|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
![]() Cytat:
Jak TŻ dobrze wygląda i dobrze się czuje, to żadnego FO PA nie będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to mój TŻ w ogóle nie odczuwa przedślubnej gorączki ![]() Co do winietek- to chyba niezbyt dobry pomysł... Straszne zamieszanie się zrobi przy stoliku z winietkami, bo każdy będzie chciał szybko znaleźć swoją. Poza tym po kilku osobach zwyczajnie zrobi się w winietkach bałagan i tym bardziej będzie ciężko znaleźć konkretne nazwisko. Tak mi się przynajmniej wydaje
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
A ja właśnie byłam wczoraj pierwszy raz na hybrydzie, musiałam przetestować kosmetyczkę przed ślubem
ogólnie super, ale trochę zbyt prosto mi spiłowała pazurki. Na co dzień nosze bardziej zaokrąglone na rogach.
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki za garnitur! To ten z załącznika?? Nie wiem czy to fo pa czy nie, ale mi się takie połączenie podoba ![]() Tysia ja będę miała 3m welon do kościoła i obawiam się że może być za długi 5m to hardkor! ale skoro ci się taki marzy to bierz, tylko najpierw zrób sobie symulację z jakąś firanką czy coś żebyś mniej więcej miała pogląd jak się poruszać ![]() Co do grzebyków: podobają mi się nr 1 (mam podobny) i 3 ![]() Cude pomysł z winietkami mi się nie podoba Say super pazurki! Ja bardzo lubię taki kształt
|
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Cude, jeśli chcesz żeby goście sami się usadzali to podziel ich na stoły i wywieś listę na stołach. A jak przy nich usiądą to ich sprawa. W Twoim sposobie może być duże zamieszanie, ktoś się nie połapie i źle usiądzie i będzie draka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4776 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wpadłam na to ale dobry patent ![]() kurcze właśnie największa rozkmine mam między 1 a 3 ;/ Cytat:
jakby były bardziej zaokrąglone na końcach to ![]() Cytat:
oby tak zostało ![]() ja również Ci bardzo serdecznie gratuluje niejedna chciałaby być na twoim miejscu ![]() Cytat:
my pierzemy w pralce później od razu wieszamy, ona jest lekko wilgotna i ładnie się prostuje nie ma żadnych zagnieceń ani nic ![]() Cytat:
![]() każda z nas chciałaby mieć taką manikiurzystka
Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-07-12 o 10:49 |
|||||
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
bardorja, oluska, Lemon, Linaewen, Tysiu,
say, ładnie jest
|
|
|
|
#4778 |
|
Zadomowienie
|
![]() musialam sie pochwalic bo nie pamietam juz kiedy ostatnio bylam tak zadowlona ze zrobilam cos z niczego takie mega metamorfozy rzadko sie trafiajądobra koniec spamu ![]() dziewczyny z Warszawy musze wziac z usc akt urodzenia, generlanie to bylo na pradze (rejestracja jak sie urodzilam ) ale ktos mi mówil ze moge odebrac akt w dowolnym (i na ursusie i na mokotowie) urzedzie sc.. i nie weim czy tak mozna czy mosze jechac na ta prage ehktóra wie jak to jest?
|
#4779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Tż będzie miał bez tego plisowania, z krytymi guzikami i z łamanym kołnierzykiem Cytat:
sama mam niecałe 3m i ten welon jest taaaaaaaki długi ale jak strasznie chcesz mieć 5m to bierz ![]() Cytat:
Cytat:
my mamy zamiar kupić wodę w 5l butelkach do tego cytrynę i miętę i mam zrobią taką wodę w dzbankach w ogóle napoi jeszcze nie mamy ![]() piwa to tylko parę sztuk do wiejskiego stołu kupimy moim zdaniem słaby pomysł, już lepiej zrobić plan stołów na wejściu do każdego stołu przypisać ludzi, więc wiedzą do którego stołu mają iść, a przy stole już siądą gdzie chcą
|
|
|
#4780 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące karteczek do spowiedzi.
W końcu poszłam i po prostu się wyspowiadałam, bo mi na tym zależało, a niedługo będziemy u księdza po zapowiedzi, to wtedy dowiem się czy trzeba mieć karteczkę - najwyżej pójdę ponownie. Na pewno z poradni nie musimy mieć podpisów, bo ksiądz powiedział, że zostawia to do naszej decyzji. Stąd w ogóle mój pomysł, że podobnie może nie wymagać podpisu spowiednika. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam samodzielne malowanie - żałuję trochę że przy ostatnim remoncie wszystko zostawiłam fachowcom i nawet palcem nie kiwnęłam i dalej nic nie umiem z takich rzeczy. A co to za kamień na ścianę?Cytat:
![]() Współczuję alergii. Też się z tym męczę po limonkowym peelingu, wapno i sudocrem moimi przyjaciółmi. ![]() Cytat:
Też chcę się wybrać na hybrydę, by ją przetestować. Akurat otworzyli salon w moim bloku, ale jakoś nie mogę się zebrać.
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki za oczy ![]() Ej, dopiero wstaliśmy |
|||
|
|
|
#4782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A my karteczki dostalismy na naukach, są tam podbite nauki, spotkania z poradni i 2 spowiedzi Dziś zmiana kodu-49dni! |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamień na ścianę TAKI
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie 3 tygodnie zostały...
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochane, ja dzisiaj lecę na panieński, kompletnie nie wiem co będzie się działo, wiem tylko że mam być gotowa na 18 miłej soboty!
|
||
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 | |||
|
Zadomowienie
|
welon nr 1, a z grzebykiem sama miałabym problem, bo oprócz 4, podobaja mi się wszystkie
Cytat:
dlatego jestem za pełnym usadzeniem gości, krzesło do imienia i nazwiska ![]() Cytat:
a rogi same się spiłują mi się same jakoś zaokrąglają w procesie użytkowania (nie wiem jak przy hybrydach, mówię o naturalnych albo o żelach, bo takie kiedyś też miałam ![]() Cytat:
![]() a uczulenie zeszło dzisiaj niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... podejrzewam, że dostałam uczulenia od Warki Radler... popłaczę się normalnie, bo ostatnio mam tylko na to ochotę, przy tych upałach
|
|
#4791 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak miałam robić w kuchni, ale w końcu zrezygnowaliśmy z TŻ, bo szafki by równo nie dojechały do ściany. Na pocieszenie mam zaraz obok widok z okna na ścianę sąsiedniego budynku całą w cegle. ![]() Cytat:
![]() No to już w ogóle za chwilkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam na późno wrześniowe wesele kolezanki taka sukienke, myslicie, że moge w niej iść ?
oczywiscie nadam jej troche szyku dodatkami
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj wybierać manu. Sala zapewnia takie dekoracje z kwiatów (załącznik 1), ale uznałam, że nie wygląda to ładnie. Tak wystaje i stoły są w sumie puste i tylko takie kikuty wystają.. Zaproponowałam coś takiego
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...61108348_n.jpg no i wyjdzie ich więcej :0 Prócz tego wybieralam menu. Okazało się, że są 4 kolacje a nie 3! I nie wiedziałam co wybrać... Wiem, że krokiety nie mają tam dobre. Wybrałam po kolei: dorsza z frytkami i surówką, szynkę ze świni (wiazd do sali jak atrakcja) z golonkami zapiekanymi ziemniaczkami i kapustą zasmażaną, żurek w chlebku i bogracz. Nie miałam innych pomysłów, może zaproponujecie jeśli macie coś ciekawego jeszcze ?Prócz tego dziś jest tam wesele. Na zielono. I widziałam rozstawienie stołów i wszystkiego. Niby sala na 120!! osób a 80 i tak w sumie na styk. Ja mam 55 więc bardzo dobrze!! Stoły z jedzeniem będą na widoku a nie pochowane po kątach.. Ogólnie już nie mogę sie doczekać!! Chyba poczułam wczoraj tą magię i jak ja wytrzymam te 28 dni !!!!!!!! JA CHCĘ JUŻ!!!! 28!!!!
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-07-12 o 16:48 |
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dzisiejsze PMki
(o ile takie są)Życzę Wam udanego ślubu i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia Cały dzień spędziłam na zakupach. I MAM JĄ, tzn. kieckę na panieński. Biało czarna rozkloszowana z taką fajną siateczką. Strasznie mi się podoba! Plus kupiłam do kuchni deski do krojenia, zestaw kubków i zestaw przyborów kuchennych. Pan, który mi to sprzedawał myślał że jestem studentką, dopiero idę na studia i kupuje sobie rzeczy na studencką stancję ;D ale miał minę jak mu powiedziałam że studia skończyłam 3 lata temu i za 3 tygodnie będę żonką ![]() Swoją drogą poczułam się taka młoda!! Co do koszuli- u nas też jest smokingowa, bo wygląda ślicznie. I pani z salonu nam powiedziała że bardzo pasuje!
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
hihihi,
bardorja, chyba musisz jechać na tę pragę. Niektóre urędy wysyłają akt pocztą, trzeba złożyć elektrrnicznie podanie. marlenqa22, pochwal się sukienką
|
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak 3metry
![]() Jak przyjda to się pochwal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
nie tak dawno temu dodawaliście takie księgi gości z wrzucanymi płyteczkam, szczerze powiem nie wiem jak to dokładnie się nazywa.
dla osoby która umie sama sobie takie coś zrobić przesyłam te żetoniki http://www.aliexpress.com/item/Love-...797060531.html lub takie http://www.aliexpress.com/item/50MM-...609885823.html ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- bardzo chciałam 5 m ale wszyscy się wypowiedzieli, że trochę za długi.... i kurcze nie wiem jakbym go ogarnęła w kościele Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-07-12 o 21:13 |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro będę nadrabiać
![]() Dziś muszę tylko napisac że byliśmy znow u księdza i spisalismy protokół bez żadnych problemów a przyjął nas sam proboszcz! Zero problemów, jutro tylko dzien skupienia, dostaliśmy karteczki do spowiedzi i zapowiedzi do parafii tż z reszta dokumentów z usc kazał zgłosić sie dopiero końcem sierpnia bo jak sam stwierdził jeszcze jeat dużo czasu ogolnie super pozytywnie!Rozdalismy tez 7 zaproszeń w mojej rodzinie. Ja dzis kupilam kiecke i butu na wesele siostry tż takze bardzo udany dzień
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
Jak TŻ dobrze wygląda i dobrze się czuje, to żadnego FO PA nie będzie 

Za to mój TŻ w ogóle nie odczuwa przedślubnej gorączki 
26.07.2014 

To ten z załącznika?? Nie wiem czy to fo pa czy nie, ale mi się takie połączenie podoba 

ciotka się zbulwersowała, że jakim cudem moja mama nie ma wpływu na listę gości
swędzi jak cholera, a najgorsze jest to, że nie wiem na co mogłam się uczulić, wczoraj też to miałam, ale nie aż tak nasilone 
zaczęłam nad tym myśleć
dzięki za oczy