Wrocław ;-) cz. 4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 23:31   #2941
plywok
Zakorzenienie

Dot.: Wrocław ;-) cz. 4

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47204229]To cena obejmujaca tylko narkoze?

Powiem, ze zaskoczona jestem tym, co napisalas bardzo. Nie wiedzialam, ze u nas pod narkoza wyrywaja. To bardzo dobra wiadomosc.[/QUOTE]
to był chyba tylko koszt narkozy. bo samo wyrwanie byłoby za darmo bo to nfz i studenci sie uczą.

a 8 wyrywają pod narkozą. robią to też na nfz, ale to już trzeba mieć jakiś nowotwór wiec ja się nie kwalifikowałam na bezpłatną narkozę.

ale podzwoń i popytaj, bo ceny mogą być różne.

ja jak planowałam podejście drugiej do tej 8 i chciałam prywatnie ja wyrwać to rozpiętość cenowa niezła. albo 120za wyrwanie albo od 150 do 250 albo od 300 złotych bez górnej granicy.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:32   #2942
patuska18
Zakorzenienie

Czy któraś z Was widziała jeszcze szampony Batiste z Biedry? Nigdzie nie mogę ich znaleźć...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:44   #2943
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
mnie 8mkę wyrywał dr Felsztyński, bardzo sobie chwalę - robiłam w citodencie na Czarnieckiego, ale wtedy przyjmował w różnych lokalizacjach cito (4 lata temu), nie wiem jak teraz
dzieki, a cenowo kojarzysz ?

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Usuwałam w zeszłym tygodniu, na NFZ U mnie też ząb był zatrzymany, więc jako że był on niczym tykająca bomba (tak to określiła pani chirurg), zdecydowałam się na usunięcie, żeby mieć problem z głowy. Pani chirurg bardzo miła i kompetentna, z tym, że u mnie był problem z dziwacznie biegnącymi nerwami, w związku z czym na fotelu zamiast kilkunastu minut spędziłam ponad 2h. Nie wspominam tego miło, ale podejrzewam, że gdyby nie te moje nerwy to by wszystko bardziej gładko poszło.

Powiedzcie mi (bo nie orientuję się zupełnie) gdzie we Wrocku są jakieś sklepy z ubrankami dla bobasów? Wiem, że czasem w galeriach takie są, ale mnie bardziej chodzi o takie niemarkowe, żeby fortuny nie stracić.
o to widze ze aktualne masz wiadomosci, usuwalas w szpitalu akademickim ? napisalabys mi ile od rejestracji czekalas do wizyty, na ktorej mialas usuwane ? bo dzisiaj dzwonilam i Pani powiedziala, ze w tej chwili na wrzesien sa zapisy, ale byla niekompetentna i niestety nie umiala powiedziec, czy standardowo sie tyle czeka, czy to przez okres urlopowy teraz

co do ubranek to moze zajrzyj do pepco ? wybor jest spory, wiem ze na watku dziewczyny sobie w wiekszosci chwala, a ceny tez sa ok

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47203910]Przerazajace te wasze historie. Chce w koncu zalozyc aparat. Na pewno bede miala osemki do rwania. Problem jest taki, ze od lat rosna, rosna i wyrosnac nie moga. Ponoc trzeba bedzie rozcinac dziaslo . Mam prawdziwa dentystyczna psychoze i bardzo sie boje. Tym bardziej, ze me doswiadczenia optymistycznie nie sa. Wciaz mam problem z poprawianym 5 razy (!) zebem przez tego samego dentyste (spieprzyl zalozenie plomby).[/QUOTE]

to ja mam identycznie jak Ty, mnie boli ale nie wyszla przez dziaslo, trwa to juz kilka lat, ale tak od roku mnie zaczela bolec mocniej, powiem Ci ze to rozcinanie dziasla to chyba pol biedy, tam glownie chodzi o to dlutowanie, wiercenie w kosci etc - masakra

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ja również jestem straszną panikara.
i nawet się dowiadywałam o wyrywanie pod narkozą
to w szpitalu klinicznym powiedzieli, że to koszt 270 zł.
o a mozesz cos wiecej napisac o tym pod narkoza ? we Wroclawiu to bylo ? bo u mnie dentysta chce 600zl za prywatne wyrwanie, to juz narkoza mi sie bardziej oplaca

edit - juz doczytalam, co pisalas, dzieki !

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was widziała jeszcze szampony Batiste z Biedry? Nigdzie nie mogę ich znaleźć...

pewnie Ci to nie jest zbyt po drodze, ale w Kielczowie w biedronce - to jest zaraz za psim polem, bylo sporo i tam zawsze sie bardzo dlugo utrzymuje taki ciekawszy asortyment

Edytowane przez czarna_kiecka
Czas edycji: 2014-07-07 o 23:43
czarna_kiecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:45   #2944
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość

o a mozesz cos wiecej napisac o tym pod narkoza ? we Wroclawiu to bylo ? bo u mnie dentysta chce 600zl za prywatne wyrwanie, to juz narkoza mi sie bardziej oplaca
więcej w temacie w narkozy w sumie nie napiszę bo nie dociekałam co i jak.

ale to sa ceny z łodzi, bo tam rezyduję w roku szkolnym.
i dla porówania, tam jak idziesz do szpitala akademickiego to rwanie 8 akurat są gotowi robić tego samego dnia.

no i jak mówisz, że prywatnie tutaj wyrwanie kosztuje 600 to i narkoza pewnie droga będzie.

(;

Edytowane przez plywok
Czas edycji: 2014-07-07 o 23:46
Stary 2014-07-07, 23:50   #2945
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:

no i jak mówisz, że prywatnie tutaj wyrwanie kosztuje 600 to i narkoza pewnie droga będzie.
Nie slyszalam o zadnym prywatnym dentyscie, ktory zatrudnia anestezjologa . Dowiadywalam sie kiedys, bo chcialam sie uspic na potrzeby dentystyczne wlasnie.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:58   #2946
moniczorek
Podróżniczka

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47204513]Nie slyszalam o zadnym prywatnym dentyscie, ktory zatrudnia anestezjologa . Dowiadywalam sie kiedys, bo chcialam sie uspic na potrzeby dentystyczne wlasnie.[/QUOTE]

Z tego co kojarze to gdzieś taka usługa jest/była dostepna, prawdopodobnie nie była to pełna narkoza ale taki stan uśpienia ,moja kolezanka z pracy chodziła z synem i na pewno był anestezjolog...żadnych szczegółów jednak nie znam
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:05   #2947
czarna_kiecka
Zakorzenienie

plywok
dziekuje
mi chodzilo o to, ze normalne prywatne wyrwanie u mnie u dentysty kosztuje 600zl ale z tego co poogladalam cenniki to jest to raczej wygorowana stawka, nie chodzilo mi o rwanie z narkoza, bo to domyslam sie, ze tylko w szpitalu i tam mnie ciekawia te ceny, bo np zaplacilabym 300zl za narkoze gdyby cala reszta byla na NFZ, a z drugiej strony to jest obciazenie dla organizmu i jak sie nie musi miec narkozy, to lepiej nie

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Z tego co kojarze to gdzieś taka usługa jest/była dostepna, prawdopodobnie nie była to pełna narkoza ale taki stan uśpienia ,moja kolezanka z pracy chodziła z synem i na pewno był anestezjolog...żadnych szczegółów jednak nie znam
mysle ze to moglo byc cos podobnego, jak przy usuwaniu migdalow obecnie, ja nie mialam narkozy, tylko tak jak piszesz, bylam uspiona a raczej zupelnie nie mialam kontroli nad tym co sie dzieje i nic mnie nie bolalo, to ma jakas nazwe, ale niestety nie wiem, w kazdym razie to na pewno nie takie ryzyko jak typowa narkoza i wiem, ze to jest czesto przy zabiech laryngologicznych i stomatologicznych pewnie tez

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

ale na pewno do tego takze byl wlasnie anestezjolog potrzebny
Stary 2014-07-08, 08:14   #2948
riliana
Zadomowienie

czarna_kiecka ja wyrwałam na nfz, zapłaciłam tylko 20 zł za znieczulenie - to była moja pierwsza przygoda z dentystą ever i musiałam wziąć chyba 3 zastrzyki :P skutecznie sparaliżowało mi to czucie wszystkiego na pół dnia
Stary 2014-07-08, 08:17   #2949
moniczorek
Podróżniczka

Juz kiedys o to pamiętam pytałam ale dalej nie znalazłam...czy wiecie może gdzie znajdę sklep ze świeżymi rybami?
Najlepie w okolicach centrum, Legnickiej...byle nie jakieś super obrzeża bo nie chce mi sie za rybami ganiać po wro czy ten na Piłsudskiego jeszcze działa? Jakiś czas temu sie tam wybrałam i był zamknięty
Stary 2014-07-08, 09:54   #2950
plywok
Zakorzenienie

na piłsudzkiego nie ma\nieczynny. wczoraj akurat tamtędy szłam.

(;
Stary 2014-07-08, 10:05   #2951
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
na piłsudzkiego nie ma\nieczynny. wczoraj akurat tamtędy szłam.
no to kicha
Stary 2014-07-08, 10:23   #2952
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno wczoraj jeszcze były w Biedronce na Popowickiej
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:07   #2953
wiolusia00
Zakorzenienie

Gdzie we Wrocławiu można kupić szczotkę Tangle Teezer? I ile kosztuje?

Edytowane przez wiolusia00
Czas edycji: 2014-07-08 o 13:08
Stary 2014-07-08, 13:10   #2954
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
no to kicha
po wpisaniu w google pokazało mi się, że jest sklep rybny pers na traugutta 79.

a na forum gazety pokazał mi się jakiś wątek z 2011 i tam ludzie proponują halę kupców perła, gaj i targową.
na jedności narodowej podobno jakiś oldschoolowy sklep.
w epi podobno też mają dostawy świeżych ryb
i najbliżej Ciebie magnolia z kuchnią świata, gdzie podobno też mają dostawy.

ale nie wiem czy te lokalizacje jeszcze są aktualne.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
ktoś napoprzedniej stronie napisał, że od 10 lipca będziew hebe w promocji za 29,90

(;
Stary 2014-07-08, 13:15   #2955
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Czy ty już o to nie pytałaś?
Ciągle pojawia się pytanie o TT, średnio co 2 strony .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:21   #2956
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Czy ty już o to nie pytałaś?
Ciągle pojawia się pytanie o TT, średnio co 2 strony .
Nieee, na pewno nie ja, bo ja swoja szczotkę mam już od paru lat, a dziś znajoma poprosiła żebym jej kupiła
Stary 2014-07-08, 13:27   #2957
ArmandaVanHelden
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj widziałam kilka sztuk w Biedronce przy ulicy Zwycięskiej

Dziewczyny, możecie polecić jakiś sprawdzony zakład fotograficzny gdzie robią ładne zdjęcia do dowodu?
ArmandaVanHelden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:28   #2958
_agg_
Zakorzenienie

tt na tych wyspach w renomie/skytowerze za 50zł
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:52   #2959
a*a*a*
Ania

Cytat:
dzieki, a cenowo kojarzysz ?

o to widze ze aktualne masz wiadomosci, usuwalas w szpitalu akademickim ? napisalabys mi ile od rejestracji czekalas do wizyty, na ktorej mialas usuwane ? bo dzisiaj dzwonilam i Pani powiedziala, ze w tej chwili na wrzesien sa zapisy, ale byla niekompetentna i niestety nie umiala powiedziec, czy standardowo sie tyle czeka, czy to przez okres urlopowy teraz

co do ubranek to moze zajrzyj do pepco ? wybor jest spory, wiem ze na watku dziewczyny sobie w wiekszosci chwala, a ceny tez sa ok
Usuwałam w normalnie w gabinecie dentystycznym (ul. Przyjaźni, na Krzykach), trafiłam tam właściwie z przypadku, na gwałt potrzebowałam się gdzieś dostać bo nie mogłam z bólu wytrzymać. Ale mają tam też umowę z NFZ dlatego za usuwanie ósemki i znieczulenie nic nie płaciłam. Ile czekałam? Z tego co pamiętam w połowie maja tam trafiłam, a za tydzień miałam się stawić z RTG zębów i jak się potem okazało, być gotowa na wyrwanie. Jako, że nie ogarnęłam sytuacji i byłam nieprzygotowana kobitka zapisała mnie na koniec czerwca (chciała wcześniej ale nie było mnie w mieście), także z terminem nie było żadnych problemów.

Ooo nie pomyślałam w ogóle o Pepco. Rozejrzę się, dzięki za sugestie!
Stary 2014-07-08, 18:42   #2960
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Na poprzedniej stronie pisałam.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:55   #2961
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:

Na Gaju jeszcze sporo widziałam
Stary 2014-07-08, 21:38   #2962
Apiska
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wiecie gdzie dostanę razowy kwas chlebowy o smaku śliwkowym firmy Van Pur 1.5l?
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:20   #2963
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Usuwałam w normalnie w gabinecie dentystycznym (ul. Przyjaźni, na Krzykach), trafiłam tam właściwie z przypadku, na gwałt potrzebowałam się gdzieś dostać bo nie mogłam z bólu wytrzymać. Ale mają tam też umowę z NFZ dlatego za usuwanie ósemki i znieczulenie nic nie płaciłam. Ile czekałam? Z tego co pamiętam w połowie maja tam trafiłam, a za tydzień miałam się stawić z RTG zębów i jak się potem okazało, być gotowa na wyrwanie. Jako, że nie ogarnęłam sytuacji i byłam nieprzygotowana kobitka zapisała mnie na koniec czerwca (chciała wcześniej ale nie było mnie w mieście), także z terminem nie było żadnych problemów.

Ooo nie pomyślałam w ogóle o Pepco. Rozejrzę się, dzięki za sugestie!
dzieki, zastanawiam sie tylko wlasnie czy mozna gdzies znalezc jakis wykaz gabinetow dent. we wro, ktore to zrobia na NFZ, bo jestem kompletnie niezorientowana, od dawna mam prywatna opieke medyczna gdzie juz usuwanie 8mek mi sie nie miesci w pakiecie i nie mam pojecia czy jest jakas infolinia etc gdzie moglabym to ustalic ?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a czy kojarzycie gdzies we Wro dobrze zaopatrzona drogerie z kosmetykami Hean ? bylam dzis w Feniksie ale tam jest malo, porzebuje konkretnie te cienie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...eyeshadow.html
Stary 2014-07-09, 03:07   #2964
a*a*a*
Ania

Cytat:
dzieki, zastanawiam sie tylko wlasnie czy mozna gdzies znalezc jakis wykaz gabinetow dent. we wro, ktore to zrobia na NFZ, bo jestem kompletnie niezorientowana, od dawna mam prywatna opieke medyczna gdzie juz usuwanie 8mek mi sie nie miesci w pakiecie i nie mam pojecia czy jest jakas infolinia etc gdzie moglabym to ustalic ?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a czy kojarzycie gdzies we Wro dobrze zaopatrzona drogerie z kosmetykami Hean ? bylam dzis w Feniksie ale tam jest malo, porzebuje konkretnie te cienie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...eyeshadow.html
Ja bym spróbowała zadzwonić ma informację: Dolnośląski Oddział NFZ: http://www.nfz-wroclaw.pl/default.as...;25448&des=1;2
"Informacja bezpośrednia i telefoniczna na temat:
1. zasad udzielania świadczeń zdrowotnych;
2. zawartych przez DOW NFZ umowach ze świadczeniodawcami – „gdzie się leczyć" "

Jak ja byłam niedawno w Feniksie po szminkę z Hean, to nawet nie wiedziałam gdzie tego szukać, nigdzie tej marki nie widziałam.
Generalnie na ich stronie w necie jest napisane gdzie można znaleźć ich kosmetyki, ale nie wiem jakie to ma przełożenie na rzeczywistość.
Stary 2014-07-09, 11:51   #2965
macka
Zadomowienie

Cytat:
Merlin.pl z odbiorem osobistym, 2 punkty we Wrocku. Ok 23 zwykła, 35 compact
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:34   #2966
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym spróbowała zadzwonić ma informację: Dolnośląski Oddział NFZ: http://www.nfz-wroclaw.pl/default.as...;25448&des=1;2
"Informacja bezpośrednia i telefoniczna na temat:
1. zasad udzielania świadczeń zdrowotnych;
2. zawartych przez DOW NFZ umowach ze świadczeniodawcami – „gdzie się leczyć" "

Jak ja byłam niedawno w Feniksie po szminkę z Hean, to nawet nie wiedziałam gdzie tego szukać, nigdzie tej marki nie widziałam.
Generalnie na ich stronie w necie jest napisane gdzie można znaleźć ich kosmetyki, ale nie wiem jakie to ma przełożenie na rzeczywistość.
o dziekuje Ci !
Hean w feniksie jest w tej drogerii na zerowym pietrze, to tez chyba jest jasmin, tylko tam jest wlasnie kolorowka, Pani powiedziala, ze teraz beda ja powiekszac od wrzesnia i ma by tam wtedy szafa Hean i jakies polskie marki.
A ten wykaz sklepow widzialam, ale jest nieaktualny, bo jest tam kilka miejsc, ktore juz nie istnieja, a feniks niby jest oznaczony jako ten z 'szerokim asortymentem hean' ale na miejscu okazalo sie, ze tam sa glownie tusze, takze szminki bys chyba nie znalazla.
Stary 2014-07-09, 17:05   #2967
a*a*a*
Ania

Cytat:
o dziekuje Ci !
Hean w feniksie jest w tej drogerii na zerowym pietrze, to tez chyba jest jasmin, tylko tam jest wlasnie kolorowka, Pani powiedziala, ze teraz beda ja powiekszac od wrzesnia i ma by tam wtedy szafa Hean i jakies polskie marki.
A ten wykaz sklepow widzialam, ale jest nieaktualny, bo jest tam kilka miejsc, ktore juz nie istnieja, a feniks niby jest oznaczony jako ten z 'szerokim asortymentem hean' ale na miejscu okazalo sie, ze tam sa glownie tusze, takze szminki bys chyba nie znalazla.
Właśnie tam byłam licząc, że zobaczę jakąś szafę Hean, cokolwiek, ale nie zobaczyłam, więc se poszłam haha. Ale skoro mają dostawić szefeczkę to ekstra.
Stary 2014-07-09, 20:03   #2968
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Cytat:
Właśnie tam byłam licząc, że zobaczę jakąś szafę Hean, cokolwiek, ale nie zobaczyłam, więc se poszłam haha. Ale skoro mają dostawić szefeczkę to ekstra.
Szafy Hean tam nie ma szminki (na pewno City Fashion) są upchnięte razem z Celią, tuż przy wejściu. Korektory, baza, róże i tusze są w tej szafce z szybą. Asortyment Hean ma też stoisko 21.7 (chyba ) w Pasażu Zielińskiego - też mają szminki, a także te świetne paletki (czwórki).

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 20:36   #2969
czarna_kiecka
Zakorzenienie

zoila jak zwykle dzieki ! na zielinskiego jestem od czasu do czasu i faktycznie jest jakies stoisko tam na wykazie ze strony Hean, wiec zajrze, bo wlasnie na te po4 cienie poluje
Stary 2014-07-09, 21:16   #2970
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Szafy Hean tam nie ma szminki (na pewno City Fashion) są upchnięte razem z Celią, tuż przy wejściu. Korektory, baza, róże i tusze są w tej szafce z szybą. Asortyment Hean ma też stoisko 21.7 (chyba ) w Pasażu Zielińskiego - też mają szminki, a także te świetne paletki (czwórki).
No masz, a ja zamiast chociażby zapytać to stwierdziłam, że nie ma i poszłam. Dobrze wiedzieć o Zielińskiego!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości