Scent Bar LIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-29, 12:33   #751
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ale ale już wybrałam na 100 procent coś jeszcze innego! Takie o majciochy w przaśne kffiaty: http://www.editer.pl/fotka/6885006f2...97183526_1.jpg
oficjalnie są nazwane sportowymi szortami kąpielowymi i sprzedają takie w Decathlonie. Jak ktoś będzie miał jakieś ale to rzucę mu metką w twarz i powiem, że się nie zna
Cudne są! Kapitalne! Jakie prześne? Hawajskie, bahama i inne tropiki. Jakbym nie miaął baleronów to bym chadzała. Ja się nie rozbiorę już nigdzie

Lete w plener póki ejszcze u nas jansno
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:39   #752
Murszafka
To ja :)

Syf jakiś, tam, w tym konkursie, każą się chyba logować, nie wystarczy kliknąć Dałąm się podpuścić, sobie cholera ilość użytkowników sztucznie napędzają, jak ja głosy

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 12:45   #753
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Syf jakiś, tam, w tym konkursie, każą się chyba logować, nie wystarczy kliknąć Dałąm się podpuścić, sobie cholera ilość użytkowników sztucznie napędzają, jak ja głosy
No właśnie :/ Chciałam kliknąć ale odechciało mi się logować

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Cudne są! Kapitalne! Jakie prześne? Hawajskie, bahama i inne tropiki. Jakbym nie miaął baleronów to bym chadzała. Ja się nie rozbiorę już nigdzie
No i dobsz bo kupione Nie ma odwrotu
Nie denerwuj mnie z nierozbieraniem, a u lekarza...?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 13:03   #754
Murszafka

Cytat:
No właśnie :/ Chciałam kliknąć ale odechciało mi się logować
No właśnie, też zawsze omijam te, gdzie się każą logować, a tu sama nieświadomie zabrnęłam... Lipa. No ale już nie ma nerwa w żołądku

Idę poczytać, Harry Hole znów wpadł w ciąg alkoholowy i nie może żadnej sprawy rzwiązać, zaraz go z policji wywalą, trzeba szybko czytać, co dalej

Stary 2014-06-29, 13:12   #755
Parabelka
Panaroja

Cytat:
No właśnie

Ale ale już wybrałam na 100 procent coś jeszcze innego! Takie o majciochy w przaśne kffiaty:
http://www.editer.pl/fotka/6885006f2...97183526_1.jpg
EDIT: niestety czerwone bo czarne są za duże jak się okazało, chlip.
EDIT: a co mi tam, zwężę se
oficjalnie są nazwane sportowymi szortami kąpielowymi i sprzedają takie w Decathlonie. Jak ktoś będzie miał jakieś ale to rzucę mu metką w twarz i powiem, że się nie zna
Więc kupione i EOT, ha!
o , te som fajne
tak sie czuję jakbym miała poduszkę na głowie , a przede mną stos szycia i boję się wziąć , bo obawiam się że porobie dzifne rzeczy - nie jestem w stanie prawidłowo zajarzyć ile mam podwinąć do spodu jeżeli na wierzch jest wywinięte tyle a tyle , żeby taką długość otrzymać mimo kawy . Musk mi niknął chyba nic to , najpierw obrębię prześcieradło , tu chyba nie narozrabiam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 14:07   #756
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

A ja gupia myślałam, ze to oczywiste SP = perfumy
A tak na serio SP wybrałam choć miałam jeszcze jedną oferte do Kruka ale z niej zrezygnowałam nie wiem czy dobrze wybrałam
gratuluje nowej pracy niech Ci się dobrze pracuje
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

1.to s powodu , że tak blisko ze sobom obcujem

Cytat:
Ale ale już wybrałam na 100 procent coś jeszcze innego! Takie o majciochy w przaśne kffiaty:
http://www.editer.pl/fotka/6885006f2...97183526_1.jpg
EDIT: niestety czerwone bo czarne są za duże jak się okazało, chlip.
EDIT: a co mi tam, zwężę se
Więc kupione i EOT, ha!
super
a na górę masz już jakiś konkretny plan?
Cytat:
też się wycofałam jak kazali się logować

Spałam do 13 a teraz się zbieram w sobie żeby iść na Street Food Festival, bo organizują na moim osiedlu dziś

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 14:36   #757
tricolor
Wtajemniczenie

Pachnącej niedzieli

Redzik fajne szorciki
Stary 2014-06-29, 15:29   #758
Florens
Zakorzenienie

dobry baru

Param buła

macham Wam snad wpadnięcia do studni
na własnej posesji
(i nawet nie byłam nietrzeźwa)
skutek: jedna noga silnie obita (przybiera piękne kolorki), spuchnięta od góry do dołu i ze zdartą skórą na oudzie, kolanie (fogle to teraz mam wam jakby dwa kolana) i łydce. Druga też obita i podrapana, ale mniej.
plus jest taki, że decha zarwała się pode mną (choć bardzo żałuję, że nie pod P., bo tę deche kazałam mu wymienić już ze3/4 lata temu ), a nie pod którymś z obecnych gości, albo, nie daj bóg, pod osobą obcą

tak, takie atrakcje tylko u nas na wsi
jestem więc unieruchomiona, czeka mnie, tak myślę, z tydzień siedzenia w domu

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 15:35   #759
kamena
ʞɐɯǝuɐ

przeczytałam w tagach "pranie" buły i w pierwszej chwili wtf

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%.

Polecam jednak ostatnie piętro, ewent przedostatnie - winda, jak się skończyło 18 lat kiedy to nic nam nie dolegało to jest MUST. Poza tym z góry lepsze widoki, odgłosy docierają jakby z oddali jest lepiej.

Doświadczenie brata od chuopa mówi - parter niemal zawsze słyszysz wszelakich przechodniów, dzieci, pijaków, oraz alkoholizujące się dzieci. Zależe od lokalizacji ale ciężko trafić na osiedle singli

Koniecznie okna na różne strony świata, albowiem brat chuopa ma na jedną i niemożliwym jest u nich uzyskanie przeciągu, nie ma ruchów powietrza, duchota etc.

Balkon/taras - nie muszę komentować - przyda się ZAWSZE, jest miliony powodów.

Rozumiem dołowanie okolicy, ja tak miałam, a teraz, nawet w największym dole, otoczenie działa na mnie kojąco, nic mnie w nim nie wqurvia, nie irytuje, normalnie balsam dla mej znękanej duszy

Nie mogę się doczekać.

I Redziowej kuchni też.

Nie dam Wam spokoju Ale jestem podjarana.
nie jaraj się tak nie jaraj zwłaszcza w moim przypadku, u Redzi co innego

najgorsze jest to, że ja mam teraz prawie idealnie - mieszkanie na dwie strony północ południe, od południa loggia więc w lato słońce nie włazi do środka i jest chłodno a na samej loggi słońce jest więc ogródek można robić (tu też plus że na balkonie jest metalowa balustrada a nie taka betonowa co robi cień), a w inne pory roku słońca wpada w sam raz, nie za dużo nie za mało, ostatnie piętro więc nikt nade mną nie tupie (bo o to chodzi mi z ostatnim, do czwartego dociera akurat wszystko a widoki też marne - co innego takie 10)
plus jak już pisałam lokalizacja bardzo dobra - nie jest cicho ale to w końcu środek miasta, zresztą najgłośniejsze są chyba ptaki bo całkiem sporo drzew jest

wady: brak windy (trzy lata temu nie myślałam o kolanach, błąd ), od jednej strony mam widok na wysokie bloki, które nie dość że są brzydkie (strona balkonowa, wygląda to jak slums) to jeszcze tworzy coś w rodzaju studni i dźwięk się niesie (szczególnie imprezy ławeczkowe w nocy ale też gra w piłkę na boisku etc.), druga strona wychodzi na plac zabaw (na szczęście zadrzewiony i względnie mało użytkowany), rozkład mieszkania zwyczajny, niespecjalnie fajny - teraz żałuję, że nie powywalałam paru ścian zanim się wprowadziłam... i jeszcze drażni mnie jeszcze straszliwie częste koszenie trawy i codzienne zdmuchiwanie spadłych liści masakrycznie głośną dmuchawą jakby nie można było tego robić jak ludzie pójdą do pracy a nie o 8 rano.

więc mix plusów i minusów, nie wiem na którą stronę przeważa

co do osiedla singli wolałabym osiedle emerytów to dopiero cisza i spokój

a jeszcze co do duchoty i braku przeciągów, w eksa mieszkaniu dwustronnym niemożliwym było uzyskanie przeciągu, nie wiem dlaczego, u moich rodziców jak jest wietrzenie to jest ok, przy zamkniętych oknach robi się duszno, u mnie podobnie, a np. u mojej śp. babci w mieszkaniu jednostronnym nigdy nie było duszno nawet przy uchylonym tylko jednym oknie na całe mieszkanie. imo kwestia szybów wentylacyjnych blok babci z lat 50-tych i kominy w każdym pokoju

Cytat:
1. to fakt, my tez kupiliśmy to pierwsze w amoku i teraz już mi się nie podoba Z obecnego póki co jestem wielce zadowolona pod każdym względem (tylko brudzi się i niszczy głównie przez dida ale tu zmiana mieszkania nie pomoże, co najwyżej drobne remonty... lub posłanie dida do szkoły z internatem )
to chyba normalne, wiele rzeczy przestaje się podobać jakiś czas po zakupie, ale chata jest chyba najbardziej kłopotliwa pod tym względem.

Cytat:
2.pruski raz a dwa oparty ponoć na pragmatycznej filozofii Herberta Spencera , głoszącej , że kształcenie powinno produkować sprawnych pracowników , a nie myślących humanistów , jak w klasycznym systemie edukacyjnym , które to dwa kierunki w edukacji się przepierały aż aktualnie doszło do zwycięstwa pragmatyzmu i upadku wykształcenia klasycznego ukierunkowanego na myślenie , tworzenie i generalnie sferę humanizmu . Znaczy takie rzeczy kiedyś czytałam gdzieś ale nie pamietam ani gdzie , ani kto to powiedział , niemniej myślę że powiedział słusznie .
kształcenie "mas" - tak, zauważ, że tzw. "elity" nadal kształcą się inaczej.
wg mnie to nie spieranie się dwóch kierunków a rezultat parcia na powszechną edukację, przecież żaden rządzący przy zdrowych zmysłach nie będzie produkował społeczeństwa wolnomyślicieli bo strzeliłby sobie w stopę.
więc stało się tak - ok, chcecie ludzie powszechnej edukacji to ją dostaniecie (ale skonstruujemy ją tak żeby was ogłupić a nie nauczyć myśleć i wyciągać wnioski) a my nadal będziemy się po cichu kształcić klasycznie.

Cytat:
a wiesz ,że wolę takie bohomazaje od gołej szarej ściany , nie dajborze upstrzonej wyznaniami okolicznych kiboli i menelskiej młodzieży ? Przynajmniej jest kolorowo a pewnie za jakiś czas zrobią następną i wystrój się zmieni
ja naprzeciwnie - najbardziej lubię gołe szare ściany, mogą być odrapane mazaje sprejem też mi nie przeszkadzają, tam gdzie teraz są teraz te koślawe kwiatki grzybki motylki i słoneczka w wyjątkowo brzydkich kolorach były przedtem wysprejowane napisy w tym "patrzę w światło wody i widzę światłowody" który akurat powstał w tym samym tygodniu kiedy to dostałam w robo do sczytywania trzy patenty o światłowodach, co mi osobiście robiło na paszczy wyszczerz w każdym razie było to wg mnie bardziej neutralne estetycznie niż to co jest teraz... i nie sadzę, żeby to szybko przemalowali

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Flo

trzymaj się za szybkie odnieruchomienie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 15:44   #760
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
dobry baru

Param buła

O żesz... Trzymaj się ciepło.. Fatalne uczucie to jest, jak się ziemia zapada...

Stary 2014-06-29, 16:00   #761
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ja naprzeciwnie - najbardziej lubię gołe szare ściany, mogą być odrapane mazaje sprejem też mi nie przeszkadzają, tam gdzie teraz są teraz te koślawe kwiatki grzybki motylki i słoneczka w wyjątkowo brzydkich kolorach były przedtem wysprejowane napisy w tym "patrzę w światło wody i widzę światłowody" który akurat powstał w tym samym tygodniu kiedy to dostałam w robo do sczytywania trzy patenty o światłowodach, co mi osobiście robiło na paszczy wyszczerz w każdym razie było to wg mnie bardziej neutralne estetycznie niż to co jest teraz... i nie sadzę, żeby to szybko przemalowali

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Flo

trzymaj się za szybkie odnieruchomienie
ad1. rozumiem to doskonale, takie na siłę i o matko, robione przez dzieci ozdoby (bo przecież to takie suodkie) są straszne. Zdecydowanie lepiej zostawić obraz osiedla, czy tam inszych bloków takim jaki jest, naturalny, szary, nawet z tymi sprejowymi napisami. Lubię takie klimaty, a już najbardziej kolejowe/stoczniowe kamienice z czerwonej cegły

ad2. dzięki, ale nie , nic szybko, siedzę na maxa w chałpie i niech P. mnie obsługuje, robi zakupy itd. kara taka

a i jeszcze (bo miałam odpisać, ale jakoś nie miałam kiedy)
tak kolor kota robi wg Mao różnicę w smaku, nie pamiętam tylko czy smaczniejszy jest czarny, czy biały

a serwatka, wg Parabel , to reszta społeczeństwa, osoby które spotykamy w realu i musimy prowadzić z nimi te "dziwne"rozmowy, bo we barze to sama śmietanka.

Cytat:
O żesz... Trzymaj się ciepło.. Fatalne uczucie to jest, jak się ziemia zapada...
no straszne uczucie i cut, że nic nie złamałam

28.05.2010
Stary 2014-06-29, 16:10   #762
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Flo jakby co wpadaj do mnie do pracy. W tej sytuacji chyba przelozymy weekendzik? Masz smsa.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 16:15   #763
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Flo jakby co wpadaj do mnie do pracy. W tej sytuacji chyba przelozymy weekendzik? Masz smsa.
dziękuję za propozycję, ale chyba nie ma takiej potrzeby

a weekendziku nie przekładamy, bo znowu przez dwa lata się nie zobaczymy

28.05.2010
Stary 2014-06-29, 16:30   #764
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
dziękuję za propozycję, ale chyba nie ma takiej potrzeby

a weekendziku nie przekładamy, bo znowu przez dwa lata się nie zobaczymy
Zobaczymy sie spokojnie, bo po pierwsze za 2 tyg zaczynam urlop, a po drugie od lipca pracuje na zmianach 12 godz, wiec 3 dni w pracy i 4 dni wolne

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 16:54   #765
Parabelka
Panaroja

Cytat:
na własnej posesji
skutek: jedna noga silnie obita (przybiera piękne kolorki), spuchnięta od góry do dołu i ze zdartą skórą na oudzie, kolanie (fogle to teraz mam wam jakby dwa kolana) i łydce. Druga też obita i podrapana, ale mniej.
plus jest taki, że decha zarwała się pode mną (choć bardzo żałuję, że nie pod P., bo tę deche kazałam mu wymienić już ze3/4 lata temu ), a nie pod którymś z obecnych gości, albo, nie daj bóg, pod osobą obcą

omatkośfięta nie no cut że się tylko obiłaś a nie połamałaś czy co gorsze atfutfu
Cytat:
kształcenie "mas" - tak, zauważ, że tzw. "elity" nadal kształcą się inaczej.
wg mnie to nie spieranie się dwóch kierunków a rezultat parcia na powszechną edukację, przecież żaden rządzący przy zdrowych zmysłach nie będzie produkował społeczeństwa wolnomyślicieli bo strzeliłby sobie w stopę.
więc stało się tak - ok, chcecie ludzie powszechnej edukacji to ją dostaniecie (ale skonstruujemy ją tak żeby was ogłupić a nie nauczyć myśleć i wyciągać wnioski) a my nadal będziemy się po cichu kształcić klasycznie.

1. na śfiecie pewnie tak jest , u nasz przypuszczam że wontpię paczając na nasze elyty u nasz prędzej elyty nie mają fogle żadnego wykształcenia czego dowodem choćby paranie buły czy puszka z Pandorą zresztą ci , co chcieliby się wykształcić klasycznie mieliby poważny problem - od podstawówki poczynając przez gimbazę po LO , dopiero studia by pasowały do modelu , ale z racji braku wcześniejszego przygotowania w niższych stopniach i tak to jest farsa
zresztą być może się mylę ale właśnie kończy mi się pms i brzuch mnie napiernicza , więc jestem wysoce sceptyczno-zgryźliwa
2.jak jest jakiś fajny napis czy coś to niech będzie , ale generalnie szarzyzna ścian i betonowość mnie przygnębia - dlatego wolę choćby dziecinne kfiatki i krasnoludki byle kolorowe
Cytat:
ad2. dzięki, ale nie , nic szybko, siedzę na maxa w chałpie i niech P. mnie obsługuje, robi zakupy itd. kara taka
i słusznie należy mu się

wyciągnęłam spódnicą , którą zaczęłam szyć trzy lata temu żeby ją skończyć , no i niestety za dwa-trzy kilo mniej w nią wejdę postanowiłam zrezygnować z podszewki , bo po co w letniej spódnicy podszewka i fogle łatwiej wlezę

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-06-29 o 16:56
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 16:58   #766
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

na własnej posesji

Rany boskie ale miałąś fuksa w tym wszystkim a P. spotkałaby sroga kara
Cytat:

Pamiętam Twoje mieszkanie ukłąd etc ( Rejczelka stalkerka )
Wszystko sie zgadza z moim punktemw idzenia, to samo mi przeszkadza to samo odpowiada. Osiedle emerytów to też moje marzenie. I bezpieczniej jest. I spokojnie. Od koszenia trawy przewracaly mi się bebechy, ból głowy, no jak dzień świra. Ale oni muszą A o 8.00 to już wielu ludzi jest w pracy. Co dziwne, tutaj też wokół wszyscy koszą trawę i nawet tego nie zauważam, jest jakby cichsze, może majo inne maszyny? Nie przeszkadza mi, tam naprawdę dostawałam do głowy.

Słowem rozumiem wszystkie Twoje obecne potrzeby mieszkaniowe. Mi się podoba tutaj, czyli wieś choć w praktyce przedmieścia w sumie. Ale technicznie wciąż wieś. Natomiast mam wiele marzeń mieć taki swój kąt w zacisznym zaułku miasta,w Katosach jest mnóstwo takich miejsc. Zielonych, spokojnych. Gdybym mieszkała sama, jednak zdecydowanie wybrałabym blok mieszkalny choc preferably apartamentowiec Mam na myśli mieszkanie z tarasem. W domu nie chciałabym mieszakać sama. Za dużo obowiązków jak na jedną osobę i jakiś taki mam lęk sama w dużym domu Spooky No to se pogdybałam.

Cytat:
hue hue hue No to chociaż zdrowiej ale pościemniaj

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-29 o 17:00
Stary 2014-06-29, 17:12   #767
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Ożesz Dobrze, że nic sobie nie połamałaś

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 17:48   #768
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
ad1. rozumiem to doskonale, takie na siłę i o matko, robione przez dzieci ozdoby (bo przecież to takie suodkie) są straszne. Zdecydowanie lepiej zostawić obraz osiedla, czy tam inszych bloków takim jaki jest, naturalny, szary, nawet z tymi sprejowymi napisami. Lubię takie klimaty, a już najbardziej kolejowe/stoczniowe kamienice z czerwonej cegły

a i jeszcze (bo miałam odpisać, ale jakoś nie miałam kiedy)
tak kolor kota robi wg Mao różnicę w smaku, nie pamiętam tylko czy smaczniejszy jest czarny, czy biały

a serwatka, wg Parabel , to reszta społeczeństwa, osoby które spotykamy w realu i musimy prowadzić z nimi te "dziwne"rozmowy, bo we barze to sama śmietanka.
1. też lubię klimaty industrialne dlatego smuci mnie to co robią w warszawie, niby mają rewitalizować, wkomponowywać w nowe, ale raczej większość nie zostaje

2. nie, to nie, odwołuję i życzę jak najmniej bólu i sprawnej obsługi

i dzięki za wyjaśnienia
Cytat:
1. na śfiecie pewnie tak jest , u nasz przypuszczam że wontpię paczając na nasze elyty u nasz prędzej elyty nie mają fogle żadnego wykształcenia czego dowodem choćby paranie buły czy puszka z Pandorą zresztą ci , co chcieliby się wykształcić klasycznie mieliby poważny problem - od podstawówki poczynając przez gimbazę po LO , dopiero studia by pasowały do modelu , ale z racji braku wcześniejszego przygotowania w niższych stopniach i tak to jest farsa
zresztą być może się mylę ale właśnie kończy mi się pms i brzuch mnie napiernicza , więc jestem wysoce sceptyczno-zgryźliwa
2.jak jest jakiś fajny napis czy coś to niech będzie , ale generalnie szarzyzna ścian i betonowość mnie przygnębia - dlatego wolę choćby dziecinne kfiatki i krasnoludki byle kolorowe
w Polsce nie ma chyba tych elit z samej góry... a klasycznie chyba dałoby radę wykształcić, dodatkowo, z tym że normalne dziecko trudno byłoby przekonać do celu tego wykształcenia, co innego takiego następcę tronu

2. to może zrobię kiedyś fotę i zobaczysz.... co do kolorków i krasnoludków to trochę trudno mi uwierzyć, jeśli nie znasz wyguglaj sobie gdańską zaspę i powiedz, czy chciałabyś w czymś takim mieszkać.

Cytat:
Pamiętam Twoje mieszkanie ukłąd etc ( Rejczelka stalkerka )
Wszystko sie zgadza z moim punktemw idzenia, to samo mi przeszkadza to samo odpowiada. Osiedle emerytów to też moje marzenie. I bezpieczniej jest. I spokojnie. Od koszenia trawy przewracaly mi się bebechy, ból głowy, no jak dzień świra. Ale oni muszą A o 8.00 to już wielu ludzi jest w pracy. Co dziwne, tutaj też wokół wszyscy koszą trawę i nawet tego nie zauważam, jest jakby cichsze, może majo inne maszyny? Nie przeszkadza mi, tam naprawdę dostawałam do głowy.

Słowem rozumiem wszystkie Twoje obecne potrzeby mieszkaniowe. Mi się podoba tutaj, czyli wieś choć w praktyce przedmieścia w sumie. Ale technicznie wciąż wieś. Natomiast mam wiele marzeń mieć taki swój kąt w zacisznym zaułku miasta,w Katosach jest mnóstwo takich miejsc. Zielonych, spokojnych. Gdybym mieszkała sama, jednak zdecydowanie wybrałabym blok mieszkalny choc preferably apartamentowiec Mam na myśli mieszkanie z tarasem. W domu nie chciałabym mieszakać sama. Za dużo obowiązków jak na jedną osobę i jakiś taki mam lęk sama w dużym domu Spooky No to se pogdybałam.
ej, skąd znasz układ mieszkania bo nie pamiętam żebym aż tak dokładnie opisywała - zaczynam się bać
co do reszty to już nie będę komentować pojedynczo bo ogólnie koncepcyjnie nam się zgadza - i też nie chciałabym mieszkać sama w domu, myślę że bałabym się (obowiązków sobie nie wyobrażam bo nigdy w domu nie mieszkałam) mam jakieś takie wewnętrzne poczucie komfortu w mieszkaniu na osiedlu że choćbym nawet nikogo nie znała zawsze to są inni ludzie blisko wkoło.
co do koszenia trawy i zdmuchiwania liści to wiem, że muszą oprócz hałasu przeszkadza mi bardziej sam fakt, ja lubię dzikość, ale przy jednym wyjściu z metra jest za to taki kawałek dzikości, wysokie trawy, chabry, maki, krzaczory, słowem wakacyjne klimaty, aż się dziwię że z tym nic nie robią - choć zapewne planują.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-06-29, 21:58   #769
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

na własnej posesji
o rany
biedactwo dobrze że nic gorszego się nie stało.....
Cytat:

ej, skąd znasz układ mieszkania bo nie pamiętam żebym aż tak dokładnie opisywała - zaczynam się bać
mnie się coś kojarzy że wklejałaś nawet plan rozmieszczenia może mi się śniło ale wydaje mi się że tak było
Cytat:
co do reszty to już nie będę komentować pojedynczo bo ogólnie koncepcyjnie nam się zgadza - i też nie chciałabym mieszkać sama w domu, myślę że bałabym się (obowiązków sobie nie wyobrażam bo nigdy w domu nie mieszkałam) mam jakieś takie wewnętrzne poczucie komfortu w mieszkaniu na osiedlu że choćbym nawet nikogo nie znała zawsze to są inni ludzie blisko wkoło.
ja też sobie nie wyobrażam sama w domu mieszkać, umarłabym ze strachu w moim mieszkaniu tez sama nie lubię być na noc, ale jakoś jestem to w stanie przeżyć (ostatecznie troje drzwi trzeba pokonać żeby się z ulicy dostać do mnie), no i 8 piętro tez mi jakieś poczucie bezpieczeństwa daje, że od strony okien tez nie ma możliwości się dostać
no ale ja bojek jestem

Ale się dziś Wizaż zbiesił, już myślałam ze na amen dednął

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-06-29, 22:46   #770
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
1. góra musiałaby być super obcisła żeby nic nie latało a dół super luźny żeby się nie wpijało, poza tym chcę jakieś nogawki, takich jednoczęściowych nie robią.
ale ze spódniczką robią

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
co do osiedla singli wolałabym osiedle emerytów to dopiero cisza i spokój
mit
radio z ryjem i telewizor na cały regulator plus "podrzucone" wnuki

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
jeśli nie znasz wyguglaj sobie gdańską zaspę i powiedz, czy chciałabyś w czymś takim mieszkać.
joł, ta przemalowana część jest głównie ohydna

Edytowane przez Miciel
Czas edycji: 2014-06-29 o 22:28
Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 23:11   #771
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
d
na własnej posesji

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 23:22   #772
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. też lubię klimaty industrialne dlatego smuci mnie to co robią w warszawie, niby mają rewitalizować, wkomponowywać w nowe, ale raczej większość nie zostaje

1. co do industrialnych, zawziełam sie i jak tylko jakoś finansowo się odbijemy to choćby skały s... się waliły to zrobię sobie z czerwonymi cegłami loftowy ala nowojorski pokój dzienny i basta. Tak żałuję, że z rozmachu na przeprowadzce tego nie uczyniłam
Zawsze powinnam słuchać swojej intuicji i wdrażać natentychmiast zmiany, albowiem "kiedyś się zrobi na razie pomalujmy byle czym" zostaje na lataaaaaa

2. Pamiętam o tych oknach na jakie strony, jakie pokoje słońce oświetla, opowiadałaś o tym przy urządzaniu się. Dokładnego ukłądu nie pamiętam Bez obaw
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no ale ja bojek jestem

Ale się dziś Wizaż zbiesił, już myślałam ze na amen dednął
1. Ja też Ja już widzę złodzieja który wchodzi piwnicą, strychem, balkonem, za dużo wejść. No i nie mogłabym, nie chciałabym nigdy mieszkać na poziomie 0. Po prostu muszę wysoko. Lubię tak.

2. Nom Na szczęście mój net mimo burzy ocalał, a właśnie zlożyliśmy wypowiedzenie. Hmmm. Nie wiem czy zmaina netu wyjdzie nam na dobre ale technicznie ma być włąśnei światłowodem i szybszy.

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
mit

Miałam pisać, że zależy od regionu, społecznosci etc. Bo trafiają się np. mohery, ludzie gromadzący śmieci, no sporo upierdliwców się trafia. Ale chyba nic nie przebije emerytownych górników. Owszem, są chlubne wyjątki, ale to marny odsetek. Reszta to takie chamstwo, buractwo i pijaństwo że aż mi niedobrze jak to sobie przypomnę. Neinawidzę jeździć latem do Mam, bo oni są wszędzie. Śledzą człowieka, wpierdzielają się, w ogóle krzyczą do siebie, nie potrafią normalnie rozmawiać tylko wrzeszczą. Obleśne obleśne typy troglodytów.
I zanim będzie lawina za generalizowanie bo ktoś ma w rodzinie super człowieka z tej grupy społecznej, napisałam, są wyjątki. Sama znam. Niebo i ziemia. Brrrrr.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Siedzę w oparach zmywacza do paznokci z Biedronki, pachnącego jak Słoń Kenzo.
Nie, nie skrapiałam się

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-29 o 23:26
Stary 2014-06-30, 00:01   #773
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ale Wizaż dedł, aż zdążyłam pół serialu obejrzeć z nudów...

Cytat:
ja też sobie nie wyobrażam sama w domu mieszkać, umarłabym ze strachu
Ja też, chyba za dużo horrorów oglądam. Bałabym się, że ktoś mnie podgląda, że wlazł do ogródka, że przebrał się za wielkiego clowna i siedzi w fotelu bujanym w dziecięcym pokoju... Pojechałam, na jednym horrorze tak było

Cytat:
ubię takie klimaty, a już najbardziej kolejowe/stoczniowe kamienice z czerwonej cegły
Oł jes

Cytat:
(...) były przedtem wysprejowane napisy w tym "patrzę w światło wody i widzę światłowody" (...)
Głębokie

Cytat:
na własnej posesji
O matulu! Toż to się zabić można... Studnia pusta czy z wodą? Ale muszę zapytać... po co właziłaś na tę dechę?

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Redzik fajne szorciki
Dzięki

Cytat:
super
a na górę masz już jakiś konkretny plan?
Dzięki
Na górę zaplanowałam sobie to: http://www.hm.com/pl/product/21995?article=21995-A Nie jest to cud bieliźnianej techniki ale ma inne plusy: czarne, zabudowany tył w miejscu syfogennym, przyda się jako skromna bluzka pod wiązane narzutki itp.

Mić, coś mi się nie zacytowało. Ano są kostiumy ze spódniczką ale tej modelce i tak wystają pośladki, za krótkie te wszystkie kiecuszki. Ponadto w jednoczęściowych zazwyczaj są całe plecy wywalone, staram się je ukrywać natomiast w sumie chętnie pokazuję bebzon

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 07:14   #774
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

1. Ja też Ja już widzę złodzieja który wchodzi piwnicą, strychem, balkonem, za dużo wejść. No i nie mogłabym, nie chciałabym nigdy mieszkać na poziomie 0. Po prostu muszę wysoko. Lubię tak.

Cytat:

Ja też, chyba za dużo horrorów oglądam. Bałabym się, że ktoś mnie podgląda, że wlazł do ogródka, że przebrał się za wielkiego clowna i siedzi w fotelu bujanym w dziecięcym pokoju... Pojechałam, na jednym horrorze tak było

Cytat:

Dzięki
Na górę zaplanowałam sobie to: http://www.hm.com/pl/product/21995?article=21995-A Nie jest to cud bieliźnianej techniki ale ma inne plusy: czarne, zabudowany tył w miejscu syfogennym, przyda się jako skromna bluzka pod wiązane narzutki itp.
pędzie pasować

Znad kawy i deszczu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-06-30, 09:46   #775
neska951
Zakorzenienie

Joł snad zgnilizny pogodowej

Cytat:
1. o rany , szkoda
2.rzecz w tym , że znacznie łatwiej przyzwyczaić do siadania na nocnik dida pod koniec pierwszego roku , zanim opanuje umiejętność mówienia "nie" i uciekania z rzeczonego nocnika poza tym mniejszy did z wielkim entuzjazmem reaguje na pochwały kiedy coś do nocnika wyprodukuje i sam chętnie potem siada .W drugim roku przy w pełni lokomocyjnym didzie są z tym duże problemy , a tak to już ma nawyk , że jak sadzają na nocnik to trza siedzieć aż do skutku co prawda i tak bywają problemy , znalazłam list mojej Mam z wakacji do dziadków , żeby poszukali kolorowego nocnika , bo na białym mój brat nie chciał siadać ale to była kwestia wyrafinowanych upodobań estetycznych
zresztą dwulatek powinien już zgłaszać potrzeby przynajmniej większą część , taka jest norma rozwojowa dla wieku .
:
Lepiej sadzać dziecko na nocnik wcześniej bo nie potrafi z niego nawiać gdyż chodzić nie potrafiiii
No tak dwu latek to nie to samo co 10 miesięczniak ...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Nie, no małżonowi ciśnienie się zepsuło, cholesterol też, niby bez dramatu, ale dobra wiadomość to nie jest. Ja jestem ledwo ciepła po ostatnich 3 dniach w pracy, a szef -ten, co przez niego zaciskałam zęby, chyba chce mnie zabić... Nie dość, że już kilka razy zapytał mnie o zdanie, to jeszcze dziś przyszedł mi "zwrócić uwagę", po czym się wycofał z hasłem "o, to nie wiedziałem, to masz rację", a potem zaczął zdrabniać moje imię... Miałam ochotę paść na ziemię i udać martwą...
Może to od soli teraz taki trend jest żeby ciśnieniowcom sól wycofywać z jadłospisu. Tzn nie solić potraw

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Nie,on to z wyraźną sympatią powiedział, dlatego mnie to tak zdziwiło... Sporo się zmieniło przez ostatni rok, nowa szefowa, nowe porządki, jego nowe podejście. Zazwyczaj wrzeszczał, a teraz mówi do nas, jak człowiek, nawet jakieś nagrody powręczał, teraz to zdrobnienie...
Ale siedzę już w tej firmie 6 lat i taka naga zmiana wprawia mnie w osłupienie
Moim skromnym zdaniem to oznacza AWANS !!!!!!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Jako że wybudzonam po fefnastej dziś już kolacji szybko se "kwęknę" i spadam.

Sama jestem sobie wrogiem, pod maską PMSa.
Otóż sprytnie na ten dziki czas zaopatrzyłam się w fansy szmansy rybki, komosy ryżowe (hohoho ) cieciorki i inne selery, coby w napaści na słone nie ucierpieć zdrowotnie i wagowo. I co? I co? Po miesiącu bez chleba ( w sensie nie kusiło mnie wcale, poza 3 kromkami z rossa ) zeżarłam jak świnia pół chleba chuopinego z sardynkami (sard to akurat norma u mnie w tym czasie) z serkami topionymi co chuopin do pracy bierze Na szczęście w nieszczęściu też i z pomidorcami, z boczkiem Olaboga nie jadłam boczku milion lat ale chuop kupił do jajecznicy. ( To sie chłopak zdziwi ) Jaj i mięcha obiadowego nie zliczam bo to pono ok. Warzywa natomiast zwiędły na enter. No i jak ja mam sie sama zreformowac? No jak?
kurcze to samo ... tyle że ja mam na słone tak żebym bardziej puchła...

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

Oszszsz kur dwa - uwielbiam, wiedziałam, wiedziałam że dodanie alko woni zrobi z niego coś czym mógłby być dla mnie idealny Avignion

Niemniej
Napisałam mejla może dostanę drugą próbkę...
Chociaż to byłoby zbyt dużo szczęścia

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
w ogóle to w końcu zamówiłam nowe okulary te niewidoczne będą za tydzień, mam nadzieję że wszystko będzie w porzo
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:18   #776
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy mam jakąkolwiek wizję, to chyba bardziej kwestia zmęczenia, potrzeby czegoś nowego, sama nie wiem.. zresztą od początku jakoś nie pałam miłością do obecnego mieszkania, a samo miejsce uważam za najbrzydsze w warszawie jakie znam paręset metrów od bloku już jest znośnie ale najbliższe otoczenie dołuje mnie niezmiennie swą brzydotą gwoli ścisłości, nie zawsze, raczej jak mam gorszy nastrój, ale sęk w tym że otoczenie z tego gorszego nastroju nie wybija a wg mnie powinno więc choćby dla higieny psychicznej...
chociaż poza estetyką miejsce ma same zalety, bardzo dobrze skomunikowane, dostępność towarów i usług wszelakich, choćby tak egzotycznych jak laboratorium weterynaryjne pod nosem itp. - tu nie mam co narzekać... no i samo mieszkanie jakby tak odremontować, może zmienić przestrzeń wewnątrz ale jak pomyślę że miałabym mieszkać w generalnym remoncie

teraz chciałabym parter i ogródek albo ostatnie piętro (tym razem z windą bo zaczęła mnie martwić przyszłość moich kolan ) z dużym balkonem / tarasem bo do bloków jestem przyzwyczajona i się mimo wszystko dobrze w takiej przestrzeni czuję, zresztą bez samochodu mam dosyć ograniczone pole manewru pod kątem lokalizacji (no i mam duże wymagania - metro)
i chyba zgadłaś otwarta przestrzeń zaczyna mi się podobać

jak wyjdzie w praktyce nie mam pojęcia, bo dochodzą strony świata i inne kwestie np krzyczące dzieci czy ławeczki zapraszające do plenerowej imprezy komuś pod oknem w środku nocy o finansowej stronie nie wspominając i nie wiem czy takie mieszkanie co mam w głowie fogle istnieje w warszawie, choćby w planach

ale się rozpisałam [COLOR=Silver]
1 Myślałam że to ja mieszkam w najbrzydszym miejscu w Wawie Moje to wola a Twoje?
2 Mam podobny problem... Niby wszystko blisko dobra komunikacja a jednak mi nie leży...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

A ja gupia myślałam, ze to oczywiste SP = perfumy
A tak na serio SP wybrałam choć miałam jeszcze jedną oferte do Kruka ale z niej zrezygnowałam nie wiem czy dobrze wybrałam
Jeszcze raz gratki!!!!
A jak Ci się udało dostać do SP?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
dobry baru

Param buła

na własnej posesji

Ale jak Ty tego dokonałaś

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
o

ja też sobie nie wyobrażam sama w domu mieszkać, umarłabym ze strachu w moim mieszkaniu tez sama nie lubię być na noc, ale jakoś jestem to w stanie przeżyć (ostatecznie troje drzwi trzeba pokonać żeby się z ulicy dostać do mnie), no i 8 piętro tez mi jakieś poczucie bezpieczeństwa daje, że od strony okien tez nie ma możliwości się dostać
no ale ja bojek jestem
Ja tez bym się bała musiałabym mieć stado psów
Stary 2014-06-30, 11:09   #777
rachell111
Zakorzenienie

Joł znad spania na stojąco. Wstania o po 2 h snu o 5 i wiezienia chuopa do robo.
Stary 2014-06-30, 11:10   #778
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Joł znad spania na stojąco. Wstania o po 2 h snu o 5 i wiezienia chuopa do robo.
Kawkę walnij
Stary 2014-06-30, 11:26   #779
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Kawkę walnij
Od kawek mam herzklekoty

Piję earl grey, zielonkę i rumianki na zmianę od rana bo juz czas obżarstwa minął teraz muszę się rozkurczać

Mam dziś kurs z babcią do lekarza odbiór chuopa z robo - serio nie wiem jak ja w tym deszczu nie zasnę za kółkiem
Stary 2014-06-30, 12:01   #780
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
mnie się coś kojarzy że wklejałaś nawet plan rozmieszczenia może mi się śniło ale wydaje mi się że tak było

no ale ja bojek jestem
1.a może i tak

2. a ja z kolei nie lubię też nadmiernego zamykania się, odstręcza mnie nowe budownictwo gdzie drzwi są za drzwiami i żeby się dostać do kogoś pokonuje się właśnie troje-czworo drzwi... i tak jakoś nieprzyjemnie cicho jest wtedy na klatkach schodowych, że mi się wydaje że ktoś się gdzieś czai

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
mit
parę znam i wcale nie mit
wnuki raczej nieszkodliwe jak nie ma placu zabaw na osiedlu co do radia i telewizora zdarza się wszędzie, a starsi ludzie przynajmniej szanują ciszę nocną (i weekendową)... plus moim zdaniem telewizor nawet na cały regulator nie przebije umc umc i subwoofera przy otwartym oknie

Cytat:
1. co do industrialnych, zawziełam sie i jak tylko jakoś finansowo się odbijemy to choćby skały s... się waliły to zrobię sobie z czerwonymi cegłami loftowy ala nowojorski pokój dzienny i basta. Tak żałuję, że z rozmachu na przeprowadzce tego nie uczyniłam
Zawsze powinnam słuchać swojej intuicji i wdrażać natentychmiast zmiany, albowiem "kiedyś się zrobi na razie pomalujmy byle czym" zostaje na lataaaaaa

2. Pamiętam o tych oknach na jakie strony, jakie pokoje słońce oświetla, opowiadałaś o tym przy urządzaniu się. Dokładnego ukłądu nie pamiętam Bez obaw

Siedzę w oparach zmywacza do paznokci z Biedronki, pachnącego jak Słoń Kenzo.
Nie, nie skrapiałam się
1. ale lofotowo to chyba musi byc loftowo? tzn. wyyysokie pomieszczenia, przestrzeń?

2.

3. o, ciekawe

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1 Myślałam że to ja mieszkam w najbrzydszym miejscu w Wawie Moje to wola a Twoje?
2 Mam podobny problem... Niby wszystko blisko dobra komunikacja a jednak mi nie leży...
Wola
możemy się zamienić
ja tak jak napisane pod avatarem - górny mokotów (przy czym brzydkie jest tylko to najbliższe otoczenie bo już kawałek dalej w którąkolwiek stronę jest fajnie - i mam dosłownie każde klimaty: dzikość, parki, biurowce, klimaty industrialne, wille, bloki, działki, forty, itp.

EVERY WOMAN IS A STAR
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości