|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
O matko, 6 stron
ależ pędzicie. Ja przez te upały kompletnie nic nie robię. Wracam do domu i kładę się spać.Co do striptizu jestem na nie i byłabym zła gdyby u tż był. Po prostu uważam to za niesmaczne i wręcz obleśne takie wywijanie gołym tyłkiem przed twarzą. Na szczęście tż podziela moje zdanie Dla nas to zwykła dziwka i tyle.Krychulec89 Ja nie wyobrażam sobie obrączki na rękawiczkę. Pomijając to, że np moja obrączka nie wejdzie na jakikolwiek materiał, bo ma być dopasowana do palca, noszę rozmiar 8. Dlaczego potem nie miałabyś założyć rękawiczki na obrączkę? My protokuł mamy spisać tuż po 27.09, jak tylko minie 3mce, bo musimy jeszcze załatwić zgodę na ślub od biskupa. Mamy przynieść tylko akty chrztu, akty urodzenia później. Moja biżuteria na ślub. |
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
tinyheart,
![]() Anesthesia, kiss ewapucy, ![]() corn, trudno, u nas dziś 2 osoby zrezygnowały - nie zdążą na ślub, więc nie przyjadą. Ale TŻ zapomniał wspomnieć o 5 potwierdzonych osobach, więc w sumie jakoś to poszło. Lemon, bardzo ładne grzebyki ![]() iliy, mój telefon to już starszy model... co do fotek, to nawzajem ![]() Żałuję, że wcześniej nie pomyślałam o jakimś grzebyku Dobranoc! |
|
|
|
#604 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() Cytat:
jakbym mojego TŻta słyszała ![]() Cytat:
Wczoraj myślałam, że padnę. Ciotka woła mnie do siebie i konspiracyjnym szeptem mówi tak: "Oleńka, chodź no tu. USTRÓJ sobie kupiłam, pokażę ci" ![]() Rany, też bym się wściekła ![]() Cytat:
i super, że panieński się udał ![]() Cytat:
Biżu piękna, ale ta bransoleta to chyba będzie już ciut za dużo Cytat:
Kurczę, jakoś tak teraz w tym szale przedślubnym, kiedy słyszę takie historie, to naprawdę robi mi się smutno i zwyczajnie współczuję dziewczynom, którym się takie rzeczy przytrafiają, bo wiem, jak bardzo jest się w te przygotowania zaangażowanym, ile serca, sił, energii i emocji się w nie wkłada... Trzymaj się ciepło i walcz o swój związek, jeśli czujesz, że to jest to ![]() Uff, już wtorek minął, matko, jeszcze tylko 3 dni Stres mi przeszedł, nie mam czasu się stresować ![]() Dziś byliśmy na próbie w kościele, podeszliśmy do zakonnic ustalić dekorację kościoła, kupiliśmy bieliznę dla TŻta, buty dla niego na poprawiny i trochę kosmetyków, kupiłam też resztę rzeczy do dekoracji stołu, odebrałam zamówione świeczniki, wydrukowałam i wycięłam winietki, zamówiłam 20 litrów wiejskiego mleka potrzebnego do zrobienia najlepszych na świecie serów. Dowiedzieliśmy się też, że na ślubie będzie nam śpiewał chór, a na wesele wpadnie kapela ludowa, w której kiedyś tańczył TŻ ![]() Jutro przyjeżdża do mnie przyjaciółka, która pomoże mi dokończyć dekoracje na ścianę A wieczorem zrobimy sobie spa
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
cude i bez grzebyka będziesz ślicznie wyglądać bo sukienka zrobi robotę
![]() oluska227887 bardzo dobrze im powiedzieliście bo wiadomo że pewnie fajnie że będą ale tak na ostatnią chwilę.... przesada ![]() super że tak wyszło z tym chórem i kapelą A wieczorne spa jak najbardziej wskazane
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
I kto tu generalizuje? Skąd możesz wiedzieć w jakim towarzystwie obracają się nasi TŻ? Może nie każdy ma znajomych którzy na wieczorze kawalerskim namawialiby go do głupich rzeczy. Striptiz sam w sobie to nic złego. A skoro obawiacie się do czego namawiać będą waszego TŻ znajomi to takich można współczuć. Koniec tematu
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokoWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
ewapucy dziękuję
jak za taką cenę to sama mile się zaskoczyłam
|
#611 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak fajna długość tym bardziej ,że jestem niska![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() A ta ciotka to gratuluje takiej w rodzinie przynajmniej masz z kogo pośmiać![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Skończmy temat kawalerskiego,bo się wszystkie przez to pokłócimy i będzie koniec tematu. Każdy ma swoje zdanie,swój limit zaufania i to osobista sprawa. Jak wam minął dzień? Coś załatwiłyście? Ja jestem znów chora ![]() Tydzień już brałam antybiotyk (zapalenie gardła) a dziś znów nie mogę przełknąć śliny Kuzynka mówiła ,że u nas w rodzinie taka tradycja,wszyscy przed ślubem chorują ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Myślałam,że taki grzebyk dostałabym za co najmniej 100zł a tu prosze jedna dała 40 druga 11 za dwa grzebyki
|
|||
|
|
|
#612 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję(my), że nam kibicujesz ![]() Cytat:
i zabawy na oczepiny ![]() ogólnie w porządku, będą grali różnorodną muzykę, powiedzieli, że jak coś będzie nie tak, to podchodzić i mówić i zmienią repertuar czy coś bardzo pozytywnie ![]() pewnie, że dobre fryzury ![]() Cytat:
my płacimy dopiero w piątek za ślub ![]() Cytat:
szkoda, że na jakąś wizażankę nie trafiłam Cytat:
najwyżej zostanie na grilla w niedzielę ![]() Cytat:
ale wydaje mi się, że bransoletka to będzie za dużo już Cytat:
![]() zawieźliśmy suknię do prasowania odbiór w czwartek ![]() kupiliśmy wszystko do baru już w sumie teraz luzik ![]() jutro pieczemy z mamą pasztet i biszkopt. Tż idzie do fryzjera, potem drukujemy winietki, dziś zrobiliśmy trochę roszad w usadzeniu, mam nadzieję, że ostatni raz ![]() w czwartek ja brwi i paznokcie i kończymy ciasta i w piątek zwozimy wszystko na salę już nam tyle osób chce pomóc z samochodami, że zamiast kilku kursów na salę starczy jeden
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
ewapucy Dla mnie kolczyki to mus - niesamowicie rozświetlają twarz. Branosletka musi być dobrze dobrana, żeby współgrać. No i żeby nie zaciągała sukienki.
Grzebień kupowałam u tego sprzedawcy Dużo zdrowia Tinyheart Myślę, że decyzja o poznaniu swoich potrzeb jest najlepsza na ten moment dla Ciebie i myślę, że przyniesie Ci w ostatecznym rozrachunku spokój serca. Masz rację, że naprawianie tylko we dwoje, tym bardziej smutne, że on póki co nie dostrzega tego. Daj sobie czas, jeśli macie być ze sobą, to będziecie. A jak będziesz czuła się pogodzona ze sobą i wiedziała, czego chcesz w związku, to prędzej czy później, trafisz na to. I nie rezygnuj z tych pięknych marzeń o ślubie, one przyjdą we właściwym czasie ![]() oluska227887 Ale fajnie z próbą. Ciekawe, czy pomaga na stres Sporo udało Wam się załatwić ![]() hihihi Zazdroszczę wyluzowania Powodzenia z pasztetem i biszkoptem, zapowiada się ciekawie ![]() Dziękuję za rady odnośnie bransoletki ![]() Co do tych rezygnacji - dziwi mnie to, że robią to osoby młode(!), a nie jakieś ciocie i wujkowie z głębokiej wsi, gdzie normalne jest, że można się wprosić na wesele w tym samym dniu. Jeden z tych panów to ten od szukania partnerki przez fejsa. Na szczęście telefon do menadżerki i obiecała pomóc. Dobrze, że teraz jest nowa babeczka, ogarnia nasze przygotowania i można na nią liczyć...
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jaki smalec dobry zrobiła, już się zajadałam ![]() najgorsze, że zrobiła ogórki małosolne w sobotę, bo wiadomo z tydzień muszą się porobić, a tu taki skwar, że chyba będą za bardzo ukiszone do soboty ;/ tak mi się wydaje, że lepiej bez bransoletki, bo kolczyki i grzebień to już dużo, a jeszcze suknia zdobiona ![]() no słabo, że rezygnują młodzi u nas w sumie też więcej młodych zrezygnowało. fajnie, że możecie się z menagerką dogadać, u nas już zapłacone, więc jak ktoś nam teraz odmówi to przepada i tyle ;/ a mamy jedną parę, że nie wiedzą jeszcze, bo ta dziewczyna w szpitalu teraz leżała, bo wypadek miała i niewiadomo. oby przyszli
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakiej podstawie i jakim prawem oceniasz ludzi, których nie znasz ? ( nie pierwszy raz ) tak z ciekawości
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
tinyheart, czekooczekolada.
wiem tylko tyle, ile przeczytalam teraz na forum i próbuję zrozumieć sytuację tiny, bo dla mnie jest trochę dziwna. tinyheart, trzymam za Ciebie kciuki, pamietaj, ze slub to nie wszystko, możecie być szczesliwi bez ślubu!
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2014-07-23 o 02:18 Powód: literowka |
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
Anasteshia, kiss12550, Lemon_drop, oluska227887, cornflower_girl Dziękuje Wam bardzo dziewczyny
czekoladko Napiszę do misi cude Bez grzebyka też będziesz super wyglądała. A w końcu niektóre z nich strasznie ciągną za włosy więc chociaż tego unikniesz hihihi Będę Wam kibicować, nawet jeżeli wątku może na bieżąco. A Tobie kibicuje już w tą sobotę Ale widzę, że jesteś wyluzowana, co mnie bardzo cieszy. kallina_2014 Spoko, sytuacja jest no... specyficzna :P
|
#618 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko wzorek jet u góry dół gładki ![]() i też taki jasny kolor Cytat:
Cytat:
![]() skąd taka cena ??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że panieński się udało! Cytat:
![]() Dziewczyny u nas gonitwa - rozdajemy zaproszenia, a wczoraj byliśmy już w USC i papiery podpisane ![]() Do prezentu dla siostry TŻ (pościel) dorzucimy grę planszową Alternatywy 4 mega fajna (dziękuję za pomysł corn )
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Kiss no to bedzie ciekawie z sukienkami, mamy beda jak siostrzyczki
![]() Re_nata ten drugi tort co wkleilas my mielismt, tylko wlasnie w rozowej kolorystyce wyszedl mega! Dotka sliczne pazurki Tiny ja tez Cie pamietam bardzo mi przykro, ze tak wyszlo mam nadzieje, ze jakos sobie to ulozycie!Corn piekna bizu! Zwlaszcza kolczyki Mojakaren fajny prezent! Ja bym sie mega cieszyla ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Lin, Cude dzięki
Ja będę miała ten drugi, jakoś lepiej mi pasuje ![]() Ewapucy mój to ten z prawej. Za 2 zapłaciłam 11 ale funtów a nie złotych wiec wyszło ok 50-60 zł ![]() Oluśka dobrze że tak załatwiłaś sprawę z dziećmi i noclegiem. Jak tyle zwlekali to niech sami się tym teraz zajmują. Hihihi podoba mi się twoje wyluzowanie powodzenia na ostatniej prostej!
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- mojakaren, zarąbista sprawa z tą planszówką
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#622 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Mój TŻ też się cieszy, bo był i z jednym i z drugim dość długo związany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas myślałam tylko o tym, że to już za kilka dni ![]() Cytat:
3 dni do Wielkiego Dnia
|
|
|
#623 | ||
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładna fryzurka, tylko odnosze wrażenie, ze ten kwiatek chyba za nisko wpięty? Czy może mi sie wydaje?
![]() Wyszły super! Cytat:
Termin mamy do 30.07 więc jeszcze tydzień Może za bardzo panikuję, sama nie wiem ![]() Co do bransoletki - faktycznie wygląda na dużą... Ale myślę, ze spokojnie możesz z niej zrezygnować ![]() Cytat:
Tak! Wracaj do nas do klubu Ja jestem za ![]() tinyheart szkoda, że tak wyszło.. ale dobrze, że walczycie o związek. Może z czasem TŻ dojrzeje do tej decyzji, może teraz go powaga sprawy przerosła... możemy gdybać. Ale jeśli jesteście ze sobą szczęśliwi to walczcie o to, bardzo Wam kibicuję
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-07-23 o 09:50 |
||
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny lecicie jak burza, nie da się was dogonić
![]() jeżeli chodzi o te piekne panie co się robireają to też uwazam, że to zwykłe dziwki
|
#625 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wszystko bardzo ładne Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- U nas nic nowego Termin potwierdzeń do 3 sierpnia i nikt nie dzwoni. Czy prośba o potwierdzenie do 3 znaczy "dzwońcie wszyscy 3?" Umówiliśmy się na piatek na spotkanie z zespołem, dogadać repertuar, zabawy itp. A po weekendzie musimy iść do księdza po kartki z zapowiedziami dla Tż. I zaraz do spowiedzi
|
||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wsi.Sama jestem ze wsi na Podkarpaciu(wszyscy myślą,że to największe za..pie) i wcale nie jest gorzej niż w miastach z organizowaniem wesel.Jest tak u was ,że można się wpraszać na wesela? Bo u nas tak nie ma ,to byłby chyba największy wstyd.Owszem,niektórzy znajomi młodych przyjeżdżają pod wesele ,ale tylko ,żeby ich zobaczyć,nie żeby się wprosić . Ja mieszkanka wsi osobiście mówię wam ,że na wsi nie praktykuje się wpraszania na wesele,nawet ci najstarsi ludzie tego nie robią ![]() Może u was jest inaczej ale na Podkarpaciu o takim czymś nie słyszałam ![]() Aha i u nas wesela na wsi ,przynajmniej w moich miejscowościach nie różnią się niczym w tych z miasta,bo każdy robi w tym samym lokalu ![]() Nie,żeby nie było więcej po prostu jest to najlepszy lokal w okolicy i trzeba 2-3 lata wcześniej rezerwować salę ,żeby dostać miejsce. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Ja byłam przekonana ,że złotych Ale to i tak na złotówki nie wychodzi drogo---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Wiem,że u mnie w rodzinie dużo osób ma żałobę,to jeśli wiedzą ,że nie przyjdą,dlaczego nie powiedzą wcześniej |
|||
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Kolejny krok do przodu
Kupiłam buty na przebranie http://conhpol.pl/sklep/produkt/b-2074-nude610 Odebrałam też serduszka dla gości. Dołożymy tylko karteczkę z podziękowaniem i będzie idealnie ![]() Potwierdziłam ostatecznie listę osób , wpłaciliśmy 50 % . Sala sama od siebie zaproponowała wysokie krzesła dla niemowlaków. Przesunęło się nam nagrywanie znów podziękowań dla gości będziemy to robić 29 lipca :P a ślub 2 sierpnia. Ale dostaliśmy gwarancję że wszystko będzie tak jak chcemy więc się nie spinamy
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Hej, a gdzie i kiedy gra Borussia? na ich stronie nic nie ma kalendarzu :-( my jestesmy z Dortmundu i bedziemy przed slubem w Polsce... moze a noz a widelec moglabym zrobic mezowi niespodzianke
|
|
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
To już przesada. Mylicię pojęcia. Wypisać definicję czy sama sprawdzisz.
Rozmyślajac tak skoro uważacie że stripka to dziwka to wcale się nie dziwię że jesteś na Nie na taka formę kawalerskiego.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

ależ pędzicie. Ja przez te upały kompletnie nic nie robię. Wracam do domu i kładę się spać.
Dla nas to zwykła dziwka i tyle.

powiedziałabym jej że skoro na ostatnią chwilę zadecydowali o większej ilości osób i chęci noclegowych to nie jesteście w stanie im w tym temacie pomóc ponieważ wszystko jest już zamówione 
Kurczę, jakoś tak teraz w tym szale przedślubnym, kiedy słyszę takie historie, to naprawdę robi mi się smutno i zwyczajnie współczuję dziewczynom, którym się takie rzeczy przytrafiają, bo wiem, jak bardzo jest się w te przygotowania zaangażowanym, ile serca, sił, energii i emocji się w nie wkłada... Trzymaj się ciepło i walcz o swój związek, jeśli czujesz, że to jest to 

jak za taką cenę to sama mile się zaskoczyłam 

mam nadzieje, ze jakos sobie to ulozycie!