Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 21:23   #3721
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fewcia może ja mam dziś zły dzień i wszystko mnie wkurza ale Twoje gadanie o Twoim wielkim brzuchu sprawia,że czuję się tłusta i ochydnasorry ale nie widzę ogromnego brzucha, myślę że musialabyś naprawdę zobaczyś brzuch niejednej z nas
Niestety sie zgadzam.

Fewciu, my tu marzymy (przynajmniej ja) o takim brzuchu!!
I przykro mi jest, ze tak siebie postrzegasz. Chyba M.musi bardziej nad Toba popracowac

bokeh nie uciekaj juz!

Wyglada na to, ze po tygodniu jezdzenia po sklepach (w jednym z nich 5 razy bylismy ) mamy wybrane lozko i naroznik
Chociaz znajac nasze szczescie to jak pojedziemy je zamowic okaze sie, ze juz sprzedane

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Misia, kurcze fajna ta babka...Ciekawe jak smakuje.

Ja dzis zrobilam makaron pelnoziarnisty z sosem brokulowo-jogurtowym.
Kubie baaardzo smakowalo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:28   #3722
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe czy Leo, Ola, Kuba pojda do przedszkola już w przyszłym roku zgodnie z rocznikiem majac 2,5 roku bo wlasnie to do mnie dotarlo i myśle ze Julo poczeka rok i pójdzie jak bedzie mial 3,5 roku z reszta my pewnie na integracyjne sie zdecydujemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:38   #3723
litllesweetangel
Lurker ;)

Chyba tez sie skusze na te babke wyglada smacznie, ja wpierdziele wszystko co ziemniaczane

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:56   #3724
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Silver, dzielna była Daria Kiedy będziecie mieli wyniki?
Jutro mają być wyniki ,ale ja pracuję jutro od 9.00 d0 20.00 więc nie będę miała jak ich odebrać. Może w poniedziałek mi się uda :/

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Oczyska mojej młodej (zdjęcie robione tuż przed tym jak mi wyrwała telefon, dlatego krzywe i niewyraźne, i pewnie mi się wstawi odwrotnie ale inaczej nie umiem)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello
u mnie w brzuchu dyskoteka a Leos na kolanach szuka cycka i wizazuje z mamą, zaraz się zbieram do roboty
ktoras pytała czy jestem na zwolnieniu, otóz nie, i chyba popracuję do końca, mam straszny power a jeszcze ciągle mysle o biznesie na druga noge i po prostu nie mam czasu isc na l-4.Tyle ,ze kręgosłup oj booooli strasznie, ale idę dziś znowu na rehabilitacje
Podziwiam !
Ale z drugiej strony... w życiu się jeszcze napracujesz ,więc mogłabyś teraz odpoczywać
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
O kurcze, to ten z rossa prawie 4 razy tanszy, wyglada podobnie i dziala na pewno tak samo Ciekawe czy wklady tez ma wymienne? Chyba musi miec?
Są wkłady wymienne
rzeczywiście daje to taki fajny efekt? ciekawa jestem
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MARSI wczoraj pytałam czy masz ten pilnik i jak się sprawuje. ..u mnie ze 3 ostatnio wisiały. ...

Dziewczyny ile mierzą/ważą Wasze szkraby?
Antonio 14 kg i 88 cm wzrostu . Dużo waży nie?

Daria 10 kg i 77 cm
Cytat:
O taka sytuacja: zmywam. . Dziecko sobie śpiewa-i siedzi na podłodze a po 5 sekundach o.........

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić - moja Oliwka liczy do 10!! Jak tylko mi się uda nagrać, to wrzucę Wam linka, bo pewnie wiele z Was w to nie uwierzy. Najczęściej liczy schodki, jak wchodzi na górę.
niesamowite!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady nagralam oczywiscie ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=j6q8oya-lfw
Ale Ona jest Cudna! świetna zabawa
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się nie odnoszę, ale ryczę od rana z małą przerwą na wizytę t. Nigdy nie przypuszczałam, że można być aż tak zmęczonym

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=JliW...e_gdata_player

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Jutro mam egzamin - i jeszcze pracę zaliczeniową dziś w nocy będe pisać. Prrroszę cię dziecko moje, zaśnij przed 23!
Trzymam kciuki!
Cytat:
Lady special for you mój wielki brzuch Dla mnie jest duzy,zawsze mialam wklesly. Debrah chyba pytala-sprawdzalam tym sposobem co blogerka pisala i wychodzi na to,ze rozstepu nie mam..

Fewciu, masz BOSKĄ figurę i strasznie zazdrosczę Ci pięknego brzuszka. Mój jest masakryczny nawet jakbym ćwiczyła i jakby był płaski to już nigdy nie będzie ładny bo mam cały brzuch w rozstępach.....

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Na pewno wyglądasz pieknie :-*

i zgadzam sie z Tobą, Fewciu masz super figurę o wiele lepszą niż moja, naprawdę jak chcesz moge zrobic zdjecie i sobie porownasz ! I szczerze też sie martwię o Ciebie, że postrzegasz sie w taki sposob. Bo jeśli piszesz na poważnie to naprawdę latwa droga w zlą strone. A figure masz piekna!

Witam sie niesmialo, za nami ciezkie dni... do tego mała wchodzi chyba powoli w okres trudnego dla mnie zachowania

brakuje tu Ciebie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyglada na to, ze po tygodniu jezdzenia po sklepach (w jednym z nich 5 razy bylismy ) mamy wybrane lozko i naroznik
Chociaz znajac nasze szczescie to jak pojedziemy je zamowic okaze sie, ze juz sprzedane
Stary 2014-07-03, 22:01   #3725
nafiyqa
Zakorzenienie

Dopiero teraz zobaczylam Yae - jaka ona jest sliczna, slodka malpeczka
Zupelnie inaczej wyglada niz wtedy, gdy byla malenka!

Stary 2014-07-03, 22:22   #3726
s i l v e r
Zakorzenienie

Debrah, pytałaś o zabawki. Daria ma ich sporo, ale my mało jej kupujemy. Dużo dostała w spadku po kuzynie i w prezentach.
Teraz największy szał jest na klocki. Odkąd nauczyła się układać wieżę z nich to godzinami może się nimi bawić
takie mamy
http://www.ramiz.pl/Kolorowe-klocki-...-jezdzik,p,872

ale lubi też te
http://bebito.pl/product-pol-16248-C...eibmC3R2Pw_wcB
Stary 2014-07-03, 22:30   #3727
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę dziewczyny, coraz bardziej mnie wpieniają place zabaw i spacery..z moją mamą.
Wszystko jest "ślicznie", ciągle "uważaj, nie rób", i moja mama jest taka.. narzucająca? Amelka sobie idzie to ciągle ją woła, że tu i tu bo teraz będzie np w piaskownicy się bawić, a może ona chciała w przeciwnym kierunku? Dla kogo ten spacer jest? Ciągle słyszę tylko " no chodź " itp itd, sama się czuję "popędzana". I jeszcze najgorzej inni rodzice. Jeden tatuś stwierdził dziś, że jak dziecko nie je to nalezy przegłodzić, a w końcu dziecko płacze i samo po jedzenie przychodzi , chłopiec spada z huśtawki a ojciec i wszyscy, że nic się nie stało, nie boli na pewno, ale no widzisz nie wolno, bo teraz spadłeś , bla bla. Nie boli? a płacze z nudów? I jeszcze skarcenie na końcu?...
Eh.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:30   #3728
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Nic już nie mówię. Śpijcie dobrze

Fewciu kochana przestań wciąż pisać że masz taki zły brzuch. Uwierz ze ja nawet jak schudnę tyle ile potrzebuje nigdy nawet nie w polowie nie będzie taki jak Twój, mam mega po pociazowa oponke która poprostu wisi i przy ogromnym wysiłku nigdy nie wchłonie się jak trzeba i pomijam już miliony rozstępów. W maju oponka miała 116 cm a teraz ma 111.... to pewnie dwa Twoje obwody! Dziewczyny może uznacie ze to obrzydliwe ze wogole o tym pisze. Ale odkąd wzięłam się za siebie i mam mega grupę wsparcia na fb przestałam się tego tak wstydzić i mogę o tym mówić. Ale więcej postaram się nie zanudzac Was swoimi wielkimi wymiarami.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-03 o 22:32
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:30   #3729
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja lecę spać bo jurto przede mną ciężki dzień.
Boję się nocki... poprzednią noc Daria budziła się co godzinę z przeraźliwym krzykiem zęby ? ma spuchnięte dolne dziąsełka. Już ma trzy czwórki i coś mi się wydaje że kolejna nadchodzi.

Dobranoc kochane

Ps.Od jutra ma być cziiiiiiiiika dobrze że mamy klime w pracy

Paaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-07-03, 22:42   #3730
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dopiero teraz zobaczylam Yae - jaka ona jest sliczna, slodka malpeczka
Zupelnie inaczej wyglada niz wtedy, gdy byla malenka!
No właśnie juz dziś o tym pisalam-śliczna jest. Taka fajna mała niunia, bardzo się zmieniła. Ale przecież nasze wątkowe dzieci są prostu piękne-no ale to akurat jest oczywiste. Jakie mamusie takie dzieci:p

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja lecę spać bo jurto przede mną ciężki dzień.
Boję się nocki... poprzednią noc Daria budziła się co godzinę z przeraźliwym krzykiem zęby ? ma spuchnięte dolne dziąsełka. Już ma trzy czwórki i coś mi się wydaje że kolejna nadchodzi.

Dobranoc kochane

Paaaaaaaaaaaaaaa
W sobotę 29 stopni a w niedziele 32 podobno:banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:53   #3731
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile mierzą/ważą Wasze szkraby?
Antonio 14 kg i 88 cm wzrostu . Dużo waży nie?
Pola ok. 13 kg i też jakoś 88 cm?

Cytat:
My już po remoncie, teraz jeszcze składanie mebli;

Muszę się Wam pochwalić - moja Oliwka liczy do 10!!

O matko!

Cytat:
Przepraszam, że się nie odnoszę, ale ryczę od rana z małą przerwą na wizytę t. Nigdy nie przypuszczałam, że można być aż tak zmęczonym

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jestem tak wściekła że zaraz eksploduje,dziś czekałam na paczkę od Pstryczka-owszem listonosz był ,ale zostawił mi jedynie awizo gdzie napisane jest że do odbioru mam"paczke z protokołem"-czyli moja paczka jest uszkodzona i teraz zastanawiam się skoro nie dali jej listonoszowi to czy coś z mojej przesyłki zostało. Nie chciałabym być w ich skórze jak wszystko jest do wyrzucenia czekam na męża i pofatyguje się tam jeszcze dziś .
Ooooo

Ale dżokejka! Jest odważana dziewczyna!
A co do kaszlu i kataru, kurczę, to chyba faktycznie jakaś alergia; tylko na co?

Cytat:
Pewnie, ze sie pochwale. bedzie jasno, prosto i duuuuzo miejsca. a co do tapety, to kupilam gotowy wzor - wielki dmuchawiec.
Mi tu!

Cytat:
Hmmm, mówicie że podobna do Amelki? Chyba nie...
O "uszatka", jak moja Pola

Cytat:
Lady special for you mój wielki brzuch Dla mnie jest duzy,zawsze mialam wklesly. Debrah chyba pytala-sprawdzalam tym sposobem co blogerka pisala i wychodzi na to,ze rozstepu nie mam..
Się załamałam.... Jakbym miała nawet i dwa razy większy niż Twój, to bym się chyba chlastała ze szczęścia

Cytat:
Jutro mają być wyniki ,ale ja pracuję jutro od 9.00 d0 20.00 więc nie będę miała jak ich odebrać. Może w poniedziałek mi się uda :/
Ło matko, ja bym nie mogła wyczekać tyle

Cytat:
Jeeeee

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47141506]No to jeszcze tylko Hje na przeprowadzkę trzeba namówić [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jestem za!
Cytat:
Nooooooo
Cytat:
O to to!!!
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
i ja
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
zgadzam się

(w końcu to nadejdzie, przy obecnej pracy tż realnie o tym można myśleć - w przyszłości)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:02   #3732
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Tz wrócił wcześniej z pracy.
.
no, taka motywacja to ja rozumiem

Cytat:

super!

Cytat:
PSTRYKU juz po? Nie usnelas?
Swoją drogą to może zalapie się następnym razem .bo teraz przegapiłem zamówienie:beer:

dalam rade

Cytat:
Michael uwielbiam babkę ziemniaczaną. U nas się mówi na to "dziad" :-

a u nas kartoflak

Cytat:
Kurdę dziewczyny, coraz bardziej mnie wpieniają place zabaw i spacery..z moją mamą.
Wszystko jest "ślicznie", ciągle "uważaj, nie rób", i moja mama jest taka.. narzucająca? Amelka sobie idzie to ciągle ją woła, że tu i tu bo teraz będzie np w piaskownicy się bawić, a może ona chciała w przeciwnym kierunku? Dla kogo ten spacer jest? Ciągle słyszę tylko " no chodź " itp itd, sama się czuję "popędzana". I jeszcze najgorzej inni rodzice. Jeden tatuś stwierdził dziś, że jak dziecko nie je to nalezy przegłodzić, a w końcu dziecko płacze i samo po jedzenie przychodzi , chłopiec spada z huśtawki a ojciec i wszyscy, że nic się nie stało, nie boli na pewno, ale no widzisz nie wolno, bo teraz spadłeś , bla bla. Nie boli? a płacze z nudów? I jeszcze skarcenie na końcu?...
Eh.
wydaje mi sie ze tak wlasnie postepuje, bo ja wiem - 95% rodzicow
Calego swiata nie zmienisz. Ty z racji "zawodu" masz taka a nie inna wiedze. My tu wszystkie jestesmy chlonne wiedzy wszelakiej i chwala Ci za to ze sie nia z nami dzielisz! czy to stosujemy w praktyce w 100 % to insza inszosc ale grunt to to ze mamy mozliwosc spojrzenia na wychowanie z zupelnie innego punktu widzenia.
tacy zwykly rodzice, nie maja tej wiedzy wiec postepuja tak jak ich rodzice/ sasiedzi/rodzenstwo/znajomi ktorzy dostepu do tej tajemnej wiedzy tez nie maja i kolo sie zamyka...

Fewciu - ale dalas czadu z tym brzuchem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:04   #3733
hje
Zakorzenienie

A teraz, co u nas:

1. Dziadek przywiózł ostatnio Poli pampersy z Norwegii za 18 kn, czyli, UWAGA, 9 (słownie: DZIEWIĘĆ) złotych za 50 sztuk
I są najlepsze ze wszystkich, jakie do tej pory używaliśmy.

2. Pola wskoczyła na wyższy level w paleniu w piecu, dziś podawała mi nawet węgiel, oczywiście własnymi ręcami

3. Słyszałyście pewnie tą piosenkę: https://www.youtube.com/watch?v=ESXgJ9-H-2U? Pola śpiewa refren

4. Tż jest bardzo zadowolony z nowej pracy, aż nie może się przyzwyczaić. Pracuje 10 godzin, a nie 12; zaczyna o 8, a nie o 7; wstaje pół godziny wcześniej, a nie np. o 5; ma śniadanie i obiad o stałych porach (i ze 3 przerwy na kawę), a nie dwa wyrwane momenty na zjedzenie kanapek... Jest dużo lepiej, o pieniądzach nie wspominając

5. Kosiłam dzisiaj trawę wokół domu prawie 4 godziny + latanie pół dnia za dzieckiem i nogi mi wchodzą do tamskądwychodzą

Tyla

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-07-03 o 23:05
Stary 2014-07-03, 23:06   #3734
pstryczek84
Zakorzenienie

Mika - a widzisz, ciekawy temat zapodalas z tym przedszkolem ja nie wiem, wstyd sie przyznac
ale szajka na pewno bedzie znac odp na to intrygujace pytanie

Stary 2014-07-03, 23:12   #3735
Debrah
Zakorzenienie

No ja wiem dziewczyny wiem - że może ja mam fizia, ale normalnie ciągle mnie to uderza. A przecież 1. świata nie zbawię, 2. sama nie raz i nie dwa mam kłopoty - no ale jakoś tak..przykre to.
Stary 2014-07-03, 23:17   #3736
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze tak wlasnie postepuje, bo ja wiem - 95% rodzicow
Calego swiata nie zmienisz. Ty z racji "zawodu" masz taka a nie inna wiedze. My tu wszystkie jestesmy chlonne wiedzy wszelakiej i chwala Ci za to ze sie nia z nami dzielisz! czy to stosujemy w praktyce w 100 % to insza inszosc ale grunt to to ze mamy mozliwosc spojrzenia na wychowanie z zupelnie innego punktu widzenia.
tacy zwykly rodzice, nie maja tej wiedzy wiec postepuja tak jak ich rodzice/ sasiedzi/rodzenstwo/znajomi ktorzy dostepu do tej tajemnej wiedzy tez nie maja i kolo sie zamyka...
Ooo zgadzam sie.
Ja gdyby nie spojrzenie Debrah to pewnie tez tak bym gadala (nic sie nie stalo, nie boli, itp).
Choc ja wciaz "slicznuje"i "superuje" takze pewnie i Debrah bym tym wkurzala

Stary 2014-07-03, 23:17   #3737
hope01
Zakorzenienie

dzis to mi nogi do dupy wchodzą a co dopiero będzie jutro ... łózko Dawida ma przyjść, stół do kuchni i ostateczne zwożenie majdanu czyli .... roz**erdol

Całuje w czółka

Mika ja planuje Dawida posłać za rok we wrześniu, ciekawe czy się dostanie ...'

Mała jak na poczcie?
I wgl co to za odżywka? nic na maila mi nie przychodzi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:18   #3738
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem dziewczyny wiem - że może ja mam fizia, ale normalnie ciągle mnie to uderza. A przecież 1. świata nie zbawię, 2. sama nie raz i nie dwa mam kłopoty - no ale jakoś tak..przykre to.
wiesz co jest przykre? ze rodzice ida na latwizne nie chce im sie edukowac, postepuja wedle zakorzenionych schematow, nie sa otwarci na nowosci... ja tu nie mowie zeby od razu isc na specjalistyczne studia dzieciowe ale wystarczyloby przeczytac chciazby jakas ksiazke o odzywianiu/rozwoju/wychowaniu, no cokolwiek
poszperac troche w necie, zapisac sie na jakies zajecia z dzieciaczkami, no mnostwo mozliwosci jest... ale po co, nie?

Stary 2014-07-03, 23:21   #3739
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Hej dziewczyny.

My już po remoncie, teraz jeszcze składanie mebli, które dzisiaj przyjadą i sprzątanie, wyrzucanie niepotrzebnych klamotów, ciuchów itp itd... Ale ściany już pomalowane. Wyrobiliśmy się w 2 dni z dwoma dużymi pokojami. Zostało mi jeszcze naklejenie fototapety, ale czekam na kuriera, bo jeszcze jej nie mam w ręku.

Muszę się Wam pochwalić - moja Oliwka liczy do 10!! Jak tylko mi się uda nagrać, to wrzucę Wam linka, bo pewnie wiele z Was w to nie uwierzy. Najczęściej liczy schodki, jak wchodzi na górę.
.
Gratulacje za remont i brawa dla Oliwki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

I chyba się na szczepienie wybieram z młodym bo kiedy jak nie teraz??? Od września do żłobka i znowu będę miała wymówki..... ranyboskie jak ja się boję tego szczepienia niemożliwie....
Nie martw się, będzie dobrze a lepiej zaszczepić przed pójściem do żlobka

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kubson śpi, ja robię muffinki ale jak skonczę to położę się koło niego... tak mnie głowa boli, że masakra :/ powiedzcie, kiedy Kuba zacznie przesypiać całą noc? Albo chociaż połowę?
Ja z Julką przestałam na to czekać, karmimy się w nocy na śpiocha więc mi jest dobrze jak jest

Cytat:
lady nagralam oczywiscie ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=j6q8oya-lfw
Cudowna jest

Cytat:
Hej

Lady dzięki, że pytasz ciężko jest, już nie wierzę, że nam się te nocki poprawią. Nie mam już siły, jeszcze nigdy nie miałam takiego kryzysu, wszystko mnie boli, od czubka głowy po palce u stóp ;(

Nie masz nikogo do pomocy, jakiejś znajomej lepszej z placu zabaw z dzieckiem w podobnym wieku np? Nawet żeby zaopiekował się Małą na placu zabaw a żebyś Ty w tym czasie odespała trochę?

Cytat:
Tz wrócił wcześniej z pracy. Antonio śpi a ja prasuje-zachodzi od tyłu tuli się, miętosi to i owo i w sekundę w łazience na pralce extra bunga a ostatnio w kuchni. I mi po mówi ze mam coraz fajniejsza pupę i wogole ma straszna ochotę jak patrzy na mnie gdy jestem w leginsach
Nigdy nie powiedział mi ze jestem gruba, ale nie dość ze jestem sprawniejsza to widzę ze i on jest bardziej no wiecie. ...na moim punkcie
Do ideału jeszcze daleko bo prawie 20 kg no ale dziewczyny dziś Waga pokazała 82 a było 90. Także jestem bardzo podekscytowana-no musiałam się pochwalić.

MARSI to daj mi znać bo ja w sobotę mam wesele a w niedziele wyjeżdżam także potem już wiesz-chyba ze będą jak wrócę. Jutro będę w Rossie.

To Ci mąż daje motywację

Cytat:

Super!

Cytat:

Jutro mam egzamin - i jeszcze pracę zaliczeniową dziś w nocy będe pisać. Prrroszę cię dziecko moje, zaśnij przed 23!
Powodzenia na egzaminie!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nancy chciałaś przepis na tą babkę- (Hania zjadła) a dzisiaj robiłam pierogi leniwe to wciągnęła 2 talerze
http://alaantkoweblw.blogspot.com/20...iniowa_29.html
Też skorzystam z przepisu

Cytat:
Hmmm, mówicie że podobna do Amelki? Chyba nie...
Śliczna!
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:37   #3740
elllmi
Zakorzenienie

Mała, moja przesyłka z kosmetykami też rozwalona przyszła ale wszystko całe na szczęście

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47150474]Fewciu, ja uważam, że lepiej by dziecko miało 2 tatusiów niż było w domu dziecka. I... tak sobie myślę, że jakoś lesbijkami nikt się nie przejmuje, że mają dzieci, a geje od razu wielki szok o_O Niech będą dobrymi ojcami i tyle [/QUOTE]

ja uważam tak samo
choć wiadomo, że zdarzają się różni popaprańcy (była chyba taka sprawa głośna, że dwóch gejów adoptowało chłopca i wykorzystywali go seksualnie, "wynajmowali" innym), ale takie odchyły mogą zdarzyć się równie dobrze u hetero, więc pod tym kątem bym na to nie patrzyła

Cytat:
Fewciu, wybacz, ale PRZESADZASZ! masz fantastyczną figurę, nie wiem dlaczego dopatrujesz się u siebie czegoś, czego nie ma

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Witam sie niesmialo, za nami ciezkie dni... do tego mała wchodzi chyba powoli w okres trudnego dla mnie zachowania

chyba nie tylko ona

Cytat:
nieeeee, najpierw czajnik, teraz meble

Cytat:
oglądałam pogodę do wtorku i w okolicach 30 stopni się zapowiada dobrze, że mam wolny pon. i wt., bo u nas klimy niet

Cytat:
Tż jest bardzo zadowolony z nowej pracy, aż nie może się przyzwyczaić. Pracuje 10 godzin, a nie 12; zaczyna o 8, a nie o 7; wstaje pół godziny wcześniej, a nie np. o 5; ma śniadanie i obiad o stałych porach (i ze 3 przerwy na kawę), a nie dwa wyrwane momenty na zjedzenie kanapek... Jest dużo lepiej, o pieniądzach nie wspominając

super, że tak się ułożyło z tą pracą

a co do piosenki, to nie słyszałam wczesniej; puściłam, czekam na refren.....idealny dla naszych dzieci brawa dla Polci

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:40   #3741
hje
Zakorzenienie

Elllmi, o Twoich koleżankach http://kwejk.pl/obrazek/2087820/chude-laski.html
Stary 2014-07-03, 23:45   #3742
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Mamusie grudniowe czy Leo, Ola, Kuba pojda do przedszkola już w przyszłym roku zgodnie z rocznikiem majac 2,5 roku bo wlasnie to do mnie dotarlo i myśle ze Julo poczeka rok i pójdzie jak bedzie mial 3,5 roku z reszta my pewnie na integracyjne sie zdecydujemy

no tak by wypadało
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą

tu fajnie o tym, co to

http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28

to nie to samo co integracja
natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł
a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich.

Cytat:
rozumiem
natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji muszę czasem pokazać, że NIC się nie stało - wystraszyła się pewnie, ale nic poza tym, nie ma rozwalonej głowy, noga nie boli i tak dalej

---------------
pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. :

oko
włoski
ząbki
język
nos
paluszki
pupa (ogólnie na pieluchę)
nogi
uszko (czasem )
pępek (dzisiejsze odkrycie )

pokazuje i na sobie, i na kimś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:52   #3743
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Fewciu nie piszę tego złośliwie, po prostu tak Ci zazdroszczę figury

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. :

oko
włoski
ząbki
język
nos
paluszki
nogi
uszko (czasem )

pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE]

to samo plus:

siusiak
brzuszek
plecy
głowa
szyja
nos
broda
paznokcie

Stary 2014-07-03, 23:53   #3744
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety sie zgadzam.

Fewciu, my tu marzymy (przynajmniej ja) o takim brzuchu!!
I przykro mi jest, ze tak siebie postrzegasz. Chyba M.musi bardziej nad Toba popracowac

bokeh nie uciekaj juz!

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Misia, kurcze fajna ta babka...Ciekawe jak smakuje.

Ja dzis zrobilam makaron pelnoziarnisty z sosem brokulowo-jogurtowym.
Kubie baaardzo smakowalo
pochwal sie jaki naroznik? my kupilismy w ikei, ale nie do konca takie jak chcialam, ale wiadomo kompromisy...

Cytat:
Eh.
Ja staram sie unikac duzych placy zabaw, tez mnie nie raz denerwuja teksty rodzicow i ogolne zachowania. Zreszta nie raz o tym pisalam...

Mam pytanie Hania ciagle mowi ała, na cokolwiek, jak np wezme ją na receaona nie chce to ała, albo wsadzam ja do wozka, albo ubieram skarpetke, no na wszystko... minie czy sie martwic???

Stary 2014-07-03, 23:56   #3745
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Elllmi, z wiadomych względów siusiaka u nas niet nos się powtórzył

Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj!

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:56   #3746
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]no tak by wypadało
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą

tu fajnie o tym, co to

natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł
a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich.

rozumiem
natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji muszę czasem pokazać, że NIC się nie stało - wystraszyła się pewnie, ale nic poza tym, nie ma rozwalonej głowy, noga nie boli i tak dalej

---------------

oko
włoski
ząbki
język
nos
paluszki
nogi
uszko (czasem )

Nie no jasne ja rozumiem o co chodzi, ten chłopiec płakał ze strachu i bólu bo zszedł z bujającej się huśtawki i go uderzyła. To co innego powiedzieć jak ty Agacie, że o wystraszyłaś się, zobaczmy czy ręce i inne części ciała, jak całe to szybki przytulas i zapewnienie ze ok by grunt odzyskała i ja urealnić, a co innego kompletnie zakwestionować uczucia widoczne na pierwszy rzut oka.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2014-07-03 o 23:59
Stary 2014-07-03, 23:58   #3747
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154917]Elllmi, z wiadomych względów siusiaka u nas niet nos się powtórzył

Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj!

[/QUOTE]

dżender, dżender
dobra, nos wykreślam

Stary 2014-07-03, 23:58   #3748
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]no tak by wypadało

tu fajnie o tym, co to

rozumiem

---------------

oko

włoski

ząbki

język

nos

paluszki

nogi

uszko (czasem )

Zadnych - nie ma czasu, woli sie wieszac na stole
Dziekuje za wszystkie mile slowa o Yae.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:59   #3749
Debrah
Zakorzenienie

A co umie? Oko, ucho, nos, usta, brzuch, pępek, pupa, ręka, noga, stopa, czoło, włoski, paluszki, paznokcie (czy długie ma) , nos, język, zęby..

Stary 2014-07-04, 00:00   #3750
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Zadnych - nie ma czasu, woli sie wieszac na stole

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości