Scent Bar LIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 18:25   #1831
Florens
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kur dwa ukąsiła mnie gza

I niestety nie jest śmeiszno

straszno - 2 rumienie na 10 cm

Nienawidzę insektów po prostu nie trawię dziadów, teraz się boję co dalej
Gorące, bolące, spuchnięte, obramówka biała, błagam Was tylko mnie nie straszcie, bo na żadne pogotowie się nie wybieram. pomijając fakt, że nikt już nie może prowadzić A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie.

altacet w żelu ma? niech szybko smaruje!!!!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Mursz na grzędzie
a już miałam pytać gdzie przepadła

no właśnie, a gdzie Spoo? urlop?

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:31   #1832
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
altacet w żelu ma? niech szybko smaruje!!!!
Eeee chyba ma nie wie? Ale ukąsiło mnie wczoraj, posmarowałam Ziajką anty bzzz i noc była ok, dopiero dziś rano mnie bolało, ale olałam sprawę, chodziłam po mieście etc. Jak wróciłam i zobaczyłam co mam na udach to aż wejszłam w sieciunię sprawdzić i to był błąd, bo tam straszności pisza

Nie ma A była dziś w siedmiu aptekach ale latałam za lekami dla babci i Actiferolem Myślałam, że mi Ziajka starczy No nic, pozostaje pić wapno i mieć nadzieję na brak sensacji, bo dziś już nic nie kupię Apteka pod domem do 17stej.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Mursz na grzędzie
a już miałam pytać gdzie przepadła

no właśnie, a gdzie Spoo? urlop?
Chyba szczęściary urlopują

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-29 o 18:30
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:49   #1833
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

:
To dawaj na rumienia kompresa z octa
Na rumienie gzowe tylko to mi pomaga

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
regulacja dospodarki wapniowo-fosforanowo-magnezowej jest bardzo skomplikowana i wieloczynnikowa , znaczy i tarczyca i przytarczyce i wit.D i nerki , więc tam tak łatwo nie idzie, żelazo jest dużo prostsze . Natomiast jest tak , że jeżeli w życiu płodowym było się np.dzieckiem palaczki albo mam miała w tym czasie anemię/niedobór żelaza , to się będzie do końca życia z niskim żelazem człowiek borykać , bo nie dostał odpowiedniego zapasu i magazynu na starcie dlatego trzeba tego pilnować bardzo , a potem jak już did jest , to w piątym miesiącu wprowadzać koniecznie mięso i jarzyny , bo będzie niedobór .
A możesz cuś więcej powiedzieć co zrobić żeby cos polepszyć sobie jeszcze?
Wszystko co wiem i stosuję to na podstawie własnych wniosków i samo obserwacji
Toć po pierwszym ataku dostałam zalecenie łykania calperosa samego,
oczywiście wcale nie dział itp itd kolejne ataki kolejni lekarze na końcu trafiłam do poradni tężyczkowej przy MSW i a przy oddziale neurologicznym , ale pani dr zrobiła doktorat na ten temat i już nie przyjmuje państwowo...Ale nawet tam nie miałam robionej wit D

i tak kurna latami jak se przypominam to wścieklizny dostaję

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
nie jest tak źle
przeczytaj kosztorys, nie mam Cię w friendach, więc zapraszam

Dzięki jusz jesteśmy frendami
U mnie szyna tzn pierwsza pozycja na kosztorysie kosztowała 700 zł i nosiłam ją prawie rok

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Eeee chyba ma nie wie? Ale ukąsiło mnie wczoraj, posmarowałam Ziajką anty bzzz i noc była ok, dopiero dziś rano mnie bolało, ale olałam sprawę, chodziłam po mieście etc. Jak wróciłam i zobaczyłam co mam na udach to aż wejszłam w sieciunię sprawdzić i to był błąd, bo tam straszności pisza
Nie bój nic u mnie rumień pogzowy największy jest na trzeci dzień i wtedy również najbardziej swędzi

No właśnie Majuta nie możesz na NFZ chodzić?
no i jak życie Twe?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-29 o 18:50
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 18:52   #1834
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
To dawaj na rumienia kompresa z octa
Na rumienie gzowe tylko to mi pomaga

oczywiście wcale nie dział itp itd kolejne ataki kolejni lekarze na końcu trafiłam do poradni tężyczkowej przy MSW i a przy oddziale neurologicznym , ale pani dr zrobiła doktorat na ten temat i już nie przyjmuje państwowo...Ale nawet tam nie miałam robionej wit D

1. Dzięki - nietopsz ocet zaordynował też, już się obłożyłam i cuchnę sobie

2. Współczuję, autentycznie wyobrażam sobie Twój wqurv A nie wyobrażam sobie tej drogi rpzez mękę

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Nie bój nic u mnie rumień pogzowy największy jest na trzeci dzień i wtedy również najbardziej swędzi
Dzięki to se trafi na okresa - bueno

To mój pierwszy raz A ja zawsze po wszelakich ukąszeniach mam reakcję uczuleniową, alergiczną, w sensie wszystko ejst u mnei możliwe - po komarowym ukąszeniu na czole wyglądam jak Frankenstein, i nic a nic nie rpzesadzam Znajomi się wystraszyli
Stary 2014-07-29, 19:01   #1835
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
leczenie niedoboru prawidłowo powinno być tak ,że do osiągnięcia prawidłowego poziomu czyli ponad 60 i jakieś 2-3 miesiące od tego momentu , żeby uzupełnić zapasy tkankowe , inaczej od razu będzie znowu spadało .
a co w syt jeśli takie żelazo się nie wchłania drogą paszczową? zostają tylko zastrzyki?
Cytat:

mam kosztorys na ponad 34 tyś
wymiękłam
Cytat:

jak ktoś chce oblukać, a nie jest moim frendem, to zapraszam be maj frend nał!
mej aj?

Cytat:

musze się pochfalić , że Śnieżka dziś obroniła magazyniera i jest panią mgr

mucha po mnie łazi
gratuluję magazyniera a coś mi się ubrdało, że ona w wieku szkolnopodstawowym jest

myszka mi wariuje, komputerowa nic nie idzie zaznaczyć bo milion razy zaznacza i puszcza tekst, sama się klika po calej stronie zwlaszcza poza polem do pisania i otwiera naraz pięc do dziesięciu zakładek gdzie ja skrolem albo plusem chcę jedną i wstawia zdublowane emoty i fogle wqrwia mnie nieziemsko. czy coś się z tym da zrobić? wymiana na inną nie robi nic.

znad nowej zwykłej torebki
Stary 2014-07-29, 19:11   #1836
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

:

A co ukończyła?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
1. Dzięki - nietopsz ocet zaordynował też, już się obłożyłam i cuchnę sobie

2. Współczuję, autentycznie wyobrażam sobie Twój wqurv A nie wyobrażam sobie tej drogi rpzez mękę

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Dzięki to se trafi na okresa - bueno

To mój pierwszy raz A ja zawsze po wszelakich ukąszeniach mam reakcję uczuleniową, alergiczną, w sensie wszystko ejst u mnei możliwe - po komarowym ukąszeniu na czole wyglądam jak Frankenstein, i nic a nic nie rpzesadzam Znajomi się wystraszyli
1 No właśnie zapomniałam że trza kompresem się obłożyć i śmierdzieć

2 Ogólnie cieszę się że to jest opanowane. Ale i tak mam wkkk....
Bo nikt ani endo ani neuro nikt nie potrafił dokładnie przebadać i dać zaleceń . Nie przepraszam Pani dr z poradni tężyczkowej była najlepsza lale co z tyyyyygo

Gzy mnie dopadają .... pichline zostawiają

na pocieszkę masz Merlina

https://www.youtube.com/watch?v=OFKaXBdsR_Y

Florens Skąd masz wiórkę?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-29 o 19:48
Stary 2014-07-29, 19:53   #1837
tricolor
Wtajemniczenie

Rejcz

Parabel :gratki:

Co do reszty... nie dam nawet rady doczytać...
Ale i tak miłego wieczoru, na przekór wszystkiemu.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

A fdzie ten kosztorys zębowy Flo? Bo też mam co nieco do zrobienia
Stary 2014-07-29, 20:53   #1838
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

Gorące, bolące, spuchnięte, obramówka biała, błagam Was tylko mnie nie straszcie, bo na żadne pogotowie się nie wybieram. pomijając fakt, że nikt już nie może prowadzić A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie.
po gzach tak jest miej w domu :
-wapno takie p/alergiczne , jest , z jakąś kalcykrystyną czy czymś takim co się podobnie nazywa ale nazwy nie pamiętam
-jakiś przeciwalergiczny do łykania - zyrtec/claritinę , małe opakowanie jest bezreceptowe i łykaj jak Cię dziabnie przez kilka dni
-tribiotic maść do smarowania z antybiotyku i sterydu , jest w saszetkach bez recepty , do smarowania silnych odczynów trzy razy dziennie .
Jeżeli to na drugi dzień to nie ma sie czym martwić - najgorsze rzeczy jeżeli się dzieją , to dzieją się w ciągu pierwszym 15-30 minut , potem to już lajcik
a medycyna tradycyjna ludowa każe przykładać papkę ze startej cebuli albo plastry cebuli rozgniecione i ponoć to bardzo skuteczne jest .

Cytat:

nic więcej nie powię , bo się na tym dokładnie nie znam , w to się poradnie metaboliczne u didów bawią , u dorosłych nie wię kto - interna ? Endo ?
z niedoborami wit.D to całkiem świeża sprawa jest - obecne zalecenia wyszły jakieś maks pół roku temu albo i mniej .
Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
a co w syt jeśli takie żelazo się nie wchłania drogą paszczową? zostają tylko zastrzyki?

gratuluję magazyniera a coś mi się ubrdało, że ona w wieku szkolnopodstawowym jest

1.czasem wystarczy zmienić preparata , a jak niczym nie idzie to dokładniejsza diagnostyka np w kier.niedoboru B12 czy czego tam , albo domięśniowo .
2. no jusz nie jest , ale z didami przeczkolnymi pracuje , więc blisko
3.poka

Cytat:
A co ukończyła?

Bo nikt ani endo ani neuro nikt nie potrafił dokładnie przebadać i dać zaleceń . Nie przepraszam Pani dr z poradni tężyczkowej była najlepsza lale co z tyyyyygo
1.pedagogikę przeczkolną i wczesnoszkolną
2.a nikogo innego w tej poradni już nie ma ? Może do innego jakiegoś ić tam ?
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Parabel :gratki:

duchoty ciąg dalszy.... małż padł jak neptek z upału , Śnieżka na cześć magazyniera upiekła tartę z budyniem czekoladowym , owocami , kruszonką i jeszcze polewę taką jak na murzynku na to strzeliła . I jak ja mam schuść

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 21:28   #1839
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Zatem powinno być git. Mam urozmaiconą dietę , jem świeże warzywa ,owoce,w zasadzie jem wszystko, ograniczyłam tylko tłuszcze zwierzęce przez cholester

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
z tego co wiem to w grę wchodzi jeszcze bor
Jeszcze boru tu brakowało

Cytat:
ad2. też tak zrobiłam, ale trzeba było zobaczyć minę P. bezcenne
i jęknął tylko - moja wymarzona 911
Oj, biedny - żal was obojga

Cytat:
s1.witaminy i mikreelementy Nutrisearch otake http://sklep.kfd.pl/hi-tec-nutrisear...bl-p-1702.html
2.bo mamy demokrację każdy se może kupić sprzęt i skalibrować go jak mu wyjdzie i tłuc kasę .Niby powinien być skalibrowany dobrze , ale się rozkalibrowywuje , albo fogle jest kiepski i tak o . Kiedyś już o tym mówiłyśmy przy okazji poziomu wit D
3.nic nie poplątałaś
ad. 1. Wygląda na tani i dobry Dziękuję
ad. 2. A faktycznie mówiłyśmy Naprawdę zawodzi mnie pamięć, boję się tego
ad. 3. Dziękuję

Cytat:
Gratulacje!!! To teraz świętowanie

Cytat:
nie wiem czy lepsza?, ale o przedłużonym uwalnianiu, czy to dobrze czy źle czy bez znaczenia? i dzięki za wywód, bo dla mnie to wsio czarna magia
Jeśli naprawdę o przedłużonym uwalnianiu, to dobrze. Bo - przynajmniej jeśli chodzi o witaminy, to lepiej, jeśli organizm dostaje małe dawki częściej niż duże rzadko. Małe dawki od razu sobie rozparceluje i użyje. A dużą dawkę, jeśli jest np. za duża, to częściowo wydali, a zużyje sobie tylko tyle, ile jest w stanie zagospodarować na już.

Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

Już dziewczyny pisały - strasznie wygląda, ale już się nie ma co strachać Niech jak najszybciej schodzi

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
myszka mi wariuje, komputerowa nic nie idzie zaznaczyć bo milion razy zaznacza i puszcza tekst, sama się klika po calej stronie zwlaszcza poza polem do pisania i otwiera naraz pięc do dziesięciu zakładek gdzie ja skrolem albo plusem chcę jedną i wstawia zdublowane emoty i fogle wqrwia mnie nieziemsko. czy coś się z tym da zrobić? wymiana na inną nie robi nic.

ad. 1. A nie zmieniłaś sobie ustawień czułości myszki?
ad. 2. Poka torebkę!

Cytat:
Śnieżka na cześć magazyniera upiekła tartę z budyniem czekoladowym , owocami , kruszonką i jeszcze polewę taką jak na murzynku na to strzeliła .

Właśnie pożarłam tabliczkę czekolady Ale jest mi tylko trochę lepiej. Chyba pójdę szukać resztek kakao...

A w ogóle gorzko-słodki dziś dzień: w odstępie kilku godzin dowiedziałam się, że koledze urodził się syn i że zmarł nasz sąsiad. Lajf.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:08   #1840
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
zależy o której się idzie spać ja padłam już o 21 więc o 5 byłam w stanie działać dość sprawnie, zresztą zazwyczaj lepiej mi się działa rano niż wieczorem
no chyba że tak
ja chodzę spać koło północy, więc później ciężko mi się wstaje po 5
Cytat:

Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

mam nadzieję że szybko przejdzie

Znad kawy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:45   #1841
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno odreagowujesz stresy i niedospanie to 100% pewne , ale żelazo swoją drogą połykaj
albo może magnezu mi brak, w ostatnim miesiącu żywiłam się głównie kawą, czekoladą, piwem i lodami stałych i treściwych pokarmów mój zestresowany żołądek nie przyjmował
Cytat:
na razie nie mam siły ani czasu się tym zająć
Cytat:
się nie dziwię, ja nie mogłam ryczeć, byłam w szoku
współczuję
Cytat:
Kur dwa ukąsiła mnie gza

Cytat:

Cytat:
No właśnie Majuta nie możesz na NFZ chodzić?
no i jak życie Twe?
no jakoś leci, w związku było źle, ale teraz po rozmowie nawet w miarę.
I grunt, że starych nade mną nie ma, ooo jak cudownie. Ja już do nich na stałe nie wrócę nigdy
Dlatego postanowiłam oszczędzac na maksa, bo to nigdy nie wiadomo co się dalej wydarzy i czasy takie, że żadnej roboty nie można być pewnym. I już wiem, czemu moi starzy wiecznie bez kasy - przepierdzielali mnóstwo na kupę żarcia i niepotrzebne pierdoły. Ja po kilku kursach ze spisywaniem cen z marketów to sobie wyliczyłam, że latem na żarciu z biedry i lidla mogę przeżyć miesiąc za 200zł jedząc przy tym w miarę zdrowo. Zimą trzeba będzie jeść więcej i treściwiej
Póki co obżeram się moim ulubionym zestawem: warzywa na patelnię z biedry (3,99 za 750g) + mielone z indykiem (3,49) i mam z tego obiad na 3 dni w kolejce do przetestowania jeszcze pierogi ze szpinakiem z lidla i kasza gryczana z tofu. Wreszcie nikt nie wmusza we mnie kopiastych talerzy kartofli i tłustej smażonej wpieprzowiny czy smażonej kiełbachy na śniadaie blee

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Właśnie pożarłam tabliczkę czekolady Ale jest mi tylko trochę lepiej. Chyba pójdę szukać resztek kakao...

a weeź, jakie w lidlu sa dobre czekolady i jakie smaki: mleczna z migdałami w karmelu, gorzka z imbirem...

I nikt nie bywa na imprezach rock/metal w stolicy? Chciałam się kiedys umówić na jakąs bibę...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-30 o 09:51
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:58   #1842
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Póki co obżeram się moim ulubionym zestawem: warzywa na patelnię z biedry (3,99 za 750g) + mielone z indykiem (3,49) i mam z tego obiad na 3 dni
Maju, czy mogę wyrazić szczery podziw? Porcja mielonki indyczej z Biedronki to dla mnie po przerobieniu obiad na jeden - max dwa obiady (a ten drugi to już raczej taki symboliczny....)

No, ale ja zawsze twierdziłam, że lepiej mnie ubierać niż żywić. Nawet jeśli ostatnio jadam co drugi dzień......
Stary 2014-07-30, 10:12   #1843
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1 No właśnie zapomniałam że trza kompresem się obłożyć i śmierdzieć

Gzy mnie dopadają .... pichline zostawiają

na pocieszkę masz Merlina

https://www.youtube.com/watch?v=OFKaXBdsR_Y
Dzięki za wsparcie i nawzajemne ściski, tak żal

Swędzi przeokrutnie od północy ale to mnie cieszy bo to chyba dobrze, przechodzi ?

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Rejcz

Cytat:
po gzach tak jest miej w domu :
-wapno takie p/alergiczne , jest , z jakąś kalcykrystyną czy czymś takim co się podobnie nazywa ale nazwy nie pamiętam
-jakiś przeciwalergiczny do łykania - zyrtec/claritinę , małe opakowanie jest bezreceptowe i łykaj jak Cię dziabnie przez kilka dni
-tribiotic maść do smarowania z antybiotyku i sterydu , jest w saszetkach bez recepty , do smarowania silnych odczynów trzy razy dziennie .
Jeżeli to na drugi dzień to nie ma sie czym martwić - najgorsze rzeczy jeżeli się dzieją , to dzieją się w ciągu pierwszym 15-30 minut , potem to już lajcik
a medycyna tradycyjna ludowa każe przykładać papkę ze startej cebuli albo plastry cebuli rozgniecione i ponoć to bardzo skuteczne jest .
A wczoraj patrzyłam na Tribiotyk, ale se myślę eeeee przedatuje mi się jak wszystko Dzięki za uspokojenie bałam sie że trza jakieś zastrzyki nagle tu i teraz

Wapno tego dnia kupiłam i piłam, co do cebuli działa, nietopsz polecał, ale only zara po ukąszeniu, jak już trucizna rozlana to już się wchłonęła, tzn jad tzn ta substancja

A czy olejek z drzewa herbacianego coś tu da? Syfiory mi leczy.

Tak czy inaczej dzięki - zyrtec dopisałam do listy zakupów dziś.
Cytat:
Jeśli naprawdę o przedłużonym uwalnianiu, to dobrze. Bo - przynajmniej jeśli chodzi o witaminy, to lepiej, jeśli organizm dostaje małe dawki częściej niż duże rzadko. Małe dawki od razu sobie rozparceluje i użyje. A dużą dawkę, jeśli jest np. za duża, to częściowo wydali, a zużyje sobie tylko tyle, ile jest w stanie zagospodarować na już.

Już dziewczyny pisały - strasznie wygląda, ale już się nie ma co strachać Niech jak najszybciej schodzi

A w ogóle gorzko-słodki dziś dzień: w odstępie kilku godzin dowiedziałam się, że koledze urodził się syn i że zmarł nasz sąsiad. Lajf.
1. tak po laicku to wiem ino

2.

3.

Ja znów cała w panice - po dzisiejszym śnie aż sama siebie zaskoczyłąm, że to moja produkcja, a filmów o tym charakterze nie oglądałam dawno. Śniło mi się, że byłam ze znajomymi na imprezce i coś jednemu kolesiowi nie spasowało i zastrzelił kilku z nich na moich oczach i trzeba było ukrywać masakrę (morze krwi) ukrywać się, uciekać i bać się tego głównego Było straaaszno nie śmieszno

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

mam nadzieję że szybko przejdzie
Dzięki
Cytat:

.
Dzięki

I taka musowa organizacja, planowanie, to nic miłego, wiem bo przerabiam, przykra konieczność, ale umiejętność sie potem przydaje do ogólnego zarządzania kasą.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Maju, czy mogę wyrazić szczery podziw? Porcja mielonki indyczej z Biedronki to dla mnie po przerobieniu obiad na jeden - max dwa obiady (a ten drugi to już raczej taki symboliczny....)

No, ale ja zawsze twierdziłam, że lepiej mnie ubierać niż żywić. Nawet jeśli ostatnio jadam co drugi dzień......
To samo chciałąm dodac, ale wstydziłam się

Ja też jestem neiwolnikiem jedzenia, i wolę dobrze zjeść niż kupić sobie coś ładnego.
Żałuję ogromnie, że tak mam, i zazdroszczę takim jak Maja.

Nie przyznam się ile my jemy mięsa jeśli już jemy. To jest nasz słaby punkt, tzn nie samo mięso, ale porcje jedzeniowe i rodzaj tego żarełka. :torba-z Ikea:
Stary 2014-07-30, 10:18   #1844
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
To samo chciałąm dodac, ale wstydziłam się

Ja też jestem neiwolnikiem jedzenia, i wolę dobrze zjeść niż kupić sobie coś ładnego.
Żałuję ogromnie, że tak mam, i zazdroszczę takim jak Maja.

Nie przyznam się ile my jemy mięsa jeśli już jemy. To jest nasz słaby punkt, tzn nie samo mięso, ale porcje jedzeniowe i rodzaj tego żarełka. :torba-z Ikea:
Wstyd to kraść.... (a ciąg dalszy sobie proszę dopowiedzieć)

Też jestem mięsożerna i jarzynki owszem, lubię bardzo,ale jako dodatek raczej.

A w ogóle współczuję pogryzienia, bo tak się zafiksowałam na tej mielonce, ze zapomniałam napisać jest jeszcze coś, co się nazywa Dermophenazol, i też łagodzi różne takie.
Stary 2014-07-30, 10:38   #1845
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

jak się ochłodzi, to mam zamiar jeśc taką porcję na 2 razy teraz gorąco, to aż tak bardzo żarcie mi nie idzie, dopycham się tanimi świeżymi owocami, warzywami i lodami
ja to mięsna za bardzo nie jestem

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-30 o 10:40
Stary 2014-07-30, 10:44   #1846
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
jak się ochłodzi, to mam zamiar jeśc taką porcję na 2 razy teraz gorąco, to aż tak bardzo żarcie mi nie idzie, dopycham się tanimi świeżymi owocami, warzywami i lodami
ja to mięsna za bardzo nie jestem
Które z nich jest tanie? chyba, ze ja mam inne kryteria....
Stary 2014-07-30, 10:52   #1847
Parabelka
Panaroja

snad pustej chaty - znowu będę szaleć ,zaraz szafę wybebeszam
Cytat:
ad. 1. Wygląda na tani i dobry
ad. 2. A faktycznie mówiłyśmy Naprawdę zawodzi mnie pamięć, boję się tego

Gratulacje!!! To teraz świętowanie

1.jest i tani i dobry , i sobno są minerały w tej samej serii , też tanie i dobre no i vitapil na włosy na zmianę ze skrzypem szamię
2.Ty nic nie mów , ja podstawowych rzeczy zapominam
3.
4.samo życie
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Cytat:
albo może magnezu mi brak, w ostatnim miesiącu żywiłam się głównie kawą, czekoladą, piwem i lodami stałych i treściwych pokarmów mój zestresowany żołądek nie przyjmował

na razie nie mam siły ani czasu się tym zająć

I grunt, że starych nade mną nie ma, ooo jak cudownie. Ja już do nich na stałe nie wrócę nigdy
Dlatego postanowiłam oszczędzac na maksa, bo to nigdy nie wiadomo co się dalej wydarzy i czasy takie, że żadnej roboty nie można być pewnym. I już wiem, czemu moi starzy wiecznie bez kasy - przepierdzielali mnóstwo na kupę żarcia i niepotrzebne pierdoły. Ja po kilku kursach ze spisywaniem cen z marketów to sobie wyliczyłam, że latem na żarciu z biedry i lidla mogę przeżyć miesiąc za 200zł jedząc przy tym w miarę zdrowo. Zimą trzeba będzie jeść więcej i treściwiej
Póki co obżeram się moim ulubionym zestawem: warzywa na patelnię z biedry (3,99 za 750g) + mielone z indykiem (3,49) i mam z tego obiad na 3 dni w kolejce do przetestowania jeszcze pierogi ze szpinakiem z lidla i kasza gryczana z tofu. Wreszcie nikt nie wmusza we mnie kopiastych talerzy kartofli i tłustej smażonej wpieprzowiny czy smażonej kiełbachy na śniadaie blee

a weeź, jakie w lidlu sa dobre czekolady i jakie smaki: mleczna z migdałami w karmelu, gorzka z imbirem...
1.czekolada to magnez , ale kawa z piwem rewelacyjnie go wypłukują , więc zależnie czego było więcej - albo bilans masz na plus albo na minus .Albo na zero , jeżeli była równowaga ale pojedz , bo stres też zżera magnez .
2.domyślam się
3.słusznie prawisz i słusznie działasz
4.a kiedyś była mleczna z lawendą

Cytat:

o , to tak jak Śnieżkę - rozmiar 34-36 i pół bochenka chleba na jeden posiłek

Cytat:

Swędzi przeokrutnie od północy ale to mnie cieszy bo to chyba dobrze, przechodzi ?

A wczoraj patrzyłam na Tribiotyk, ale se myślę eeeee przedatuje mi się jak wszystko Dzięki za uspokojenie bałam sie że trza jakieś zastrzyki nagle tu i teraz

Wapno tego dnia kupiłam i piłam, co do cebuli działa, nietopsz polecał, ale only zara po ukąszeniu, jak już trucizna rozlana to już się wchłonęła, tzn jad tzn ta substancja

A czy olejek z drzewa herbacianego coś tu da? Syfiory mi leczy.

Tak czy inaczej dzięki - zyrtec dopisałam do listy zakupów dziś.

Ja znów cała w panice - po dzisiejszym śnie aż sama siebie zaskoczyłąm, że to moja produkcja, a filmów o tym charakterze nie oglądałam dawno. Śniło mi się, że byłam ze znajomymi na imprezce i coś jednemu kolesiowi nie spasowało i zastrzelił kilku z nich na moich oczach i trzeba było ukrywać masakrę (morze krwi) ukrywać się, uciekać i bać się tego głównego Było straaaszno nie śmieszno
1.poswędzi i przestanie
2.a bo to tak zawsze - jak się przydasia wywali , natentychmiast okazuje się niezbędny zastrzyki tylko przy reakcji natychmiastowej ogólnoustrojowej . Wtedy alergolog przepisuje i się nosi ze sobą . Ale takie jak masz po gzie to normalka , więc spoko
3.jeszcze jeden sposób jest ale nie wię czy słuszny - natomiast skuteczny : wycisnąć z ugryzienia jad aż do krwi , jak z syfa mnie na Rodos pierwszego dnia osa dziabła w dłoń bo ją przygniotłam i to tak się wbiła , że aż się przyczepiła i nie mogła odczepić zadem , no i piekło jak cholera , więc sobie to po prostu wycisnęłam do imentu ile się dało i natychmiast się skończyło .
4.powinien dać .
5.
6.
Cytat:
hyhy , powiedzonko mojego małża

dziś wiaterek i się troszkę zaczyna chmurzyć , nie ma skwaru
cobytu cobytu - pranie ? sprzątanie ? szafy ? kawusia ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 10:54   #1848
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Też jestem mięsożerna i jarzynki owszem, lubię bardzo,ale jako dodatek raczej.

A w ogóle współczuję pogryzienia, bo tak się zafiksowałam na tej mielonce, ze zapomniałam napisać jest jeszcze coś, co się nazywa Dermophenazol, i też łagodzi różne takie.
1 i 2. Otóż to!

3. Dzięęęęki - ale teraz mi głupio aż, że z igły widły zrobiłam - niemniej mam nauczkę na nast raz, i może nie spanikuję

Dopisałam do listy.
Stary 2014-07-30, 10:56   #1849
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

U mnie od 3 dni idą burze, deszcze i jakoś dojść nie mogą A lunie pewnie jak do Flo pojadę, bo takie nasze szczęście

Jest tylko jeden plus, jeść mi się nie chce i dieta idzie łatwiej.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 11:09   #1850
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Margota śliwki różniste po 3,50 za kg chyba są tanie, arbuz po 0,99 ?? Fasolka po 5 zeta? Ogórki gruntowe po 2,50? no nie przesadzaj, do tego kurczak ćwiartka po 4,50 PLn i obiad królewski ....

No i dużo słońca to dużo wody ale przecież w końcu masz swoje klimaty
Stary 2014-07-30, 11:21   #1851
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Margota śliwki różniste po 3,50 za kg chyba są tanie, arbuz po 0,99 ?? Fasolka po 5 zeta? Ogórki gruntowe po 2,50? no nie przesadzaj, do tego kurczak ćwiartka po 4,50 PLn i obiad królewski ....

No i dużo słońca to dużo wody ale przecież w końcu masz swoje klimaty
W kwestii pogody - tak, jak teraz, jak dla mnie może być cały rok

W kwestii zakupów - może napiszę tylko tak: syty głodnego nie zrozumie.
Stary 2014-07-30, 11:24   #1852
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
snad pustej chaty - znowu będę szaleć ,zaraz szafę wybebeszam

dziś wiaterek i się troszkę zaczyna chmurzyć , nie ma skwaru
cobytu cobytu - pranie ? sprzątanie ? szafy ? kawusia ?

jeszcze jeden sposób jest ale nie wię czy słuszny - natomiast skuteczny : wycisnąć z ugryzienia jad aż do krwi , jak z syfa mnie na Rodos pierwszego dnia osa dziabła w dłoń bo ją przygniotłam i to tak się wbiła , że aż się przyczepiła i nie mogła odczepić zadem , no i piekło jak cholera , więc sobie to po prostu wycisnęłam do imentu ile się dało i natychmiast się skończyło .
1 i 2. Hulaj dusza piekła nie ma !!!!

Acz ja dziś jestem w stanie psychicznym - chuopie wracaj już do mnie bo mam przestracha, lęk i mi źle

3. O! wierzę absolutnie w to co widze, czyli jak jad wyjęty to nie ma szans szkodzić
Stary 2014-07-30, 12:01   #1853
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ot, wczoraj jabłka w tesco po 1,43/kg, w lidlu śliwki za 2,99/kg, marchew 1,99/kg (lubię wcinac na surowo). Taki kilogram starczy mi za drugie śniadanie na cały tydzień. W zeszłym tyg. były promocje na arbuza (miałam prawie 2 kilo z 1,67) i nektarynki 2,99/kg. Ogórki tez sa dobre na przekąskę - prawie bez kalorii, a jednym się można co nieco zapchać między posiłkami
A to, że na przykład papryka 2 razy tańsza niż zimą to już chyba oczywistość

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:07
Stary 2014-07-30, 12:48   #1854
neska951
Zakorzenienie

Joł joł snad Keli kaszel

Cytat:
nic więcej nie powię , bo się na tym dokładnie nie znam , w to się poradnie metaboliczne u didów bawią , u dorosłych nie wię kto - interna ? Endo ?
z niedoborami wit.D to całkiem świeża sprawa jest - obecne zalecenia wyszły jakieś maks pół roku temu albo i mniej .

1.pedagogikę przeczkolną i wczesnoszkolną
2.a nikogo innego w tej poradni już nie ma ? Może do innego jakiegoś ić tam ?
1 Nie chodzi mi o niedobór wit a o niedobory wapnia i magnezu czyli moją trzęsiawkę. Nerki sprawdzone chociaż wydalanie wapnia zwiększone ponad normę ale lek stwierdził że to za mało aby takie ataki całościowe mieć.Brak niedoczynności przytarczyc tylko choroba hasimoto .Z niewiadomych powodów wapno i magnez mam poniżej normy tylko podczas napadów ( drgawek) wtedy kroplówka z magnezem i wapniem i za 10 min jestem jak nowo narodzona
Normalnie nie udało się ustalić dlaczego wapno i magnez przy normalnych poziomach (u mnie zawsze blisko dolnej granicy niezależnie od suplementacji) nie idzie ze krwi do tkanek ( mięśni?)

2 OOOOO super na UW? Jak tak to u kogo dyploma robiła

3 Poradnia tężyczkowa to był mega twór składający się z jednej osoby ( lekarza) ,który przyjmował w ramach tejże raz w tygodniu od 8 -12 czy jakoś tak.
To sobie wyobraź jaki sajgon tam był Już tej poradni nie ma ,pani dr nie pracuje w MSW i tyle.
Interniści nic nie wiedzą endo podobnie jedynie co to zlecą poziomy mg i Ca które jak już pisałam są w normie ...Moja Pani dr I kontaktu przynajmniej nie neguje tego i zawsze służyła zwolnieniem jakby co tzn po atakach , no ale one zawsze są udokumentowane kartą informacyjną z pogotowia ...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

1 Potwierdzam w przypadku magnezu lepiej brać 3 mniejsze dawki dziennie niż jedną wielką. Śmieszą mnie reklamy typu dobowa dawka magnezu w jednej tabletce

2 Lajf lajf

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:

1 Podziwiam i trzymam kciukasy za Was Jesteś dzielna Majuta
2 Te pierogi z lidla są pyszne ale ja wolę z pomidorami szpinakowe są bez smaku. Porcja pierogów wystarcza na 2 obiady , wystarczy polać je oliwą dodać sałatę i już świetny obiad jest i tani

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

1 Jakbyś Hanibala oglądała Dotarłam do końca serii i zaskoczył mnie ... Nie mogę się doczekać na następną

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Dopisałam do listy.
Ja bym zamiast /Zyrteka kupiła Aleric
Zyrtek zamula a przy tym drugim można spożywać

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
1
Acz ja dziś jestem w stanie psychicznym - chuopie wracaj już do mnie bo mam przestracha, lęk i mi źle
Czemu lenka masz? Po tym śnie?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
W kwestii zakupów - może napiszę tylko tak: syty głodnego nie zrozumie.
No jak nie jak tak
Stary 2014-07-30, 13:01   #1855
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
ot, wczoraj jabłka w tesco po 1,43/kg, w lidlu śliwki za 2,99/kg, marchew 1,99/kg (lubię wcinac na surowo). Taki kilogram starczy mi za drugie śniadanie na cały tydzień. W zeszłym tyg. były promocje na arbuza (miałam prawie 2 kilo z 1,67) i nektarynki 2,99/kg. Ogórki tez sa dobre na przekąskę - prawie bez kalorii, a jednym się można co nieco zapchać między posiłkami
A to, że na przykład papryka 2 razy tańsza niż zimą to już chyba oczywistość
widzę, że nie tylko ja na trybie oszczędnym

chyba 2 h przed zamknięciem w lidlu przeceniają warzywa, często idzie coś wybrać, mięso -30% też można wyłapać.
zamiast tej mielonki indyczej (ona chyba tylko na gołąbki się nadaje 55% MOM, tłuszcz wp i woda, to te lepsze składniki...), to zapolowałabym na promocję wieprzowiny w zwykłym mięsnym lub jakiejś lepszej jakości mięso mielone (można dostać za 6zł 0,5kg mielonki wp-woł).
i składy czytać, bo niby można się najeść niskim kosztem, ale trochę szanować siebie też trzeba...
kiedyś znajomy mnie zaczepił, czy mam problemy finansowe i nie potrzebuję pomocy, bo widział mnie w markecie jak biorę produkty z półek, oglądam i wychodzę z prawie pustym koszykiem... no cóż nie było co kupić.
Stary 2014-07-30, 13:07   #1856
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Osobiście rzadko kupuję mielone mięso, chyba, ze mnie najdzie na gołąbki albo faszerowaną paprykę. I wtedy, jeśli już, to wole kupić na targowisku i poprosić o zmielenie na miejscu - przynajmniej wiem, ze nie kupuję sterty konserwantów. A ta indycza to generalnie jest paskudztwo, jeśli chodzi o skład, ale jak się nie ma co się lubi

Co do trybu oszczędnego, jestem w posiadaniu 11 groszy - więc takie luksusy jak udka kurze po 4,50/kg zdecydowanie nie dla mnie
Stary 2014-07-30, 13:24   #1857
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

chyba 2 h przed zamknięciem w lidlu przeceniają warzywa, często idzie coś wybrać, mięso -30% też można wyłapać.
zamiast tej mielonki indyczej (ona chyba tylko na gołąbki się nadaje 55% MOM, tłuszcz wp i woda, to te lepsze składniki...), to zapolowałabym na promocję wieprzowiny w zwykłym mięsnym lub jakiejś lepszej jakości mięso mielone (można dostać za 6zł 0,5kg mielonki wp-woł).
i składy czytać, bo niby można się najeść niskim kosztem, ale trochę szanować siebie też trzeba...
kiedyś znajomy mnie zaczepił, czy mam problemy finansowe i nie potrzebuję pomocy, bo widział mnie w markecie jak biorę produkty z półek, oglądam i wychodzę z prawie pustym koszykiem... no cóż nie było co kupić.
1 Nie tylko Ty

2 Można taniej kupić i zamrozić

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Osobiście rzadko kupuję mielone mięso, chyba, ze mnie najdzie na gołąbki albo faszerowaną paprykę. I wtedy, jeśli już, to wole kupić na targowisku i poprosić o zmielenie na miejscu - przynajmniej wiem, ze nie kupuję sterty konserwantów. A ta indycza to generalnie jest paskudztwo, jeśli chodzi o skład, ale jak się nie ma co się lubi
Jest bardzo dobry test na mielone mięso tzn czy jest rasowane glutaminianem. Po ugotowaniu mielone mięso powinno mieć szaro bury kolor Jeśli jest różowe lib szaro różowe to znaczy że jest nafaszerowane chemią
Stary 2014-07-30, 13:26   #1858
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
1 Podziwiam i trzymam kciukasy za Was Jesteś dzielna Majuta
2 Te pierogi z lidla są pyszne ale ja wolę z pomidorami szpinakowe są bez smaku. Porcja pierogów wystarcza na 2 obiady , wystarczy polać je oliwą dodać sałatę i już świetny obiad jest i tani
dzięki
ciężko mi tu, ale było gorzej
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

ale ta mielonka smaczna jest, wystarczy sól i pieprz i dobre, a trafiały mi się mięsa mielone, co nawet tona przypraw nie dawała rady poprawić smaku podeszwy. No i 2 razy tańsza niż wpieprzowinka, za która zwyczajnie nie przepadam. A wołowinka, cóż... może w następnym, bogatszym zyciu
Cytat:
no nie byłabym taka pewna - kiedys czytałam obszerny artykuł w prasie, w którym byli sprzedawcy mięsa opowiadali, jak to każą im oszukiwac klientów, nawet wybrany kawał mięsa do mielenia potrafili na oczach klientów podmienić na stary i taki zmielić. I to nie w marketach, a w sklepach mięsnych, bo sklepy nie uznaja czegos takiego, jak zwrot towaru - wszystko trzeba wcisnąc klientowi, nawet jak nadpsute, śliskie wedliny myja, mięso podmieniają jak tylko klient zerknie obok itp.
Cytat:
Co do trybu oszczędnego, jestem w posiadaniu 11 groszy - więc takie luksusy jak udka kurze po 4,50/kg zdecydowanie nie dla mnie

To ja może zarzucę temat: smaczne i szybkie obiady, takie w 10 minut (max zupa na 30min) i żeby wychodziło 3-4zł za porcję?
Póki co mam:
- mielone + warzywa na patelnię (mam na 3 razy)
- mrozone pierogi/pyzy + surówka (mam na 3 razy)
- kasza gryczana + tofu/twaróg
- gryczana + mielone podsmażone z cebulką (dobre, jak się jeszcze dorzuci pieczarki posmażane)
- makaron + pomidorówka
- spaghetti + sos ze słoika lub swój (podsmazone mielone z cebulka z dodatkiem koncentratu pomidorowego) (mam na 3 razy)
- jakas zapychająca zupa z pyrami na zimę, np. ogórkowa z kartoflami, grochowa z kartoflami, krupnik
- zupa prosta zupa na chłody, czyli np. wrzucić do gara ze 2 skrzydełka (lub kości rosołowe ze świni), zagotowac, dodac warzywa i ewentualnie makaron/ryż, zeżreć
- ryż z sosem ze słoika, owocami, serkiem waniliowym
- makaron z owocami albo podsmażany z jajkiem czy twarogiem

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-30 o 13:31
Stary 2014-07-30, 13:32   #1859
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

ale ta mielonka smaczna jest, wystarczy sól i pieprz i dobre, a trafiały mi się mięsa mielone, co nawet tona przypraw nie dawała rady poprawić smaku podeszwy. No i 2 razy tańsza niż wpieprzowinka
Ale Ty ją jeszcze dosalasz?! Wiem, kwestia gustu, ale ja ja kupuje tak rzadko właśnie dlatego, ze słona jest (jak na mój smak) straszliwie.

Cytat:
no nie byłabym taka pewna - kiedys czytałam obszerny artykuł w prasie, w którym byli sprzedawcy mięsa opowiadali, jak to każą im oszukiwac klientów, nawet wybrany kawał mięsa do mielenia potrafili na oczach klientów podmienić na stary i taki zmielić. I to nie w marketach, a w sklepach mięsnych, bo sklepy nie uznaja czegos takiego, jak zwrot towaru - wszystko trzeba wcisnąc klientowi, nawet jak nadpsute, śliskie wedliny myja, mięso podmieniają jak tylko klient zerknie obok itp.
Mięso i wędliny kupuję na rynku u tego samego chłopa od około 20-tu lat - i ani razu nie trafiła mi się wpadka. No OK, raz mnie przy okazji osa ugryzła, to się śmieliśmy, ze jakaś nietypowa - żeby koło cukierni, to rozumiem, ale przy mięsnym?

Cytat:

Na szczęście jutro już powinna być jałmuzna.....
Stary 2014-07-30, 13:35   #1860
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ciężko mi tu, ale było gorzej

ale ta mielonka smaczna jest, wystarczy sól i pieprz i dobre, a trafiały mi się mięsa mielone, co nawet tona przypraw nie dawała rady poprawić smaku podeszwy. No i 2 razy tańsza niż wpieprzowinka, za która zwyczajnie nie przepadam. A wołowinka, cóż... może w następnym, bogatszym zyciu

To ja może zarzucę temat: smaczne i szybkie obiady, takie w 10 minut (max zupa na 30min) i żeby wychodziło 3-4zł za porcję?
Póki co mam:
- mielone + warzywa na patelnię (mam na 3 razy)
- mrozone pierogi/pyzy + surówka (mam na 3 razy)
- kasza gryczana + tofu/twaróg
- gryczana + mielone podsmażone z cebulką (dobre, jak się jeszcze dorzuci pieczarki posmażane)
- makaron + pomidorówka
- spaghetti + sos ze słoika lub swój (podsmazone mielone z cebulka z dodatkiem koncentratu pomidorowego) (mam na 3 razy)
- jakas zapychająca zupa z pyrami na zimę, np. ogórkowa z kartoflami, grochowa z kartoflami, krupnik
- zupa prosta zupa na chłody, czyli np. wrzucić do gara ze 2 skrzydełka (lub kości rosołowe ze świni), zagotowac, dodac warzywa i ewentualnie makaron/ryż, zeżreć
- ryż z sosem ze słoika, owocami, serkiem waniliowym
- makaron z owocami albo podsmażany z jajkiem czy twarogiem
Modyfikacja
1 zamiast warzyw na patelnię robię sama mieszankę
1 cukinia 2 marchewki 1 papryka+ryż albo makaron ryżowy wychodzi porcja na 2 osoby( dość duże porcje) Dla ciebie to pewnie na 4 dni
2 Moja ulubiona gryczana na słodko z miodem orzechami i rodzynkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości