|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła chłopaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
jutro jest mecz finałowy
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-12 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ja tylko na chwilkę, obiad na piecu dochodzi ![]() ![]() ![]() a tak ogólnie, to chciałam się pochwalić, że zamknęliśmy temat wyprawki! ![]() kupiliśmy też garnek do gotowania na parze z myślą, żeby go używać, jak będę karmić.
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super dzięki za linka ![]() ![]() Szare słonie są śliczne ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-12 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że maluch się znalazł. W szoku jestem, że ludzie potrafią psa uprowadzić, mało to psów w schronisku jest, nie tylko kundelków ale też rasowych. Sąsiad miał pekińczyka i ktoś go z przed domu zwinął, wzięli kolejnego i to samo się stało. No tragedia, człowiek się martwi o tego psiaka jak o dziecko, czy jest mu dobrze, ma co jeść, czy się nie stresuje. Też bym od zmysłów odchodziła gdyby mój zaginął. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nie może go do schroniska oddać ktoś z innej miejscowości, takiej która ma podpisaną umowę ze schroniskiem? Szukanie na własną rękę chętnego do zabrania pieska jest ciężkie, można spróbować, ale piesek niewiadomego pochodzenia więc ludzi może to odstraszać. Ale mam dzisiaj pechowy dzień. Przyszedł elektryk założyć kontakty, lampe itd. w kuchni i przy blacie tam gdzie jest szkło miał założyć taki potrójny kontakt. Tak niefortunnie docisną pierwszy z tych trzech, że szkło mu pękło bokiem. No załamałam się trochę. Niby chce nam to szkło odkupić, kazał mi zadzwonić do faceta i zamówić a on zapłaci, ale to jest znowu tyle czekania. Ten elektryk to jeszcze jest nasz znajomy, zawsze grosze bierze za robotę, szkoda mi też go, a to pękniecie nie jest jakieś duże, jak się osłonę kontaktów założy to może będzie na 2-3 centymetry rysa i to jeszcze w rogu za krajalnicą. Mówię mu, że ja bym wolała żeby te kontakty już zamontował i mieć to z głowy to się upiera, że odkupi to szkło nie ma co. No honorowo widzę, ale ja mam dosyć, chcę mieć to z głowy. ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Jagusia i Butter gratuluję obron! Super, że macie to za sobą. Teraz proszę tylko leżeć, odpoczywać i czekać na poród ![]() Angelika współczuję przeżyć z pieskiem, ale najważniejsze, że się znalazł. Kasia z wózkiem to Wy macie przejścia, nie zazdroszczę. Dobrze, że jest jeszcze sporo czasu to możesz spokojnie wymienić ta gondolę i będzie ok ![]() Widziałam, że pisałyście o dacie poczęcia dziecka. Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia kiedy nam się udało ![]() ![]() ![]()
#248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
A i standardowo podaję TOP GADUŁY, chociaż niespodzianek nie ma
![]() 1. zaczarowanadlaniego 843 ![]() ![]() ![]() 2. kasia_ruda 327 3. ButtterBear 216 4. patrycja19894 208 5. h4linka 199
#250 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja musze projekt poscieli zrobic i tez zamowie, mama mi przywiezie jak bedzie do mnie jechala lub w grudniu sobie odbiore. Tam sa super lamówki, tasiemki itp. Ładnie można wykończyć wszystko.. ze ja nie trafiłam na ta stronke wczesniej ![]()
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pościel dolly płaciłam 130 zł, a na tej stronie identyczne materiały po 15-20 zł ![]() dziewczyny chyba fałszywy alarm był, bo wszystko przeszło jak ręką odjął ![]() Zaczarowana daj znać co u Ciebie? odchodzi Ci ten czop jeszcze?
![]() |
#253 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#254 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie w ten deszczowy i chłodny dzień
![]() Fajne te Wasze historie z testami ![]() ![]() ![]() Jak byłam u Gina w grudniu, to powiedział mi, że święta listopadowe nastroiły wiele par ![]() ![]() ![]() Angelika, super, że piesek się odnalazł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niestety też nie wyjdę z domu bez podkładu.. na początku ciąży miałam trądzik, który dzięki pani dermatolog wyleczyłam ![]() ![]() Po ciąży będę walczyć z przebarwieniami (może mikrodermabrazja lub sprawdzony Atrederm..)
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-07-12 o 13:12 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pomysły fajne, bardzo mi się podobają, zwłaszcza z tym fb, ale to bym chyba musiała pomóc sąsiadce bo wątpię żeby korzystała ![]() Widziałam się dzisiaj z tą sąsiadką i właśnie mówiła, że była w naszym urzędzie zapytać o to i rzekomo mają zadzwonić do Towarzystwa opieki nad zwierzętami, zgłosić to i ktoś ma przyjechać po tego pieska. Sąsiadka była w tym urzędzie wczoraj, dzisiaj kolejny raz widziałam ją na spacerze z tym pieskiem, czyli jeszcze nic się nie ruszyło... zobaczymy może po weekendzie go zabiorą Powiem wam że jakoś nigdy za tą sąsiadką nie przepadałam, bo wydawała mi się wścibska ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Asix mogłabyś coś więcej napisać o Atredermie? ![]() To jakiś krem? Czy trzeba to robić u kosmetyczki czy można samemu?
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak przebarwienia zostały ![]() Ale mąż mi obiecał, ze po karmieniu pojde na laserowe usuwanie przebarwien ![]()
![]() |
#259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Tz na mnie krzyczy ![]() Poza tym jak urodze to watpie ze bede na silach tak siadac przy laptopie albo nawet wlaczac neta w telefonie, wiec oddaje Ci paleczke ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Na wladce jest taka zielonkawa wydzielina i jak robie siku to tez cos plywa ale wiesz pewnosci nie mam czy to czop moze to rownie dobrze byc wydzielina jakas ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() OOOO wlasnie, ttez powinnam sie za czyms rozejrzec bo jednak tez chce karmic i cos do gotowania na parze kupic ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
angelika__2014 cieszę się, że znalazłaś swojego pieska. Wiem, co czułaś. 2 lata temu szukaliśmy naszego psa przez 3 dni, jak zniknął z ogródka. Jakimś cudem trafił na ogródek mojej koleżanki, która mieszkała 3 km ode mnie
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- kreseczki na teście? nas test oszukał i pokazał tylko jedną! Było to jakiś tydzień po spodziewanej miesiączce. O ciąży dowiedzieliśmy się 23.12 późnym popołudniem u ginekologa. Jak to powiedział: "macie pastwo prezent pod choinkę". OM mam z 05.11.2013. TŻ kręcił się ze mną na rękach i mało co byśmy ze schodów nie spadli z tej radości ![]() ![]()
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
Jak sie nie myle to moj dzidziol ma czkawke, podskakuje mi Krycha czyli jest główka na dole
![]()
#262 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Atrederm to płyn do stosowania w domu na skórę np. za pomocą wacika ULOTKA Powinno się go stosować na jesień/zimę. Po nałożeniu na twarz, po kilku dniach występuje łuszczenie. Skóra.. no cóż.. nie wygląda wtedy najlepiej. Więc coś za coś. Ale przebarwienia moim zdaniem znikają. Teraz używam krem Skinoren. Też są różnie opinie na jego temat w ciąży. Ale dermatolog mi go zaleciła i ja jej ufam. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój jest głową w dół a czkawkę ma na górze. Chyba po matce odziedziczy niespokojne nogi. Albo mi systematycznie pierdzi w brzuchu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() będę musiała sobie poczytać i zagłębić się w temat, bo po ciąży jeśli te przebarwienia same nie zejdą, w co raczej wątpię, też chce się nimi na poważnie zająć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Raczkowanie
|
heej ! Ale się wyspałam ! przez cały tydzien nie było rodziców i spałam po dwie godz w nocy. wczoraj wrócili przespałam od 1 do 11 ! jednak to nerwy robią swoje
![]() od środy mam grypę jakąś.. dzisiaj już jest lepiej bo nie mam gorączki. ale kaszel i katar mnie nie opuszczają. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#266 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z laserem to jest tak że jeden zabieg nie wystarczy a kilka to już parę tysięcy. W moim przypadku raczej to się nie sprawdzi bo na jeden to jeszcze uciułam a na całą serię mnie o prostu nie stać. Żeby usunąć przebarwienia miałam robiony Dermamelan, efekt był i utrzymał się dwa lata, nawet po zeszłych wakacjach nie pojawiły mi się nowe plamy. Teraz od ciążowych hormonów niestety problem powrócił. Mikrodermabrazja mi nie pomogła bo nie dociera na taką głębokość skóry w której powstają przebarwienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laptop nie bo za ciężki juz prędzej telefon. ![]() Taaa jasne nie będę aż tak zajęta coś mi się wydaje ze wczasy to nie będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Cosmelan i Dermamelan to w zasadzie to samo z tym że ten drugi jest podobno lepszy do tłustej cery. Zabieg miałam robiony u dermatolog tzn nakładaną maskę a do stosowania w domu dostałam krem koszt w tamtym czasie to 1300zł mam nadzieję że już trochę to potaniało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.