Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 02:43   #3121
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Lucy, o tak tak, ja też nigdy nie wyskakuję z komentarzami, bo nigdy nie wiadomo, czy ktoś nie jest chory, albo nie kryje się za tym głębszy problem, np. zaburzenia odżywiania

Mnie brat mowił wiecznie jak byłam nastolatką, że jestem grubasem, no cóż, nie powiem żeby mi to pomogło

Co do spania, to wypiłam dość późno kawę, akurat taką mocniejszą i chyba to przez to.
Myślenie swoją drogą, dzisiaj miałam próbną fryzurę ślubną i powoli dociera do mnie, że to JUŻ.
No i też wstałam, bo musiałam zrobić liste rzeczy do załatwienia, bo układałam sobie w głowie, a muszę wszystko zapisywać, żeby lepiej pamiętać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:30   #3122
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Powodzenia ! I współczuję... Cieszę się ogromnie, że w środę zamknę ten etap życia

Chociaż od razu mam zamiar zapisać się na kolejne studia
dziéki. I nic z tego i tak nie wyszøo Tak mi sié nie chcé pisa©, æe masakra..
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
to taka pasta do jedzenia, która umożliwia transfer kul włosowych do wydalenia by nie zalegały w jelitach wiesz koty się dużo wylizują więc siłą rzeczy zjadają te kudły

kurcze wczoraj jak wracaliśmy z działki od rodziców Tż to mnie olśniło, że mogłam Ci polecić sałatkę z brokułów, z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi ziarnami słonecznika do grilla pasuje idealnie

-
dasz przepis?

Nadrobié Was po pracy, bo widzé, ze cos mi litery dziwne idá

Milego dnia
Stary 2014-07-17, 07:49   #3123
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
My dzisiaj jechalismy po tablice rejestracyjne itp. Jeszcze dzisiaj jedziemy na zakupu bo w czwartek Bałtyk wita
udanejgo wypoczynku

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
ijaa, pusta zamrażarka nie będzie, ale widzisz ile Ty rzeczy tam masz! A ja mam u siebie 1 woreczek lodu
500g mięsa mielonego
parę filetów z kurczaka

i to by było na tyle

Jeszcze cholerstwo tak obrasta lodem, że musiałabym ją raz w miesiącu rozmrażać, bo też mi to miejsce zajmuje (ten lód).
współczuje takiej zamrażarki, też kiedyś tak miałam. Teraz mam zamrażarkę no frost, 3 szuflady. Mieszczę się na styk.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mój TŻ jest strasznie mało warzywny. Typowy mięsożerca. Ale powoli powoli przemycam coś warzywnego. Np ostatnio zachciało mi się leczo, TŻ mówi że nie lubi. Ale przynajmniej tyle dobrze, że nawet jak nie lubi to zje, bo ja mu innego obiadu gotować nie będę a samemu mu się nie chce zjadł, co podałam a on na to, że wyjątkowo dobre to leczo robię
Ja długo nie robiłam leczo, bo mąż twierdził, że nie lubi. Raz zrobiłam i okazało się, że moje leczo jest dobre.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakupy nad morze robilismy
ciekawe jakie zapasy zrobiliście?

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

I drugie pytanie:
mam dodać 1/2 bulionu - robicie go z kostek czy jak ?
Ja robię z kostki, idę na łatwiznę.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:55   #3124
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Za mna dzis chodzila czekolada wiec zrobilam sobie ciasto w kubku w mikrofali Dobre to Najwyzej na kolacje zjem mniej, co tam
Stary 2014-07-17, 08:23   #3125
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Witaammm wrocilam z wakacji
Opowiadaj jak było
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
Spać to sie nie da napewno... A za dwa dni ma byc jeszcze gorzej. W tej chwili 2 w nocy i ponad 20C. Do rana sie ugotuje pewnie. Ja na szczescie o 7 wstawać nie musze. Dzis do tego 9 km spaceru na dwie raty w sumie. W tym ponad 2,5 pchając wózek strasznie niewygodny z humorzasta trzylatka w 29C ( w słońcu napewno było wiecej)

Sent from my iPad using Tapatalk
Zamień się Ja chcę upały !
Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Za mna dzis chodzila czekolada wiec zrobilam sobie ciasto w kubku w mikrofali Dobre to Najwyzej na kolacje zjem mniej, co tam
Słyszałam właśnie, że to dobre

Niech ktoś wydłuży dobę
Nie mam czasu na nic - ciągle w biegu
Stary 2014-07-17, 08:35   #3126
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Niech ktoś wydłuży dobę
Nie mam czasu na nic - ciągle w biegu
Może lepiej nie, bo jeszcze dłużej nie będę spać

Położyłam się z powrotem o 3, a o 5 nadal nie spałam, koszmar
Stary 2014-07-17, 08:40   #3127
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
dziéki. I nic z tego i tak nie wyszøo Tak mi sié nie chcé pisa©, æe masakra..

dasz przepis?

Nadrobié Was po pracy, bo widzé, ze cos mi litery dziwne idá

Milego dnia

Jak mam to rozumieć? Oblałaś obronę???
Stary 2014-07-17, 08:47   #3128
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Jak mam to rozumieć? Oblałaś obronę???
Miss z tego co kojarzę to Parole dopiero pisze pracę mgr a nie miała się bronić

dzień dobry

Dotka poczytałam trochę o tych kostkach bio i niestety ludzie piszą, że ten "ekstrakt z drożdży" w składzie to nic innego jak ładnie nazwany glutaminian sodu więc chyba sobię odpuszczę bo po co przepłacać szczególnie, że nie używam tych kostek jakoś specjalnie dużo

co do komentowania wagi to uważam, że to strasznie nietaktowne i nawet jak ktoś bliski Ci zwraca uwagę to powinien zrobić to umiejętnie przerażające jest to, że ludzie plotą co im ślina na język przyniesie i nie zdają sobie sprawy jak takie słowa mogą skrzywdzić i na jak długo wyryć się w pamięci danej osoby
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 08:58   #3129
Dotka90
Zakorzenienie

Kashmirka, w moim bulionie nie widzę w składzie ekstraktu drożdżowego
Stary 2014-07-17, 09:00   #3130
201604250957
Konto usunięte

o no widzisz, ja szukałam w necie i znalazłam taką: http://biokurier.pl/component/conten...zywna-bio-oaza napisz mi proszę jakiej firmy Ty masz
Stary 2014-07-17, 09:02   #3131
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Miłego dnia

Rano podjechałam na uczelnię żeby przepuścić pracę przez antyplagiat - promotor od poniedziałku wyjeżdża na urlop ale mówi że jak wskaźniki będą ok to mam już składać a on podpisze potem. Ogólnie cały czas naciskał na wykorzystanie jednej książki i w czytelni nie była dostępna ale wczoraj wieczorem znalazłam ją w internecie (dziwne, wcześniej jej nie było) i do 1 w nocy jeszcze dopisywałam kilka cytatów żeby był zadowolony Niedługo mam zadzwonić po wyniki antyplagiatu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:20   #3132
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Miłego dnia

Rano podjechałam na uczelnię żeby przepuścić pracę przez antyplagiat - promotor od poniedziałku wyjeżdża na urlop ale mówi że jak wskaźniki będą ok to mam już składać a on podpisze potem. Ogólnie cały czas naciskał na wykorzystanie jednej książki i w czytelni nie była dostępna ale wczoraj wieczorem znalazłam ją w internecie (dziwne, wcześniej jej nie było) i do 1 w nocy jeszcze dopisywałam kilka cytatów żeby był zadowolony Niedługo mam zadzwonić po wyniki antyplagiatu
A czemu sama nie puściłaś online ?
Stary 2014-07-17, 09:31   #3133
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu sama nie puściłaś online ?
U nas uczelnia ma wykupioną licencję i trzeba dać w katedrze
Wskaźniki mam ok ale nie wiadomo czy zbierze się komisja dla mnie jednej a przy obronie we wrześniu nie można się zapisać na drugi stopień

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:35   #3134
Dagunia
Komplikatorka

My też tak mieliśmy Ale i tak sama puściłam online żeby mieć pewność co do %
Stary 2014-07-17, 09:38   #3135
201604250957
Konto usunięte

aż mi się przypomniało jak pisałam swoją mgr i wykańczało mnie szukanie synonimów by innymi słowy oddać treść tego co ktoś mądry napisał
Stary 2014-07-17, 09:55   #3136
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Wskaźniki mam ok ale nie wiadomo czy zbierze się komisja dla mnie jednej a przy obronie we wrześniu nie można się zapisać na drugi stopień
Może mogłabyś złożyć jakieś podanie czy coś? Ew rok przerwy to nie koniec świata, można rok później zaaplikować. U nas też w wakacje niby miało być ciężko z obroną a jakoś dali radę, ale im też zależy, żeby mieć Cię z głowy

--

dziewczyny, napisałam wam długiego posta i niestety zjadł go telefon. napiszę tylko: teściowa jest dwa dni, a jej syn i ja już mamy dość żeby było jeszcze lepiej to w pracy jest nerwowo, ale moje panie szefowe wylatują od poniedziałku robić biznesy zagranico więc będzie tydzień spokoju. żeby nie było za dobrze, nie dostałam urlopu w sierpniu mam nadzieję, że karma do nich wróci!

to chyba hormony, ale mam wrażenie, że cały świat jest przeciwko mnie

miłego dnia dziewczyny
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:05   #3137
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Miss z tego co kojarzę to Parole dopiero pisze pracę mgr a nie miała się bronić

dzień dobry

Dotka poczytałam trochę o tych kostkach bio i niestety ludzie piszą, że ten "ekstrakt z drożdży" w składzie to nic innego jak ładnie nazwany glutaminian sodu więc chyba sobię odpuszczę bo po co przepłacać szczególnie, że nie używam tych kostek jakoś specjalnie dużo

co do komentowania wagi to uważam, że to strasznie nietaktowne i nawet jak ktoś bliski Ci zwraca uwagę to powinien zrobić to umiejętnie przerażające jest to, że ludzie plotą co im ślina na język przyniesie i nie zdają sobie sprawy jak takie słowa mogą skrzywdzić i na jak długo wyryć się w pamięci danej osoby

Faktycznie, już mi się trochę to pomieszało
Stary 2014-07-17, 10:17   #3138
201604250957
Konto usunięte

rise trzymaj się dzielnie Dziewczyno! mam nadzieję, że teściowa szybko wyjedzie a czemu odmówili Ci urlopu w sierpniu?
Stary 2014-07-17, 10:26   #3139
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Piateczka, tez grafike studiuje (jestem na dlugiej dziekance i planuje dokonczyc studia tutaj) Zawsze bylam zainteresowana foto, mialam zmienic warsztat na foto jako glowna specjalizacje.. i wtedy zlikwidowali nam pracownie foto wyzszego stopnia I kiszka. Musialabym sie przeniesc zeby robic dyplom z fotografii. Na razie sprawa moich studiow jest otwarta, zostalo mi 2 lata. I tak sobie mysle, ze na dobra sprawe moge tutaj zrobic studia (trwaja 2 lata) i wyjdzie na to samo. Bo prace 'w branzy' znajde i tak, bez papierka.

haha, asp to specyficzne miejsce, u nas tez obrony sa bardzo na luzie.
No pewnie, jak masz tylko możliwość kończyć tam to trzeba próbować a w przyszłości chcesz coś robić związanego z graphic design czy zostać przy fotografii?

ja co prawda nie jestem na ASP tylko na wydziale sztuki na uniwersytecie pedagogicznym. Nie wiem czy to wszędzie tak jest, ale u nas można tylko na asp na jeden kierunek, ja składałam na architekturę wnętrz, limit miejsc 20 i odpadałam po 2gim etapie. A grafikę tak miałam jako "awaryjny" kierunek. No ale w sumie nie ma tego złego, bo dzięki temu odkryłam jaką przyjemność daje fotografia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ale ja uważam, że od zwracania uwagi to są najbliżsi - partner, rodzice, przyjaciele. A nie teściowa np. na weselu, czy jakaś koleżanka na imprezie

Kurde laski, jest 2 w nocy, a ja nie mogę spać
Od 24 do 1:30 leżałam w łóżku, nie mogę kompletnie zasnąć, więc wstałam, zrobiłam sobie kubek podwójnej melisy i popijam go, mam nadzieję, że mi pomoże i zaraz się położę, bo ciekawe jak wstanę do pracy o 7:30....
dokładnie tak, mój mąz też mi mówi, że powinnam przytyć, mimo że mnie kocha taką jaka jestem. Ale tu nie ma złośliwości tylko zwyczajna troska.

Wiem co czujesz z tym niespaniem i współczuję.

Cytat:
Za to ciotka, ktora wypalila z tekstem: O matko, jakie ty masz masywne uda! Musisz schudnac! Mialam ok 15 lat, na plazy, w obecnosci moich kuzynek (wszystkie szczuplutkie i sliczne, nigdy mi zlego slowa nie powiedzialy, kochane sa) kiedy czulam sie super i nie mialam zadnych kompleksow. Czy musze wspominac, ze od tamtej pory niemal nie wkladalam sroju kapielowego i mialam mega kompleksy o te nieszczesne uda?

Mam zasade - jezeli kogos dobrze nie znam - zero komentarzy dot wygladu. No, chyba ze to komplement
a nastolatki są jeszcze szczególnie wrazliwe na punkcie swojego wyglądu, bezmyślna baba...

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ja długo nie robiłam leczo, bo mąż twierdził, że nie lubi. Raz zrobiłam i okazało się, że moje leczo jest dobre
no bo każda potrawe można robić na rózne sposoby, mój mąz na szczęście jest otwarty, żeby coś spróbować. Chociaż do surówek to ja go chyba nigdy nie przeknam
Cytat:
a kiedy byś sie chciała bronić? nie ma jeszcze kogoś kto byłby chętny?

Cytat:
aż mi się przypomniało jak pisałam swoją mgr i wykańczało mnie szukanie synonimów by innymi słowy oddać treść tego co ktoś mądry napisał
ja to obeszłam tak, że wymyśliłam sobie taki temat do którego jak się okazało nie było polskiej literatury, więc tłumaczyłam z hiszpańskiego i angielskiego ale wiadomo nie da się tak zawsze.

Ależ się nie wyspałam. Córka zasnęła o 0:30, a zanim mi się udało zasnąć to było po 1. A ona o 6 już wstała.

Teściowa tu planuje jakieś wielkie gotowanie, pieczenie, bo we wtorek ma imieniny i chyba na niedzielę zaprosiła gości. Już się boję, bo TŻ ma rodzinę bardzo dużą a ja poznałam dopiero malutki fragment przez to że wesela nie było , a tu teraz taki spęd rodzinny będzie. W zeszłym roku jak miała imieniny to my byliśmy na wakacjach, jak były imieniny teścia to rodziłam . A wcześniej nie uczestniczyłam w rodzinnych uroczystościach tutaj, bo był konflikt między TŻ a teściami.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:05   #3140
Molise
Zakorzenienie

mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:18   #3141
Dagunia
Komplikatorka

Gratki !
Stary 2014-07-17, 11:20   #3142
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną
gratulacje!!!!
Stary 2014-07-17, 11:21   #3143
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną
Gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 11:23   #3144
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną
gratuluję! musisz to opić!
Stary 2014-07-17, 11:27   #3145
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki !
Cytat:
gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
gratuluję! musisz to opić!
Dzięki Opijałam wczoraj Wam też stawiam !

Leon
Stary 2014-07-17, 11:37   #3146
Dotka90
Zakorzenienie

Molise, gratki!

Kashmirko, ja mam bulion z firmy bodajże Marigold.
Stary 2014-07-17, 11:45   #3147
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ale zrobilam dobre stir fry

Piers kurczaka zamarynowalam z sosie sojowym z miodem, pozniej wrzucilam na patelnie cebule, czosnek i pora, plasterkami mlodych baklazanow i marchewki. Plus do tego szeroki makaron ryzowy i jest pycha Niech Tz wraca, bo chce mi sie jesc Chyba z mojego planu zjedzenia mniej na kolacje beda nici

Molise - poprosze drinka przesylka ekspresowa!
Stary 2014-07-17, 11:49   #3148
Molise
Zakorzenienie

Ekspresowo przesyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg boat_drinks.jpg (36,9 KB, 5 załadowań)

Leon
Stary 2014-07-17, 11:50   #3149
201604250957
Konto usunięte

Dotka dzięki

Lucy ja poproszę to żarełko kurierem express!
Stary 2014-07-17, 13:31   #3150
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
rise trzymaj się dzielnie Dziewczyno! mam nadzieję, że teściowa szybko wyjedzie a czemu odmówili Ci urlopu w sierpniu?
Bo moja brand managerka bierze, a szefowa działu chyba uważa, że będą ją zastępować. WTF. Sama zainteresowana powiedziała że ona nie ma z tym żadnego problemu, ale moja szefowa nie i koniec... cóż. Nawet bym się nie przejmowała, ale TŻ ma jedną poprawkę we wrześniu i wrzesień też mamy rozwalony... a niech karma do niej wróci

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną
Fajnie mieć to już za sobą, co?

Pogoda się psuje znowu przed weekendem, co to ma być?
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości