Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 20:34   #4261
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tez jestem tolerancyjna
zawsze chcialam miec przyjaciela geja jak Carrie i Charlotte z Sexu w wielkim miescie
hehheeh Dobry plan! Szukaj

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, jestem po spotkaniu z położną. Super kobieta, jestem zdecydowana z nią rodzić. Z dobrych wiadomości, przy nadciśnieniu nie dadzą mi się przeterminować, najpóźniej w dniu terminu będę mieć indukcję a i jeszcze kazała nam współżyć min.dwa razy w tygodniu a najlepiej codziennie, bo to świetnie przygotowuje macicę do porodu. Więc tż nie może mi już odmawiać będę mieć z nią jeszcze jedno spotkanie i potem poród
Oooo...i jak mąż się na to zapatruje?

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to mogło by być ciekaweale myślę ,że nie bedzie tak źle 3 razy rodziłaś to urodzisz czwarty

Powiedzcie laski, pewnie ten temat był już poruszany dawno temu, ale zapytam najwyżej raz jeszczę- czy kupowałyście laktatory, ja miałam taki zamiar....ale doświadczone mamy poradziły, aby na razie nie kupować, bo moze sie okazać że nie bedzie potrzebny....Niby w wyprawce do szpitala jest wymagany laktator, więc sama nie wiem....
Ja mam ręczny z Aventu. Nie wiem, chyba go nie wezmę. Najwyżej mąż mi przywiezie. Wyparzyłam go już i spakowałam w woreczek strunowy

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
To kup sobie na początek ręczny, jak dobrze kojarzę to można poniżej 50 zł kupić. Jak się nie przyda to trudno, ale będziesz spokojna że masz.
Ja dostałam od koleżanki używany elektryczny medeli, muszę go jeszcze wyparzyć. A właśnie, nastawione na kp bierzecie do szpitala swoje butelki? I smoczki?
Ja nie biorę, tzn spakowałam smoczek, ale i tak nie planowałam z niego korzystać. Mój szpital jest bardzo pro-laktacyjny i nie pochwalają tego typu rzeczy, co mi akurat bardzo, ale to bardzo odpowiada!

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Wiadomo jak to w sklepach stacjonarnych, zawsze trochę zawyżą cenę Ja akurat kupowałam jakieś ubranko dla synka na wyprzedaży i tak mi to pudełeczko wpadło w oko, więc wzięłam.

Dziewczyny a jaki kupiłyście termometr dla swojego malucha? Bo właśnie sobie uzmysłowiłam, że brakuje mi jednak jeszcze kilku rzeczy, a tak byłam ostatnio przekonana że mam temat wyprawki ogarnięty
Ja mam Baby Ono taki do czoła i ucha. Moim zdaniem jest ok, kupiłam w Gemini

Angelika, ale z Ciebie twarda babka! Gratuluję raz jeszcze. A Kornelka to śliczna dziewczynka

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-07-25 o 20:44
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 20:42   #4262
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Myślałam że wody mi odeszły a to Krycha się spocila
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 20:47   #4263
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
hehheeh Dobry plan! Szukaj

Oooo...i jak mąż się na to zapatruje?

Ja mam ręczny z Aventu. Nie wiem, chyba go nie wezmę. Najwyżej mąż mi przywiezie. Wyparzyłam go już i spakowałam w woreczek strunowy

Ja nie biorę, tzn spakowałam smoczek, ale i tak nie planowałam z niego korzystać. Mój szpital jest bardzo pro-laktacyjny i nie pochwalają tego typu rzeczy, co mi akurat bardzo, ale to bardzo odpowiada!

Angelika, ale z Ciebie twarda babka! Gratuluję raz jeszcze. A Kornelka to śliczna dziewczynka
Mówi, że chyba już nie pamięta, jak to się robiło
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 20:53   #4264
Optymistka26
Zadomowienie

Jeny ale mam dzis do d....dzien Brzuch boli, mialam mase jezdzenia po miescie -listonosz wrzucil awizo mimo ze w domu bylam,musialam jechac na poczte (przyszedl rozek i jest zolty zamiast bezowego, jest brzydki), potem wizyta u gina 10km dalej, odebralam jakies papiery ktore musialam osobiscie kolejne kilometry. Jestem wykonczona. Tz musialm zostac i co innego robic, wiec wozilam sie sama.

Po badaniu u gina mialam lekkie plamienie mimo ze staral mi sie tam nie gmerac. GBSa nie pobral bo zapomnial mi powiedziec ze mam jednych lekow nie brac ze 3 dni bo nie wyjdzie,musze umowic wizyte kolejna za tydzien Wtedy tez mam odstawic luteine a teraz ja zmniejszyc.
Za 2 tyg sciaganie pessara i powiedzial ze moja szyjka jest taaaka miekka i rozpulchniona ze moga mi wody odejsc od razu albo skurcze zaczac i pojade na porodowke -zebym byla przygotowana Zdziwil sie ze na usg wyszla calkiem niezla szyjka.
Po badaniu bolal mnie brzuch, mialam skurcze jak jechalam samochodem ze az ciezko bylo sie skupic na kierowaniu autem.
Przez tydzien PRZYBYLO MI 2 KG Ciekawe skad

Jestem wsciekla na tesciow, poklocilismy sie z nimi jakis czas temu. Tak mnie tesc wkurzyl ze sie poplakalam.
Zgubilam kilka waznych rzeczy. Dodatkowo wujek Tz zrobil nas w jajo. Tz zrobil sobie cos w plecy ze ledwo sie rusza. Mam dosc

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Poza tym po wczorajszej wizycie lekarz poprawił mi humor, bo komory w mózgu się nie poszerzają Za tydz w czwartek też mam wizytę i zobaczymy co będzie. Ale skoro przez miesiąc nic się nie zmieniło to myślę, że będzie ok.
super, oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Po porodzie SN biegałam po kilku godzinach juz anpo CC czuje sie strasznie.....mam gorączkę znowu i beda mi antybiotyk podawać a poza tym nie zmruzylam oka mam takie bole silne i skurcze jak przy porodzie

Czekam na Tż az przyjedzie to moze uda mi sie wdrapac na wózek inwalidzki i pojechać z nim do małej , juz nie moge sie doczekać az ja zobaczę

Pamiętacie jak sie martwiłam o Zuzie ze muszę ja zostawić? Zupełnie niepotrzebnie bo Zuzia jest zachwycona moja nieobecnością tzn dziadek i tatuś nad nią skaczą jak nad jajkiem rozmawiałam z nią przez telefon i naprawde jest szczęśliwa zaraz ma do mnie przyjechac w odwiedziny

Milo jest czytać ze uwazacie mnie za silna kobietę i podziwiacie mnie ale każda z was zrobiłaby to samo jestem tego pewna ale az mnie ciarki przychodzą jak patrzę sobie na filmiki z mała (Tż dla mnie nagrał ) i widzę jaki słodziak jest i jaka do Zuzi podobna no jakbym normalnie Zuzie widziała mała i pomyśle sobie ze lekarze próbowali mi wmówić ze lepiej usunąć bo nic z tego dziecka nie bedzie albo jak ludzie gadali ze w co ja sie pakuje życie sobie zniszczyć chce....boże łzy mi same lecą na myśl ze wogole taka opcje przez chwile brałam pod uwage (bo brałam przez chwile w najgorszym kryzysie bedadz pewna ze dziecku pomogę w ten sposób ) ale cieszę sie ze spotkałam na swojej drodze tylu ludzi którzy mnie wspierali bo sama nie dałabym rady przez to przejść naprawde szczerze DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM DZIEWCZYNY ze byliście ze mną i wspieralyscie mnie bo to naprawde bardzo duzo mi pomogło a teraz to juz tylko musi byc lepiej
Zdjecie twoje z Natalka jest extra!! Normalnie jak prosjopnalna sesja z jakiegos czasopisma i jak ladnie wyszlas A Natalka taki slodziak
dobrze ze Zuzia zadowlona, zawsze latwiej ci lezec wiedzac ze ona ma sie dobrze
Mam nadzieje ze szybko ustapia ci przykre objawy po tych komplikacjach,odpoczywaj: cmok:
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie no było jedzenie tylko nie dla mnie bo ja ogólnie nie lubię mleka ani praktycznie żadnych produktów mlecznych a na śniadanie była kaszka, kakao i biały ser do chleba Więc zjadłam tylko chleb
Mniam, ja bym chetnie zjadla
Ale rodzinka nie przywiozla ci nic do kanapek jakby ci nie odpowiadalo to co daja? Warto miec swoje zapasy-owoce,warzywka,ciastka,ja kies miesko czy ser
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Kawaler jak sie patrzy! Widac ze to chlopak
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Jak byłam ostatnio w szpitalu, to też miałam wrażenie, że panie się nie myją i przez 4 doby (cały mój pobyt tam) były w tej samej koszuli, a upał był nieziemski
jak nie dalam sie rady podniesc z lozka to w d....mialam nie zmieniona koszule, tluste wlosy i brak wieczornego prysznica
tylko mokre chusteczki dla dzieci byly w ruchu.
Jak sie odrobine lepiej poczulam ze moglam ustac na nogach to owszem, wyszorowalam sie na ile sie dalo z wenflonem,wlosy umylam i przebralam sie.Poczulam sie wtedy lepiej
I nie uwazam zeby to bylo cos dziwnego. Nawet lekarz zabronil mi sie prysznicowac 1go dnia bo mialam helikopter w glowie od lekow i balam sie zemdlec.
Pomijam jak ktos smierdzi i myc mu sie nie chce ale jakos na takich nie trafilam.
Nie rozumiem dlaczego mowicie ze to problem spac z obca osoba w pokoju. NIgdy na kolonie nie jezdzilyscie?
Mialam super dziewczyny w szpitalnej sali, dzieki nim czas szybciej mijal gdy plotkowalysmy, humor byl lepszy i zrzucalysmy sie na TV

Cytat:
w zyciu bym nie pozwolila komus karmic moje dziecko piersia
X lat temu bys dala jak nie bylo MM jeszcze- albo kobieta miala pokarm,albo szukala mamki i koniec tematu. Moja babcia tez czyjes dziecko zgodzila sie dokarmiac w szpitalu i mowila ze dzieki temu nie miala zastoju. Obecnie to jest dosc kontrowersyjne, ale sa banki mleka gdzie dostaje sie odciagniete mleczko od innych mam a nie z czyjegos cyca bezposrednio dziecko doi.
Cytat:
Hej, jestem po spotkaniu z położną. Super kobieta, jestem zdecydowana z nią rodzić. Z dobrych wiadomości, przy nadciśnieniu nie dadzą mi się przeterminować, najpóźniej w dniu terminu będę mieć indukcję a i jeszcze kazała nam współżyć min.dwa razy w tygodniu a najlepiej codziennie, bo to świetnie przygotowuje macicę do porodu. Więc tż nie może mi już odmawiać będę mieć z nią jeszcze jedno spotkanie i potem poród
to juz sie nie dziwie ze ci sie spodobala

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:25   #4265
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Kardioline
Cytat:
Ja termometr mam tez ten bezdotykowy Babyono chyba

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Nie rozumiem dlaczego mowicie ze to problem spac z obca osoba w pokoju. NIgdy na kolonie nie jezdzilyscie?
Mialam super dziewczyny w szpitalnej sali, dzieki nim czas szybciej mijal gdy plotkowalysmy, humor byl lepszy i zrzucalysmy sie na TV
To pewnie zależy na jakie osoby się trafi
Fajnie jest właśnie tak jak opisujesz, jak można z kimś porozmawiać a nawet się powygłupiać I takie aparatki się zdarzają. Ale przynajmniej czas szybciej płynie i człowiek nie czuję się w szpitalu jak jakieś dzikie zwierzątko w klatce

Do tej pory pamiętam jak kiedyś trafiłam na ginekologie z zapaleniem przydatków, pielęgniarka przyprowadziła mnie na 4- osobową salę, były na niej dwie starsze panie i dwa puste łóżka, ja zajęłam jedno , ale widziałam że to ostatnie też było już zajęte, ale chwilowo tej osoby nie było na sali. Dostałam zastrzyk przeciwbólowy więc trochę mi się oko zamknęło, akurat jak się obudziłam, na salę wchodzi dziewczyna- patrzę i oczom nie wierzę, a to moja koleżanka z miejscowości, w której wówczas mieszkałam!! Jakieś było nasze zdziwienie, padłyśmy sobie w ramiona z radością ( dosłownie), aż te starsze panie zaczęły się podnosić na łóżkach na łokciu i patrzyły się na nas z żywym zainteresowaniem To był naprawdę duży zbieg okoliczności, ja nawet nie wiedziałam, że ona jest w tym szpitalu.

Też się składałyśmy na tv, wymieniałyśmy gazetami no i plotkowałyśmy
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:13   #4266
Aisog1987
Rozeznanie

Haloooo, dziewczynki gdzie jesteście??? - wchodze i nie ma co czytać

U mnie mała się troszkę rusza i brzuch mi twardnieje co chwile i chyba mam skurcze, jeśli to one - tak na samym dole brzucha po prawej stronie pojawiło mi się takie mocniejsze ukłucie.... Poza tym dziś też przyuważyłam na papierze większą ilość wydzieliny o konsystencji kurzego białka....
Stary 2014-07-25, 22:14   #4267
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Optymistka mam jablka, sliwki, nektarynki, nawet marchewki:P ciastka, biszkopty i batony tez, dupa mi niezle urosnie;P ale serow ani zadnych szynek nie bo tu nie ma lodowki a tak w pokoju by smierdzialo to zarcie:P tz jutro przywiezie mi jakies kanapki hehe

A co do mycia to ja rozumiem ze czlowiek nie ma nawet sily i o tym nie mysli ale po ciezkiej operacji czy cos tak jak ty a tutaj same babki w ciazy prawie i zadna jakos nie widac zeby cierpiala...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:19   #4268
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość

U mnie mała się troszkę rusza i brzuch mi twardnieje co chwile i chyba mam skurcze, jeśli to one - tak na samym dole brzucha po prawej stronie pojawiło mi się takie mocniejsze ukłucie.... Poza tym dziś też przyuważyłam na papierze większą ilość wydzieliny o konsystencji kurzego białka....
U mnie ostatnio dużo częściej twardnieje brzuch. Aż się boję czy z małym ok. Ale liczę ruchy i wszystko wydaje się w porządku

Cytat:
Optymistka mam jablka, sliwki, nektarynki, nawet marchewki:P ciastka, biszkopty i batony tez, dupa mi niezle urosnie;P ale serow ani zadnych szynek nie bo tu nie ma lodowki a tak w pokoju by smierdzialo to zarcie:P tz jutro przywiezie mi jakies kanapki hehe

A co do mycia to ja rozumiem ze czlowiek nie ma nawet sily i o tym nie mysli ale po ciezkiej operacji czy cos tak jak ty a tutaj same babki w ciazy prawie i zadna jakos nie widac zeby cierpiala...
To lipa że nie macie u siebie lodówki. U nas była choćby jedna na cały oddział, ale grunt, że była

Z innej beczki... Czy wy też zauważyłyście jakieś dziwne spojrzenia starszych kobiet mijanych na ulicy? Przez ostatnie dwa miesiace na zalecenie lekarza głownie leżakowałam i z domu wychodziłam co najwyżej na wizytę u lekarza lub badania. Od jakiegoś tygodnia częściej z mężem wychodzimy na spacery i właśnie ostatnio zauważyłam dziwne spojrzenia ze strony takich starych bab :brzyda l: Zazdroszczą czy co
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:25   #4269
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Mi też dzisiaj cały dzień twardnieje... Nie to, żebym się jako specjalnie przemęczyła. Wręcz przeciwnie leniuchuję, a jak tylko wstanę to tak mnie Krycha boli, cisnie mi tak, czuję jakiś napór...
I dzisiaj zauważyłam, że mam napuchniętą Co to jest? Szukałam w necie, ale znalazłam tylko, że to moga być jakies grzyby czy infekcje
A Krycha jest po prostu taka nabrzmiała, nic nie swędzi mnie itd... Dżizas...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47458478]

Z innej beczki... Czy wy też zauważyłyście jakieś dziwne spojrzenia starszych kobiet mijanych na ulicy? Przez ostatnie dwa miesiace na zalecenie lekarza głownie leżakowałam i z domu wychodziłam co najwyżej na wizytę u lekarza lub badania. Od jakiegoś tygodnia częściej z mężem wychodzimy na spacery i właśnie ostatnio zauważyłam dziwne spojrzenia ze strony takich starych bab :brzyda l: Zazdroszczą czy co [/QUOTE]

No, ja też zauważyłam. Ale też widzę, że juz mam taki wielki bebech, że przepuszczają mnie wszędzie pierwszą, nawet jak się nie spodziewam

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:

Weź się tam zuken za rodzenie, a nie jedzenie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:35   #4270
pati1078
Rozeznanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47458478]U mnie ostatnio dużo częściej twardnieje brzuch. Aż się boję czy z małym ok. Ale liczę ruchy i wszystko wydaje się w porządku

To lipa że nie macie u siebie lodówki. U nas była choćby jedna na cały oddział, ale grunt, że była

Z innej beczki... Czy wy też zauważyłyście jakieś dziwne spojrzenia starszych kobiet mijanych na ulicy? Przez ostatnie dwa miesiace na zalecenie lekarza głownie leżakowałam i z domu wychodziłam co najwyżej na wizytę u lekarza lub badania. Od jakiegoś tygodnia częściej z mężem wychodzimy na spacery i właśnie ostatnio zauważyłam dziwne spojrzenia ze strony takich starych bab :brzyda l: Zazdroszczą czy co [/QUOTE]a ja jak ide na spacer to wszyscy się do mnie usmiechaja i ostatnio mowie do mojego ze nie wiem czy się do mnie smieja czy ze mnie ze taka gruba jestem
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:37   #4271
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Karoseria zebys wiedziala ze tylko jem i nic wiecej:P caly czas cos mietosze masakra! A tu juz prawie 20 kg na plusie

I kurde jak juz tu mam byc do poniedzialku to przeciez moglabym urodzic:P jakies pomysly jak to przyspieszyc:P.czopa juz nie ma, rozwarcie wczoraj na 1,5 cm i ciiiiiszaaa

Cos tak czuje ze sie przeterminuje

Moze taki walniemy tytul hehe
Stary 2014-07-25, 22:39   #4272
Aisog1987
Rozeznanie

Jak Krycha puchnie to znaczy ze sie rozwarcie chyba robi no nie?
Stary 2014-07-25, 22:46   #4273
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Karoseria zebys wiedziala ze tylko jem i nic wiecej:P caly czas cos mietosze masakra! A tu juz prawie 20 kg na plusie

I kurde jak juz tu mam byc do poniedzialku to przeciez moglabym urodzic:P jakies pomysly jak to przyspieszyc:P.czopa juz nie ma, rozwarcie wczoraj na 1,5 cm i ciiiiiszaaa

Cytat:
Rozwarcie?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:47   #4274
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

jedz jedz kochana na zdrówko niech ci pójdzie ja przez tydz w szpitalu przytyłam 2 kg tak mnie rodzinka dożywiała, mało ruchu i na efekty nie było trzeba długo czekać, no chyba że to woda, bo mi się spuchło trochę...

Dochodzę do wniosku że mój pierworodny ma dużo miejsca w moim brzuchu, bo dzis wypina się i kopie mnie nie miłosiernie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:52   #4275
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Spokojnie, juz niejedna pisala ze jej Krycha sie rozpulchnila i nie wyglada wyjsciowo:P a jak widac porodow jak na lekarstwo;D

Stary 2014-07-25, 22:54   #4276
Moni 26
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47458478]U mnie ostatnio dużo częściej twardnieje brzuch. Aż się boję czy z małym ok. Ale liczę ruchy i wszystko wydaje się w porządku

Z innej beczki... Czy wy też zauważyłyście jakieś dziwne spojrzenia starszych kobiet mijanych na ulicy? Przez ostatnie dwa miesiace na zalecenie lekarza głownie leżakowałam i z domu wychodziłam co najwyżej na wizytę u lekarza lub badania. Od jakiegoś tygodnia częściej z mężem wychodzimy na spacery i właśnie ostatnio zauważyłam dziwne spojrzenia ze strony takich starych bab :brzyda l: Zazdroszczą czy co [/QUOTE]

też się nad tym zastanawiam, czy to jest dziwne że jestem w ciąży?? tak czasem sie czuje, że ludzie robią wielkie oczy...Ale od kąt jestem w ciaży tak mam...a właściwie od momentu jak urósł mi brzuch....Może nam zazdroszczą i tyle...
Najbardziej mnie irytuje ochroniarz z mojego sklepu tak sie wpatruje w mój brzuch, że nie wiem czy on mi zazdrości Czy podziwia, ze tak rośnie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Spokojnie, juz niejedna pisala ze jej Krycha sie rozpulchnila i nie wyglada wyjsciowo:P a jak widac porodow jak na lekarstwo;D

na razie...jak sie rozbujamy to do początku sierpnia już zostanie tylko połowa

zuken
miałam zapytać, chociaż w miare macie prysznice??/Bo u nas to była katastrofa, w rogach pleśń, blee... w życiu bym tam nie weszła bez klapek....Ale chociaż woda była ciepła

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-25 o 22:56
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 23:01   #4277
lilka_vanilka
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47458478]
oj tak :-P dzis po miesiecznej przerwie poszlam na osiedlowe ciuchy i pani stanęła jak wryta i chyba się dziwiła, że ja jeszcze z tym brzuchem chodzę :-P
Ale polecam pozalatwiac teraz wszelkie urzędowe sprawy. Bylam dzis w banku i babki kolo mnie skakaly jak nigdy! Miesiac temu w zusie to samo. Bardzo korzystnie jest byx w ciąży :-D
Cytat:
Napisane przez zuken

:-D dobreee! Haha

Dziewczyny, czy do kół pompowanych moze byc pompka do roweru? :-D

Z tym pakowaniem to macie rację. Też się jutro przepakuję i podzielę na poród, po porodzie dla mnie i dla dziecka. Ja się niby zmiesciłam, ale wolę miec lekką torbe na start

A bierzecie plyty z muzyką do porodu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-07-25 o 23:03
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 23:07   #4278
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Wlasnie sie okazalo ze Rosjanka ma pojemne pluca i niezle chrapie

Moni prysznice mamy spoko, jest ogolnie taka duza lazienka gdzie jest prysznic za kotara, umywalka, kibelek i bidet wszystko przystosowane dla ciezarnych i kobiet po operacji, siedzonko pod prysznicem, barierki do podporki, ogolnie spoko tyle ze ta lazienka sie nie zamyka i na drzwiach przestawiasz kartke "wolne" i "zajete" hehe
Gorzej z kibelkami bo sa jeszcze osobno i po prostu smierdzi:P
A i mydlo szpitalne jakos tak wali ze masakra

Stary 2014-07-25, 23:08   #4279
kro0pka
Raczkowanie

Przejrzałam tak na szybko i widze, ze nie przybylo nam mamusiek dzisiaj ja juz spakowana do szpitala, glowa mi peka moze to jakies nieswiadome nerwy.. do tego okropna zgaga sprobuje zasnac, jutro mnie czeka aktywny dzien pelen badan. Jezeli bedzie wifi to sie odezwe, a jak nie to dopiero jak wroce do domu. Trzymajcie kciukasy za dobre wyniki, zeby to swedzenie nie okazalo sie cholestaza, a cisnienie sie zmniejszylo. Cium pa
Stary 2014-07-25, 23:10   #4280
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cos zaczarowana sie nie odzywa, moze rodzi:P

Kropka kciuki mocne zeby badania wyszly dobrze i zebys nie musiala koczowac w szpitalu tak jak ja

Stary 2014-07-25, 23:17   #4281
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
oj tak :-P dzis po miesiecznej przerwie poszlam na osiedlowe ciuchy i pani stanęła jak wryta i chyba się dziwiła, że ja jeszcze z tym brzuchem chodzę :-P
Ale polecam pozalatwiac teraz wszelkie urzędowe sprawy. Bylam dzis w banku i babki kolo mnie skakaly jak nigdy! Miesiac temu w zusie to samo. Bardzo korzystnie jest byx w ciąży :-D

:-D dobreee! Haha

Dziewczyny, czy do kół pompowanych moze byc pompka do roweru? :-D

Z tym pakowaniem to macie rację. Też się jutro przepakuję i podzielę na poród, po porodzie dla mnie i dla dziecka. Ja się niby zmiesciłam, ale wolę miec lekką torbe na start

A bierzecie plyty z muzyką do porodu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W naszej bryce trochę zeszło powietrze i mąż pompował normalną rowerową, więc ja się

Cytat:
Wlasnie sie okazalo ze Rosjanka ma pojemne pluca i niezle chrapie

Moni prysznice mamy spoko, jest ogolnie taka duza lazienka gdzie jest prysznic za kotara, umywalka, kibelek i bidet wszystko przystosowane dla ciezarnych i kobiet po operacji, siedzonko pod prysznicem, barierki do podporki, ogolnie spoko tyle ze ta lazienka sie nie zamyka i na drzwiach przestawiasz kartke "wolne" i "zajete" hehe
Gorzej z kibelkami bo sa jeszcze osobno i po prostu smierdzi:P
A i mydlo szpitalne jakos tak wali ze masakra

Ty się ciesz, że w ogóle jest jakieś mydło. W naszym szpitalu nie uświadczysz. Mydła niet, papieru dodupnego niet, dobrze, że jest woda bieżąca.

Zaczarowana rodzisz, że się nie odzywasz?
Stary 2014-07-25, 23:33   #4282
Optymistka26
Zadomowienie

Myslalam ze dzieci czasem spia ale moj egzemplarz chyba zlozyl dzis dobrowolna rezygnacje i od godz.15 caly czas mnie bije Wszystko mnie boli

Cytat:
Dziewczyny, robicie sesję noworodkową?
Tak, koniecznie Jedna czesc samych fotek dzidziusia gdzies w domu/w studio a druga plenerowo we 3jke bym chciala
Cytat:

Yyyy to w kuchni oddzialowej nie ma lodowki?? Pozostaje ci serek topiony

To moze jakies leniuchy-smierdziuchy sa, ze sie nie myja

Powodzenia ze spaniem z chrapiaca ....
Cytat:

zuken
miałam zapytać, chociaż w miare macie prysznice??/Bo u nas to była katastrofa, w rogach pleśń, blee... w życiu bym tam nie weszła bez klapek....Ale chociaż woda była ciepła
W zyciu nie wchodze poza domem bez klapek pod prysznic. Nawet w dobrych hotelach.

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-07-25 o 23:34
Stary 2014-07-25, 23:38   #4283
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Nie rodze ale brzuch mnie strasznie boli

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 23:53   #4284
Tasia34
Wtajemniczenie

Gratuluję nowym Mamuśkom na wątku!!!
Brawo dziewczyny!!!

I soooorki, że się nie odzywam, ale nie mam kiedy Was poczytać (tyle piszecie ), a tak się wcinać i pamiętniczek pisać, to głupio trochę
W każdym razie w niedzielę poznam termin cc Miałam ktg we wtorek wyszło ok - moja córa to straszna wiercipięta Jak Jej Brat zupełnie Oj, będę miała dwa Ancymonki w domu
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 00:21   #4285
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Strasznie mnie boli brzuch od jakiejś godziny, cały mnie ciągnie w dół całym ciężarem i czuję jakby mi ból promieniował od kręgosłupa przez biodra dookoła.
Skad ja to znam

Cytat:
No z ta higiena to masakra, jakies wakacje sobie urzadzaja od kapania czy co;P?

Mala rusza sie jak szalona! Dla odmiany na obchodzie teraz byla pani doktor i od razu inaczej sie czuje, chociaz wiem ze musze tutaj byc dluzej... Mila, usmiechnieta, zapytala o ruchy i jak sie czuje, pomacala nawet brzuch czy nie jest twardy:P takie podejscie to ja rozumiem!
To ci lekarze mi psyche skopali:P faceci nie powinni byc ginekologami no bo co oni moga wiedziec o tym jak sie czuje kobieta w ciazy...?
Fuuujjj jak mozna sie nie myc albo chociaz sie podmyc i zmienic ciuchy
To pewnie z lenistwa

A powiem Ci ze u mnie w szpitalu nie ma ani jednego ginekologa faceta sa same babki

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki kupiłyście termometr dla swojego malucha? Bo właśnie sobie uzmysłowiłam, że brakuje mi jednak jeszcze kilku rzeczy, a tak byłam ostatnio przekonana że mam temat wyprawki ogarnięty
Ja mam taki, bo mial bardzo dobre opinie

http://www.apo-discounter.pl/images/...s/02333119.jpg

Cytat:

Dziewczyny, robicie sesję noworodkową?
My robimy

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jeny ale mam dzis do d....dzien Brzuch boli, mialam mase jezdzenia po miescie -listonosz wrzucil awizo mimo ze w domu bylam,musialam jechac na poczte (przyszedl rozek i jest zolty zamiast bezowego, jest brzydki), potem wizyta u gina 10km dalej, odebralam jakies papiery ktore musialam osobiscie kolejne kilometry. Jestem wykonczona. Tz musialm zostac i co innego robic, wiec wozilam sie sama.

Po badaniu u gina mialam lekkie plamienie mimo ze staral mi sie tam nie gmerac. GBSa nie pobral bo zapomnial mi powiedziec ze mam jednych lekow nie brac ze 3 dni bo nie wyjdzie,musze umowic wizyte kolejna za tydzien Wtedy tez mam odstawic luteine a teraz ja zmniejszyc.
Za 2 tyg sciaganie pessara i powiedzial ze moja szyjka jest taaaka miekka i rozpulchniona ze moga mi wody odejsc od razu albo skurcze zaczac i pojade na porodowke -zebym byla przygotowana Zdziwil sie ze na usg wyszla calkiem niezla szyjka.
Po badaniu bolal mnie brzuch, mialam skurcze jak jechalam samochodem ze az ciezko bylo sie skupic na kierowaniu autem.
Przez tydzien PRZYBYLO MI 2 KG Ciekawe skad

Jestem wsciekla na tesciow, poklocilismy sie z nimi jakis czas temu. Tak mnie tesc wkurzyl ze sie poplakalam.
Zgubilam kilka waznych rzeczy. Dodatkowo wujek Tz zrobil nas w jajo. Tz zrobil sobie cos w plecy ze ledwo sie rusza. Mam dosc

Oj nie dziwie sie mialas wczoraj urwanie glowy

To mowisz ze za 2 tygodnie rodzisz ?
Pewnie te 2 kg to woda

A o co sie poklociliscie jezeli mozna wiedziec ?
Nie mozesz sie tak denerwowac, malenstwo to odczuwa

Mam nadzieje ze Tz szybko wroci do zdrowia

Nasze szczescie
Stary 2014-07-26, 00:35   #4286
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mi codziennie twardnieje, juz nawet na to uwagi nie zwracam, ta ciaza mnie dobija juz chce juz urodzic

Do mnie sie usmiechaja jak gdzies idziemy z Tz, ale te takie 'lalusie' patrza sie jakbym byla z innej planety

Cytat:
Z tego co mi ginka mowila skurcze sie odczuwa na calym brzuchu a te bole jak na okres to nie wiem co to jest.
Ja zawsze mam takie bole na samym dole i na ktg nie rysuja sie zadne skurcze wiec obstawiam ze to dziecko uciska .

U mnie wydzieliny jest tyle ze niedlugo sie w niej utopie

Cytat:

No w sumie jak juz masz lezec
Niech Ci masaz szyjki zrobia to od razu bedziesz miala z 3 cm rozwarcia moze tez skurczy dostaniesz i urodzisz

Ja mam 4 cm i porodu nie widac

Tytul bomba
Ja mam przeczucie ze sie przeterminuje, mam nadzieje ze sie myle

Cytat:
To jest normalne ze na tym etapie Krystyna jest opuchnieta, a masz brazowa wydzieline ?
Bo jak masz to jest to oznak ze robi Ci sie rozwarcie ja mam taka caly czas

Cytat:
też się nad tym zastanawiam, czy to jest dziwne że jestem w ciąży?? tak czasem sie czuje, że ludzie robią wielkie oczy...Ale od kąt jestem w ciaży tak mam...a właściwie od momentu jak urósł mi brzuch....Może nam zazdroszczą i tyle...
Najbardziej mnie irytuje ochroniarz z mojego sklepu tak sie wpatruje w mój brzuch, że nie wiem czy on mi zazdrości Czy podziwia, ze tak rośnie [COLOR=Silver]
Moze Ci zazdrosci i tez chcialby miec brzuszek

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

I soooorki, że się nie odzywam, ale nie mam kiedy Was poczytać (tyle piszecie ), a tak się wcinać i pamiętniczek pisać, to głupio trochę
W każdym razie w niedzielę poznam termin cc Miałam ktg we wtorek wyszło ok - moja córa to straszna wiercipięta Jak Jej Brat zupełnie Oj, będę miała dwa Ancymonki w domu
Ooo prosze, koniecznie daj znac na kiedy Ci wyznacza

A tak poza tym to jak sie czujesz ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-26, 05:00   #4287
patrycja19894
Wtajemniczenie

Nie zycze takich nocy nikomu!! Kiedy to się wkoncu skończy? Juz nawet wszystkie paznokcie połamałam, ze tak powiem przy samej doopie, chodze z plastrami, bo takie krotkie, a swedzi tak jak swedziało

Przeszlam z sypialni na kanape, pomeczyłam sie, az wstałam wł kompa i pije herbatę. Oszaleje

Szkoda, ze żadna nie rodzi, przynajmniej nie byłoby mi teraz nudno jak bym mogła czytac relacje

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-07-26 o 05:06
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 06:12   #4288
Optymistka26
Zadomowienie

Witam sie z rana!
Usnelam kolo 1:30 i juz pospane co mozna robic w domu o tej porze robic gdy wszyscy spia, zeby ich nie obudzic?

Dzis wezme sie za prasowanie jak wszyscy wstana

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Nie zycze takich nocy nikomu!! Kiedy to się wkoncu skończy? Juz nawet wszystkie paznokcie połamałam, ze tak powiem przy samej doopie, chodze z plastrami, bo takie krotkie, a swedzi tak jak swedziało

Przeszlam z sypialni na kanape, pomeczyłam sie, az wstałam wł kompa i pije herbatę. Oszaleje

Szkoda, ze żadna nie rodzi, przynajmniej nie byłoby mi teraz nudno jak bym mogła czytac relacje
Biedna, nameczysz sie...

Stary 2014-07-26, 07:03   #4289
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Patrycja ja tez juz nie spie, bylam u poloznej na sluchaniu serduszka wszystko ladnie rowno bije, pewnie spi:P wczoraj podczas ktg tez spala ale musialam ja wybudzac
Ogolnie patrzac na brzuch sasiadki to moje dziecko jest oaza spokoju mam nadzieje ze po porodzie jej to zostanie:P

Ta biedna rosjanka jest dopiero w 32 tygodniu a ma skurcze:/
I od wczoraj nie wstaje z lozka tylko lezy podlaczona do jakiegos urzadzenia... Obmywa sie tylko w misce...
Masakra:/ Juz nie narzekam haha

Zaczarowana ja tez mam taka brozowa wydzieline, myslalam ze to czop

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Wstawac spiochy bo mi sie nudzi:P
Najgorsze jest to, ze od rana swieci slonce, juz jest mega cieplo a gdzie dalej...
Ma byc po 30 stopni w weekend

Stary 2014-07-26, 07:22   #4290
gosia3103
Zakorzenienie

Hej. Ja już od 6 spać nie mogę. Słonko świeci chociaż miało być burzowo, ale widzę że te prognozy to się trzy razy dziennie zmieniają. W nocy to nawet zmarzłam i spałam pod kołdrą
Co do sesji niemowlęcych, to zastanawiam się pomiędzy zwykłą a czymś takim: https://www.facebook.com/pages/Kreac...=photos_stream
Z opcji które znalazłam w Warszawie najbardziej podoba mi się ta dziewczyna http://najkaphotography.blogspot.com/ ale jest strasznie droga, w życiu męża nie przekonam... i tak uważa to za niepotrzebny mój wymysł, dopiero po wszystkim przyzna mi rację i pewnie będzie udawał że to był jego pomysł kurcze, a może jakąś zrzutkę zarządzę..?

Kolejne pytanie z serii głupich. Jak się zacznie akcja i będziecie jechać do szpitala to w co się ubieracie? jakby się zaczęło w dzień, to chyba najlepiej jakąś kieckę, bo jakby wody leciały to się tak nie przyklei, a weź potem z tym brzuchem ściągaj mokre spodnie.. no ale w nocy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości