Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 13:41   #4921
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Też mam płyn z Hipp.

Ja mam taka małą buteleczkę po toniku w spray. Po pierwszym porodzie, stosowałam po każdym skorzystaniu z toalety. TŻ w domu przygotował mi roztwór w 0,5l butelce a potem sobie z niej przelewałam do tej z atomizerem. Po 2 dniach przyniósł mi następną rozrobioną saaszetkę i tak aż do wyjścia ze szpitala.
super pomysł - szukam w takim razie jakiegos opakowania typu spray!
Dziękuję
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:49   #4922
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Też mam płyn z Hipp.

Ja mam taka małą buteleczkę po toniku w spray. Po pierwszym porodzie, stosowałam po każdym skorzystaniu z toalety. TŻ w domu przygotował mi roztwór w 0,5l butelce a potem sobie z niej przelewałam do tej z atomizerem. Po 2 dniach przyniósł mi następną rozrobioną saaszetkę i tak aż do wyjścia ze szpitala.
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
super pomysł - szukam w takim razie jakiegos opakowania typu spray!
Dziękuję
Super pomysł, taką buteleczkę można kupić za 3 PLN w pepco co prawda sluży do spryskiwania przy prasowaniu i jest trochę większych gabarytów, ale myślę, że się nada.

Dzięki za podpowiedzi dziewczyny odnośnie kąpieli. Widać nie zawsze znana i droższa firma sprawdza się.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:52   #4923
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam ten płyn z hippa, który Sroka poleca. Jak coś zacznie się dziać, to dopiero wtedy te emolienty, na zapas nie ma co.
Ja też mam ten płyn z Hippa, tzn ten normalny do kąpieli, nie dwa w jednym z szamponem, ale chyba oba są dobre.
Babydream ma ok skład oprócz tego że ma sporo jednak tych substancji zapachowych, na kwc istnieje jakiś bez zapachu, ale w sklepie żadnym go nie widziałam.
Emolientów się niekoniecznie powinno używać jak się nic nie dzieje.
Zamiast ewentualnej oliwki po kąpieli czy do masażu mam olej kokosowy i migdałowy.
Mam też trochę miniaturek ze szkoły rodzenia i m.in. do kąpieli z johnsona, jakiejś chyba nowej serii - o dziwo skład ma przyzwoity, może zużyję, ale na duże opakowanie raczej się nie skuszę

Co do tantum rosa to u mnie na sr położna mówiła, żeby nie stosować tego tak namiętnie przy każdym podmywaniu się, tylko raczej normalnego płynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym, bo to nam może całkiem wyjałowić florę bakteryjną (jeśli dobrze zapamiętałam, o co chodziło )

Miło mi dziewczyny że się Wam podobają rzeczy dla Adelki, mimo takiego czasu oczekiwania też jestem nimi zachwycona, a do kompletu ma mi dziewczyna jeszcze zrobić ochraniacz do łóżeczka, kocyk, pokrowiec na przewijak, organizer na łóżeczko, podusię, termofor z pestek wiśni, przytulankę-sowę, literki nad łóżeczko i dwa komplety pościeli tylko to wszystko taaaak długo trwa, ale cieszę się, że już mam cokolwiek (na tych dwóch rzeczach co przyszły mi najbardziej zależało na start i prosiłam, żeby wysłała je wcześniej).

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Ah no i pisałyście o tych porodach w ciszy i skupieniu... podziwiam, zazdroszczę i też bym tak chciała. Mam nadzieję podejść do tego właśnie zadaniowo i nie skupiać się na tym jak boli tylko co trzeba zrobić.

Nie wiem, może przez to minky ale czuję się dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj, nawet coś sprzątam a nie tylko leżę..
A o 18:15 wizyta u gin, ciekawe czy coś tam się u mnie dzieje. Lepiej nie, bo na jutro zaplanowałam pedicure i farbowanie włosów!
Stary 2014-07-28, 14:06   #4924
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Muszę dokupić jeszcze kila rzeczy z apteki i mam zagwozdkę z płynami do kąpieli. Nastawiona byłam na emolianty -Oillatum itp. ale Sroka pisze, że masakra. W czym będziecie kąpać swoje maluchy????
Ziajka jest tanim zamiennikiem Oillatum itp. ma dobre opinie wsród mam na bangla.babyonline.pl
Ja jednak kupiłam Babydream, bo akurat byla promocja Mam też mydło Biały Jeleń i dużo próbek, m.in. te emolienty.

Też jestem za wyrzuceniem opisów wózków. Jeśli chcemy komuś pomóc, a chcemy!, to może wrzućmy opinie na bangla, albo na wizaz.

Gosia kciuki za wizytę! Ja od tygodnia się zastanawiam, czy obcinac włosy.. mam do łopatek, są ciężkie na te upały i obawiam się, że będzie mi z nimi źle w szpitalu.. z drugiej strony pewnie będzie mi szkoda, bo na jesień już by były idealne. A, i jeszcze nie chcę być taką mamą, która się "oszpeca" dla wygody przy pielęgnacji dziecka Dużo osob mi mówiło "tylko nie obcinaj się na krotko zaraz po porodzie jak te matki polki"

Jagusia
super imię! OLI

Sms od Kroopki:

Cytat:
Hej. Jednak jutro mnie nie wypuszcza ;-( u mnie cisnienie caly czas za wysokie, woda zatrzymuje sie w organizmie. Sikam do tulipana. Musze zapisywac ile wypilam. Okazalo sie ze mialam zatrucie ciazowe i w ostatniej chwili malego urodzilam.. wody byly juz zielone.. Malutkiemu dzisiaj pobrali krew z raczki, ma za malo bilirubiny czy cos takiego - nie wiem bo tak mi to tłumaczą od niechcenia ze az wcale. Waga mu spadla troche i musze go karmic - obydwoje sie uczymy. Ogolnie jest kochany, czasami da popalic z placzem ale to normalne przeciez. Marze o tym aby byc juz w domu i miec spokoj od tych wrednych bab!! Nienawidze ich, sa takie niemile. Ale narazie nie zanosi sie na to zebym wyszla ;-( a teraz co u Was? Ktora jeszcze urodzila od czasu kiedy mnie nie bylo? ;-)
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:21   #4925
pati1078
Rozeznanie

kamillast gratulacje super że bliźniaki są już z nami czekamy na fotki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-07-28 o 14:24
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:22   #4926
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi koleżanka mówiła że ten Tantum Rosa sobie normalnie w butelce z dziubkiem rozpuściła i tym sobie tak tryskała

Kropka przykro mi Trzymaj się tam i nie daj!! Trzymam kciuki, żebyście szybko wyszli

I szkoda, że trafiłaś na niemiłe położne... Ja akurat z położnych jestem mega zadowolona
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:28   #4927
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Super pomysł, taką buteleczkę można kupić za 3 PLN w pepco co prawda sluży do spryskiwania przy prasowaniu i jest trochę większych gabarytów, ale myślę, że się nada.

Dzięki za podpowiedzi dziewczyny odnośnie kąpieli. Widać nie zawsze znana i droższa firma sprawdza się.
a to nie wiedziałam, że w pepco można kupić - to mam teraz misję jak ta lala

GOSIA - za wizytę,
U nas na SR mówiła, żeby sie psikać tym tantum rosa ale nie mówiła jak często, a jaki płyn do hig int polecasz? ja mam Lactacyd ale wiem, że ten facelle też jest dobry. Tylko Tobie chodzi o bardziej specjalistyczne z kwasem mlekowym to chyba nie te co wymienilam prawda?

Biedna kroopka - trzymaj się tam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 14:32   #4928
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ziajka jest tanim zamiennikiem Oillatum itp. ma dobre opinie wsród mam na bangla.babyonline.pl
Ja jednak kupiłam Babydream, bo akurat byla promocja Mam też mydło Biały Jeleń i dużo próbek, m.in. te emolienty.

Też jestem za wyrzuceniem opisów wózków. Jeśli chcemy komuś pomóc, a chcemy!, to może wrzućmy opinie na bangla, albo na wizaz.

Gosia kciuki za wizytę! Ja od tygodnia się zastanawiam, czy obcinac włosy.. mam do łopatek, są ciężkie na te upały i obawiam się, że będzie mi z nimi źle w szpitalu.. z drugiej strony pewnie będzie mi szkoda, bo na jesień już by były idealne. A, i jeszcze nie chcę być taką mamą, która się "oszpeca" dla wygody przy pielęgnacji dziecka Dużo osob mi mówiło "tylko nie obcinaj się na krotko zaraz po porodzie jak te matki polki"

Jagusia
super imię! OLI

Sms od Kroopki:
Wiesz co, włosy żeby nie przeszkadzały przy dziecku to dla mnie muszą być albo bardzo krótkie, albo na tyle długie, żeby je związać - reszta nie ma znaczenia. Ale ścinać specjalnie dla wygody to bez sensu chyba, że jest to długość przejściowa, z którą sobie nie poradzisz, takie że nawet się za ucho nie da założyć, to może być ciężko..

Biedna Kropka

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
a to nie wiedziałam, że w pepco można kupić - to mam teraz misję jak ta lala

GOSIA - za wizytę,
U nas na SR mówiła, żeby sie psikać tym tantum rosa ale nie mówiła jak często, a jaki płyn do hig int polecasz? ja mam Lactacyd ale wiem, że ten facelle też jest dobry. Tylko Tobie chodzi o bardziej specjalistyczne z kwasem mlekowym to chyba nie te co wymienilam prawda?

Biedna kroopka - trzymaj się tam

No nie, właśnie chyba zwykłe w sumie to teraz chyba każdy jest z kwasem mlekowym... Mi ten lactacyd nie pasował, zawsze się czułam niedomyta po nim nie wiem czego to kwestia. W każdym razie jego skład nie powala, bo ma silne detergenty (ten nieszczęsny SLS na pewno). Lubiłam używać ziaji, ale wczytałam się w skład i też ma SLS i przerzuciłam właśnie na ten Facelle sensitive. Oprócz tego, że jest śmiesznie tani w porównaniu do lactacydu, to można się nim spokojnie całej umyć także ja do szpitala nie biorę żelu pod prysznic, tylko mam w buteleczkę 100ml właśnie ten płyn przelany i nim się będę myła cała.
Tantum rosa teraz już sobie za chiny nie przypomnę, czy mówiła żeby nie używać wcale dopóki się nie babrze bardziej, czy używać raz dziennie, ale chyba raz dziennie właśnie.
Stary 2014-07-28, 14:34   #4929
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Bliźniaki się meldują po tej stronie brzucha. Zniknęłam bo znów trafiłam do szpitala - z tym samym co wcześniej czyli jak się okazało z niczym ale blisko terminu to nie chcieli wypisać. 17.07 czyli 38+1 miałam CC, wydobyto Frania 2500g, 45cm i Tosię 2780g 51cm.
Od tygodnia jesteśmy w domu. Mamy się nieźle. Po jednym dziecku z kolkami, dwójka która w większości je i śpi to naprawdę sama przyjemność. Pozdrawiam was serdecznie. Trzymam kciuki za wszystkich. Mam nadzieję że niedługo odzyskam trochę czasu to będę was podglądać bo narazie wolne chwile przeznaczone są na spanie
podwójne gratulacje
witamy nasze wątkowe bliźniaki na świecie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
łoooo matko co tu się podziało przez weekend

Wszystkim rozpakowanym Mamuśkom GRATULUJĘ!!!!

Widzę, że mój tytuł wygrał,a le fajnie
My dziś z Tż mamy rocznicę ślubu, a On niestety cały dzień w pracy ;/ Tylko skwar trochę mniejszy, niż jak ślubowaliśmy
Spuchłam, nogi mam jak balony Torby w końcu spakowane, nic się nie zapowiada, żeby się zaczęło wcześniej, więc środowe cc raczej niezmienne
wszystkiego najlepszego dla was z okazji rocznicy
Mi Twój tytuł też się najbardziej podobał i cieszę się że wygrał

Cytat:
Muszę dokupić jeszcze kila rzeczy z apteki i mam zagwozdkę z płynami do kąpieli. Nastawiona byłam na emolianty -Oillatum itp. ale Sroka pisze, że masakra. W czym będziecie kąpać swoje maluchy????
ja mam płyn do kąpieli Bübchen- też polecany na blogu Sroki, tak samo jak ten Hipp, o którym wspominają dziewczny.
Czytałam, że Oillatum stosuje się jak maluszek ma AZS lub bardzo suchą skórę, a jak jest wszystko w porządku to wystarczy zwykły płyn do kąpieli lub delikatne mydełko
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:38   #4930
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dobry wieczor panienki

Haninka urodziła się (Taaa...sama się urodziła) o 19:52. Okruch z niej nieziemski, bo ma 2300 i 49 cm.
Na noc zostaje pod lampami,będą ją niestety dokarmiac....ja ją raz prztstawilam,ale possala dwie minutki i zasnela... Od jutra chce już karmić normalnie!
gratuluję śliczna Hania

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Kropka, Zaczarowana, Mamamarta, NatkaGRATULACJE
i WITAMY MALUSZKI NA SwIECIE!!

Butter czekamy na dobre wiesci

Sara super ze jestescie juz w domu Sprobuj siedzenia na dmuchanym kole do plywania-kolezanka mowila ze pomaga na bol okolic krycho-pupy po sn.
próbowałam, ale jakieś duże to koło i tyłek mi wpada. Dzisiaj już minimalnie mniej boli, ale ogólnie masakryczny ból.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tz musiał iść do domu o 00.00 bo wstawili do nas ( do pokoju 3 osobowego ) trzecia osoba i byłby tlok

Niestety przy tylu poródach dziennie trudno załapać się na pokój rodzinny a ich jest tylko 3.

Dziś liczę na to ze w końcu kogoś wypisza i dostaniemy pokój rodzinny bo jesteśmy pierwsi na liście do niego.

Olivka śpi.
Mamy najgrzeczniejesze dziecko na całym oddziale. Nie płacze tylko śpi przez wiekszosc czasu albo jezdzimy z nią na spacery po oddziale .

Zrobiła juz dwie kupki ( jesteśmy dumni z nich ) i jej wcale nie pachną brzydko

W tej samej sali jest chłopczyk który ciągle płacze nic nie je bo zachlysnal się wodami i za dużo wypil i go brzuszek boli i nie chce mleka.
Mama się męczy on cierpi bo brzuszek go boli i ciągle robi kupy. A płacze tak jakby go ze skóry obdzierali.

A co do mnie ból pieczenie po zszywaniu jest straszne.
Spać przez to nie mogę.
Chce mi się kupe ale boje się ze mnie porozrywa
Gdyby nie Tz to bym nie dała rady za każdym razem wstać do małej żeby ją wziąć i nakarmić albo przebrać bo ból jest straszny jak dłużej stoję
Mam nadzieje ze szybko minie[COLOR="Silver"]

Gratuluję kochana
super ze poród był szybki

ps. Mnie też boli dupa
mi też się chce do wc, ale się boje, mama kupiła mi czopki glicerynowe i później spróbuję się załatwić

wiesz co ja też nie daję rady wstawać do małego, dobrze że tż jest to mi pomaga. Do tego masakryczny ból piersi, sutki mam w strupach.
Dzwoniłam dzisiaj do położnej, sutki mam przemywać ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem i nałożyć cieniutką warstwę bepanthenu i wietrzyć. Teraz karmię przez osłonki silikonowe, też pomaga

a co do bólu krocza to kazała założyć luźną sukienkę i wietrzyć, czesto się podmywać wodą i psikać tantum rose i oceniseptem. Tylko tantum rosa rozrobić z 1 l wody, a nie w o,5 jak na opakowaniu bo szczypie.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio tez mówie do męża że jak bedzie jednak bardzo bolało bez tego znieczulenia to usiąde na srodku sali i powiem ze się poddaję i nie rodzę

Czytam że wiele z was narzeka na to gojące siękrocze. A uzywacie jakis płukanek typu Tantum Rose? Bo ja sobie zakupiłam pare saszetek.
Po 1 porodzie pamiętam że dopiero w 7 dniu mogłam usiąśc jak człowiek, ale nawet po 2 tygodniach jak dłużej postałam (ok pół godziny) to czułam jeszcze takie "rwanie" w kroku.
psikam tantum na zmianę z octeniseptem. Tak jak pisałam wyżej tantum rozcieńcz w 1 l wody, na 0,5 podobno za mocne jest i szczypie.
masakryczny ból

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Bliźniaki się meldują po tej stronie brzucha. Zniknęłam bo znów trafiłam do szpitala - z tym samym co wcześniej czyli jak się okazało z niczym ale blisko terminu to nie chcieli wypisać. 17.07 czyli 38+1 miałam CC, wydobyto Frania 2500g, 45cm i Tosię 2780g 51cm.
Od tygodnia jesteśmy w domu. Mamy się nieźle. Po jednym dziecku z kolkami, dwójka która w większości je i śpi to naprawdę sama przyjemność. Pozdrawiam was serdecznie. Trzymam kciuki za wszystkich. Mam nadzieję że niedługo odzyskam trochę czasu to będę was podglądać bo narazie wolne chwile przeznaczone są na spanie
gratuluję

normalnie topię się tak jest gorąco. Mały śpi w bodach przykryty pieluszką

NAtka, Mamamarta gratuluję

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:43   #4931
chilanes
Zakorzenienie

Ja uzywam Ziajki plynu do kapieli natluszczajacego, jest lepszy niz Oilatumy i inne emolienty i plyny, ktore wyprobowalam. Jest od 1 dnia zycia, wiec i Mloda bedzie w nim kapana.
Stary 2014-07-28, 14:45   #4932
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a ja też już dzisiaj spokojnie stwierdzam, ze mogę rodzić już sie nie obawiam, bo ostatnio torbe niby miałam spakowana, ale nie miałam wyników badań na wr, hbs, gbs, na kartce co trzeba wziaść do szpitala to te badania są wymienione(że je trzeba wziąść , ważne 3 miesiące) a dopiero teraz miałam na nie skierowanie...tylko nie wiem jak nazywa sie to badanie, co pałeczką lekarz przejeżdza po Krystynie ? czy to jest to gbs???
Tak, to gbs.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kasia moja mała też w 36 tygodniu miała koło 3 kg więc to normalna waga Według siatki centylowej bardzo ładnie

Pentuerka ja mam żel do kąpieli z Hippa Co do Emolientów to nam położne mówiły, że jak dziecko nie ma AZS to żeby nie używać... Chyba, że się okaże że ma po prostu bardzo suchą skórę to wtedy można od czasu do czasu
Kurcze, ja kupilam juz oliatum do kąpieli i nawet krem w razie czego. No trudno. A do pupy cos macie? Ja mam bephanten, ale jego chyba używa się w razie kiedy coś tam sie dzieje. Powinno się czegoś używać po każdej zmianie pieluchy?

Cytat:
nasze ubezpieczenie pokrywa to sesje
Mała będzie miała dwie
Teraz jest taka malutka chce mieć to w tak ładnej formie jak robią to w szpitalu jestem zakochana w jej maleńkich nóżkach ciągle je całuje
na drugą sesje pójdziemy jak mała będzie miała miesiąc wtedy będzie większa i będzie to sesja rodzinna
Wypasione to ubezpieczenie.
Cytat:

Jagusia
super imię! OLI

Sms od Kroopki:
Kurcze, to gdyby nie dostała tego skierowania do szpitala to mogloby byc fatalnie. Pamiętam że miala dosc wysokie ciśnienie (pewnie przex stres z tzem) ale nie przypominam sobie złych wynikow badac, wiec skąd to zatrucie?:confu sed:
Stary 2014-07-28, 14:53   #4933
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

Kurcze, ja kupilam juz oliatum do kąpieli i nawet krem w razie czego. No trudno. A do pupy cos macie? Ja mam bephanten, ale jego chyba używa się w razie kiedy coś tam sie dzieje. Powinno się czegoś używać po każdej zmianie pieluchy?
maść bepanthen można stosować po każdej zmianie pieluszki ( oczywiście cieniutką warstwą), żeby zapobiec odpieluszkowemu zapaleniu skóry.
Gdy są już jakieś odparzenia polecany jest np.Sudocrem.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:54   #4934
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
No nie strasz kobieto, mamy ten sam termin a moja tydzien temu miała 3380.

Poza tym, moja pierworodna też w 38i 4 miała taką samą wagę, a urodziła się po terminie z wagą 3500. Czyli co nic nie przytyła przez 2,5 tygodnia?
To widzisz już po starszej, że ta waga z USG jest mocno szacowana i w sumie się za bardzo nie przejmuje. Jakoś na porodówce to pójdzie

Cytat:
nasze ubezpieczenie pokrywa to sesje
Mała będzie miała dwie
Teraz jest taka malutka chce mieć to w tak ładnej formie jak robią to w szpitalu jestem zakochana w jej maleńkich nóżkach ciągle je całuje
na drugą sesje pójdziemy jak mała będzie miała miesiąc wtedy będzie większa i będzie to sesja rodzinna
Super, że już w szpitalu macie taką sesję! Koniecznie pochwal się później zdjęciami!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Wiesz co, włosy żeby nie przeszkadzały przy dziecku to dla mnie muszą być albo bardzo krótkie, albo na tyle długie, żeby je związać - reszta nie ma znaczenia. Ale ścinać specjalnie dla wygody to bez sensu chyba, że jest to długość przejściowa, z którą sobie nie poradzisz, takie że nawet się za ucho nie da założyć, to może być ciężko..
A ja dzisiaj specjalnie pojechałam do fryzjera. I trafiłam na fajną kobietę i obcięła mnie dokładnie tak jak chciała. Od razu głowa lżejsza i humor lepszy

Ja do rany na kroczu mam octenisept, a na później kupiłam płyn do higieny intymnej z ziaji dla kobiet w ciąży i po porodzie. Mam nadzieję, że się sprawdzi, choć pewnie będę go uzywać dopiero jak się zagoi rana...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:55   #4935
White Cafe
Rozeznanie

Patrzcie jakie mi siostra cudeńka zrobila na sesje dla Mikolajka. Misiek niestety źle się spisuje w roli modela, bo czapki i gatki sa sliczne
Poprzekrecalo mi zdjęcia :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406555436049.jpg (149,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406555516588.jpg (133,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406555637310.jpg (185,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406555663596.jpg (148,5 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-07-28 o 14:59
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:57   #4936
TheFall
Zadomowienie

Ja jeszcze nic nie mam do podmywania się po porodzie. Nie pomyślałam o tym nawet. Czyli Tantum Rose lub Ocenisept...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:00   #4937
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
maść bepanthen można stosować po każdej zmianie pieluszki ( oczywiście cieniutką warstwą), żeby zapobiec odpieluszkowemu zapaleniu skóry.
Gdy są już jakieś odparzenia polecany jest np.Sudocrem.
Hmm, no to moze bede robila tak jak mi radzisz. Sudocream tez mam
Stary 2014-07-28, 15:01   #4938
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to gbs.

Wypasione to ubezpieczenie.

Kurcze, to gdyby nie dostała tego skierowania do szpitala to mogloby byc fatalnie. Pamiętam że miala dosc wysokie ciśnienie (pewnie przex stres z tzem) ale nie przypominam sobie złych wynikow badac, wiec skąd to zatrucie?:confu sed:
Koniecznie trzeba pupę po każdej pieluszce smarować. Ale czymś delikatnym. Bephanten jest ok, ja mam krem z hippa jeszcze. I kupiłam na wszelki wypadek sudocrem, ale to jak się odparzy (oby nie!).

Kroopka miała ciśnienie i mega opuchlizny. To dwa syndromy zatrucia ciążowego, trzeci to bialko w moczu i o to jej pewnie chodziło z tymi wynikami.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:02   #4939
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie jakie mi siostra cudeńka zrobila na sesje dla Mikolajka. Misiek niestety źle się spisuje w roli modela, bo czapki i gatki sa sliczne
Oh jakie cudeńka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 15:18   #4940
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Jagusia
super imię! OLI

Sms od Kroopki:

ojej, trzymaj sie kochana mam nadzieje ze jak najszybciej wyjdziesz

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja uzywam Ziajki plynu do kapieli natluszczajacego, jest lepszy niz Oilatumy i inne emolienty i plyny, ktore wyprobowalam. Jest od 1 dnia zycia, wiec i Mloda bedzie w nim kapana.
właśnie ja też taki zakupiłam...Czyli ogólnie polecasz???Jak czytałam opinie to wydawał mi sie ok, wiec zakupiłam.

A jakie chusteczki nawilżajace kupowałyście? Ja kupiłam pampers sensitive, ale sroka własnie średnio siew wypowiadała i sama nie wiem
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:21   #4941
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, trzymaj sie kochana mam nadzieje ze jak najszybciej wyjdziesz

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

właśnie ja też taki zakupiłam...Czyli ogólnie polecasz???Jak czytałam opinie to wydawał mi sie ok, wiec zakupiłam.

A jakie chusteczki nawilżajace kupowałyście? Ja kupiłam pampers sensitive, ale sroka własnie średnio siew wypowiadała i sama nie wiem
Nie ma też ci przesadzać, przecież nie wyrzucisz ja mam z dady, bo były w super promocji jakis czas temu, gratis było czwarte opakowanie i jeszcze pojemnik plastikowy wielorazowy.
Stary 2014-07-28, 15:25   #4942
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ja mam płyn do kąpieli Bübchen- też polecany na blogu Sroki, tak samo jak ten Hipp, o którym wspominają dziewczny.
Czytałam, że Oillatum stosuje się jak maluszek ma AZS lub bardzo suchą skórę, a jak jest wszystko w porządku to wystarczy zwykły płyn do kąpieli lub delikatne mydełko
Bübchen też mam - mój Tata obkupił nas chyba na rok wprzód!
Ja mu dałam taką listę co poleca SROKA i żeby wybrał to co ładnie pachnie a on kupił wszystko po 2,3 opakowania

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
próbowałam, ale jakieś duże to koło i tyłek mi wpada. Dzisiaj już minimalnie mniej boli, ale ogólnie masakryczny ból.

mi też się chce do wc, ale się boje, mama kupiła mi czopki glicerynowe i później spróbuję się załatwić

wiesz co ja też nie daję rady wstawać do małego, dobrze że tż jest to mi pomaga. Do tego masakryczny ból piersi, sutki mam w strupach.
Dzwoniłam dzisiaj do położnej, sutki mam przemywać ciepłą wodą, osuszyć ręcznikiem i nałożyć cieniutką warstwę bepanthenu i wietrzyć. Teraz karmię przez osłonki silikonowe, też pomaga

a co do bólu krocza to kazała założyć luźną sukienkę i wietrzyć, czesto się podmywać wodą i psikać tantum rose i oceniseptem. Tylko tantum rosa rozrobić z 1 l wody, a nie w o,5 jak na opakowaniu bo szczypie.

psikam tantum na zmianę z octeniseptem. Tak jak pisałam wyżej tantum rozcieńcz w 1 l wody, na 0,5 podobno za mocne jest i szczypie.
masakryczny ból

normalnie topię się tak jest gorąco. Mały śpi w bodach przykryty pieluszką
Dzięki za opisy co i jak, to bardzo przydatne co się u Was sprawdza

Cytat:
śliczne! Nam Babcia zrobiła czapeczkę misia
Stary 2014-07-28, 15:26   #4943
gosia3103
Zakorzenienie

Ja mam huggies te najbardziej polecane - chyba zielone? I drugą paczkę pure czy sensitive, zobaczę które lepsze..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 15:26   #4944
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

ja mam z Huggies - miliony chusteczek - Tata
Stary 2014-07-28, 15:30   #4945
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie ma też ci przesadzać, przecież nie wyrzucisz ja mam z dady, bo były w super promocji jakis czas temu, gratis było czwarte opakowanie i jeszcze pojemnik plastikowy wielorazowy.

ja też mam te dady z promocji

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:39   #4946
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ej, niezłe jesteśmy- wykończyłyśmy wątek w 17 dni!
Stary 2014-07-28, 15:40   #4947
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
ja też mam te dady z promocji
a ja nie mam pieluch wcale oprocz tych gratisowych 6 sztuk a nie nie oszukałabym Was - Mama moja kupiła z Rossmanna w Niemczech.
gratisowe mamy z warsztatów DADA, chcemy kupić Pampers w Selgrosie bo są tanie ale też chce kupić Dada - czemu nie polecacie?
Czym się różnią Pampers Premium (białe) od tych zielonych?
Stary 2014-07-28, 15:49   #4948
neska1412
Raczkowanie

Hej GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM

Wiecie co miałam dwie cięzkie noce.
Tamtej nocy wstałam do łazienki. Przychodze, kładę się i czuje, że coś mi spadło na poduszkę. Myślę sobie zobacze o co chodzi. Przegramoliłam sie przez TŻ wziełam telefon i świecę na poduszkę. TŻ się obudził i patrzy się jakbym lunatykowala Przyświecilam a tam taki wielki zielony KONIK POLNY. Chyba przed ciążą nawet tak szybko z łózka nie schodziłam

Dzisiejszej nocy sobie śpie smacznie. Mąż sie połozył.
Czuję w się szarpie i zaczyna sie drzeć: KU...A EDI PRZYKRYWAJ SIĘ KOŁDRA.
Myśle sobie przysnilo mu się pewnie coś i wariuje ale przykryłam sie. I siedzimy oboje pod tą kołdra a on mi mówi ze wpadł nam NIETOPERZ do pokoju I siedzimy jak te głupki pod tą kołdra a ten lata po pokoju,
Mówie do mężą ty ale ja ie dusze już weź cos zrób nie bedziemy tak siedziec cała noc. I wiecie co walczył z nim godzine czasu....... W końcu go lekko przymroczył i wywalił za okno ale strachu co nie miara

Smieje się, że dzisiaj odwiedzi nas jednorożec
I najlepsze jest to, ze ten nietoperz wpadł oknem uchylonym od góry
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:52   #4949
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ja mam Fitti z biedronki i z Babydream z rossmana. Nie polecem Linteo. Piecze po nich krycha (czasem używam) i są za bardzo zapachowe (nadają się do czyszczenia )
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:52   #4950
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM

Wiecie co miałam dwie cięzkie noce.
Tamtej nocy wstałam do łazienki. Przychodze, kładę się i czuje, że coś mi spadło na poduszkę. Myślę sobie zobacze o co chodzi. Przegramoliłam sie przez TŻ wziełam telefon i świecę na poduszkę. TŻ się obudził i patrzy się jakbym lunatykowala Przyświecilam a tam taki wielki zielony KONIK POLNY. Chyba przed ciążą nawet tak szybko z łózka nie schodziłam

Dzisiejszej nocy sobie śpie smacznie. Mąż sie połozył.
Czuję w się szarpie i zaczyna sie drzeć: KU...A EDI PRZYKRYWAJ SIĘ KOŁDRA.
Myśle sobie przysnilo mu się pewnie coś i wariuje ale przykryłam sie. I siedzimy oboje pod tą kołdra a on mi mówi ze wpadł nam NIETOPERZ do pokoju I siedzimy jak te głupki pod tą kołdra a ten lata po pokoju,
Mówie do mężą ty ale ja ie dusze już weź cos zrób nie bedziemy tak siedziec cała noc. I wiecie co walczył z nim godzine czasu....... W końcu go lekko przymroczył i wywalił za okno ale strachu co nie miara

Smieje się, że dzisiaj odwiedzi nas jednorożec
I najlepsze jest to, ze ten nietoperz wpadł oknem uchylonym od góry
Jednorożec

U mnie wczoraj w sypialni (Warszawa, blok, 11. PIĘTRO) były dwa alarmy w ciągu godziny, bo znalazłam koniki polne! Siedziały w łóżeczku synka! DWA! Skąd konik polny na 11 piętrze??? A skąd dwa?????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości