Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 08:10   #481
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

U nas ślubna gorączka trwa. Wczoraj oddaliśmy garnitur TŻ do poprawek , zupełnie przypadkowo kupiliśmy zegarek na prezent dla mamy Tż ( robimy spersonalizowane prezenty) , kupiłam koszyczki ratunkowe w ysku po 10 zł , teraz je trzeba tylko uzupełnić no i najważniejsze byliśmy na lekcji tańca i w sumie nie jest źle. Tańczymy do walca angielskiego z filmu Uwierz w Ducha . Choreografia jest prosta ale bardzo przestrzenna , przemieszczamy się z kąta w kąt. Więc powinno to fajnie wyglądać. No i płaciliśmy na początku za lekcje , która miała trwać 1,5 h a trwała 2 h 10 także bardzo pozytywnie. Kolejna lekcja w środę
Dziś mój Tż ma urodzinki więc trochę spokojniejszy dzień, muszę podać liczbę gości na sali i parę pierdół przygotować.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:45   #482
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ja jestem dziwna. Jaki jest powód by tej stripki Nie było?
Boicię się że będzie lepsza niż wy? że będzie za☠☠☠iscie tańczyć?
Czy że będzie musiał dotknąć jej? Czy jak bo nie rozumiem
Po prostu dla mnie jest to żenujące i tyle, nie podoba mi się to.
TŻ jest bardzo na nie, więc jak widać nie chodzi o to, że ktoś będzie lepszy ode mnie, czy będzie świetnie tańczył, po prostu nie każdego kręcą takie atrakcje, on nie ma ochoty patrzeć na prężącą się, wypinającą laskę, ani jej dotykać. Cieszę się z tego, bo dla mnie to też świadczy o nim, jako o facecie - że nie potrzebuje takich 'atrakcji' żeby się dobrze bawić.
Chłopaki chcą iść na gokarty, a potem napić się gdzieś na mieście i to jest moim zdaniem ok

Cytat:
Nie mam nic do takiej formy wieczoru kawalerskiego. na dobra sprawę to możecię się nawet nie dowiedzieć że była i byłoby ok.
Nie, bo jesteśmy ze sobą na tyle szczerzy, że rozmawiamy o wszystkim. Nie rozumiem podejścia, że o wieczorach kawalerskich/panieńskich się nie rozmawia. U nas nie ma tematów tabu, rozmawia się o wszystkim.
Cytat:
Potrafią być gorsze zabawy na panienskim Jak np moja kumpela musiała w klubie tak długo flirtowac aż da jej facet nr albo tańczyć z kolesiem na parkiecie bardzo zmysłowych taniec.. o ile nr można wyrzucić o tyle macanki są żenujące
To już kwestia świadkowej i PM. Moja świadkowa wie, że nie kręcą mnie takie rzeczy, a jak kazałaby mi obmacywać jakiegoś faceta, to po prostu bym tego nie zrobiła i tyle.
No chyba Twoja koleżanka swój rozum ma? Nie musiała przecież tego robić.
Cytat:
Jestem dziwna bo mi striptizerzy się nie podobają wygoleni mokrzy tłusci ble ale nie miałabym nic przeciwko striptizerce na swoim wieczorze.
Striptizerki też są wygolone, opalone na solarium, posmarowane oliwką, do tego prężą się i wypinają, zdecydowanie seksualnie. Ale co kto lubi.

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
O chociaż jedna osoba ma takie samo zdanie jak ja
Ja również nie widziałabym w tym żadnego problemu. Niech sobie popatrzy, przecież wiadomo, że taka kobieta ani dotknąć by się nie dała. Ufam mojemu TŻ i na pewno pozwoliłabym mu na to W telewizji albo na plaży często gorsze rzeczy można zobaczyć a to przecież tylko striptiz
Chyba nie widziałaś, co się dzieje na wieczorach panieńskich/kawalerskich ze striptizem
Nie dałaby mu się dotknąć?! Błagam, zapytaj jakiejś striptizerki ile razy zdarzyło jej się, że pan młody chciał seks uprawiać.
Ech, życie w naiwności
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:51   #483
201803090921
Konto usunięte

Co do kawalerskiego - nie oburzyłabym się za striptizerkę, bo w tych czasach nie trzeba zamawiać takiej rozrywki, żeby obejrzeć gołą laskę. Golizna jest powszechna, toż wystarczy do jakiegoś klubu się wybrać i pooglądać półnagie, wijące się małolaty
U nas TŻ jest takim "fanem" tego typu atrakcji, że wszyscy inni kolesie na imprezie jaraliby się tym bardziej niż główny zainteresowany
Tyle, że jesteśmy za starzy i nudzą nas typowe wieczory panieńskie i kawalerskie (zwłaszcza, że nawalić się jak szpadel albo pójść potańczyć to można i bez tego) - będziemy mieć łączony i ponoć nietypowy (obstawiam jakiś hardcore)
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:52   #484
Ad rem
Zadomowienie

Ja jestem zdecydowanie na nie jeśli chodzi o striptiz na kawalerskim. I nie chodzi mi wcale o to, ze striptizerka byłaby zgrabniejsza, ładniejsza, bardziej opalona, czy lepiej tańcząca niż ja. Wiadomo, że każdy ma swój rozum, ale jak w grę wchodzi balanga z morzem alkoholu, to różne rzeczy moga się wydarzyć i nie każdy potem nawet pamięta co dokładnie. A dla mnie sama świadomość, ze TŻ obmacywał jakąś babę, nawet po pijaku byłaby równoznaczna ze zdradą.
Popieram wszystkie wypowiedzi Dotki
I też się cieszę, ze TŻ nie wyraża chęci na takie spędzenie kawalerskiego

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:57   #485
Robusta
Wtajemniczenie

Popieram Ad rem !!!
Po co stwarzać takie sytuacje? Wiadomo każdy ma swój rozum, ale po pewnej dawce alko róznie juz moze być, zwłaszcza jeżeli podburzają Cię "przyjaciele"

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:01   #486
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
TŻ jest bardzo na nie, więc jak widać nie chodzi o to, że ktoś będzie lepszy ode mnie, czy będzie świetnie tańczył, po prostu nie każdego kręcą takie atrakcje, on nie ma ochoty patrzeć na prężącą się, wypinającą laskę, ani jej dotykać. Cieszę się z tego, bo dla mnie to też świadczy o nim, jako o facecie - że nie potrzebuje takich 'atrakcji' żeby się dobrze bawić.
Chłopaki chcą iść na gokarty, a potem napić się gdzieś na mieście i to jest moim zdaniem ok

Nie, bo jesteśmy ze sobą na tyle szczerzy, że rozmawiamy o wszystkim. Nie rozumiem podejścia, że o wieczorach kawalerskich/panieńskich się nie rozmawia. U nas nie ma tematów tabu, rozmawia się o wszystkim.

To już kwestia świadkowej i PM. Moja świadkowa wie, że nie kręcą mnie takie rzeczy, a jak kazałaby mi obmacywać jakiegoś faceta, to po prostu bym tego nie zrobiła i tyle.

Striptizerki też są wygolone, opalone na solarium, posmarowane oliwką, do tego prężą się i wypinają, zdecydowanie seksualnie. Ale co kto lubi.

Chyba nie widziałaś, co się dzieje na wieczorach panieńskich/kawalerskich ze striptizem
Nie dałaby mu się dotknąć?! Błagam, zapytaj jakiejś striptizerki ile razy zdarzyło jej się, że pan młody chciał seks uprawiać.
Ech, życie w naiwności
Znam osobiście jedną dziewczynę która tak pracuje. No i niestety masz rację. wielu chciało z Nią na koniec coś coś ale głównie panowie koledzy na kawalerskim. Główni bohaterowie obejrzą, podziękują i może chwilę pogadaja. Chociaż zdarzały się i te gorsze historie..
Dziewczyna niech się wygina mi się to podoba,nie raz byłam w takim klubie z dziewczynami i kolegami.
Natomiast tańczyć dla mnie może tylko mój narzeczony robi to najlepiej haha
Ostatnie me zdanie na ten temat to że mi stripki Nie przeszkadzają.

Dziś dzień leniucha! Odpoczywamy a wieczorem ostatnie spotkanie w poradni z kalendarzykiem eh dałam radę
Jutro garnitur i obrączki
w czwartek akt chrztu
Piątek~ protokół.
Na wczorajszym spotkaniu z managerem omowilismy Chyba wszystko już po kolei co się będzie działo godzina po godzinie.
19.30 główne danie ( rosół lub flaki, schab ziemniak kapustka)
22 tort i podziękowańie dla rodziców
23.30 danie drugie (coś z ryba )
00.00 oczepiny
2.00 danie trzecie (poledwiczki z melonem i nie pamiętam )
4.00 na koniec zupa (żurek)
Wybraliśmy 5 ciast
Rafaello
Czekoladowe z wiśniami
Sernik
Szarlotka
Śmietankowe z galaretka
Do tego muffiny i musy mniam

Uwaga.
Będziecie miały wiejski stół?
My wzięliśmy bo wiemy że u nas zejdzie. Pytam z ciekawości

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:03   #487
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Popieram Ad rem !!!
Po co stwarzać takie sytuacje? Wiadomo każdy ma swój rozum, ale po pewnej dawce alko róznie juz moze być, zwłaszcza jeżeli podburzają Cię "przyjaciele"
No właśnie..facetom zdarzają się takie teksty "No weź, podotykaj sobie, po ślubie Ci nie będzie wolno". Oczywiście - możecie napisać - co to za koledzy/przyjaciele, którzy tak mówią. Alkohol robi swoje i czasem człowiek zachowuje się tak, jak na trzeźwo w życiu by sie nie zachował.

Ale jeśli któraś z Was nie widzi w tym problemu, to przecież indywidualna sprawa. Co głowa, to inny gust

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-07-22, 09:07   #488
kiss12550
Zadomowienie

Oluska- do mnie chyba też ten 2 przemawia bardziej ta kuzynka Tżta to jakaś niepoważna jest, roumiem Cię doskonale bo ja bym się wściekła jakby ktoś mi taki numer odwalił

Konkardia- dzięi za radę ! Może faktycznie za duże te zdjęcia…później pomniejsze i wtedy spróbuje wrzucić

Re_nata- ta fryzura też właśnie widnieje jako 1 w moich inspiracjach a co do tortu masz jakiś konkretny już upatrzony ?

Iliy – W sumie ja od początku mówiłam że chce kwadratowy a teraz coś mi się poprzestawiało i już sama nie wiem

Rabbitka- właśnie tak chciałam dodać te zdjęcia i nic fajnie że fryzurka się podoba

Czekooczekolada – to na temat nazwiska Męża- jakbym czytala o sobie a masz już jakiś pomysł na kawalerski Tżta ?

Hihihi – pochwalisz się jakie ilości soków i wody i na ile osób kupiliście ?

Corn- co do moich włosów to właśnie mi uświadomiłaś kilka rzeczy zamierzam przetańczyć całe wesele , mam włosy długie i niestety fryzury mi się na nich zbyt długo nie trzymają z reguły , ale cały czas liczyłam na to że może mega duża ilość lakieru coś na to poradzi?? Teraz już sama nie wiem,bo planowałam próbnej fryzury nie robić no a teraz mam coraz więcej wątpliwości.
A co do wagi to mam wrażenie że mi też przybyło mam nadzieję ze to tylko złuidzenie…

KaMilka- zobaczę jeszcze co powiedzą mi w cukierni ale póki co do mnie też bardziej przemawia ten drugi

Ad rem – chciałam podwójne ale raz że byłyby za długie a 2 że oba kończyłyby się na –ka no i trochę mi się to gryzło a właśnie , to już wiem skąd ten tort ! Ten drugi póki co też jest na 1 miejscu u mnie

Lemon_Drop – tak tak , Ad rem już mi przypomniała

Klaudyna- wszystkiego najlepszego dla Tżta
Widzę ze nie tylko ja jestem na nie jeżeli chodzi o striptiz na kawalerskim , na całe szczęście mój Tż nie jest zwolennikiem tego.

KONKARDIA - miałaś rację co do zdjęć! Dziękuję dziekuję za rade

Dziewczyny uwaga hit
Moja mama kupiła sobie sukienkę jakiś czas temu na ślub , ostatnio jesteśmy u teściowej która pokazuje mi jaką sukienkę szyje jej krawcowa na nasz ślub i co ? Praktycznie identyko tylko wzór z przodu troszkę inny i powtarzający się z tyłu sukienki (moja mama ma go tylko z przodu), przedwczoraj jesteśmy u babci Tżta która pokazuje mi sukienkę którą sobie kupiła na nasz dzień i co ? Identyczna jak teściowej tylko granatowa więc we 3 będą miałay podobną sukienkę , czuje że to będzie jedna z atrakcji naszego wesela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060395.jpg (91,8 KB, 81 załadowań)
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:08   #489
cude
Zadomowienie

marlenqa22, czy obie pary są z kimś sparowane? Pytam, bo nie możemy dobrze ustawić stołów :/ Jedna para ma już swoje pary, czyli już 4 osoby + 2 to single. Razem z nami 8 osób. Za nic to ustawienie stołów ładnie nie wygląda

Będzie wiejski stół.

Odebrałam suknię - coś mi nie pasi, ale nie wiem co.
Kupiliśmy sukienkę mamie - wybrała różową, w takim mocnym kolorze.
Podpisałam umowę o nocleg.
Zamówiliśmy kwiaty - ok. 500 zł razem z kwiatami przed ołtarz.
Kupiłam naszyjnik Jeszcze bransoletka.
Kupiłam pływające świece, ale chyba jednak wypożyczymy te świeczniki i kupię zwykłe swiece. Jakoś nie chce wyjść mi ta kompozycja
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:10   #490
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, życie w naiwności
Naiwności? ale dlaczego niby?
Chyba trochę Cię nie rozumiem, to tylko od TŻ zależy czy chce sobie podotykać a potem coś więcej. Ja mojemu ufam na tyle i mogę go być pewna, że tylko by popatrzył i nic więcej bo go takie laski nie kręca. Więc nie rozumiem dlaczego pijesz do naiwności?
Skoro twierdzisz, że to naiwność, że na striptizie się nic nie dzieje, to może po prostu boisz się do czego byłby zdolny Twój TŻ?
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:15   #491
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ewapucy śliczna sukienka, gdzie kupiłaś?

Kurcze wkurza mnie kobieta z cukierni! na kilka pytań które wysyłam jej w mailu odpowiada na 1, i to wcale nie za szybko. Chyba muszę tam zadzwonić, ale póki nie wybierzemy się tam chciałam wszystkie ustalenia mieć na piśmie, żeby w razie co nie było wątpliwości..
Sukienka jest z małego sklepiku w centrum handlowym Full Market w Rzeszowie.Fajnie jak się podoba

Dobry pomysł z tymi ustaleniami na piśmieŻe też sama o tym nie pomyślałam,ale wszystko jeszcze przede mną

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś swój bukiet (taki jak na zdjęciu tylko będzie miał kilka żółtych dodatków), mniejszy dla świadkowej, butonierki dla TZ i świadka, kwiat do wlosów i kwiaty dla rodziców
Przepiękny Z żółtym musi wyglądać ciekawiej
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:15   #492
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga hit
Moja mama kupiła sobie sukienkę jakiś czas temu na ślub , ostatnio jesteśmy u teściowej która pokazuje mi jaką sukienkę szyje jej krawcowa na nasz ślub i co ? Praktycznie identyko tylko wzór z przodu troszkę inny i powtarzający się z tyłu sukienki (moja mama ma go tylko z przodu), przedwczoraj jesteśmy u babci Tżta która pokazuje mi sukienkę którą sobie kupiła na nasz dzień i co ? Identyczna jak teściowej tylko granatowa więc we 3 będą miałay podobną sukienkę , czuje że to będzie jedna z atrakcji naszego wesela
No to ładnie, widać wszystkie 3 mają taki sam gust

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-07-22, 09:17   #493
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Naiwności? ale dlaczego niby?
Chyba trochę Cię nie rozumiem, to tylko od TŻ zależy czy chce sobie podotykać a potem coś więcej. Ja mojemu ufam na tyle i mogę go być pewna, że tylko by popatrzył i nic więcej bo go takie laski nie kręca. Więc nie rozumiem dlaczego pijesz do naiwności?
Skoro twierdzisz, że to naiwność, że na striptizie się nic nie dzieje, to może po prostu boisz się do czego byłby zdolny Twój TŻ?
Naiwność dotyczyła tego, że wg Ciebie striptizerka nie dałaby się nikomu dotknąć. Tak, jeśli tak uważasz, to jest to dla mnie naiwność, bo wiadomo, że jest kompletnie inaczej.

Nie boję się, do czego zdolny byłby mój TŻ, bo mu ufam i wiem, że nic głupiego by nie zrobił
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:22   #494
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny

dzisiaj załatwiliśmy USC i z ciężkim sercem zdecydowałam się na nazwisko Męża po ślubie...

przepraszam Was ale nie będe cytować bo bym zaspamowała

znaleźliśmy cukiernie , zrobią nam tort taki jaki chcemy i to 40 zł za kg a na 80 0sób babeczka powiedziala że wzięłaby tak z 10 kg, cena dla nas bardzo dobra bo we wcześniejszej cukierni która mieliśmy upatrzoną babeczka powiedziała że wyjdzie na 80 osób 550 zl i to jeszcze za tort taki ich katalogowy, za taki który mi się podoba to by chyba z 1000 zawołali

widziałam że na początku był temat @ na ślubie , mi okres poprzesuwał sie przez ćwiczenia i wygląda na to że wypadnie mi dzień przed lub w TYM dniu

a tak przy okazji potrzebuje Waszej pomocy , już kilka razy próbowałam wrzucić tu zdjęcia i nic, może znacie jakąs stronke gdzie można wrzucać fotki a ja po prostu wrzucę wtedy link ze zdjęciami?

edit. udalo mi sie wrzucić zdjęcia zaraz postaram sie wrzucić resztę, tylko powiedzcie mi który tort ładniejszy bo zastanawiam się nad tymi 2 z tym że ten 2 gdybym wybrała byłby bez tego najwyższego piętra kwiaty na 1 i 2 byłyby wrzosowe , Ps 1 zdjęcia pożyczone od którejś PM z wizażu, przepraszam nie pamiętam której
Z tym okresem to takie prze... jest .Niech faceci się cieszą,że nie mają tyle problemów co my
Ten drugi tort zdecydowanie lepszy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Ale napisalyscie!
My dziś załatwilismy spotkanie z managerem i menu i kosztorys w piątek spisujemy protokół w środę po obrączki w niedzielę kolejna przymiarka
Wszystko nabiera tempa
Dopiero spisujecie protokół??? Przecież protokół pisze się 3 miesiące przed ślubem

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
kilka fryzur które ostatnio wpadły mi w oko

co myślicie o tej z 3 zdjęcia, zastanawiam się na nią na ślub

teraz widzę że nie mogę wstawiać tu swoich prywatnych zdjęć, takie z neta wchodzą normalnie...nie wiem o co chodzi
Trzecia najbardziej mi się podoba
Stary 2014-07-22, 09:25   #495
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Naiwność dotyczyła tego, że wg Ciebie striptizerka nie dałaby się nikomu dotknąć. Tak, jeśli tak uważasz, to jest to dla mnie naiwność, bo wiadomo, że jest kompletnie inaczej.

Nie boję się, do czego zdolny byłby mój TŻ, bo mu ufam i wiem, że nic głupiego by nie zrobił
No akurat tam gdzie bywali moi znajomi to striptizerka tylko tańczy a o dotyku to nie ma mowy A po drugi czy można czy nie to tylko od faceta zależy czy będzie chciał sobie podotykać czy nie.
Więc nie rozumiem tego wielkiego oburzenia co do striptizu na panieńskim? Niech sobie chociaż TŻ powspomina, że chociaż raz jakaś widział striptizerkę Chyba jestem jakaś dziwna ale dla mnie to żaden problem przecież tylko będzie patrzeć to co w tym złego?
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:27   #496
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie jest Wasze podejście do tematu: striptizerka na kawalerskim??

Dowiedziałam się dzisiaj przypadkiem że u Tż chłopaki mu planowali taką zamówić, na szczęście coś tam nie wypaliło i nie udało się.
Odetchnęłam z ulgą.

I dzisiaj mam jakieś takie przemyślenia że gdyby taka striptizerka była to nie wiem na kogo bym była bardziej wściekła, na Tż czy na starszego który to zorganizował?;/
Ja jestem na nie i TŻ również .Podchodzimy do tego jak do zdrady ,bo skoro normalnie gdyby któreś z nas poszło na striptizerki/ów to prawdopodobnie byłby koniec związku . Dlaczego mam robić wyjątek akurat w ten dzień Dobrze ,że mamy takie same zdanie na ten temat
Stary 2014-07-22, 09:35   #497
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość

Dopiero spisujecie protokół??? Przecież protokół pisze się 3 miesiące przed ślubem
No to u nas chyba nie; na niecałe trzy miesiące przed ślubem zanieśliśmy dokumenty, a ksiądz dał kartkę na zapowiedzi dla TŻ (inne miasto) i te papierki do spowiedzi i póki co to by było na tyle
Stary 2014-07-22, 09:47   #498
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:

Ech, życie w naiwności
Polać jej Dziewczyny ,czy wy naprawdę myślicie ,że wasz TŻ się nie podnieci i nie będzie chciał czegoś więcej? W szczególności,że będzie pijany i nie będzie nad tym panował?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
No właśnie..facetom zdarzają się takie teksty "No weź, podotykaj sobie, po ślubie Ci nie będzie wolno". Oczywiście - możecie napisać - co to za koledzy/przyjaciele, którzy tak mówią. Alkohol robi swoje i czasem człowiek zachowuje się tak, jak na trzeźwo w życiu by sie nie zachował.

Ale jeśli któraś z Was nie widzi w tym problemu, to przecież indywidualna sprawa. Co głowa, to inny gust
A wiecie co mnie najbardziej rozwala,to ,że niby po ślubie nie będzie wolno itp.
A przed ślubem było wolno?? Przecież jakby koleś zdradził to i tak byłby koniec związku ,bo przecież nie powiemy ,że a jeszcze ślubu nie było to możesz.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
No to u nas chyba nie; na niecałe trzy miesiące przed ślubem zanieśliśmy dokumenty, a ksiądz dał kartkę na zapowiedzi dla TŻ (inne miasto) i te papierki do spowiedzi i póki co to by było na tyle
U nas przy pisaniu protokołu dawaliśmy dokumenty bo były mu potrzebne do spisania np. roku w którym skończyliśmy szkołę i takie pierdoły.Myślałam,że wszędzie jest pisanie protokołu 3 miesiące wcześniej jak nam tłumaczył nasz proboszcz
Stary 2014-07-22, 09:49   #499
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady mam nadzieję, że i mnie uda się schudnąć

Gratuluje wszystkich załatwionych spraw, idziecie jak burza super są te Wasze ostatnie przygotowania mam nadzieje, że za rok będziecie mnie wspierać w tym samym

A co do wynajmowania striptezerek też jestem na nie, mój Tż z resztą też pisałam Wam kiedys, że był na takim kawalerskim z wynajeta dziewczyna i po godzinie wrócił do domu powiedzial, że dosłownie ŻENUA i nie ma zamiaru brać w tym udziału

Ja jak miałam 17 lat byłam na występie chipendales i wtedy mnie to jaralo, 10lat pozniej, czyli teraz już bym na to nie poszła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:02   #500
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
oluska227887 cóż za napięty grafik ostatnich dni oby wszystko poszło zgodnie z planem
kuzynka to do reszty ocipiała sądząc, że kilka dni przed ślubem Wy będziecie biegać i załatwiać dla nich nocleg, bo z miejscami dla dzieciaków chyba większego problemu nie będzie
moja rodzinka jeszcze w ogóle nie potwierdziła, co prawda mają czas do końca miesiąca, ale co emeryci mają do roboty...
Mam nadzieję, że to ostatni taki numer, bo jeśli ktoś mi jeszcze coś takiego wywinie, to chyba oszaleję
Co do potwierdzeń- bądź przygotowana na to, że to Ty będziesz musiała dzwonić. Ludzie maja dziwne podejście do potwierdzania przybycia...
Cytat:
Czy że będzie musiał dotknąć jej? Czy jak bo nie rozumiem
Nie mam nic do takiej formy wieczoru kawalerskiego. na dobra sprawę to możecię się nawet nie dowiedzieć że była i byłoby ok.
Hej, nie musisz być złośliwa. Podejrzewam, że nikt nie boi się, że striptizerka "będzie lepsza ode mnie" bo i w czym? Po prostu nie wszystkim podobał by się fakt, że jakaś prawie goła dziunia kręci tyłkiem przed nosem naszego faceta.
Cytat:
Uwaga.
Tak, mamy "wieśniaka"
Cytat:
Dziewczyny uwaga hit
będą sie prezentować jak siostry bliźniaczki
Stary 2014-07-22, 10:36   #501
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Ja jak miałam 17 lat byłam na występie chipendales i wtedy mnie to jaralo, 10lat pozniej, czyli teraz już bym na to nie poszła
Mnie to by co najwyżej rozśmieszyło, jakoś nagie ciało tańczącej kobiety jest IMHO o niebo bardziej atrakcyjne niż goły, naoliwiony facet z majtającym się interesem Na ładną striptizerkę mogłabym popatrzeć z przyjemnością, na striptizera zdecydowanie nie - bo moja reakcja nie byłaby pożądana
Stary 2014-07-22, 10:51   #502
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, życie w naiwności
dokładnie mialam to pisac ale mi sie nie chcialo szukac postu do cytowania

Cytat:
Czekooczekolada – to na temat nazwiska Męża- jakbym czytala o sobie a masz już jakiś pomysł na kawalerski Tżta ?
nie jeszcze

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-22, 10:51   #503
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Anesthesia Myślę, że to nawet lepiej, jak zajęcia prowadzi facet - łatwiej mu ogarnąć technikę i wytłumaczyć ją prowadzącym. My kobietki, mamy trochę łatwiej - bo jednak podążamy
(...)
Plan na ten tydzień:
Dziś(czyli dziś): przymiarka sukni ślubnej. Okazuje się, że trochę przybrałam na wadze i trzeba poszerzać sukienkę. Tak, jestem tą wyjątkową panną młodą, jakimś 0,5 %, który nie chudnie przed ślubem (dziękuję moja tarczyco ); odbiór sukienki na pokaz taneczny
Wt: zabiegi kosmetyczne (depilacja, pedicure) plus rzęsy 1:1
Środa: Projekty papeterii oraz spotkanie z foto
Czwartek: Wydruk papeterii, produkcja winietek i innych
Piątek: Rozkładanie winietek i tablicy stołów na sali, spowiedź, próba pierwszego tańca na parkiecie.
Sobota:
6:00 Pobudka
8:30 Makijaż
10:00 Przygotowania w hotelu - makijaż mamy, świadkowej, fryzjerka
14:00 Błogosławieństwo
15:30 Podpisanie dokumentów
16:00 Ślub
17:30 Impreza do białego rana

Z wieści weselnych - kuzynka TŻ-ta dzwoniła, czy da się wcisnąć jej męża (początkowo miał pracować), na szczęście się dało.
Dwa - kolega TŻ-ta mówił, że przyjdzie z osobą towarzyszącą. I ta mu się wykruszyła. Obecnie szuka zastępstwa przez deklaracje na fejsie
Co do instruktora płci męskiej to masz rację, kurs tańca jest chyba faktycznie ciut bardziej dla facetów, niż kobiet, bo to oni mają prowadzić Dlatego też jego sposób tłumaczenia bardzo przypadł mi do gustu, widzę, że mój TŻ się przyłożył

Plan brzmi super, matko, to już w sobotę! W ogóle już taka szczytowa gorączka ślubna na wątku, szał A co do sukni - nie jesteś jedyną, która nie schudła przed ślubem, ja niby mam jeszcze 1,5 miesiąca, ale waga pokazuje, uwaga - +4kg od wagi z zakupu sukni Jestem skrajnie załamana, tym bardziej, że to TYLKO moja wina, tarczyca to podły przeciwnik, a u mnie taka waga spowodowana jest tylko moim obżarstwem

Kolega szukający osoby towarzyszącej na fejsie - omg

Cytat:
Dziewczyny uwaga hit
Hah, jakie zgodne! Myślę, że finalnie to może nawet fajnie wyglądać Moje mamy też będą miały ciut podobne kreacje, a w każdym bądź razie obydwie będą w granacie i będą koronkowe akcenty Tylko moja mama ma granat-granat, a teściowa kobalt

Ja się dziś znowu obudziłam z "gorączką ślubną", trzeba dokończyć zapraszanie i zamówić kilka innych rzeczy, a nie mam sił ani motywacji do niczego W dodatku najprawdopodobniej TŻ zacznie pracę od sierpnia, co generuje dodatkowy stres (dla nas to duża zmiana, bo do tej pory TŻ pracował z domu) i problemy na linii wyjazdów do Krosna, a musimy się tam zjawić w sierpniu jakoś w tygodniu, bo tylko wtedy możemy się spotkać z zespołem...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:12   #504
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

Uwaga.
my zrezygnowaliśmy z mięs i kiełbas, bo one takie wiejskie jak ze mnie zakonnica ale zostawiliśmy smalec o ogórki :ślina: za mięska dostaniemy tatara wołowego, no i znów :ślina:
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to ostatni taki numer, bo jeśli ktoś mi jeszcze coś takiego wywinie, to chyba oszaleję
Co do potwierdzeń- bądź przygotowana na to, że to Ty będziesz musiała dzwonić. Ludzie maja dziwne podejście do potwierdzania przybycia...
na szczęście to są doproszone osoby, więc jak już się nic nie wydarzy, a oni odmówią, to tragedii nie będzie
wrzucam moją poprawinową sukienkę nr 2, dla porównania daję też pierwszą (TŻ wybierał, więc pewnie w niej pójdę)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0657.jpg (67,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0626.jpg (59,6 KB, 85 załadowań)
Stary 2014-07-22, 11:21   #505
Lemon_Drop
Zadomowienie

Kiss może być wesoło... a panie wiedzą że będą miały podobne kreacje?

Cude o co chodzi z suknią? Nie czujesz się w niej dobrze? Lepiej poprawić coś teraz niż miałabyś się źle czuć na własnym ślubie...

Ewapucy echh za daleko ten sklepik ode mnie ale sukienka super!
Co do protokołu: Ja też myślałam że podpisuje się 3 m-ce przed, a okazuje się że nie wszędzie tak jest. Kuzyn TŻ pisał protokół w piątek przed ślubem.

Kamilka ta różowa śliczna!

An mnie w ostatnich też dopadło jakieś ślubne znużenie, nie chce mi się nic załatwiać i kupować. A to co robię to robię bo muszę

Cukiernia się odezwała Czekoladowo-gruszkowy tort jest na pewno w ofercie, więc 1 smak mamy z głowy
Stary 2014-07-22, 11:22   #506
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Z

Dziś dzień leniucha! Odpoczywamy a wieczorem ostatnie spotkanie w poradni z kalendarzykiem eh dałam radę
Jutro garnitur i obrączki
w czwartek akt chrztu
Piątek~ protokół.
Na wczorajszym spotkaniu z managerem omowilismy Chyba wszystko już po kolei co się będzie działo godzina po godzinie.
19.30 główne danie ( rosół lub flaki, schab ziemniak kapustka)
22 tort i podziękowańie dla rodziców
23.30 danie drugie (coś z ryba )
00.00 oczepiny
2.00 danie trzecie (poledwiczki z melonem i nie pamiętam )
4.00 na koniec zupa (żurek)
Wybraliśmy 5 ciast
Rafaello
Czekoladowe z wiśniami
Sernik
Szarlotka
Śmietankowe z galaretka
Do tego muffiny i musy mniam

Uwaga.
my będziemy mieli jeszcze zastanawiamy się nad fontanną czekoladową, a ostatnio widziałam ze nasz katering ma nową atrakcję fontannę z alkoholem
Cytat:
Oluska- do mnie chyba też ten 2 przemawia bardziej ta kuzynka Tżta to jakaś niepoważna jest, roumiem Cię doskonale bo ja bym się wściekła jakby ktoś mi taki numer odwalił

Konkardia- dzięi za radę ! Może faktycznie za duże te zdjęcia…później pomniejsze i wtedy spróbuje wrzucić

Re_nata- ta fryzura też właśnie widnieje jako 1 w moich inspiracjach a co do tortu masz jakiś konkretny już upatrzony ?

Iliy – W sumie ja od początku mówiłam że chce kwadratowy a teraz coś mi się poprzestawiało i już sama nie wiem

Rabbitka- właśnie tak chciałam dodać te zdjęcia i nic fajnie że fryzurka się podoba

Hihihi – pochwalisz się jakie ilości soków i wody i na ile osób kupiliście ?

Corn- co do moich włosów to właśnie mi uświadomiłaś kilka rzeczy zamierzam przetańczyć całe wesele , mam włosy długie i niestety fryzury mi się na nich zbyt długo nie trzymają z reguły , ale cały czas liczyłam na to że może mega duża ilość lakieru coś na to poradzi?? Teraz już sama nie wiem,bo planowałam próbnej fryzury nie robić no a teraz mam coraz więcej wątpliwości.
A co do wagi to mam wrażenie że mi też przybyło mam nadzieję ze to tylko złuidzenie…

KaMilka- zobaczę jeszcze co powiedzą mi w cukierni ale póki co do mnie też bardziej przemawia ten drugi

Ad rem – chciałam podwójne ale raz że byłyby za długie a 2 że oba kończyłyby się na –ka no i trochę mi się to gryzło a właśnie , to już wiem skąd ten tort ! Ten drugi póki co też jest na 1 miejscu u mnie

Lemon_Drop – tak tak , Ad rem już mi przypomniała

Klaudyna- wszystkiego najlepszego dla Tżta
Widzę ze nie tylko ja jestem na nie jeżeli chodzi o striptiz na kawalerskim , na całe szczęście mój Tż nie jest zwolennikiem tego.

KONKARDIA - miałaś rację co do zdjęć! Dziękuję dziekuję za rade

Dziewczyny uwaga hit
u mnie na weselu z tego co słyszę to będzie pełno niebieskich kreacji, moja mama kupiła niebieską sukienkę z bratem jej doradzaliśmy pięknie wyglądała, bardzo ją odmłodziła, a siostra też ma niebieską, ale mówi,że pójdzie w innej brzoskwiniowej

moje inspiracje fryzura i torty, tylko torty z zielonym akcentem. Powiem wam,że coraz bardziej mi się podoba mój kolor przewodni zielony z dodatkiem żółtego, miał byż amarant i róż, ale narzeczony wybrał zielony i żółty

myslę że warto zrobić próbną fryzurę, tak samo jak makijaż, bo będziesz wiedziała jak dana fryzura/makijaż wygląda na tobie i czy ci pasuje i będziesz mogła potem w domu sprawdzić jak długo będzie się trzymała, czy szybko się nie rozwali, a potem w dniu ślubu i ty będziesz miała mniej stresu wiedząc jak będzie to wyglądać i fryzjerka która będzie wiedziała co ci zrobić.

Cytat:

Trzecia najbardziej mi się podoba
my spisywaliśmy protokół w piątek, czyli miesiąc przed. 3 miesiące przed byliśmy u księdza zaklepać datę i godzinę i wtedy odliczył nam dwie niedziele w tył od naszego ślubu na zapowiedzi i jedną rezerwową i wtedy kazał przyjść ze wszystkimi już dokumentami.
Cytat:
Polać jej Dziewczyny ,czy wy naprawdę myślicie ,że wasz TŻ się nie podnieci i nie będzie chciał czegoś więcej? W szczególności,że będzie pijany i nie będzie nad tym panował?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A wiecie co mnie najbardziej rozwala,to ,że niby po ślubie nie będzie wolno itp.
A przed ślubem było wolno?? Przecież jakby koleś zdradził to i tak byłby koniec związku ,bo przecież nie powiemy ,że a jeszcze ślubu nie było to możesz.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U nas przy pisaniu protokołu dawaliśmy dokumenty bo były mu potrzebne do spisania np. roku w którym skończyliśmy szkołę i takie pierdoły.Myślałam,że wszędzie jest pisanie protokołu 3 miesiące wcześniej jak nam tłumaczył nasz proboszcz
dokładnie, też tak myślę. Przecież gdyby mi wykręcił jakiś numer przed ślubem to to byłby koniec
to chyba od proboszcza zależy

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Jakoś tak jest, że goście niechętnie dzwonią i to nie ważne czy idą czy odmawiają, ja z mojej strony na 60 zaproszeń to miałam tylko około 15 telefonów, kilka osób od razu potwierdziło/odmówiło przy zapraszaniu, rodzice, rodzeństwo babcia to wiadomo że idą, a do reszty dzwoniłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00026.jpg (88,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00073.jpg (65,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-na-slub-inna-fraza-to-fryzury-slubne-dla-panny-mlodej-super-71.jpg (27,2 KB, 12 załadowań)
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:47   #507
Konkardia
Wtajemniczenie

bardorja My chcieliśmy wiejski stół, ale cena nas poraziła i zrezygnowaliśmy... 3500 zł

pysia1987 No jaha, że będziemy Cię wspierać!

kiss12550 Cieszę się, że pomogłam w sprawie zdjęć! Śliczna ta sukienka mamy. I zobaczysz - jeszcze będą goście Was chwalić, że tak super stroje mam dobraliście by do siebie pasowały

re_nata fontanna czekoladowa

Anesthesia Super, że TŻ się przyłożył! Wiem jakie to uczucie! Ja ostatnio w skowronkach też chodziłam, że TAŃCZYMY! (nie jak ostatnie łamagi )

KaMilka4891 Mi się bardziej pierwsza podoba. Typ drugi jest bardzo teraz popularny, więc większa szansa że się powtórzy. A chyba żadna PMka nie chce, by ktoś miał bardzo podobną sukienkę w jej dniu (albo i po jej dniu)

Ja kupiłam na all wstążeczki, organzę, tablice itp. Stówka pękła na takie pierdółki!

Chyba faktycznie to będzie najburzliwszy (nie w sensie pogody ) weekend w historii tego wątku!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:53   #508
madziara889
Zakorzenienie

Stół wiejski będziemy mieli. Będą tam kiełbasy, szynka, ogórki kiszone, grzybki z octu, smalczyk i oczywiście bimberek. Wszystkie wędliny będzie robił wujek Tż

re_nata nie wiem czy miałabym odwagę na fontannę czekoladową po tym jak widziałam stół na targach, na którym stała. Wszystko było w czekoladzie. Aż strach pomyśleć, co będzie jak dzieci się do niej dopadną. Mogą wszystko wysmarować rączkami brudnymi od czekolady.

Co do striptizerki to jakby już była to trudno ale jednak wolałabym, żeby obyło się bez tego typu uciech. Tż też coraz częściej powtarza, że on chyba nie chce takich rozrywek.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:55   #509
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie jest Wasze podejście do tematu: striptizerka na kawalerskim??
Ja jestem na nie Tz na szczęscie też

Cytat:
Nie nie boję się, po prostu nie zyczę sobie żeby jakaś lala machała mu dupskiem przed nosem. Tak samo jak on sobie nie życzy żeby jakiś facet machał mi swoim interesem przed nosem. Na szczescie co do tego jestesmy zgodni

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziś mój Tż ma urodzinki więc trochę spokojniejszy dzień, muszę podać liczbę gości na sali i parę pierdół przygotować.
Wszystkiego najlepszego dla Tż!

Na temat striptizu mam takie samo zdanie jak Dotka90

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A dla mnie sama świadomość, ze TŻ obmacywał jakąś babę, nawet po pijaku byłaby równoznaczna ze zdradą.

Cytat:
Uwaga.
Tak, ale my mamy w cenie talerzyka

Zmiana kodu-39dni!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 11:58   #510
21klaudyna
Zadomowienie

Ja z potwierdzeniami też zakładałam że czeka mnie obdzwanianie wszystkich tak jak do 30 czerwca była cisza tak od 30 czerwca do 3 lipca cały czas dzwonił telefon i z mojej strony nie musieliśmy do nikogo dzwonić. Więc chyba już ludzie przyzwyczajają się do tego że jednak młodzi potrzebują wcześniejszego powiadomienia.

W końcu umówiłam się na próbny makijaż na 28 lipca- 5 dni przed ślubem ale co do kosmetyczki to jest to jeden z moich pewniaków więc o nią się nie martwię a na świeżo będziemy pamiętać makijaż.

Jedziemy dziś zapłacić za salę jakąś cześć i dogadać jeszcze menu dla wegetarian bo o tym zapomniałam :P

Nie mam wciąż butów na przebranie:P ale upatrzyłam sobie ładne sandałki więc może akurat :P

Odbieram dziś tez wygrane prezenty dla gości
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości