|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cude, pisałam do dziewczyny z tego bloga i koszt filiżanki 250ml to 45zł/sztuka
|
|
|
|
#3753 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej intensywny weekend za mną, czasu jak zawsze brak.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
asiulek mój mąż w Giacomo Conti kupił polecam
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia - eeeh z tym chodzeniem w smokingowym to będzie ciężko
no ale skoro ja pójdę raz w swojej kiecce to i on niech idzie raz - a mam nadzieję będzie wyglądał jak milion dolców Karolinusia - ciężka sprawa z tą świadkową. Na czym w końcu stanęło? Mojakaren - tak, już mamy zapowiedzi ![]() Ciekawe czy po zapowiedziach będzie odzew od znajomych/sąsiadek itp ![]() Asiulek - a nie chcesz sprawdzić w Giacomo Conti? My chcemy się tam wybrać a z tego co słyszałam poprawki krawieckie itp. jak najbardziej oferują. Linaewe - super zaproszenia! Piękne i oryginalne ![]() Active - może się dziewucha opamięta! Sama bym chętnie taką założyła na swój ślub Cude - zaraz prześlę namiary na PW ![]() Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych nauk tańców
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
dzięki!
|
|
|
|
#3756 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie moje zboczenie koniec offtopu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaką piosenkę znalazłaś? ![]() Cytat:
Cytat:
(a niech się ci "stajlowi" blogerzy pocałują w...fopa ![]() Cytat:
![]() Mieliśmy dziś bardzo intensywny i obfitujący w zakupy dzień ![]() Udało nam się kupić: - koszulę ślubną dla TŻta - spodnie na poprawiny - koszulę na poprawiny - koszyczki ratunkowe - zawartość koszyczków ratunkowych - Piccolo dla dzieciaków ![]() - alkohol na stolik alkoholowy (wino, whisky, likiery) Jeszcze trochę zostało do kupienia, ale już jest bliżej niż dalej I uwaga- dostaliśmy odmowę stulecia: kuzyn TŻta nie przyjdzie,boooo... ma za długie włosy i się wstydzi pokazać ludziom!
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Oluska
faktycznie, głupszej odmowy nie słyszałam a dlaczego nie może obciąć? jutro idziemy do poradni na pierwsze spotkanie... boję się!
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba padnę!
Jak się go uczycie, to choć zapamiętaj dobrze jego nazwisko Cytat:
![]() karolinuuusia Hmm... ja chyba jestem bliższa postawie Twojej świadkowej Może i będziecie miały obie tiulowe doły, ale tak naprawdę to Ty będziesz ważniejsza. A świadkowa będzie do Ciebie idealnie dopasowana - zobaczysz, jeszcze niejeden na ślubie powie, że zajęłaś się wszystkim, łącznie ze strojami świadków A to, że świadkowa się przejmuje to chyba dobrze, nie? Niezbyt byłoby Ci miło, gdyby się okazało że zlewa Twój ślub i nie chce pomagać... Kurcze, dziewczynom to się czasem nie dogodzi ![]() Lemon_Drop Trzymam kciuki za zdanie TŻ! Mój jest zachwycony |
|
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Lg_ago o matkoooo! jakie Ty masz piękne włosyyyy ♥ a grzebyk fajny!
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A poradni się nie bój, dobrze będzie!
|
|
|
#3761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
oluska227887 - gratuluję udanych zakupów ![]() odmowa kuzyna wymiata ![]() say-hello - powodzenia na poradni
|
||
|
|
|
#3762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że to świadkowa jest dla PMki a nie to Twój dzień, a nie jej, możesz wyrazić swoją opinię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
coooo ale odmowa my kupiliśmy dziś poszetkę na all ![]() do jutra termin potwierdzeń niektórzy od razu potwierdzali, na niektóre czekamy.narazie na 108 osób zaproszonych jest -12. w sumie 6 osób nie przyjdzie, a reszta to po prostu ktoś idzie sam, albo ktoś dzieci nie bierze
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-06-30 o 23:11 |
||||
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa dziewczyny z 9 sierpnia!!!
ZMIANA KODU, TRÓJKA z PRZODU |
|
|
|
#3764 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ten tiguan chyba bardziej pojemy i takie cos w sobie ma ![]() cóż to za piosenka? my ciągle jesteśmy bez... juz mi się chce jak po raz kolejny słucham tych romantycznych piosenek i nic nie potrafię wybrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do przejmowania się to ja chyba moje rozdałam wszystkim do okoła, bo mnie dopadła ślubna olewka, a TŻ, świadkowa, moja mama i połowa moich koleżanek z pracy dostali jakiegoś wściku macicy ostatnio moja świadkowa o godzinie 9 rano wysyła mi rozpaczliwego smsa o treści mniej więcej: "A co z TORTEM?? sami zalatwiacie czy sala??" jak jej napisałam, że sala i co jej się tak przypomniało, to odpisała, że obudziła się ze słowem TORT na ustach i lekka panika ją ogarnęła Cytat:
rozumiem, ale uważam, że w życiu mamy dość zmartwień i lepiej odpuścić sobie takie tematy i koleżanki, życie weryfikuje mocno znajomości Cytat:
![]() a to dla kuzyna mi się dzisiaj zmieniło na 5 z przodu i mam pełne gacie... ciągle staram się przysiąść żeby zrobic listę rzeczy do zrobienia, ale nawet na to nie mam czasu
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
atomowka ja za to wesela z okraglymi stolikami wspominam super i takie też będą u nas stoliki . Był to mój priorytet przy wyborze sali .Wszystkim nie dogodzi .
Masakra z tymi dziewczynami które próbują przebic Pm ;p U mnie zapowiada się ślubny tydzień ; czwartek -degustacja menu piątek- druga próbna fryzura i przymiarka sukni sobota - cukiernia wybór ciast i tortów niedziela - poszukiwania z teściową sukienki
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
KaMilka4891 A czy piosenka musi być romantyczna? Nie!
Może macie jakąś, która Wam się z czymś kojarzy, z jakąś Waszą sytuacją, pierwszym pocałunkiem, nocą w górach, wakacjami, dzikim
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie sama
Kilka mi pomaga przyjaciel, bo strasznie mu się haftowanie spodobało Mam już 25 dekorków, potrzebuję jeszcze 15...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki odebraliśmy obrączki sa cudowne !!!! chętnie bym już nie ściągała |
||||
|
|
|
#3770 | |
|
Rozeznanie
|
popatrzcie co znalazłam
---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- dziewczyny byłam przez weekend na weselu. jak dla mnie było to dość dziwne wesele ale ok od początku. ślub na 13 przyjeżdżamy pod kościół a tam okazuje się że jest w remoncie i jest zamknięty i tylko mała kaplica jest otwarta do której trzeba wchodzić przez zakrystie. Pan młody był wprowadzany przez siostrę podczas jakiejś pieśni i Pani młoda miała wejść zaraz po nim. Pieść się skończyła a jej nie mam.... weszła . Była inf że życzenia pod kościołem a prezenty mamy zostawić przy wejściu do hotelu no ok. Wyszliśmy przed kościół czekamy na nich a tu wyszli i zapakowali się do auta i pojechali. Pogoda była piękna do składania życzeń przed kościołem. Przyjechaliśmy pod hotel i się okazało że Młoda wsiadła nie z tej strony co trzeba i samochód musiał zawracać tak aby ona mogła wysiąść na czerwony dywan. Życzenia zostały złożone przed hotelem i można było wejść na salę, patrze a tam nie ma usadzenia gości i trzeba było oblecieć kilka stolików zanim znalazło się własną winietkę. Z góry mówię że nie jestem przeciwnikiem rosołu na obiad. Dostaliśmy krem z dyni z prażonymi słonecznikami, jak dla mnie było bardzo dobre ale ..... większość ludzi narzekała że nie było jednak rosołu.... Pan młody się zgubił po zupie i nie mogli mu podać 2 dania ( serwowane PM równocześnie ) i było trzeba na niego czekać. Jak dla mnie przesada z jedzeniem. Po obiedzie był od razu tort, później 1 , 2 i 3 kolacja, do tego były suto zastawione stoły, i fontanna czekoladowa, bufet deserowy, stół wiejski, stół z owocami morza i sushi, barek z barmanem, foto budka a i jeszcze pokaz sztucznych ogni. NIE było ani grama ciasta ani ciasteczek. DJ i prowadzący byli tacy sobie, nie za bardzo umieli grać i bawić ludzi w pewnym czasie zaczęłam się czuć tak jakbym była na dyskotece.... PM nie chodzili od stolika do stolika i nie żegnali się z gośćmi wychodzącymi. A jak się do nich podchodziło aby się pożegnać to tylko "cześć fajnie że byliście nara". Ale się wytańczyłam i jedzenie było przepyszne a barman rewelacja ![]() Ogólnie mi się podobało i ślub był na 13 a my wychodziliśmy z wesela o 3,40 i tak byliśmy jednymi z ostatnich gości. o 4 przestali grać. Był 2 dzień, na którym mi się bardzo podobało. Był grill i potrawy grillowe to było na takim ośrodku i można było korzystać ze wszystkich atrakcji było mini gokarty, ludzkie piłkarzyki, sumo i wiele innych. Drugi dzień był na 13 i do 18. Po 2 dniu PM rozdawali na odchodne cista i wódkę. ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- też taką chce ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- też taką chce
Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-07-01 o 06:56 |
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
na niczym tak naprawdę..
powiedziała, że kolejnej już kupować nie będzie, a ja jej mówie, że nie każe jej kupować drugiej, tylko myślałam, ze tiul jest zarezerwowany dla mnie, a ona że mogłam jej się określić jaką chcę zeby miała, a ja że nie pomyślałam, ze przyjdzie jej do głowy tiul... później powiedziała, że teraz tyle jest takich sukienek to jak ktoś w takiej przyjdzie to wyrzucę?
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Oluśka brawo za zakupy!
A odmowa I klasa! Say będzie dobrze! Ja też się bałam a było naprawdę ok ![]() No to naprawdę jej nie rozumiem... przecież powinna doskonale zdawać sobie sprawę co o takim stroju może myśleć PM... Klaudyna powodzenia na przymiarce! ![]() Konkardia nie mogę się doczekać aż mu pokażę te anioły, tylko kurczę on jest w delegacji teraz i dziś np pracuje od 7 do 22:30 Karolinuusia wydaje mi się że trochę przesadzasz... ta sukienka jest krótka czy długa? biała czy w innym kolorze? Moja koleżanka miała w planie kupić sobie spódnicę z 5 warstw tiulu. Zapytałam tylko w jakim kolorze: powiedziała że czarna do pudrowej bluzki, i jak dla mnie ok - ważne że nie biała. Nie dajmy się zwariować
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-07-01 o 07:18 |
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, ale ona bardziej wszystko przeżywa, niz ja i to mnie irytuje, zachowuje się jakby o wszystkim decydowałą, a jej matka nie lepsza, narzuca swoje pomysły mojej mamie, ale mama na szczęście nie słucha jej a jakie oburzenie co do kartek haha oni nie chcę żeby były kartki, bo przecież nie wybiorą sobie przy kim chcę usiąść
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
matko boska :O ta dziewczyna w tej sukni bialej przgnie pałe na całej lini.
Przecież całe wesele będzie się z niej śmiało ona to robi złośliwe czy jest taka ograniczona?? moja świadkowa wybiera się w takiej sukience (załącznik) mam nadzieje, że będzie ok. my dziś jedziemy kupić wódkę dla świadka na podziękowanie no i może uda nam się kupić w końcu wiklinowe kosze jak nie to zamawiam przez allegro - trudno.musimy się w końcu zebrać i pojechać zamówić ten nieszczęsny tort! nie umiemy się zmoblilować do tego. Nie wiem czy daja nam kosztować, czy mam sie umawiać czy po prostu przychodze i zamawiam ... nie wiem i jakos nie umiem tego ogarnąć zbytnio
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-07-01 o 07:22 |
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
odmówiło nam 30 osob.... i to tylko osoby z TZ rodziny... moja cała potwierdziła i znajomi również....
|
#3776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że "nasz" kibelek przypadł Wam do gustu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
LUUUUBIE TO
![]() cude my mamy łososiowe z elementami pomarańczu
|
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersji sukienek mam 2. Albo 7/8 albo przed kolano. W sumie to taka dlugosc jak Twojej kuzynki przez srodek fioletowy pasek + od spodu fioletowa halka (przy czym rozwazam fioletowe buty to zrezygnuje z tiulu. .)Cytat:
Cytat:
|
|
#3779 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwnie się patrzyli na mnie, ale nie mogłam się opanować Tym bardziej zszokowała mnie ta odmowa, że widziałam, że żona kuzyna ma ogromną ochotę iść. Ale on się uparł i stwierdził, że nie pójdzie, bo włosy (faktycznie ma długie do łopatek i bardzo bardzo gęste, ale bez przesady) Kamilka też mu proponowaliśmy, żeby włosy związał, ale niestety nie dał się przekonać ![]() Zapomniałam wczoraj napisać o najważniejszym!! Do salonu przyszła już moja suknia
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Tym razem to chyba na dobre "to" 

26.07.2014 

ma parcie na ołtarz czy o co jej chodzi??

to Twój dzień, a nie jej, możesz wyrazić swoją opinię 
chce jak po raz kolejny słucham tych romantycznych piosenek i nic nie potrafię wybrać 
Normalnie nie mam za dużo przeciwko jasnym sukienkom, ba, nawet białym, ale ta jest zdecydowanie zbyt "ślubna" wg mnie... nie dość, że biała, to jeszcze te perełki i koronka... masakra...