|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Witaj nowa mamuśko!
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Mgds witaj
tylko u nbie chłopiec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Twoja pierwsza ciąża? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Nasza wyprawkowa kolekcja... Chyba czas kupić córci szafę
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo niezle
my juz tez mamy duzo ciuchow musimy poskladac w koncu szafy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam jakiegos doła :/ albo jestem tak wypompowana po pobycie gosci i teraz schodzi ze mnie stres, albo pogoda, albo juz nie wiem co... dawno taka smutna nie bylam...
jeszcze maz poszedl na nocke i siedze sama z chlopakami.. chca obejrzec piratow z karaibow... Olya kurcze nie moge z tej aplikacji zdjec ogladac, a ciekawa jestem Twojej wyprawkowej kolekcji obejrze jak juz bede miec dostep do neta...Ciekawe co z Kiarą...
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie pora na szafę
![]() Ja dziś nabyłam bluzę i sweterek w Kappahlu bo było dodatkowe -50% na rzeczy przecenione. Szkoda tylko, że mało ciuszków już było i jeszcze jakieś maleńkie, takie na wcześniaka rozmiary albo spore już. Odebraliśmy też zamówienie ze smyka. |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Aleksandretta a dlugo czekalas na zamowienie? Bo mi wczoraj kolo 13 wyslali maila, ze paczka wyslana do empiku, a nadal nie mam info, ze mozna juz odebrac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Witam
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
A co tu tak pusto ??
gdzie Was wywiało?? Jak tak to 10 stron naprodukują :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Olya - ale śliczności !
Cześć nowej mamuście ! Ja zmykam na wieczorek z TŻ
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż dostałam wreszcie pozwolenie na zakupy dla malucha, a nie mam totalnie weny na szukanie
![]() Tak mnie męczy to leżenie w szpitalu, od wtorku przytyłam już 1kg... Jem, leże, jem, leże. Jedyny plus, że jest ty wifi to netbooka mi dziś TŻ przyniósł. Ale co, jestem w szpitalu we własnym mieście i oprócz TŻta i rodziców NIKT nie przyszedł, żadna "przyjaciółka"... Co tam, że mają 10 min spacerkiem. Przykre, ale wiem przynajmniej na kogo mogę liczyć. mgds witaj na forum! ![]() olya super wyprawka! czas najwyższy na ich własne miejsce
Edytowane przez Aleaa_ Czas edycji: 2014-07-12 o 21:13 |
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, pisze ze szpitala. Zostawili mnie ma oddziale, jestem na chirurgii, bo nigdzie indziej nie bylomejsc. Z nerka niedobrze. Zastoj moczu baaardzo duzy, stad ten bol, do tego jeden z moich kamieni wylecial z nerki do moczowodu i tam blokuje swobodny przeplyw:/ masakrycznoe boli mnoe nerka.. zadna kroplowka ktora mi dali nie pomogla..
Z dzidzia wszystko ok. Maly jest wielki. Wedlu usg pomiary na 21-22 tc, waga 320g. Fhr 149-152. Nie wiadomo na razie co dalej ze mna. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-12 o 21:21 |
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
kiara to niedobrze... trzymaj się cieplutko! dobrze, że z maluchem wszystko dobrze. Oby Ci jakoś pomogli! Trzymam kciuki!
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- No sporo juz tego masz mnie na razie się nie spieszy ;p w przyszłym tygodniu dostane ciuchy po synu kuzynki, ale wypiore i wyprasuje dopiero w listopadzie urodze i tak pewnie w grudniu ;/
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-12 o 21:33 |
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie maluch w 20t6d mial 354g
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka - tak, wielki wedlug pomiarow. A nie wagi
wagow gin powiedzial ze jest ok 7 dni do przodu. Takze nie wiem jakie normy maja u Ciebie skoro Twoj byl stedni
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara trzymam kciuki żeby szybko się uporali w szpitalu z twoją nerką.
|
|
|
|
#803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestem wypompowana, plecy mnie bola , ide sie polozyc.......dobrej nocki
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nas na pewno możesz liczyć ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- dzisiaj byłam w Biedronce takiej co mają masę wyprzedażowych rzeczy i upolowałam te smoczki i butelki, o których pisałyście że są po 3,99 zł też się zaopatrzyłam
|
||
|
|
|
#805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest takie cudo jak flexi bath ale drooogie to to! jak diabli!!! http://www.fabrykawafelkow.pl/wanien...-wanienka.html ale za tę cenę to chyba lepiej kupić dwie zwykłe (dla dzieci) i fajny ciuch / kosmetyk (dla siebie ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
często z podtekstami seksualnymi z tych co najlepiej zapamiętałam - śpiąca królewna albo królewna śnieżka - wcale nie kończą się w momencie uratowania przez księcia, to dopiero środek historii (nie pamiętam o którą bajkę dokładnie chodziło, ale to nie jest najistotniejsze);w każdym razie jak już ksiażę uratował królewnę, to zabrał ją na zamek. ale ślubu wcale nei było, bo książę okazał sie królem, a król wiadomo, miał już żonę a królewnę se trzymał przy kuchni żeby ją "poprzytulać" od czasu do czasu. z tego przytulania królewna urodziła bliźniaki. królowa sie o tym dowiedziała oczywiście, i postanowiła w zemście na bliźniakach ugotować rosół. jednakże jak chciała dzieciaki wrzucić do kotła z wrzątkiem, to sama się poślizgnęła i do niego wpadła. morał z bajki był taki, że "żono, pozwól mężowi się wyszumieć, bo inaczej sprawy mogą się obrócić przeciwko tobie" - czy jakoś tak to jest wersja, którą zapamiętałam z wykładów z historii literatury dla dzieci i młodzieży. w necie krążą inne - podejrzewam, że wszystkie były w tamtych czasach publikowane ![]() nadrabiam dalej, mało już zostało! |
|||||
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Posprzatalam po imprezie...padam
Cytat:
Cytat:
Wielki?? Moj w 21 tc mial 415 g i podobno byl sredni... ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Witam nowa mamuske Olya - super wyprawka, sporo tego
|
||
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Na Żelazną do Szkoły Rodzenia "Zosieńka".
|
|
#808 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję :/ ja się dziś pierwszy raz w życiu upomniałam i kurde jestem z siebie dumna! i chyba zacznę to uskuteczniać! w carrefourze byliśmy, ja dziś naprawdę średnio się czułam, a jak to w deszczowy weekend - CH pełne luda; do każdej kasy po 10 osób w tym ofkors do kasy pierwszeństwa - pełno młodych i silnych. podeszłam i bez słowa zaczęłam jakoś tak bokiem się przeciskać, ale wózek zakupowy duży mieliśmy, Michał szedł z nim za mną, a ja z przodu ręką go pociągałam - i facet w kolejce na mnie dziwnie spojrzał i mi zagrodził drogę tak, że nie mogłam tego wózka porzeciągnąć; zanim michał sie zdążył odezwać to ja do tego faceta powiedziałam "przepraszam bardzo ale ja jestem w ciąży". i tyle. drugi pan w kolejce podniósł raban że no właśnie właśnie i przecież trzeba mnie przepuścić itd. suma sumarum prawie wszyscy swoje zakupy na taśmie przesunęli, jedna tylko babka stanęła okrakiem w bramce i ani rgnęła. ale to już przeżyłam. Cytat:
poza tym miękki może później służyć np. jako kołderka. inna sprawa, ze te rożki maleńkie są, ja moją motoałam w rożek chyba tydzień tylko, bo potem ona juz była za duża i później już motałam w zwykły kocyk, i to akurat dłuuuugo, bo ona bardzo dobzre spała jak była mocno dociśnięta Cytat:
ja juz się chyba powoli uspokajam i godzę z sytuacją. choć nadal zdarza mi się wybuchnąć szlochem strasznym. Muff dostaje sterydy, mam nadzieję że choć trochę zahamują chorobę. nie za bardzo można mu podać chemię, dopóki ja jestem w ciaży - tak twierdzi pani dr, więc zostają sterydy. o ile to nowotwór, a nie jeszcze gorsze gówno, bo tego też do końca nie jesteśmy pewni. w każdym razie stan jest cieżki ale walczymy, chociaż o kilka miesięcy dla niego... Muff jest brytyjczykiem. uroczym, przesłodkim puchatem. maleńkim, jak na swoją rasę, a teraz to w ogóle skóra i kości. to ten środkowy http://old.underleyhall.pl/index.php/page,miotJgal/ tylko teraz ma 6 lat nasz drugi Kot, Aslan, siedmioletni, to mieszaniec, prawdopodobnie z pseudo hodowli, w typie brytyjczyka (bardzo słabym typie bym dodała) porzucony przez jakichś ludzi bez serca i wyadoptowany przez nas jak miał z półtora roku. taki wielki, naprawdę wielki tygrys srebrzysty. a mój trzeci trzynastoletni Marcel, czystej krwi dachowiec mieszka z moimi rodzicami. nie mogłam go xzabrac jak się od nich wyorpwadzałam bo on jest tak mocno związany z moim tatą, że nie dałby rady bez niego. w poniedziałek też nam stracha napędził, bo miał wstrząs, nie wiadomo do czego, noc spędził w szpitalu w inkubatorze, bo oprócz duszności, krwistych wymiotów i drgawek miał temperaturę za niską o 4 stopnie C... i lekarze nie znaleźli przyczyny tego wsrząsu, stary kot a zdrowy, dogrzali go mocno i wrócił na szczeście do domu... Cytat:
ja mam niby niższą, ale ja od zawsze mam przeboje, w piątek idę do hematologa to zobaczymy co mi zaordynuje tym razem... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() muszę przyznać, że wczorajszy koncert był MEGA, ale to naprawdę MEGA ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na szybko
![]() Gratuluje poznania plci i udanych wizyt ![]() Silesiannabardzo mi przykro z powodu kotka wiem, jak to boli![]() Kiara zdrowka ![]() mgdswitaj Jesli chodzi o bajki to na studiach mnie uczyli, ze bajki mialy kiedys pelnic funkcje dydaktyczna, uczyly malchy, ze nieposluszenstwo jest zle i jakas wiedzma je ugotuje itp. Wtedy nie martwiono sie o to, ze dziecko sie bedzie balo, albo ze to nieodpowiednie Ja tylko plwtarzam, co uslyszalam na studiach ![]() Kasiasuper, ze tesciowie juz pojechali, bedziesz miala w koncu spokoj ![]() Wszystkie ciuszki, ktore pokazalyscie,piekne, nigdy siebie nie podejrzewalam o to, ze beda mnie rozczulac takie rzeczy ![]() Silesianna jak bardzo bym chciala kupic taka wanienke na wyjazdy, bardzo praktycze to jest ![]() Ja tez z ciekawosci podliczylam ile wydalam na wyprawke (wliczylam nawet ozdoby do pokoju i farby) i wyszlo mi ok £800 (ok.4000zl), kupowalam wszystko nowe, oprocz bujaczka, pare drobiazgow tez dostalam od siostry i przyjaciolki, locze, ze jeszcze wydam ok £200 (1000zl) na jakies ☠☠☠☠☠☠☠y typu mniej potrzebne ubranka, zabawki itp., wiec zmieszcze sie w 5000zl, 12000 wydaje mi sie strasznie duzo Uciekam spac, slodkich snow
|
|
|
|
#810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja i w ciąży z Malwą i teraz bez problemu odstawiłam niedługo po owulacji, jak już przeczuwałam że mogłam zaskoczyć. fakt - wcześniej, np. żeby z miesiąc przed ciążą - nie mogłam sie zmobilizować, nie udawało się. drugi fakt - nie paiłam dużo, średnio 4-5 sztuk dziennie. nie wiem czy po tej ciąży wrócę do palenia na stałe... na pewno towarzysko od czasu do czasu sobie zakurzę, bo lubię i już. ale na stałe to mi się już chyba nie chce ![]() Cytat:
współczuję, bidulo, trzymam kciuki! żeby szybko coś zaradzili... podobno ta przy zośce fajna jest a w zośce chcesz rodzić, tak? Cytat:
dramat za to cena tej flexi też jest straszna. ale może mozna na używki polować, może gdzieś są ![]() co do wyprawki jeszcze - mnie w poprzedniej ciaży kupe kasy poszło na takie pierdoły, o których bym nie pomyślała - typu kosmetyki, nożyczki do paznokci, majty poporodowe, podkłady, duuuuużo tego było - same bzdety po kilka-kilkanaście zł, a przed porodem zebrało sie z tego ze 400zł a po porodzie kolejnych kilka stów nadrobiłam, idę spać. dobranoc
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

23.06.2011
01.06.2013
jeszcze maz poszedl na nocke i siedze sama z chlopakami.. chca obejrzec piratow z karaibow...

juppi! Ale jestem wredna co...

bodziaki były między 6-8 zł, bluzy/kaftaniki z pluszu od 10-15 zł, więc ceny wygórowane i zgadzam się, że w pepco albo innych sklepach można kupić taniej i to nowe.