|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
mozna se pogubic a tym wszystkim
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Ale Hipp podobno też dobre i mam akurat zniżki w Rossmannie na Hipp to może coś kupię z tego Cytat:
) ostro krytykowała prawie wszystkie produkty Johnsona,że mają nie za ciekawy skład i miałam kilka rzeczy z tego kupić ale jakoś zniechęciło mnie to. A z tym wysuszaniem to jak z każdym kremem z tlenkiem cynku,nie do codziennego stosowania tylko doraźnie a szkoda,bo ja lubię zapach kremów z cynkiem Odłączam sobie neta do końca września... Czytam opisy porodu babeczek,które już rodziły i łzy mi ciekną normalnie i to nie ze strachu o dziwo ale ze wzruszenia,bo już sobie wyobrażam ten moment jak zobaczę mojego pasożyta
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Ekatarina ja zamierzam kupic jedynie cos do kąpieli:zel/mleczko i na wszelki wypadek jakis balsam jesli skóra małego byłaby przesuszona i tyle
do buzi krem ochronny z nivea -fajnei sie sprawdził u Marcelka wiec mam nadzijeje ze u junora tez da radedo pupy krem F18 (jak zajdzie potrzeba to do smarowania ciała całego) a jak bedzie odparzenie to sudocrem |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja lubie czytac porody
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest żel do mycia i kapieli i po tym juz oliwki nie trzeba i tyle
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
masz zwykły czy z calenduą ?
|
#3307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ychyy...tez myślałam, ze jestem w stanie to spisać i uporządkować a jak ostatnio weszłam do Mullera to nagle sie okazało, ze jest tego tyle, ze myślałam sobie "a moze to tez potrzebne, a moze tamto musi być skoro istnieje" np odkryłam chusteczki do dezynfekcji smoczka o smaku jakimś tam no i niby pomyślałam, ze malutkiej nie wsadze smoczka po dezynfekcji jakas chemiczna chusteczka ale kupie je i najpierw wysmaruje ta chusteczka smoczek a pózniej sama go sobie włożę do buzi ale to jeszcze czasu a czasu zanim zacznie nim pluć po ziemi ![]() A np widzislyscie te płyny z NUK-a do mycia butelek, do dezynfekcji zabawek i do dezynfekcji wlasnie sprzętów higienicznych maluszków? Do mojej listy dzisiaj tez dopisałam te torebki na pampersy...nie wiem czy to potrzebne ale zawsze to pampers zawinięty szczelniej A w ogole chyba nie wrzuciłam tutaj jeszcze tej hurtowni-sklepu co czekam na ten nieszczęsny wózek (miły pan dziś przez tel powiedział, ze w tym tyg na bank ma być u nich ). Maja fajne rzeczy to moze komuś sie przyda ![]() http://sklep.bebeclub.pl/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż by wszytsko chcial, nawet kosz na pampersy co robi je w parówki i jeszcze inne pierdoły ale nie ma co kupowac jak to mało potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- no to wybrałaś najlepsze
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za model? Piękny pokoik .
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aptekagemini.pl/manufacturer/bubchen
Dziś akurat wpadło mi w oko jak szukałam leków
|
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Od 15 strasznie pobolewa mnie podbrzusze jak na okres :/ wzięłam 2x No-spe , magnez i nic. Czuje tez co jakiś czas klucie szyjki/w pochwie ... Ma tak któraś z was ?? Dziś zaczęłam 32 tc
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam neta w telefonie więc na bieżąco będę pisać
po kąpieli bóle ustały. Ale już jestem ubrana bo w czasie kiedy ja się relaksowałam babcia zadzwoniła na ip. I kazali przyjechać. Także jadę sprawdzić co tam słychać mam nadzieję że wszystko dobrze. Mały fika więc się nie martwię. Chce wiedzieć jak szyjka się ma. Bo jak jakies zmiany że się skraca czy coś to lezymy ponad miesiąc ale ja mogę leżeć. U babci mam pomoc i zakupy zrobi, pomoże że wszystkim dobra lecę bo dziadek już w samochodzie czeka. Dodam że on jeździ raz na miesiąc do sklepu a tak żeby się ruszyć gdzieś to nie ma mowy a tu taka niespodzianka i w 5 minut był ubrany i czekał Ja mam otulacz jakiś motherhood. Niby becik antykolkowy. I otulacz minky Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, jedź na IP i jak tylko będziesz mogła to daj znaka, co u Ciebie i maluszka
burza przeszła, wszędzie mam otwarte okna by wygnać duchotę w mieszkania. Jutro jeszcze mają być upały a potem już chłodniej. Dziś z domu z młodą nie wyszłyśmy, miałyśmy pod wieczór ale deszcz i burza przyszły. ania, najlepiej skontaktuj się z ginem albo jedź na IP. Bóle jak na okres nie powinny być lekceważone. Tym bardziej, że takie bóle ma się też jak się robi rozwarcie. Choć oczywiście może być wszystko w porządku, miewałam w 1 ciąży w 2 trymestrze takie bóle, miałam zalecenie brania nospy i większego odpoczynku, a poza tym wszystko było ok.
|
#3316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kojarzę bloga i wiem, ze słabo tam wypadł ale jakos nie wzięłam sobie tego do serca wyszłam z założenia, ze dziecka sterylnie i tak nie wychowam a skład składem...nikomu nie zaszkodził poważnie bo by było o tym głośno czytałam wlasnie, ze jednym szkodzi nivea innym ten Johnson a jeszcze innym cos innego jeszcze jak koleżanka powiedziała, ze dla niej był super i małej nic nie było to juz całkiem sie zdecydowałam pewnie bardzo dużo mam zrezygnowało z johnsona przez Sroke teraz modne sie robi to bycie eko i w ogole ale zbytnia sterylność chyba tez nie jest dobra wypowiem sie po kilku kapielach czy było warto czy nie Najwyżej sama bede sie w nim kąpać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach te niemieckie produkty![]() W weekend na SR mam miec pielęgnacje maluszka to zobacze jeszcze co mi tam powiedzą ciekawego
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Konto usunięte
|
No a teraz dziewczyny mi tu o płynie bubchen namieszały to i pewnie ten kupie...a niech sobie bedzie
weźcie moze juz przestańcie bo zaraz mała bedzie miała więcej kosmetyków niz ja i pewnie połowa nie bedzie użyta Katerina-maszynkę do prasowania pampersow tez sobie odpuszcze ale woreczki chyba zakupie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najwyżej jak się będzie coś dziać ze skórą to zawsze można zrezygnować a kosmetyków mamy od cholery na rynku,więc czymś zawsze da radę zastąpić U mnie siostra też sama się kąpała w Johnsonie bo małego akurat uczulił ale teraz to nawet super eko płyn uczuli Też nie chcę za bardzo dziecka sterylnie wychować,bo moja kuzynka jest tak wychowana i ma wszystkie możliwe problemy skórne przez to,że jej mamusia ładowała w nią same najlepsze i najdroższe płyny,kremy apteczne,broń Boże jakiś Nivea czy nawet Hipp,bo to "g..." ,nie pozwalała dotykać brudnych rzeczy,nawet myła ręce po zabawie na balkonie i prała wszystko w super ekstra proszku a dzieciak do tej pory ledwo wyjdzie na dwór to albo chory po chwili albo wraca z zapuchniętymi oczami i nosem kapiącym do samej ziemi i wieku 3 lat musiała stosować kremy na bazie sterydów,bo była cała zapuchnięta i nic innego nie pomagało Także nigdy nie zrozumiem ludzi,którzy kupują wszystko niechemiczne,bo sami potem się dziwią,że dziecko ma więcej problemów niż rówieśnicy,którzy byli kąpani w takim "szajsie" jak Babydream czy zwykłym dziecięcym mydle w kostce za 1.20
||
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde bez przesady nie da sie wszytkiego unikac, tez znam sroke ale jakos nie ciagnie mnei do ciagłego czytania co i jak ...tym bardziej ze dziecko tez ma stycznośc ze mna, otoczeniem i w ogóle wiec siła rzeczy nie da sie uchronic ja po prostu wychodze w ogóle z ząłozenia ze im mniej tych kosmtyków tym lepiej ![]() mały nie był regularnie smarowany balsamami itd a skóre ma cudna, zero uczuleń na razie itd wiec git
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie rzeczy do kupienia dla synka i do szpitala dla mnie zostało mi tylko: -podkłady pod przścieradło, -octanocept (ale to spokojnie mogę po porodzie,bo jeszcze trochę mamy), - smoczek do butelki homme teppee (butelkę mam), -maść na brodawki, -podpaski, - jakiś większy zapas wkładek laktacyjnych (bo jedno opakowanie zakupilam na razie, I nic więcej. Z tym,ze podkłady mama powiedziała żebym nie kupowała, bo ma kupione. Smoczek mam gdzieś schowany,bo jak kupywałam butelkę to był,ale ja butelkę wzięłam dla Majci i smoczek wymieniłam na taki z większym przepływem, wiec jak znajdę tamten to nawet nie kupoę, bo to nówka jest. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- W Paula piękna piłeczka! ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Synek tez będzie spał najpierw w roku lub śpiworku. |
||
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A płatki kosmetyczne dla niemowląt omijałam z daleka, bo w czym miały być lepsze od moich zwykłych najtańszych? Ja mam to szczęście, że młoda nie ma problemów skórnych, raz dostała wysypki od pieluszek tescowych i ich chusteczek, a niedawno dostała wysypki od truskawkowego płynu do kąpieli z Biedronki. A tak to nie miała problemów. Oliwkę kilka razy w życiu zastosowałam młodej, na ciemieniuchę.choć nie twierdzę, że taka mądra byłam od początku, pokupowałam kilka rzeczy na wyrost, po prostu w praniu wyjdzie, co potrzebne a co nie. Z resztą czasem bywa tak, że jedne mamy czegoś używają i są zachwycone a inne nie lubią używać danej rzeczy.
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No i dziewczyny wlasnie dlatego ja nawet pomimo ostatniego pobytu w pl tez nie kupiłam specyfików do prania delikatnych tylko tutaj kupiłam persil sensitive i tez zobaczymy jak to bedzie oczywiście nie mowię, ze to zle, ze ktoś kupuje delikatne tylko ja akurat mam takie podejście i nie uważam go za zle bardzo mi sie podobało jak u znajomych taki maluszek sobie leżał na kołdrze na podłodze a obok labrador chociaż niejedna osoba by dostała pewnie zawału ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jejku. Jedź sprawdzić co to jak najszybciej. |
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie np jestem przeszczesliwa ze kolezanka poleciał mi krem f18 prosty tani krem a super nam pomógł, małemu schodziła skóra z raczek koło nadgarstków i nic nie pomagało, zastosowałam kremik i znikneło ![]() ale kochane nei ma tak dobrze na poczatku chciałam wszytko ale mąż mnei skutecznie stopował i chwała mu za to o miał racjenawet na poczatku chcielismy mys mydełkiem bambino ale źle mi sie je brało i kupiłam płyn do mycia chyba babydream z tego co pamietam ![]() Cytat:
![]() ale w końcu każdy z nas jest tylko człowiekiem |
||
|
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i potem jakiś na wyjście do budzi. Chyba nic więcej. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3329 |
|
Konto usunięte
|
O jezu...co nie mówicie, ze tak późno
uciekam... Dobranoc trzymam kciuki zeby minął ten niepokojący bol u dziewczyn... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

mozna se pogubic a tym wszystkim 

Ale Hipp podobno też dobre i mam akurat zniżki w Rossmannie na Hipp to może coś kupię z tego
czarna magia normalnie
i to nie ze strachu o dziwo ale ze wzruszenia,bo już sobie wyobrażam ten moment jak zobaczę mojego pasożyta
no i niby pomyślałam, ze malutkiej nie wsadze smoczka po dezynfekcji jakas chemiczna chusteczka ale kupie je i najpierw wysmaruje ta chusteczka smoczek a pózniej sama go sobie włożę do buzi 

.

ach te niemieckie produkty
Ja kiedyś nad morzem piłam puszkę napoju i w środku byla pszczoła... na szczęście ugryzla mnie w środku w buzi ale gdyby to było gardło??masakra