|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
No laski nie ladnie przyszlam z mysla o gratulacjach a tu cicho sza. My sie wlasnie cyckujemy a pozniej na sesje noworodkowa jedziemy az sie boje bo maly bez ubranka drze sie jak diabel kapany w swieconej wodzie to samo z kapiela i zmiana pieluchy. Ze niecierpi tych czynnosci to malo powiedziane.
fame takie klucie to skracanie sie szyjki debesciara ty tez juz sie zbieraj ![]() rybka ty nastepna prawda
|
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Dzięki za dopisanie do listy. W sumie jak każda z nas sie przeterminuje troszkę to poprostu zachaczymy trochę sierpnia jeszcze. |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
malwiska, pszczoła
![]() ![]() : kciuki: i koniecznie meldujcie co i jak po wizytach Cytat:
okno w kuchni umyte,teraz czas na balkonowe.... |
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o 22.30 pojechałam do szpitala i o 1.40 niuńka była z nami. Teraz też czuję że tak będzie do terminu 11 dni poza straszeniem lekarza nic się nie dzieje.Cytat:
Miałam tak ambitne plany żeby wykurzać Tośkę ale od wczoraj ogarnęła mnie totalna niemoc. Nawet bieżącego bałaganu nie ogarniam a co mówić o generalnych porządkach
|
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z szyjką mnie pocieszyłaś ![]() może dziś urodzę fajnie by było tak w wyznaczonym terminie, podobno tylko 5% kobiet tak rodzi
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Czesc!
Ja o dziwo nawet sie wyspalam. Pierwsze wykurzanie malej z tźtem mamy zaliczone. Dzisiaj rano bylam na pobraniu, ciekawa jestem czy te wyniki watrobowe będą w normie. Ide sie teraz zdrzemnac bo ledwo na oczy patrze. Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
miłam wczoraj juz pisać slonko piękny kącik dla dzidziusia |
||
|
|
|
#1538 | |||||
|
Raczkowanie
|
śliczny jest
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli dzisiaj szalejesz![]() Cytat:
oby się coś rozkręciło jeszcze dzisiaj![]() Cytat:
za wizytę i koniecznie pisz po co i jak u Malutkiej![]() witam się porannie W poniedziałek miałam wizytę mały już nie taki mały i waży 3300g rozwarcie na jeden palec, do terminu 12dni, ale jak ciśnienie będzie mi skakało to wtedy biegusiem na IP a od wczoraj ani razu nie było mniejsze niż 135/90 Muszę jeszcze skontrolować moją torbę do szpitala, bo pakowałam ją bardzo dawno i nie wiem czy wszystko w niej jest![]() Miłego dnia
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|||||
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak sobie przypomniałam to wtedy spakowałam tylko takie rzeczy must have w razie co, a nie miałam m. in. talerzyka, sztućców, kubka i kilka jeszcze rzeczy. teraz dopakowałam ![]() Waga Maluszka ładna gin mi mówił w poniedziałek, że moja też tyle waży mniej więcej, ale stwierdził to chyba na oko, albo pamiętał jak miałam ostatnie usg, bo teraz mi nie robił usg.się okaże niebawem ile w tych pomiarach prawdy ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ciocia do mnie dopiero dzwoniła, że codziennie jak przychodzi do pracy to się patrzy na przyjęcia czy mnie czasami już nie ma na oddziale.. a tu |
||
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładowarka spakowana?? ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1541 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurde w życiu bym nie pomyślała, że będę miała taki problem z imieniem ![]() Cytat:
a co do Oli to właśnie też Twoja wina, bo coś tu pisałaś o tej swojej Oli i tak mi się przypomniało, jakie to ładne imię i się znowu zaczęłam zastanawiać ![]() mój mąż ma takich super kolegów z dzieciństwa, niestety teraz każdy w innym mieście, więc ja dostałam przykaz, żeby urodzić w piątek, żeby mogli przyjechać na pępkówkę ![]() Cytat:
dzięki Cytat:
![]() Cytat:
ja też zawsze myślałam, że już w czerwcu urodzę. ja mam termin równo za tydzień a na razie też cisza. brzuch mi tylko twardnieje coraz częściej, czasem coś tam zaboli jak przy okresie i nic więcej. też bym nie chciała po terminie rodzić, a z drugiej strony jakoś nadal nie czuję się gotowa a jak to jest jak się nie urodzi do terminu? po jakim czasie trzeba się zgłosić do szpitala? ja mam wizytę u mojej gin 2 dni po terminie. oby już do niej nie doszło
|
||||||||
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na pewno z takim zamiarem idę, ale czy od razu będą mi wywoływać to szczerze mówiąc nie wiem.. w sumie to wolałabym, żeby tak było to miałabym już spokój
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ![]() Biedne dziewczyny jesteście , że nie śpicie po nocach dzisiaj wstałam o 9.30 i tylko raz w nocy do WC ![]() Trzymam kciuki żeby któraś z Was w końcu urodziła bo nie chcę być pierwsza i ostatnia w tym tygodniu Idę myć okno i poukładam ciuszki malutkiej eh to jest już takie realne że malutka zaraz będzie z nami i ciekawa jestem jak wygląda bo ani razu przez całą ciążę nie pokazała buzi i chowała się taka wstydliwa jest ![]() Buziaki i miłego dnia
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
malwiska, pszczoła
za wizyty, malwiska ciekawe czy Twoje kursy po schodach coś dały bo u mnie zupełnie nic ![]() Cytat:
--- Matyldka ostatnio daje nam popalić, jest małym nieznośniuchem, zastanawiam się czy wyczuwa nasze napięcie/mobilizację czy po prostu ma jakiś etap buntu Uczesanie jej to niezły wyczyn, a przekonanie że prawy but pasuje na prawą nogę to 15 min. przekonywania, bo jeśli ona postanowi że lewy but na prawą nogę, to tak właśnie ma być
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę ja do łazienki w godz 22-8 chodzę jak zombie może z 10 razy ginka mi powiedziała że mała mi centralnie łebkiem siedzi na pęcherzu
|
|
|
|
#1546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro juz ladnie zalapala to gratulacje dla malusiej i oby sie wszystko ladnie rozkrecilo ![]() Cytat:
o 4 obudzila sie Ola chyba juz wyspana, kazalam jej spac, ale tylko mnie glaskala wiec za wiele z tego jej spania nie mialam, o 5 oblala sie woda i musialam ja przebierac za to pewnie dzis pojde wczesniej spac, bo nie pociagne tak dlugo... wczoraj mi sie nie chcialo bo jakos wszyscy pozno wstali... (z przerwa w nocy, ale za to prawie do 10) Cytat:
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba chodziło o to, że to jest jednolity ciąg i tak "zasysa" a dziecko jest delikatne bardzo i tam też ma delikatnie... niby że jak fridą robisz, to ty też oddychasz więc jest czas na wdech a na odkurzaczu ciagnie caly czas... ale on się wcale konkretnie nie wypowiadał, tylko tak obchodząc temat i żadnych szczegółów, widać było że też nie wie o żadnych konkretnych przeciwskazaniach, a na jego zarzuty o delikatnych narządach noworodka, właśnie ta Mama odpowiedziała że przecież nie wyciąga się noworodkom tylko starszym dzieciom... Cytat:
zresztą zawsze możesz dać inaczej i wołać na nią inaczej, znajomi dali dziecku na imię Andrzej, bo się Tacie dziecka Jędrzej nie podobało a i tak wołają na niego Jędruś pewnie tata teraz żałuje, bo sam tak do chłopca woła...
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
fame ja też mam jedną ładowarkę z tz bo swoją zgubiłam
![]() slonko ja jestem na l4 od maja, ale dorabiałam sobie dwa razy w tygodniu żeby nie zwariować z nudów, a poza tym chodzenie do pracy mi sie opłaciło finansowo joanna z pewnoscia nie bedziesz jedyna, choć póki co tylko Ty na 100% rozpakujesz się do konca tygodnia - no i fame bo jutro idzie do szpitala i chyba będą wywoływać. debesciara nie wiem czy coś dały, tyle co w pracy kłuło mnie trochę a tak poza tym to przekonamy się na dzisiejszej wizycie moje dziecko ma jakiś okres w brzuchu z ADHD |
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do butów to znam to, niestety te co na dwor to latwo zmienic, bo dziecku powiesz ze jak ma odwrotnie to nie idzie i natychmiast zmienia (moja Ola uwielbia dwór i spacery), ale kapcie to w ogole nie ma czasem szans na przekonanie jej...
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
co do wychowania dziecka, smoków, czesania, spania , karmienia itp to nie mogę się wypowiedzieć - mam pewne plany ale wiecie że nie powinno sie nic planowac bo tak na prawdę życie wszystko zweryfikuje
nie chce mówić że nigdy nie dam klapsa dziecku bo znam siebie i wiem że dam mogą na mnie krzywo patrzeć ale mam to w nosie czasami dziwie sie rodzicom ze ich dzieci sa nieposłuszne a rodzice ustępują ale też nie wiem jaką silną wolę będę mieć i czy dla świętego spokoju nie ustąpie bo najzwyczajniej nie bedzie mi sie chciało wiem tez ze na płacz cudzego dziecka jestem obojetna - tzn jak płacze bo coś wymusza ale nie wiem czy tak samo bede potrafiła przy swoim wszystko okaze się na dniach
|
|
|
|
#1551 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no może mnie olśni. najgorsze, że mój mąż to jest już przekonany do tej Nelki i nie trafiają do niego moje argumenty. no i też już jesteśmy przyzwyczajeni, więc podejrzewam, że tak już zostanie ![]() Cytat:
tak jak mi teraz mówią "nie bój się porodu". no ok. trzy cztery i już się nie boję
|
|||||
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dziś wymyłam barierki i szyby na balkonie, generalnie już kończę mega sprzątanie mieszkania- zostało mi jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, ale to wszystko pomału i po kolei ![]() zjadłam właśnie dwie morele i nektarynkę, pyszne! nie wiem, jak moje cukry po tym, ale stwierdziłam że muszę się nacieszyć teraz owocami, bo przy karmieniu to nie ma za wielkiego wyboru
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Mały sie strasznie wierci, aż sie boje co to będzie po tej drugiej stronie brzucha.. Ahhh muszę powkładać naczynia do zmywarki, ale
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
agnes zgadza sie jutro ja rodze
![]() Marianna debesciara i Fame sa pierwsze, ktore doczekaly terminu, to moze my bedziemy pierwsze, ktore urodza w terminie ja licze rozpakowac sie do niedzieli
|
|
|
|
#1557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno minie Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze teraz trzeci bobas dojdzie to już całkiem sobie pośpisz... heheh no ale mnie kiedyś też to czeka tzn mam nadzieję, bo chciałabym mieć też trójkę dzieci Cytat:
? no.. Cytat:
moja Iza na pewno będzie aniołkiem Cytat:
ale jeszcze kilka dni i nie będę mogła pić ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam plan w piątek się rozpakować bo w piątek na Ktg mam się zgłosić rano to Tż weźmie wolne więc by mi pasowało rano urodzić weekend w szpitalu i poniedziałek/wtorek do domu ot taki plan Fame, Debeściara jeszcze macie szansę
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z pęcherzem mam to samo, w nocy dziś wstawałam dwa albo trzy razy co godzinę i rano to samo jutro ktg, mam nadzieję że dr mi powie: proszę przyjść rodzić w przyszłym tyg! bo w weekend mam jeszcze iść z tż-em na jakieś garden party, które jego szef organizuje- w co ja mam się ubrać, jak tam same doktory będą, a ja we wszystkim już wyglądam tragicznie!!! mały się znowu strasznie wypiął, jakby się wtulał w przednie ściany brzucha z całej siły... i to też nie jest wcale przyjemne (jak twierdziła moja teściowa, która z oburzeniem przyjęła jak jej powiedziałam, że nie mamo, to nie jest przyjemne, ani fajne i strasznie boli)... i chyba nie będzie mi brakowało brzuchola, tak jak niektórym z was, z tego co czytałam. Leżenie na brzuchu już mi się śni!
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
No to nadal z debesciara bedziecie te ktore pierwsze doczekalyscie terminu
a moze dodatkowo te ktore ur.w terminie bo ja przed terminem nie urodze, czuje ze nie dam rady ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

jesteśmy pierwszymi mamuśkami, które doczekały do terminu
mam leciutkie bóle, prawie nieodczuwalne. nie są to skurcze, tym bardziej porodowe.. no nic.. czekamy.. 
o 22.30 pojechałam do szpitala i o 1.40 niuńka była z nami. Teraz też czuję że tak będzie do terminu 11 dni poza straszeniem lekarza nic się nie dzieje.

kobieto kiedy Ty sypiasz? 
ale jeszcze kilka dni i nie będę mogła pić