|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Miałam 3 maski - toskańska bardzo matowiła mi włosy, ajurwedyjska puszyła, jedynie uwielbiam marokańską, ale jak robię włosy na prosto, bo wygładza mocno i nawilża, odbierając skręt ![]() Balsam marokański może teoretycznie też odbierać skręt włosom, bo ma quaternium i sporo olejów, u mnie akurat ładnie podkreśla, ale wolę o tym napisać Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
To na zdjęciu jeszcze nie jest takie wysokie
Na wesele miałam wyżej. ^^Polecam taką spinkę, tylko przy ciężkich lub objętościowo dużych włosach trzeba uważać na jakość plastiku i rodzaj zapięcia. Jak już mówiłam, u mnie był problem znaleźć taką, żeby się w ogóle zapięła.
|
|
|
|
#3573 |
|
Moderator
|
Myszka2020 - mi szkoda też... ogólnie biowaxy byłyby fajne gdyby nie ta gliceryna i olej migdałowy. Moje włosy tego nie lubią. I tak widzę, że nie mam co mieszać za wiele z włosami teraz i muszę czekać aż łaskawie wrócą trochę do normy. Źle się z nimi czuję bo wyglądają po prostu nieładnie : /
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, ja to nigdy aż tak dokładnie nie patrzę - staram się ale się gubię. Na razie wypracowałam nawyk patrzenia czy coś ma silikony czy nie i czy ma ekstrakty/oleje. Po prostu kupuje i albo siada albo nie, mam nadzieję, że kiedyś będę lepiej ogarniać. Co do tych włosów wypadających to od siebie napisze, że jak mam młyn i zepnę włosy i ich nie czesze przez parę dni (jak robię koka to nigdy nie czesze bo źle to wygląda) to mi też nawypada tyle, że hej. ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3575 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co polecicie dla moich włosów?
Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
ShrinkingViolet dziękuję, poszperam w załączonych linkach
krolewna_smieszka zazdroszczę objętości włosów! U mnie z zapięciem spinki nie miałabym żadnych problemów
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamietam, że miałam migdałowy ale mi nie pasował.
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Moderator
|
Cytat:
nałożyłam dziś ten biowax proteinowy ale było sucho trochę to dałam potem pilomax (mocno emolientowy, natłuszczający) i ziaję zmiksowane. nie czuć już typowej suchości, włosy są bardziej jak po hennie i mają naturalny, jednolity blask... może rzeczywiście pielęgnacja do szklistych musi być bo do opisu na blogu Mysi pasują. już kiedyś nieświadomie stosowałam taką pielęgnację i był szał ![]() będę kombinować dalej Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-31 o 22:28 |
|
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Czytam Was dziewczyny Drogie na bieżąco, ale jestem taka zalatana, ze nie mam nawet czasu swoich 3 groszy wcisnąć.
Mam teraz chwilę siadam i dopisuję; co do fryzur Uwielbiam takie delikatne fryzurki, tu podpięta, tu luzniej, tu wisi... Ja mimo, że rzadko włosy spinam to jesli już to własnie w takie 'rozważne i romantyczne' [w stylu jak Wicher czasem wrzuca :ehem ] ;] I jak Iwonsia kwiatek wepnę i wszyscy chwalą. I uwazam, że na prostych włosach, takie fryzury wcale nie wyglądają lepiej, bo kręcioły to taki zawsze artystyczny bałagan i ''planowany' nieład a proste dla mnie są smutnawe i w takich fryzurach smętnie wiszą... [ Doe, poproszę tutorial do tej plecionki z ostatniej fotki!| co do dyfuzorów Mój pierwszy raz też był nieudany bo myślałam, że potrzymam 10 sekund i będzie czary mary i loki. Musisz wypracować sobie swój własny styl, ja po plunkingu najpierw wrzucam wszystki do dyfuzor głową w dół, niech troche podsuszy i kształu zachowa, a potem wkładam taką pokażną ilość [pasma z całości podzielone na 8 części] i tak się wichrują tam z minutkę a co jakiś czas wrzucam na 10 sekund cieplejszy nawiew. Jk loki porządnieją to podsuszam u nasady głową w dół żeby przyklapu nie było i dalej niech lokasy się kręca ładnie w dyfuzrowej misce. I jest miodzio. No z 30-40 minut to zajmie ale różnica nieprównywalna. Co do 'ogromu rzeczy na włosach o którym wspominałą ShrinkingViolet to każda z nas robi tak jak się nauczyła przy swoich włosowych potrzebach. U mnie 4 razy po tym jak próbowałam odstawić gluta na rzecz sklepowego żelu była katastrofa. Dodatkowo włosy są miękkie, skręcone, nawilżone. Same plusy! Glut jest must be, a używając go nawet przy maksimum protein równowaga jest zachowana, ostatnio odstawiłam i po raz pierwszy w życiu przeproteinowałam włosy ![]() Plus odkryłam dzięki dziewczynom, że b/s y nie gryzą i testuję sobie całą serię Joanny. Nie miałam pojęcia, że dzień a nawet trzy po myciu możesz mieć takie miekkie i swieże włosy jak zaraz po! Bsy+woda są podstawą reanimacji. Więc widząc pozytywna reakcję szanownego państwa na mojej głowie, Po myciu właściwym [oczywiście po całonocnym olejowaniu na odzywkę, bądź kremowaniu] leci odzywka na 10 minut, spłukuję, wylewam gluta na głowę, wgniatam b/s-a a jak podeschną to pianka bądź krem do loków.. I...? Nigdy takich cudnych włosów nie miałam. Skręt i wygląd i w dotyku cudne. Może warto się przemóć? To tak jak mówię, jedne kochają minimum a inne żrą co dasz xD U mnie poprawa. Moje włosy tak lubia proteinki, że po proteinowaniu i powrocie do gluta wystarczyly tylko 2 bezproteinowe mycia by znalezc się na granicy przenawilżenia. Na półkę wróciły więc proteinowe produkty a włosiory szczęśliwe. Skręcają się tak ze ledwo łopatkę smyrają a jak naciągnę do za zaięcie od stanika dochodzą... Szok Przychodzę z reklamą Wypróbowałam fantastyczne produkty z serii Twisted Sister. Krem do loków i 'curl spray - instant curl activator' Bardzo fajne mazdiła, stworzone do włosów afro juz na drugim miejscu w składzie mają olejki [np. morela] Ostatnio po myciu wgniotłam krem i jestem w szoku, włosy dociążone ale jakie loki zdefiniowane, brak typowego dla mojej mufasiej grzywy, grama puszku. Bardzo przyjemnie! Curl activator to tez bogaty w oleki spray, który użyty do reanimacji tak jakby natłuścił trochę włosy, były zdefiniowane wręcz do imperfektowych standardów, co dla mnie jest trochę za bardzo xD Zatęskniłam za gramem puszku, ale mimo wszystko wyszłam na planowane garden party. W te upały włosu na zewnatrz po tym sprayu wydawały mi się tak porządnie zabezpieczone. [gdzies tam sie dimethicone błąka też] Po dwóch godzinach na włosach nie było nic, ani sladu tej delikatnej tłustości ale za to jaki skręt, jakie dociążenei i nawilżenie. Baaaardzo ciekawe rzeczy Wam powiem, zobaczymy jak się nasza dalsza współpraca będzie układać ;P tu fotencja jesli kogoś interesuje; http://4.bp.blogspot.com/-RZs9F7fMdZ...ator+spray.jpg
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
tak chwalicie seboradin to go kupie
zaczełam myć odżywką po długiej przerwie. Wybrałam joanne mak i bawełna i spisała się świetnie Zrobiłam też plunking i również fajne włosy były. Wcześniej mycie odżywką włosom nie służyło a plunking tym bardziej. Jeśli chodzi o plunking to może długość wlosów ma tu jakieś znaczenie?
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-08-01 o 07:50 |
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ta ich transformacja w burzę loków. xDJoanku, czekam na dalsze opinie na temat tego Twisted Sister. Czytałam na blogu Imperfecty o płynie do higieny intymnej Facelle. Chyba sobie kupię i wypróbuję. Jeśli będzie pasował mojej skórze i włosom, byłby to idealny produkt na wyjazdy, 3 w 1: do mycia włosów, twarzy i ciała.
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Umyłam nim włosy może ze dwa razy i za każdym razem miałam je straszliwie splątane, ciężkie do rozczesania nawet mimo odżywek czy maski po i jakieś takie 'tępe', dziwne. Na plus to, że fajnie się pieni na włosach (przynajmniej u mnie).Za to z Babydream'u (kolejnego hitu) jestem zadowolona. I zapach mi się podoba, mimo że niektórzy narzekają, u mnie bardzo długo się na włosach utrzymuje.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-01 o 10:24 |
|
|
|
|
#3585 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie, jeśli nie dam albo dam malutko b/s, to właśnie włosy są matowe i sztywne Cytat:
Cytat:
Joanny są wspaniałe, choć ja miodowej nie lubię (puszy mnie) ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno noszę się zamiarem kupna odżywki joanny z lnem i rumiankiem, bo wszyscy ją chwalą, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć.
Z pokrzywą widziałam, z miodem i cytryną też, a tej nie ma. ![]() A pomogła Wam wcierka z jantara? Bo niektóre dziewczyny są zadowolone, inne wręcz przeciwnie. I nie wiem, czy kupować. ![]() Macie może problem z puszeniem się wierzchniej warstwy włosów, tak z 7 cm od głowy tak do połowy policzka? Dalej włosy są nawet fajne, to samo odrosty. Podejrzewam, że to wina farbowania (kiedyś rzadkie blond pasemka, a tam jest ich najwięcej), bo widać różnicę w kondycji włosów tam, a przy głowie i na dalszej długości, ale co można na to poradzić?
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu filmik do fryzurki: https://www.youtube.com/watch?v=RmQh011-AEU - kiedyś miałam lepszy, ale nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Moderator
|
myszka2020 - popróbuję, chociaż dziś już są beznadziejne. Ide się przejsć po olej musztardowy i rycynowy to troszkę im się podrośnie.
Jestem tak zła o te włosy, w życiu bym nie myślała że tak się z nimi stanie. Ciekawa jestem tylko czy te włosy co już są się wzmocnią, czy tylko odrost i nowe beby hair : / |
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Czytam Was ale czasu brak na pisanie. Balsamów seboradin używam od kilku lat i chwalę sobie Byłam w Rossmanie po Isanę do loków i nie ma.Czy mi się wydaje czy ktoraś z WAs pisała,że ISANA do loków została wycofana? Tylko nie to:/.---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
.Używałam Jantara i mi pomógł,przestały mi wypadać ale jak przestałam używać to znowu zaczęły i zadne inne nie pomagają a mam teraz joannę rzepę i nic żadnego efektu dlatego powrócę do Jantara.Mi się puszą tak władnie z tyłu i na bokach Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-08-01 o 13:46 |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
myszko kuszę, kusze... ;p
Co do joann to chyba wszystkie już po razie miałam na głowie i jest super ;D Wrzucam Wam na szybko dwie fotki składu, choć ja temu dałam szansę bez zbytniej analizy po rozmowie z pewną panią w sklepie. Afroamerykanka z taaaaka szopa! ;D w markecie na przecenie po funta były! ![]() Co do olei to próbowałam winogrona, oliwy z oliwek,migdałowego, słonecznikowego, różanego... Kuszą mnie te wasze opinie o lnianym albo ryżowym. Ale u mnie mi się wydaje że lepiej się dzieje po ktemach niż olejach. A ostatnie mycie po kremowaniu kremem z proteinami pszenicy doprowadziło do lokowego szaleństwa na mojej głowie ![]() co do jantara, ktoś pytał to ja niestety jestem jego ofiarą pojawił się straszny łupież potworne podrażnienie i swędzenie skóry, rany z sączącą wydzieliną ![]() miałam 3 podejścia ale wiecznie to samo chociaż teraz wcieram żeby zagęścić włosy na zakolach i podobnej reakcji nie ma... zazdroszczę tym co mogą go używać bo zapach piękny, a jak włosy odświeża...<3 Btw... Coś dziwnego niestety, znów zaczyna dziać się ze skalpem ![]() Mimo używania nizoralu do swędzącej skóry głowy, pojawiło się sebum, coś zasycha na skórze, i zaczyna się swędzenie ;( Help? uploadfromtaptalk1406893285691.jpg uploadfromtaptalk1406893297419.jpg uploadfromtaptalk1406893314682.jpg uploadfromtaptalk1406893330682.jpg
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-01 o 16:24 |
|
|
|
#3591 |
|
Moderator
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Joanku - widziałam te kosmetyki już parę razy, ale jakoś nigdy nie zwracałam uwagi
właśnie chciałam jakiś kosmetyk ochronny po myciu w mgiełce i już wiem co to będzie ^^ szczególnie że są mega tanie, 2 funty z tego co pamiętam.
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Próbowałam dodatkowo wygładzać włosy olejkiem arganowym (i tak nakładam go na końcówki), ale włosy strasznie go wchłaniają i za chwilę znowu puch. Właśnie u mnie po nocy włosy mniej się puszą, są ładniejsze więc chyba to nie od poduszki.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-01 o 16:01 |
|
|
|
|
#3593 |
|
Moderator
|
Włosy na tyle zawsze chyba mocniej się puszą, ja na tylnych włosach mam więcej miejsc skrętu to i puszą się mocniej
I nic nie pomaga na to, jak teraz mam krótkie to mi na tyle antena stoi z wywijasem jak u teletubisia i muszę rozprostowywać.
|
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam sobie takie cudo na ,,wyjścia'' ,mam nadzieję,ze warte będzie tej ceny
.Na okazje szukałam czegoś jako dopalacza na włosy.Zobaczymy jak się sprawi.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...amplifier.html |
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co do bałaganu to też się zgadzam że na kręconych wygląda jakby ktoś się z fryzurą cały ranek bawił
|
|
#3597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jantar niestety po 3 użyciu spowodował podrażnienie, swędzenie, zaczerwienienie. Oddałam siostrze. ![]() W moim przypadku wierzchnia warstwa puszy się bardziej, pomagają oleje i emolientowe maski/odżywki Cytat:
![]() Cytat:
I ja padłam ofiarą jantara, nie chcę o nim pamiętać ![]() A ja Cię pokuszę olejami z wysoką zawartością omega 6, zwłaszcza orzechem włoskim i krokoszem Cytat:
Argan u mnie się na długość nie spisał, lekko puszył, bez większych dobrych efektów. Za to na suchą twarz - miodzio Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3598 |
|
Moderator
|
Dałam herom potrójnego kopa - olej musztardowy i myju joanną rzepą, pilomax potem z aloesem i rycynowym. I są kudły bardziej zadowolone.
Musztardowy zacznę też chyba dodawać do jedzenia Będę mierzyć ile urosły. Raz w ciągu półtora miesiąca po musztardowym z boba urosły mi takie co mogę klamrą spiać albo gumką związać.A na skalp Joanku to może jakaś maska natłuszczająca albo odżywa? Taka co tylko zmiękcza naskórek + peeling. A jak problemy ze skalpem masz przez grzybki to clotrimazol - w aptece jakieś 3 funty za tubkę dużą. Sama używam często. Spróbuj, może akurat jakieś drożdżaki lubią się u Ciebie pojawić, szczególnie jeśli swędzi, pęka i jest jakaś mazia. Ja w jednym miejscu na skórze często mam problemy i clotrimazol mnie ratuje, a jakieś kremy typu sudocrem itd, nie pomagały. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-01 o 23:40 |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Matko jestem wlasnie u fryzkera, siedze w walkach pod ta suszara i musze sie wyzalic. Juz zapomnialam jak fryzjerzy sie obchodza z wlosami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

To przez Ciebie!
A masz jakąś maskę z tej firmy? Ja mam czarną marokańską ale znowu bez szału. 

Z pokrzywą widziałam, z miodem i cytryną też, a tej nie ma.