyba bym zdechła z bólu
Papryczka ma racje oczywiscie świeże blizny są ogolnym przeciwwskazaniem do masazu, ale gdy juz jest zagojona to idealnie sprawdzi się masaz. Babka z zajęć msazu nam pokazywala na kolezance, ktoea ma wielka, paskudna blizne po wyrostku. Rozcieranie, rolowanie i rozciaganie blizny swietnie dziala, szczegolnie rozciaganie, bo pobudza to sskórę do peodukcji kolagenu

A tak wogole to czesc pogoda dzis okropna, zaczęło pasac nad ranem, i pada do teraz, skonczyc nie zamierza. Oby w sobote byla lepsza pogoda.

Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne hmm dretwienie nóg, koedy kladziecie sie spac? Nie wiecie co z nimi zrobic, ciagle je przekladacie, naciagacie itp ? wczoraj wlasnie mialam tak juz ktorys raz i za nic w swiecie nie moglam zasnac..

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:11   #1739
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Papryczka ma racje oczywiscie świeże blizny są ogolnym przeciwwskazaniem do masazu, ale gdy juz jest zagojona to idealnie sprawdzi się masaz. Babka z zajęć msazu nam pokazywala na kolezance, ktoea ma wielka, paskudna blizne po wyrostku. Rozcieranie, rolowanie i rozciaganie blizny swietnie dziala, szczegolnie rozciaganie, bo pobudza to sskórę do peodukcji kolagenu

A tak wogole to czesc pogoda dzis okropna, zaczęło pasac nad ranem, i pada do teraz, skonczyc nie zamierza. Oby w sobote byla lepsza pogoda.

Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne hmm dretwienie nóg, koedy kladziecie sie spac? Nie wiecie co z nimi zrobic, ciagle je przekladacie, naciagacie itp ? wczoraj wlasnie mialam tak juz ktorys raz i za nic w swiecie nie moglam zasnac..
Zespół niespokojnych stóp. No... tragedia to jest. Co dziwne, długo miałam spokój, a wczoraj znów mnie zaatakowało.
Stary 2014-06-26, 10:12   #1740
papryczka160
Wtajemniczenie

Chilanes gdzie swieza rane masować. Dopiero jak się zagoi ;-)
Jest mniej zrostow i blizna się nie rozchodzi.

ZVenus a mi wczoraj powiedział że mam miękka i rozpulchniona szyjka ale On jeszcze nie widzi porodu. ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości