Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 15:43   #1891
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

A chcialam Wam powiedziec, ze 3 dni temu spakowalam torbe do szpitala! Mam wszystkie rzeczy potrzebne dla siebie. Osobno przepakuje ubranka dla dzidziusia, bo do jednej wszystko nie wejdzie!!! Po urodzeniu maz mi dowiezie ubranka dla malego, wieksza ilosc pieluch, poduszke do karmienia itd.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:43   #1892
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Załącznik 5719854a to mój wielki brzuchal z dzisiaj

Loo ale masz duży brzuszek

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:47   #1893
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Z półśpiochami bym nie ryzykowała, kikutek odpadnie w 2 tygodnie, potem możesz ubierać co chcesz.

Zestaw body+pajacyk albo body+śpiochy bardzo spoko
Ja biorę body na długi rękaw+śpiochy+bluza do tego niedrapki i czapeczka.
Wezmę też body na krótki rękaw, gdyby było naprawdę mega gorąco.
Dzięki
I sie zastanawiam czy brać takie najlepsze. chciałam kupić całe zestawy nowe i piękne Ale u nas nie kąpią dzieci po porodzie. wycierają tylko i tak się zaczełam zastanawiać ze to w zasadzie szkoda tych nowych bo krew i ta maź to mogą sie poźniej nie nadawać.

Cytat:
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:48   #1894
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Duży i piękny! Lubię duże brzuchy! Bo sama też taki mam

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:50   #1895
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Dzięki
I sie zastanawiam czy brać takie najlepsze. chciałam kupić całe zestawy nowe i piękne Ale u nas nie kąpią dzieci po porodzie. wycierają tylko i tak się zaczełam zastanawiać ze to w zasadzie szkoda tych nowych bo krew i ta maź to mogą sie poźniej nie nadawać.
mi polozna powiedziała żeby wziasc takie najprostsze a te ladne zostawić w domu, ja myslalam żeby body z krótkim wziasc i na to pajacyk ewentualnie jakiś sweterek
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:53   #1896
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
Ja na pierwsze ciuszki po porodzie nie daję nowych. Dostałam trochę ciuszków od szwagierki to coś z tamtych wybiorę. A na później, jak już małą wykąpią, wezmę jakieś ładniejsze.

A chyba Wam nie pisałam, że w SR położna mówiła, żeby przygotować taki pakiecik pierwszych ubrań po porodzie. W rożek zawinąć ciuszki, w które chcemy, żeby dziecko było ubrane, wsadzić tam też pampersa, pieluszkę tetrową i flanelową. I mieć to na wierzchu torby. Jak dla mnie to fajny patent Wspominała, że często jak położna prosi tatusia o podanie rzeczy, żeby ubrać maluszka to zaczyna się panika i wywalanie całej zawartości torby

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:59   #1897
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Też mam wicie gniazda w głowie a nie w rękach. Zrobiłabym tyyyyyyyyle rzeczy, ale kanapa ma za duże przyciąganie.
h4linka masz kwiatka za to, że nie tylko mi się nic nie chce Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke Brak słów dla mnie

Cytat:
Dziewczyny teraz ja mam pytanie z seri głupich.
Jakie ubranka bierzecie do szpitala?
Myślałam o tym ze zrobie zestawy body na krótki rękaw i do tego pajacyki plus czapeczka, niedrapki skarpetki. No i bedzie zawiniety w kocyk.
Czy to będzie dobrze czy nie. Bo ja nie mam pojęcia
A i takie moje pytanie. Czy można dzieciaczka ubrać w półśpiochy dopóki nie odpadł kikut od pępuszka?
A propo głupich pytań, to czy dziecku nie będzie za gorąco w body i pajacyku. Jak będzie miał wtedy na pleckach dwie warstwy to się nie zgrzeje? Ja mam raptem kilka par śpiochów i praktycznie same pajacyki. I dlatego zastanawiam się na kompletem body+pajacyk.

A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę?

Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:09   #1898
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mój bebzon Już nie taki mały
dużyyyy fajnie wyglądasz już

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

I czytałam jeszcze, że matki, które mają mocno urozmaiconą dietę w ciąży, np.jedzą orzechy, truskawki itp. rodzą dzieci z mniejszą ilością alergii...

O jak fajnie!
ja mam blisko na grzyby, jak się zaczyna sezon
Nic innego nie mam w pobliżu...wiśnie na ogródku

Aaaa..zapomniałam Wam napisać, że śniło mi się dziś, że jedna z nas urodziła ale nie piszę, która, żeby nie siać paniki
ja jem truskawki, orzechy miód...może moja mała nie będzie alergikiem

grzybki ojjj lubie zbierać..
wiśnie mmmm zjadłabym

mi się śniło, że ja urodziłam i to dwójkę jakoś dziewczynke wcześniej a potem chłopaka (w odstepie teoretycznie jakiegoś roku..?) rodziłam w swoim łóżku w czasie snu, rano jak sie obudziłam to miałam zdjęcia takiego maluszka ach te sny..

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Wracam ze szpitala,bylam na cotygodniowej wizycie i dowiedziałam się ze mój wynik na żółtaczkę typu C jest pozytywny!!! Jestem w szoku. Nie wiem co mam myśleć, prawdopodobnie zarazili mnie w szpitalu jak mialam transfuzje krwi po porodzie!

Powtórzyli mi badanie krwi,jak nadal będzie pozytywny to będę miala spotkanie z lekarzem od wątroby.

Zrobili mi też USG, dzidzia siedzi sobie na tyleczku,glowa u góry,nogami mnie kopie w lewy bok.
Niby ma czas żeby się obrócić.
Łożysko się podniosło
Aaaa i waga 1869g w 32tyg.

Szczerze to jestem rozbita dzisirjsza wizyta,jeszcze kazali Tz zrobić badania bo mogłam go zarazić
kurde, na razie się za dużo nie zamartwiaj. Poczekaj na drugi wynik a nawet jak będzie pozytywny to przecież wszystko się leczy. Trzymam kciuki!! Oby było dobrze...
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Chcialam zamowc na dzis jakies mega jedzenie ale nie moglam sie dodzwonic do mamy.
Odebrala obca osoba i mowi ze czekaja na karetke dla mamy!
Nawet nie moge tam pojechac...ech ...super urodziny.
Czy ten caly shit sie kiedys skonczy?!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Odechcialo mi sie obiadu
Matko Boska! Dziś same jakieś niefajne wieści na tym forum, chyba sie wyloguje i wejdę za kilka dni jak się wszystko uspokoi. Współczuję, wiesz już co się stało??

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
A tu są te skarpetki Lamaze
Boszsz jakie cudne
Cytat:
Jezusie duży!! ja siebie nie umiem ocenić obiektywnie ale wydaje mi się, że mam sporo mniejszy od Ciebie!

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47053012]h4linka masz kwiatka za to, że nie tylko mi się nic nie chce Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke Brak słów dla mnie

A propo głupich pytań, to czy dziecku nie będzie za gorąco w body i pajacyku. Jak będzie miał wtedy na pleckach dwie warstwy to się nie zgrzeje? Ja mam raptem kilka par śpiochów i praktycznie same pajacyki. I dlatego zastanawiam się na kompletem body+pajacyk.

A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę?

Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie [/QUOTE]
ja mam tak samo, w ogóle nie wiem jak ja to maleństwo będę ubierać...najchętniej to bym moja od razu w sukienki ubierała bo tylko to wiem jak załozyć
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:09   #1899
neska1412
Raczkowanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47053012]h4linka masz kwiatka za to, że nie tylko mi się nic nie chce Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke Brak słów dla mnie

No ja właśnie też nie wiem. ale taki dzieciaczek to raczej dużo ciepła potrzebuje... Nie wiemm juz sama. Skończy sie na tym ze zabiore połowe ubranek
Stary 2014-06-26, 16:18   #1900
zVenus
Zakorzenienie

dziewczyny...
nie podoba mi się dzisiejszy "ton" naszego wątku...
większość ma jakieś problemy, jakieś wyniki nie bardzo, swędzenia, skurcze i inne dziadostwo, gadamy o badaniach to przytaczamy same złe prognozy typu nie macie badań tsh a to grozi tym i tym...a jak nie macie badań na toxo powtórzonych to może się stać to i to...normalnie można się załamać dziś...nie wiem czy tylko ja to tak odczuwam?
mam nadzieję, że to minie i zaczniemy znowu spokojnie pisac o fajnych sprawach. Ja wiem, że forum jest po to żeby się wygadać i sama to robię cały czas ale jakos ostatnio dużo gorszych wieści jest i jak to wszystko się skumuluje to ja normalnie nie mogę...chyba sie zrobiłam jakaś nadwrażliwa. Muszę chyba złapać dystans bo mi normalnie pikawa siadzie dzisiaj.
Sorry że sie skarże, mam nadzieję, że nie obrażam nikogo (ja sama się przecież żalę na forum i pisze o swoich obawach) tylko tyle sie dziś tego nazbierało a ja przeżywam to co sie dzieje u każdej a sama tez mam trochę zmartwień
Stary 2014-06-26, 16:23   #1901
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak wy się golicie.
Przecież to jakaś masakra. Wczoraj się nagimnastykowalam a i tak jak zobaczylam w lusterku fryz to normalnie Fanta ;-)
Masakra jakaś ja nie mam siły na takie wygibasy ;-)

zVenus zgadzam się z Tobą za dużo narzekamy .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:29   #1902
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Przecież to jakaś masakra. Wczoraj się nagimnastykowalam a i tak jak zobaczylam w lusterku fryz to normalnie Fanta ;-)

o jeju golenie to jakas zmora
juz nie moge sie dokladnie ogolic bo nie daje rady
teraz Tz bedzie musial mi pomagac bo nie moge sie teraz tak gimnastykowac w wannie jak wczesniej

Nasze szczescie
Stary 2014-06-26, 16:30   #1903
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

wiśnie mmmm zjadłabym

mi się śniło, że ja urodziłam i to dwójkę jakoś dziewczynke wcześniej a potem chłopaka (w odstepie teoretycznie jakiegoś roku..?) rodziłam w swoim łóżku w czasie snu, rano jak sie obudziłam to miałam zdjęcia takiego maluszka ach te sny..

kurde, na razie się za dużo nie zamartwiaj. Poczekaj na drugi wynik a nawet jak będzie pozytywny to przecież wszystko się leczy. Trzymam kciuki!! Oby było dobrze...

Matko Boska! Dziś same jakieś niefajne wieści na tym forum, chyba sie wyloguje i wejdę za kilka dni jak się wszystko uspokoi. Współczuję, wiesz już co się stało??

Boszsz jakie cudne

Jezusie duży!! ja siebie nie umiem ocenić obiektywnie ale wydaje mi się, że mam sporo mniejszy od Ciebie!

ja mam tak samo, w ogóle nie wiem jak ja to maleństwo będę ubierać...najchętniej to bym moja od razu w sukienki ubierała bo tylko to wiem jak załozyć
Właśnie kiecke jej włożysz i koniec, a młodemu to co? A jak się bluzki będą mu podwijać. Muszę pozaglądać na ulicy w wózki jak inne mamy ubierają swoje dzieci

Cytat:
dziewczyny...
nie podoba mi się dzisiejszy "ton" naszego wątku...
większość ma jakieś problemy, jakieś wyniki nie bardzo, swędzenia, skurcze i inne dziadostwo, gadamy o badaniach to przytaczamy same złe prognozy typu nie macie badań tsh a to grozi tym i tym...a jak nie macie badań na toxo powtórzonych to może się stać to i to...normalnie można się załamać dziś...nie wiem czy tylko ja to tak odczuwam?
mam nadzieję, że to minie i zaczniemy znowu spokojnie pisac o fajnych sprawach. Ja wiem, że forum jest po to żeby się wygadać i sama to robię cały czas ale jakos ostatnio dużo gorszych wieści jest i jak to wszystko się skumuluje to ja normalnie nie mogę...chyba sie zrobiłam jakaś nadwrażliwa. Muszę chyba złapać dystans bo mi normalnie pikawa siadzie dzisiaj.
Sorry że sie skarże, mam nadzieję, że nie obrażam nikogo (ja sama się przecież żalę na forum i pisze o swoich obawach) tylko tyle sie dziś tego nazbierało a ja przeżywam to co sie dzieje u każdej a sama tez mam trochę zmartwień
klask i:

Ja zauważyłam dzisiaj, że dziewczyny niepotrzebnie się nakręcają. Jeśli wasz lekarz do tej pory nie zrobił nic co by was nie zaniepokoiło, to może lepiej ostrożnie z negowaniem jego decyzji. Bo się okazuje, że niepotrzebnie się kłujecie i sprawdzacie swoją krew pod każdym możliwym kątem. Oczywiście nie neguje, jeżeli ktoś faktycznie ma wątpliwości do tego, jak was prowadzi lekarz, ale lepiej mieć trochę dystansu do tego co się na forum dzieje
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:32   #1904
h4linka
Zadomowienie

Dzięki za kwiatki, wolałabym dźwig, który mnie podniesie z tej kanapy.

Co do ubierania maluchów. Pamiętajcie, że w brzuchu jest temperatura 36 lub wyższa, (moje spanikowane 37 ) i jeśli nawet dla was na dworzu jest gorąco to nadal jest to powiedzmy 25-30 stopni i maluch nie jest przyzwyczajony do takiej temperatury a dodatkowo nie ma tyle tłuszczyku co my i naprawdę jest mu dużo chłodniej.

Body i kaftan można stosować zamiennie, różnica jest taka, że body trzyma pampersa i nie roluje się na plecach. Pajaca nie zakłada się na gołe plecki więc ten body/kaftan robi za podkoszulkę. Jak dzieciak się już przyzwyczai do temperatur i jest ciepło to kaftan można założyć na body jako cieniutką bluzę, tyle żeby nie wystawiać rączek na ostre słońce i wiatr. I odwrotnie jak masz kaftan i śpiochy/półśpiochy to narzucasz bluzę i tez jest dobrze. To jest zawsze wyczucie temperatury i pogody i odczuć młodego, mówi się, że na początku trzeba założyć mu o jedną warstwę więcej niż ubiera się samemu.

Poza tematem, poszła mi dzisiaj krew z nosa rano przy smarkaniu. Niby nie dużo i nic, ale płukałam już nos kilkukrotnie a nadal czuje zapach krwi, fee.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:33
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:36   #1905
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
aaa, przy swoim porodzie już myślałam, że coś przeoczyłam
Kurczę, współczuję, bo to niezły szok :/ dobrze, że teraz, a nie poźniej.

Odpoczywaj

ButterBear - tylko nie przesadź, żeby Hania się nie stała liskiem chytruskiem
Eh tam, mały chytrusek taki słodki troszkę chytrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Cytat:
Łoooo...kawał brzucha

Cytat:

wiśnie mmmm zjadłabym

No to może nie będzie alergikiem...Zobaczymy za kilka miesięcy jak ta teoria ma się do praktyki

Też lubię zbierać grzybki Już mam plan, że będę sobie we wrześniu spacerować z wózkiem i zbierać grzybki

Cytat:

Ja też wczoraj się tak gimnastykowałam...

Ej no, narzekamy, bo jesteśmy w 8/9 mcu ciąży to normalne. A to, że większość dziewczyn jest podatna, no cóz, to chyba normalne... Ale z drugiej strony, te którym coś dolega, chcą się wygadać - w tym też nie ma nic dziwnego

Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak któraś z Was jechała do szpitala na ktg, to ze skierowania lekarza, czy na własną rękę?

Pojawiły mi się w necie wyniki moczu i mam podniesione pH, ktoś wie, o czym to może świadczyć?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:38   #1906
neska1412
Raczkowanie

Ej dziewczyny nie przesadzajcie. Wydaję mi sie, że nikt tu nikogo nie straszy. Każda opisuje co sama miała i co jej lekarz powiedział. I wydaje mi się, ze jak ktoraś z nas ma jakieś wątpliowości, że jej lekarz tego nie zrobił to może sie u niego dowiedzieć tak?
A to, że nie piszemy tylko o ubrankach i innyc milych rzeczach to chyba kwestia tego, że jeszcze troche i będziemy sie rozpakowywać. A to jest czas w którym szyjki sie skracją, nasze ciała po 8 miesiacach sie buntują i wychodzą takie kwiatki. I nic na to nie poradzimy.
Stary 2014-06-26, 16:44   #1907
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tematem, poszła mi dzisiaj krew z nosa rano przy smarkaniu. Niby nie dużo i nic, ale płukałam już nos kilkukrotnie a nadal czuje zapach krwi, fee.
mi się non stop pojawia ale nie tylko w ciąży zawsze tak miałam że się smarkam z krwia...słabe naczynka czy coś w tym stylu. A w ciąży to chyba jeszcze bardziej naturalne b mamy dość mocno rozrzedzoną krew.
Cytat:

Ej no, narzekamy, bo jesteśmy w 8/9 mcu ciąży to normalne. A to, że większość dziewczyn jest podatna, no cóz, to chyba normalne... Ale z drugiej strony, te którym coś dolega, chcą się wygadać - w tym też nie ma nic dziwnego

Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak któraś z Was jechała do szpitala na ktg, to ze skierowania lekarza, czy na własną rękę?

Pojawiły mi się w necie wyniki moczu i mam podniesione pH, ktoś wie, o czym to może świadczyć?
ja kurde jeszcze nie miałam ktg...jestem na poczatklu 34tc a wizyte mam za trzy tygodnie! nawet nie wiem kiedy to ktg sie robi...

oj narzekamy narzekamy...pewnie że po to jest forum tylko że się tego tyle nazbierało, że aż strach.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Ej dziewczyny nie przesadzajcie. Wydaję mi sie, że nikt tu nikogo nie straszy. Każda opisuje co sama miała i co jej lekarz powiedział. I wydaje mi się, ze jak ktoraś z nas ma jakieś wątpliowości, że jej lekarz tego nie zrobił to może sie u niego dowiedzieć tak?
A to, że nie piszemy tylko o ubrankach i innyc milych rzeczach to chyba kwestia tego, że jeszcze troche i będziemy sie rozpakowywać. A to jest czas w którym szyjki sie skracją, nasze ciała po 8 miesiacach sie buntują i wychodzą takie kwiatki. I nic na to nie poradzimy.
niby tak...ale mnie to wszystko tak nakręca, że aż mam więcej skurczy
to też się wiąże z końcówką ciąży bo wcześniej nie byłam taka WRAŻLIWA
Stary 2014-06-26, 16:49   #1908
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, im bliżej porodu tym więcej każda ma wątpliwości i pytań. To nic innego jak nerwy i strach/stres przedporodowy. Ważne, żeby się nie nakręcać za bardzo, że jedna miała jakieś badanie a druga nie, pamiętajcie, że to tak jak z brzuchem, każda ma inny i swój własny.
Szyjki się skracają, skurcze powtarzają a brzuchy twardnieją, to taki okres ciąży.

Teraz tylko spokój Nas uratuje.. No i trzymanie nóg razem.
Stary 2014-06-26, 16:50   #1909
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

ja dostałam jakiś czas temu od chłopaka taka golarke https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...i-perfect.html
i jak dla mnie sprawdza się super mogę golic się na czuja i mój ogromny brzuch mi jakos bardzo nie przeszkadza

Cytat:
Dzięki za kwiatki, wolałabym dźwig, który mnie podniesie z tej kanapy.

Co do ubierania maluchów. Pamiętajcie, że w brzuchu jest temperatura 36 lub wyższa, (moje spanikowane 37 ) i jeśli nawet dla was na dworzu jest gorąco to nadal jest to powiedzmy 25-30 stopni i maluch nie jest przyzwyczajony do takiej temperatury a dodatkowo nie ma tyle tłuszczyku co my i naprawdę jest mu dużo chłodniej.

Body i kaftan można stosować zamiennie, różnica jest taka, że body trzyma pampersa i nie roluje się na plecach. Pajaca nie zakłada się na gołe plecki więc ten body/kaftan robi za podkoszulkę. Jak dzieciak się już przyzwyczai do temperatur i jest ciepło to kaftan można założyć na body jako cieniutką bluzę, tyle żeby nie wystawiać rączek na ostre słońce i wiatr. I odwrotnie jak masz kaftan i śpiochy/półśpiochy to narzucasz bluzę i tez jest dobrze. To jest zawsze wyczucie temperatury i pogody i odczuć młodego, mówi się, że na początku trzeba założyć mu o jedną warstwę więcej niż ubiera się samemu.

halinka ale już do pracy bo odleżyn się nabawisz od tej kanapy
Stary 2014-06-26, 16:50   #1910
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
mi się non stop pojawia ale nie tylko w ciąży zawsze tak miałam że się smarkam z krwia...słabe naczynka czy coś w tym stylu. A w ciąży to chyba jeszcze bardziej naturalne b mamy dość mocno rozrzedzoną krew.

ja kurde jeszcze nie miałam ktg...jestem na poczatklu 34tc a wizyte mam za trzy tygodnie! nawet nie wiem kiedy to ktg sie robi...

oj narzekamy narzekamy...pewnie że po to jest forum tylko że się tego tyle nazbierało, że aż strach.

niby tak...ale mnie to wszystko tak nakręca, że aż mam więcej skurczy
to też się wiąże z końcówką ciąży bo wcześniej nie byłam taka WRAŻLIWA
Mój lekarz nie zleca ktg w standardzie, przynajmniej jeszcze nie teraz...
Ale zastanawiałam się nad pojechaniem na ktg ze względu na pobolewanie brzucha ... ale nie wiem, jak to wyglądą. Pojade i co? Pewnie będą chcieli mnie zbadać, a tego bym wolała uniknąć
wiem, kombinuję....

No nazbierało się nam ostatnio, ale pomyśl jak tu spokojnie w porównaniu z lipcówkami. Tam co chwilę ktoś rodzi

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:51   #1911
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam sie z Toba
Forum po to jest zeby sie wygadac i mowic o swoich obawach i nie zawsze sa to dobre wiesci, niestety.

Wydaje mi sie ze do szpitala jedzie sie bez skierowania
ja tam zadnego nie potrzebowalam

a to nie oznacza ze masz jakas infekcje?
w sumie to sie nie znam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-26, 16:52   #1912
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
No nazbierało się nam ostatnio, ale pomyśl jak tu spokojnie w porównaniu z lipcówkami. Tam co chwilę ktoś rodzi
Stary 2014-06-26, 16:58   #1913
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz nie zleca ktg w standardzie, przynajmniej jeszcze nie teraz...
Ale zastanawiałam się nad pojechaniem na ktg ze względu na pobolewanie brzucha ... ale nie wiem, jak to wyglądą. Pojade i co? Pewnie będą chcieli mnie zbadać, a tego bym wolała uniknąć
wiem, kombinuję....

no właśnie sobie patrzyłam przedtem co tam u nich i 10 już rozpakowanych...to na prawdę duzo w porównaniu do nas
ale i na nas przyjdzie czas i to bardzo niedługo.
a z tym ph to wyszło ci że obojętne?
mi też tak ostatnio wyszło, jadłam żurawinę w tabsach i potem sie mocz zakwasil ale lekarka nie zwróciła nawet na to uwagi więc to chyba nic dziwnego...

zaczarowana - no pewnie że po to jest forum, ja tez to napisałam, tylko, że tyle się na m dziś uzbierało tematów że ja sie normalnie zestresowałam.i jeszcze to moje swędzenie doszło i normalnie sie gryże z myślami a brzuch mi sie robi twardy już 14raz dzisiaj (mam obsesję i liczę....)
Stary 2014-06-26, 17:00   #1914
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz tylko spokój Nas uratuje.. No i trzymanie nóg razem.
Dokladnie tylko spokoj nam pomoze

Nasze szczescie
Stary 2014-06-26, 17:00   #1915
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja po izbie. Nie zostałam w szpitalu, ale mam status pacjentki pod specjalnym nadzorem. Od teraz co tydzień stawiam się w szpitalu na ktg, mocz mam we wtorek powtórzyć, zagrożenia rzucawką nie ma. Jak kogoś wystraszyłam, to sorry. Pierwszy raz opisywałam, że coś się u mnie dzieje. Nie było moim celem straszenie was.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:04   #1916
pati1078
Rozeznanie

dziewczyny ale nie ma się co stresować i wyszukiwac u siebie objawow kazda ciaza jest inna i kazda ma jakies inne problemy
i zawsze po wizycie piszemy co u której zlego i dobrego a ze dzisiaj się tak skumulowalo kilka wizyt ,to tak wyszlo
Stary 2014-06-26, 17:06   #1917
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowana - no pewnie że po to jest forum, ja tez to napisałam, tylko, że tyle się na m dziś uzbierało tematów że ja sie normalnie zestresowałam.i jeszcze to moje swędzenie doszło i normalnie sie gryże z myślami a brzuch mi sie robi twardy już 14raz dzisiaj (mam obsesję i liczę....)
Ja po wczorajszej wizycie jestem niespokojna wszystkim sie martwie a przez to brzuch mi sie napina
staram sie nie nakrecac no ale to wiadomo silniejsze ode mnie
mama ciagle dzwoni widze ze sie martwi to samo Tz
mysla ze bede rodzila zaraz i to jeszcze wiekszy stres dla mnie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-26, 17:06   #1918
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
No ja mam to szczęście ,że dieta w zupełności wystarcza na początku miałam tyko problem z cukrami po śniadaniu ale dochodził mi tylko do 130 -135 i wystarczyło rozłożenie posiłku na dwa razy czasem nawet pozwolę sobie na jakieś grzeszki i nawet po nich cukry mam ok
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wiesz co do mnie nikt źle się nie odezwał, zarówno położne jak i lekarze bardzo mili. Nikt tam nie chce zrobić nikomu krzywdy, skoro uważają, że lewatywa jest konieczna to tak ma być.

no to powodzenia w kłóceniu się z personelem, nie wiem czy tak dobrze na tym wyjdziesz.
A ja sie zgadzam z Polly, trzeba znac swoje prawa. I nie mowie o kloceni sie tylko o asertywnym wyrazeniu tego co nam sie nalezy. Nie mozna zmuszac kobiety do lewatywy jesli nie chce, moze powiedziec i ma prawo. Czy trzeba sie klocic? Mi kazano lezec a czulam potrzebe chodzenia i nikt mi nie wyjasnil dlaczego 4 h mam non stop lezec? Wszyscy byli mili, ale tortura bylo dla mnie to lezenie. A mialam prawo chodzic.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:07   #1919
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja po izbie. Nie zostałam w szpitalu, ale mam status pacjentki pod specjalnym nadzorem. Od teraz co tydzień stawiam się w szpitalu na ktg, mocz mam we wtorek powtórzyć, zagrożenia rzucawką nie ma. Jak kogoś wystraszyłam, to sorry. Pierwszy raz opisywałam, że coś się u mnie dzieje. Nie było moim celem straszenie was.
kasiu niemasz za co przepraszać poto tu jesteśmy, fajnie ze nie musialas zostać w szpitalu trzymam kciuki żeby wyniki ci się poprawily
Stary 2014-06-26, 17:12   #1920
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie jestem niespokojna wszystkim sie martwie a przez to brzuch mi sie napina
staram sie nie nakrecac no ale to wiadomo silniejsze ode mnie
mama ciagle dzwoni widze ze sie martwi to samo Tz
mysla ze bede rodzila zaraz i to jeszcze wiekszy stres dla mnie

dokładnie to rozumiem, jak ja się dowiedziałam że mi się szyja skraca to mama na drugi dzień dzwoniła do mnie a ja akurat siedziałam na porcelanie...więc nie odebrałam. Dzwoniła na drugi telefon, no tez nie odebrałam i jak potem oddzwoniłam, to myślałam, że ona zawału dostanie...tak się bała że coś się stało...ale to z czasem mija mi tez troche przeszlo panikowanie ale musiało minąć odpowiednio dużo czasu, a tak szczerze to dopiero po wizycie sie uspokoiłam jak sie dowiedziałam, że jest lepiej niż było.
także i Ty musisz swoje odczekać niestety, nic na to nie pomaga stres jest silniejszy no chyba, że umiesz się tak na prawdę wyluzować...ja nie umiałam

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
no to dobrze.
teraz luz luz luz luz luz

na pewno wszystko jest i będzie ok!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości