Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 23:01   #4801
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja robiłam omlet razowy z przepisu chodakowskiej o tego:
Omlet razowy z jagodami i miodem
Jajo 2 sztuki
Mąka żytnia razowa (typ 2000) 4 łyżki
Jagody ½ szklanki
Miód naturalny 2 łyżeczki
Jogurt naturalny 4 łyżki
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Cynamon ½ łyżeczki

Jajka ubić na puszystą piankę, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać le, na natłuszczoną patelnie teflonową i usmażyć na małym ogniu z obu stron. Do jogurtu naturalnego dodać 3 jagody (zostawić kilka do dekoracji), miód i cynamon, wymieszać rozgniatając jednocześnie jagody. Gotowy omlet podać z polewą jogurtowo-jagodową i udekorować świeżymi jagodami.

tyle, że jagód nie miałąm, to dałam borówki

mika - no czas wyrabiania dowowdu zależy właśnie od urzędu miasta, dlatego tak chwaliłam Gliwice

co do przepisów to przez ostatni tydzień przeczesywałam różne strony eko i dietetyczne również i co mi się spodobało to kopiowałam również sprawdzałam przepisy chodakwoskiej i chyba jej mi się najbardziej podobają, tyle że zmieniam porcje

nancy - tak, sama robiłam mleko migdałowe
A co wyeliminowalisxie z diety, Jakie wysoko przetworzone rzeczy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 23:05   #4802
nancykenator
Zakorzenienie

ewulkaa mogę Cię prosić o linki do stron, dzięki którym Twój tż wykazał chęć zmiany diety

hje kawałek mam do kurdwanowa... a gdzie dokładnie będziesz?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 23:13   #4803
hje
Zakorzenienie

Yyy... Tyle Ci mogę napisać, że to zaraz koło pętli tramwajowej
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 23:14   #4804
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Co będziesz tam robić?

Stary 2014-07-21, 23:16   #4805
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
aleś tajemnicza
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 23:54   #4806
hje
Zakorzenienie

Do ciotki jedziemy w odwiedziny
Nie tajemnicza, tylko nie pamiętam w ogóle, w jakim bloku ona mieszka, ani koło czego. Ostatni raz byłam tam jakieś 5 lat temu
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 00:33   #4807
onaella
Zakorzenienie

Ultra pytałaś o zdjęcia.
Amam większość wywołanych. Kiedyś Wam pisałam, że mam postanowienie mieć z każdego dnia życia pierwszego roku Wiktorka zdjęcia po kolei w albumach. Kilka z Was stwierdziło ze to nie możliwe bo jak to pamiętać a jednak udało się i co więcej Wiktorek ma 18 m-cy a ja dalej robie codziennie minimum jedno zdjęcie i wywołuje.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 06:59   #4808
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Oglaszam oficjalnie, iz NIGDY WIECEJ NIE ZJEM KEBABA.

Mialam dzisiaj w jednym slimaka.

Koniec ogloszen
taki z muszelka?

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Ultra pytałaś o zdjęcia.
Amam większość wywołanych. Kiedyś Wam pisałam, że mam postanowienie mieć z każdego dnia życia pierwszego roku Wiktorka zdjęcia po kolei w albumach. Kilka z Was stwierdziło ze to nie możliwe bo jak to pamiętać a jednak udało się i co więcej Wiktorek ma 18 m-cy a ja dalej robie codziennie minimum jedno zdjęcie i wywołuje.
o kurde, szacun!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Pstryniu- pamiętam że zastanawialiscie się nad kupnem trampoliny,kupiliscie? Bo my też myślimy nad zakupem.
tak, kupilismy na poczatku mlody nie wiedzal ocochodzi ale nie minela minuta i zaczelo sie szalenstwo a najlepsze popisy sa jak ktos "obcy" podziwia, no szal pal poprostu

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Frytki z ziemniaków muszę spróbować, nie robiłam.

A słuchajcie - obowiązuje u was jakaś "kultura posiłków"? UI nas przez te kłopoty wszystko się poszło czesać, byle zjadła cokolwiek w jakichkolwiek warunkach. Ale zastanawiam się czy nie wrócić do regularnych godzin, miejsca (krzesełko, teraz je w biegu).. bo to chyba strzał w stopę jest, spory błąd.
roznie, staram sie wkuchn w krzeselku ale to roznie wychodzi
ogolnie mlody wypial sie od doch dni na obiadki za to pije na potege, wczoraj wychlal 0,7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Kubusia of kors

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dzieks, jutro ide na rozmowe o prace;> do komisu z tel ;p

55 to duuuuuuzy ;p moja siostra ma taki olbrzymi tv i nikomu nie polecam do salonu mniejszego niż 30 m, ona ma jakos 26 i jest lipa.

Nie wiem czy wam mówiłam;> ale z tztem sie machnelismy i nasza miniaturka n ma 160m zamiast 100 ;].... jutro wchodzi hydraulik a w sobote wylewki
powodzenia!

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

a nie pisalam Wam, w sobote bylismy u tej reh co to niby Vojte polecala... spr nozki bo jej sie jedna nie podobala i jest suer mega poprawa. wszystko dzieki butkom, ale fakt, pomyka w nich caly czas, nie zakladam innych, no chyba ze zaleje albo musze kaloszki ale to sporadycznie bardzo. powiedziala ze na dzien dzisiejszy nawet plastrowanie nie jest potrzebne
a co do klatki i brzuszka to powiedziala ze nnajlepsze efekty da basen, mlody musi wypiac klate a schowac brzuszek. wiec jest nadzieje ze ta klatka jeso to wcale nie typowa wkleslosc tylko taka raczej "wada"/uroda i ze mu przejdzie jak pochodzi na basen
takze ten tego, ja juz stroj na all kupilam, mlodemu crocsy i szlafroczek tez jeszcze sie zastanawiam na pieluszkami i bedziemy chodzic znalazlam juz nawet chetnych co by poszli z nami pierwszy raz bo my z mezem nie umiemy plywac wiec na basenie tez nigdy nie bylismy (sa tu jeszcze takie basenowe dziewice? ), pokaza co i jak i bedzie gitez

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

A, i dzis pomykamy na szczepienie. szczepi jakas nowa babka, w zastestwie za naszego zlamasa ciekawe jakie ma podejscie do dzieci? tamta byla fajna... tak czy siak, poprosimy o kciuki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 07:00   #4809
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

witam się już po treningu A. z TŻ jeszcze śpią, więc szybko lecę pod prysznic a później naszykuje nam śniadanko - dziś owsianka z mlekiem migdałowym i laską wanilii - brzmi pysznie, zobaczymy co z tego wyjdzie

później wam poodpowiadam

miłego dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 07:22   #4810
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane. U nas nic ciekawego-powrót z wakacji to potwór to rzeczywistości. I jakoś tak mi smutno jest. Nie wiem może okres się zbliża?

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie trochę, ale to dlatego, że praktycznie nie było nas od piątku w domu. Wracaliśmy tylko na noc. Rano się pakowaliśmy i ruszaliśmy nad jezioro lub nad morze. Mycha miała mega frajdę!
A to gdzie tak jezioro i morze?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, super, że wam tak szybko idzie z budową!!!
My się zastanawiamy właśnie, bo kurczę, dłuuuuuuuugi salon mamy bardzo, 6metrów, oglądaliśmy wczoraj 48cali i takie małe się wydawało :P dzisiaj małż będzie rysował na ścianie różne wielkości tv i tak pewnie poczekamy do wyprzy w grudniu przed świętami, ale tak się już orientujemy powoli, bo my tv prawie nie oglądamy, zależy nam na tym, żeby seriale wieczorami oglądać a wiadomo, to się łączy z napisami a z takiej odległości ciężko, chyba, że napisy na pół ekranu
My mamy długi 4 metry x hakiem i 42 cale jest ok.
Cytat:

Koniec ogloszen
Oj tam oj tam. ... wielkie jako z powodu ślimakersa:p?
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ewulkaa mogę Cię prosić o linki do stron, dzięki którym Twój tż wykazał chęć zmiany diety

hje kawałek mam do kurdwanowa... a gdzie dokładnie będziesz?
O i ja bym chciała te przepisy
Cytat:
dzień dobry!

witam się już po treningu A. z TŻ jeszcze śpią, więc szybko lecę pod prysznic a później naszykuje nam śniadanko - dziś owsianka z mlekiem migdałowym i laską wanilii - brzmi pysznie, zobaczymy co z tego wyjdzie
później wam poodpowiadam

miłego dnia!
Kurde strasznie zazdroszczę ze możesz trenować rano-tez bym chciała bo w dzień to masakra. No ale tz o 4 rano do roboty a Antonio śpi z nami o tej porze i budzi się różnie wiec niestety.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Aha i jeszcze dziewczyny które jeżdżą nad morze- macie sprawdzone fajne i nie za drogie kwatery do polecenia?
DACIE JAKIEŚ NAMIARY?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 07:45   #4811
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

taki z muszelka?

o kurde, szacun!

tak, kupilismy na poczatku mlody nie wiedzal ocochodzi ale nie minela minuta i zaczelo sie szalenstwo a najlepsze popisy sa jak ktos "obcy" podziwia, no szal pal poprostu

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

roznie, staram sie wkuchn w krzeselku ale to roznie wychodzi
ogolnie mlody wypial sie od doch dni na obiadki za to pije na potege, wczoraj wychlal 0,7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Kubusia of kors

powodzenia!

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

a nie pisalam Wam, w sobote bylismy u tej reh co to niby Vojte polecala... spr nozki bo jej sie jedna nie podobala i jest suer mega poprawa. wszystko dzieki butkom, ale fakt, pomyka w nich caly czas, nie zakladam innych, no chyba ze zaleje albo musze kaloszki ale to sporadycznie bardzo. powiedziala ze na dzien dzisiejszy nawet plastrowanie nie jest potrzebne
a co do klatki i brzuszka to powiedziala ze nnajlepsze efekty da basen, mlody musi wypiac klate a schowac brzuszek. wiec jest nadzieje ze ta klatka jeso to wcale nie typowa wkleslosc tylko taka raczej "wada"/uroda i ze mu przejdzie jak pochodzi na basen
takze ten tego, ja juz stroj na all kupilam, mlodemu crocsy i szlafroczek tez jeszcze sie zastanawiam na pieluszkami i bedziemy chodzic znalazlam juz nawet chetnych co by poszli z nami pierwszy raz bo my z mezem nie umiemy plywac wiec na basenie tez nigdy nie bylismy (sa tu jeszcze takie basenowe dziewice? ), pokaza co i jak i bedzie gitez

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

A, i dzis pomykamy na szczepienie. szczepi jakas nowa babka, w zastestwie za naszego zlamasa ciekawe jakie ma podejscie do dzieci? tamta byla fajna... tak czy siak, poprosimy o kciuki!
SUper a Dawidki macie ?? My nasze - wasze bardzo lubimy musze sie kiedys odwdzięczyć

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

k. prosze o opinię
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:25   #4812
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aha dziewczyny wczoraj w biedrze kupiliśmy Młodemu ten stolik- przeceniony na 50zł. Jest w środku tez miejsce na parasol. A w biedrze są takie zwykłe po 10 zł.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406010323415.jpg (143,1 KB, 35 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-07-22, 08:28   #4813
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis bylo swieto i milo dzien z tz spedzilismy. Bardzo pomocny byl; ja slaba jak mucha, caly czas w glowie mi sie kreci. Yae po poludnie niemal przy uu spedzila. Zeby mnie odciazy dla zartu polozyl sie, podwinal koszulke i powiedzial, ze teraz on karmic bedzie. Reakcja Yae natychmiastowa, zerwala sie na rowne nogi, pedem do tz, jedna reka bluzke mu podtrzymuje, druga opiera o klate i ustami zmierza do sutka. Wtedy sie tz opamietal a ja lezalam i kwiczalam. Yae sie pozniej udzielilo i tez sie smiac zaczela.
Dobre
Cytat:
Mój mąż chyba poszedł po rozum do głowy i zaczął mi pomagać przy małym Wczoraj spędził z nim pół dnia na dworze a ja w spokoju sobie posprzątałam pokój. Do tego byliśmy na placu zabaw i propozycja wyszła od tz-można? można!

Misia-jak sprawdziły się skarpetki? Skóra zlazla? Bo ja przed zabiegiem
No to fajnie z mężem, u mnie straszny regres w tych sprawach.
A te skarpetki z biedry kupujecie??
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Kochana genialne! w życiu nie miałam tak gładkich stóp. szok, szok, szok! skóra jest gładka jak pupcia niemowlaka
ale broń boże nie rób tego jak masz gdzieś jechac przez te 2 tygodnie ja wyglądałam jak jakaś trędowata czy co? skóra złaziła płatami z całych stop, nawet z małego palca. tragicznie to wyglądało, patrzeć nie mogłam. siedziałam i skubałam
mi jeszcze troche tej skóry złazi, ale już delikatnie.
No włąśnie słyszłam żeby to lepiej po zimie robic zanim klapik się wyciągnie, a Ty tak teraz
Cytat:
A słuchajcie - obowiązuje u was jakaś "kultura posiłków"? UI nas przez te kłopoty wszystko się poszło czesać, byle zjadła cokolwiek w jakichkolwiek warunkach. Ale zastanawiam się czy nie wrócić do regularnych godzin, miejsca (krzesełko, teraz je w biegu).. bo to chyba strzał w stopę jest, spory błąd.

Co do kp to u nas też dużo dużo, rozumiem was. Ale wciąż mnie zadziwia "moc" mojego mleka, skoro ona jest w stanie w większości na nim żyć, rosnąć, być zdrowa... (2gi raz mamy przeziębienie w życiu, to chyba nieźle... z wyników to tylko kłopoty z żelazem, a mogło być gorzej..)
U nas godizny mniej więcej stałe i staram sie zawsze w krzesełku, ale i tak raz zje a raz nie
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
CHCĘ DESZCZUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUU
NIE BLUŹNIJ
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiesz, że nigdy nie gotowałam Kubie owsianki
w jakiej proporcji woda:płatki robisz? I czy płatki zwykłe górskie mogą być?
Ja robię płątki na mleku, jakoś nie widza mi sie na wodzie.

Cytat:

Koniec ogloszen
MASAKRA
Cytat:

a chyba Ma JulMi pisała o mleku migdałowym?? ;> przepraszam, jeśli się pomyliłam, ale tej która o tym pisała kłaniam się w pas - o ludziska, jakie to dobre a kawa z nim dzisiaj biorę się za kokosowe
A skad bierzecie mogdały na to mleko??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:41   #4814
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Debrah
u nas nadal jedzenie w foteliku, jak jest głodna to często biegnie do kuchni, pokazuje na fotelik i mniam mniam. i zazwyczaj o zblizonych godzinach

little o matko ale jadłaś z jakiegoś nowego miejsca, czy z tego co zawsze?

pstryczku super i nie mogę z basenowej dziewicy

Ifwka dlatego ja robiłam to przed wyjazdem do Rodziców na wieś

Lady macie ten plecaczek żyrafkę? ja wczoraj zamówiłam myszkę minnie w końcu

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-07-22 o 08:42
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:45   #4815
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny piszecie ze dzieciaki biegaja z jedzeniem prosze postarajcie sie to ograniczyc i uwazajcie bardzo mi Julo zadławił sie ostatnio pozeczka siedzac w foteliku ale wyskoczyła
Bylismy na turnusie z dziewczynka ktora wwieku 17 miesiecy zadławiła sie parówka i zapadła w spiaczke ma juz 8 lat i nie wybudziła sie do końca wiec ja bardzo uwazam no i Julo nie biega
tu macie jej bloga
http://mojaagi.blog.onet.pl/
nie chce was straszyc oczywiscie ale prosze uwazajcie
Stary 2014-07-22, 09:02   #4816
nafiyqa
Zakorzenienie

PSTRYKU, Ty jak cos walniesz...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Kultura jedzenia?
U nas owszem, byla, ale skonczyla sie, kiedy Kuba zaczal chodzic.
Teraz kilka lyzeczek zje w krzeselku, potem sie wyrywa, wiec go wyciagam. A on co jakis czas podchodzi do mnie z otwarta buzia.
Oczywiscie jak ma dzien, ze je

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:30   #4817
Debrah
Zakorzenienie

U nas dziś śniadanie nie podeszło wcale.. żadna wersja, więc na razie tylko mleko. A dzieć biega w samym pampersie bo ubranka niet. Zaraz się ubierzemy, niech ma chwilę wolności, bo taaaaki gorąc, że ledwo ledwo dycham.
Stary 2014-07-22, 09:35   #4818
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny wczoraj w biedrze kupiliśmy Młodemu ten stolik- przeceniony na 50zł. Jest w środku tez miejsce na parasol. A w biedrze są takie zwykłe po 10 zł.

I jak, bo się zastanawiałm , chociaz pewnei już nei ma, bo u mnie wczoraj pochowali już wszystko, min rowerki biegowe
Nie ma problemu z wchodzniem między ławeczkę a stolik??
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Ifwka dlatego ja robiłam to przed wyjazdem do Rodziców na wieś
No bo właśńie strasznie ta skóra schodzi i chyba trzeba by było cały czas w skarpetkach pomykać przez te dwa tygodnie??

Wczoraj Oli spała 2,5 h , obudziła sie z wielkim płaczem i tylko ręce i ręce, szybko ja ubrałam i poszłam na spacer (3km w jedną stronę) do biedrony. Potem z arbuzem zasiadłyśmy przy fontannie i siedziałyśmy i siedziałyśmy. Droga powrtona trochę w wózku, trochę na rękach trochę na nogach, a już "naszą" drogą tylko na nóżkach więc trochę to trwało i byłyśmy w domu po 19. Chwilke jeszcze na podwórku i kąpanie, jedzenie i spanie. Mimo ewidentenrgo zmęczenia usnęła o 21.
Ja się wzięłam za około domowe roboty, głównie prasowanie, zeszło mi do północy, Tż wrócił z pracy i jeszcze przed spaniem zdążył mnie podenerwować. Do drugiej chyba z milion razy wstawałąm do Oliwki, w końcu zasnęła ale ja jestem nie przytomna. Z Tż praktycznie nie gadam, i chyba od weekendu pojade do mamy bo nie mam siły. Jeszcze niby chce załagodzić sytuacje i dać mi szansnę na "bycie miłą i dobrą żoną" - ten tekst mnie tak wkur*ia że nawet sie nei odzywam.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-07-22, 10:01   #4819
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jeszcze niby chce załagodzić sytuacje i dać mi szansnę na "bycie miłą i dobrą żoną" - ten tekst mnie tak wkur*ia że nawet sie nei odzywam.
Eee co? Czego te chlopy nie wymysla

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:08   #4820
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Pospaliśmy do 6:35, ale tylko z 1 pobudką na śpiocha, więc git jest. Założyłam dziś czarną sukienkę, co przy takim upale, w momencie gdy świeci na mnie słońce, jest po prostu głupie Mycha już szaleje na dworze z moją mamą.

Cytat:
Mój mąż chyba poszedł po rozum do głowy i zaczął mi pomagać przy małym Wczoraj spędził z nim pół dnia na dworze a ja w spokoju sobie posprzątałam pokój. Do tego byliśmy na placu zabaw i propozycja wyszła od tz-można? można!
Super, że się poprawiło!

Cytat:

Co do kp to u nas też dużo dużo, rozumiem was. Ale wciąż mnie zadziwia "moc" mojego mleka, skoro ona jest w stanie w większości na nim żyć, rosnąć, być zdrowa... (2gi raz mamy przeziębienie w życiu, to chyba nieźle... z wyników to tylko kłopoty z żelazem, a mogło być gorzej..)
Co do kultury posiłków to różnie - czasami zjada w krzesełku do karmienia, czasami przy swoim stoliczku, czasami w różnych dziwnych miejscach, gdzie usiądzie i siedzi parę minut. Zasadę mam tylko jedną - nie biegam za nią z jedzeniem.

A jeśli chodzi o moc mleka - taaaak, mnie to też zadziwia

Cytat:
Pomidory bez skórki w gruba kostkę, cebula czerwona w kostkę, czarne oliwki - to wszystko na oliwie poddusic, na koniec dużo świeżej bazylii i ugotowany makaron.

Wsio
Na pewno wypróbuję. Tzn. powiem tz, żeby zrobił

Cytat:

Koniec ogloszen

Czyli kebab z wkładką

Cytat:
i w weekend opróżniliśmy lodówkę, a dziś byłam na zakupach, kupiłam tyle zdrowych rzeczy, zrobiłam jadłospis na cały tydzień - bo narazie jestem nieco zielona w tych sprawach
i na śniadanie z Anią jadłyśmy omlet razowy z jogurtem naturalnym, miodem i borówkami amerykańskimi - mega mega! Ani tak sobie podszedł, ale coś tam zjadła.
A na obiad indyk duszony w warzywach z kaszą pęczak - o ludzie, nigdy nie widziałam, żeby Ania tyle zjadła, i to bez kotów!!! jestem póki co zadowolona, mam nadzieję że tak zostanie

a chyba Ma JulMi pisała o mleku migdałowym?? ;> przepraszam, jeśli się pomyliłam, ale tej która o tym pisała kłaniam się w pas - o ludziska, jakie to dobre a kawa z nim dzisiaj biorę się za kokosowe
Piękne postanowienie! Super! Nawet brzmi smacznie

Cytat:
Boże, Litlle, nawet nie wiesz jak to niewiarygodnie "brzmi z Twoich ust"
Rozbawił mnie ten tekst

Cytat:
Ultra pytałaś o zdjęcia.
Wow, naprawdę? Rewelacja!

Ja właśnie chyba tez będę więcej drukować, bo jakoś tak jak mam fizycznie te fotki, w albumie, to mi się to bardziej trwałe wydaje

Dziękuję Wam w ogóle za odpowiedzi ws. zdjęć

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Kciuki za szczepienie i fajnie, że z nóżką ok!

Cytat:
A to gdzie tak jezioro i morze?
No Kaszuby ogólnie. Do godziny jazdy od Gdańska jezior cała masa, a nad morze to wiadomo

Miłego dnia, dziewczęta!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:09   #4821
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ifwka Antonio nie ma żadnego problemu z wejściem. U nas wziął całą sterta tych stolików.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406016523744.jpg (114,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406016540646.jpg (117,5 KB, 20 załadowań)

Stary 2014-07-22, 10:15   #4822
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ifwka Antonio nie ma żadnego problemu z wejściem. U nas wziął całą sterta tych stolików.

Odgapiłam już stolik wielofunkcyjny to teraz może to... Tylko że chyba w moje biedrze tego juz nie ma
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-07-22, 10:36   #4823
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Wow, naprawdę? Rewelacja!

Ja właśnie chyba tez będę więcej drukować, bo jakoś tak jak mam fizycznie te fotki, w albumie, to mi się to bardziej trwałe wydaje

Dziękuję Wam w ogóle za odpowiedzi ws. zdjęć :roza
Naprawdę naprawdę
Dla mnie zdjęcie w ręku ma bez porównania większą wartość niż oglądane w komputerze.
A jak cudownie usiąść czasem i obejrzeć tak po kolei zdjęcia

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:41   #4824
misiaeel
Wtajemniczenie

byłyśmy w sklepie, Hania dorwała jogobellę malinową. w domu zjadła całą

Cytat:
I jak, bo się zastanawiałm , chociaz pewnei już nei ma, bo u mnie wczoraj pochowali już wszystko, min rowerki biegowe
Nie ma problemu z wchodzniem między ławeczkę a stolik??

No bo właśńie strasznie ta skóra schodzi i chyba trzeba by było cały czas w skarpetkach pomykać przez te dwa tygodnie??

Wczoraj Oli spała 2,5 h , obudziła sie z wielkim płaczem i tylko ręce i ręce, szybko ja ubrałam i poszłam na spacer (3km w jedną stronę) do biedrony. Potem z arbuzem zasiadłyśmy przy fontannie i siedziałyśmy i siedziałyśmy. Droga powrtona trochę w wózku, trochę na rękach trochę na nogach, a już "naszą" drogą tylko na nóżkach więc trochę to trwało i byłyśmy w domu po 19. Chwilke jeszcze na podwórku i kąpanie, jedzenie i spanie. Mimo ewidentenrgo zmęczenia usnęła o 21.
Ja się wzięłam za około domowe roboty, głównie prasowanie, zeszło mi do północy, Tż wrócił z pracy i jeszcze przed spaniem zdążył mnie podenerwować. Do drugiej chyba z milion razy wstawałąm do Oliwki, w końcu zasnęła ale ja jestem nie przytomna. Z Tż praktycznie nie gadam, i chyba od weekendu pojade do mamy bo nie mam siły. Jeszcze niby chce załagodzić sytuacje i dać mi szansnę na "bycie miłą i dobrą żoną" - ten tekst mnie tak wkur*ia że nawet sie nei odzywam.
ehs chłopy a On sam jest miłym i dobrym mężem?

a skóra tak strasznie schodzi. gdybym była u siebie to bym w adidasach albo baletkach chodziła w te upały;p
Cytat:

fajny ten stolik mamy taki tu pod domem na placu zabaw i Hania uwielbia siedzieć. i nie ma problem z wchodzeniem i wychodzeniem. a najlepsza zabawa to segregacja kamieni i kwiatków

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-07-22 o 10:46
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:21   #4825
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
SUper a Dawidki macie ?? My nasze - wasze bardzo lubimy musze sie kiedys odwdzięczyć

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

k. prosze o opinię
nie, na pewno nie Dawidki. na butkach nie ma zadnego logo a pudlo juz dawno wyrzucone. jakies malo znane ale K. je lubi a przy okazji sa naprawde ladne.
weź sie puknij! najwieksza "zaplata" to Jula usmiech

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie ze dzieciaki biegaja z jedzeniem prosze postarajcie sie to ograniczyc i uwazajcie bardzo mi Julo zadławił sie ostatnio pozeczka siedzac w foteliku ale wyskoczyła
Bylismy na turnusie z dziewczynka ktora wwieku 17 miesiecy zadławiła sie parówka i zapadła w spiaczke ma juz 8 lat i nie wybudziła sie do końca wiec ja bardzo uwazam no i Julo nie biega
tu macie jej bloga
http://mojaagi.blog.onet.pl/
nie chce was straszyc oczywiscie ale prosze uwazajcie

smutna prawda, u nas daaaaaaaaaaawno juz dziecko udusilo sie cukierkiem

juz po szczepieniu mlody jak do tej pory szczepil sie wzorowo tak dzis dal popis placzu taki ze hej
ogolnie to bardzo chcial wyjsc z przychodni i to go rozgniewalo bo muselismy czekac. no wlasnie - CZEKAC! szczepila ta "nowa" babka, nie potrafila nic znalezx, nie wiedziala co gdzie wpisac, jakas deklaracje trzeba bylo podpisac , w koncu poleciala po pigule z sasiedniego osrodka, ta jje pomagala doslownie we wszystkim, no paranoja mlody zaplakany wiec nawet chyba nie poczul uklucia. dziecko nie zwazone, nie zmierzone sama go pomierze i powpisuje, a co!
my i tak bylismy krotko, z 10 min tylko. babeczka przed nami siedziala gruuuuubo ponad pol godziny!
dziec zasnal zaraz po odpaleniu samochodu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:01   #4826
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczynki Krakowskie w ten wekend napewno nas nie bedzie ortezy sa jeszcze w belgii wiec moze na nastepny piatek dojda dam znac jak juz bedzie pewne
Stary 2014-07-22, 12:05   #4827
ezzo
Zadomowienie

cześć i czołem wszystkim

Wczoraj zaliczyliśmy z synusiem pierwszą poważną podróż pociągiem. Byliśmy na weekend u teściów ( bo tam wesele) i w niedziele się okazało, że nie wracamy do domu, bo rano w poniedziałek trzeba być w warszawie, nie chcieliśmy małego ciągać cały dzień w aucie, wiec tz pojechał skoro świt autem, a mnie i bąbla dziadzia odtransportował na dworzec. Pierwszą godzinę było wielki WOW wszystko go interesowało, siedział na swoim foteliku jak zaczarowany i podziwiał co wokół co za oknem, z każdą kolejną godzina musiałam się coraz bardziej wysilać, żeby wymyślać coraz to nowe atrakcje, ale daliśmy radę. Nawet jedna pani pochwaliła, że był super cierpliwym podróżnikiem.

Lady co do tv, my zrobiliśmy tak jak, twoj tz proponuje, rozrysowalismy na ścianie 2 wielkosci i tak wybraliśmy, ostatecznie mamy 55 cali i jak dla mnie jest akurat.

debrah u nas zazwyczaj wszystkie posiłki odbywają się w foteliku, coraz częsciej na zwyklym "dorosłym" krześle, z reguły dopóki głodny to je ładnie. Gorzej jest jak jesteśmy poza domem, najgorzej jak u dziadków, wtedy jest ganianie i cyrkowanie, ale to dziadki ganiaja Pory są mniej więcej stałe, ale bardziej jest tak, że po okreslonych czynnościach jest posiłek. Sniadanie zawsze około pół godziny po przebudzeniu, potem jakieś owoce, obiad po drzemce, po powrocie z pracy dajemy jakąś małą przekąskę i kolacja zazwyczaj o 18.30 jak dostaje później to nie ma siły jeść i jest okrutnie marudny.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:13   #4828
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej

Pół godzinki temu wróciłam pociągiem z weekendu. Było CUDOWNIE!! ale niestety co dobre , szybko się kończy i pora wrócić do rzeczywistości. Na 14 jadę do pracy.
W czwartek mąż z Darią muszą tu pociągiem przyjechać bo jedziemy z nią na usg tej nerki ( pół roku na termin czekaliśmy) , ale po tym badaniu wracają i będą tam do niedzieli.
Znów będę sama

Teraz odliczam czas do czwartku, aż ich zobczę, a potem będę odliczać czas do soboty bo znów na 2 dni do nich pojadę Ale sobotę pracuję do 16 więc dopiero po pracy pojadę.

Daria jak mnie zobaczyła to tak się ucieszyła kochana moja
Codziennie były upały i byliśmy nad wodą. Opaliłam się na czekoladkę w pracy się zdziwią
Wogóle tam cudownie jest, cisza, spokój , las, sosny, świeże powietrze ahhhhh
Lecę się ogarnąć trochę. Będę wieczorem i nadrobię
Stary 2014-07-22, 12:17   #4829
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769663
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:21   #4830
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Wiesz tak czytam Twoje wypowiedzi i zawsze narzekasz na swojego Tżta. Współczuję Ci, że nie masz w Nim oparcia. I wszystko na Twojej głowie.
Mam nadzieję, że jakoś Wam się poukłada
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości