Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 09:48   #1801
blow_ya_mind
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
hej!!! ja po wizycie, wszystko dobrze, zbadał, zdjęcie mi chciał zrobić ale nie udało się, bo pupą wystawione było.
skończył badać a ja do niego czy by mi płeć potwierdził, a on... nooo
dziewczynka Bartkowi zniknął zatem siusiak
śmialiśmy się, bo mówił, że no żywcem nie ma, bo powinno dyndać a nie dynda
Mąż pomyślał, jak do niego dzwoniłam, że sobie jaja robię
Gratulacje! Super, że będziesz miała dwie dziewczynki! Wszyscy się zawsze napalają na parkę, a ja uważam że dwójka dzieci tej samej płci to lepiej Będą miały super więź ) No ale oczywiście i tak najważniejsze, że zdrowe

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
i powiem Wam że body z mothercare, które dzisiaj dotarły, kupione na allegro po 9,90 jedne (trzecie tyle przesyłka) - miażdżą jakością. są takie przyjemnie grube i mięsiste, że szok. i mają na rękawkach zakładane łapki - super sprawa. Koleżanki mi kiedyś mówiła, żeby olać wszystko inne i tylko na wyprzedażach w mothercare kupować, bo jakość jest bardzo wysoka… no ale u mnie nie ma =)
Kurcze też sobie muszę zapolować na te pajace. Wiem, że są dobrej jakości.
Fajne ubrania ma też Cubus, ale bardzo mało sklepów ma kolekcję dla niemowlaków. Oni też mają taką dobrą bawełne, ja mam bluzki dla córki (już duże rozmiar 86) i prane po każdym założeniu - a kolory i jakość super!

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Kochane ! Jestem po wizycie, wszystko w porządku, pępowina, serduszko,brzuszek,główka ,i wszystko inne jak to PAN doktor powiedział podrecznikowo Tatuś się zakochał w malenstwie No i moje serduszko jest na pewno Dziewczynką po prostu szalejemy z TŻ ze szczęścia
Super gratulacje!

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie - sikam dużo w nocy, może któraś z Was też. Mniej więcej o północy, 2 i 4 w nocy. Jak to zrobić żeby zebrać PORANNY mocz na badanie?
Nie pij dużo przed snem, najlepiej nic i spróbuj wytrzymać jak najdłużej. Najpóźniej wysikaj się o północy, a potem następne musisz musisz zebrać i szybko do laboratorium (często są otwarte od 6 rano). Ja miałam tak w poprzedniej ciąży i w sumie nigdy nie było nic nie tak z pobranym materiałem

Cytat:
Aaaa i tak kombinowalismy z takimi imionami dziwnymi,a jak wczoraj ja zobaczylismy na tym usg to wieczorem tak siedze i mowie do tz ze ta nasza malutka to taka Emilka jest a on na mnie patrzy i w smiech ze mam racje ! Wydaje Nam sie obojgu ze trafilismy w 10
Ja też mam Emilkę Super imię
Stary 2014-07-16, 10:05   #1802
sofia_the_first
Raczkowanie

heeej jedziemy na Hel Inka, gratulacje my wlasnie gadaliśmy i podoba mi się imię Flora, co o nim myslicie? szczerze????

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:12   #1803
Suqub
Zakorzenienie

Hej Co do posiadania parki to mam różne opinie. Ja mam brata i mam z Nim super więź a im jesteśmy starsi tym jest coraz lepiej i zawsze możemy na siebie liczyć. Z drugiej strony mam przykład u mojego męża. Ma siostrę i śmiało można powiedzieć, że się nie lubią. Za długo przebywać w jednym pomieszczeniu nie mogą bo zaraz są kłótnie ale myślę, że chodzi tutaj o wychowanie ich. Ja z bratem byłam równo traktowana u męża zawsze był kult siostry.

sofia co do imienia Flora to mi średnio się podoba. Ale mi ogółem ciężko dogodzić co do imion

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:23   #1804
Basjenia
Zadomowienie

witam Panie!
omg co za noc...sny mam takie jakbym sobie po wszystkich dostepnych kanałach TV skakała... łącznie z tymi dla dorosłych:P
w lublinie urodziły się trojaczki

co na obiad??
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:48   #1805
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
sasia ja tez czekam na wizyte żeby potwierdzić moje cudne dziewczę mam dokładnie za tydzien połówkowe tez sie już doczekac nie moge...
no to piateczka, obie czekamy na nasze dziewczyny

Cytat:
Mysza i Sasia w takim razie Ja trzymam kciuki juz dzisiaj za wasze dziewczynki Sasia dobrze pamiętam ze ty tez masz w przyszłym tygodniu połówkowe ? Jakoś chyba 24 ?
Tak, mam 24 jak fajnie, że tak dokładnie pamiętasz

Cytat:
Aaaa i tak kombinowalismy z takimi imionami dziwnymi,a jak wczoraj ja zobaczylismy na tym usg to wieczorem tak siedze i mowie do tz ze ta nasza malutka to taka Emilka jest a on na mnie patrzy i w smiech ze mam racje ! Wydaje Nam sie obojgu ze trafilismy w 10
Emila bardzo mi sie podoba, nawet ostatnio myślałam o tym imieniu, ale jednak Laila jest dla mnie naj Ostatnio mama pyta mnie jak to imię zdrabniać, a ja mówie yyy Lalunia

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heeej jedziemy na Hel Inka, gratulacje my wlasnie gadaliśmy i podoba mi się imię Flora, co o nim myslicie? szczerze????
Flora średnio mi się podoba, bardziej już Fiona (ale niektórym pewnie kojarzy się z tą bajką Shrek).

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
witam Panie!
omg co za noc...sny mam takie jakbym sobie po wszystkich dostepnych kanałach TV skakała... łącznie z tymi dla dorosłych:P
w lublinie urodziły się trojaczki

co na obiad??
Ja jestem u mamy więc nie muszę gotować chętnie zajadam jakies domowe obiadki, typu kapuśniak wczoraj i naleśniki z dżemem truskawkowym własnej roboty
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:06   #1806
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Kochane ! Jestem po wizycie, wszystko w porządku, pępowina, serduszko,brzuszek,główka ,i wszystko inne jak to PAN doktor powiedział podrecznikowo Tatuś się zakochał w malenstwie No i moje serduszko jest na pewno Dziewczynką po prostu szalejemy z TŻ ze szczęścia

W związku z tym Linka mogę prosić żebyś do mojego opisu na stronie pierwszej dopisała ze będę miała córeczkę
hej, a ty nie miałaś mieć w czwartek USG tak jak ja?? gratulacje

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Alekaz, ja też mam nieraz napady paniki, że nie poradzę sobie z tym wszystkim, ale to chyba normalne...
też to miałam w pierwszej ciąży, były momenty, że płakałam tz'towi, że ja nie dam rady, że nie ogarnę tego dziecka, skąd mam wiedziec czemu płacze, co chce. Że czytam ile rzeczy trzeba obserwować, czy fałdki równe, czy robi siku, czy przybiera na wadze itp. Że tyle tego jest, a ja taka głupia jestem potem jakoś mi to minęło, a rzeczywistość okazała się łatwiejsza, natura tak nas zaprogramowała, że wiele rzeczy robimy instynktownie
Stary 2014-07-16, 11:13   #1807
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Z imieniem to jest tak, że jedni lubią oryginalnie brzmiące inni tradycyjne. Nie ma co robić ankiety, jak czujesz, że Ci się takie podoba to czemu nie? Pewnie jeszcze nie jednej osobie będziesz tłumaczyć skąd takie a nie inne

19Inka90 gratki Mi też bardzo się podoba Emilka i jest wśród tych paru które biorę pod uwagę

Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można stosować plastry compeed na opryszczkę?? Kiedyś mi Pani dr mówiła coś o zoviraxie ale ze względów higienicznych wolę te plasterki a działanie ma przecież to samo?
Linea86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:21   #1808
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia bo Ja przywiązuje dużą wagę co mi tu piszecie wiec pamietam

Minka miałam mieć w czwartek ale TŻ nie dostalby wtedy wolnego wiec przelozylam na wtorek Teraz trzymam kciuki za Ciebie

Sofia mi się osobiście podoba Flora ale balabym się ze mi Florcie z tego zrobią a to juz mi średnio podchodzi

A na obiad robię dzisiaj kopytka z sosem dla TŻ i leniwe dla mnie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:23   #1809
alekaz1
Zakorzenienie

Linea86 ja używałam na samym początku te plastry chyba z 3 razy bo 3 razy mi sie opryszczka pokazywała
Stary 2014-07-16, 11:38   #1810
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Linea86 ja używałam na samym początku te plastry chyba z 3 razy bo 3 razy mi sie opryszczka pokazywała
Uff, dzięki jestem spokojniejsza w takim razie
Linea86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:40   #1811
maczuma
Rozeznanie

Ja nadal w szpitalu, u mnie wszystko ok. Ale atmosfera tragiczna - dziewczyna, którą przywieźli wczoraj do mnie na salę, poroniła... w 20 tc :-( nawet nie wiem, co jej powiedzieć... Serce mi pęka...
Stary 2014-07-16, 11:44   #1812
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma chyba nic nie można powiedzieć w takim momencie ;( cos strasznego, podali jej chociaż przyczynę ?

A Ty Kochana kiedy do domu idziesz ?

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:13   #1813
TheN4ti
Rozeznanie

Maczuma to straszne, przecież to już tak wysoko:-( Nie wiem czy cokolwiek matkę może w takim momencie pocieszyć. Biedna, współczuję.
Inka Ty Pamiętasz wszystko zmoro jedna Ja nie jestem w stanie połączyć informacji z nikami, musze się bardziej postarać.
Dziś na obiad leczo co do wątku to tez nie wiem jakbym dala rade bez co do strachu to tez się boję, że nie dam rady, nie będę wiedzieć co robić i ze będę się bardzo denerwować. Koleżanka poradziła nie czytać książek, ona nic a nic, tylko tyle co jej w szpitalu powiedzieli. Poszła na żywioł I wszystko wzięła na intuicję, powiedziała, że tak przynajmniej dokładnie wsluchiwala się w potrzeby swoje i dziecka a nie zastanawiała Co podręcznik radzi. Wiem odważna! Ale Mała chowa się super, jest bardzo radosnym dzieckiem, a mama bardzo spokojna mama. Ni wiem czy tak bym umiała...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-16, 12:20   #1814
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kurde a mnie nadal boli brzuch takze masakra... znowu musze isc do lekarza bo martwie sie, nospa nie pomaga :/ moj gin na urlopie wiec ide do innego, kurczaki.
Co do podrecznikow ja tez nic nie czytam, mama mi pomoze .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:22   #1815
maczuma
Rozeznanie

Moooże jutro wyjdę... A tej dziewczynie podobno jakiś stan zapalny się zrobił :-(
Stary 2014-07-16, 12:32   #1816
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Hej Co do posiadania parki to mam różne opinie. Ja mam brata i mam z Nim super więź a im jesteśmy starsi tym jest coraz lepiej i zawsze możemy na siebie liczyć. Z drugiej strony mam przykład u mojego męża. Ma siostrę i śmiało można powiedzieć, że się nie lubią. Za długo przebywać w jednym pomieszczeniu nie mogą bo zaraz są kłótnie ale myślę, że chodzi tutaj o wychowanie ich. Ja z bratem byłam równo traktowana u męża zawsze był kult siostry.

sofia co do imienia Flora to mi średnio się podoba. Ale mi ogółem ciężko dogodzić co do imion

Ja mam brata półtora roku młodszego, zawsze mieliśmy super kontakt, nie mogę narzekać, od dzieciństwa zawsze razem. Teraz mamy dorosłe zycie i swoje sprawy, ale jest ok. Co nie zmienia faktu, że z siostrą jest zupełnie inaczej, jest młodsza o 6 lat więc dopiero teraz nam się trochę wyrównało i mamy więcej wspólnych spraw, ale to jest zupełnie inna relacja niż z bratem. Siostra to siostra i ciuch można pożyczyć i poradzić się, inny poziom porozumienia. Także fajnie mieć i chłopca i dziewczynkę, ale rodzeństwo jednej płci jest niezastąpione

Sofia
co do imienia, to mi się generalnie nigdy nic nie podoba :/ Teraz też mam problem aby cokolwiek wybrać. Patrz na to czy to zdrobnienie Ci się podoba i czy mniej więcej pasuje do nazwiska - to są jakieś obiektywne dla mnie mierniki. Ja gdybym miała córkę nazywać to zastanawiałabym się nad Marią. Tradycyjne, ale teraz rzadziej nadawane, międzynarodowe no i pasuje do dorosłej i do małej Marysi. Może któraś z dziewczyn z córkami w brzuchach się zainspiruje
Stary 2014-07-16, 12:36   #1817
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie nie podoba kojarzy mi sie z jakims srodkiem czystosci ;-)

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Tak, mam 24 jak fajnie, że tak dokładnie pamiętasz

Emila bardzo mi sie podoba, nawet ostatnio myślałam o tym imieniu, ale jednak Laila jest dla mnie naj Ostatnio mama pyta mnie jak to imię zdrabniać, a ja mówie yyy Lalunia

Flora średnio mi się podoba, bardziej już Fiona (ale niektórym pewnie kojarzy się z tą bajką Shrek).
Ja mam 28.07.

Naleze do osob ktore lubia klasyczne imiona takze nie podoba mi sie ani Laila ani Fiona.

Stary 2014-07-16, 12:40   #1818
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne imię, moja córcia tak ma Tylko pamiętaj, że Emilki to charakterne dziewczyny
Ale moim zdaniem to dobrze nie da sobie w kaszę dmuchać

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Gratulacje! Super, że będziesz miała dwie dziewczynki! Wszyscy się zawsze napalają na parkę, a ja uważam że dwójka dzieci tej samej płci to lepiej Będą miały super więź ) No ale oczywiście i tak najważniejsze, że zdrowe

Ja też mam Emilkę Super imię
No właśnie powiedziałam jednej wczoraj ciotce , to ona " no i co z tego". taki komentarz był, że nie ważne co byle zdrowe, najpierw wszyscy o jak super, parka rewelka, mówiłam że chłopak bo parkę będziecie mieć etc. to o czym wcześniej pisałyśmy
a teraz powiedziałam to z czystego zaskoczenia, że się zmieniło. to mogła co innego powiedzieć, że super, ważne że zdrowe, a płeć nie ważna, a ta że 'no i co z tego'. złapałam zonka, a że autem byłam to szybko odjechałam bo to przez płot, więc mogłam sobie już potem pomarudzić w aucie :P

O też masz Emilke ? super Ile ma lat ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:41   #1819
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam brata półtora roku młodszego, zawsze mieliśmy super kontakt, nie mogę narzekać, od dzieciństwa zawsze razem. Teraz mamy dorosłe zycie i swoje sprawy, ale jest ok. Co nie zmienia faktu, że z siostrą jest zupełnie inaczej, jest młodsza o 6 lat więc dopiero teraz nam się trochę wyrównało i mamy więcej wspólnych spraw, ale to jest zupełnie inna relacja niż z bratem. Siostra to siostra i ciuch można pożyczyć i poradzić się, inny poziom porozumienia. Także fajnie mieć i chłopca i dziewczynkę, ale rodzeństwo jednej płci jest niezastąpione

Sofia
co do imienia, to mi się generalnie nigdy nic nie podoba :/ Teraz też mam problem aby cokolwiek wybrać. Patrz na to czy to zdrobnienie Ci się podoba i czy mniej więcej pasuje do nazwiska - to są jakieś obiektywne dla mnie mierniki. Ja gdybym miała córkę nazywać to zastanawiałabym się nad Marią. Tradycyjne, ale teraz rzadziej nadawane, międzynarodowe no i pasuje do dorosłej i do małej Marysi. Może któraś z dziewczyn z córkami w brzuchach się zainspiruje
Wiadomo, że z siostrą ma się inny kontakt ale ja na brata nie narzekam

Mi podoba się imię Staszek ale jakby ktoś mi Stasiek na dziecko zawołał to by mnie krew zalała

Mam kuzynke Marie a w otoczeniu znajomych to już dwie dziewczynki tak nazwane są. Zależy od regionu pewnie.

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-07-16 o 12:43
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:42   #1820
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Siostra to siostra i ciuch można pożyczyć i poradzić się, inny poziom porozumienia. Także fajnie mieć i chłopca i dziewczynkę, ale rodzeństwo jednej płci jest niezastąpione
Uwazam podobnie. Jak teraz bedzie chlopak to drugiego tez chce chlopca. Tak jak Ty mam i brata i siostry. Z siostrami tak jak piszesz jest inny poziom porozumienia :-D dlatego wolalabym jezezli bedziemy mieli tylko 2 dzieci zeby byly jednej plci. Lepiej dla nich.

Suqub - podoba mi sie Staszek myslimy o tym imieniu a poza tym o Adamie Piotrze Dominiku Fryderyku :-D

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-16 o 12:48
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:52   #1821
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Imię Flora od razu skojarzyło mi się z Fioną;-) ale każdy ma inne gusta co do imion. Ja sama jeszcze nie mam pojęcia jak nazwe swoje maleństwo pewnie też dlatego że nie znam jeszcze płci

Gratulacje dziewczyny za wczorajsze udane wizyty
Inka imię Emilka bardzo mi się podoba i też bede się zastanawiać nad tym imieniem jak dowiem się że będzie dziewczynka
Ja na obiad też mam dziś leczo:-D

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:54   #1822
minka26
Wtajemniczenie

co do imion to my tez nie mamy jeszcze wybranego. Moja córka za to co chwilę jakieś wymyśla
ostatnio stwierdziła, że dziewczynkę nazwiemy Fiona a chłopca Shrek
Stary 2014-07-16, 13:00   #1823
TheN4ti
Rozeznanie

Ja mam jakieś pomysły na imiona, ale póki nie znamy płci to nic konkretnego. Tż nie koniecznie chce polskie imię, ale tu się nie ugne, naszczescie jest kilka imion, które mu się podobają. Co myślicie o imieniu Gloria? Ja niespecjalnie, ale to bardzo się podoba. Dla chłopca Eryk, ale w UK będą to zmiękczac a to juz nam się średnio podoba. Emilka super, bardzo mi się podoba, niestety już w rodzinie jest. Mają zawsze mi się podobała, ale znajomi "ukradli" to imię dla córki. Myslalam tez o Poli, a dla chłopca Daniel tylko znów w angielskim Daniel jest i dla chłopca i dla dziewczynki, wiec odpada. Bo ma być silne męskie imię, dlatego Eryk, jak wiking kurcze ciężka sprawa z tymi imionami, spora odpowiedzialność.

Stary 2014-07-16, 13:00   #1824
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Piękne imię, moja córcia tak ma Tylko pamiętaj, że Emilki to charakterne dziewczyny
Ale moim zdaniem to dobrze nie da sobie w kaszę dmuchać

O też masz Emilke ? super Ile ma lat ?
Tak! Zgadzam się Emilki bardzo charakterne Moja Emilka właśnie 2 lata skończyła tzn. na początku maja jest 2012 rocznik, a Twoja?

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Wiadomo, że z siostrą ma się inny kontakt ale ja na brata nie narzekam

Mi podoba się imię Staszek ale jakby ktoś mi Stasiek na dziecko zawołał to by mnie krew zalała

Mam kuzynke Marie a w otoczeniu znajomych to już dwie dziewczynki tak nazwane są. Zależy od regionu pewnie.
Serio dwie Marysie? No to ja już nie wiem ) Chyba nie da się nadać imienia, które jest mniej popularne
Stary 2014-07-16, 13:02   #1825
Basjenia
Zadomowienie

Leczo wy to macie głowe dziewczyny.... tylko roboty dużo bo na 2 garczki musze gotować. jeszcze się nie dorobiłam takiego dużego "zupowego" musze sobie chyba zażyczyć w ramach parapetówy:P
a jak się dzisiaj czujecie?ja wstałam późno-jak na mnie- pokręciłam się po domu i znowu do łóżka!dopiero się obudziłam po 2h chyba!! to ciśnienie?czy upał?sama nie wiem...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:14   #1826
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Leczo wy to macie głowe dziewczyny.... tylko roboty dużo bo na 2 garczki musze gotować. jeszcze się nie dorobiłam takiego dużego "zupowego" musze sobie chyba zażyczyć w ramach parapetówy:P
a jak się dzisiaj czujecie?ja wstałam późno-jak na mnie- pokręciłam się po domu i znowu do łóżka!dopiero się obudziłam po 2h chyba!! to ciśnienie?czy upał?sama nie wiem...
też chyba zrobię leczo jutro dziś papryki nie mam... a może wejdę do sklepu jak będę szła po małą... smaka mi narobiłyście
Stary 2014-07-16, 13:16   #1827
doloresd
Wtajemniczenie

Z imion to podobają mi się zupełnie klasyczne, polskie imiona. Chłopiec: Jan, Tadeusz, Antoni itp. a dla dziewczynki: Anna, Hanna, Maria, Zofia itp.
Flora mi się kojarzy z tą margaryną (?) reklamowaną w tv .
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:17   #1828
madziqqq
Rozeznanie

leczo za mną chodzi już chyba z tydzień i może w końcu się zdecyduję zrobić
Moje pierwsze skojarzenie do Flora to fauna i tak jakoś biologią mi zaleciało
Mi kiedyś podobało się imię Dawid strasznie i byłam przekonana, że tak synka nazwę ale jakoś ostatnio mi się odwidziało, Kubuś mi się podoba ale tż nosem kręci, ostatnio wymyślił, żeby nazwać małego imieniem jego ojca ale choćbym miała mieć tygodniową awanturę w domu to się nie zgodze także narazie jest junior
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:26   #1829
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Ja zawsze robie leczo w woku dla mnie jest wygodniej niż w garnku;-)
Czuje się dzisiaj jakoś słabo, jak zaczełam kroić warzywa do lecza to myślałam że padne chyba z tego gorąca aż parę razy musiałam sobie usiąść bo nie dawałam rady

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:31   #1830
mysza88
Rozeznanie

my też na początku myśleliśmy o Marysi, potem o Aurelce a teraz stanęło i już chyba zostanie Lilianna strasznie upodobałam sobie to imię a tż zaakceptował

też bym zjadła leczo... ja dziś robię polędwiczki wieprzowe z musztardą i bułką zapiekane, do tego ziemniaki i mizeria mniaaami :P
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości