|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
Jak w mojej ulubionej knajpce, zdjecie kiepskie niestety http://gazetylokalne.pl/a/szept-tajemnicy http://dobrystolik.pl/lokal/main/suplement/ |
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
pokój temu Baru
czy Bar zna panią Halinkę? Flo o matko jaka przygoda dobrze, że tylko tak się skończyło, zdrowiej
|
#783 |
|
Mother of Cats
|
Szatą, gratulacje
Macham spod deszczu i papierka z oficjalną diagnozą: autoimmunologiczne zapalenie same-wiecie-czego Plus recepty na euthyrox jako leku na całe zło...
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm no tak, pamiętam, że wyniki miałaś spooooro ponad normę. A jakiś komentarz? Czy tylko suchy fakt? Ewentualna przyczyna? W sensie, jak pójdę w grudniu, to też z listą pytań, np jak możemy temu zapowbiegać? Czy jest ajkaś prewencja? Na co uważać? Czego unikać? |
|
|
|
|
#785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
JA jest u mnie w spożywczym ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#786 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeśli tylko masz duży balkon od południa to biorę Cytat:
choć za widno jak na piwnicę. nie znam nowojorskiego stylu poza mieszkaniami z filmów woody'ego allena, tam cegieł na wierzchu nie było
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#788 | |||
|
Zakorzenienie
|
joł
![]() szukałam w necie inspiracji kwiatowych, bo bratki mi padają i muszę obsadzić kszynki i oto co znalazłam (+18)balkon roku ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
z euthyroxem da się żyć , obyś tylko tolerowała go tak dobrze jak ja i oby szybko udało się ustalić optymalną dawkę ![]() bierz na czczo, najlepiej godzinę/dwie przed jakimkolwiek posiłkiem, z kawą odczekaj 2-3 godz., z suplementami/innymi lekami ok. 6 godz. ja biorę o 6-7 rano i śpię dalej , nie wiem czy możesz sobie na taki luksus pozwolić---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
a pani Halinka świetna ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no fuks to moje drugie imię ![]() a P. będzie cierpiał Cytat:
ad2. ej no bez przesady do wszystkiego można się przyzwyczaić, ja bez lęku zostaję sama, w sumie tylko pierwszy raz trochę się bałam. Teraz luuuz, a mieszkam na zadupiu i bez sąsiadów jak wiesz
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ad2. bo to nie jest taka studnia wystająca, tylko dziura w ziemi i zawsze omijałam tę dechę, a tym razem szybko, szybko, gonić gości, zamyślona, gdzie też podział się Tycjan i wlazłam, sama nie wiem jakA że wpadłam tylko do pasa to nie wiem czy jest tam woda? bo ja jestem szczególnie uzdolniona ![]() Szatą gratki
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ożesz w mordę, laska dzie Ty łazisz ![]() To teraz odpoczniesz a niech P poskacze przy Tobie to taki bonusik za obicie![]() Oj, ja też ale ja przez te horrory co oglądam potem mam boja Wysłałam cv ale i koleżanka zadzwoniła do dyrektork z zapytaniem czy nie ma pracyi ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Jutro zaczynam i się zestresiłam ![]() Pogoda pod psem(skąd takie powiedzenie ) więc nie wyszłam fogle z domu bo i po co, przez co śpiąca jestem jak cholera
|
|
#792 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
czasem takie małe metraże w starym budownictwie gdzie są wysokie pomieszczenia da się powiększyć robiąc antresole, i to jest fajne, ale w standardowych 22 metrach się chyba ciężko mieszka... z drugiej strony znałam pare mieszkającą w podobnym metrażu i to z 3 kotami więc pewnie jak ze wszystkim kwestia przyzwyczajenia.Cytat:
2. jakiś wymagający ten lek ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- a wpisując się w tematy endokrynologiczne, byłam dziś u swojej i właśnie przeglądam jakie mi badania krwi zleciła, zdaje się że teraz zaczynam testy nadnerczy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#793 | ||||
|
Panaroja
|
spod deszczu i snad obżarcia się ponad wszelką dopuszczalną miarę
![]() Cytat:
wiesz , to zależy od środowiska , bo czym skorupka itd - dziecko chowane w środowisku przesiąkniętym daną kulturą przyjmuje ją jako coś naturalnego i się w tym kierunku bez kłopotów wykształca - vide rodziny prawnicze , lekarskie czy artystyczne od pokoleń dla naprzykładu . 2. a wiesz , że mi się to podoba ? dla mnie wszystko lepsze od szarego betonu , którego nienawidzę . Najbardziej mi się podoba pani z wózkiem sklepowym biegnąca po łące - kompletna abstrakcja z pogranicza socrealizmu . Miejska betonowa szarość działa na mnie depresyjnie .mnie też odmawiał współpracy ![]() Cytat:
dwulatek pampersowy ma nawyk robienia pod siebie tam gdzie stoi bo ma pampersa , i nie jest w stanie pojąć po cholerę każą mu siadać na czymś co jest niefajne i w ogóle po co . Najczęstszy problem przy pierwszym sadzaniu dwulatków to to , że owszem , może i usiądzie , ale zaraz wstanie , i naleje/usadzi kupsko obok na stojąco bo tak przyzwyczajony Cytat:
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem przestrach jak jestem sama w domu nie chodzę na strych ani do piwnicy Cytat:
Wracałam z zakupami na pobycie w domkach daczach, wchodzę po drewnianych schodkach, z salooonu już wszyscy krzyczą nareeeeszcie!! ja w obu rękach z siatami wkraczam na werandę i nagle sruu i nie ma mnie, do pasa Miny mieli jak z horroru, nigdy tego nie zapomne. Wszyscy tak Ja się prawie posikałam ze śmiechu, płaczu i bólu. Taka sytuacja mogła się zdarzyć tylko mnie. Acha, zakupy nie ucierpiały pono nawet ratowałam je spadając w otchłań werandy. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Zrób se białej herby ![]() 2. Jako absolutny laik tak samoż uważam
|
|||||
|
|
|
#795 | |||||
|
Mother of Cats
|
Dziękuję za wszystkie przytulasy i cmoki. Zdecydowanie się przydały
Cytat:
![]() Cytat:
Przyczyna? Przeciwciała atakują tkankę tarczycy i robi się stan zapalny, i drobinki tarczycy się znikają, więc organ się zmniejsza (upraszczam! lekarka tłumaczyła to profesjonalnie i obszerniej). Czy monitorować przeciwciała? Nie ma potrzeby. Wiemy, że są, i już więcej o nich wiedzieć nie musimy (też upraszczam, ale taki był sens Zero informacji, dlaczego przeciwciała w ogóle się uaktywniły (tzn. przepraszam: "przyczyny nie są znane", no niby wiem, że racja, ale chociaż jakaś hipoteza?) czy jak je powstrzymać. (Fakt, mogłam nie odpuszczać i pytać skuteczniej - tu jestem sama sobie winna). Za 6 tygodni mam się pojawić w celu zmniejszenia/zwiększenia dawki euthy., za pół roku powtórzyć USG, żeby zobaczyć, czy zmienia się obraz tarczycy. Badania krwi mam zrobić wyłącznie TSH i fT4, czyli np. o konwersji T4 w T3 nic z nich nie będę wiedzieć. Podsumowując: wiem, w jakim stanie mam w tej chwili tarczycę i jej hormony. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w ogóle zachorowałam oraz co zrobić, żeby zlikwidować/uciszyć przyczynę. Mam absmak. A poza tym poczytałam sobie jeszcze dziś np. TO. Mogę w miarę spokojnie funkcjonować bez sztucznych hormonów, a w świetle tego typu wiadomości boję się ich przyjmować. Cytat:
Ciekawe, ekshibicjoniści czy zwykły brak pomyślunku? Mogę pozwolić sobie na luksus takiego przyjmowania i spania - plusy pracy w domu ![]() Tylko nie wiem, czy chcę... ![]() Masz doświadczenie, dobrze będzie! Trzymam kciuki za udany pierwszy dzień Cytat:
Cytat:
Przepraszam, wiem, że nie do śmiechu Ci było, ale czytałam i kwiczałam
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-06-30 o 18:23 |
|||||
|
|
|
#796 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam to że mamy dodatkowo korytarz lokatorski i w związku z tym nikt nadprogramowy mi się pod drzwiami nie pęta ![]() Cytat:
Cytat:
i a to euthyrox jest też na azt? myślałam że tylko na niedoczynność jaką dawkę dostałaś? edit: już doczytałam że wiesz że nic nie wiesz Cytat:
więc biorę po "pierwszym budziku" (czyli 15-20 minut przed wstawaniem z łóżka), później idę myć włosy itp no i ok 45 minut -godzina mi wychodzi Mnie lekarka powiedziała ze minimum 0,5 godziny trzeba czekać, wiec tak celuję, ale zazwyczaj jest więcej Cytat:
być może jakbym musiała to bym się przyzwyczaiła, ale z własnego wyboru bym nie chciała musieć się przyzwyczajać a mieszkałam w domu przez 20 lat życia swego, wiec to nie jest tak ze jestem ludziem z bloku, wiem jak jest w domu i też się bojam ![]() będzie dobrze Cytat:
żeby nic niepokojącego nie wyszło Ja wróciłam właśnie z TŻem od dentysty, bo miał mieć usuwana ósemkę (już 2 razy przekładane) no i skończyło się na tym że babka popaczyła, pokręciła głową i powiedziała że ona się boi tego ruszać i dała namiar na innego specjalistę
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2014-06-30 o 18:45 |
|||||||
|
|
|
#797 | ||
|
Nindżopesz
|
Takie szybkie pytanie - czy któraś próbowała zrezygnować z rzeczy kupionej na Allegro, znaczy postraszyć, że rezygnuje jeśli nadal nie zostało wysłane? W ogóle można coś takiego praktykować?
Wkopałam się na idiotycznej rzeczy - masce do włosów Już tydzień wysyłają, czeka mnie kilka wyjść w tym tygodniu i nie mam niczego co nie robi mi szopy na głowie... Zła jestem bo taka pierdoła a stresuje ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() 2. o bosz. Znaczy... zaklinowałaś się w pasie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#798 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() a ciszę nocną i weeekendową to szanują niechcący, bo nocą śpią, a weekendy cmentarz i ryj na działkach ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- "Salatka z ogorka i jablka to smaczny dodatek do drugiego dania.Pewnie odrobine lzej strawny,bo bez dodatku cebuli,choc same ogorki sa bardzo ciezkostrawne." |
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie mówią co prowadzi do takiego stanu rzeczy? Predyspozycje? dieta? No niby wiadomo ale konkrety? Pozostaje sieciunia, ale skoro ja sie nie znam, jestem żółtodziób w temacie, to uwierzę sieciuni we wszytsko ![]() To nie pytania do Ciebie Aileenn, to retoryczne, w eter. 2. Luuuz bluz, takoż kładli się na tej werandzie wszyscy ze śmiechu (a deski runeły tylko pode mną) jak już się okazało że jestem cała tylko podrapana. Ja utrzymuję, że to próchno legło pod ciężarem wódy i soków które taszczyłam na imprezkę. To był w sumie udany wieczór. Ale widzisz mnie znikającą w podłodze - coś na kształt pastiszu horrorów pomieszanego z elementem kreskówki. ![]() Przyznam, że gdyby to była studnia chyba bym zeszła na zawał zanim by do pasa doszło. Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-06-30 o 20:41 |
||
|
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bosh kiedy to lato będzie? U nas dziś leje i dziecko mi od siedzenia w domu śpiewa.... "chwała na wysokości..." Ewentualnie to "odczyn"po pobraniu krwi (pierwszy raz w życiu miała dziś pobieraną).
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Takie kwiatki, tylko uświadamiają mi mój chaotyczny styl. Czasem jak siebie czytam mam to samo
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
fogle, Rakelinus: "After many months of livening out of a suitcase, June was a nice change for me." Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2014-06-30 o 20:47 |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. nom pomylone misie livening winno być living out of a suitcase - zyć na walizkach livening - ożywiający (zdaje się, bo nawet nie wiem czy adj od to liven istnieje, ale chyba tak) piszę w ramach ciekawostki jakby kto chciał bo wiem że Ty wiesz
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-06-30 o 20:56 |
|
|
|
|
#804 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ale afercia na rozbiórkowym, normalnie nie ogarniam
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#806 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Jesień mamy, jesień
siedzę w oparach Słonia - tym razem Kenzo, i wyjęłam ambry ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Kurczaki czy jest jeszcze jakaś platforma co normalnie bez limitów odtwarza seriale/filmy online?????? Na wszystkich znanych mi (serialeonline, ogladam.tv, zalukaj ekino) wyświetla mi się że nie ma wuja
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
![]() miłego dnia |
|
|
|
#809 |
|
To ja :)
|
Dzień dobry, że zażartuję... Fryzjer mnie skrzywdził :-(
|
#810 |
|
grozi wypollizowaniem
|
znad dostania sie do gimnazjum ,na liście 4 laureatów olimpiad przyjetych poza punktacją, potem moje
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Jak w mojej ulubionej knajpce, zdjecie kiepskie niestety

dobrze, że tylko tak się skończyło, zdrowiej
Plus recepty na euthyrox jako leku na całe zło...

)

w moim mieszkaniu tez sama nie lubię być na noc, ale jakoś jestem to w stanie przeżyć (ostatecznie troje drzwi trzeba pokonać żeby się z ulicy dostać do mnie), no i 8 piętro tez mi jakieś poczucie bezpieczeństwa daje, że od strony okien tez nie ma możliwości się dostać

) więc nie wyszłam fogle z domu bo i po co, przez co śpiąca jestem jak cholera

dla mnie wszystko lepsze od szarego betonu , którego nienawidzę . Najbardziej mi się podoba pani z wózkiem sklepowym biegnąca po łące - kompletna abstrakcja z pogranicza socrealizmu