|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hejka a ja już spać nie mogę wrrrrr.
Wczoraj po wizycie wszystko ok . KTG skurcze sa ale normalne. Tylko jeden ruch małej i mam na to zwrócić większą uwagę. Lekarz powiedział że za tydzień mogę już rodzic.;-). Ale nic się na to nue szykuje. Jestem pewna że ja przenosze ciążę. Zobaczycie. Jestem na początku listy a urodze ostatnia. Gbs mi zrobił i za 2 tyg ostatnie USG w celu oszacowania wagi małej przy porodzie itp. Optymistko i jak po wizycie ? Paulownia dobrze ze wszystko ok;-) Jeśli chodzi o zrozsty i blizne . Bardzo dobrze radzą sobiebz tym masaże ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() A ja mam dziś wizytę ciekawe czy moja malutka się obróciła
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze bierzecie ze soba jedzenie . Tutaj bardzo klada nacisk na to, zeby rodzaca cos jadla w czasie porodu, bo ''na glodnego'' ma sie kiepskie skurcze. Organizm potrzebuje energii. Ja akurat nic nie biore, bo szpital oferuje napoje i przegryzki - maja kawe, kakao, sok, owoce, kanapki i orzechy. Dzis spalo mi sie dla odmiany bardzo dobrze moge sie zabrac za pranie i porzadki - powoli. Po wczorajszym doszlam do wniosku, ze musze sie chyba jeszcze bardziej oszczedzac. Wydawalo mi sie, ze juz jestem na zwolnionych obrotach, a tu sie okazuje, ze moglabym sobie te obroty jeszcze bardziej zwolnic .
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oglądałam filmiki tego doradcy co któraś z Was wrzuciła i wychodzi na to, że najlepszy jest materac z pianki wysokoelastycznej...tylko że ja z dziecięcych to żadnego takiego nie widzę? albo ślepa jestem albo nie ma
|
#1715 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie drapię sie do krwi tylko tak się trę np o pościel...nie wiem jak mam to opisać...napisz mi proszę, moze być na priv, jak Ty odczuwasz/odczuwalaś te swędzenia...jakie to ma nasilenie, czy np po nocy masz aż ślady od drapania czy jak to wygląda...troche się martwię ale z drugiej strony wtedy tez mnei swędziało i takie miaalm własnie wyniki....ALAT miałam 13,87 a AST 20,42 sama już nie wiem...Cytat:
a z szyjka ok? Cytat:
Cytat:
Nie czytaj nic na necie, absolutnie! same bzdury wyczytasz, poczekaj do kolejnej wizyty i zobaczysz że będzie ok. Cytat:
przy okazji można sprawdzić czy dno macicy jest na swoim miejscu a jak masz twardy z jednej strony do przytrzymaj chwile tam ręke a zobaczysz że to dupcia albo glowka się pnie twardnienie jest trochę nieprzyjemne, mnie np nie boli ale czuje takie spięcie i takie jakby rozdymanie od środka..Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
No ja mam to szczęście ,że dieta w zupełności wystarcza i nawet po nich cukry mam ok
|
|
|
|
#1717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj...najważniejsze, że wszytsko jest ok, Grunt to nie świrować a podchodzić do wszytskiego z głową Cytat:
Cytat:
! czytałam, że od 8 miesiąca możemy zauważyc u siebie więcej wodnistej wydzieliny...więc myślę, że własnie to zauważasz...no przecież byłaś u lekarza i nie rodzisz więc to nie wody..lekarz by zauważył że coś jest nie takCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- aaa witam się w 34tc ![]() to jeszcze tylko/aż 3 tygodnie i będzie "bezpiecznie" ![]()
|
|||||
|
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to moj kacik dla malenstwa. W sypialni mam dwie sciany kolorowe i dwie bezowe, wolalabym zebynmaly byl na tych bezowych ale nie dalo rady. Chce kupic cos do naklejenia na sciane xeby trochę rozjaśnić, myslalam o czyms takim jakby gabczastym. Nie wiecie gdzie to mozna kupic? Jest tak surowo, ale nie chcialo mi sie jeszcze gadzetow wyciagac. Meble z ikei
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym sklepie typu obi castorama ikea powinny byc takie naklejki |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sliczne kaciki dla Maluszkow! WhiteCafe do Twojego kacika isdealnie spasowalaby lampka z ikei ta w ksztalcie kwiatka biala (wlasciwie to my tak mielismy dokladnie na ciemno fioletowej scianie i slicznie bylo). Kupowalismy piankowe naklejki na sciane, kupione ...chyba na allegro... Albo...switnie sie prezentuja naklejane literki (imie) nad lozevzkiem, teraz tak mamy nad Tomka lozkiem ale mamy takie drewniane i one raczerj ciezko sciagnac, bo mocno sie trzymaja na tasmie,- natomiast sa tez inne wiec allegro da rade ))My mamy cos takiego , mozna wybrac kazda literke inna, sa tez rozne wielkosci, wyglada to slicznie, u nas na scianie 2 lata i ani rusz ![]() http://allegro.pl/literki-drewniane-...358613602.html Lece sprzatac, mamy juz meble w kuchni tylko bez blatu!!!!!! ale juz fajnie calkiem )
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bym zdechła z bólu
|
|
#1722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj kończę prasowanie, wczoraj tylko te pieluchy przeleciałam, potem już nic mi się nie chciało. ![]() Bolą was dziewczyny stopy, ale rano? Zaraz po przebudzeniu jak wstaję to bardzo mnie bolą stopy, muszę je rozchodzić, żeby przestało. Nie są spuchnięte i mam tak od 2-3 tygodni dopiero. |
||
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wuem o jakiej lampce piszeszm myslalam ze mam obcykany asortyment bylabys tak mila i wstawila w wolnej chwili wrzucic link? Bo wlasnie lampki nie mam
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-06-26 o 09:36 |
|
|
|
|
#1724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wasze zdjęcia sprawiły,że zmieniłam zdanie i chcę białe łóżeczko!! Cytat:
Kurcze, muszę się zabrać za przygotowania rzeczy dla Małej... od wczoraj jakoś czuję oddech porodu na plechach Brzuch mnie coś ćmi, w pachwinach.... |
|||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wzięłam jeszcze wczoraj apap przed snem, pomijając pobudki co dwie godziny na siku to nawet się wyspałam. I czuję się zdecydowanie lepiej niż wczoraj, chyba miałam po prostu gorszy dzień. Dzięki za uspokajanie mnie, nie wiem co bym bez Was zrobiła.
|
||
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jak wyzej .Ja znow sie czuje niewyraznie, jakos slabo wlasnie jem owsianke. Jak ja bede funkcjonowac do porodu, jak codziennie taka sie czuje ''mdlejaca''?
|
|
|
|
|
#1728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My też niby kącik mamy zrobiony, ale na razie koło łóżeczka stoi huśtawka i wózek, jak tz wróci i ogarnie to zrobię fotkę
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pić wolno, mówiła, żeby sobie wziąć takie małe niegazowane wody z dzióbkiem ![]() A zmierzyłaś ciśnienie? White Cafe, czy Twoje łóżeczko z Ikei ma wyciągane szczebelki?? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-26 o 09:48 |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jedzenie Ci nie pomaga na to osłabienie? Mi zawsze lepiej jak podjem.
|
|
|
|
|
#1731 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za 34 tydzCytat:
|
|||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zrostów, to ja np mam i to spore, ale ja nie miałam cc, chociaż cięcie przebiega w tym samym miejscu. I teraz w ciąży te zrosty mi się dają objawy bólowe niestety bardzo nieprzyjemne. Szczególnie przy zmianie pogody.
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu podczas porodu można tylko pić. Pytałam o jedzenie to położna powiedziała, że nie wolno, bo co da zrobienie lewatywy jak później będziemy jadły.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-06-26 o 09:50 |
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
u nas na pewno można pic na porodówce i zalecają żeby wziasc sobie wode w małych butelkach bo latwiej się napic niż z dużej a jak z jedzeniem to nie wiem
|
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dwa razy w szpitalu, raz będąc dzieckiem miałam przepuklinę, ale nie pamiętam za wiele z pobytu w szpitalu. Drugi raz w wieku 15 lat, nastawiali mi nos w znieczuleniu ogólnym i mimo, że to nie było ciecie, tylko wyłamanie itd. to też kazali mi chodzić jak się wybudziłam, więc to może chodzić też o narkozę. Ja od razu zwymiotowałam i było mi już łatwiej wytrzymać w pionie.
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, White Cafe, piękne wasze łóżeczka! U mnie też białe. Wrzucę zdjęcie, jak je udekoruję, na razie taki szkielet tylko z materacem się wietrzy.
Co do zabawek, Sara i ButterBear mam pudło pod łóżkiem i nie mogę wyciągnąć, jak będzie bliżej do terminu, wyjmę je i pokażę
|
|
|
|
#1737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Papryczko, dobrze, że po wizycie ok.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak napisała Butter, nie pozwalano mi jeść, bo nie wiadomo było, czy nie będzie potrzebna cesarka a wtedy najlepiej gdy w jelitach nic nie zalega. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Zazdroszczę Wam tych białych łóżeczek. ja mam w spadku po siostrzenicy męża i teraz nie pasuje nam kolorem do mebli. Chciałam je przemalować na biało ale raczej nie wyglądałoby to dobrze a nowego łóżeczka na 1,5 roku nie opłaca mi się kupować.
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Papryczka ma racje
oczywiscie świeże blizny są ogolnym przeciwwskazaniem do masazu, ale gdy juz jest zagojona to idealnie sprawdzi się masaz. Babka z zajęć msazu nam pokazywala na kolezance, ktoea ma wielka, paskudna blizne po wyrostku. Rozcieranie, rolowanie i rozciaganie blizny swietnie dziala, szczegolnie rozciaganie, bo pobudza to sskórę do peodukcji kolagenu A tak wogole to czesc pogoda dzis okropna, zaczęło pasac nad ranem, i pada do teraz, skonczyc nie zamierza. Oby w sobote byla lepsza pogoda.Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne hmm dretwienie nóg, koedy kladziecie sie spac? Nie wiecie co z nimi zrobic, ciagle je przekladacie, naciagacie itp ? wczoraj wlasnie mialam tak juz ktorys raz i za nic w swiecie nie moglam zasnac..
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Chilanes gdzie swieza rane masować. Dopiero jak się zagoi ;-)
Jest mniej zrostow i blizna się nie rozchodzi. ZVenus a mi wczoraj powiedział że mam miękka i rozpulchniona szyjka ale On jeszcze nie widzi porodu. ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

) Czesto leze na plecach gdy bol krzyza mi dokucza nie do wytrzymania i czuje sie wtedy dobrze, a cisnienire mam niskie caly czas
. Tutaj bardzo klada nacisk na to, zeby rodzaca cos jadla w czasie porodu, bo ''na glodnego'' ma sie kiepskie skurcze. Organizm potrzebuje energii. Ja akurat nic nie biore, bo szpital oferuje napoje i przegryzki - maja kawe, kakao, sok, owoce, kanapki i orzechy. 
strasznie mnke to dobija wszystko. Boje sie cholernie o dzidcko, nie wiem czego sie spodziewac. Rzadnej z was nie życzę przeczytac w karcie 'wady OUN' 
i nawet po nich cukry mam ok
i wcale to nie wygladalo rozowo....

za szyjkę.

.
wlasnie jem owsianke. Jak ja bede funkcjonowac do porodu, jak codziennie taka sie czuje ''mdlejaca''?

28.06