Pozytywne zaskoczenie.
Rok temu zaliczyłam przygodę z jednym z olejków do włosów Green Pharmacy, jednak mój skalp nie przepadał wtedy za olejami, czego skutkiem było wzmożone wypadanie włosów po olejowaniu skóry głowy. Zniechęciło mnie to do olejowania skalpu na długo, jednak po wzbogaceniu swojej włosowej wiedzy postanowiłam dać drugą szansę tej metodzie pielęgnacji i kupiłam olejek Green Pharmacy ze skrzypem polnym.
I bardzo cieszę się, że dałam tym olejkom drugą szansę, ponieważ wersja ze skrzypem zaskoczyła mnie pozytywnie. :)
Olejek stosuję tylko na skalp, raz, czasami dwa w tygodniu, na długość nakładam wtedy inny olej.
Po czterech miesiącach regularnego stosowania zauważyłam, że olejek rzeczywiście działa.
Przede wszystkim-nie powoduje wzmożonego wypadania włosów co u mnie jest częste przy stosowaniu olei na skalp.
Produkt zdecydowanie pomaga jeszcze bardziej zmniejszyć liczbę wypadających włosów-teraz mi leci naprawdę mało(a zazwyczaj o tej porze roku zbierałam je garściami z odpływu wanny, dzisiaj góra 10 włosów przy myciu mi wypadnie), są wyraźnie mocniejsze i odporniejsze, a do tego jakby grubsze i wzmocnione.
Drugi efekt-szybszy wzrost i to nie tylko długości, ale też zupełnie nowych włosów.
Zauważyłam, że włosy na długości rosną mi szybciej, przed rozpoczęciem stosowania olejku ścięłam ich znaczną część i do teraz mi naprawdę sporo urosły, tak więc przy zapuszczaniu się przyda. :)
Druga sprawa-wysyp bejbików. :love:
Byłam naprawdę zaskoczona widząc całe mnóstwo, normalnie burzę nowych włosków, szczególnie nad czołem(po tym jak straciłam znaczą część włosów zawsze miałam problem z zapełnieniem zakoli nad czołem, po tym olejku w końcu mogę powiedzieć, że to strategiczne miejsce jest w całości porośnięte przez nowe włosy), mam głowę w antenkach i chyba zaraz zaczną mówić na mnie Porażona Piorunem, chyba, że znajdę sposób, aby ujarzmić ten tabun bejbików. :D
Czy ma działanie przeciwłupieżowe jak niektórzy mówią-nie mam pojęcia. Staram się, aby mój skalp zawsze był czysty(dokładne mycie codziennie i cotygodniowy peeling skóry głowy) oraz nawilżony(domowe oraz kupne maski z cennymi składnikami, które nakładam na skalp) dzięki czemu utrzymuję swoją wrażliwą skórę głowy w dobrym zdrowiu i komforcie. ;)
Ktoś tu wspominał, że olejek pomaga zmniejszyć przetłuszczanie-nie zauważyłam tego, głowę nadal muszę myć codziennie.
Nie wiem też jak olejek działa na długości włosów, ja ten produkt nakładam tylko na skalp, ponieważ jeśli coś jest do włosów wypadających to dla mnie automatycznie wiąże się to ze skórą głowy, bo stamtąd się bierze ten problem.
Jak stosuję olejek Green Pharmacy?
Wylewam porcję na spodeczek, ten z kolei stawiam na kubku z gorącą wodą, moczę opuszki palców w olejku i wcieram go w skórę robiąc dokładny i długi masaż-może i to czasochłonne, bo zabiera mi co najmniej 10 minut, ale za to jest efektywniejsze-wszak masaż pobudza krążenie skóry głowy co daje dużo dobrego i moim zdaniem podstawą walki o zdrowe włosy jest dopieszczanie cebulek-nie tylko za pomocą odpowiednich kosmetyków, ale też takiego pobudzającego masażu. :)
Trzymam go dłużej niż zaleca producent, u mnie to jakieś 2-3 godziny. Olejek się zmywa bardzo łatwo-jedno mycie ziołowym, klasycznym szamponem w ciepłej(ale nie gorącej wodzie) mu całkowicie wystarczy.
Olej jest bardzo leisty(po kilku miesiącach olejowania skalpu czystą rycyną nie mogłam się przyzwyczaić do tak rzadkiej konsystencji) i nie ma zapachu-bardzo to sobie chwalę, bo i po co pakować zbędne substancje w kosmetyki pielęgnacyjne?
Opakowanie bardzo ładne(ach, ten retro design) i bezproblemowe w użytkowaniu-duży otwór dla mnie nie jest wadą, bo olejek najpierw przelewam na spodek, dopiero stamtąd biorę go na skalp. Gdybym miała aplikować olejek bezpośrednio z butelki, to już bym na to dziursko ponarzekała. ;)
Mimo małej pojemności(100 ml) olejek jest zaskakująco wydajny, mi starczył na ponad cztery miesiące, a nie oszczędzałam go sobie.
Olejek Green Pharmacy ze skrzypem bardzo pozytywnie mnie zaskoczył okazując się świetnym olejkiem do skóry głowy. Regularnie stosowany wzmacnia włosy, pobudza wzrost nowych i sprawia, że te nowe rosną piękne i zdrowe.
Krótki, naturalny skład olejku bez wszelkich zbędności-bardzo, bardzo na plus. :)
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno