|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() A ja...na prawie 400dni przed slubem mysle, czy nie chce sukni ślubnej jednak z salonu
|
|
|
|
|
#392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() Cytat:
To będzie na pewno niezapomniany tydzień, oby wszystko poszło zgodnie z planem! |
||
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że udany!
![]() super!!! fajnie, że się tak dobrze bawiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś kupiliśmy napoje: cola, fanta, sprite. wino, piwo na wiejski, szampana dla dzieci. musimy dokupić soki i szampana zwykłego. nie wiem jaki? dobry ten różowy z biedronki? i kupiliśmy kosze dla rodziców i storczyki, musimy coś do tych koszy dokupić. i jeszcze kupić alkohol i inne syropy itd. do baru
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobilam Was dziewczynki
powiem Wam, ze ten czas przed samym ślubem jest przepiękny!! Gdyby tylko nie ten stres Do ślubu zostało 12 dni, w środę odbieram juz suknie, a w sobotę panieński Powiedzcie, czy 750zl za: wiazanke dla mnie i swiadkowej, dwie butonierki, dekoracje auta i dwa male kosze podarunkowe to dobra cena? Mnie wydaje się bardzo dużo... U nas powoli wszystko idzie do przodu ciasta pozamawiane, dekoracje i menu ustalone. Jutro będę wysyłać maile do foto, kamerzysty i zespołu. Jutro mamy tez ostatnie spotkanie w poradni, wiec we wtorek idziemy do kościoła na spotkanie z księdzem donieść resztę dokumentów i zapłacić. Oby te dwa tygodnie były w miarę spokojne
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nawet jakby te Twoje kosze kosztowały po 100zł, chociaż to sporo, to dekoracja auta za 250?! dużo strasznie!
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Zmiana kodu!!!! 19 ddś !!!!
)Dziś mamy sesje narzeczenska xD wstaje bo nie mogę spać z podekscytowania! Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj złożyliśmy ofiary w kościele, jakoś poszło.
To i ja wstawię swój plan ![]() Dziś: podpisać umowę o nocleg, odebrać suknię, kupić sukienkę mamie, załatwić kwiaciarnię, zdecydować czy chcę żakiet, kupić biżuterię, kupić pływające świece lub zwykłe, kupić sukienke na poprawiny, iść na piwo z dziewczynami, opłacić część cateringu. Wtorek: próbny fryz, próbny make-up, dokończyć ozdoby na salę, wydrukować i ozdobić chociaż część winietek, Środa: paznokcie, odwieźć TŻ na autobus do domu, kupić piwo, wodę i trochę soków, ustroić okno za PM i trochę salę, kupić buty na zmianę - jeśli nie uda mi się poniedziałek, rozmieścić gości w pokojach, kupić ciasteczka ![]() Czwartek: przygotować tablice rozsadzenia gości, upiec sękacza, przygotować kosmetyczkę i inne potrzebne rzeczy na salę, przewieźć napoje na salę Piątek: catering się rozstawia, więc tam być i dogadać szczegóły dekoracji, zawieźć świeczniki, wypucować dom, powieszać balony w domu i na sali, zająć się przybyłymi gośćmi , upiec ciasta, uwędzić mięso, odebrać zamówione ciasta, kupić owoceSobota: 6.00 - pobudka, ogarnąć się itd. 7.45 - wyjazd do miasta na fryz, dziewczyny się czeszą, a ja jadę do Pani od tortu 10.00 -fryzjerka 12.00 - makijażystka 13.30 - kwiaty na sali, dowieźć produkty do wiejskiego stołu 15.00 - przyjazd TŻta ![]() 16.00 - biją nam dzwony 17.00 - zabawa do rana! |
|
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super miałas panieński! Fajnie, ze wszystko się udało
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolejne osoby nam odpadły, wujek Tż nie przyjdzie, bo wyjeżdża do pracy za granicę. Prawdopodobnie nie przyjdą jeszcze dwie pary od strony Tż, bo mają żałobę i ode mnie kuzynka, bo nie dostanie urlopu, nie ma teraz pieniędzy, nie ma kto się zająć kotem przez weekend, nie pasuje jej samolot i coś jeszcze.
Za to przybycie potwierdził mój kuzyn o którym byłam przekonana, że nie przyjedzie. Dodatkowo mój brat cioteczny mnie zdenerwował, po tym jak na tatę Tż powiedziałam "teściu" to stwierdził, żebym tak nie mówiła, bo może jeszcze nie dojść do ślubu i będzie mi głupio ![]() marlenqa ślicznie wyglądasz w sukni, w ogóle nie widać, że jest za ciasna. Bardzo się cieszę, ze jesteś zadowolona z panieńskiego. fascinata, u mnie każdy na własną rękę dekoruje samochód poza tym nawet nie miałabym kiedy gościom wręczyć wstążeczek czy czego tam, bo wszyscy się zjeżdżają na salę i do kościoła idziemy razem na pieszo. Cytat:
U Tż chcemy zapowiedzi załatwić przy spisywaniu protokołu. Cytat:
|
||
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
pysia koncepcja zmieni ci się jeszcze milion razy, masz jeszcze trochę czasu
![]() madziara podziwiam, ja rano jak jadłam śniadanie o malo co się nie popłakałam bo jestem przyzwyczajona, że jesteśmy ciągle razem z S. a teraz wizja samotnych śniadań i wieczorów mnie dobija, a masz w okół siebie rodzinę ? 3 maj się jakos trzeba przetrwać ...
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-07-21 o 09:27 |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam lubie czasem sama zostawać w domu
mam wtedy spokój i ciszę, a tęsknota z Tżtem zawsze dobrze mi robi ![]() Dzis wstałam z mega motywacją: trzeba schudnąć- zaczynam od ćwiczen z Ewką. Uwaga: wytrzymalam 3minuty i ręce mi wysiadly calkowicie tak, ze juz nie moge nimi ruszać Chyba nie jest mi dane byc szczupla panna młodą
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Chyba najbardziej stresujący się okres zaczął . Tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia mamy. A ja jestem zupełnym przeciwieństwem takiej ososby która kocha organizację przyjęć. Nie spisywałam do tej pory listy ale chyba muszę bo inaczej mnie stres zje.
Wczoraj byliśmy na dniu skupienia. Idealny moment -sezon urlopwy wiec całośc trwała 1 h 45 min razem z mszą. W sobotę rodzice Tż urządzili grila i mieliśmy takie mini wesele bo 1/5 gości była ok 25 osób - i tobył strzał w dziesiątkę bo strasznie się wszyscy zintegrowali i przy muzyce z laptopa w małym domku letniskowym tańce były takie że podłoga drżała więc mam nadzieję że na weselu będzie tak samo . A oprócz tego to umieram ze strachu!!!!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej brakuje mi wspólnych posiłków, spacerów, zasypiania razem, wspólnych kąpieli i wieczornych rozmów o wszystkim. Mieszkamy razem od początku października i przez ten czas bardzo się przyzwyczaiłam do obecności Tż. Mam nadzieje, że po ślubie szybko znajdzie dobrą pracę na miejscu. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Czasem to ja też lubię ale nie non stop. |
|
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szampan z biedronki dobry jest Też go kupiliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Ale to szybko minie
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku zrób jeden, później sobie stopniowo dokładaj
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
napisałam florystce, że trochę zbyt duża ta kwota mi się wydaje. ma mi wypunktować co ile kosztuje. szkoda, że na 2 tygodnie przed ślubem ciężko byłoby mi zmienić florystkę.
Cytat:
![]() u nas wczoraj też była integracja. wpadła do nas świadkowa z mężem, brat tż i kilkoro znajomych. trochę się pobawiliśmy i odstresowaliśmy a świadkowa kilka spraw mi rozjaśniła, trochę mnie uspokoiła i nie jest źle. ale dzisiaj rano kolejne stresy, więc zaraz lecę do apteki po tabletki uspokajające
|
|
#409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam, zastanawiałam się czy nie mieć tego na pierwszy taniec, ale trudno by się tańczyło i nie są to klimaty tż Cytat:
[ Naprawdę? a myślałam,że tak wszędzie się robi, jak widać każdy ma swoje zwyczaje |
||
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz baru jeszcze soki do kupienia, bo wczoraj kupiliśmy gazowane napoje do tego: -zamówić chleb na przywitanie nas -spotkać się z orkiestrą -upiec pasztet na wiejski stół -upiec 2 ciasta dla gości -potem te wszystkie ciasta pokroić i spakować do pudełek -zrobić winietki -dopracować usadzenie gości -zrobić plan stołów -kupić resztę rzeczy do koszy dla rodziców -suknia do pralni - żeby uprasowali -w czwartek ostatnia spowiedź -w piątek zapłacić za ślub i podpisać dokumenty -w czwartek - paznokcie i brwi -zawieźć wszystko na salę w piątek i ustawić winietki - a w sobotę odebrać bukiety, kwiaty na salę - zawieźć, chleb odebrać, a reszta to wiadomo, fryzjer, makijaż
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
oluska227887 Super plan! Wszystko zaplanowane, więc będzie extra!
mimi_77 A to już inna sprawa U nas się tego nie praktykuje, kondukt raczej prowadzą muzycy grający na instrumentach dętych.say-hello 750 zł to dość sporo... :/ madziara889 ![]() 21klaudyna Będzie dobrze! pysiu Nie poddawaj się! Ćwiczenie z Ewką jest fajne ZMIANA KODU, JEDEN Z PRZODU!
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!
dostalismy dyspense od biskupa na slub koscielny. ![]() Teraz czekamy tylko na licencje ( pozwolenie na slub za granica), ktora ma przyjsc w tym tygodniu. Do slubu 33 dni!! Wielki kamien z serca mi spadl!! W zwiazku z tym przygotowan ciag dalszy. Mam juz jute na biezniki na stol (musze tylko dac ja do krawcowej zeby uciela mi rowne kawalki) , buteleczki na swieczki i czesciowo na kwiaty. Reszte buteleczek i sloiki zakupie w Polsce wIkei bo chyba sie nie zabierzemy samochodemz tym wszystkim ![]() Teraz musze tylko wziac sie za rekodzilo i przyozdobienie buteleczek sznurkiem. W Polsce bedziemy tydzien przed slubem i szykuje sie to rowniez napiety czas. Lista rosnie. |
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
jumapili Serdeczne gratulacje!!!
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak już wcześniej napisałam, czasem można ale na dłuższą metę takie życie mi nie odpowiada i nie wiem czy komukolwiek by to pasowało
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z licencją nie będzie problemów. |
|
|
|
|
#416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już myślałam, że to ja o czymś zapomniałąm ![]() Cytat:
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły winietki, ale śliczne!!
Siedzę teraz je przeglądam! Say hello- serio już będziesz wysyłać meile do usługodawców? ja myślałam zrobić to za tydzień ale może się mylę..Mnie jakoś jeszcze stres nie dopada ![]() Co musimy zrobić? - odebrać spodnie Tż od krawca, kupić koszulę na poprawiny, II przymiarka sukni, solarium, protokół, spowiedź, pojechać na salę zawieść ostateczną listę gości. i nie wiem co jeszcze ;D dużo rzeczy już zrobionych mamy ![]() Dalej umieram po panieńskim tak mi nogi bolą
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Czy świadek również powinien mieć kwiatek w butonierce?
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ten tydzień to będzie czyste szaleństwo mam nadzieję, że dziś nam się uda kupić soki, szampana i resztę do koszy dla rodziców ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- moim zdaniem tak
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli da się szybciej wysłać, to czemu nie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

i sruuu do kościoła

To będzie na pewno niezapomniany tydzień, oby wszystko poszło zgodnie z planem! 

mój S. wyjechał i wróci dopiero w piątek w nocy, ja siedzę sama w mieszkaniu z dala od rodziny i znajomych, nie wiem jak zasnę, jak wytrzymam ten czas...