Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 22:15   #601
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

O matko, 6 stron ależ pędzicie. Ja przez te upały kompletnie nic nie robię. Wracam do domu i kładę się spać.

Co do striptizu jestem na nie i byłabym zła gdyby u tż był. Po prostu uważam to za niesmaczne i wręcz obleśne takie wywijanie gołym tyłkiem przed twarzą. Na szczęście tż podziela moje zdanie Dla nas to zwykła dziwka i tyle.

Krychulec89
Ja nie wyobrażam sobie obrączki na rękawiczkę. Pomijając to, że np moja obrączka nie wejdzie na jakikolwiek materiał, bo ma być dopasowana do palca, noszę rozmiar 8. Dlaczego potem nie miałabyś założyć rękawiczki na obrączkę?

My protokuł mamy spisać tuż po 27.09, jak tylko minie 3mce, bo musimy jeszcze załatwić zgodę na ślub od biskupa. Mamy przynieść tylko akty chrztu, akty urodzenia później.

Moja biżuteria na ślub.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:15   #602
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Dokładnie.. Przecież Tż nie należy do mnie. Może się bawić i po to na oczy aby patrzeć. Przeciez każdy facet lubi patrzyć. Niestety swiadek jest drentwy i woli mojego Tż upic... a mój kochany nie znosi alkoholu... cóż zrobić.... Szkoda

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
Po co generalizujesz? Ja wyżej napisałam, że mój nie lubi. I oglądać nie będzie. Współczuję, że Wasi TŻci będą się dobrze i niezapomnianie bawić oglądając gołe panie albo siedzieć i przynudzać w sztywniackim towarzystwie. Współczuję towarzystwa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:24   #603
cude
Zadomowienie

tinyheart, ma jakiś wzorek na gorsecie, na tiulu też

Anesthesia, kiss

ewapucy, trochę więcej, oscyluję przy 53. Fajna długość gorsetu, nie powiem

corn, trudno, u nas dziś 2 osoby zrezygnowały - nie zdążą na ślub, więc nie przyjadą. Ale TŻ zapomniał wspomnieć o 5 potwierdzonych osobach, więc w sumie jakoś to poszło.

Lemon, bardzo ładne grzebyki

iliy, mój telefon to już starszy model... co do fotek, to nawzajem

Żałuję, że wcześniej nie pomyślałam o jakimś grzebyku

Dobranoc!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:25   #604
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
wrzucam moją poprawinową sukienkę nr 2, dla porównania daję też pierwszą (TŻ wybierał, więc pewnie w niej pójdę)
Obydwie bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Oluśka brak słów taka postawa to potrafi nie źle wkurzyć powiedziałabym jej że skoro na ostatnią chwilę zadecydowali o większej ilości osób i chęci noclegowych to nie jesteście w stanie im w tym temacie pomóc ponieważ wszystko jest już zamówione więc niech załatwiają sobie sami nocleg na własną rękę a dodatkowe krzesełka - najlepiej składane- niech zabiorą ze sobą
Powiedzieliśmy im, że dzieci będą trzymać na kolanach, a w kwestii noclegu mają się dogadać z rodzeństwem mojego TŻta, bo właściwie wszyscy mieszkają niedaleko lokalu i może ktoś kuzynkę przenocuje. Ale podkreśliliśmy, że sami mają się tym zająć, bo my nie mamy czasu
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
przyszła Księga Gości !!
Śliczna
Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny w sierpniu w Polsce grają Real Madryt i Borussia Dortmund ! Ahhh... Gdyby nie e wydatki
Haha jakbym mojego TŻta słyszała
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
oluska ajjjć widze, że ty masz takie przeboje z tymi gośćmi.. a co ze sławną ciotką? nadal chce z Wami jechać?
Sławna ciotka pojedzie z kimś z rodziny i na szczęście jej to wystarcza Wczoraj myślałam, że padnę. Ciotka woła mnie do siebie i konspiracyjnym szeptem mówi tak: "Oleńka, chodź no tu. USTRÓJ sobie kupiłam, pokażę ci" Oczywiście chodziło o ciuchy
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!
Rany, też bym się wściekła
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Ten kwiatek nie będzie tak Będzie z boku, prawdopodobnie eustoma. TŻ dziś mi zrobił niespodziankę i przyniósł kwiatka do fryzjerki
Bardzo ładna fryzura i super, że panieński się udał

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Co do kawalerskich z dodatkami w postaci pań - co z tego, że ja mojemu chłopu ufam - bo ufam. I w temacie striptizu nie oburza mnie sam fakt patrzenia na gołą babę ( sporo tych na bilbordach i w telewizji). Ale nie podoba mi się sytuacja, kiedy organizuje się wieczór kawalerski, często takie atrakcje wbrew woli pana młodego, upija go mocno i w tym stanie zamroczenia prowokuje się go do różnych rzeczy, z których dotykanie pani rozbierającej się jest najmniej hardkorowe (a on może ich nie pamiętać). Tak więc ostrożnie podchodzę do opowieści panów, że to tylko patrzenie, do niczego więcej nie dojdzie.

Inna sprawa, że na którymś z kawalerskich, na który TŻ był zaproszony, panowie sami doszli do wniosku, że oglądanie striptizerek to bzdurny pomysł, upokarzające dla tych pań i ich własnych partnerek. Znam mnóstwo kawalerskich bez atrakcji, faceci świetnie się bawili - paintball, gokarty, bungee, gry terenowe.

Zamieszczam obiecane zdjęcia biżuterii z ebaya. O ile kolczyki bardzo mi się podobają, grzebień jest w porządku, o tyle co do bransoletki mam wątpliwości - jest za gruba (grubsza niż wynikało z opisu aukcji). Byłby spory przesyt, bo suknia ma aplikacje z kryształków przy dekolcie i na biodrze. Co o tym myślicie?
Zgadzam się z każdym słowem na temat striptizu na kawalerskim!
Biżu piękna, ale ta bransoleta to chyba będzie już ciut za dużo
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja niestety wielu rzeczy też nie rozumiem. Bo siłą go nie zaciągałam do fotografów, do oglądania sali, itp. Brak zaręczyn spowodowany był rzeczami, o których na forum nie chcę otwarcie pisać, ale co do ślubu byliśmy zgodni. Razem wszystko ustalaliśmy. Nie miałam wrażenia żebym to tylko ja chciała. Wręcz przeciwnie.
Cześć Jeszcze mnie na tym wątku nie było, kiedy Ty się udzielałaś, ale i tak jest mi bardzo przykro z powodu Twojej sytuacji Kurczę, jakoś tak teraz w tym szale przedślubnym, kiedy słyszę takie historie, to naprawdę robi mi się smutno i zwyczajnie współczuję dziewczynom, którym się takie rzeczy przytrafiają, bo wiem, jak bardzo jest się w te przygotowania zaangażowanym, ile serca, sił, energii i emocji się w nie wkłada... Trzymaj się ciepło i walcz o swój związek, jeśli czujesz, że to jest to

Uff, już wtorek minął, matko, jeszcze tylko 3 dni
Stres mi przeszedł, nie mam czasu się stresować
Dziś byliśmy na próbie w kościele, podeszliśmy do zakonnic ustalić dekorację kościoła, kupiliśmy bieliznę dla TŻta, buty dla niego na poprawiny i trochę kosmetyków, kupiłam też resztę rzeczy do dekoracji stołu, odebrałam zamówione świeczniki, wydrukowałam i wycięłam winietki, zamówiłam 20 litrów wiejskiego mleka potrzebnego do zrobienia najlepszych na świecie serów.

Dowiedzieliśmy się też, że na ślubie będzie nam śpiewał chór, a na wesele wpadnie kapela ludowa, w której kiedyś tańczył TŻ

Jutro przyjeżdża do mnie przyjaciółka, która pomoże mi dokończyć dekoracje na ścianę A wieczorem zrobimy sobie spa
Stary 2014-07-22, 22:33   #605
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Po co generalizujesz? Ja wyżej napisałam, że mój nie lubi. I oglądać nie będzie. Współczuję, że Wasi TŻci będą się dobrze i niezapomnianie bawić oglądając gołe panie albo siedzieć i przynudzać w sztywniackim towarzystwie. Współczuję towarzystwa.
Facet to facet. Po prostu. I nie udawajmy że jest kobieta. Chciałabym aby dobrze sie bawił mam nadzieje ze nie upija go i mi nie odstawia xD To są jego znajomi wiec nie mam nic go tego a jacy sa wydaje mi się komentarzem nie na miejscu. Mój Tż raczej nie nadaje się na gokardy czy paintball ale wszystko zależy od upodoban.

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:35   #606
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cude i bez grzebyka będziesz ślicznie wyglądać bo sukienka zrobi robotę

oluska227887 bardzo dobrze im powiedzieliście bo wiadomo że pewnie fajnie że będą ale tak na ostatnią chwilę.... przesada

super że tak wyszło z tym chórem i kapelą
A wieczorne spa jak najbardziej wskazane
Stary 2014-07-22, 22:36   #607
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
I kto tu generalizuje? Skąd możesz wiedzieć w jakim towarzystwie obracają się nasi TŻ? Może nie każdy ma znajomych którzy na wieczorze kawalerskim namawialiby go do głupich rzeczy. Striptiz sam w sobie to nic złego. A skoro obawiacie się do czego namawiać będą waszego TŻ znajomi to takich można współczuć. Koniec tematu
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:39   #608
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
I kto tu generalizuje? Skąd możesz wiedzieć w jakim towarzystwie obracają się nasi TŻ? Może nie każdy ma znajomych którzy na wieczorze kawalerskim namawialiby go do głupich rzeczy. Striptiz sam w sobie to nic złego. A skoro obawiacie się do czego namawiać będą waszego TŻ znajomi to takich można współczuć. Koniec tematu
Ja w ogóle nie rozumiem tutaj klotni. Jedne ufaja inne ufaja z rozsądkiem i tyle xD moja opinia dotyczy mojego Tż i tyle a wy możecie sobie myśleć całkiem co innego spoko

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:50   #609
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:

ewapucy ja swój kupowałam na ebay cena ok 40 zł z przesyłką o ile dobrze pamiętam

ale na etsy też są piękne
Cudny Niedrogi jak na takie cudo
Ufff... Myślałam ,że te wszystkie grzebienie droższe są
Lemon_Drop który to twój ślubny?
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:52   #610
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

ewapucy dziękuję jak za taką cenę to sama mile się zaskoczyłam
Stary 2014-07-22, 23:02   #611
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:

ewapucy, trochę więcej, oscyluję przy 53. Fajna długość gorsetu, nie powiem
Nie wyglądasz na 53 No tak fajna długość tym bardziej ,że jestem niska

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Haha jakbym mojego TŻta słyszała

Sławna ciotka pojedzie z kimś z rodziny i na szczęście jej to wystarcza Wczoraj myślałam, że padnę. Ciotka woła mnie do siebie i konspiracyjnym szeptem mówi tak: "Oleńka, chodź no tu. USTRÓJ sobie kupiłam, pokażę ci" Oczywiście chodziło o ciuchy
No wiesz ja zapalony kibic jestem
A ta ciotka to gratuluje takiej w rodzinie przynajmniej masz z kogo pośmiać

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem tutaj klotni. Jedne ufaja inne ufaja z rozsądkiem i tyle xD moja opinia dotyczy mojego Tż i tyle a wy możecie sobie myśleć całkiem co innego spoko

Skończmy temat kawalerskiego,bo się wszystkie przez to pokłócimy i będzie koniec tematu.
Każdy ma swoje zdanie,swój limit zaufania i to osobista sprawa.
Jak wam minął dzień? Coś załatwiłyście?
Ja jestem znów chora
Tydzień już brałam antybiotyk (zapalenie gardła) a dziś znów nie mogę przełknąć śliny
Kuzynka mówiła ,że u nas w rodzinie taka tradycja,wszyscy przed ślubem chorują

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
ewapucy dziękuję jak za taką cenę to sama mile się zaskoczyłam
Myślałam,że taki grzebyk dostałabym za co najmniej 100zł a tu prosze jedna dała 40 druga 11 za dwa grzebyki
Stary 2014-07-22, 23:19   #612
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Byłam, byłam Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas.

A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała.

Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy.

Jako nauczkę mam to aby nigdy nie podpisywać samodzielnie umów bo to ja to wszystko odwoływałam.

Jak mnie tu nadal chcecie to ja z chęcią będę Wam kibicować jesteście jedynymi PMkami, z których się w obecnej sytuacji tak szczerze cieszę

Krychulec89, Madziara889, say-hello, Dotka90, ane3kaa, iliy, Anesthesia, hihihi, Panna Izabela, magdalenka_w_86
Wszystko opisałam powyżej więc nie chciałam powtarzać tej samej treści, bardzo mi miło, że wszystkie mnie pamiętacie i za odzew nowych PMek też dziękuje. Wszystkim Wam mocno kibicuje, będziecie najpiękniejszymi PMkami
kochana dobrze, że walczycie! że nie poddałaś się! mam nadzieję, że będziecie dużo rozmawiać, dotrzecie się i wszystko będzie dobrze
dziękuję(my), że nam kibicujesz i Ty kiedyś będziesz przepiękną PMką
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
hihihi jak tam spotkanie z zespołem? taaak, fryzura na bok na pewno będzie ładniejsza i na zdjęciach i w realu dobrze, że takie wybrałyśmy
dobrze, wybraliśmy piosenki na pierwszy taniec, na podziękowania dla rodziców i na wjazd tortu i zabawy na oczepiny
ogólnie w porządku, będą grali różnorodną muzykę, powiedzieli, że jak coś będzie nie tak, to podchodzić i mówić i zmienią repertuar czy coś bardzo pozytywnie
pewnie, że dobre fryzury
Cytat:

Byłam dziś na probnej. Czego się dowiedziałam... gość od sali idzie do cateringu i żąda od nich opłaty za wynajem kuchni. Oczywiście opłata jest przerzucana na nas i pary dowiadują się o tym przy rozliczaniu
Jakieś 500 zł kolejne. Nie wiem czy lepiej sprawę wyjaśnić teraz, czy czekać na koniec i się jakoś wykpić.confused:
Kościelny nas trochę poratuje z kwiatami Chwała mu za to
Ofiary jakie przeznaczyliśmy: 500 zł księdzu przeliczał przy nas i ten komentarz : no, może być..., 50 kościelnemu, 100 organiście.
Druga parka nawet w kościele jeszcze nie była!
ale lipa z tymi dodatkowymi kosztami ;/
my płacimy dopiero w piątek za ślub

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!

Ale po kolei.

W dniu ślubu pierwszy jest o 16, mój o 17( środkowy) potem o 18.

O 16 kościół ubiera taka laska, która jak dla mnie nie ma za grosz wyczucia gustu.
Dlatego też stwierdziłam że ja zamówię kogoś innego, dogadałam się z dziewczyną ze ślubu o 18 że bierzemy firmę dekoracyjną i zrzucamy się po połowie.

I dzisiaj dostaję od niej wiadomość że "rozmyśliła się" i chce by kościół na jej ślub na 18 ubierała ta laska co ubiera o 16!!!!!!!!!!!! i że sugeruje mi żebym ją też wzięła.

I co ona myśli że ja zrezygnuję ze swojej dekoracji bo jej się odmieniło??
Mam z nimi wszystko ustalone, wazony, kwiaty, bramę z kwiatów..
Trudno zapłacę więcej, ale nie zrezygnuję.

A do tej dziewczyny napisałam że tak się nie robi..
ooo ale beznadziejnie się zachowała ;/ ja też mam słabą współpracę z dziewczyną ze ślubu po nas. także lipa ;/
szkoda, że na jakąś wizażankę nie trafiłam

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
O kurde to my na 140 osób + poprawiny kupiliśmy łącznie 300 l napojów + wody 30 l. Myslicie żeby dokupić? Babka kazała 1,5l na głowe ale kupilismy więcej.
nam pani kazała 2l na głowę, ale Tż się boi, że zabraknie, bo gorąco teraz jest nieziemsko i wzięliśmy po 3l najwyżej zostanie na grilla w niedzielę
Cytat:

Zamieszczam obiecane zdjęcia biżuterii z ebaya. O ile kolczyki bardzo mi się podobają, grzebień jest w porządku, o tyle co do bransoletki mam wątpliwości - jest za gruba (grubsza niż wynikało z opisu aukcji). Byłby spory przesyt, bo suknia ma aplikacje z kryształków przy dekolcie i na biodrze. Co o tym myślicie?
piękna biżuteria
ale wydaje mi się, że bransoletka to będzie za dużo już
Cytat:
Dorwałam wczoraj Dla przypomnienia suknia, zdjęcia po ostatniej przymiarce zabrała siostra:/
piękny naszyjnik

zawieźliśmy suknię do prasowania odbiór w czwartek
kupiliśmy wszystko do baru już
w sumie teraz luzik
jutro pieczemy z mamą pasztet i biszkopt. Tż idzie do fryzjera, potem drukujemy winietki, dziś zrobiliśmy trochę roszad w usadzeniu, mam nadzieję, że ostatni raz
w czwartek ja brwi i paznokcie i kończymy ciasta
i w piątek zwozimy wszystko na salę już nam tyle osób chce pomóc z samochodami, że zamiast kilku kursów na salę starczy jeden

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 23:28   #613
cornflower_girl
Zakorzenienie

ewapucy Dla mnie kolczyki to mus - niesamowicie rozświetlają twarz. Branosletka musi być dobrze dobrana, żeby współgrać. No i żeby nie zaciągała sukienki.
Grzebień kupowałam u tego sprzedawcy

Dużo zdrowia

Tinyheart Myślę, że decyzja o poznaniu swoich potrzeb jest najlepsza na ten moment dla Ciebie i myślę, że przyniesie Ci w ostatecznym rozrachunku spokój serca. Masz rację, że naprawianie tylko we dwoje, tym bardziej smutne, że on póki co nie dostrzega tego. Daj sobie czas, jeśli macie być ze sobą, to będziecie. A jak będziesz czuła się pogodzona ze sobą i wiedziała, czego chcesz w związku, to prędzej czy później, trafisz na to. I nie rezygnuj z tych pięknych marzeń o ślubie, one przyjdą we właściwym czasie

oluska227887 Ale fajnie z próbą. Ciekawe, czy pomaga na stres Sporo udało Wam się załatwić

hihihi Zazdroszczę wyluzowania Powodzenia z pasztetem i biszkoptem, zapowiada się ciekawie

Dziękuję za rady odnośnie bransoletki Nie jestem jakoś specjalnie przywiazana do niej i nie ma, że musi być na ślubie. Normalnie jestem zupełnie niebiżuteryjna i w szale błyskotek mogę przesadzić. Zostawię ją na inne okazje

Co do tych rezygnacji - dziwi mnie to, że robią to osoby młode(!), a nie jakieś ciocie i wujkowie z głębokiej wsi, gdzie normalne jest, że można się wprosić na wesele w tym samym dniu. Jeden z tych panów to ten od szukania partnerki przez fejsa. Na szczęście telefon do menadżerki i obiecała pomóc. Dobrze, że teraz jest nowa babeczka, ogarnia nasze przygotowania i można na nią liczyć...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 23:38   #614
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi Zazdroszczę wyluzowania Powodzenia z pasztetem i biszkoptem, zapowiada się ciekawie

Dziękuję za rady odnośnie bransoletki Nie jestem jakoś specjalnie przywiazana do niej i nie ma, że musi być na ślubie. Normalnie jestem zupełnie niebiżuteryjna i w szale błyskotek mogę przesadzić. Zostawię ją na inne okazje

Co do tych rezygnacji - dziwi mnie to, że robią to osoby młode(!), a nie jakieś ciocie i wujkowie z głębokiej wsi, gdzie normalne jest, że można się wprosić na wesele w tym samym dniu. Jeden z tych panów to ten od szukania partnerki przez fejsa. Na szczęście telefon do menadżerki i obiecała pomóc. Dobrze, że teraz jest nowa babeczka, ogarnia nasze przygotowania i można na nią liczyć...
moja mama robi najlepszy pasztet na świecie
i jaki smalec dobry zrobiła, już się zajadałam
najgorsze, że zrobiła ogórki małosolne w sobotę, bo wiadomo z tydzień muszą się porobić, a tu taki skwar, że chyba będą za bardzo ukiszone do soboty ;/
tak mi się wydaje, że lepiej bez bransoletki, bo kolczyki i grzebień to już dużo, a jeszcze suknia zdobiona
no słabo, że rezygnują młodzi u nas w sumie też więcej młodych zrezygnowało. fajnie, że możecie się z menagerką dogadać, u nas już zapłacone, więc jak ktoś nam teraz odmówi to przepada i tyle ;/ a mamy jedną parę, że nie wiedzą jeszcze, bo ta dziewczyna w szpitalu teraz leżała, bo wypadek miała i niewiadomo. oby przyszli

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 23:42   #615
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
co prawda dyskusja mnie nie dotyczy, ale..
na jakiej podstawie i jakim prawem oceniasz ludzi, których nie znasz ? ( nie pierwszy raz ) tak z ciekawości

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-23, 02:16   #616
kallina_2014
Wtajemniczenie

tinyheart, czekooczekolada.
wiem tylko tyle, ile przeczytalam teraz na forum i próbuję zrozumieć sytuację tiny, bo dla mnie jest trochę dziwna.

tinyheart, trzymam za Ciebie kciuki, pamietaj, ze slub to nie wszystko, możecie być szczesliwi bez ślubu!

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2014-07-23 o 02:18 Powód: literowka
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 05:43   #617
tinyheart
Rozeznanie

Anasteshia, kiss12550, Lemon_drop, oluska227887, cornflower_girl Dziękuje Wam bardzo dziewczyny

czekoladko Napiszę do misi

cude Bez grzebyka też będziesz super wyglądała. A w końcu niektóre z nich strasznie ciągną za włosy więc chociaż tego unikniesz

hihihi Będę Wam kibicować, nawet jeżeli wątku może na bieżąco. A Tobie kibicuje już w tą sobotę Ale widzę, że jesteś wyluzowana, co mnie bardzo cieszy.

kallina_2014 Spoko, sytuacja jest no... specyficzna :P

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 06:44   #618
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś swój bukiet (taki jak na zdjęciu tylko będzie miał kilka żółtych dodatków), mniejszy dla świadkowej, butonierki dla TZ i świadka, kwiat do wlosów i kwiaty dla rodziców
bardzo ładny bukiet

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga hit
Moja mama kupiła sobie sukienkę jakiś czas temu na ślub , ostatnio jesteśmy u teściowej która pokazuje mi jaką sukienkę szyje jej krawcowa na nasz ślub i co ? Praktycznie identyko tylko wzór z przodu troszkę inny i powtarzający się z tyłu sukienki (moja mama ma go tylko z przodu), przedwczoraj jesteśmy u babci Tżta która pokazuje mi sukienkę którą sobie kupiła na nasz dzień i co ? Identyczna jak teściowej tylko granatowa więc we 3 będą miałay podobną sukienkę , czuje że to będzie jedna z atrakcji naszego wesela
moja mama też ma podobną tylko wzorek jet u góry dół gładki
i też taki jasny kolor

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
moje inspiracje fryzura i torty, tylko torty z zielonym akcentem. Powiem wam,że coraz bardziej mi się podoba mój kolor przewodni zielony z dodatkiem żółtego, miał byż amarant i róż, ale narzeczony wybrał zielony i żółty
połaczenia kolorów brzmią fajnie, ale te torty niezbyt mnie przekonuj a

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
bardorja My chcieliśmy wiejski stół, ale cena nas poraziła i zrezygnowaliśmy... 3500 zł
o matko
skąd taka cena ???

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wkurza mnie moja osobista przyjaciółka, nagle wychodzi na to, że moje wesele jej się w ogóle nie podobało, zespół był beznadziejny, w kotlecie znalazła chrząstkę, tańczyliśmy drewniano, a za kwiaty to przepłaciłam. Nie wiem, PMS mamy obie, czy co?

Przynajmniej fotograf wysłał nam całe 6 zdjęć, żeby nas zniecierpliwić chyba w tym jedno, które chyba sobie wydrukuję i powieszę na ścianę, żeby patrzeć, jaka to ja piękna jestem...
aaa widzisz przynajmniej powiedziała to do Ciebie, a nie za Twoimi plecami jak to wiekszość zazwyczaj czyni

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Zrobiłam żele W polowie sierpnia pojde na uzupelnienie, zrobie wtedy fuksjowe. na ślub będą takie, jak teraz, podoba mi się to
strasznie mi się te paznokcie podobają

Cytat:
Ten kwiatek nie będzie tak Będzie z boku, prawdopodobnie eustoma. TŻ dziś mi zrobił niespodziankę i przyniósł kwiatka do fryzjerki

Panieński za mną Było miło Byłyśmy we 4, po wielu perypetiach - jedna musiała dojechać. Ustawiłam jej dojazd z moim Tatą - miał akuart jechać do miasta, autobusów wieczorami i popołudniami właściwie nie ma. Tata zmienił zdanie, że jednak nie pojedzie, gdy ja już byłam w mieście. Moja sis wolała zostać w domu ze swoim wybrankiem Bez większych szczegółów udało się tej koleżance jakoś do mnie dostać. Mały foch był, i rozumiem to doskonale - mnie też to wyprowadziło trochę z równowagi.
Obiadek, ugotowany przez jedną z nich, piwko, karaoke
fryzurka fajna, ale upięcie kwiata trzeba zmienić

Super, że panieński się udało!

Cytat:
ewapucy,70/90, podwójny

Dorwałam wczoraj Dla przypomnienia suknia, zdjęcia po ostatniej przymiarce zabrała siostra:/
śliczna! i naszyjnik b ędzie bardzo pasował

Dziewczyny u nas gonitwa - rozdajemy zaproszenia, a wczoraj byliśmy już w USC i papiery podpisane

Do prezentu dla siostry TŻ (pościel) dorzucimy grę planszową Alternatywy 4 mega fajna (dziękuję za pomysł corn )

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 07:23   #619
rabbitka
Rozeznanie

Kiss no to bedzie ciekawie z sukienkami, mamy beda jak siostrzyczki
Re_nata ten drugi tort co wkleilas my mielismt, tylko wlasnie w rozowej kolorystyce wyszedl mega!

Dotka sliczne pazurki

Tiny ja tez Cie pamietam bardzo mi przykro, ze tak wyszlo mam nadzieje, ze jakos sobie to ulozycie!

Corn piekna bizu! Zwlaszcza kolczyki

Mojakaren fajny prezent! Ja bym sie mega cieszyla

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:00   #620
Lemon_Drop
Zadomowienie

Lin, Cude dzięki w tym pierwszym ułamał mi sie ten wystający fragmencik z lewej strony, ale nie jest to jakoś bardzo widoczne. Jakby któraś chciała to mogę oddać.
Ja będę miała ten drugi, jakoś lepiej mi pasuje

Ewapucy mój to ten z prawej. Za 2 zapłaciłam 11 ale funtów a nie złotych wiec wyszło ok 50-60 zł

Oluśka dobrze że tak załatwiłaś sprawę z dziećmi i noclegiem. Jak tyle zwlekali to niech sami się tym teraz zajmują.

Hihihi podoba mi się twoje wyluzowanie powodzenia na ostatniej prostej!
Stary 2014-07-23, 08:39   #621
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
co prawda dyskusja mnie nie dotyczy, ale..
na jakiej podstawie i jakim prawem oceniasz ludzi, których nie znasz ? ( nie pierwszy raz ) tak z ciekawości
Na podstawie tej co się sama wypowiedziała, że żałuje sztywniactwa świadka, który woli upić jej męża niż pokazywać mu gołe cycki.
Cytat:
Dokładnie.. Przecież Tż nie należy do mnie. Może się bawić i po to na oczy aby patrzeć. Przeciez każdy facet lubi patrzyć. Niestety swiadek jest drentwy i woli mojego Tż upic... a mój kochany nie znosi alkoholu... cóż zrobić.... Szkoda

Powiem TŻ, że chyba jest kobietą, skoro nie lubi patrzeć tylko działać. Albo nie ma oczu. Ewentualnie jest sztywniak.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

mojakaren, zarąbista sprawa z tą planszówką My ostatnio przyjaciółce też daliśmy w dodatku do koperty i po cichu liczymy,że nam też chociaż jedno pudełko wpadnie Bo mamy przyjaciół z którymi wciąż namiętnie gramy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:52   #622
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Dzień dobry

Cytat:
oluska227887
super że tak wyszło z tym chórem i kapelą
Mój TŻ też się cieszy, bo był i z jednym i z drugim dość długo związany
Cytat:
No wiesz ja zapalony kibic jestem
A ta ciotka to gratuluje takiej w rodzinie przynajmniej masz z kogo pośmiać
Uwierz, czasami nie jest mi do śmiechu
Cytat:

oluska227887 Ale fajnie z próbą. Ciekawe, czy pomaga na stres Sporo udało Wam się załatwić
W sumie i tak niewiele pamiętam z tego, co nam na tej próbie pan kościelny mówił Cały czas myślałam tylko o tym, że to już za kilka dni Mam nadzieję, że TŻ wszystko pamięta
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Oluśka dobrze że tak załatwiłaś sprawę z dziećmi i noclegiem. Jak tyle zwlekali to niech sami się tym teraz zajmują.
Właśnie się dowiedziałam, że dzwonili wczoraj wieczorem do brata TŻta, który bez problemu ich przenocuje. Wystarczył jeden telefon i wcale nie musieliśmy być w to zaangażowani.

3 dni do Wielkiego Dnia
Stary 2014-07-23, 08:54   #623
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Byłam dziś na probnej.
Bardzo ładna fryzurka, tylko odnosze wrażenie, ze ten kwiatek chyba za nisko wpięty? Czy może mi sie wydaje?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Zrobiłam żele
Wyszły super!

Cytat:
Ad rem Wiesz już, co zdegustujecie ? I kiedy macie termin potwierdzeń?

Tortu nie będziemy degustować (u nas niestety nie ma takich atrakcji), ale weźmiemy sprawdzony smak (zamawialiśmy go na imieniny TŻta i był przepyszny!)
Termin mamy do 30.07 więc jeszcze tydzień Może za bardzo panikuję, sama nie wiem

Co do bransoletki - faktycznie wygląda na dużą... Ale myślę, ze spokojnie możesz z niej zrezygnować

Cytat:

Ale boska suknia! Ślicznie w niej wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
PS. wróć do nas na plotkowy, ja będę o Ciebie walczyć
Tak! Wracaj do nas do klubu Ja jestem za

tinyheart szkoda, że tak wyszło.. ale dobrze, że walczycie o związek. Może z czasem TŻ dojrzeje do tej decyzji, może teraz go powaga sprawy przerosła... możemy gdybać. Ale jeśli jesteście ze sobą szczęśliwi to walczcie o to, bardzo Wam kibicuję

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-07-23 o 09:50
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:29   #624
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny lecicie jak burza, nie da się was dogonić
jeżeli chodzi o te piekne panie co się robireają to też uwazam, że to zwykłe dziwki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:53   #625
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie bransoletka za szeroka, za dużo tego będzie
Ale wszystko bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
i w piątek zwozimy wszystko na salę już nam tyle osób chce pomóc z samochodami, że zamiast kilku kursów na salę starczy jeden
Fajnie że wszyscy chcą Wam pomóc

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
3 dni do Wielkiego Dnia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

U nas nic nowego Termin potwierdzeń do 3 sierpnia i nikt nie dzwoni. Czy prośba o potwierdzenie do 3 znaczy "dzwońcie wszyscy 3?"
Umówiliśmy się na piatek na spotkanie z zespołem, dogadać repertuar, zabawy itp. A po weekendzie musimy iść do księdza po kartki z zapowiedziami dla Tż. I zaraz do spowiedzi
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:55   #626
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Termin potwierdzeń do 3 sierpnia i nikt nie dzwoni. Czy prośba o potwierdzenie do 3 znaczy "dzwońcie wszyscy 3?"
Umówiliśmy się na piatek na spotkanie z zespołem, dogadać repertuar, zabawy itp. A po weekendzie musimy iść do księdza po kartki z zapowiedziami dla Tż. I zaraz do spowiedzi
Haha, u nas do 1.08 i też nikt nie dzwoni, podejrzewam tą opcję, którą pogrubiłam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:08   #627
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
ewapucy Dla mnie kolczyki to mus - niesamowicie rozświetlają twarz. Branosletka musi być dobrze dobrana, żeby współgrać. No i żeby nie zaciągała sukienki.
Grzebień kupowałam u tego sprzedawcy

Dużo zdrowia

Śliczne te grzebyki ma Dziękuję Oby szybko przeszło.
Co do wsi.Sama jestem ze wsi na Podkarpaciu(wszyscy myślą,że to największe za..pie) i wcale nie jest gorzej niż w miastach z organizowaniem wesel.Jest tak u was ,że można się wpraszać na wesela? Bo u nas tak nie ma ,to byłby chyba największy wstyd.Owszem,niektórzy znajomi młodych przyjeżdżają pod wesele ,ale tylko ,żeby ich zobaczyć,nie żeby się wprosić .
Ja mieszkanka wsi osobiście mówię wam ,że na wsi nie praktykuje się wpraszania na wesele,nawet ci najstarsi ludzie tego nie robią
Może u was jest inaczej ale na Podkarpaciu o takim czymś nie słyszałam
Aha i u nas wesela na wsi ,przynajmniej w moich miejscowościach nie różnią się niczym w tych z miasta,bo każdy robi w tym samym lokalu
Nie,żeby nie było więcej po prostu jest to najlepszy lokal w okolicy i trzeba 2-3 lata wcześniej rezerwować salę ,żeby dostać miejsce.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Ewapucy mój to ten z prawej. Za 2 zapłaciłam 11 ale funtów a nie złotych wiec wyszło ok 50-60 zł
Ja byłam przekonana ,że złotych Ale to i tak na złotówki nie wychodzi drogo

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
D

U nas nic nowego Termin potwierdzeń do 3 sierpnia i nikt nie dzwoni. Czy prośba o potwierdzenie do 3 znaczy "dzwońcie wszyscy 3?"
Ja mam też termin potwierdzeń do 3 sierpnia,czas leci a zaproszonych 200 gości jak nie dzwoniło tak nie dzwoni.Czy wszyscy faktycznie będą dzwonić 3?? Nie mam zamiaru później wszystkich obdzwaniać . Muszę jeszcze zamówić torta i chociaż ,żeby orientacyjnie wiedzieć ,ile mniej więcej tych ludzi będzie a tu nikt nie dzwoniWiem,że u mnie w rodzinie dużo osób ma żałobę,to jeśli wiedzą ,że nie przyjdą,dlaczego nie powiedzą wcześniej
Stary 2014-07-23, 10:35   #628
21klaudyna
Zadomowienie

Kolejny krok do przodu Kupiłam buty na przebranie
http://conhpol.pl/sklep/produkt/b-2074-nude610

Odebrałam też serduszka dla gości. Dołożymy tylko karteczkę z podziękowaniem i będzie idealnie
Potwierdziłam ostatecznie listę osób , wpłaciliśmy 50 % . Sala sama od siebie zaproponowała wysokie krzesła dla niemowlaków.
Przesunęło się nam nagrywanie znów podziękowań dla gości będziemy to robić 29 lipca :P a ślub 2 sierpnia. Ale dostaliśmy gwarancję że wszystko będzie tak jak chcemy więc się nie spinamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (51,7 KB, 17 załadowań)
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:38   #629
jumapili
Raczkowanie

Cytat:
Boże dziewczyny w sierpniu w Polsce grają Real Madryt i Borussia Dortmund ! Ahhh... Gdyby nie e wydatki
Hej, a gdzie i kiedy gra Borussia? na ich stronie nic nie ma kalendarzu :-( my jestesmy z Dortmundu i bedziemy przed slubem w Polsce... moze a noz a widelec moglabym zrobic mezowi niespodzianke
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:03   #630
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Dla nas to zwykła dziwka i tyle.
To już przesada. Mylicię pojęcia. Wypisać definicję czy sama sprawdzisz.
Rozmyślajac tak skoro uważacie że stripka to dziwka to wcale się nie dziwię że jesteś na Nie na taka formę kawalerskiego.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości