Scent Bar LIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 12:11   #781
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
1. ale lofotowo to chyba musi byc loftowo? tzn. wyyysokie pomieszczenia, przestrzeń?
No żeby było prawdziwie to musi, ale chodzi mi o elementy stylu - ceglana ściana i lamkpi reflektorki industrial (mam jej w łazience) na stalowym "drucie?" lince podświetlające ścianę. Jakieś dechy Jak w mojej ulubionej knajpce, zdjecie kiepskie niestety

http://gazetylokalne.pl/a/szept-tajemnicy

http://dobrystolik.pl/lokal/main/suplement/
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:22   #782
golden_eye
Wtajemniczenie

pokój temu Baru

czy Bar zna panią Halinkę?

Flo o matko jaka przygoda dobrze, że tylko tak się skończyło, zdrowiej
Stary 2014-06-30, 12:54   #783
aileenn
Mother of Cats

Szatą, gratulacje

Macham spod deszczu i papierka z oficjalną diagnozą: autoimmunologiczne zapalenie same-wiecie-czego Plus recepty na euthyrox jako leku na całe zło...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:00   #784
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Szatą, gratulacje

Macham spod deszczu i papierka z oficjalną diagnozą: autoimmunologiczne zapalenie same-wiecie-czego Plus recepty na euthyrox jako leku na całe zło...

Hmmm no tak, pamiętam, że wyniki miałaś spooooro ponad normę. A jakiś komentarz? Czy tylko suchy fakt? Ewentualna przyczyna?

W sensie, jak pójdę w grudniu, to też z listą pytań, np jak możemy temu zapowbiegać? Czy jest ajkaś prewencja? Na co uważać? Czego unikać?
Stary 2014-06-30, 13:06   #785
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Wola
możemy się zamienić
ja tak jak napisane pod avatarem - górny mokotów (przy czym brzydkie jest tylko to najbliższe otoczenie bo już kawałek dalej w którąkolwiek stronę jest fajnie - i mam dosłownie każde klimaty: dzikość, parki, biurowce, klimaty industrialne, wille, bloki, działki, forty, itp.
Bardzo chętnie tyle że ja mam 22 metry emti spejys

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
pokój temu Baru

JA jest u mnie w spożywczym

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Szybkiego zdrowienia
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:17   #786
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
nie zna ale bardzo cieszy się że poznał

Cytat:

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie tyle że ja mam 22 metry emti spejys
jeśli tylko masz duży balkon od południa to biorę empti spejs do zagracania

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
No żeby było prawdziwie to musi, ale chodzi mi o elementy stylu - ceglana ściana i lamkpi reflektorki industrial (mam jej w łazience) na stalowym "drucie?" lince podświetlające ścianę. Jakieś dechy Jak w mojej ulubionej knajpce, zdjecie kiepskie niestety

fajna ściana z cegłami w poprzek już rozumiem, co masz na myśli, mi się to bardziej z hmmm piwnicą kojarzy choć za widno jak na piwnicę. nie znam nowojorskiego stylu poza mieszkaniami z filmów woody'ego allena, tam cegieł na wierzchu nie było
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:43   #787
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli tylko masz duży balkon od południa to biorę empti spejs do zagracania
Balkon średni ale od południa ... 22 m to całość mieszkania jest , zagracasz je własną osobą
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:59   #788
Florens
Zakorzenienie

joł snad obijania się

szukałam w necie inspiracji kwiatowych, bo bratki mi padają i muszę obsadzić kszynki i oto co znalazłam (+18)
balkon roku

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
więc jednak , no cóż witaj w klubie
z euthyroxem da się żyć, obyś tylko tolerowała go tak dobrze jak ja i oby szybko udało się ustalić optymalną dawkę

bierz na czczo, najlepiej godzinę/dwie przed jakimkolwiek posiłkiem, z kawą odczekaj 2-3 godz., z suplementami/innymi lekami ok. 6 godz.

ja biorę o 6-7 rano i śpię dalej , nie wiem czy możesz sobie na taki luksus pozwolić

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:

Flo o matko jaka przygoda dobrze, że tylko tak się skończyło, zdrowiej

a pani Halinka świetna

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:

o miałam podobny plan na salun i fogle najniższe piętro + metalowe schody, ale no cóż..., może w następnym wcieleniu (moim ofkors )

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:18   #789
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Zobaczymy sie spokojnie, bo po pierwsze za 2 tyg zaczynam urlop, a po drugie od lipca pracuje na zmianach 12 godz, wiec 3 dni w pracy i 4 dni wolne
o! brzmi dobrze

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
omatkośfięta nie no cut że się tylko obiłaś a nie połamałaś czy co gorsze atfutfu
Cytat:
Rany boskie ale miałąś fuksa w tym wszystkim a P. spotkałaby sroga kara

hue hue hue No to chociaż zdrowiej ale pościemniaj
Cytat:
Ożesz Dobrze, że nic sobie nie połamałaś
dzięki
no fuks to moje drugie imię
a P. będzie cierpiał

Cytat:
2. nie, to nie, odwołuję i życzę jak najmniej bólu i sprawnej obsługi
dzięki już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o rany
biedactwo dobrze że nic gorszego się nie stało.....

ja też sobie nie wyobrażam sama w domu mieszkać, umarłabym ze strachu w moim mieszkaniu tez sama nie lubię być na noc, ale jakoś jestem to w stanie przeżyć (ostatecznie troje drzwi trzeba pokonać żeby się z ulicy dostać do mnie), no i 8 piętro tez mi jakieś poczucie bezpieczeństwa daje, że od strony okien tez nie ma możliwości się dostać
no ale ja bojek jestem
ad1.

ad2. ej no bez przesady do wszystkiego można się przyzwyczaić, ja bez lęku zostaję sama, w sumie tylko pierwszy raz trochę się bałam. Teraz luuuz, a mieszkam na zadupiu i bez sąsiadów jak wiesz

28.05.2010
Stary 2014-06-30, 15:19   #790
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
żyję

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Ja też, chyba za dużo horrorów oglądam. Bałabym się, że ktoś mnie podgląda, że wlazł do ogródka, że przebrał się za wielkiego clowna i siedzi w fotelu bujanym w dziecięcym pokoju... Pojechałam, na jednym horrorze tak było

O matulu! Toż to się zabić można... Studnia pusta czy z wodą? Ale muszę zapytać... po co właziłaś na tę dechę?
ad1. klown z Ducha? lub z IT?

ad2. bo to nie jest taka studnia wystająca, tylko dziura w ziemi i zawsze omijałam tę dechę, a tym razem szybko, szybko, gonić gości, zamyślona, gdzie też podział się Tycjan i wlazłam, sama nie wiem jak
A że wpadłam tylko do pasa to nie wiem czy jest tam woda? ale jak Ci zależy to mogę sprawdzić

Cytat:

Ale jak Ty tego dokonałaś

bo ja jestem szczególnie uzdolniona

Szatą gratki

28.05.2010
Stary 2014-06-30, 15:44   #791
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
gratuluje nowej pracy niech Ci się dobrze pracuje
a sie zobaczy jak będzie
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
macham Wam snad wpadnięcia do studni
na własnej posesji
Ożesz w mordę, laska dzie Ty łazisz
To teraz odpoczniesz a niech P poskacze przy Tobieto taki bonusik za obicie
Cytat:
no ale ja bojek jestem
Oj, ja też ale ja przez te horrory co oglądam potem mam boja
Cytat:
Jeszcze raz gratki!!!!
A jak Ci się udało dostać do SP?
Wysłałam cv ale i koleżanka zadzwoniła do dyrektork z zapytaniem czy nie ma pracyi
Cytat:
Szatą, gratulacje
Dziękizapraszam na zakupy
Cytat:
szukałam w necie inspiracji kwiatowych, bo bratki mi padają i muszę obsadzić kszynki i oto co znalazłam (+18)
balkon roku
Twój to ten trzeci? ciekawy
Cytat:
Szatą gratki

Jutro zaczynam i się zestresiłam
Pogoda pod psem(skąd takie powiedzenie) więc nie wyszłam fogle z domu bo i po co, przez co śpiąca jestem jak cholera

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:33   #792
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Balkon średni ale od południa ... 22 m to całość mieszkania jest , zagracasz je własną osobą
faktycznie mało czasem takie małe metraże w starym budownictwie gdzie są wysokie pomieszczenia da się powiększyć robiąc antresole, i to jest fajne, ale w standardowych 22 metrach się chyba ciężko mieszka... z drugiej strony znałam pare mieszkającą w podobnym metrażu i to z 3 kotami więc pewnie jak ze wszystkim kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
balkon roku

bierz na czczo, najlepiej godzinę/dwie przed jakimkolwiek posiłkiem, z kawą odczekaj 2-3 godz., z suplementami/innymi lekami ok. 6 godz.
1.

2. jakiś wymagający ten lek

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

a wpisując się w tematy endokrynologiczne, byłam dziś u swojej i właśnie przeglądam jakie mi badania krwi zleciła, zdaje się że teraz zaczynam testy nadnerczy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:05   #793
Parabelka
Panaroja

spod deszczu i snad obżarcia się ponad wszelką dopuszczalną miarę
Cytat:

w Polsce nie ma chyba tych elit z samej góry... a klasycznie chyba dałoby radę wykształcić, dodatkowo, z tym że normalne dziecko trudno byłoby przekonać do celu tego wykształcenia, co innego takiego następcę tronu

2. to może zrobię kiedyś fotę i zobaczysz.... co do kolorków i krasnoludków to trochę trudno mi uwierzyć, jeśli nie znasz wyguglaj sobie gdańską zaspę i powiedz, czy chciałabyś w czymś takim mieszkać.
1. no nasze elity wyrżnięte/reszta wyemigrowana wiesz , to zależy od środowiska , bo czym skorupka itd - dziecko chowane w środowisku przesiąkniętym daną kulturą przyjmuje ją jako coś naturalnego i się w tym kierunku bez kłopotów wykształca - vide rodziny prawnicze , lekarskie czy artystyczne od pokoleń dla naprzykładu .

2. a wiesz , że mi się to podoba ? dla mnie wszystko lepsze od szarego betonu , którego nienawidzę . Najbardziej mi się podoba pani z wózkiem sklepowym biegnąca po łące - kompletna abstrakcja z pogranicza socrealizmu widać przynajmniej jaką aktywność twórczą i zaangażowanie w najbliższe otoczenie na poziomie powyżej skrótów i słów nadających się wyłącznie do wykropkowania oraz rysunków narządów z komentarzami . Miejska betonowa szarość działa na mnie depresyjnie .
Cytat:
Ale się dziś Wizaż zbiesił, już myślałam ze na amen dednął
mnie też odmawiał współpracy
Cytat:
Lepiej sadzać dziecko na nocnik wcześniej bo nie potrafi z niego nawiać gdyż chodzić nie potrafiiii
No tak dwu latek to nie to samo co 10 miesięczniak ...
wyrabianie nawyku , dokładnie to samo co wyrabianie innych nawyków zanim dziecko pojmie ich praktyczny sens -np mycie rączek przed jedzeniem , mycie zębów - pielęgnacja jamy ustnej niemowlęcia powinna się zaczynać jeszcze przed pierwszymi zębami , i potem się czyści paszczę niezależnie do tego czy się to didowi podoba czy nie , jedzenie o stałych porach , rytuały przedsenne , uczenie "proszę , dziękuję, przepraszam" itp. Większości rzeczy umożliwiających funkcjonowanie we wczesnym didostwie did się uczy nie wiedząc po co , bo i tak nie jest w stanie pojąc jeszcze . Nawyki higieniczne powinno się wyrabiać od jak najwcześniejszego momentu . I najwyraźniej sadzanie na nocnik przed ukończeniem roku krzywdy nie robi skoro przeszli je wszyscy urodzeni przed erą pampersów i żyją
dwulatek pampersowy ma nawyk robienia pod siebie tam gdzie stoi bo ma pampersa , i nie jest w stanie pojąć po cholerę każą mu siadać na czymś co jest niefajne i w ogóle po co . Najczęstszy problem przy pierwszym sadzaniu dwulatków to to , że owszem , może i usiądzie , ale zaraz wstanie , i naleje/usadzi kupsko obok na stojąco bo tak przyzwyczajony
Cytat:
pokój temu Baru

zna i wielbi
Cytat:

oj no w fazie niedoczynności nie da rady inaczej

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:22   #794
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
joł snad obijania się

o miałam podobny plan na salun i fogle najniższe piętro + metalowe schody, ale no cóż..., może w następnym wcieleniu (moim ofkors )
1. ja już teeeż, chuopin montuje firanki (ale to jego zabawki od zawsze) i ciągnie mnie do Liroja - a misie nie chceeeee skoro mam tam wybrać tylko dzwonek - ale może naciągnę na jakiś gadżet, o i babci słuchawkę prysznicową

Cytat:

ad2. ej no bez przesady do wszystkiego można się przyzwyczaić, ja bez lęku zostaję sama, w sumie tylko pierwszy raz trochę się bałam. Teraz luuuz, a mieszkam na zadupiu i bez sąsiadów jak wiesz
No niby można, niby można, ale bez sąsiadów tak jak Ty zawsze mam ciary

Jestem przestrach jak jestem sama w domu nie chodzę na strych ani do piwnicy Jakoś tak mi nieswojo, oglądam się przez ramię brrrrr

Cytat:

ad2. bo to nie jest taka studnia wystająca, tylko dziura w ziemi i zawsze omijałam tę dechę, a tym razem szybko, szybko, gonić gości, zamyślona, gdzie też podział się Tycjan i wlazłam, sama nie wiem jak
A że wpadłam tylko do pasa to nie wiem czy jest tam woda? ale jak Ci zależy to mogę sprawdzić

bo ja jestem szczególnie uzdolniona
Witaj w klubie, choć wygrywasz. Wracałam z zakupami na pobycie w domkach daczach, wchodzę po drewnianych schodkach, z salooonu już wszyscy krzyczą nareeeeszcie!! ja w obu rękach z siatami wkraczam na werandę i nagle sruu i nie ma mnie, do pasa

Miny mieli jak z horroru, nigdy tego nie zapomne. Wszyscy tak Ja się prawie posikałam ze śmiechu, płaczu i bólu. Taka sytuacja mogła się zdarzyć tylko mnie. Acha, zakupy nie ucierpiały pono nawet ratowałam je spadając w otchłań werandy.

Cytat:
a wpisując się w tematy endokrynologiczne, byłam dziś u swojej i właśnie przeglądam jakie mi badania krwi zleciła, zdaje się że teraz zaczynam testy nadnerczy
uuu zaawansowane - to chyba dobrze, że tak drąży ?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
spod deszczu i snad obżarcia się ponad wszelką dopuszczalną miarę

wyrabianie nawyku , dokładnie to samo co wyrabianie innych nawyków zanim dziecko pojmie ich praktyczny sens -np mycie rączek przed jedzeniem , mycie zębów - pielęgnacja jamy ustnej niemowlęcia powinna się zaczynać jeszcze przed pierwszymi zębami , i potem się czyści paszczę niezależnie do tego czy się to didowi podoba czy nie , jedzenie o stałych porach , rytuały przedsenne , uczenie "proszę , dziękuję, przepraszam" itp. Większości rzeczy umożliwiających funkcjonowanie we wczesnym didostwie did się uczy nie wiedząc po co , bo i tak nie jest w stanie pojąc jeszcze . Nawyki higieniczne powinno się wyrabiać od jak najwcześniejszego momentu . I najwyraźniej sadzanie na nocnik przed ukończeniem roku krzywdy nie robi skoro przeszli je wszyscy urodzeni przed erą pampersów i żyją
dwulatek pampersowy ma nawyk robienia pod siebie tam gdzie stoi bo ma pampersa , i nie jest w stanie pojąć po cholerę każą mu siadać na czymś co jest niefajne i w ogóle po co . Najczęstszy problem przy pierwszym sadzaniu dwulatków to to , że owszem , może i usiądzie , ale zaraz wstanie , i naleje/usadzi kupsko obok na stojąco bo tak przyzwyczajony
1. Nie jestem sama Zrób se białej herby

2. Jako absolutny laik tak samoż uważam Czyli dobrze
Stary 2014-06-30, 18:21   #795
aileenn
Mother of Cats

Dziękuję za wszystkie przytulasy i cmoki. Zdecydowanie się przydały

Cytat:
Powtórzę za Kameną: nie znał, ale bardzo się cieszy, że właśnie poznał

Cytat:
Hmmm no tak, pamiętam, że wyniki miałaś spooooro ponad normę. A jakiś komentarz? Czy tylko suchy fakt? Ewentualna przyczyna?

W sensie, jak pójdę w grudniu, to też z listą pytań, np jak możemy temu zapowbiegać? Czy jest ajkaś prewencja? Na co uważać? Czego unikać?
Komentarz taki, że lekka niedoczynność, nie ma się czym przejmować, dobierzemy pani dawkę euthyroxu.
Przyczyna? Przeciwciała atakują tkankę tarczycy i robi się stan zapalny, i drobinki tarczycy się znikają, więc organ się zmniejsza (upraszczam! lekarka tłumaczyła to profesjonalnie i obszerniej).
Czy monitorować przeciwciała? Nie ma potrzeby. Wiemy, że są, i już więcej o nich wiedzieć nie musimy (też upraszczam, ale taki był sens ).
Zero informacji, dlaczego przeciwciała w ogóle się uaktywniły (tzn. przepraszam: "przyczyny nie są znane", no niby wiem, że racja, ale chociaż jakaś hipoteza?) czy jak je powstrzymać. (Fakt, mogłam nie odpuszczać i pytać skuteczniej - tu jestem sama sobie winna). Za 6 tygodni mam się pojawić w celu zmniejszenia/zwiększenia dawki euthy., za pół roku powtórzyć USG, żeby zobaczyć, czy zmienia się obraz tarczycy. Badania krwi mam zrobić wyłącznie TSH i fT4, czyli np. o konwersji T4 w T3 nic z nich nie będę wiedzieć.
Podsumowując: wiem, w jakim stanie mam w tej chwili tarczycę i jej hormony. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w ogóle zachorowałam oraz co zrobić, żeby zlikwidować/uciszyć przyczynę. Mam absmak.

A poza tym poczytałam sobie jeszcze dziś np. TO. Mogę w miarę spokojnie funkcjonować bez sztucznych hormonów, a w świetle tego typu wiadomości boję się ich przyjmować.

Cytat:
balkon roku

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

więc jednak , no cóż witaj w klubie
z euthyroxem da się żyć, obyś tylko tolerowała go tak dobrze jak ja i oby szybko udało się ustalić optymalną dawkę

ja biorę o 6-7 rano i śpię dalej , nie wiem czy możesz sobie na taki luksus pozwolić
Balkon roku zdecydowanie zasłużył na to miano Ciekawe, ekshibicjoniści czy zwykły brak pomyślunku?

Mogę pozwolić sobie na luksus takiego przyjmowania i spania - plusy pracy w domu
Tylko nie wiem, czy chcę...

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Dziękizapraszam na zakupy

Masz doświadczenie, dobrze będzie! Trzymam kciuki za udany pierwszy dzień

Cytat:
Będziesz przebada od stóp do głów - dosłownie. I bardzo dobrze

Cytat:
Wracałam z zakupami na pobycie w domkach daczach, wchodzę po drewnianych schodkach, z salooonu już wszyscy krzyczą nareeeeszcie!! ja w obu rękach z siatami wkraczam na werandę i nagle sruu i nie ma mnie, do pasa

Miny mieli jak z horroru, nigdy tego nie zapomne. Wszyscy tak Ja się prawie posikałam ze śmiechu, płaczu i bólu. Taka sytuacja mogła się zdarzyć tylko mnie. Acha, zakupy nie ucierpiały pono nawet ratowałam je spadając w otchłań werandy.

Przepraszam, wiem, że nie do śmiechu Ci było, ale czytałam i kwiczałam

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:23
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:41   #796
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Joł znad spania na stojąco. Wstania o po 2 h snu o 5 i wiezienia chuopa do robo.

Cytat:

2. a ja z kolei nie lubię też nadmiernego zamykania się, odstręcza mnie nowe budownictwo gdzie drzwi są za drzwiami i żeby się dostać do kogoś pokonuje się właśnie troje-czworo drzwi... i tak jakoś nieprzyjemnie cicho jest wtedy na klatkach schodowych, że mi się wydaje że ktoś się gdzieś czai
a ja właśnie wolę tak uwielbiam to że mamy dodatkowo korytarz lokatorski i w związku z tym nikt nadprogramowy mi się pod drzwiami nie pęta
Cytat:
nie znałam, ale poznałam
Cytat:

i
a to euthyrox jest też na azt? myślałam że tylko na niedoczynność
jaką dawkę dostałaś?
edit: już doczytałam że wiesz że nic nie wiesz
Cytat:

ja takich luksusów nie mam więc biorę po "pierwszym budziku" (czyli 15-20 minut przed wstawaniem z łóżka), później idę myć włosy itp no i ok 45 minut -godzina mi wychodzi Mnie lekarka powiedziała ze minimum 0,5 godziny trzeba czekać, wiec tak celuję, ale zazwyczaj jest więcej
Cytat:
no wiem, ale każdy jest innym być może jakbym musiała to bym się przyzwyczaiła, ale z własnego wyboru bym nie chciała musieć się przyzwyczajać a mieszkałam w domu przez 20 lat życia swego, wiec to nie jest tak ze jestem ludziem z bloku, wiem jak jest w domu i też się bojam
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
będzie dobrze
Cytat:

to żeby nic niepokojącego nie wyszło

Ja wróciłam właśnie z TŻem od dentysty, bo miał mieć usuwana ósemkę (już 2 razy przekładane) no i skończyło się na tym że babka popaczyła, pokręciła głową i powiedziała że ona się boi tego ruszać i dała namiar na innego specjalistę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2014-06-30 o 18:45
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:49   #797
Redhaired Witch
Nindżopesz

Takie szybkie pytanie - czy któraś próbowała zrezygnować z rzeczy kupionej na Allegro, znaczy postraszyć, że rezygnuje jeśli nadal nie zostało wysłane? W ogóle można coś takiego praktykować?
Wkopałam się na idiotycznej rzeczy - masce do włosów Już tydzień wysyłają, czeka mnie kilka wyjść w tym tygodniu i nie mam niczego co nie robi mi szopy na głowie... Zła jestem bo taka pierdoła a stresuje

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
ad1. klown z Ducha? lub z IT?

1. to: http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Amie...je-2008-238672
2. o bosz. Znaczy... zaklinowałaś się w pasie?

Cytat:
Witaj w klubie, choć wygrywasz. Wracałam z zakupami na pobycie w domkach daczach, wchodzę po drewnianych schodkach, z salooonu już wszyscy krzyczą nareeeeszcie!! ja w obu rękach z siatami wkraczam na werandę i nagle sruu i nie ma mnie, do pasa

Miny mieli jak z horroru, nigdy tego nie zapomne. Wszyscy tak

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:31   #798
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
parę znam i wcale nie mit
wnuki raczej nieszkodliwe jak nie ma placu zabaw na osiedlu co do radia i telewizora zdarza się wszędzie, a starsi ludzie przynajmniej szanują ciszę nocną (i weekendową)... plus moim zdaniem telewizor nawet na cały regulator nie przebije umc umc i subwoofera przy otwartym oknie
to ja umców nie doświadczyłem na żadnym miejscu, a ryje, ryczące telewizory od telewizji śniadaniowej po program "podziennikowy", ze szczególnym uzwględnieniem "M jak miłość" i "Jaka to melodia" oraz "Paaaatryyyk, obiad, Paaaatryk, babcia cię woła" przez np. pół godziny bez przerwy to jak najbardziej; no i napieprzające wzmacnianymi melodyjkami kościoły
a ciszę nocną i weeekendową to szanują niechcący, bo nocą śpią, a weekendy cmentarz i ryj na działkach

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

"Salatka z ogorka i jablka to smaczny dodatek do drugiego dania.Pewnie odrobine lzej strawny,bo bez dodatku cebuli,choc same ogorki sa bardzo ciezkostrawne."

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:35   #799
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Komentarz taki, że lekka niedoczynność, nie ma się czym przejmować, dobierzemy pani dawkę euthyroxu.
Przyczyna? Przeciwciała atakują tkankę tarczycy i robi się stan zapalny, i drobinki tarczycy się znikają, więc organ się zmniejsza (upraszczam! lekarka tłumaczyła to profesjonalnie i obszerniej).
Czy monitorować przeciwciała? Nie ma potrzeby. Wiemy, że są, i już więcej o nich wiedzieć nie musimy (też upraszczam, ale taki był sens ).
Zero informacji, dlaczego przeciwciała w ogóle się uaktywniły (tzn. przepraszam: "przyczyny nie są znane", no niby wiem, że racja, ale chociaż jakaś hipoteza?) czy jak je powstrzymać. (Fakt, mogłam nie odpuszczać i pytać skuteczniej - tu jestem sama sobie winna). Za 6 tygodni mam się pojawić w celu zmniejszenia/zwiększenia dawki euthy., za pół roku powtórzyć USG, żeby zobaczyć, czy zmienia się obraz tarczycy. Badania krwi mam zrobić wyłącznie TSH i fT4, czyli np. o konwersji T4 w T3 nic z nich nie będę wiedzieć.
Podsumowując: wiem, w jakim stanie mam w tej chwili tarczycę i jej hormony. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w ogóle zachorowałam oraz co zrobić, żeby zlikwidować/uciszyć przyczynę. Mam absmak.

Przepraszam, wiem, że nie do śmiechu Ci było, ale czytałam i kwiczałam
O pogrubione właśnie mi chodziło, to wcześniejsze sama usłyszałam, i też jestem trąba, że nie drążyłam, ale wyszłam w sumie optymistycznie nastawiona, że ni jestem jakoś chora bo spodziewałam się chyba złych wyników?

Dlaczego nie mówią co prowadzi do takiego stanu rzeczy? Predyspozycje? dieta? No niby wiadomo ale konkrety? Pozostaje sieciunia, ale skoro ja sie nie znam, jestem żółtodziób w temacie, to uwierzę sieciuni we wszytsko
To nie pytania do Ciebie Aileenn, to retoryczne, w eter.

2. Luuuz bluz, takoż kładli się na tej werandzie wszyscy ze śmiechu (a deski runeły tylko pode mną) jak już się okazało że jestem cała tylko podrapana. Ja utrzymuję, że to próchno legło pod ciężarem wódy i soków które taszczyłam na imprezkę. To był w sumie udany wieczór. Ale widzisz mnie znikającą w podłodze - coś na kształt pastiszu horrorów pomieszanego z elementem kreskówki.

Przyznam, że gdyby to była studnia chyba bym zeszła na zawał zanim by do pasa doszło.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Takie szybkie pytanie - czy któraś próbowała zrezygnować z rzeczy kupionej na Allegro, znaczy postraszyć, że rezygnuje jeśli nadal nie zostało wysłane? W ogóle można coś takiego praktykować?
Wkopałam się na idiotycznej rzeczy - masce do włosów Już tydzień wysyłają, czeka mnie kilka wyjść w tym tygodniu i nie mam niczego co nie robi mi szopy na głowie... Zła jestem bo taka pierdoła a stresuje

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-30 o 20:41
Stary 2014-06-30, 20:35   #800
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Oj

Cytat:

balkon roku

Cytat:

Bosh kiedy to lato będzie? U nas dziś leje i dziecko mi od siedzenia w domu śpiewa.... "chwała na wysokości..." Ewentualnie to "odczyn"
po pobraniu krwi (pierwszy raz w życiu miała dziś pobieraną).
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:38   #801
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
to ja umców nie doświadczyłem na żadnym miejscu, a ryje, ryczące telewizory od telewizji śniadaniowej po program "podziennikowy", ze szczególnym uzwględnieniem "M jak miłość" i "Jaka to melodia" oraz "Paaaatryyyk, obiad, Paaaatryk, babcia cię woła" przez np. pół godziny bez przerwy to jak najbardziej; no i napieprzające wzmacnianymi melodyjkami kościoły
a ciszę nocną i weeekendową to szanują niechcący, bo nocą śpią, a weekendy cmentarz i ryj na działkach

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

"Salatka z ogorka i jablka to smaczny dodatek do drugiego dania.Pewnie odrobine lzej strawny,bo bez dodatku cebuli,choc same ogorki sa bardzo ciezkostrawne."
1. Pogrubione -w pierwszej chwili pomyślałam: a cóż to za serial ewent tivi szoł?

2. Takie kwiatki, tylko uświadamiają mi mój chaotyczny styl. Czasem jak siebie czytam mam to samo
Stary 2014-06-30, 20:44   #802
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
2. Takie kwiatki, tylko uświadamiają mi mój chaotyczny styl. Czasem jak siebie czytam mam to samo
Styl stylem, ale te "ciężkostrawne" ogórki... ^^

fogle, Rakelinus: "After many months of livening out of a suitcase, June was a nice change for me."

Edytowane przez Miciel
Czas edycji: 2014-06-30 o 20:47
Stary 2014-06-30, 20:52   #803
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Styl stylem, ale te "ciężkostrawne" ogórki... ^^

fogle, Rakelinus: "After many months of livening out of a suitcase, June was a nice change for me."
1. yyyyy ja też słyszałam, że ogórek ziel lekkostrawny nie jest

2. nom pomylone misie livening

winno być living out of a suitcase - zyć na walizkach
livening - ożywiający (zdaje się, bo nawet nie wiem czy adj od to liven istnieje, ale chyba tak)
piszę w ramach ciekawostki jakby kto chciał bo wiem że Ty wiesz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-06-30 o 20:56
Stary 2014-06-30, 21:20   #804
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ale afercia na rozbiórkowym, normalnie nie ogarniam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:33   #805
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ale afercia na rozbiórkowym, normalnie nie ogarniam
bohater jakby seryjny

Stary 2014-06-30, 21:37   #806
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
bohater jakby seryjny
Oj tak, sama mialam z nia przeboje.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 22:59   #807
rachell111
Zakorzenienie

Jesień mamy, jesień

siedzę w oparach Słonia - tym razem Kenzo, i wyjęłam ambry

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Kurczaki czy jest jeszcze jakaś platforma co normalnie bez limitów odtwarza seriale/filmy online?????? Na wszystkich znanych mi (serialeonline, ogladam.tv, zalukaj ekino) wyświetla mi się że nie ma wuja
Stary 2014-07-01, 06:14   #808
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 07:22   #809
Murszafka
To ja :)

Dzień dobry, że zażartuję... Fryzjer mnie skrzywdził :-(

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 09:51   #810
Polly_
grozi wypollizowaniem

znad dostania sie do gimnazjum ,
na liście 4 laureatów olimpiad przyjetych poza punktacją, potem moje
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości