|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Kochana, po zdjeciach to zdecydowanie 8
|
|
#3782 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ----------------- A ja tam się cieszę, że Debrah tak pisze sama zwracam uwagę na takie bezmyślności wczoraj babcia z wnuczką 4letnią na oko, wychodzą z placu zabaw i dziewczynka no wiadomo, niekoniecznie zachwycona ale bez awantury, jęknęła tylko a babcia od razu: nie jęcz, bo cię pan zabierze i będzie się śmial, że taka dziewczyna duża i marudzi Padłam. W ogóle nie popieram straszenia (NIGDY moich nie straszę! w ogóle o ile jestem w stanie pojąć klapsa danego w momencie załamki rodzica, emocje biorą górę i tak dalej - nie popieram, no ale jestem w stanie zrozumieć tę bezsilność - o tyle straszenie jest dla mnie czymś wstrętnym i uważam, że może w psychice dziecka zostawić masakrę), a tu już to było powiedziane w taki głupi, bezmyślny i bez powodu sposób... A w ogóle to dla mnie - i to podkreślam - czasem spojrzenie na dane zachowanie przez pryzmat innego rodzica jest fajną nauczką, pewnie czasem nieraz miałam głupie teksty, ale widząc jak to brzmi z boku - zwyczajnie się poprawiam. |
|||
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nafiqa ja nie neguje Twojego zdania, szanuję,że masz odmienne natomiast też znałam na studiach dwóch gejow i oni nie mieli normalnych relacji w rodzinie ale nie jestem naukowcem dla mnie to zboczenie, a nie mniejszość seksualna, po prostu anomalia moja logika tego nie ogarnia tak jak powiedziałam, ok niech będą, niech się kochają ale nie powinni wychowywać dzieci ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47157169]no to u nas teraz od września 2014 tak w szkole jest: dziecko urodzone do końca czerwca 2007 idzie obowiązkowo, dziecko po czerwcu za rok (ew. może jeśli rodzice chcą - iść teraz) a to też realne, o ile w przedszkolu miejsce będzie no i z reguły przedszkola żądają dzieci odpieluchowanych No właśnie, w hetero rodzinach homoseksualizm też jest, więc to nie tak, że na bank będzie lub nie ![]() ----------------- A ja tam się cieszę, że Debrah tak pisze sama zwracam uwagę na takie bezmyślności wczoraj babcia z wnuczką 4letnią na oko, wychodzą z placu zabaw i dziewczynka no wiadomo, niekoniecznie zachwycona ale bez awantury, jęknęła tylko a babcia od razu: nie jęcz, bo cię pan zabierze i będzie się śmial, że taka dziewczyna duża i marudzi Padłam. W ogóle nie popieram straszenia (NIGDY moich nie straszę! w ogóle o ile jestem w stanie pojąć klapsa danego w momencie załamki rodzica, emocje biorą górę i tak dalej - nie popieram, no ale jestem w stanie zrozumieć tę bezsilność - o tyle straszenie jest dla mnie czymś wstrętnym i uważam, że może w psychice dziecka zostawić masakrę), a tu już to było powiedziane w taki głupi, bezmyślny i bez powodu sposób... A w ogóle to dla mnie - i to podkreślam - czasem spojrzenie na dane zachowanie przez pryzmat innego rodzica jest fajną nauczką, pewnie czasem nieraz miałam głupie teksty, ale widząc jak to brzmi z boku - zwyczajnie się poprawiam.[/QUOTE] i Ty też masz racj,ę tylko wiesz co zauważyłam jak tylko gdzieś wychodzę z moim młodym to od razu analiuję zachowanie opiekunów Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-04 o 09:58 |
|
|
|
|
#3784 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, ja chodzę najczęściej na 1 plac zabaw, duży, fajny, ale mieszkam w centrum miasta, w którym to jest szkoła specjalna w której pracowałam (i moja mama też - uczniów stamtąd znam od 5rż) - i teraz to dorośli ludzie, pomnożyli się (tak, w wielu przypadkach to po prostu mnożenie się) i na tym placu zabaw też sobie widuję różne cuda :/ nic nie poradzę, absolutnie się nie wtrącam, ale jakoś parę muszę spuścić więc... chociaż tu
Ja pomijam, że babcie mają takie zachowania stare - ale trafia mnie najbardziej gdy głupio robi młody człowiek. I czasem zwyczajnie problem nakręca. |
|
|
|
#3785 | |||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Co do pracy tza, to super, ze zadowolony! Cytat:
Cytat:
Buduja od uwaga.... 10 lat. Tzn maja teren, dobudowali dojazd i tak sie bujaja... Podobno maja zaczac w koncu budowe, bo juz sa ogloszenia z ofertami pracy z Ikei.Cytat:
![]() Zalana milion razy, przy czyszczeniu robia sie zacieki, musze kupic jakis pokrowiec, narzute, bo nie widze szans dla niej ;/Cytat:
Jak pyskuje gdy cos jej sie nie podoba( robi to w komiczny sposob, napina sie i krzyczy na mnie ) to jej mowie, ze wdala sie w ojca, bo ja taka krzykaczka nie jestem.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak, a dla mnie wykorzystywanie obcej kobiety do urodzenia dziecka jest chore. Sory to nie jest normalne, zeby kobieta nosila w sobie 9 miesiecy dziecko, a pozniej je sprzedala panom od tak. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156763]chyba każda IKEA ma tę opcję, minus jeden - tam tylko na 1h można dać dziecko powyżej 3rż, Agatka niepocieszona duży sklep, w ciągu tego czasu nawet nie zdążę piętra obejrzeć jednego, i zawsze w połowie wracam po nią - a zostawiam ją w ogóle tylko dla jej przyjemności, bo ona fajna w sklepach jest bardzo no ale to już z rodzicem.U A. w grupie też są takie dziecki, z listopada, grudnia, norma, zawsze się takie trafi btw, jako 2l. i 9mcy już ![]() A. szła do tej przedszkolnej grupy żłobkowej mając 2,4 roku i naprawdę bardzo fajnie weszla, spragniona dzieci że hej. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Meneq, to zaniżacie średnią wieku [/QUOTE]super sa takie bawialnie! Do teraz pamietam jak rodzice kiedys nas zostawili w takiej co sie zwala 'Eldorado". Co za szal, basen z pilkami, zjezdzalnie, liny do wspinaczki, no czad. Sama teraz bym poszla sie w takiej wyszalec
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja a wiesz co zauważyłam,że gorsze są właśie babcie a nie mamy.
Nie biegaj, nie wspinaj się, najlepiej siądz i bądź cicho a wiesz jaki tekst kocham najbardziej? jak będziesz tak robić to pojdziemy do domu matko boska jakby ten dom był domem tortur,że za karę trzeba iść do domu Little- ja też nie rozumiem, tylko pytanie czy wykorzystywanie? nikt jej nie zmuszał. Chociaż nie jestem w stanie zrozumieć tych kobiet, które podejmują takie decyzje, straszie to smutne
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z mojej zadowolona, nawet jak są jakies plamki, to ich tak nie widać własnie przez te maziaje, co się robią przy dotyku, tylko ja mam brązową, może to też od koloru zalezy; już była tyle razy zalana kawą, piwem, winem czerwonym nawet i nie ma sladua co do śladu wielkiej upy, to jak masz taką sofę, to sama wiesz jak to wygląda jak siedzisz, kręcisz się i potem wstajesz i pozostaje takie wieeeelki ślad
|
|
#3788 |
|
Lurker ;)
|
Marsi owszem nikt ich nie zmusza, ale dla mnie to jest handel dziecmi. Zajsc w ciaze, nosic w sobie dziecko, czuc ruchy tylko po to zeby je sprzedac?! Nie jestem w stanie tego ogarnac.
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham Cię ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3790 |
|
Lurker ;)
|
Elllmi zrobie pozniej zdjecie i wkleje, zobaczysz jak same slady od mleka wygladaja na bezu
az wstyd. Teraz koc polozylam, tez wiocha ale zaciekow nie widac Wole nie patrzec
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do zachowań babć/mamuś to ostatnio rozwaliła mnie pewna mamusia, byłam za Kubą pochodzić sobie po takiej dróżce po deszczu więc kałuże itd itp. Przyszła mamusia z mężem, synkiem (ok.3-4 lata), córeczką (taką w wózku co to niedawno zaczęła siadać i wstawać). Chłopczyk miał założone kalosze i bardzo chciał chodzić po kałużach. Ale mamusia co? Nie chodź po kałuży, będziesz cały mokry, nie skacz, nie bierz ślimaka, ślimak jest fuj, co za obrzydlistwo, nie bierze patyka, ubrudzisz się, w końcu padło, idziemy do domu za 5 min ale jak chłopczyk dalej szalał to walnęła focha, odwróciła się i mówi, że mają już iść. Na co jej mąż się wtrącił, że miało być 5 min a ona, że już minęło :/ Do tego oczywiście wielkie podniecenie, że ich córeczka "chodzi", okrzyki zachwytu "oj jak pięknie chodzisz na paluszkach, jak baletnica", oczywiście prowadzana za rączki :/ tak w ogóle to się witam, ja w szale pakowania, mamy 3 torby a jeszcze konca nie widać nawijko co z naszym spotkaniem? |
||
|
|
|
#3792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą tu fajnie o tym, co to ![]() http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28 to nie to samo co integracja natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł ![]() a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich. rozumiem natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji ![]() --------------- pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie chciałabym trzymać Jula w domu bo on bardzo ciagnie się do dzieci wręcz je uwielbia kazde musi być na czesać wycacane i przytulone , w sobote byliśmy na imprezie firmowej tz dla dzieci i był chłopczyk 2 tyg starszy i bał się Julo taka bidusia z niego za noga mamy a Julo do wszystkich czesc - jest bardzo otwarty wiec nie chciałabym mu ograniczać kontaktu ale z drugiej strony niewiadomo jak będzie wygladal jego rozwój ruchowy raczej nie będzie chodził jeszcze wiec nie wiem co zrobić Szajka tak mamy orzeczenie wydane na 5 lat wiec do 6 lat Jula a ciekawe z ta kasa musze się zorientować w normalnych przeczkolach czy byliby chętni na edukacje wlanczajaca mamy jedne fajne blisko nas dosłownie 10 min piechota , i ciekawe czy prywatne mogą skorzystać z takich srodków choć nie zawsze prywatne jest lepsze oj ciezki temat dla mnie Ostatnio przez chorobę Jula i to ze w domu jesteśmy już prawie 2 tyg razem zaczęłam się rozczlac nad nim oj niedobrze trzeba być twardym
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam problem z brzuchem (nie, nie fewciowym )A poza tym nie narzekam. Ale spoko, juz kupilam galoty uciskajace to moze jakos bede wygladac ![]() Cytat:
Zeby nie bylo - ja nie mam ugruntowanego zdania w kwestii posiadania dzieci przez ludzi homo. Ale im wiecej o tym slysze tym bardziej sklaniam sie jednak ku takiej mozliwosci. Macie racje, nie jest normalne sprzedawanie dzieci przez surogatki, ale normalne nie jest tez bicie dzieci czy libacje alkoholowe z udzialem dzieci w rodzinach hetero. Dlatego w takich sytuacjach naprawde lepiej (wg mnie), by dziecko bylo wychowywane przez dwie osoby tej samej plci. Jedyne czego bym sie obawiala to reakcji ze strony rowiesnikow. poza tym pamietajmy, ze jest wiele rodzin, w ktorych dzieci wychowuja sie z biologiczna matka i jej partnerka (lub ojcem i partnerem). Co do analizowania zachowan opiekunow - mam to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, kochana, jak dla mnie (a ja mam naprawdę spaczoną psychę na punkcie chudości) jesteś ZA SZCZUPŁA! popatrz na swoje rączki
a brzuch....kochana, błagam Cię ja rozumiem z jednej strony, skoro piszesz, że miałaś wklęsły, ale....wyglądasz naprawdę pięknie kochana!!! Twój brzuch jest normalny!!! A co Twój M. na to? Bo powinien Cię konkretnie wziąć w troki i przetłumaczyć co nie co Chciałam coś napisać jeszcze apropos tematu par homo ale jednak nie będę ![]() Meneq, super sprawa!!! Też mi się takie coś marzy, kurczę, nawet myślałam, żeby coś podobnego otworzyć u nas, ale kasa kasa kasa.... ![]() Elllmi Wiecie, mi się wydaje, że nawet jak część rodziców chce się czegoś dowiedzieć, no to kurczę.... Zobaczcie, zalewają nas supernianie, surowi rodzicie, który rodzic kupi np książkę o RB, skoro Tracy Hogg ma pierdyliardy sprzedanych egzemplarzy i wszyscy polecają??? Metody 3/5/7 itd itp..... Nawet jak rodzic CHCE, to ciężko mu dotrzeć do innych materiałów. Ja podążam za swoim instynktem macierzyńskim, dużo rzeczy było RB zanim się w ogóle dowiedziałam, że coś takiego istnieje, staram się wychowywać bez nagród i kar chociaż fakt, jest to dość ciężkie, skoro tyle czasu na wszystko co dziecko robiło reagowało się słodko-pierdząco dla mnie rady Debrah są często gęsto "złote" i po przemyśleniu w wielu rzeczach się zgadzam i staram się wprowadzać do wychowania, wiadomo, ciężko w 100% się temu poddać, ale jeżeli chociaż połowa moich "pochwał" jest w innym tonie niż dotychczas to uważam to za sukces ależ mnie dzisiaj łeb napier..... M. złożył aplikację na to stanowiso o ktorym wam wcześniej pisałam, prosimy o kciuki!!!!!!!!!!!!!! ![]() Hje, super, że tż zadowolony z pracy!!!!!! I podpisuję się pod dziewczynami, życzę wam przeprowadzki jak najszybszej!!!!!!!!!!
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Nafiqa ale i tutaj pewności nie ma że wsród par homo nie ma patologii nie występuje alkoholizm, awantury itp
tu chyba nie ma złotego środka, wszystko zależy w głównej mierze od ludzi
|
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
nawijko, jak to zwykle bywa jest jeden maly problem
Moja mama w niedziele wyjezdza na miesiac do senatorium takze musialaby ja wyslac jutro. Szybka decyzja Jak chcesz to poprosze, zeby poszukala i wyslala 10 ale moim zdaniem moze byc za duza w ramionach.Szaja zgadzam sie z Toba co do straszenia
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I każda z nas wie sama, co jest najlepsze dla jej dziecka. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47157169] A ja tam się cieszę, że Debrah tak pisze sama zwracam uwagę na takie bezmyślności wczoraj babcia z wnuczką 4letnią na oko, wychodzą z placu zabaw i dziewczynka no wiadomo, niekoniecznie zachwycona ale bez awantury, jęknęła tylko a babcia od razu: nie jęcz, bo cię pan zabierze i będzie się śmial, że taka dziewczyna duża i marudzi Nie no, takie teksty to są poniżej pasa. Cytat:
|
||
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady a to jest nic, ja to tak się wkręcilam w pewne any tematy jak np Tracy Froog,że myslalam,że rodzice ktorzy to stosują to jakieś bestie
![]() ![]() ostatnio z mojego bliskiego otoczenia dowiedziałam się że rodzice dla swoich coreczek 2 i 5 lat stosowali tę własnie metodę gdybym ich nie znała na pewno wsadziłabym ich do jednego wora a tak to oni naprawdę nie gryzą a dzieciaki są świetne ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() Black, ja też napisałam,że bardzo lubię czytać Debrah tym bardziej że tak jak to ładnie ujęlaś ma psychologiczny punkt widzenia na wychowanie
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-04 o 11:34 |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
piękna pogoda co do wychowywania dzieci przez pary homoseksualne. jestem na nie. jak dla mnie mogą sobie żyć razem, toleruje to, ale wychowywać dzieci raczej nie. sama nie wiem, no nie jestem do tego przekonana ale nie mi oceniać. Black zgadzam się z tym co napisałaś. nie każdy rodzić wychowuję wg książek. i żeby nie było, Debrah nie neguje Twoich wypowiedzi, po prostu uważam, że każdy wychowuje najlepiej jak może/potrafi. ale kiedyś złapałam się na tym. tzn Hania grzebie w śmieciach. ja mówię Haniu nie wolno. a nie. Haniu mamie się nie podoba, że grzebiesz w śmieciach ![]() hje ale cena pampów! nawijko fajny ten narożnik bokeh dawaj filmik z Hanulką ![]() szaja Hania pokazuje oczy, uszy, usta,nos, brodę, główkę, paluszki, rączki, nóżki, kolanko, brzuszek, pupkę i cycy ![]() co do żłobka. to Hania może iść skoro ja nie pracuje? tzn chodzi mi o to jak skończy te 2,5 roku?
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47157169]no to u nas teraz od września 2014 tak w szkole jest: dziecko urodzone do końca czerwca 2007 idzie obowiązkowo, dziecko po czerwcu za rok (ew. może jeśli rodzice chcą - iść teraz)
a to też realne, o ile w przedszkolu miejsce będzie no i z reguły przedszkola żądają dzieci odpieluchowanych No właśnie, w hetero rodzinach homoseksualizm też jest, więc to nie tak, że na bank będzie lub nie ![]() ----------------- A ja tam się cieszę, że Debrah tak pisze sama zwracam uwagę na takie bezmyślności wczoraj babcia z wnuczką 4letnią na oko, wychodzą z placu zabaw i dziewczynka no wiadomo, niekoniecznie zachwycona ale bez awantury, jęknęła tylko a babcia od razu: nie jęcz, bo cię pan zabierze i będzie się śmial, że taka dziewczyna duża i marudzi Padłam. W ogóle nie popieram straszenia (NIGDY moich nie straszę! w ogóle o ile jestem w stanie pojąć klapsa danego w momencie załamki rodzica, emocje biorą górę i tak dalej - nie popieram, no ale jestem w stanie zrozumieć tę bezsilność - o tyle straszenie jest dla mnie czymś wstrętnym i uważam, że może w psychice dziecka zostawić masakrę), a tu już to było powiedziane w taki głupi, bezmyślny i bez powodu sposób... A w ogóle to dla mnie - i to podkreślam - czasem spojrzenie na dane zachowanie przez pryzmat innego rodzica jest fajną nauczką, pewnie czasem nieraz miałam głupie teksty, ale widząc jak to brzmi z boku - zwyczajnie się poprawiam.[/QUOTE] Ostatni akapit, tak samo to odbieram. Nie myślcie, że mi się nie zdarza walnąć jakiegoś tekstu od czapy- zdarza się nie raz i nie dwa. I nie strofuje otoczenia nigdy, chyba żeby mnie ktoś chciał do czegoś użyć, mną się posługiwać ('pani Cię zabierze' itp). Chyba trochę źle się tutaj dzieje, jakaś niefajna latka mi się przyleiła i postaram się trochę z tego wycofać. Szkoda trochę, ze nie piszecie wprost o swoich odczuciach, dopiero gdy jedna napisze to pada "wreszcie ktoś to powiedział ". Tym bardziej, że ja piszę o swoich spostrzezeniach w kontekście relacji z moim dzieckiem, a nie prawdę objawienia i lubię pogadać czy wejść w polemikę z kimś kto myśli inaczej bo to mnie zmusza do refleksji i jest rozwijające. Ja też się mogę czegoś nauczyć i zmienić zdanie.. Szaja mi napisała refleksje swoje o Montessori, mam to w pamięci, mam zamiar zgłębić temat i może krytyczniej spojrze, kto wie. Wiem, że wątek ma mieć ciepła atmosferę Ale niech będzie prawdziwy- chyba nie będziemy się mniej lubić za to że mamy inne zdanie i o tym mówimy... W żadnym miejscu nie napisałam że ci rodzice chcą źle dla dzieci. Raczej chodziło mi o to ile wysiłku wymaga pochylenie się nad dzieckiem i nad sobą samym i jak wiele głupot wychodzi z automatu, bo właśnie na placu zabaw jak Szaja pisze ~ stoję z boku to widzę więcej. Więcej niż gdybym sama była w rej sytuacji, gdzie emocje wyłączają mi myslenie, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny;p bo ja nigdy w ikei nie bylam, mozna tam plytki dostać?
![]()
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Nadrobilam wszystko, ale pisze z tego glupiego iPada i nie lubie za jego pomoca cytowac. Zaraz sie okaze, jaka mam "swietna" pamiec ![]() Fewciu - swietna masz figure, ale dobrze rozumiem, ze cos Ci moze przeszkadzac, jesli wczesniej bylo inaczej. Ja zawsze mialam wklesly brzuch, zawsze. I praktycznie od 15 roku zycia taka sama wage. Teraz tez mam bardziej wypukly i wkurza mnie to, choc wiem, ze obiektywnie rzecz ujmujac jest niezle. Takze no... Rozumiem Co nie zmienia faktu, ze sliczna jestes, a Blanka na koniu wymiata ![]() Meneq - Yae przeboska! Moja sie tak buja na umywalce w lazience ![]() Hje - dobrze, ze u tz w pracy lepiej A cena pampkow - padlam!Debrah - bardzo cenie w Twoich wypowiedziach przede wszystkim jedna rzecz - starasz sie patrzec z punktu widzenia dziecka, przynajmniej tak to odbieram, a takie myslenie jest mi baaaaardzo bliskie (co nie znaczy, ze nie mam swoich wtop). Szaja - co do czesci ciala, to Mloda pokazuje: glowe, wloski, czolo, ucho, nos, policzk, brode, jezyk, zabki, oko, szyje, reke, noge, brzuszek,pepek, palce rąk i nóg oraz pupe ![]() Mika - co do przedszkola - ja planuje poslac od przyszlego wrzesnia, jako 2,5-latke. Przedszkole prywatne, ale z dobrymi opiniami,zreszta pochodzimy tam na zajecia od wrzesnia/ pazdziernika. Dobrze Mlodej zrobi kontakt z dziecmi, bo bardzo lubi - na placu zabaw daje czesc, lubi nasladowac itp. Lece cos zjesc, dopóki Milejdi spi Tz zrobil przepyszna zapiekanke makaronowa. Oswiadczylabym mu sie za nia, ale pewnie by sie zgodzil, a ja nie chce wychodzic za maz ![]() Milego! Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-07-04 o 12:18 |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam pieluchomajtki dady w biedrze, nawet fajne ale chyba średni biznes 20 zeta za 20 szt przynajmniej Leo nie ściąga ich
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-04 o 12:25 |
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, kciuki dla TŻ
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisałam wielokrotnie,że z czymś się nie zgadzam choćby z systemem montessori tylko po prostu dziś ruszyła lawina dyskusji
|
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

to juz nie wiem jaki rozmiar brac.
ja nie czuje takiej presji na sobie i podejrzewam, ze sporo mlodych ludzi rowniez nie.

wczoraj babcia z wnuczką 4letnią na oko, wychodzą z placu zabaw i dziewczynka no wiadomo, niekoniecznie zachwycona 

nie chce im sie edukowac, postepuja wedle zakorzenionych schematow, nie sa otwarci na nowosci... ja tu nie mowie zeby od razu isc na specjalistyczne studia dzieciowe 

az wstyd. Teraz koc polozylam, tez wiocha ale zaciekow nie widac 
)