Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-20, 22:37   #391
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Rany, jak ten czas zapiernicza, jeszcze tylko 6 dni!
Dziś spędziliśmy ostatnią panieńsko-kawalerską niedzielę leniuchując nad rzeką i było cudownie
Od jutra bierzemy się ostro do pracy!
Plan na cały tydzień:

Poniedziałek: ogarnąć dom, przenieść swoje rzeczy na górę, zrobić miejsce w szafie dla B., dokończyć dekoracje na salę, spotkać się z przyjaciółką, która nie da rady być na ślubie.

Wtorek: Próba w kościele, próba pierwszego tańca, ustalić o której godzinie chcemy w niedzielę śniadanie, dowiedzieć się czy sala zapewnia chlebek na przywitanie

Środa: Wydrukować i wyciąć winietki, ozdobić kieliszki do szampana, zrobić sobie domowe spa

Czwartek: Ostatecznie doprowadzić dom do porządku, rozłożyć tren w sukni, żeby się rozprostował, udekorować storczyki na nasz stół, umyć włosy clip in i zakręcić je, relaksooować się

Piątek: szaleństwo! rano na salę zawieźć alkohol, dekoracje i rzeczy na poprawiny, rozłożyć winietki, jechać po kwiaty do bukietu, odebrać ciasta, odebrać sery, zawieźć na salę produkty na wiejski stół, pójść do spowiedzi, zrobić paznokcie i brwi

Sobota: Wielki Dzień
5:30- pobudka. umyć, wysuszyć włosy
7:00- fryzjerka
8:30- śniadanko
9:30- make- up
10:30- zrobić make- up mamie
11:00- przestać spoglądać co 30 sekund na zegarek!
11:45- zacząć się ubierać (a raczej dać się ubrać )
12:30- przyjazd TŻta , błogosławieństwo i sruuu do kościoła
14:00- tam tam taraaaam, tam tam taraaaam, tam tam taram tam taram tam taraaaam (tak, to Marsz Mendelsona w wersji pisanej )

o 15:00 będę już Panią M.
Az sobie zaśpiewałam napewno będzie cudnie

A ja...na prawie 400dni przed slubem mysle, czy nie chce sukni ślubnej jednak z salonu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 22:57   #392
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
TŻ już gotowy. Takie ciacho, że chyba na prawdę skonsumujemy ten związek od razu
Mamy czerwony krawat, czarny pasek z czerwonymi przeszyciami oraz czerwonym bokiem i buty... piękna matowa skóra i czerwony pasek wzdłuż podeszwy. Zdjęcia będą później w klubie jak mi się uda wynegocjować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brzmi świetnie! Czekam na zdjęcia, jak coś to obfoć chociaż te dodatki bez udziału TŻta, proooszę
Cytat:

Dziś spędziliśmy ostatnią panieńsko-kawalerską niedzielę leniuchując nad rzeką i było cudownie
Plan na cały tydzień:
Pełna organizacja To będzie na pewno niezapomniany tydzień, oby wszystko poszło zgodnie z planem!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 23:22   #393
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Jutro panieński
mam nadzieję, że udany!
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
RELACJA Z PANIEŃSKIEGO 19.07.2014

super!!! fajnie, że się tak dobrze bawiłaś
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
aa chwalę się naszym torcikiem zamówiliśmy u sowy o taki:
http://www.cukierniasowa.pl/thumb.ph...ges/sowa/3.jpg
każde piętro inny smak, co by różnorodnie było
ale piękny
Cytat:

Plan na cały tydzień:
jakoś wydaje mi się, że my mamy więcej do zrobienia

dziś kupiliśmy napoje: cola, fanta, sprite. wino, piwo na wiejski, szampana dla dzieci.
musimy dokupić soki i szampana zwykłego. nie wiem jaki? dobry ten różowy z biedronki?
i kupiliśmy kosze dla rodziców i storczyki, musimy coś do tych koszy dokupić.
i jeszcze kupić alkohol i inne syropy itd. do baru

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 00:11   #394
say-hello
Zakorzenienie

Ufff, nadrobilam Was dziewczynki

powiem Wam, ze ten czas przed samym ślubem jest przepiękny!! Gdyby tylko nie ten stres Do ślubu zostało 12 dni, w środę odbieram juz suknie, a w sobotę panieński

Powiedzcie, czy 750zl za: wiazanke dla mnie i swiadkowej, dwie butonierki, dekoracje auta i dwa male kosze podarunkowe to dobra cena? Mnie wydaje się bardzo dużo...

U nas powoli wszystko idzie do przodu ciasta pozamawiane, dekoracje i menu ustalone. Jutro będę wysyłać maile do foto, kamerzysty i zespołu. Jutro mamy tez ostatnie spotkanie w poradni, wiec we wtorek idziemy do kościoła na spotkanie z księdzem donieść resztę dokumentów i zapłacić. Oby te dwa tygodnie były w miarę spokojne
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 00:40   #395
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ufff, nadrobilam Was dziewczynki

powiem Wam, ze ten czas przed samym ślubem jest przepiękny!! Gdyby tylko nie ten stres Do ślubu zostało 12 dni, w środę odbieram juz suknie, a w sobotę panieński

Powiedzcie, czy 750zl za: wiazanke dla mnie i swiadkowej, dwie butonierki, dekoracje auta i dwa male kosze podarunkowe to dobra cena? Mnie wydaje się bardzo dużo...

U nas powoli wszystko idzie do przodu ciasta pozamawiane, dekoracje i menu ustalone. Jutro będę wysyłać maile do foto, kamerzysty i zespołu. Jutro mamy tez ostatnie spotkanie w poradni, wiec we wtorek idziemy do kościoła na spotkanie z księdzem donieść resztę dokumentów i zapłacić. Oby te dwa tygodnie były w miarę spokojne
wydaje mi się to strasznie dużo ja za bukiet dla mnie i świadkowej, kwiat we włosy i 2 butonierki płacę 300zł
to nawet jakby te Twoje kosze kosztowały po 100zł, chociaż to sporo, to dekoracja auta za 250?! dużo strasznie!

Dexter w spódnicy
Stary 2014-07-21, 07:19   #396
Lusiija
Zadomowienie

Zmiana kodu!!!! 19 ddś !!!! )
Dziś mamy sesje narzeczenska xD wstaje bo nie mogę spać z podekscytowania!

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:12   #397
cude
Zadomowienie

Wczoraj złożyliśmy ofiary w kościele, jakoś poszło.
To i ja wstawię swój plan

Dziś: podpisać umowę o nocleg, odebrać suknię, kupić sukienkę mamie, załatwić kwiaciarnię, zdecydować czy chcę żakiet, kupić biżuterię, kupić pływające świece lub zwykłe, kupić sukienke na poprawiny, iść na piwo z dziewczynami, opłacić część cateringu.

Wtorek: próbny fryz, próbny make-up, dokończyć ozdoby na salę, wydrukować i ozdobić chociaż część winietek,

Środa: paznokcie, odwieźć TŻ na autobus do domu, kupić piwo, wodę i trochę soków, ustroić okno za PM i trochę salę, kupić buty na zmianę - jeśli nie uda mi się poniedziałek, rozmieścić gości w pokojach, kupić ciasteczka

Czwartek: przygotować tablice rozsadzenia gości, upiec sękacza, przygotować kosmetyczkę i inne potrzebne rzeczy na salę, przewieźć napoje na salę

Piątek: catering się rozstawia, więc tam być i dogadać szczegóły dekoracji, zawieźć świeczniki, wypucować dom, powieszać balony w domu i na sali, zająć się przybyłymi gośćmi, upiec ciasta, uwędzić mięso, odebrać zamówione ciasta, kupić owoce

Sobota:
6.00 - pobudka, ogarnąć się itd.
7.45 - wyjazd do miasta na fryz, dziewczyny się czeszą, a ja jadę do Pani od tortu
10.00 -fryzjerka
12.00 - makijażystka
13.30 - kwiaty na sali, dowieźć produkty do wiejskiego stołu
15.00 - przyjazd TŻta
16.00 - biją nam dzwony
17.00 - zabawa do rana!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:29   #398
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Tablice na auto zamówione, już się robią i będziemy mogli powiesić je kiedyś u nas w domu Bo to są normalne metalowe tablice, jak prawdziwe
Kurcze, świetne te tablice!!

Cytat:
RELACJA Z PANIEŃSKIEGO 19.07.2014

Super miałas panieński! Fajnie, ze wszystko się udało

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:08   #399
madziara889
Zakorzenienie

Kolejne osoby nam odpadły, wujek Tż nie przyjdzie, bo wyjeżdża do pracy za granicę. Prawdopodobnie nie przyjdą jeszcze dwie pary od strony Tż, bo mają żałobę i ode mnie kuzynka, bo nie dostanie urlopu, nie ma teraz pieniędzy, nie ma kto się zająć kotem przez weekend, nie pasuje jej samolot i coś jeszcze.
Za to przybycie potwierdził mój kuzyn o którym byłam przekonana, że nie przyjedzie.

Dodatkowo mój brat cioteczny mnie zdenerwował, po tym jak na tatę Tż powiedziałam "teściu" to stwierdził, żebym tak nie mówiła, bo może jeszcze nie dojść do ślubu i będzie mi głupio

marlenqa
ślicznie wyglądasz w sukni, w ogóle nie widać, że jest za ciasna.
Bardzo się cieszę, ze jesteś zadowolona z panieńskiego.

fascinata, u mnie każdy na własną rękę dekoruje samochód poza tym nawet nie miałabym kiedy gościom wręczyć wstążeczek czy czego tam, bo wszyscy się zjeżdżają na salę i do kościoła idziemy razem na pieszo.

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
A jak idziecie dawać na zapowiedzi to idziecie same czy z Tż, albo tż sam?
Do mojego kościoła, będę szła sama, bo Tż jest w domu tylko w weekendy.
U Tż chcemy zapowiedzi załatwić przy spisywaniu protokołu.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie mi smutno mój S. wyjechał i wróci dopiero w piątek w nocy, ja siedzę sama w mieszkaniu z dala od rodziny i znajomych, nie wiem jak zasnę, jak wytrzymam ten czas...
Ech, my już ponad 3 m-ce widzimy się tylko w weekendy. Miałam nadzieję, że szybciej się do tego przyzwyczaje ale z każdym tygodniem jest coraz gorzej
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:25   #400
Robusta
Wtajemniczenie

pysia koncepcja zmieni ci się jeszcze milion razy, masz jeszcze trochę czasu
madziara podziwiam, ja rano jak jadłam śniadanie o malo co się nie popłakałam bo jestem przyzwyczajona, że jesteśmy ciągle razem z S. a teraz wizja samotnych śniadań i wieczorów mnie dobija, a masz w okół siebie rodzinę ? 3 maj się jakos trzeba przetrwać ...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-07-21 o 09:27
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:31   #401
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

A ja tam lubie czasem sama zostawać w domu mam wtedy spokój i ciszę, a tęsknota z Tżtem zawsze dobrze mi robi

Dzis wstałam z mega motywacją: trzeba schudnąć- zaczynam od ćwiczen z Ewką. Uwaga: wytrzymalam 3minuty i ręce mi wysiadly calkowicie tak, ze juz nie moge nimi ruszać
Chyba nie jest mi dane byc szczupla panna młodą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:32   #402
21klaudyna
Zadomowienie

Chyba najbardziej stresujący się okres zaczął . Tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia mamy. A ja jestem zupełnym przeciwieństwem takiej ososby która kocha organizację przyjęć. Nie spisywałam do tej pory listy ale chyba muszę bo inaczej mnie stres zje.
Wczoraj byliśmy na dniu skupienia. Idealny moment -sezon urlopwy wiec całośc trwała 1 h 45 min razem z mszą.
W sobotę rodzice Tż urządzili grila i mieliśmy takie mini wesele bo 1/5 gości była ok 25 osób - i tobył strzał w dziesiątkę bo strasznie się wszyscy zintegrowali i przy muzyce z laptopa w małym domku letniskowym tańce były takie że podłoga drżała więc mam nadzieję że na weselu będzie tak samo .

A oprócz tego to umieram ze strachu!!!!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:38   #403
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
madziara podziwiam, ja rano jak jadłam śniadanie o malo co się nie popłakałam bo jestem przyzwyczajona, że jesteśmy ciągle razem z S. a teraz wizja samotnych śniadań i wieczorów mnie dobija, a masz w okół siebie rodzinę ? 3 maj się jakos trzeba przetrwać ...
Mieszkamy w moim domu rodzinnym więc na miejscu mam mamę, siostrę i jej dzieciaki ale to nie to samo, co Tż
Najbardziej brakuje mi wspólnych posiłków, spacerów, zasypiania razem, wspólnych kąpieli i wieczornych rozmów o wszystkim.
Mieszkamy razem od początku października i przez ten czas bardzo się przyzwyczaiłam do obecności Tż. Mam nadzieje, że po ślubie szybko znajdzie dobrą pracę na miejscu.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A ja tam lubie czasem sama zostawać w domu mam wtedy spokój i ciszę, a tęsknota z Tżtem zawsze dobrze mi robi
Czasem to ja też lubię ale nie non stop.
Stary 2014-07-21, 09:41   #404
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Bolerko przyszło z suknią ale pani zapomniała pokazać a ja się upomnieć. Następnym razem
Dzięki za miłe słowa
Welon będzie do kościoła długi do samej ziemi, potem zmienię na taki standardowy
Na zdjęciu nie widać ale gorset jest mocno zdobiony a na dole sukni jest taki koronkowy haft ale muszą przyszyć
Na pewno będziesz pięknie wyglądać Też się zastanawiam nad długim welonem,ale to się zobaczy na przymiarce.
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:47   #405
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
jakoś wydaje mi się, że my mamy więcej do zrobienia

nie wiem jaki? dobry ten różowy z biedronki?
A co Wam jeszcze oprócz zakupów do baru zostało?
Szampan z biedronki dobry jest Też go kupiliśmy

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

Mnie też się wydaje, że to zdecydowanie za dużo...
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
To i ja wstawię swój plan

Dziś: podpisać umowę o nocleg, odebrać suknię, kupić sukienkę mamie, załatwić kwiaciarnię, zdecydować czy chcę żakiet, kupić biżuterię, kupić pływające świece lub zwykłe, kupić sukienke na poprawiny, iść na piwo z dziewczynami, opłacić część cateringu.

Wtorek: próbny fryz, próbny make-up, dokończyć ozdoby na salę, wydrukować i ozdobić chociaż część winietek,

Środa: paznokcie, odwieźć TŻ na autobus do domu, kupić piwo, wodę i trochę soków, ustroić okno za PM i trochę salę, kupić buty na zmianę - jeśli nie uda mi się poniedziałek, rozmieścić gości w pokojach, kupić ciasteczka

Czwartek: przygotować tablice rozsadzenia gości, upiec sękacza, przygotować kosmetyczkę i inne potrzebne rzeczy na salę, przewieźć napoje na salę

Piątek: catering się rozstawia, więc tam być i dogadać szczegóły dekoracji, zawieźć świeczniki, wypucować dom, powieszać balony w domu i na sali, zająć się przybyłymi gośćmi, upiec ciasta, uwędzić mięso, odebrać zamówione ciasta, kupić owoce

Sobota:
6.00 - pobudka, ogarnąć się itd.
7.45 - wyjazd do miasta na fryz, dziewczyny się czeszą, a ja jadę do Pani od tortu
10.00 -fryzjerka
12.00 - makijażystka
13.30 - kwiaty na sali, dowieźć produkty do wiejskiego stołu
15.00 - przyjazd TŻta
16.00 - biją nam dzwony
17.00 - zabawa do rana!
Widzę, że tez plan napięty Ale to szybko minie
Stary 2014-07-21, 09:48   #406
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie/miałyście piosenki na koniec płyty? Mam jedną wybrana ale Tżtowi się nie podoba
Zastanawiamy się nad Mesajah-każdego dnia
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:51   #407
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dzis wstałam z mega motywacją: trzeba schudnąć- zaczynam od ćwiczen z Ewką. Uwaga: wytrzymalam 3minuty i ręce mi wysiadly calkowicie tak, ze juz nie moge nimi ruszać
Chyba nie jest mi dane byc szczupla panna młodą
Kochana zaczęłaś od skalpela? Spróbuj zacząć od sześciominutowych treningów Ewy Na początku zrób jeden, później sobie stopniowo dokładaj
Stary 2014-07-21, 10:20   #408
say-hello
Zakorzenienie

napisałam florystce, że trochę zbyt duża ta kwota mi się wydaje. ma mi wypunktować co ile kosztuje. szkoda, że na 2 tygodnie przed ślubem ciężko byłoby mi zmienić florystkę.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Chyba najbardziej stresujący się okres zaczął . Tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia mamy. A ja jestem zupełnym przeciwieństwem takiej ososby która kocha organizację przyjęć. Nie spisywałam do tej pory listy ale chyba muszę bo inaczej mnie stres zje.
Wczoraj byliśmy na dniu skupienia. Idealny moment -sezon urlopwy wiec całośc trwała 1 h 45 min razem z mszą.
W sobotę rodzice Tż urządzili grila i mieliśmy takie mini wesele bo 1/5 gości była ok 25 osób - i tobył strzał w dziesiątkę bo strasznie się wszyscy zintegrowali i przy muzyce z laptopa w małym domku letniskowym tańce były takie że podłoga drżała więc mam nadzieję że na weselu będzie tak samo .

A oprócz tego to umieram ze strachu!!!!
musimy dać radę

u nas wczoraj też była integracja. wpadła do nas świadkowa z mężem, brat tż i kilkoro znajomych. trochę się pobawiliśmy i odstresowaliśmy a świadkowa kilka spraw mi rozjaśniła, trochę mnie uspokoiła i nie jest źle. ale dzisiaj rano kolejne stresy, więc zaraz lecę do apteki po tabletki uspokajające
Stary 2014-07-21, 10:33   #409
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Kolejne osoby nam odpadły, wujek Tż nie przyjdzie, bo wyjeżdża do pracy za granicę. Prawdopodobnie nie przyjdą jeszcze dwie pary od strony Tż, bo mają żałobę i ode mnie kuzynka, bo nie dostanie urlopu, nie ma teraz pieniędzy, nie ma kto się zająć kotem przez weekend, nie pasuje jej samolot i coś jeszcze.
Za to przybycie potwierdził mój kuzyn o którym byłam przekonana, że nie przyjedzie.

Dodatkowo mój brat cioteczny mnie zdenerwował, po tym jak na tatę Tż powiedziałam "teściu" to stwierdził, żebym tak nie mówiła, bo może jeszcze nie dojść do ślubu i będzie mi głupio

marlenqa
ślicznie wyglądasz w sukni, w ogóle nie widać, że jest za ciasna.
Bardzo się cieszę, ze jesteś zadowolona z panieńskiego.

fascinata, u mnie każdy na własną rękę dekoruje samochód poza tym nawet nie miałabym kiedy gościom wręczyć wstążeczek czy czego tam, bo wszyscy się zjeżdżają na salę i do kościoła idziemy razem na pieszo.

Do mojego kościoła, będę szła sama, bo Tż jest w domu tylko w weekendy.
U Tż chcemy zapowiedzi załatwić przy spisywaniu protokołu.

Ech, my już ponad 3 m-ce widzimy się tylko w weekendy. Miałam nadzieję, że szybciej się do tego przyzwyczaje ale z każdym tygodniem jest coraz gorzej
Widzię że tak jak my bierzecie ślub w parafii narzeczonego. My protokół spisaliśmy w piątek i od razu zapowiedzi u narzeczonego poszły, pewnie wczoraj już zostaliśmy wyczytani. A ja byłam u mojego księdza w sobotę, chciałam zdążyć jeszcze przed mszą żeby zrobić 1 spowiedź, i zastałam księdza na ławeczce przed kościołem i tak sobie na niej siedzieliśmy i rozmawialiśmy....

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się nad Mesajah-każdego dnia
Uwielbiam, zastanawiałam się czy nie mieć tego na pierwszy taniec, ale trudno by się tańczyło i nie są to klimaty tż

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
wraz z tż poszłam do swojego kościoła na mszę ślubną chciałam zobaczyć jak to wszystko wygląda w praktyce i na co zwrócić uwagę
Pmka śliczna, młodziutka, Pmek uśmiechnięty, wyluzowany. Wyglądali bardzo fajnie i w ogóle nie było po nich widać stresu
był też zabawny moment Pmek zamiast powiedzieć 'i że cię nie opuszczę..' powiedział 'i że cię nie dopuszczę..' ale szybko się poprawił goście ciepło na to zareagowali, śmiali się, ale nie był to szyderczy śmiech!
organista bardzo ladnie grał i śpiewał
Fajnie tak pójść na mszę ślubną, można dużo się dzięki temu dowiedzieć i nauczyć się czytać znaki dawane przez księdza
my mamy wesele koleżanki w sobote i się śmiejemy,że będziemy wszystko obserwować, żeby wiedzieć co robić, a czego nie na naszym.

[
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna - to nasz pierwszy taniec

Organista prowadząc kondukt pogrzebowy na cmentarz śpiewa a capella

Super! fajnie, ze sie wybawiłyscie

niezły plan!!

re_nata pierwsze słysze o takim zwyczaju
Naprawdę? a myślałam,że tak wszędzie się robi, jak widać każdy ma swoje zwyczaje
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:39   #410
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
A co Wam jeszcze oprócz zakupów do baru zostało?
Szampan z biedronki dobry jest Też go kupiliśmy
no to chyba kupimy tego szampana oprócz baru jeszcze soki do kupienia, bo wczoraj kupiliśmy gazowane napoje
do tego:
-zamówić chleb na przywitanie nas
-spotkać się z orkiestrą
-upiec pasztet na wiejski stół
-upiec 2 ciasta dla gości
-potem te wszystkie ciasta pokroić i spakować do pudełek
-zrobić winietki
-dopracować usadzenie gości
-zrobić plan stołów
-kupić resztę rzeczy do koszy dla rodziców
-suknia do pralni - żeby uprasowali
-w czwartek ostatnia spowiedź
-w piątek zapłacić za ślub i podpisać dokumenty
-w czwartek - paznokcie i brwi
-zawieźć wszystko na salę w piątek i ustawić winietki
- a w sobotę odebrać bukiety, kwiaty na salę - zawieźć, chleb odebrać, a reszta to wiadomo, fryzjer, makijaż

Dexter w spódnicy
Stary 2014-07-21, 10:55   #411
Konkardia
Wtajemniczenie

oluska227887 Super plan! Wszystko zaplanowane, więc będzie extra!

mimi_77 A to już inna sprawa U nas się tego nie praktykuje, kondukt raczej prowadzą muzycy grający na instrumentach dętych.

say-hello 750 zł to dość sporo... :/

madziara889 czasem też trzeba się za sobą stęsknić

21klaudyna Będzie dobrze!

pysiu Nie poddawaj się! Ćwiczenie z Ewką jest fajne

ZMIANA KODU, JEDEN Z PRZODU!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:22   #412
jumapili
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!!

dostalismy dyspense od biskupa na slub koscielny.
Teraz czekamy tylko na licencje ( pozwolenie na slub za granica), ktora ma przyjsc w tym tygodniu.

Do slubu 33 dni!!

Wielki kamien z serca mi spadl!!
W zwiazku z tym przygotowan ciag dalszy.
Mam juz jute na biezniki na stol (musze tylko dac ja do krawcowej zeby uciela mi rowne kawalki) , buteleczki na swieczki i czesciowo na kwiaty. Reszte buteleczek i sloiki zakupie w Polsce wIkei bo chyba sie nie zabierzemy samochodemz tym wszystkim
Teraz musze tylko wziac sie za rekodzilo i przyozdobienie buteleczek sznurkiem.
W Polsce bedziemy tydzien przed slubem i szykuje sie to rowniez napiety czas. Lista rosnie.
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:24   #413
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!

Teraz czekamy tylko na licencje ( pozwolenie na slub za granica), ktora ma przyjsc w tym tygodniu.
Gratuluję!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:27   #414
Konkardia
Wtajemniczenie

jumapili Serdeczne gratulacje!!!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:52   #415
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
madziara889 czasem też trzeba się za sobą stęsknić
Tak jak już wcześniej napisałam, czasem można ale na dłuższą metę takie życie mi nie odpowiada i nie wiem czy komukolwiek by to pasowało

Cytat:
Hej Dziewczyny!!

Do slubu 33 dni!!
Gratulacje
Mam nadzieję, że z licencją nie będzie problemów.
Stary 2014-07-21, 11:53   #416
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no to chyba kupimy tego szampana oprócz baru jeszcze soki do kupienia, bo wczoraj kupiliśmy gazowane napoje
do tego:
-zamówić chleb na przywitanie nas
-spotkać się z orkiestrą
-upiec pasztet na wiejski stół
-upiec 2 ciasta dla gości
-potem te wszystkie ciasta pokroić i spakować do pudełek
-zrobić winietki
-dopracować usadzenie gości
-zrobić plan stołów
-kupić resztę rzeczy do koszy dla rodziców
-suknia do pralni - żeby uprasowali
-w czwartek ostatnia spowiedź
-w piątek zapłacić za ślub i podpisać dokumenty
-w czwartek - paznokcie i brwi
-zawieźć wszystko na salę w piątek i ustawić winietki
- a w sobotę odebrać bukiety, kwiaty na salę - zawieźć, chleb odebrać, a reszta to wiadomo, fryzjer, makijaż
Eee, to macie mniej więcej tyle samo co my Już myślałam, że to ja o czymś zapomniałąm
Cytat:
Hej Dziewczyny!!

super, gratulacje!
Stary 2014-07-21, 11:59   #417
marlenqa22
Zadomowienie

Przyszły winietki, ale śliczne!!:lov e:

Siedzę teraz je przeglądam!

Say hello- serio już będziesz wysyłać meile do usługodawców? ja myślałam zrobić to za tydzień ale może się mylę..

Mnie jakoś jeszcze stres nie dopada

Co musimy zrobić?

- odebrać spodnie Tż od krawca, kupić koszulę na poprawiny, II przymiarka sukni, solarium, protokół, spowiedź, pojechać na salę zawieść ostateczną listę gości.

i nie wiem co jeszcze ;D dużo rzeczy już zrobionych mamy

Dalej umieram po panieńskim tak mi nogi bolą

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:59   #418
fascinata
Raczkowanie

Czy świadek również powinien mieć kwiatek w butonierce?
Stary 2014-07-21, 12:01   #419
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!!

super, że się udało
Cytat:
Eee, to macie mniej więcej tyle samo co my Już myślałam, że to ja o czymś zapomniałąm
mi się wydaje, że jeszcze tyle tego ten tydzień to będzie czyste szaleństwo
mam nadzieję, że dziś nam się uda kupić soki, szampana i resztę do koszy dla rodziców ale muszę czekać do jakiejś 17-17.30 na Tżta dlatego mamy mało czasu na załatwianie spraw

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Czy świadek również powinien mieć kwiatek w butonierce?
moim zdaniem tak

Dexter w spódnicy
Stary 2014-07-21, 12:03   #420
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Say hello- serio już będziesz wysyłać meile do usługodawców? ja myślałam zrobić to za tydzień ale może się mylę..
wiesz co, wolę wszystko trochę wcześniej załatwić jeśli da się szybciej wysłać, to czemu nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości