Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 11:34   #571
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

A czemu chcesz zrezygnowac z mm? Przeciez jak wypije butelke mleka krowiego to sie raczej typ nie naje a mm ma sporo wartosci odzywczych juz napewno wiecej w porownaniu do krowiego no i chodzi tez o przyswajalność. Ja zamierzam wprowadzic krowie, ale nie na zasadzie zastepowania nim mm tylko np robic manne na nim czy do nalesnikow dla malego itp

U nas przebijaja sie gorne jedynki wreszcie, Maly w nocy troche plakal i ciezko mu sie spalo, bedziemy miec juz wtedy 8 zabkow
Chyba tak też zrobię Bo Maja tak łatwo mm nie odda coś czuję
Maja też dała w nocy taki popis, że Cała się aż zgrzała tym płaczem, głowa mokra jakby w basenie płakała... Siostra ją wzięła do łóżka, żebyśmy się z TŻ wyspali do pracy... Było mi żal tej mojej pszczółki Nie lubię jak się męczy...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:41   #572
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

samba - na jezdziku wg mnie bajerow poza klaksonem nie trzeba bo ma jezdzic a nie siedziec i muzyke wlaczac np. kierunkowskazy. ale ja nienawidze zabawek w stylu swieci i gra i rowerkow typu

bo dziecko siedzi i muze wlacza a ja kieruje. wg mnie wygodniej i dla dziecka i dla matki jechac wozkiem

jedyni e podoba mi sie w niektorych jezdzikach ze mmaja schowek pod siedzeniem i tam sobie zabawki moga wkladac. to lubia wszystkie dzieci!

i nie polecam jezdzika z fp bo ciezko sie jezdzi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-08-02 o 11:45
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:46   #573
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki też chodzi i mama mama mama i strasznie się pcha na ręce, co chwilę podbiega i wyciąga rączki

a dzisiaj pokazywał jaki ma dobry obiadek
Adaś ostatnio naokrągło mama mówi. Tata nie mówi i jest zazdrosny. Buzi daje mnie i mojej mamie dawał jak byliśmy na wsi.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:46   #574
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny z zwro i okolic i nie tylko
w koncu robimy spotkanie i czy ktoras jest chetna? w gre wchodzi czas do 14.08 [/COLOR][/SIZE]
miejsce mamy teraz tylko wybrac date
Może w piątek? Albo czwartek lub wtorek? Tak by mi najbarzdiej pasowało
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Mam pytanie co do szczepień, bo widzę, że temat się pojawił...
Kolejne szczepienie z tego co widzę jest w 13-14msc życia na odrę, świnkę i różyczkę i to jest 3w1? Szczepicie jeszcze w tym czasie na coś dodatkowego? A potem kolejna jest w 15-16msc - bierzecie te 5w1?
Jak wcześniej brałaś 5w1 to teraz kontynuujesz, a jak nie, to nie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dajemy rade myłam okno a on stał przy kaloryferze i machał oknem bo reka siegał i miał zabawe albo sie bawił płynem do mycia okien znaczy sie butelką zamknięta ....albo robiłam porzadki to wszystko wsio było na srodku pokoju a sebek w środku wiec tez impreza namiot rozłożyłam w pokoju to się chował i robił kuku a w kuchni hmmmm bawi sie miotła ..;ściąga ścierki a ja wieszam albo dzisiaj dostał sie do kosza i pół śmieci wywalił wiec trzymam noga szufladki a on próbuje otwierać i się wscieka a jka w tym czasie naczynia myje itp uwierz mi kreatywnośc nie zna granic wiadomo ze muszę sie co chwila odrywac od pracy i zwrócić uwage no ale da sie ....a i jeszcze jeden plus ...mam adriana który tez czasem przelotowo się nim zajmie choć czasem wiecej szkody niż pożytku
U mnie to podobnie wygląda, że jak coś robię, to Ola "pomaga", zawsze do mnie leci i ściąga ścierki, wiesza się na piekarniku, itp, ale jakoś daję z nią radę mimo wszystko. ja już ją wpuszczam do wszystkich pomieszczeń
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej

bajka udanych chrzcin i sto lat dla Blanki !!

ogłaszam, ze oficjalnie pozegnaliśmy rozmiar 68 cm
Ale Kornik drobniutki. My to niedługo pożegnamy rozmiar 80
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hmm, nie wiem jak to jest. Ale ja zawsze podaje, np. jak je kanape z bieluchem, to strasznie przytyka, że trzeba popić (sama nie zjem kanapki z bieluchem bez popicia), czy obiad, ma osobno ziemniaki,, mięso, sałatkę to też co jakiś czas musi przepić.
Może i źle robię.
Ja też się duszę bez popijania, więc Oli podaję normalnie w trakcie, choć ona niewiele pije
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tez mam pensje. po zaplaceniu debetu zostalo mi 150 zl a w tym miesiacu musze wyprawe arturowi kupic
ja niestety w tym miesiącu miałąm podobnie
Cytat:
Poprosze przepis na latwy biszkopt, ktory zawsze wychodzi
8 jajek wbijasz do miski, ważysz je (już bez skorupek), wychodzą ok 500g (zależy od wielkości jajek), dorzucasz tyle samo cukru wagowo i miksujesz na wysokich obrotach 20 minut, potem dodajesz tyle samo mąki i dalej miksujesz ze 3 minuty. Pieczesz w tortownicy w 150 stopniach ok 60 min

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:49   #575
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jak wcześniej brałaś 5w1 to teraz kontynuujesz, a jak nie, to nie

Tak miałam 5w1... czyli znów będziemy płacić A mówili tylko o 3 płatnych w pierwszych miesiącach życia

Mama foka
Stary 2014-08-02, 12:08   #576
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Oli i Julki

Wpadłam w szał pakowania bo dzis wyjeżdżamy

Cytat:

6białek ubijasz mikserem z 3/4 szklanki cukru potem dodajesz 6żółtek i dalej miksujesz. Z szklance mieszasz łyżeczke proszku do pieczenia z pol szklanki mąki i dodajesz stopniowo do masy jajecznej ale łyżka to mieszasz juz. Potem jeszcze szklanka mąki do tego. 30minut w 180stopni. Zawsze tak robie i mi wychodzi.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
niech te zebole juz jej wszystkie wyjda
Pięknie Julka chodzi!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:29   #577
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
słonko wychodzi

patrzyłam wczoraj w mojej książeczce i na 13 miesięcy ważyłam 10kg i miałam 80cm
a jak po domowemu mierzę i ważę Mysz to wychodzi 80-82cm a waga 9,8 na 11 miesięcy
tylko, że to chłopiec więc wiadomo, jeszcze zobaczę jak tam P. ważył i mierzył w jego wieku, ale on był chudzina- w sumie nadal by był jakby nie "przypakował" on ma takie chude nadgarstki jak kobieta- wurst czy co
ale jak na dziewczynkę to wcale nie mało
Marysia właśnie mając 13 miesięcy ważyła 10 kg i ma wpisany 75 centyl

Cytat:
A czemu chcesz zrezygnowac z mm? Przeciez jak wypije butelke mleka krowiego to sie raczej typ nie naje a mm ma sporo wartosci odzywczych juz napewno wiecej w porownaniu do krowiego no i chodzi tez o przyswajalność. Ja zamierzam wprowadzic krowie, ale nie na zasadzie zastepowania nim mm tylko np robic manne na nim czy do nalesnikow dla malego itp
zgadzam się
w ogóle zasadność picia mleka krowiego przez ludzi jest kontrowersyjna....
Cytat:
eee
idziesz do sklepu, kupujesz gotowe spody i już wychodzi zawsze

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:31   #578
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja się żegnam, bo za chwilę przyjedzie po mnie mój pączuś i uciekamy na mini zakupy. Popołudniu idę na imprezę A jutro jedziemy na cały dzień nad wodę!

Życzę każdej z osobna miłego weekendu I nie piszcie zbyt dużo, żebym w poniedziałek nie musiała Was pół dnia nadrabiać

Mama foka
Stary 2014-08-02, 12:43   #579
inwersja
dryfuję słowami

Wstałam przed 12h. Noc to dla mnie trauma.

Przez widzisimię kochanego syneczka śniadaniabrak, obiadu brak, baaa nawet nie ma z czego go zrobić, bo zakupy nie zrobione. Mąż dalej odsypia.

Cytat:
nam już starczają 2 mleka po 800g na miesiąc
w ogóle Mikiś jakoś mleka ostatnio mało pije- 120ml tylko w kaszce mi się uda przemycić 150ml
Ja tam bym się cieszyła U nas rozszeżanie diety to jakas porażka. On by mógł non stop pić mm. Żłopie je jakby to cud miód był. Jak zje pół kromki z wędliną to max jest. Wczoraj udało mu się wcisnąć po 6h niejedzenia pół słoika zupy. Taaa, wcisnąć. Nie chce ani papek, ani normalnego jedzenia. Podziubie trochę i koniec. Ostatnio nawet z deserkami jest problem. Ogólnie nie chce nic z łyżeczki, zje pare i koniec. A nie z łyżeczki też nie jest lepiej. Jogurt rurką. Z owocami nie daje rady gryźć, a te co daje weźmie pare razy, dziubnie i koniec. Nic tylko mm i kasza na mm.
Córka znajomych ma 4 lata i do tej pory rano musi mieć kaszkę mleczną i wieczorem. Pewnie tu się kolejny nałogowiec szykuje.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Swoją drogą ja kiedyś żyłam na kanapce i litrze mleka z kartonu dziennie. I to nie rzadko 0%
Stary 2014-08-02, 13:24   #580
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

co do nocników to ostatnio taka babka pracująca w tutejszy przedszkolu uświadomiła mnie, że w oddziałach dla najmłodszych dzieci z lenistwa nie sadzają dzieci tylko pieluchy. Więc nie wiem czy narazie jest sens u nas żeby sadzać... koleżanki córka miała 2 lata jak robiła głownie do nocnika, poszła do przedszkola i znów ja zapieluchowali narazie nie poruszam więc tematu, ale jakby nie to pewnie spróbowałabym z ciekawości

Ja nauczyłam teraz Ninę, że jak wstaje rano to wyjmuję ją, wypluwa smoka do lozeczka i robimy mu papa. najpierw pomagalam jej palcem zeby go wypluwala a teraz juz sama wie jak stoimy nad lozeczkiem. Aw dzien jak buczala o smoka to po prostu ja czyms zajmowalam. teraz caly dzien jest bez tylko do spania.
a w ciągu dnia do spania nie potrzebuje smoczka?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale to ile rzeczy trzeba przynieść, to jest masakra moim zdaniem.
Co trzeba u Was przynieś?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Hardcore... ja żłobek widzę z okna, ale dzieci nigdy na podwórku nie widziałam A co do leków, to się nie dziwię... Ja też pytałam się tysiąc razy czy na pewno mogą je stosować kobiety w ciąży
Nena a co oni mają zamiar robić z tymi wózkami? Wozić się w nich? No bo chyba nie ma tak, że na jedno dziecko przypada jeden opiekun... Wystawiają te wózki na podwórko z dziećmi czy jak? Nie kumam...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------
nie wszystkie żłobki mają podwórko, ja wybieram takie z podwórkiem, choć krócej czynne i będziemy potrzebować pomocy

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
agusia - wiem ze w danii to dzieci zlobkowe maja drzemke w wozkach wlasnie na podwórku żłobkowym. wg mnie super!
dla mnie, Adaś nie lubi spać skrępowany, czasem przewraca się na drugi bok na śpiocha

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
od wrzesnia a za tydzien zaczynamy okres adaptacyjny
ja suzkalam na necie zlobkow, dzownilam pytalam gdzie sa miejsca jeszcze, ale ja szukalam prywatnych bo mlody dostal sie do panstwowego pod domem moim ale remont do lutego 2015 a musze isc do pracy
no i okazalo sie ze trafilam na zlobek dofinansowany bardzo duzo takich jest z tego co zauwazylam takze dzwonic pytac sie gdzie jeszcze miejsca sa,
My też znaleźliśmy z dofinansowaniem DLA mieszkańców chorzowa
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 13:43   #581
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
A 3 jest od którego miesiąca?
Maja pije rano 180ml, popołudniu różnie z tym jest i wieczorem wypije też butlę mleka. Może dlatego, że ostatnio nie chce jeść obiadków

Doczytałam, że od 12 miesiąca. Hmm czyli to ostatnie 4 opakowania Bebiko 2 jakie kupię, bo od końca września już będzie 3, chyba dobrze kumam
zalecają też mieszanie, tzn 2 z 3

Moja kochana córcia już któryś dzień z rzędu zasypia sama podczas zabawy w swoim łóżeczku ale w dziwnych pozycjach
Stary 2014-08-02, 13:57   #582
teacherka
Zakorzenienie

Ja-iko, och jak ja Ci tego zazdroszczę: prosi: Zuzka nienawidzi swojego łóżeczka, krzyczy, płacze, podnosi tylko rączki żeby ją wyciągnąć. Ostatnio juz nawet ja do niego weszłam (nie,nie zarwało się) ale i tak nie dała się przekonać i ciągle próbowała z niego wyjść. Nie wiem jak ją oswoić z łóżeczkiem.
Brawa za kolejnego ząbka. Ja już też chcę, Zuzka strasznie cierpi przez ostatnie dni, nocki to koszmar, a usypianie...

Doughnut, brawa dla Julki, wspaniale chodzi!

Poziomkowa, ja bardzo chętnie do Poznania, zresztą było więcej chętnych ale przy aktualnych upałach i ząbkowaniu Zuzi muszę niestety odpuścić.

Przedwczoraj po raz pierwszy Zuzia naprawdę dała sobie przeczytać bajkę Słuchała, oglądała obrazki i pokazywała tam coś i mówiła po swojemu. Fajnie, szkoda, że na co dzień to się nie udaje, bo wyrywa każdą kolejną książeczkę i odgryza i zjada kawałki A jak próbujemy jej zabrać to wpada w okropną histerię.

W ogóle, Zuzi potwornie pocą się stopy, czasem również dłonie. Po prostu nie może być na boso, bo się przewraca na panelach :/ A przy upałach w mieszkaniu mamy po 28-29 stopni nawet i aż mi jej szkoda, że w skarpetkach biega...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:18   #583
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
zalecają też mieszanie, tzn 2 z 3

Moja kochana córcia już któryś dzień z rzędu zasypia sama podczas zabawy w swoim łóżeczku ale w dziwnych pozycjach

dzielna Emi! Gratuluję sukcesu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja-iko, och jak ja Ci tego zazdroszczę: prosi: Zuzka nienawidzi swojego łóżeczka, krzyczy, płacze, podnosi tylko rączki żeby ją wyciągnąć. Ostatnio juz nawet ja do niego weszłam (nie,nie zarwało się) ale i tak nie dała się przekonać i ciągle próbowała z niego wyjść. Nie wiem jak ją oswoić z łóżeczkiem.
Brawa za kolejnego ząbka. Ja już też chcę, Zuzka strasznie cierpi przez ostatnie dni, nocki to koszmar, a usypianie...

Doughnut, brawa dla Julki, wspaniale chodzi!

Poziomkowa, ja bardzo chętnie do Poznania, zresztą było więcej chętnych ale przy aktualnych upałach i ząbkowaniu Zuzi muszę niestety odpuścić.

Przedwczoraj po raz pierwszy Zuzia naprawdę dała sobie przeczytać bajkę Słuchała, oglądała obrazki i pokazywała tam coś i mówiła po swojemu. Fajnie, szkoda, że na co dzień to się nie udaje, bo wyrywa każdą kolejną książeczkę i odgryza i zjada kawałki A jak próbujemy jej zabrać to wpada w okropną histerię.

W ogóle, Zuzi potwornie pocą się stopy, czasem również dłonie. Po prostu nie może być na boso, bo się przewraca na panelach :/ A przy upałach w mieszkaniu mamy po 28-29 stopni nawet i aż mi jej szkoda, że w skarpetkach biega...
O kurcze jak ty tam wlazłaśwspółczuję problemu, mojego leo obecnie usypiam z półtora godziny a potem śpi 15minut wiec fajnie wczesniej co cz nie mówić o jego zasypianiu przy piersi to jednak trwało to max 5minut. No wlasnie upały nie sprzyjaja spotkaniu chyba ze nad woda a ile ty masz km do poznania?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-02, 14:51   #584
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

zgadzam się

eee
Prawdę mówiąc jesteśmy chyba jedynym gatunkiem który pije mleko innych zwierząt no i koty choć chyba nie powinny pić mleka z tego co słyszałam

Zrobiłam dziś dietyczne leczo i TŻ nawet nie zauważył

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Co do biszkoptu to chyba faktycznie kupię gotowy

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
samba - na jezdziku wg mnie bajerow poza klaksonem nie trzeba bo ma jezdzic a nie siedziec i muzyke wlaczac np. kierunkowskazy. ale ja nienawidze zabawek w stylu swieci i gra i rowerkow typu

bo dziecko siedzi i muze wlacza a ja kieruje. wg mnie wygodniej i dla dziecka i dla matki jechac wozkiem

jedyni e podoba mi sie w niektorych jezdzikach ze mmaja schowek pod siedzeniem i tam sobie zabawki moga wkladac. to lubia wszystkie dzieci!

i nie polecam jezdzika z fp bo ciezko sie jezdzi
My mamy bardzo podobny do tego na drugim obrazku. Tyle że z tylu jest taki łuk w kształcie A żeby mógł chodzić i pchać, ostatnio nawet szedł sobie trzymając go jedną ręką i też ma ten schowek ale póki co nic tam nie chowa tylko go zamyka i otwiera

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:10   #585
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
zawiniesz go w recznik i nic mu sie nie stanie
u nas kapanie stalo sie dla mnie irytujace... Julka ciagle wstaje, wywala zabawki z wanny i ryczy przy myciu glowy a tak grzeczna zawsze byla i lubila sie kapac, teraz szybko ja obmywam i wyciagam bo juz dluzej wysiedziec nie potrafi...

u nas z kąpielą tez masakra chce tylko stać a mi się wtedy wydaje ze jej chłodno bo mokra. A no i położenie jej żeby spłukać szampon no to tez wyczyn

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Bajko, kciuki za Chrzest i wszystkiego dobrego dla Blanki !
Agg,ja wpierw wrzucalam filmik na you tub a później link kopiowalam tu na wątek.
Motylku ,Liluni dolne ząbki wydają się krzywe . myślę jednak ze chyba nie ma się czym martwic
Tak czytam o tych wadach wymowy i się zastanawiam czy nas to nie czeka . Lila ma dolna z zuchwe cofnieta .myślicie że powinnam juz iść z nia na konsultacje do ortodonty?czy to za wcześnie?
Możesz wytłumaczyć co to znaczy z ta zuchwa? Bo mi się znów wydaje ze Ola jak robi krzywusa albo jak zacisnie dziąsła to wtedy górne zęby chowają się za dolnymi a powinno być odwrotnie ze górne zasłaniają dolne...

Czy Wasze dzieci mają dobrze te ząbki? Tzn zgryz. Czy to minie czy może powinnam juz coś z tym zrobić? Tzn u nas dopiero te górne jedynki wychodzą jeszcze nie są chyba całe

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Olusia kończy 11 miesięcy
Julcia kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantek
Dziękuję w imieniu Oli
Stary 2014-08-02, 15:21   #586
teacherka
Zakorzenienie

Poziomkowa, od nas jakieś 150 km.
Zuzka też generalnie usypia tylko przy piersi. Gorzej, bo ostatnio przestało to działać, nawet wieczorami. I potem czekam aż znowu zgłodnieje - obłęd... Zasypia nam ostatnio około 22, po kąpieli, dwóch karmieniach i masie płaczu i wyrywania się... To bardzo późno. Tż za miesiąc na dobre wróci do pracy i będzie miał znowu kupę papierkowej roboty, szykowania i sprawdzania i jeśli nic się z jej zasypianiem ie zmieni, to będzie zaczynał pracę o 22-23??? A o 6 pobudka... No nie pociągnie tak. A mamy jeden pokój, więc nie ma opcji pracy zanim Z.pójdzie spać. W dzień też masakra z drzemkami. Wczoraj liczyłam to kp było 9 razy w ciągu doby... Chcę karmić,ale to już naprawdę cycki odpadają po 9 miesiącach tak intensywnego kp... No i żeby ona potrafiła zasnąć w inny sposób
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:57   #587
czaszka_
Zakorzenienie

Ale nudy... Julia spi zdarzyslismy juz zrobic obiad zjesc posprzatac troche,poplywac w basenie przed domem i dalej czekamy az wstanie
pojedziemy za chwile do mojego taty na noc. Milego dnia dziewczyny

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 16:46   #588
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Olusia kończy 11 miesięcy
Julcia kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantek

taaa ja miałam tzw "mokrą włoszkę" w latach 90 było to modne i jak miałam 13 lat , to chrzestna mnie zabrała do salonu, jak byłam u niej na wakacjach. Mama jak to zobaczyła, to myślałam, że się zagryzą

Wczoraj się u nas wykluł 7 ząbek-lewa dolna dwójeczka
wszystkiego naj dla solenizantów !!!

i dla Emi za ząbka

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
jesli cos nie wyszlo to prosze mnie uswiadomic

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

wszystkiego dobrego dla solenizantek
i
dla Emilki za zabek
super

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
słonko wychodzi

patrzyłam wczoraj w mojej książeczce i na 13 miesięcy ważyłam 10kg i miałam 80cm
a jak po domowemu mierzę i ważę Mysz to wychodzi 80-82cm a waga 9,8 na 11 miesięcy
tylko, że to chłopiec więc wiadomo, jeszcze zobaczę jak tam P. ważył i mierzył w jego wieku, ale on był chudzina- w sumie nadal by był jakby nie "przypakował" on ma takie chude nadgarstki jak kobieta- wurst czy co
a ja umieram przez ten upał

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
dzielna Emi! Gratuluję sukcesu

O kurcze jak ty tam wlazłaśwspółczuję problemu, mojego leo obecnie usypiam z półtora godziny a potem śpi 15minut wiec fajnie wczesniej co cz nie mówić o jego zasypianiu przy piersi to jednak trwało to max 5minut. No wlasnie upały nie sprzyjaja spotkaniu chyba ze nad woda a ile ty masz km do poznania?

heh no właśnie upał nie ułatwia spotkania niestety... no ja będę w poniedziałek ale z siostrami i mama bo jedzie jedna siostra do gina i jedziemy do ikei wiec no nawet nie ma kiedy ;/
Stary 2014-08-02, 16:56   #589
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko, jak będę w domu to wyślę Ci zdjęcie te które wyslalam logoasi i będziesz wiedziała o co chodzi
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:04   #590
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzka też generalnie usypia tylko przy piersi. Gorzej, bo ostatnio przestało to działać, nawet wieczorami. I potem czekam aż znowu zgłodnieje - obłęd... Zasypia nam ostatnio około 22, po kąpieli, dwóch karmieniach i masie płaczu i wyrywania się... To bardzo późno. Tż za miesiąc na dobre wróci do pracy i będzie miał znowu kupę papierkowej roboty, szykowania i sprawdzania i jeśli nic się z jej zasypianiem ie zmieni, to będzie zaczynał pracę o 22-23??? A o 6 pobudka... No nie pociągnie tak. A mamy jeden pokój, więc nie ma opcji pracy zanim Z.pójdzie spać. W dzień też masakra z drzemkami. Wczoraj liczyłam to kp było 9 razy w ciągu doby... Chcę karmić,ale to już naprawdę cycki odpadają po 9 miesiącach tak intensywnego kp... No i żeby ona potrafiła zasnąć w inny sposób
Doskonale cie rozumiem. Ja tez cos kolo 9-10razy karmię. Ostatnio kapie go o 8-9 a potem chce sie bawić do wpół pierwszej chociaz juz nie ma siły na to. Zasypianie to nasza zmora. Jutro idziemy na urodziny babci i juz sie martwię ze bede musiała 500razy wyciągać cyca a tam nie ma żadnego pomieszczenia ustronnego bo jest ta sala korytarz i wc.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-02, 17:18   #591
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
z moją chlapiącą i wierzgajaca w kapieli natalka nie wiem jakbym miala ja kąpac w pokoju w wanience... zwykle kapie sie z rodzenstwem w duzej wannie, siedzi, gryzie gabke i zabawki, przelewa kubeczkami wode, czasem wylewa poza wanne . jeszcze do niedawna jak lezala to wierzgala nogami jak szalona, dzis juz woli sie usiasc czy stac przy brzegu wanny niz lezec. podziwiam ze wasze dzieci nie zalewaja wam pokoju... bo my juz kilka mies w duzej wannie sie kapiemy... ma recznik z kapturiem taki 1x1 m i bez problemu ja owijam i zanosze do pokoju. skoro kapie sie w jeziorze czy w baseniku i nic jej nie jest to czemu ialoby ja owiac w domu

tez mam pensje. po zaplaceniu debetu zostalo mi 150 zl a w tym miesiacu musze wyprawe arturowi kupic
my wanienkę Tusi dajemy do brodzikaa prysznicowego, bo on tak chlapie,że i tak pół łazienki zalana wodą

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

zgadzam się

eee
dokładnie, jak coś to roślinne powinniśmy pić.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

dziewczyzny to ja pomęczę fotelikowo.

te foteliki rwf wszystkie są na isofix?czy da się to też na pasach zamontować? bo wczoraj czytałam osiemgwiazdek i już nic nie wiem.
w mojej Hondzinie nie ma isofixa:/podobno może uda się zainstalować,ale kto to tam wie...
nie wiem no, chyba najfajniejszy byłby Axkid Dualfix, bo jednak w nim więcej miejsca na nogi.W ogóle to pieroństwo drogie jest, dobrze,że nie my płacimy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:27   #592
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
my wanienkę Tusi dajemy do brodzikaa prysznicowego, bo on tak chlapie,że i tak pół łazienki zalana wodą

dokładnie, jak coś to roślinne powinniśmy pić.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

dziewczyzny to ja pomęczę fotelikowo.

te foteliki rwf wszystkie są na isofix?czy da się to też na pasach zamontować? bo wczoraj czytałam osiemgwiazdek i już nic nie wiem.
w mojej Hondzinie nie ma isofixa:/podobno może uda się zainstalować,ale kto to tam wie...
nie wiem no, chyba najfajniejszy byłby Axkid Dualfix, bo jednak w nim więcej miejsca na nogi.W ogóle to pieroństwo drogie jest, dobrze,że nie my płacimy
Nie wszystkie sa na isofix. Ja mam na pasy axkid minikid. A ten co BAJKA ma jest i na isofix i na pasy

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:58   #593
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Angelikada to przykro kiedyś w końcu nam się uda spotkać

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-02, 18:08   #594
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.poezja-smaku.pl/biszkopt-...ealny-na-tort/

mi ten zawsze się udaje, ja dodaje jeszcze dla pewności płaską łyżeczkę proszku do pieczenia

Cytat:
współczuję

jestem zrąbana jak koń po westernie... mój brat pożyczył od kolegi, który ma pralnię odkurzacz piorący i u nas w domu krzesła, kanapę, łóżko Kuby ogarnął tż... a dzisija mama dzwoni że ma krzesła do prania i dywany... zawiozłam odkurzacz, ale moje młodsze rodzeństwo nie kwapiło się w ogóle do czegokolwiek i ja prze 4,5 godziny zapierdzielałam... poprałam wszystko sama, bo mama po tej operacji przeszczepienia rogówki nie może nic praktycznie robić...

Hubiemu przebija się górna prawa dwójka... ma dzisiaj dzień marudy

Rano wychodziła od nas pielgrzymka na Jasną Górę i mój Jakub bardzo chciał iść odprowadzić... spał u babci i pojechała po 8 z ubraniem dla niego, zrobiłam picie i kanapkę... Poszliśmy z Hubim pod kościół i jak szła nasz grupa z parafii to moja Kaśka Kube przejęła... nie powiem wzruszyłam się trochę...
Stary 2014-08-02, 18:28   #595
kaska87
Zakorzenienie

Asia na dole w opisie masz czy na pasy czy na isofix czy to i to-my bierzemy na 99% duofixa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:56   #596
pszczoua
Zakorzenienie

Usiadl!
Stary 2014-08-02, 19:06   #597
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Usiadl!
gratulacje!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 19:07   #598
bajka1807
Zakorzenienie

Hello
Ja pisze w przerwie chrzcin na usypianie
Nie bylo tak zle chociaz jak pidejrzewalam bylo darcie pysia przy polewaniu woda ale tak to bylo spoko a chrztow bylo 10! Masakra
Imprezka trwa nadal wiec jak mloda odplynie lecimy dalej
Tescia mego nie bylo ale za to wpadla policja na szaszlyka

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 20:14   #599
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Nie wszystkie sa na isofix. Ja mam na pasy axkid minikid. A ten co BAJKA ma jest i na isofix i na pasy

a jaki ma Bajka?

ale pewnie w isofixie bezpieczniej...

Cytat:
Asia na dole w opisie masz czy na pasy czy na isofix czy to i to-my bierzemy na 99% duofixa

chyba Ania?:P
duofix chyba jest też na pasy z tego co pamiętam
a czemu się na niego zdecydowałaś?
ja o nim myślę bo na porównaniu z innymi fotelikami wychodziło,że jest dużo miejsca na nogi. i tak patrzyłam wymiarowo to może wejdzie do hondziny. ale będiemy musieli bodajże pojechać do Kato do sklepu i to sprawdzić. U nas nigdzie nie ma rwf...
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Usiadl!
jupi!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 20:17   #600
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko znowu nie je obiadu kilka łyżek, teraz 50ml mleka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości