|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
A chcialam Wam powiedziec, ze 3 dni temu spakowalam torbe do szpitala! Mam wszystkie rzeczy potrzebne dla siebie. Osobno przepakuje ubranka dla dzidziusia, bo do jednej wszystko nie wejdzie!!! Po urodzeniu maz mi dowiezie ubranka dla malego, wieksza ilosc pieluch, poduszke do karmienia itd.
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Loo ale masz duży brzuszek |
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I sie zastanawiam czy brać takie najlepsze. chciałam kupić całe zestawy nowe i piękne Ale u nas nie kąpią dzieci po porodzie. wycierają tylko i tak się zaczełam zastanawiać ze to w zasadzie szkoda tych nowych bo krew i ta maź to mogą sie poźniej nie nadawać. Cytat:
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo sama też taki mam
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
mi polozna powiedziała żeby wziasc takie najprostsze a te ladne zostawić w domu, ja myslalam żeby body z krótkim wziasc i na to pajacyk ewentualnie jakiś sweterek
|
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A chyba Wam nie pisałam, że w SR położna mówiła, żeby przygotować taki pakiecik pierwszych ubrań po porodzie. W rożek zawinąć ciuszki, w które chcemy, żeby dziecko było ubrane, wsadzić tam też pampersa, pieluszkę tetrową i flanelową. I mieć to na wierzchu torby. Jak dla mnie to fajny patent Wspominała, że często jak położna prosi tatusia o podanie rzeczy, żeby ubrać maluszka to zaczyna się panika i wywalanie całej zawartości torby
|
|
#1897 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke ![]() Cytat:
A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę? Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie |
||
|
|
|
#1898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dużyyyy
Cytat:
![]() grzybki ojjj lubie zbierać.. wiśnie mmmm zjadłabym ![]() mi się śniło, że ja urodziłam i to dwójkę jakoś dziewczynke wcześniej a potem chłopaka (w odstepie teoretycznie jakiegoś roku..?) rodziłam w swoim łóżku w czasie snu, rano jak sie obudziłam to miałam zdjęcia takiego maluszka ach te sny..![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47053012]h4linka Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke ![]() A propo głupich pytań, to czy dziecku nie będzie za gorąco w body i pajacyku. Jak będzie miał wtedy na pleckach dwie warstwy to się nie zgrzeje? Ja mam raptem kilka par śpiochów i praktycznie same pajacyki. I dlatego zastanawiam się na kompletem body+pajacyk. A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę? Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie ja mam tak samo, w ogóle nie wiem jak ja to maleństwo będę ubierać...najchętniej to bym moja od razu w sukienki ubierała bo tylko to wiem jak załozyć
|
|||||
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47053012]h4linka
Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke ![]() A propo głupich pytań, to czy dziecku nie będzie za gorąco w body i pajacyku. Jak będzie miał wtedy na pleckach dwie warstwy to się nie zgrzeje? Ja mam raptem kilka par śpiochów i praktycznie same pajacyki. I dlatego zastanawiam się na kompletem body+pajacyk. A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę? Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie No ja właśnie też nie wiem. ale taki dzieciaczek to raczej dużo ciepła potrzebuje... Nie wiemm juz sama. Skończy sie na tym ze zabiore połowe ubranek
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny...
nie podoba mi się dzisiejszy "ton" naszego wątku... większość ma jakieś problemy, jakieś wyniki nie bardzo, swędzenia, skurcze i inne dziadostwo, gadamy o badaniach to przytaczamy same złe prognozy typu nie macie badań tsh a to grozi tym i tym...a jak nie macie badań na toxo powtórzonych to może się stać to i to...normalnie można się załamać dziś...nie wiem czy tylko ja to tak odczuwam? mam nadzieję, że to minie i zaczniemy znowu spokojnie pisac o fajnych sprawach. Ja wiem, że forum jest po to żeby się wygadać i sama to robię cały czas ale jakos ostatnio dużo gorszych wieści jest i jak to wszystko się skumuluje to ja normalnie nie mogę...chyba sie zrobiłam jakaś nadwrażliwa. Muszę chyba złapać dystans bo mi normalnie pikawa siadzie dzisiaj. Sorry że sie skarże, mam nadzieję, że nie obrażam nikogo (ja sama się przecież żalę na forum i pisze o swoich obawach) tylko tyle sie dziś tego nazbierało a ja przeżywam to co sie dzieje u każdej a sama tez mam trochę zmartwień ![]()
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak wy się golicie.
Przecież to jakaś masakra. Wczoraj się nagimnastykowalam a i tak jak zobaczylam w lusterku fryz to normalnie Fanta ;-) Masakra jakaś ja nie mam siły na takie wygibasy ;-) zVenus zgadzam się z Tobą za dużo narzekamy . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie moge sie dokladnie ogolic bo nie daje rady teraz Tz bedzie musial mi pomagac bo nie moge sie teraz tak gimnastykowac w wannie jak wczesniej |
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja zauważyłam dzisiaj, że dziewczyny niepotrzebnie się nakręcają. Jeśli wasz lekarz do tej pory nie zrobił nic co by was nie zaniepokoiło, to może lepiej ostrożnie z negowaniem jego decyzji. Bo się okazuje, że niepotrzebnie się kłujecie i sprawdzacie swoją krew pod każdym możliwym kątem. Oczywiście nie neguje, jeżeli ktoś faktycznie ma wątpliwości do tego, jak was prowadzi lekarz, ale lepiej mieć trochę dystansu do tego co się na forum dzieje |
||
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47053012]h4linka
Boo ja doskonale wem co mam do zrobienia, tylko mi się nic nie chce. Mąż tyle w domu robi, kończy remont, a ja najchętniej myk na drzemke ![]() A propo głupich pytań, to czy dziecku nie będzie za gorąco w body i pajacyku. Jak będzie miał wtedy na pleckach dwie warstwy to się nie zgrzeje? Ja mam raptem kilka par śpiochów i praktycznie same pajacyki. I dlatego zastanawiam się na kompletem body+pajacyk. A wy macie pokupowane kaftaniki, albo takie bluzki zapinane. Nakupiłam, a teraz nie wiem do czego mu to zakładać. Też pod pajacyk mogę? Wyrodną matką będę i albo przegrzeje, albo zamarznie Dzięki za kwiatki, wolałabym dźwig, który mnie podniesie z tej kanapy. ![]() Co do ubierania maluchów. Pamiętajcie, że w brzuchu jest temperatura 36 lub wyższa, (moje spanikowane 37 ) i jeśli nawet dla was na dworzu jest gorąco to nadal jest to powiedzmy 25-30 stopni i maluch nie jest przyzwyczajony do takiej temperatury a dodatkowo nie ma tyle tłuszczyku co my i naprawdę jest mu dużo chłodniej.Body i kaftan można stosować zamiennie, różnica jest taka, że body trzyma pampersa i nie roluje się na plecach. Pajaca nie zakłada się na gołe plecki więc ten body/kaftan robi za podkoszulkę. Jak dzieciak się już przyzwyczai do temperatur i jest ciepło to kaftan można założyć na body jako cieniutką bluzę, tyle żeby nie wystawiać rączek na ostre słońce i wiatr. I odwrotnie jak masz kaftan i śpiochy/półśpiochy to narzucasz bluzę i tez jest dobrze. To jest zawsze wyczucie temperatury i pogody i odczuć młodego, mówi się, że na początku trzeba założyć mu o jedną warstwę więcej niż ubiera się samemu. Poza tematem, poszła mi dzisiaj krew z nosa rano przy smarkaniu. Niby nie dużo i nic, ale płukałam już nos kilkukrotnie a nadal czuje zapach krwi, fee. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-26 o 16:33 |
|
|
|
#1905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszkę chytrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też lubię zbierać grzybki Już mam plan, że będę sobie we wrześniu spacerować z wózkiem i zbierać grzybki ![]() Cytat:
![]() Ej no, narzekamy, bo jesteśmy w 8/9 mcu ciąży to normalne. A to, że większość dziewczyn jest podatna, no cóz, to chyba normalne... Ale z drugiej strony, te którym coś dolega, chcą się wygadać - w tym też nie ma nic dziwnego ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak któraś z Was jechała do szpitala na ktg, to ze skierowania lekarza, czy na własną rękę? Pojawiły mi się w necie wyniki moczu i mam podniesione pH, ktoś wie, o czym to może świadczyć? |
||||
|
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny nie przesadzajcie. Wydaję mi sie, że nikt tu nikogo nie straszy. Każda opisuje co sama miała i co jej lekarz powiedział. I wydaje mi się, ze jak ktoraś z nas ma jakieś wątpliowości, że jej lekarz tego nie zrobił to może sie u niego dowiedzieć tak?
A to, że nie piszemy tylko o ubrankach i innyc milych rzeczach to chyba kwestia tego, że jeszcze troche i będziemy sie rozpakowywać. A to jest czas w którym szyjki sie skracją, nasze ciała po 8 miesiacach sie buntują i wychodzą takie kwiatki. I nic na to nie poradzimy.
|
#1907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie tylko w ciąży zawsze tak miałam że się smarkam z krwia...słabe naczynka czy coś w tym stylu. A w ciąży to chyba jeszcze bardziej naturalne b mamy dość mocno rozrzedzoną krew.Cytat:
oj narzekamy narzekamy...pewnie że po to jest forum tylko że się tego tyle nazbierało, że aż strach. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() to też się wiąże z końcówką ciąży bo wcześniej nie byłam taka WRAŻLIWA ![]()
|
|||
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szyjki się skracają, skurcze powtarzają a brzuchy twardnieją, to taki okres ciąży. Teraz tylko spokój Nas uratuje..
|
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak dla mnie sprawdza się super mogę golic się na czuja i mój ogromny brzuch mi jakos bardzo nie przeszkadza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawiałam się nad pojechaniem na ktg ze względu na pobolewanie brzucha ... ale nie wiem, jak to wyglądą. Pojade i co? Pewnie będą chcieli mnie zbadać, a tego bym wolała uniknąć ![]() wiem, kombinuję.... No nazbierało się nam ostatnio, ale pomyśl jak tu spokojnie w porównaniu z lipcówkami. Tam co chwilę ktoś rodzi
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Forum po to jest zeby sie wygadac i mowic o swoich obawach i nie zawsze sa to dobre wiesci, niestety. Wydaje mi sie ze do szpitala jedzie sie bez skierowania ja tam zadnego nie potrzebowalam a to nie oznacza ze masz jakas infekcje? w sumie to sie nie znam
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale i na nas przyjdzie czas i to bardzo niedługo.a z tym ph to wyszło ci że obojętne? mi też tak ostatnio wyszło, jadłam żurawinę w tabsach i potem sie mocz zakwasil ale lekarka nie zwróciła nawet na to uwagi więc to chyba nic dziwnego...zaczarowana - no pewnie że po to jest forum, ja tez to napisałam, tylko, że tyle się na m dziś uzbierało tematów że ja sie normalnie zestresowałam.i jeszcze to moje swędzenie doszło i normalnie sie gryże z myślami a brzuch mi sie robi twardy już 14raz dzisiaj (mam obsesję i liczę....)
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie tylko spokoj nam pomoze
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po izbie. Nie zostałam w szpitalu, ale mam status pacjentki pod specjalnym nadzorem. Od teraz co tydzień stawiam się w szpitalu na ktg, mocz mam we wtorek powtórzyć, zagrożenia rzucawką nie ma. Jak kogoś wystraszyłam, to sorry. Pierwszy raz opisywałam, że coś się u mnie dzieje. Nie było moim celem straszenie was.
|
|
|
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ale nie ma się co stresować i wyszukiwac u siebie objawow kazda ciaza jest inna i kazda ma jakies inne problemy
i zawsze po wizycie piszemy co u której zlego i dobrego a ze dzisiaj się tak skumulowalo kilka wizyt ,to tak wyszlo |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie nie nakrecac no ale to wiadomo silniejsze ode mnie ![]() mama ciagle dzwoni widze ze sie martwi to samo Tz mysla ze bede rodzila zaraz i to jeszcze wiekszy stres dla mnie
|
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie to rozumiem, jak ja się dowiedziałam że mi się szyja skraca to mama na drugi dzień dzwoniła do mnie a ja akurat siedziałam na porcelanie...więc nie odebrałam. Dzwoniła na drugi telefon, no tez nie odebrałam i jak potem oddzwoniłam, to myślałam, że ona zawału dostanie...tak się bała że coś się stało...ale to z czasem mija mi tez troche przeszlo panikowanie ale musiało minąć odpowiednio dużo czasu, a tak szczerze to dopiero po wizycie sie uspokoiłam jak sie dowiedziałam, że jest lepiej niż było.także i Ty musisz swoje odczekać niestety, nic na to nie pomaga stres jest silniejszy no chyba, że umiesz się tak na prawdę wyluzować...ja nie umiałam ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
teraz luz luz luz luz luz na pewno wszystko jest i będzie ok! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Bo sama też taki mam

klask i:
to normalne. A to, że większość dziewczyn jest podatna, no cóz, to chyba normalne... Ale z drugiej strony, te którym coś dolega, chcą się wygadać - w tym też nie ma nic dziwnego