|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
ale masza dziala na zrosty? w sensie te nieprawidłowo pozrastane tkanki w srodku? przeciez zrosty robią sie 5-7 dni po operacji, wiec za wczesnie na masowanie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-26 o 11:37 |
|
|
|
|
#1772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znać czy coś Ci wyszło, bo ja też się zastanawiam czy sobie nie zrobić badań tak na wszelki wypadek... tylko, że u mnie na wyniki kwasów sie czeka ponad tydzień i kosztuja coś koło stówki
|
|||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za info ze szkoly rodzenia zazdroszcze mojemu Tz przydalby sie taki wyklad |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
szukalam wczoraj pieluch z wycięciem na pępek, ale nie było, a fajnie mi się ich używalo w szpitalu kurde ;/
Aaaa i rozpoczęliśmy dziś 35 tydzień, czyli za ok 3,5 możemy się spokojnie rozpakować
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 tygodnie jedziemy ogladac szpital oddalony troche od naszego ale podobno lepszy niz ten kolo nas do ktorego chodze jak mnie cos boli ona tam pracuje i mowi ze jest lepszy tylko ze nie przyjmuja dzieci przed 36 tc bo nie maja odpowiedniego sprzetu dopiero po 36 tc mozna jechac rodzic |
|
|
|
|
#1778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
masaż blizny pooperacyjnej po cięciu cesarskim ma na celu zmiękczenie blizny, uwolnienie od zrostów i uelastycznienie (im szybciej się rozpocznie masaż blizny, tym lepsze efekty, nie wcześniej jednak niż po upływie 6 tygodni od cięcia) Jasne , że 5-7 dni to za wcześnie. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Szkoda bo to ważne, zawsze bezpieczniej dla dzieciątka
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem to można masować oczywiście, ale zrostów to nie zlikwiduje, może zmniejszy i pomoże na dolegliwości,a le nie usunie zupełnie
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny , czas nam tak szybko leci
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
justa_1978 ja właśnie zmieniłam gina na innego, za tydzień mam 1 wizytę u niego. Też spróbuj, bo nie ma co się denerwować, a na pewno się inny znajdzie.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-06-26 o 12:14 |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten kolo mnie szpital ( 10 minut drogi piechota ) ma wszystko |
|
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Co do masci, to ja mialam kiedys i uzywalam na blizny po operacji piersi Contractubex, ale identyczny sklad ma Cepan, a cena o polowe mniejsza!
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pakuję dzisiaj w końcu torbę!
Ponieważ moja torba jest dość duża chcę w niej upchać jak najwięcej rzeczy, żeby potem nikt nie musiał mi nic dowozić. Czy któraś jeszcze ma taki plan? Macie już spakowane też rzeczy na wyjście? |
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przynajmniej chcę zacząć ją pakować i zobaczyć czego mi brakuje...w nast tyg idę na spotkanie z położna więc się dowiem co mam zabrac do szpitala z soba. |
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy taki sam kolor ściany na której będą stały również białe mebelki dla małej Przyszedł mi materacyk. a tak sobie wyglądamy pod koniec 35 tygodnia
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wzięłam walizkę, położna mi tak radziła na SR bo jednak często ciężarna sama jedzie na porodówkę i lepiej taką walizkę za sobą pociągnąć niż torbę tachać ![]() Moja położna śmiała się też z tych wielkich toreb, które niektóre ciężarne musiały pchać na wózku inwalidzkim na porodówkę bo ani one ani położna nie mogły utachać tej torby ![]() Także ja bym radziła jednak nie przesadzać ![]() Ja do walizki mam spakowane rzeczy niezbędne przy porodzie i zaraz po porodzie a osobno w reklamówkę zapakuję rzeczy, które tż mi przywiezie na spokojnie jak już będzie po wszystkim No i jeszcze osobno spakuję rzeczy małej na wyjście i moje ![]() A ja chciałam się pochwalić, że kupiłam 2 koszule A no i są w rozmiarze M więc chyba nie jest ze mną tak źle
|
||
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ładnie sobie wyglądacie i fajnie się leży ??Cytat:
![]() ja kupiłam L-ki ale ich szczerze powiedziawszy nie mierzyłam....
|
||
|
|
|
#1791 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale super w szpitalu! Full wypas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sensie by blizna na zewnatrz na skorze byla mniejsza czy o co chodzi? |
||||||||
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie opadły emocje, więc streszczam wydarzenia z wczoraj i dziś, nie chciałam pisać wczoraj, jak nie wiedziałam, na czym stoję. Wczoraj ciśnienie 150/ 90, więc akcja izba przyjęć. Od razu po przyjściu podpięli mnie do ktg, takiego z pomiarem ciśnienia, leżałam pół godziny, ciśnienie było super, u dziecka też wszystko ok (może pomiary w domu błędne???). Potem miałam usg, najdokładniejsze w życiu, minimum 40 min mnie badała lekarka, zmierzyła mi wszystko od obwodu główki do ilości wód, przepływy wszędzie, wszystko w normie. Wiecie, że mi nawet na 3d przełączała i zdjęcia robiła? Szok, na jaką genialną osobę trafiłam. Przebadała mnie wzdłuż i wszerz, siedziałam z nią prawie dwie godziny! Dała mi dokładne zalecenia, co robić przy takiej kolejnej akcji (genrealnie przy takim ciśnieniu natychmiast na izbę) i już się miałam zbierać, kiedy zapytała mnie o wyniki TSH. Okazało się, że mój gin NIE ZLECIŁ MI TEGO BADANIA W CIĄŻY! Nie wiem, jak mógł być tak nieuważny... przy tej ilości badań, które mam robione i w moim przypadku po in vitro... Lekarka z izby w szoku, podobno to badanie to podstawa w każdym trymestrze ciąży, kazała natychmiast zrobić krew, bo podobno ciśnienie może być od tarczycy, a nie samo z siebie. No i padło najgorsze: nieleczona tarczyca w ciąży prowadzi do wad układu nerwowego płodu.... No i dziś z rana robiłam krew i mocz. TSH wyszło super, więc mój gin ma szczęście, ale i tak mu nogi z dupy powyrywam, jak go dorwę! Za to mi wyszła "przy okazji" szukania białka w moczu (no wiecie... ciśnienie) jakaś infekcja moczu taka gorsza. Tak więc czeka mnie dziś wizyta u lekarza pierwszego kontaktu z wynikami moczu, pewnie dostanę jakiś furagin i będzie po sprawie. Ale miałam nerwy od wczoraj... na szczęście moje nadciśnienie to tylko nadciśnienie, tarczyca ok, więc Synek też ok. Muszę wyleczyć pęcherz i kontrolować dalej ciśnienie. Mąż dziś ma wolne, więc mam go cały dzień dla siebie
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za 35 tydzslyszalam ze hugissy maja wycięcie ale u nas w uk nie ma ich w sprzedaży nie wiem jak w pl |
||
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Torbę wolę wziąć większą i nawet w połowie pustą niż właśnie jedną malutką i milion reklamówek, stąd taka decyzja. A na cc będziemy się umawiać na konkretny dzień i godzinę, więc mąż będzie ze mną i będzie nosił. Jak się jednak okaże, że będzie sn to rozdzielę rzeczywiście na 3 mniejsze.
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktorym sie skrocila szyjka i biora tabletki dopochwowo
wy tez bierzecie o takim dzialaniu : Dzięki utrogest mogą dzieci nawet które są rodzinę w 30 tygodniu bez żadnych komplikacji być urodzone tzn że to pomaga dziecku się szybciej rozwinąć i zmniejsza ryzyko wczesnego porodu. bo sobie przetlumaczylam trzy po trzy
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Supcio ze wszystko oki! Ach to mizianie z TZtem hihih ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#1797 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty akurat masz tendencję do bliznowacenia i u takich osób oczywiście jest trudniej . ![]() Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać jak Ona będzie wyglądać, do kogo będzie podobna, czy ma włoski ja urodziłam się z Megaaa czupryną ;-). Cytat:
Cytat:
Jaki ładny zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
A dzisiaj ciesz się mężem.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-26 o 12:54 |
|||||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tą walizkę![]() Musisz dowiedzieć się jak to jest u Ciebie w szpitalu bo u mnie od przyjęcia do sali porodowej idę ja sama z położną, tam się przebieram, robią mi badanie i później tż przychodzi też już ubrany Także u mnie torby taszczą ciężarne a jak nie dają rady to położneA i jeśli będziesz miała cc to tymbardziej nie potrzebujesz dużo rzeczy bo nie będziesz mogła się ruszyć ileś godzin po operacji także dużo Ci nie będzie potrzeba a w tym czasie tż Ci najwyżej dowiezie wszystko inne Pakujesz się według jakiejś listy ? Kasia dobrze, że skończyło się na strachu tylko Co do tsh to ja miałam raz a nie 3... A no i ja też powinnam zabić moją ginkę ale już do niej nie chodzę bo nie miałam toxoplazmozy zleconej Dopiero miesiąc temu robiłam jak powiedziałam mojemu ginowi, że nie mam...
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Rozeznanie
|
A pilnujesz tych 20 WW na dzien? Czy nie liczysz ich? A jak z waga chudniesz czy bez zmian waga?
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swojego lekarza to to tak samo jak ja bylam w szpitalu mialam najdokladniejsza wizyte w zyciu i trwala 2,5 h lacznie za szybkie wyleczenie pecharza dobrze ze masz meza dzis przy sobie mam nadzieje ze juz jestes spokojniejsza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Wyniki mam miec online po 17!
Już teraz częściej się pyta o samopoczucie, więcej pomaga. Tak jak kiedyś twierdził, że z dzieckiem będzie się tylko bawił, tak teraz widzę, że przygotowuje się psychicznie na "full service"
+ opiekę nade mną. 

.
zrobilo mi sie goraco, spocilam sie, zaczelo mi dzwonic w uszach - caly zestaw. Szarpnelam za sznurek, przylecialo ich ze trzy, daly mi tlen, zmierzyly cisnienie (paskudnie niskie, nawiasem) przyniosly soku - okazal sie, ze to od lezenia na plecach zaslablam
i wcale to nie wygladalo rozowo....

za szybkie wyleczenie pecharza dobrze ze masz meza dzis przy sobie mam nadzieje ze juz jestes spokojniejsza