Scent Bar LIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 13:33   #661
aileenn
Mother of Cats

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
W temacie:
"Nanosząc zmiany i je akceptując pracowaliśmy na wersji dokumentu, która ostatnio była u Pana robiona dlatego jest tam param buła."

i wg tej samej osoby: akt notarialny ma numer repetytorium.

Osoba jest zatrudniona na stanowisku dyrektorskim
Przez "param bułę" poplułam monitor
Dyrektorskim? Osoba zapewne ma wiele zalet i cnót, ale znajomość własnego języka się do nich nie zalicza

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:53
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:37   #662
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Przez "param bułę" poplułam monitor
Dyrektorskim? Osoba zapewne ma wiele zalet i cnót, ale znajomość własnego języka na pewno się do nich nie zalicza
Evidemment
Dokładnie to jest "Dyrektor Działu Produktów i Strategii"
Stary 2014-06-27, 13:41   #663
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rzecznika burmistrza, który w oficjalnym ogłoszeniu pisze o spruchniałych drzewach, w ogóle pominę.
Na bank poszedł do szkoły jako 7latek

Żaaart żarcik totalny

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ja tez jestem wyczulona na ortografie, ale po prostu nie wiedizlam co ma akt notarialny, ale zapytalam i teraz juz wiem
Ja też jestem, i korzystając z okazji miałabym do Was tu obecnych prośbę. Wiem, że nikt nikomu nie zwraca uwagi na błąd ort bo chce być kulturalnym itp. Ale prosiłabym, jak ktoś u mnie zauważy błąd ort walcie od razu, prosto z mostu, bo ja lubię jak mnie ktoś poprawi i potem wiem. A ort jęz polskiego, że o stylistyce nie wspomnę jak siadła mi po studiach ang i zamiłowaniu do czyt po ang, tak nie wstała do dziś. A kiedyś nie robiłam żadnych błędów. Poza tym, są takie słówka, które są wieczną piętą achillesową, i do końca życia nie potrafimy się do poprawnej ich pisowni przyzwyczaić, zawsze piszemy źle.
Z tego miejsca kłania się "rzadko".

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Evidemment
No to pasuje - swtorzył nowy produkt wedle tylko jemu znanej strategii!

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-27 o 13:43
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:46   #664
golden_eye
Wtajemniczenie

UOTE=Spoora;47052874]
Czyjegoś nietopsza mi Twój nietopsz przypomina Kto odgadnie

Chciałabym Powiedzmy trochę hobbystycznie, trochę z ciekawości Blogi o ogrodach czasem czytam

Ja me tuje i inne iglaki kupiłam drożej No ale wiadomo klient chce taniej, Ty wydajesz sporo kasy na to i chcesz zarobić, oczywiste. Każdy chce jak najkorzystniej dla niego Może info by trzeba pisać - co się składa na taką tuję

Niii żadnym systemem. Multi Multi, z zamiarem wygrania 130 tysięcy No ale cóż trochę mniej mi się udało, 20 zł ino
Jaki jest więc sens grać Jak się tyle liczb trafia i g-wno wygrywa

Przy krzewach?
[/QUOTE]
1. mam nadzieję, że nie Twojego bo jak tak to współczuję również
2. ogród to przyjemność w prowadzeniu, każdy krzaczek znasz niemal z imienia, wizualnie tez pięknie, a szkółka to już masowa produkcja, mało przyjemności i estetyki a duuużo roboty w makro skali przez co lekko brzydnie i stresu, jak przy każdym byznesie. nie da się porównać pracy tu i tu trzebaby to przeżyć na własnej skórze chociaż sezon żeby zobaczyć przekrój prac od wiosny do jesieni podobne w kilku miejscach ogólnych, ale przy wielkiej skali czegokolwiek robi się to, czego przy mini skali nie trzeba i takich robót jest dużo.
ale mimo wszystko nadal chcę mieć swój ogród i tak sobie grzebać dla siebie a za ogrodem tunele i robota
3. rozpiska też tu niewiele da bo ludzia to nie interesuje, mój wkład w wyhodowanie rośliny. zresztą tego też się nie da uśrednić. są rośliny, które w ciągu sezonu rosną, wysadzone jako ukorzenione sadzonki w marcu do doniczek, w czerwcu nadają się do handlu i idą za 10 - 15 zł. a są takie (np. iglaki wszystkie), które - biorąc sadzonki od szkółek lub robiąc je samemu - trzeba hodować 3-5 lat zanim będą na tyle duże, żeby się do handlu nadawać i te również idą za 10 - góra 12 zł, bo więcej nikt za iglaka na rynku czy giełdzie nie zapłaci. porównaj teraz ilość pracy i innych środków włożonych w wyhodowanie obu - i kasę jaką za to dostajesz i gdyby dać rozpiskę tu i tu to kto zapłaci za pierwszą roślinę 10 zł skoro iglak hodowany 4 lata kosztuje tyle samo? a ceny dyktuje rynek po prostu
ofc przy iglakach można iść w sadzenie do gruntu, masz te 4 lata w doopie doniczki i codzienne podlewanie, lepiej rosną bo miejsca więcej niż w doniczce ale przy sprzedaży kopany iglak pada prędko, zdarza się b.często że taki iglak sprzedawany wiosną tak naprawdę kopany był jesienią i przeleżał zimę w kopcach a potem pretensje bo kupiłem iglaka i mi zdech. ale pani on bez doniczki był kopany. i nieważne że ja takich nie sprzedaję. gość przychodzi do mnie bo ja stoję z krzakami swoimi a tego handlarza co mu padło sprzedał już dawno nie ma. ale to ja pretensji wysłucham i jeszcze żądania zwrotu kasy bo my wszyscy jedne złodzieje jesteśmy i za gówno pieniędzy chcemy

takie refleksje luźne, dopra nie będę zanudzać bo to nie ten wontek

sensu w żadnej grze nie ma, grasz dla przyjemności i ojtam czasem raz na milion prób coś wygrasz ktoś to ładnie nazwał podatkiem od szczęścia

przy krzewach niii... ja w bloku mieszkam robo chuopa ale że pomagam robić to czego on nie bardzo umie, to procent od zapłaty mam papierkowa robota

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1. o dzięki Ci Boska Kobieto Mądra zapiszę se co i jak i popaczam jak co wygląda fiołki mam gdzie indziej , róże tam za wuja nie rosną bluszczu małż nie trawi a na goździki mówi siano ale z reszty coś pewnie przemycę
2.łomatko wspólczuje z całego serca , chyba bym kogoś zabiła w takim układzie
3.

słusznie prawisz , ale należysz do mniejszości - dla Ciebie nauka dida podstawowego surwajwalu oraz obserwacja i ocena możliwości to rzecz oczywista , ale dla większości nie - wychowywać ma przedszkole i panie w przedszkolu/szkole mają obowiązek wszystko zrobić , bo dziecina się przemęczać i stresować nie może a potem przychodzi moment pierwszej konfrontacji z rzeczywistośćią takiego dida co się nim wszyscy w domu zachwycali jak byleco zrobił albo i nie zrobił , za sam fakt istnienia , i skarpetki mu wkładali - i dopiero jest dramat bo did sobie nie radzi i oczywiście szkoła winna albo przedszkole ,wszyscy tylko nie ci , co powinni a did niczego nie nauczon tylko przyzwyczajon do odbierania gromadnych hołdów i to się robi prawdziwa tragedia .
No i nadmiar wolności - ograniczenie możliwości wychowawczych placówki to swoją drogą osobny kfiatek - uczniowie 18-letni piszący sobie sami zwolnienia ze szkoły
.
1. no masz zafstydziłam siem :0 wynalazłam takie najpopularniejsze i łatwo dostępne ja z Twojej wiedzy też korzystałam i pewnie skorzystam jeszcze więc chociaż tak się odpłacę
2. niemal bez przerwy mam na to ochotę ale za zbiorowe morderstwo żaden sąd mnie nie uniewinni nawet w takiej sytuacji
3. no dla mnie to dziwne jest że mamy teraz wymagają od pani w przedszkolu, żeby nauczyła dziecko np. wiązania butów. szkoła ma uczyć matematyki polskiego itp. a nie podstawowych czynności życiowych dookołasiebie ale to też nie jest tak, że jestem przeciwna wysyłaniu 5-6 latków do szkoły. niech idą, ale niech idą przygotowane chociaż w domu do tego. nie ksiemżniczki mamusi i królewicze babci które styczność z długopisem i czytanką mają dopiero w przedszkolu nie wspominając o nieszczęsnych butach albo w ogóle z innymi dziećmi, na zasadzie współpracy z grupą, zabawy, ustępowania czasem
to też nie tak że mam dziecia i od razu mam inne zdanie. nie. ale chciałabym mieć w tej decyzji swój udział

boszszsz jak to jest że piszę posta od rana
zapomniałam co chciałam rano napisać więc tylko
Stary 2014-06-27, 13:53   #665
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Na bank poszedł do szkoły jako 7latek

Żaaart żarcik totalny
I każdą klasę powtarzał po dwa lata z rzędu

A tak w ogóle to chciałam podziękować za ciepłe przyjęcie
Stary 2014-06-27, 13:56   #666
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Evidemment
Czyli marketingowiec. Brrrrr - najgorsze bełkoty, jakie miałam nieszczęście czytać, wychodziły spod ręki speców od marketingu

Cytat:
No to pasuje - swtorzył nowy produkt wedle tylko jemu znanej strategii!

Uciekam do pracy - nijak nie chce się sama zrobić, muszę jej pomóc

Stary 2014-06-27, 14:03   #667
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Red, Maja
Jak tak Was czytam, to tylko mocniej się utwierdzam w przekonaniu ,ze mam cudownych i i bardzo otwartch rodzicow. I w poważnych sprawach i w duperelach.
Mimo że mieszkam z nimi nie wtrącaja się, czasem wyrażą swoją opinię czy probuja doradzić, ale i tak głowna decyzja dotycząca mojego życia nalezy do mnie, bo to moje życie, [pierdoły typu wydawania pierdyliarda kasy na odzywki, szmaty czy mazidła twarzowe nie komentuja, mimo że w lazience az ciasno od tego), czasem coś tam probują po swojemu ale krótkie - jestem dorosła i nie jestem toba, i nie życzę sobie...ucina wszelkie proby dyskusji..
Mało tego, tato jak mam na oko trochę więcej niż zawsze na wadze, mówi mi żebym zgubiła te 2 - 3 kg bo jak m dojdzie do + 5 to on nie zniesie, bo wszystkich bedę dietetycznym żarciem katować i marudzić
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:15   #668
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Białe - no jak sama piszesz, straszne To jest takie wieczne patronizing, traktowanie protekcjonalnie.
Ja bym rzekła, że raczej dziwny żal do innych, że próbują coś zmienić zamiast jak sierota boża siedzieć i czekać na śmierć. Zazdrość? Dogada i poczuje się lepiej jeśli ktoś przez to zwątpi?

Cytat:
Masz świadomość, co Ci się w niej nie podoba i jakie reakcje wywołuje takie zachowanie. Nie sądzę, żebyś się upodobniła, skoro Cię trzepie na samą myśl o zachowywaniu/myśleniu w ten sposób.

Choć przyznaję, że sposoby na "radzenie sobie z życiem" podpatrzone u rodziców bywają kuszące

A propos szkół, dorzucę ciekawostkę: szkoły Jobsa.
1. walczę z tym choć w temacie pracy i samoakceptacji poległam
2.
3. ciekawa rzecz, sama myślałam o tym, że powinni oswajać didy z informatyką i zamienić zwykłe zeszyty na komputery. Pewnie w przyszłości to będzie normą.
Ciekawe czy w szkole Jobsa uda im się zapanować nad dzieciakami i czy będą chciały tam siedzieć.

Cytat:
W temacie:
"Nanosząc zmiany i je akceptując pracowaliśmy na wersji dokumentu, która ostatnio była u Pana robiona dlatego jest tam param buła."

Cytat:
Chyba ze to ma ukształtować dojrzałych mężczyzn, którzy będą w dorosłym życiu doceniali trud jaki kobieta podejmuje chodząc w szpilkach

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
(...) czasem coś tam probują po swojemu ale krótkie - jestem dorosła i nie jestem toba, i nie życzę sobie...ucina wszelkie proby dyskusji..
Łoo, tak bym nie powiedziała bo pewnie byłby płacz i obraza. Chociaż nie wiem, nie próbowałam, wolę zlewać takie teksty i nie dobijać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:38   #669
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
przy krzewach niii... ja w bloku mieszkam robo chuopa ale że pomagam robić to czego on nie bardzo umie, to procent od zapłaty mam papierkowa robota
Z taką pasją To teraz rozumiem Twój ból Choć nie! nawet nie zdaję sobie sprawy z tego jak bardzo czujesz się uwiązana.

Ja bloków nienawidziłam całą sobą, no ale nie mam przywiązania do ziemi, z roślinami łączy mnie tylko to że uwielbiam być w ich otoczeniu i na nie patrzeć Leżeć, wąchać paczeć i sie napawać. Ale ktoś inny sie nimi zajmuje. Niemniej cudowna pasja, ciężka, trudna miłość.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja bym rzekła, że raczej dziwny żal do innych, że próbują coś zmienić zamiast jak sierota boża siedzieć i czekać na śmierć. Zazdrość? Dogada i poczuje się lepiej jeśli ktoś przez to zwątpi?

Łoo, tak bym nie powiedziała bo pewnie byłby płacz i obraza. Chociaż nie wiem, nie próbowałam, wolę zlewać takie teksty i nie dobijać.
1. Pewnie masz rację. Wiadomo że najbardziej kopią zakompleksieni

2. Przeczytaj siebie. boisz się bo ...mamusia się popłacze Nieźle Cię szantażem emocjonalnym ustawiła
Stary 2014-06-27, 14:53   #670
Parabelka
Panaroja

snad odkurzaczowania *
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy do końca się rozumiemy .Nie chodzi mi o ogólną dojrzałość o której piszesz czyli np samoobsługa itp .Chodzi mi o dojrzałość układu nerwowego który u dzieci jest jak wiemy niedojrzały a rok czy dwa różnicy w jego dojrzewaniu to naprawdę wiele.Chodzi mi głównie o mechanizmy np hamowania, odbierania świata związany z fizjologiczną tegoż strukturą. Oczywiście zgadza się że dziecko wszystkiego się uczy i dzięki temu rozwija się i dojrzewa również i układ nerwowy. Posłużę się jaskrawym XIX wiecznym przykładem . W tamtych czasach trening czystości rozpoczynał się w wieku 10 miesięcy. Zupełna bzdura prawda ?
Wtedy ludziom wydawało się słuszne ale to były wymagania przerastające poziom rozwoju dziecka... I tak jest z reformą szkolnictwa w Polsce ...
A skoro tak jest nie widzę konieczności wrzucania dzieci w cuś takiego...
Nie jestem przeciwna wcześniejszemu posyłaniu dzieci do szkoły jestem przeciwna posyłaniu 6 cio latków do szkoły w Polce w takim wydaniu jakie jest obecnie
ha , i tu się z tobą nie zgodzę , trening czystości rozpoczynano w wieku 10 miesięcy do czasu pojawienia się pampersów jak matka musiała sto razy dziennie prać pieluchy to była w stanie dokonać każdego cudu , żeby wreszcie przestać i jakoś didom wcale na złe nie wychodziło , że jako dwulatki same siadały na nocnik , a nie jak teraz , ze trzy a czasem 4-latki ganiają w pampersach i walą wszystko w majtki , ajk sa bez pampersa , bo do przedszkola powino iść dziecko z opanowanym treningiem czystości , czyli bez pieluch , więc idzi ebez pieluch , ale radośnie wali tam gdzie stoi , bo właśnie zostało wyjęte z pieluch i nigdy nie siadało na nocnik ja byłam nocnikowana od momentu , kiedy samodzielnie zaczęłam siedzieć i mój brat takoż i jakoś krzywdy z tego powodu nie doznaliśmy
co do mechanizmów - mechanizmy fizjologiczne u zdrowego normalnego 6-latka są dostatecznie wykształcone , żeby mógł iść do szkoły , natomiast może szwankować otoczka społeczno-socjalna - i to w 99% przypadków jest wina wychowania domowego a raczej jego braku .
Cytat:

Zatem sam fakt posiadania dziecka nie zawsze oznacza właściwe oszacowanie jego szans. Najczęściej wówczas włącza się u rodzica strach, lęk, tzw piecza, oraz wygoda - bo łatwiej po pracy odebrać z zerówki Podkreślam - nie zawsze. Jako przykład - nawięcej rozanielonych rodziców stawało w kolejce do bezdzietnych nauczycielek z peanami na temat jak to dziecko przy "nas" kwitnie, jaka poprawa, jak się zaczęło uczyć, jakie podjarane i w ogóle. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo ja i przyjaciółka nie należymy do fanów dzieci ale kurcze chyba mamy do nich większy szacun i one to czują? Chyba dlatego że traktujemy je poważnie? Nie wiem, już się nie dowiem, bo juz nie praktykuję.

Nie zgłębiłam tematu, chyba jednak na ten moment nie. Natomiast 4latki w dzisiejszych czasach tak uczestniczą w dorosłym życiu, liczą, wiedzą co to pieniądz i jaką ma wartość, uczą się obcych języków, no słowem chłoną jak gąbka, ale czy akurat koneicznie w szkole? Chyba nie, choć jak widać są kraje gdzie się to sprawdza.
1. wg mnie wygląda to tak , że matka chce instynktownie zatrzymać dziecko jak najdłużej przy sobie , chcąc je ochronić przed złym światem i to jest całkowicie zrozumiałe działanie instynktu , natomiast obiektywnie rzecz biorąc , dla dobra dziecka , musi ono w pewnym momencie zacząć nabywać umiejętności i się socjalizować ,żeby nie wyrosnąć na kalekę społeczną a na dorosłego dojrzałego samowystarczalnego człowieka , co łatwiej jest wyartykułować osobom niezaangażowanym bezpośrednio uczuciowo ostatecznie edukacja didó - jaka by nie była - od ładnych paruset lat - w naszym kręgu kulturowym - zaczyna/ła się w wieku ok.6 lat , czyli jest to empirycznie stwierdzony najlepszy wiek , post factum poparty badaniami naukowymi
2.czasem strach słuchać , czym 4-latki nasiąkają w domu , zwłaszcza w takim , gdzie rodzice stosują "partnerskie" wychowanie jakie kurde partnerstwo między człowieczkiem , który dopiero się nauczył chodzić i jeszcze nie umie dobrze ująć w słowa tego co myśli , a dorosłym człowiekiem , który tego małego ma wychować i się nim opiekować

Cytat:

Dzięki TŻtowi przynajmniej nie boję się kredytów, kupna/sprzedaży mieszkań, spraw remontowych i sprawy wyjazdowe traktuję jako "jakoś to będzie". Ona jeśli chodzi o wyjazdy ma podejście "potrujemy się jagodami, potopimy w stawie, spadnie na nas samolot, siedźmy lepiej w domu". Więc sama nigdzie nie jeździ, zresztą znalazłaby milion powodów żeby nie jechać z ugotowaniem w czwartek obiadu na czele - bo bez tego dziadek umrze z głodu a przecież sobie nie odgrzeje bo... bo nie.
Zmieniając ciut temat tak samo dobija mnie kwestia dbania o siebie. Niechętnie patrzy na moje odżywki włosowe, hydrolaty: "po co ci to, i tak piękniejsza nie będziesz tylko kasę wydajesz. Lepiej utyj na twarzy i się opal bo straszysz ludzi a nie się smarujesz byle goownem. Od tego masz krosty!" Taa
O czym to ja... No że chciałam jej dzisiaj coś doradzić, jakieś konto prestiżowe zasugerować, zmianę banku z takiego gdzie dają pół procenta... Wspomina często o przeprowadzce gdzieś tu bliżej co i mi byłoby na rękę ale jednak nie da się pogadać bo chciałaby ale pierdylion powodów, dla których nie ma sensu próbować cos zmienić.
Straszne.
Redzia , mnie to wygląda na stan okołodepresyjny , spróbuj namówić Mam na wizytę u dochtora , co ?

Cytat:
Przepszam Baru, ale muszę. Cytacik z przerabianego tekstu:
"Do dziś wieś spełnia rolę miejsca wypoczynku dla Gdańszczan, którzy od czasów powojennych wypoczywają w ośrodkach wypoczynkowych"

Edit:
I jeszcze jeden:
"K
ościół z 1903 r., obecnie kaplica cmentarna. Wewnątrz znajdują się cenne organy"
:hahaha : na pewno tam są cenne organy , aczkolwiek nadgryzione zębem czasu i nie do wykorzystania
Cytat:

A propos szkół, dorzucę ciekawostkę: szkoły Jobsa.
jakoś nieciekawie mi to wygląda pisanie ręczne bardzo usprawnia funkcjonowanie mózgu , barany z tego mogą wyjść

Cytat:
W temacie:

kocham param bułę a skąd wiesz , może akt miał ten sam numer co repetytorium , z którego derechtor się nauczał a może to tta sama osoba , co niegdyś w sejmie mówiła o otwarciu puszki z Pandorą albo co najmniej bliski krewny ?

Cytat:
Nie, to ja przepraszam. Ale jestem przeczulona na punkcie ortografii i gramatyki języka polskiego, a jeśli jeszcze na dodatek taka osoba pracuje jako dyrektor....

Rzecznika burmistrza, który w oficjalnym ogłoszeniu pisze o spruchniałych drzewach, w ogóle pominę.
i słusznie , bo takie drzewa trzeba usunąć a nie o nich pisać

Cytat:
1. no masz zafstydziłam siem :0 wynalazłam takie najpopularniejsze i łatwo dostępne ja z Twojej wiedzy też korzystałam i pewnie skorzystam jeszcze więc chociaż tak się odpłacę
2. niemal bez przerwy mam na to ochotę ale za zbiorowe morderstwo żaden sąd mnie nie uniewinni nawet w takiej sytuacji
3. no dla mnie to dziwne jest że mamy teraz wymagają od pani w przedszkolu, żeby nauczyła dziecko np. wiązania butów. szkoła ma uczyć matematyki polskiego itp. a nie podstawowych czynności życiowych dookołasiebie ale to też nie jest tak, że jestem przeciwna wysyłaniu 5-6 latków do szkoły. niech idą, ale niech idą przygotowane chociaż w domu do tego. nie ksiemżniczki mamusi i królewicze babci które styczność z długopisem i czytanką mają dopiero w przedszkolu nie wspominając o nieszczęsnych butach albo w ogóle z innymi dziećmi, na zasadzie współpracy z grupą, zabawy, ustępowania czasem
to też nie tak że mam dziecia i od razu mam inne zdanie. nie. ale chciałabym mieć w tej decyzji swój udział
1.no so Ty , dla mnie to czarna magia
2. trzymaj sie wersji że to w afekcie
3.no , ile razy słyszę , "mam nadzieję że jak pójdzie do przedszkola to go tam wychowają" i jakież zdziwione oczy mają , gdy mówię , że przedszkole jest placówką edukacyjną , nie wychowawczą i dziecko musi iść do przedszkola wychowane i zsocjalizowane

*odkurzaczowanie - kompulsywne wchłanianie absolutnie wszystkiego jadalnego co się na swojej drodze napotka

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:02   #671
golden_eye
Wtajemniczenie

Rejcz szczerze to czuję się jak taka roślinka wyrwana z pola i posadzona prosto na goły beton nie mój klimat. ale że sama sobie to zrobiłam ...

dobra spadam do roboty chociaż poudawać zainteresowanie ową, bo chuop zaraz wróci i będzie memrał że nic nie zrobiłam
a weekend się ciekawy kroi
Stary 2014-06-27, 15:11   #672
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
kocham param bułę a skąd wiesz , może akt miał ten sam numer co repetytorium , z którego derechtor się nauczał a może to tta sama osoba , co niegdyś w sejmie mówiła o otwarciu puszki z Pandorą albo co najmniej bliski krewny ?
Nie wiem, z kim ona jest spokrewniona, ale - jak to ktoś ładnie ujął - iloraz inteligencji ma nie większy od rozmiaru buta.

I pozwolę sobie się wypowiedzieć w kwestii wychowania i edukacji, mimo ze jestem jednostka bezdzietną i rozmnażać się nie planuję.

Jak sobie przypomnę czasy prehistoryczne, kiedy to osobiście chodziłam do przedszkola, to pamiętam głównie jedno: że sadzano mnie na środku sali z książeczką i czytałam grupie bajki, a panie się radośnie zajmowały samymi sobą. Jedną taką książeczkę mi ukradły, co im pamiętam do dziś no, ale wtedy się dzieci jakoś chyba mniej sadzało przed telewizorem / komputerem dla się tego spokoju....
Stary 2014-06-27, 15:42   #673
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Red, Maja
Jak tak Was czytam, to tylko mocniej się utwierdzam w przekonaniu ,ze mam cudownych i i bardzo otwartch rodzicow. I w poważnych sprawach i w duperelach.
Mimo że mieszkam z nimi nie wtrącaja się, czasem wyrażą swoją opinię czy probuja doradzić, ale i tak głowna decyzja dotycząca mojego życia nalezy do mnie, bo to moje życie, [pierdoły typu wydawania pierdyliarda kasy na odzywki, szmaty czy mazidła twarzowe nie komentuja, mimo że w lazience az ciasno od tego), czasem coś tam probują po swojemu ale krótkie - jestem dorosła i nie jestem toba, i nie życzę sobie...ucina wszelkie proby dyskusji..
Mało tego, tato jak mam na oko trochę więcej niż zawsze na wadze, mówi mi żebym zgubiła te 2 - 3 kg bo jak m dojdzie do + 5 to on nie zniesie, bo wszystkich bedę dietetycznym żarciem katować i marudzić
zazdroszczę rodziców
Cytat:
u mnie dochodzi jeszcze wsiowy wstręt przed wszelkim postępem i wychylaniem się z tłumu
Cytat:
snad odkurzaczowania *
oj biedactwo, pms?

też bym coś zjadła, a nie mam szefowa nagotowała obiadu, że aż w sklepie pachnie i mnie skręca - cały tydzień nie jadłam nic na ciepło, jak wracam do domu, to tylko szklanka mleka, kąpiel i spać
A jutro wyjątkowo też do roboty
Cytat:
jakoś nieciekawie mi to wygląda pisanie ręczne bardzo usprawnia funkcjonowanie mózgu , barany z tego mogą wyjść
o ironio losu! kiedys to biedota na dokumentach podpisywała się krzyżykiem

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-06-27 o 15:49
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:56   #674
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Przeczytaj siebie. boisz się bo ...mamusia się popłacze Nieźle Cię szantażem emocjonalnym ustawiła
Taa Ale ma cienszkie życie z dziadkiem to nie będę jej dobijać.

Parabelko, a gdzie tam, nie ma szans.

Cytat:
Jedną taką książeczkę mi ukradły, co im pamiętam do dziś
Zaplanuj zemstę po latach!

Stary 2014-06-27, 16:09   #675
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
A no właśnie śmiać mi się chciało jak rozwiązywałam z małą równanie z jedną niewiadomą... W II klasie, nie byłam w stanie wytłumaczyć jej co to jest ta niewiadoma bo pod zadaniem myły rysunki i po co cokolwiek liczyć jak można to policzyć na obrazku ... Może mnie pamięć myli ale ja miałam takie zadania w połowie czy pod koniec III klasy...

Posłużę się jaskrawym XIX wiecznym przykładem . W tamtych czasach trening czystości rozpoczynał się w wieku 10 miesięcy. Zupełna bzdura prawda ?
1. ja pamietam, że nam pani w ramach ciekawostki pokazał równania z jedną niewiadomą na ostatniej lekcji matematyki w 1 klasie, i nie wydało się to nam jakieś skąplikowane i nie, nie w postaci obrazków, tylko normalnie na tablicy coś w stylu 2 + x = 3

2. ja wiem czy taka bzdura np. ja - nie to, że pamiętam - ale wynika z jednej opowieści, że z nocnika korzystałam jak miałam pomiędzy rokiem a półtora...

Cytat:
Wielka klapa, bo o ile ustawa "śmieciowa" jak się okazała klapą to tracimy tylko nerwy i pieniądze, a tak stracą dzieci, i chyba dlatego to taki drażliwy temat.
nie tylko dzieci, wszyscy my, bo będziemy wśród tych dzieci funkcjonować

Cytat:
Jak rezo, co takiego diagnozujesz? Jeśli of kors można wiedzieć, bo to przecież prywatna sprawa.

3. Piszę o tym co wiem głównie z info od koleżanek tam pracującyh oraz rodzin tam mieszkającyhc, a mianowicie przede wszystkim w Irlandii, Anglii, Holandii. Ogólne clue jest takie, że tam szkoły, system nauczania jest szyty na miarę wieku dzieci jakie przyjmuje, w Holandii bodajże od 4 . Jasne że inne kraje = inne kultury, inna polityka społeczna, ogólnie polityka, gospodarka. Ale jedno wynika z drugiego, jedno drugie napędza. Wszak to jak kształcimy obywateli taki mamy kraj. W czym są lepsze? Zapewne w tym, że dostosowują nauczanie szkolne, do realiów. Praktycznie przygotowują do życia. nie twierdzę, że są perfekcyjne, ale szkoła poniekąd stara się odzwierciedlać w swych treściach nauczania potrzeby rynku, społeczne etc. Nacisk jest na to by był jaknajmniejszy rozdzwięk między szkoła - życie. Mało zadań domowych - co dla nas jest dziwne, w sumie, sama uważałam że jednak samodzielne utrwalanie umiejętności to świetna sprawa, ale mało nie znaczy zero, może właśnie im starcza. To są of kors różne systemy, których szczegółowo nie prześwietliłam. Anglia od lat "produkuje" społeczeństwo robotnicze zatem dzieci zdobią torty miast stawać się milionem bezrobotnych ajnsztajnów. No słowem, co kraj to inna polityka. Nie ma jednak bulwersu na tle biedny mały 6latek jak on sobie poradzi w szkole. Może nie ma strachu przed szkołą? Coś jeszcze pisałam w poprzednim poście ale mi uleciało
1. rezo głowy, diagnozuję tego esema ciągle opis za tydzień, ciekawa jestem co wyjdzie
w dodatku okazało się, że to badanie z pumeksem we włosach będę musiała powtórzyć bo nie wyszło tak więc w sierpniu udaję się na kolejną godzinkę relaksu w szpitalu na miękkim materacu i podusi

2. dzięki co do Holandii się nie wypowiem, ale nasz szkocki native ubolewa nad brytyjską edukacją zresztą amerykański tak samo ubolewa nad amerykańską choć może nie tyle w kontekście dostosowania technicznego szkół, a społeczeństwa jakie ta edukacja produkuje.. np. nie ma miliona bezrobotnych ajnsztajnów, za to jest milion bezrobotnych ciągnących latami na zasiłku i kartkach na jedzenie - przy tym się oczywiście rozmnażają i takie zachowanie społeczne dziedziczy następne pokolenie jeśli to ma być praktyczna nauka życia...

acha, co do tych biednych małych 6-latków i tego całego roku różnicy - czego nie do końca rozumiem - przecież wśród dzieci z jednego rocznika może być rok różnicy - weźmy dziecko z 1 stycznia i 30 grudnia, przecież im jest bliżej do większości dzieci z rocznika wyżej i niżej niż do siebie.

Cytat:
Narzeknę se..
Red, brzmi jakby trzeba było skorzystać z pomocy lekarza...

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
gorzej - gender....

chłopcy mieli gorzej, bo mieli przyspieszony kurs chodzenia w szpilkach >10 cm do sukienki...
Cytat:
Kurcze zawsze mam ochotę zapytać dlaczego ???
No ale to pono temat rzeka, więc nie drążę.

Tzn zamysł rozumiem ale wykon

Chyba ze to ma ukształtować dojrzałych mężczyzn, którzy będą w dorosłym życiu doceniali trud jaki kobieta podejmuje chodząc w szpilkach
tak samo nie rozumiem, dlaczego takie coś i po co

Cytat:
W temacie:

param buła cudna

Cytat:
Nie, to ja przepraszam. Ale jestem przeczulona na punkcie ortografii i gramatyki języka polskiego, a jeśli jeszcze na dodatek taka osoba pracuje jako dyrektor....
.
iii, dyrektor nie musi być polonistą, musi mieć tylko dobrą asystentkę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:14   #676
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Buuu, kiedy tego przedszkola zlikwidowali

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
param buła cudna

iii, dyrektor nie musi być polonistą, musi mieć tylko dobrą asystentkę
Wszyscy moi znajomi mają z niej dziki ubaw

I bardzo serdecznie proszę nie mówić mi o posiadaniu dobrej asystentki, bo ostatnio jasnowidzenie mi siada, a w tym zawodzie to podstawa
Stary 2014-06-27, 16:17   #677
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
ewolucja

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
I bardzo serdecznie proszę nie mówić mi o posiadaniu dobrej asystentki, bo ostatnio jasnowidzenie mi siada, a w tym zawodzie to podstawa
wiem coś o tym
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:27   #678
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
acha, co do tych biednych małych 6-latków i tego całego roku różnicy - czego nie do końca rozumiem - przecież wśród dzieci z jednego rocznika może być rok różnicy - weźmy dziecko z 1 stycznia i 30 grudnia, przecież im jest bliżej do większości dzieci z rocznika wyżej i niżej niż do siebie.
tyż prowda
rok szkolny powinien się zaczynac w styczniu, bo tak, to bezsensu, na początku roku część będzie miała 6 lat, a część 7

Jeszcze co do rodziców ich podejścia: przed chwilą przyszedł do sklepu tatuś z córką z podstawówki i kupił jej gitarę elektryczną i markowy piecyk za sporą sumkę, i jeszcze pyta: "Zadowolona? Czego to się nie zrobi dla dzieci..." A ja kurdę żeby kupić komputer czy gitarę to musiałam najpierw sama na to zarobić, bo w kółko tylko "nie będę piniendzy wydawać na głupoty z tego na chleb nie zarobisz, do roboty trzeba!"
Stary 2014-06-27, 17:03   #679
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
J

Oczywiście zgadza się że dziecko wszystkiego się uczy i dzięki temu rozwija się i dojrzewa również i układ nerwowy. Posłużę się jaskrawym XIX wiecznym przykładem . W tamtych czasach trening czystości rozpoczynał się w wieku 10 miesięcy. Zupełna bzdura prawda ?
Wtedy ludziom wydawało się słuszne ale to były wymagania przerastające poziom rozwoju dziecka... I tak jest z reformą szkolnictwa w Polsce ...
A skoro tak jest nie widzę konieczności wrzucania dzieci w cuś takiego...
Nie jestem przeciwna wcześniejszemu posyłaniu dzieci do szkoły jestem przeciwna posyłaniu 6 cio latków do szkoły w Polce w takim wydaniu jakie jest obecnie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

nie no jaka bzdura?
raczej wszyscy bylismy tak wychowywani, ze dziecko wykladało sie na nocnik w 3 kwartale zycia czyli nawet wczesniej niz w 10 mies, a do roku to juz duzo dzieci sygnalizowalo chec skorzystania a kibelka, nie wszystkie oczywiscie,ale na pewno nie ganiało sie z pieluchą do 3 rż...
ale to było przed czasami gdy producenci pampersów zapanowali nad światem
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 17:11   #680
neska951
Zakorzenienie

Dziś przyszedł Sensei
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _CSC0383.jpg (57,6 KB, 33 załadowań)
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 17:14   #681
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Dziś przyszedł Sensei
Tylko jedna próbka była? I jak tam pachnie... koperta?

Stary 2014-06-27, 17:17   #682
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Dziś przyszedł Sensei
Osz...
Próbka wyleciała z tej szarej gąbki czy jak? Dawno nie widziałam tak dokładnie roztrzaskanej fiolki

Stary 2014-06-27, 17:27   #683
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
snad odkurzaczowania *

i słusznie , bo takie drzewa trzeba usunąć a nie o nich pisać

*odkurzaczowanie - kompulsywne wchłanianie absolutnie wszystkiego jadalnego co się na swojej drodze napotka
1 i 5 . Miałam to wczoraj - ale brawa za słowotwórstwo

2. Wszystko wszystkim, postęp postępem, ale nie można pewnych umiejętności "nie posiadać" tzn. można zapewne, i żyje się błogo, ale właśnie - funkcjonujemyw grupie, no man is an island, wszystko się kiedyś komuś moze przydać.

3.

4. Leżę rozwaliłaś mnie tym
No i przy tej bule od razu wrył mi się schemacik Co robię? Param bułę

Cytat:
Rejcz szczerze to czuję się jak taka roślinka wyrwana z pola i posadzona prosto na goły beton nie mój klimat. ale że sama sobie to zrobiłam ...
Widzę, teraz to widzę, jakżeś sie ujawniła Już nie chcę Cię dołować, na pocieszkę, to nie na zawsze sytuacja, nietopsze kiedyś "odpuszczą"

Cytat:
Nie wiem, z kim ona jest spokrewniona, ale - jak to ktoś ładnie ujął - iloraz inteligencji ma nie większy od rozmiaru buta.

I pozwolę sobie się wypowiedzieć w kwestii wychowania i edukacji, mimo ze jestem jednostka bezdzietną i rozmnażać się nie planuję.
Może coś jak z cytatu w podpisie u Golden

Cytat:
Taa Ale ma cienszkie życie z dziadkiem to nie będę jej dobijać.

1.

2.
Stary 2014-06-27, 17:40   #684
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie tylko dzieci, wszyscy my, bo będziemy wśród tych dzieci funkcjonować

rezo głowy, diagnozuję tego esema ciągle opis za tydzień, ciekawa jestem co wyjdzie
w dodatku okazało się, że to badanie z pumeksem we włosach będę musiała powtórzyć bo nie wyszło tak więc w sierpniu udaję się na kolejną godzinkę relaksu w szpitalu na miękkim materacu i podusi

dzięki co do Holandii się nie wypowiem, ale nasz szkocki native ubolewa nad brytyjską edukacją zresztą amerykański tak samo ubolewa nad amerykańską choć może nie tyle w kontekście dostosowania technicznego szkół, a społeczeństwa jakie ta edukacja produkuje.. np. nie ma miliona bezrobotnych ajnsztajnów, za to jest milion bezrobotnych ciągnących latami na zasiłku i kartkach na jedzenie - przy tym się oczywiście rozmnażają i takie zachowanie społeczne dziedziczy następne pokolenie jeśli to ma być praktyczna nauka życia...

:
tak samo nie rozumiem, dlaczego takie coś i po co
1. Tró, tró

2. Acha, to ten planowany. No to trzymam za wykluczenie. Z pumeksem lipnie

3. No tak, akurat hemrykański dream specjalnie nie tykałam, bo wiadomo jak jest. Aczkolwiek no widać wszędzie jest na miarę potrzeb krojone to społeczeństwo. Ameryka od zawsze potrzebowała latwo sterowalnych bałwanów w większości.

4. Prawda. Słuszna uwaga.

5. No ja niby rozumiem po co - w sensie cały zamysł, że nie chcą byw przyszłości była dyskryminacja płci. Tylko nie mam kompletnie zdania, przekonania co do metod. Zieloniutka jestem na tym polu. Aczkolwiek cel jaki przyświeca tej idei jest cąłkiem w deskę.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
nie no jaka bzdura?
raczej wszyscy bylismy tak wychowywani, ze dziecko wykladało sie na nocnik w 3 kwartale zycia czyli nawet wczesniej niz w 10 mies, a do roku to juz duzo dzieci sygnalizowalo chec skorzystania a kibelka, nie wszystkie oczywiscie,ale na pewno nie ganiało sie z pieluchą do 3 rż...

Aczkolwiek, producenci pampersów dają "po dupie" tj. tfuuu po kieszeni rodzicom, i w gronie moich znajomych, sadzanie didów odbywało się od ok 9tego mieś, no różnie zależało jaki did jaki rodzic, mniej więcej tak około roku żeby już uciąć wyrzucanie kasy do kosza. Ten 9 mieś to rekordzista (w moim kręgu znajomych of kors) co przyjechał ze Stanów i matka stwierdziła oooooo nieee ona takiej kasy na pampersy w Polsce wydawać nie bedzie i nauczyła go baaardzo szybko. Wystarczy wiedza plus samo (nomen omen) zaparcie a wiele da się.

Jak mawiają Sky is the limit! Use your imagination ! Impossible is nothing!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Neska - starsznie współczuję fiolki Taki niefert

A! I miałam podzielić się radą w sprawie rozrabiających kotów. Win czy inni narzekający, że koth szaleje, usadźcie go przed ekranem tv lapa etc. i włączcie mecz tenisowy. Nie ma kota.

Czas edycji: 2014-06-27 o 17:34
Stary 2014-06-27, 18:10   #685
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ponad 90 lat i fanatyk religijny
Póki tam mieszkałam odprawiał domowe coniedzielne msze, wiecznie pytał "byłaś w kościele?", do tego kontrola książek i filmów, anime musiałam oglądać po kryjomu bo "to ZŁO i głupota". Zresztą internety to też było zło więc miałam ciągle gadane.

Także tego, ubaaaw
Się mi zebrało na wspominki...

Stary 2014-06-27, 18:14   #686
rachell111
Zakorzenienie

Koszmar
Stary 2014-06-27, 18:26   #687
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dzięki temu rozwinęłam umiejętność kłamania w żywe oczy

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Did mnie właśnie zabił.
Oczywiście doszłam do wniosku, że w te nowe szorty wyglądają jak męskie galoty i wstyd się w nich pokazać więc przymierzyłam stare dżinsowe. A did na to pobłażliwym tonem: "mamo, dlaczego masz krótkie spodenki? Maaamo, nie jesteś dzieckiem!"

Stary 2014-06-27, 18:41   #688
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Did mnie właśnie zabił.
Oczywiście doszłam do wniosku, że w te nowe szorty wyglądają jak męskie galoty i wstyd się w nich pokazać więc przymierzyłam stare dżinsowe. A did na to pobłażliwym tonem: "mamo, dlaczego masz krótkie spodenki? Maaamo, nie jesteś dzieckiem!"
JA sie z nią zgadzam

Ma rację dziewczyna, w końcu szorty są dziewczęce lub chłopczycowate.

Ale te lejące tak mi się podobają, widziałam je na Tobie takie właśnie kobiece, dorosłe, smukłe.

lete w plener - pogoda jest i-de-al-na !!!!

Czas edycji: 2014-06-27 o 18:43
Stary 2014-06-27, 19:10   #689
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Reasumując już zupełnie przestaję się dziwić czemu sama jestem osobą wiecznie zdołowaną i bez wiary w siebie - taki chów.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Red
skąd ja to znam?

Cytat:
Przepszam Baru, ale muszę. Cytacik z przerabianego tekstu:
"Do dziś wieś spełnia rolę miejsca wypoczynku dla Gdańszczan, którzy od czasów powojennych wypoczywają w ośrodkach wypoczynkowych"

Edit:
I jeszcze jeden:
"K
ościół z 1903 r., obecnie kaplica cmentarna. Wewnątrz znajdują się cenne organy"

Cytat:
W temacie:

Cytat:
snad odkurzaczowania *

też to miałam dzis po powrocie z pracy

a miałam się odchudzać
Cytat:
nie no jaka bzdura?
ano
Cytat:
Dziś przyszedł Sensei
o kurcze
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch;47070520[COLOR=Silver
]
[/COLOR]Did mnie właśnie zabił.

a ja chodzę w spodenkach (chociaż nie powinnam z moimi krzywymi kolanami), ale tylko na urlopie, więc się nie liczy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 19:28   #690
Redhaired Witch
Nindżopesz

Jakby się kto nudził to może zerknąć czy wyglądają jak galoty męża, czy jak normalne szorty? Wrzuciłam fotki do albumu: https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=6499&pi ctureid=180173
EDIT: i czy wypada tak się obnażać

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-06-27 o 19:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości