|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Jestem zalamana moja matka
![]() Napisalam jej ze nie widzi mi sie zeby przyjezdzali od razu po porodzie do nas z cala delegacja bo tez bede chciala odpoczac itd, i dlatego chcialam zeby ona sama przyjechala, nawet wczoraj tesciowa byla na chwile to powiedziala ze to zly pomysl bo powinnam kazda wolna chwile jak mala bedzie spac tez sie polozyc i zasnac nawet na 15 minut bo bede wykonczona a nie zajmowac sie cala rodzina . To ta mi odpisala ze mam sama przekazac mojej siostrze ze nie chcemy jej i ze ona bez ojczyma nigdzie nie jedzie Po prostu z tego wszystkiego sie poryczalam |
|
|
|
#3932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Przemysl, porozmawiaj z TZ czy ojczym moze przyjechac. Siostra niech przyjedzie jak mala ksiezniczka bedzie juz wieksza za kilka miesiecy. Nie wszyscy naraz. Napisz do siostry, ze tak bedzie najlepiej przede wszystkim dla Dziecka. Po porodzie najwazniejsi jestescie Dzidzia, Ty i TZ. To jest czas dla Was. Teraz sie poobrazaja a pozniej zrozumieja. Nie wszyscy sa domyslni od razu. Zaraz nerwow dla Ciebie
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam mamie ze nie musi juz przyjezdzac i tyle bo z morda do mnie wyleciala a ja do niej gorzecznie ze przez pierwsze tygodnie takie odwiedziny na tak maly metraz sa zlym pomyslem i zeby przyjechali za 2/3 miesiace... Po prostu Tz mnie probuje uspokoic przez telefon ale brzuch mnie z nerwow tylko rozbolal. Bo oni nigdy nie mysla o kims tylko oni sa najwazniejsi i ma byc tak jak oni chca.
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dziwi mnie ten brak zrozumienia sytuacji ze strony dorosłej osoby , w dodatku kobiety i matki ,no ale cóż, po prostu ich olej i nie rozmyslaj nad tym
|
|
|
#3935 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3936 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Nadrabiam i odp. na raty. 5 str od wczoraj, ajjj Byłam dzisiaj w szpitalu na Karowej w związku z moimi cukrami, pomimo przekroczeń, oddziałowa twierdzi, że nie nadaje się to na insulinę. Mam przekraczenia 3-4 dzinnie do 140, ale wg nich jest ok!!!!???? Po ukończonym 36 tc czyli w 37 mam mieć obowiązkowe KTG, standard dla słodkich mam. Do tego popatrzylam sobie i nasłuchałam się. Przede wszystkim pielęgniarki narzekałay, że strasznie dużo pracy mają nie przy pacjentkach tylko przy dzieciach - wymieniły 30 maluchów i że nie mają w co ręce włożyć. Wszyscy są tam bardzo mili, ale trochę mnie to przeraziło. Do tego zmieniły się normy dla cukrzycy i kilka dziewcyzn odesłano. Teraz jest po 2 h 153, a było 140. W sumie cieszę się, że nie muszę brac insuliny, bo chcę rodzić w Sw Zofii. Cytat:
Ja niestety, też potrafię się tak zdenerwować, że spać ie mogę. Rozumiem Cię, w końcu to bliska osoba. Niestety albo stety my nic od nikogo nie dostaliśmy. Wszystko kupiliśmy sami. Czasami to przykre, ale z drugiej strony ważne że nas stac ;-) Justa - zazdroszczę takiej siostry. Zawsze marzyłam o siostrze,w rodzinie sami faceci. Niestety. Cytat:
Cytat:
I całe szczęście, w końcu to ich czas ![]() Ja też o ie myślę. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ;-)
To ktora nastepna ?. My ciągle w szpitalu, niestety Mała spada z wagi i ma zoltaczke. Musi leżeć pod lampami. Az się poplakalam. Walczymy z pokarmem i nie jest źle. Sutki juz poranione próbuję ją przystawiac. Relacje z porodu napisze jak wrocimy do domku bo powiem wam ze oczy na zapałki. W inkubatorze musiała leżeć bo była owinieta pepiwina i była niedotleniona, ale już jest ok.;-) Brzucha juz prawie nie mam jakoś mi tak pusto i troszkę brakuje mi tych ruchow i czkawki;-) Ale najważniejsze nie mam zgagi już. A jak się czujecie przez te upały. Bo w szpitalu jest masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wyprasowałam reszte ciuszków
i nie mam ich gdzie poukładac, cala szafa z dwoma szufladami zapełniona Co prawda sa tam rzeczy juz do 6 miesiaca, ale coraz bardziej watpie w to, ze wszystko zdaze założyc. Mam 22 pary spodni od 0-6mc (dresy, jeansy, ogrodniczki ) Pogode macie bajeczną, ale nie na taki stan, musi byc dla Was udręką temp. ponad 30st. Wspolczuje, u nas sloneczko swieci, ale jest max 22st i jest idealnie ![]() Gosia wózek ładny, a zachowania siostry lepiej nie skomentuje. ![]() Wozek pewnie bedzie sluzyl dluzej niz uzywany, wiadomo, ze kasa przydałaby się wam na remont, ale dacie rade ![]() Zaczarowana - brzuszek ladny i zgrabny. Gdzie te Twoje 104 cm? Ja mierzylam przed chwila i mam 93cm, mi jakos centymetry stoja w miejscu, tylko kształt się zmienia ![]() Pati nie potrafie spojrzec chyba dokladnie na zdjecia, bo nie wiem gdzie buza Twojej księżniczki
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za ludzie ![]() Mnie wiatrak aktualnie dmucha w twarz bo leje sie ze mnie
|
|
|
|
|
#3940 | ||||
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie wróciłam od mojego gina. MASAKRA! autobusem w taki skwar! później nogami do domu z przystanku.. moje nogi odmówiły już posłuszeństwa i muszę leżeć..
ale z malutkim wszystko ok, waży 2,800 kg szyjka ma ok. 2 cm. gin mówi, że poród przewiduje na drugą połowę lipca, bo wszystko na to wskazuje. w sumie to jestem już gotowa i chcę mieć to wszystko z głowy i mieć Michałka już obok siebie. ktg też w normie. Cytat:
![]() Cytat:
ja przy Tobie wyglądam jak czołg cała opuchnięta.. śliczny brzuchol ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twoja malpeczke, zebyscie wyszly niedlugo do domku cale i zdrowe zazdroszcze ze juz nie masz zgagi ja sie jeszcze troche pomecze ![]() upaly daja w kosc, niestety, ale wspolczuje ze w szpitalu tez masz niez afajnie z taka pogoda I trzymam za rozkrecenie laktacji Trzymajcie sie |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno dacie sobie z TZ em radę, nie Wy jedynie nie będziecie mieli pomocy przy maleństwie. W razie gdybyście sobie nie radzili, to teściowa coś pomoże. Nie martw się ![]() ![]() ![]() Papryczko nasza kochana, trzymajcie się dzielnie. Wszystkie tu jesteśmy z Ciebie dumne! I zazdroscimy Ci, ze masz już poród z głowy
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z tego co napisalas to mam wrazenie ze jednak w niczym Ci nie pomogli |
|
|
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro macie rytual ze sobota dniem sprzatania i on pomaga to ladny maz
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ślicznie wyglądasz
co do mamy to trochę dziwnie się zachowuje, sama powinna zrozumieć, że nie macie warunków gościć tyle osób. Papryczka za małą ![]() Wiatrak chodzi od rana, a w pokoju mam 29 stopni
|
|
#3949 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wow, jak laska z Ciebie. Jesteś dużo chudsza niż na początku ciąży. 8 m-cy wymiotów zrobiło swoje. Zazdroszczę figury. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za podejście, ja nadal się tego uczę, ale idzie mi coraz lepiej. Mój maż nawet przesadził wielki kwiat...co to był za widok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zachowanie mamy brak słów, jak mała dziewczynka. Nie mieszałabym w to siostry, tylko sprawę załatwiła z mamą. Masz prawo zmienić zdanie a to, że ona na obiecywala córce wakacje to jej problem. Wycisz się, nie zrobiłaś nic zlego, trudno, mama jest dorosła wiec musi sobie poradzić ze swoimi emocjami. Wybacz jeśli się mądrze. Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, a może powiedz mamie, że niech sobie przyjedzie cała rodzina i jeszcze wszyscy święci do kompletu, ale niech nocują w hotelu?
Papryczka mocne kciuki żeby wszystko szło w dobrym kierunku
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Papryczka!!! Och i ach. Najwazniejsze ze macie opieke!!! Czyli z tym karmieniem to rzeczywiscie problem i trudno na poczatku... Ale dasz rade!
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobila z siebie strasznie pokrzywdzona, a nawet tesciowa ktora mieszka 10 minut drrogi od nas powiedziala ze przez pierwsze dwa tygodnie da nam spokoj i nie bedzie przychodzic bo bede musiala odpoczac i sie oswoic z mala , a moja mama mi z takim czyms wyjezdza.. |
||
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już będzie coraz lepiej, najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką i mała jest już przy Tobie. Fajnie że nie masz już zgagi i nie musisz chodzić na opuchnietych nogach, bo ja zapominam jak wyglądały moje kostki |
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Został nam równo miesiąc ![]() Papryczki, trzymajcie się ![]() Zaczarowana, współczuję Ci rodzinki. Bardzo dobrze zrobiłaś.
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte duzy ten Twoj synusno to z tego co ginekolog mowi za niedlugo przytulisz swoje syneczka
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 25 lipca, ale sama ja o to poprosilam, bo licze na jej towarzystwo przy porodzie. Wiem, ze nie bedzie to typowa ''goscina'' bedzie mi pomagala przez pierwsze dni a nie oczekiwala obslugi, sama pisze, ze mam sie nie przeciazac, jak ona przyjedzie to mi posprzata i w ogole wiem, ze moge liczyc na jej wsparcie, ciesze sie na jej przyjazd jak nie wiem co. Mysle, ze twoja mama zdaje sobie sprawe, jak wygladaja pierwsze dni i tygodnie po porodzie, czy na pewno oczekuje od was gosciny i obslugi? .
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama najwyraziej ma jakiś ze sobą problem, ale Ty masz prawo dbać o sobie. |
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pentuerka Prawde napisalas, moja mama to czasem jak takie duze dziecko. Poza tym Tz ma urlop 2 tygodnie jak urodze i niewyobrazam sobie ze on bedzie zabawial moja rodzine a ja z Olivka bedziemy same caly czas siedziec bo on bedzie z nimi latac, a ja chce zebysmy razem spedzili ten czas i sie poznali z nasza coreczka. |
||
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji że cała trójka przyjeżdża do was po narodzinach dziecka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

, w dodatku kobiety i matki 

ale mąż obiecał ogarnąć to tak, żeby spędzać możliwie jak najwięcej czasu z nami... mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż miesiąc (a cicho liczę na góra dwa tygodnie), jakoś zagryzę zęby i wytrzymam. Tylko zła jestem, że tak niewiele nam zabraknie. Cóż, chyba limit szczęścia na raz wyczerpany...

a potem w tramwaju drugi babiszon widząc, że powoli się turlam do krzesełka centralnie mnie podsiadł! Normalnie chamstwo!
jedyny powód do zmartwienia teraz to, że dzieciaki będą duże, nie ma czym się spinać.