|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
U nas jest coś takiego, jak pogotowie fotelikowe? Że możesz podjechać i sprawdzić, czy jest dobrze i bezpiecznie zamocowany.
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Mam za słabego neta w szpitalu wstawie jak będę w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz zamocowany jest dobrze, ani drgnie. Musze poczytac o bezpieczenstwie fotelika przymocowanego do bazy.
![]() ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-27 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
Ale super!!!
Sporo ślicznych dzieciaków nam przybyło, tylko zdjęcia Zaczarowanej nie widziałam. Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam. Ja mam totalny spadek mocy, dziś pierwszy raz ryczałam bez sensu, a ostatnio jestem strasznie nerwowa sama już ze sobą nie wytrzymuje. Moje stopy wyglądają jak dwa balony i nawet rano mam opuchnięte. Mam już dosyć przez te upały jestem nie do życia |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Mnie na szczescie puchniecie ominelo
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Maria a Ty to juz rodzic powinnas, co Ty tu jeszcze robisz;P? Za 2 dni masz TP nie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuję coś przyspieszyć bo cały czas gin upierał się że pod uwagę mamy brać termin usg czyli 29.07 bo miałam krótkie cykle i owu od razu po mieszczące choć licząc od niej kalkulator wyliczył mi termin na 1.08. Niewielka różnica ale biorąc pod uwagę termin usg to w piątek będę już przeterminowana. Sama nie wiem zaczyna mi brakować już sił bo te nogi to jakiś koszmar |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tez mam mega spadek formy.. nie mam sily ruszyc palcem, wszystko mnie irytuje i doprowadza do placzu.... fizycznie jestem wykonczona... a tu jeszcze przez najblizszy tydzien zapowiadaja upaly po 32 st. C!!!! Przy takiej pogodzie byc w 9 miesiacu ciazy, to prawdziwe wyzwanie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale się podziało od wczoraj... ![]() Zaraz doczytam, jak pozostałe kandydatki na Mamuśki ![]() Ja po usg - na razie nie mam terminu cc, Ania nie spieszy się na świat, jeszcze ma posiedzieć trochę ![]()
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet nie sprawdzam pogody bo nie chcę się denerwować ale skoro ma być tak jak piszesz to nie wiem jak to przetrwam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
O... właśnie odkryłam kolejne rozstępy na brzuchu... wyszły idealnie "synchronicznie" po lewej stronie w stosunku do tych, które miałam po prawej. A do wczoraj miałam jednego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kroopka, Mamamarta - GRATULACJE!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() (tak miałam w poprzedniej ciąży ![]() Ale i tak na trzecie się już nie zdecydujemy ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Normalka, w końcu to weekend - najwięcej porodów jest wtedy ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47475744]Ja już też bym chętnie urodziła, ale jak dzisiaj dostałam strasznych bóli krzyża to mi się trochę odechciało. Zresztą zastanawiam się czy one czegoś nie przepowiadają, bo ból okropny i od wczoraj coś mi ten krzyż dokucza.... Jak tak mniej więcej bolą porodowe, to ja chyba dziękuję ![]() ![]() Ja mam podobne bóle krzyża, aż się ruszyć podczas takiej fali nie mogę - ale dziś na usg lekarz mi powiedział, że to po prostu dziecko jest nisko i tak napiera, ale jeszcze nie zaczyna się rodzić... Szkooodaaaa... ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego ktg - podczas 2 tyg na patologii, my 3 na sali codziennie miałyśmy po 3 pomiary. Przez cały ten czas do końca nie udało nam się rozkminić dokładnego sensu przekazu, wszystkich skoków czy linii ![]() ![]()
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor panienki
![]() Haninka urodziła się (Taaa...sama się urodziła) o 19:52. Okruch z niej nieziemski, bo ma 2300 i 49 cm. Na noc zostaje pod lampami,będą ją niestety dokarmiac....ja ją raz prztstawilam,ale possala dwie minutki i zasnela... Od jutra chce już karmić normalnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem dodać z telefonu... Wyśle mmsa którejś z dziewczyn!
Ze szczegółów, urodziłam w 2 godziny, z nacieciem,bez znieczulenia,bo akcja poszła tak,że najpierw były 2 cm, a po chwili 8 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Zadomowienie
|
Kropka, Zaczarowana, Mamamarta, NatkaGRATULACJE
i WITAMY MALUSZKI NA SwIECIE!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butter czekamy na dobre wiesci ![]() Sara super ze jestescie juz w domu ![]() Cytat:
![]() Papryczka obyscie szybko wyszly ze szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe cos w tym jest ![]() ![]() Kasia wytrzymaj jeszcze troche,jak masz obawy i humory to znaczy ze wszystko jest z toba ok tylko jestes w 9.miesiacu ciazy. Kazda z nas to dopada ![]() ![]() Sliczna,witaj Bursztynku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie ciężko było ale Twoja księżniczka Ci wszystko wynagrodzi ![]() Odpoczywaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
Gratulacje super ze tak szybko ci poszlo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
HANIU - Witaj Okruszku malutki na swiecie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Natka, Butter GRATULUJĘ :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4733 |
Zadomowienie
|
ButterBear gratulacje!
![]() ![]() Wróciliśmy ze szpitala przed chwilą. Na ktg nic nie wyszło, na usg wszystko w normie. Rozwarcie na 2 cm. To nie woda tylko bardzo dużo bardzo rzadkiego śluzu. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze sie powtórzę za Sara...ale mnie dup.skooo boli... Wyslalam foto Hani,ale dziewczyny nie dadzą rady teraz wstawić,zobaczycie jutro mikro kruszynke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||
Zakorzenienie
|
Tz musiał iść do domu o 00.00 bo wstawili do nas ( do pokoju 3 osobowego ) trzecia osoba i byłby tlok
Niestety przy tylu poródach dziennie trudno załapać się na pokój rodzinny a ich jest tylko 3. Dziś liczę na to ze w końcu kogoś wypisza i dostaniemy pokój rodzinny bo jesteśmy pierwsi na liście do niego. Olivka śpi. Mamy najgrzeczniejesze dziecko na całym oddziale. Nie płacze tylko śpi przez wiekszosc czasu albo jezdzimy z nią na spacery po oddziale . ![]() Zrobiła juz dwie kupki ( jesteśmy dumni z nich ) i jej wcale nie pachną brzydko ![]() W tej samej sali jest chłopczyk który ciągle płacze nic nie je bo zachlysnal się wodami i za dużo wypil i go brzuszek boli i nie chce mleka. Mama się męczy on cierpi bo brzuszek go boli i ciągle robi kupy. A płacze tak jakby go ze skóry obdzierali. A co do mnie ból pieczenie po zszywaniu jest straszne. Spać przez to nie mogę. Chce mi się kupe ale boje się ze mnie porozrywa ![]() Gdyby nie Tz to bym nie dała rady za każdym razem wstać do małej żeby ją wziąć i nakarmić albo przebrać bo ból jest straszny jak dłużej stoję Mam nadzieje ze szybko minie ---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() super ze poród był szybki ps. Mnie też boli dupa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Butter gratulacje kochana
![]() ![]() ![]() Moj chrzesnica tez sie urodzila z waga 2300 wiec wiem jaki to maluszek jest hehe ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, dzięki, Kochana. Mamy maluszki z tego samego dnia
![]() Zuken,dzięki. Idziesz dzis do domu? Jak tam w ogóle? Ja Leze z laska, która jest 2 tyg po terminie, walczy o skurcze,ale nie bardzo coś się dzieje....biedna. A ja nawet jeszcze nie wstawalam... Dostanę zrype? Chyba będę zaraz musiała wstać siku,ale booliii... Natka, wielkie gratulacje,jak się macie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje ze dzisiaj do domku
![]() A mala grzeczna? Ja dzisiaj cala noc slysze jak jakis noworodek sie drze do gory na porodowce hehe ![]() A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym wietrzeniem krocza ![]() ![]() A po porodzie dalysie rade sie od razu umyc i ogarnac? Wasi tzci dali rade? Moj jest strasznie wrazliwy na krew i boje sie ze padnie:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Znowu nie śpię od 4:30, chociaż czuję się wypoczęta. Noc była chłodna, poranek póki co też, więc i lepsze samopoczucie. Ciężko już z tym wielkim brzuchem, no ale to już końcówka nie ma co się dziwić. Upały dają jednak o sobie znać. Natka, Zaczarowana, Kropka, Butter serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego dobrego. ![]() Zastanawiam się kogo pominełam, bo zdaje się w niedzielę było 5 porodów. Ale tempo. Swoją drogą to tempo mnie zestresowało i opisy też. Zaczęłam zastanawiać się, czy nie odpuścić sobie na jakiś czas czytania wizażu (chociaż po 7 m-cach to już uzależnienie i może być ciężko). Ja swój pierwszy poród wspominam bardzo dobrze. Dupa mnie nie bolała, po kilku godzinach miałam dużo sił, a straciłam dużo krwi. Myślę, że poród to sprawa bardzo indywidualna, duże znaczenie mają geny i predyspozycje, ale NAJWAŻNIEJSZA jest PSYCHIKA i nasze nastawienie. Jechałam z pozytywnym nastawieniem, ból wydawał się do zniesienia, nastawienie położnych super, poszło szybko...tak było i tak chcę to wspominać. Czytanie o "chartcorach" i bolących dupach tylko mnie stresuje i dołuje. Współczuję dziewczynom z późniejszych terminach i mogę tylko napisać na pocieszenie, każdy poród jest indywidualny i warto skupić się na psychicznym przygotowaniu i nie nakręcaciu się porodami koleżanek. ![]() Mamamarta !!!!! gratuluję. Syneczek śliczny. WITAMY na ŚWIECIE ;-) Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-07-28 o 05:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wiem ![]() jak się czujesz? Zakochana jesteś w Hani? Moj Tz stracił głowę dla Olivki . Ja też coś niewyobrażalnego ![]() Moja zrobiła kupkę nawet nie mam jak jej przebrać bo sama nie dam rady tu się pupkę wycięta z kupki ciepła woda a nie zostawię jej na przewijaku żeby leciec co róż do łazienki namoczyć ściereczke na szczęście zaraz tatuś przyjdzie i pomoze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.