|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
altacet w żelu ma? niech szybko smaruje!!!! ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Mursz na grzędzie ![]() a już miałam pytać gdzie przepadła no właśnie, a gdzie Spoo? urlop?
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Eeee chyba ma nie wie? Ale ukąsiło mnie wczoraj, posmarowałam Ziajką anty bzzz i noc była ok, dopiero dziś rano mnie bolało, ale olałam sprawę, chodziłam po mieście etc. Jak wróciłam i zobaczyłam co mam na udach to aż wejszłam w sieciunię sprawdzić i to był błąd, bo tam straszności pisza
Nie ma No nic, pozostaje pić wapno i mieć nadzieję na brak sensacji, bo dziś już nic nie kupię Apteka pod domem do 17stej.---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-29 o 18:30 |
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
To dawaj na rumienia kompresa z octa
Na rumienie gzowe tylko to mi pomaga ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Wszystko co wiem i stosuję to na podstawie własnych wniosków i samo obserwacji Toć po pierwszym ataku dostałam zalecenie łykania calperosa samego, oczywiście wcale nie dział i tak kurna latami jak se przypominam to wścieklizny dostaję ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
U mnie szyna tzn pierwsza pozycja na kosztorysie kosztowała 700 zł i nosiłam ją prawie rok ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() No właśnie Majuta nie możesz na NFZ chodzić? no i jak życie Twe? Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-29 o 18:50 |
|||
|
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Współczuję, autentycznie wyobrażam sobie Twój wqurv A nie wyobrażam sobie tej drogi rpzez mękę ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
To mój pierwszy raz A ja zawsze po wszelakich ukąszeniach mam reakcję uczuleniową, alergiczną, w sensie wszystko ejst u mnei możliwe - po komarowym ukąszeniu na czole wyglądam jak Frankenstein, i nic a nic nie rpzesadzam |
||
|
|
|
#1835 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zostają tylko zastrzyki?wymiękłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a coś mi się ubrdało, że ona w wieku szkolnopodstawowym jest ![]() myszka mi wariuje, komputerowa nic nie idzie zaznaczyć bo milion razy zaznacza i puszcza tekst, sama się klika po calej stronie zwlaszcza poza polem do pisania i otwiera naraz pięc do dziesięciu zakładek gdzie ja skrolem albo plusem chcę jedną znad nowej zwykłej torebki
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ukończyła? ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() 2 Ogólnie cieszę się że to jest opanowane. Ale i tak mam wkkk.... Bo nikt ani endo ani neuro nikt nie potrafił dokładnie przebadać i dać zaleceń . Nie przepraszam Pani dr z poradni tężyczkowej była najlepsza lale co z tyyyyygo ![]() Gzy mnie dopadają .... pichline zostawiają ![]() na pocieszkę masz Merlina ![]() https://www.youtube.com/watch?v=OFKaXBdsR_Y Florens Skąd masz wiórkę? Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-29 o 19:48 |
||
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Rejcz
Parabel :gratki: Co do reszty... nie dam nawet rady doczytać... Ale i tak miłego wieczoru, na przekór wszystkiemu. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A fdzie ten kosztorys zębowy Flo? Bo też mam co nieco do zrobienia
|
|
#1838 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
-wapno takie p/alergiczne , jest , z jakąś kalcykrystyną czy czymś takim co się podobnie nazywa ale nazwy nie pamiętam ![]() -jakiś przeciwalergiczny do łykania - zyrtec/claritinę , małe opakowanie jest bezreceptowe i łykaj jak Cię dziabnie przez kilka dni -tribiotic maść do smarowania z antybiotyku i sterydu , jest w saszetkach bez recepty , do smarowania silnych odczynów trzy razy dziennie . Jeżeli to na drugi dzień to nie ma sie czym martwić - najgorsze rzeczy jeżeli się dzieją , to dzieją się w ciągu pierwszym 15-30 minut , potem to już lajcik a medycyna tradycyjna ludowa każe przykładać papkę ze startej cebuli albo plastry cebuli rozgniecione i ponoć to bardzo skuteczne jest . Cytat:
![]() z niedoborami wit.D to całkiem świeża sprawa jest - obecne zalecenia wyszły jakieś maks pół roku temu albo i mniej . Cytat:
2. ![]() 3.poka ![]() Cytat:
![]() 2.a nikogo innego w tej poradni już nie ma ? Może do innego jakiegoś ić tam ? duchoty ciąg dalszy.... małż padł jak neptek z upału , Śnieżka na cześć magazyniera upiekła tartę z budyniem czekoladowym , owocami , kruszonką i jeszcze polewę taką jak na murzynku na to strzeliła . I jak ja mam schuść
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1839 | ||||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Jeszcze boru tu brakowało Cytat:
Cytat:
Dziękuję ad. 2. A faktycznie mówiłyśmy Naprawdę zawodzi mnie pamięć, boję się tego ![]() ad. 3. Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech jak najszybciej schodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
ad. 2. Poka torebkę! Cytat:
![]() Właśnie pożarłam tabliczkę czekolady Ale jest mi tylko trochę lepiej. Chyba pójdę szukać resztek kakao...A w ogóle gorzko-słodki dziś dzień: w odstępie kilku godzin dowiedziałam się, że koledze urodził się syn i że zmarł nasz sąsiad. Lajf. |
||||||||
|
|
|
#1840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chodzę spać koło północy, więc później ciężko mi się wstaje po 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko przejdzie ![]() Znad kawy |
|||
|
|
|
#1841 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stałych i treściwych pokarmów mój zestresowany żołądek nie przyjmował ![]() Cytat:
współczuję Cytat:
Cytat:
no jakoś leci, w związku było źle, ale teraz po rozmowie nawet w miarę. I grunt, że starych nade mną nie ma, ooo jak cudownie. Ja już do nich na stałe nie wrócę nigdy Dlatego postanowiłam oszczędzac na maksa, bo to nigdy nie wiadomo co się dalej wydarzy i czasy takie, że żadnej roboty nie można być pewnym. I już wiem, czemu moi starzy wiecznie bez kasy - przepierdzielali mnóstwo na kupę żarcia i niepotrzebne pierdoły. Ja po kilku kursach ze spisywaniem cen z marketów to sobie wyliczyłam, że latem na żarciu z biedry i lidla mogę przeżyć miesiąc za 200zł jedząc przy tym w miarę zdrowo. Zimą trzeba będzie jeść więcej i treściwiej ![]() Póki co obżeram się moim ulubionym zestawem: warzywa na patelnię z biedry (3,99 za 750g) + mielone z indykiem (3,49) i mam z tego obiad na 3 dni w kolejce do przetestowania jeszcze pierogi ze szpinakiem z lidla i kasza gryczana z tofu. Wreszcie nikt nie wmusza we mnie kopiastych talerzy kartofli i tłustej smażonej wpieprzowiny czy smażonej kiełbachy na śniadaie blee ![]() Cytat:
a weeź, jakie w lidlu sa dobre czekolady i jakie smaki: mleczna z migdałami w karmelu, gorzka z imbirem... I nikt nie bywa na imprezach rock/metal w stolicy? Chciałam się kiedys umówić na jakąs bibę...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-07-30 o 09:51 |
|||||
|
|
|
#1842 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
No, ale ja zawsze twierdziłam, że lepiej mnie ubierać niż żywić. Nawet jeśli ostatnio jadam co drugi dzień......
|
|
#1843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawzajemne ściski, tak żal Swędzi przeokrutnie od północy ale to mnie cieszy bo to chyba dobrze, przechodzi ? Cytat:
![]() Wapno tego dnia kupiłam i piłam, co do cebuli działa, nietopsz polecał, ale only zara po ukąszeniu, jak już trucizna rozlana to już się wchłonęła, tzn jad tzn ta substancja A czy olejek z drzewa herbacianego coś tu da? Syfiory mi leczy. Tak czy inaczej dzięki - zyrtec dopisałam do listy zakupów dziś. Cytat:
![]() 2. 3. ![]() Ja znów cała w panice - po dzisiejszym śnie aż sama siebie zaskoczyłąm, że to moja produkcja, a filmów o tym charakterze nie oglądałam dawno. Śniło mi się, że byłam ze znajomymi na imprezce i coś jednemu kolesiowi nie spasowało i zastrzelił kilku z nich na moich oczach i trzeba było ukrywać masakrę (morze krwi) ukrywać się, uciekać i bać się tego głównego Było straaaszno nie śmieszno Dzięki Dzięki I taka musowa organizacja, planowanie, to nic miłego, wiem bo przerabiam, przykra konieczność, ale umiejętność sie potem przydaje do ogólnego zarządzania kasą.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Ja też jestem neiwolnikiem jedzenia, i wolę dobrze zjeść niż kupić sobie coś ładnego. Żałuję ogromnie, że tak mam, i zazdroszczę takim jak Maja. Nie przyznam się ile my jemy mięsa jeśli już jemy. To jest nasz słaby punkt, tzn nie samo mięso, ale porcje jedzeniowe i rodzaj tego żarełka. :torba-z Ikea:
|
||||
|
|
|
#1844 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Też jestem mięsożerna i jarzynki owszem, lubię bardzo,ale jako dodatek raczej. A w ogóle współczuję pogryzienia, bo tak się zafiksowałam na tej mielonce, ze zapomniałam napisać
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz gorąco, to aż tak bardzo żarcie mi nie idzie, dopycham się tanimi świeżymi owocami, warzywami i lodami ![]() ja to mięsna za bardzo nie jestem
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-07-30 o 10:40 |
|
|
|
|
#1846 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
chyba, ze ja mam inne kryteria....
|
|
#1847 | ||||
|
Panaroja
|
snad pustej chaty - znowu będę szaleć ,zaraz szafę wybebeszam
Cytat:
![]() 2.Ty nic nie mów , ja podstawowych rzeczy zapominam 3. 4.samo życie Cytat:
.Albo na zero , jeżeli była równowaga ale pojedz , bo stres też zżera magnez .2.domyślam się ![]() 3.słusznie prawisz i słusznie działasz ![]() 4.a kiedyś była mleczna z lawendą ![]() Cytat:
Cytat:
2.a bo to tak zawsze - jak się przydasia wywali , natentychmiast okazuje się niezbędny ![]() 3.jeszcze jeden sposób jest ale nie wię czy słuszny - natomiast skuteczny : wycisnąć z ugryzienia jad aż do krwi , jak z syfa 4.powinien dać . 5. ![]() 6. hyhy , powiedzonko mojego małża dziś wiaterek i się troszkę zaczyna chmurzyć , nie ma skwaru cobytu cobytu - pranie ? sprzątanie ? szafy ? kawusia ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. Dzięęęęki - ale teraz mi głupio aż, że z igły widły zrobiłam - niemniej mam nauczkę na nast raz, i może nie spanikuję Dopisałam do listy. |
|
|
|
|
#1849 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
U mnie od 3 dni idą burze, deszcze i jakoś dojść nie mogą
A lunie pewnie jak do Flo pojadę, bo takie nasze szczęście Jest tylko jeden plus, jeść mi się nie chce i dieta idzie łatwiej.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1850 |
|
Piers do przodu
|
Margota śliwki różniste po 3,50 za kg chyba są tanie, arbuz po 0,99 ?? Fasolka po 5 zeta? Ogórki gruntowe po 2,50? no nie przesadzaj, do tego kurczak ćwiartka po 4,50 PLn i obiad królewski ....
No i dużo słońca to dużo wody ale przecież w końcu masz swoje klimaty
|
#1851 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
W kwestii zakupów - może napiszę tylko tak: syty głodnego nie zrozumie.
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acz ja dziś jestem w stanie psychicznym - chuopie wracaj już do mnie bo mam przestracha, lęk i mi źle 3. O! wierzę absolutnie w to co widze, czyli jak jad wyjęty to nie ma szans szkodzić |
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
ot, wczoraj jabłka w tesco po 1,43/kg, w lidlu śliwki za 2,99/kg, marchew 1,99/kg (lubię wcinac na surowo). Taki kilogram starczy mi za drugie śniadanie na cały tydzień. W zeszłym tyg. były promocje na arbuza (miałam prawie 2 kilo z 1,67) i nektarynki 2,99/kg. Ogórki tez sa dobre na przekąskę - prawie bez kalorii, a jednym się można co nieco zapchać między posiłkami
![]() A to, że na przykład papryka 2 razy tańsza niż zimą to już chyba oczywistość
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-07-30 o 12:07 |
|
|
|
#1854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Joł joł snad Keli kaszel
![]() Cytat:
Normalnie nie udało się ustalić dlaczego wapno i magnez przy normalnych poziomach (u mnie zawsze blisko dolnej granicy niezależnie od suplementacji) nie idzie ze krwi do tkanek ( mięśni?) 2 OOOOO super na UW? Jak tak to u kogo dyploma robiła 3 Poradnia tężyczkowa to był mega twór składający się z jednej osoby ( lekarza) ,który przyjmował w ramach tejże raz w tygodniu od 8 -12 czy jakoś tak. To sobie wyobraź jaki sajgon tam był Już tej poradni nie ma ,pani dr nie pracuje w MSW i tyle.Interniści nic nie wiedzą endo podobnie jedynie co to zlecą poziomy mg i Ca które jak już pisałam są w normie ...Moja Pani dr I kontaktu przynajmniej nie neguje tego i zawsze służyła zwolnieniem jakby co tzn po atakach , no ale one zawsze są udokumentowane kartą informacyjną z pogotowia ...---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
2 Lajf lajf ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
1 Podziwiam i trzymam kciukasy za Was 2 Te pierogi z lidla są pyszne ale ja wolę z pomidorami szpinakowe są bez smaku. Porcja pierogów wystarcza na 2 obiady , wystarczy polać je oliwą dodać sałatę i już świetny obiad jest i tani ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Dotarłam do końca serii i zaskoczył mnie ... Nie mogę się doczekać na następną ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ja bym zamiast /Zyrteka kupiła Aleric Zyrtek zamula a przy tym drugim można spożywać ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 2 h przed zamknięciem w lidlu przeceniają warzywa, często idzie coś wybrać, mięso -30% też można wyłapać. zamiast tej mielonki indyczej (ona chyba tylko na gołąbki się nadaje 55% MOM, tłuszcz wp i woda, to te lepsze składniki...), to zapolowałabym na promocję wieprzowiny w zwykłym mięsnym lub jakiejś lepszej jakości mięso mielone (można dostać za 6zł 0,5kg mielonki wp-woł). i składy czytać, bo niby można się najeść niskim kosztem, ale trochę szanować siebie też trzeba... kiedyś znajomy mnie zaczepił, czy mam problemy finansowe i nie potrzebuję pomocy, bo widział mnie w markecie jak biorę produkty z półek, oglądam i wychodzę z prawie pustym koszykiem... no cóż nie było co kupić.
|
|
#1856 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Osobiście rzadko kupuję mielone mięso, chyba, ze mnie najdzie na gołąbki albo faszerowaną paprykę. I wtedy, jeśli już, to wole kupić na targowisku i poprosić o zmielenie na miejscu - przynajmniej wiem, ze nie kupuję sterty konserwantów. A ta indycza to generalnie jest paskudztwo, jeśli chodzi o skład, ale jak się nie ma co się lubi
![]() Co do trybu oszczędnego, jestem w posiadaniu 11 groszy - więc takie luksusy jak udka kurze po 4,50/kg zdecydowanie nie dla mnie
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Można taniej kupić i zamrozić ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciężko mi tu, ale było gorzej Cytat:
ale ta mielonka smaczna jest, wystarczy sól i pieprz i dobre, a trafiały mi się mięsa mielone, co nawet tona przypraw nie dawała rady poprawić smaku podeszwy. No i 2 razy tańsza niż wpieprzowinka, za która zwyczajnie nie przepadam. A wołowinka, cóż... może w następnym, bogatszym zyciu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ja może zarzucę temat: smaczne i szybkie obiady, takie w 10 minut (max zupa na 30min) i żeby wychodziło 3-4zł za porcję? Póki co mam: - mielone + warzywa na patelnię (mam na 3 razy) - mrozone pierogi/pyzy + surówka (mam na 3 razy) - kasza gryczana + tofu/twaróg - gryczana + mielone podsmażone z cebulką (dobre, jak się jeszcze dorzuci pieczarki posmażane) - makaron + pomidorówka - spaghetti + sos ze słoika lub swój (podsmazone mielone z cebulka z dodatkiem koncentratu pomidorowego) (mam na 3 razy) - jakas zapychająca zupa z pyrami na zimę, np. ogórkowa z kartoflami, grochowa z kartoflami, krupnik - zupa prosta zupa na chłody, czyli np. wrzucić do gara ze 2 skrzydełka (lub kości rosołowe ze świni), zagotowac, dodac warzywa i ewentualnie makaron/ryż, zeżreć - ryż z sosem ze słoika, owocami, serkiem waniliowym - makaron z owocami albo podsmażany z jajkiem czy twarogiem
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-07-30 o 13:31 |
||||
|
|
|
#1859 | |||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście jutro już powinna być jałmuzna.....
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 zamiast warzyw na patelnię robię sama mieszankę 1 cukinia 2 marchewki 1 papryka+ryż albo makaron ryżowy wychodzi porcja na 2 osoby( dość duże porcje) Dla ciebie to pewnie na 4 dni ![]() 2 Moja ulubiona gryczana na słodko z miodem orzechami i rodzynkami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie. 

dlatego trzeba tego pilnować bardzo , a potem jak już did jest , to w piątym miesiącu wprowadzać koniecznie mięso i jarzyny , bo będzie niedobór .
A nie wyobrażam sobie tej drogi rpzez mękę
zostają tylko zastrzyki?
be maj frend nał!
a coś mi się ubrdało, że ona w wieku szkolnopodstawowym jest

i jakie smaki: mleczna z migdałami w karmelu, gorzka z imbirem...