|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() Maja też dała w nocy taki popis, że Cała się aż zgrzała tym płaczem, głowa mokra jakby w basenie płakała... Siostra ją wzięła do łóżka, żebyśmy się z TŻ wyspali do pracy... Było mi żal tej mojej pszczółki Nie lubię jak się męczy...
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
samba - na jezdziku wg mnie bajerow poza klaksonem nie trzeba bo ma jezdzic a nie siedziec i muzyke wlaczac np. kierunkowskazy. ale ja nienawidze zabawek w stylu swieci i gra i rowerkow typu
bo dziecko siedzi i muze wlacza a ja kieruje. wg mnie wygodniej i dla dziecka i dla matki jechac wozkiem jedyni e podoba mi sie w niektorych jezdzikach ze mmaja schowek pod siedzeniem i tam sobie zabawki moga wkladac. to lubia wszystkie dzieci! i nie polecam jezdzika z fp bo ciezko sie jezdzi
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-08-02 o 11:45 |
|
|
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
8 jajek wbijasz do miski, ważysz je (już bez skorupek), wychodzą ok 500g (zależy od wielkości jajek), dorzucasz tyle samo cukru wagowo i miksujesz na wysokich obrotach 20 minut, potem dodajesz tyle samo mąki i dalej miksujesz ze 3 minuty. Pieczesz w tortownicy w 150 stopniach ok 60 min
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak miałam 5w1... czyli znów będziemy płacić
A mówili tylko o 3 płatnych w pierwszych miesiącach życia
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Oli i Julki
![]() Wpadłam w szał pakowania bo dzis wyjeżdżamy ![]() 6białek ubijasz mikserem z 3/4 szklanki cukru potem dodajesz 6żółtek i dalej miksujesz. Z szklance mieszasz łyżeczke proszku do pieczenia z pol szklanki mąki i dodajesz stopniowo do masy jajecznej ale łyżka to mieszasz juz. Potem jeszcze szklanka mąki do tego. 30minut w 180stopni. Zawsze tak robie i mi wychodzi. Pięknie Julka chodzi! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia właśnie mając 13 miesięcy ważyła 10 kg i ma wpisany 75 centyl Cytat:
![]() w ogóle zasadność picia mleka krowiego przez ludzi jest kontrowersyjna.... eee idziesz do sklepu, kupujesz gotowe spody i już wychodzi zawsze
|
||
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja się żegnam, bo za chwilę przyjedzie po mnie mój pączuś
A jutro jedziemy na cały dzień nad wodę! Życzę każdej z osobna miłego weekendu I nie piszcie zbyt dużo, żebym w poniedziałek nie musiała Was pół dnia nadrabiać ![]()
|
|
#579 | |
|
dryfuję słowami
|
Wstałam przed 12h. Noc to dla mnie trauma. ![]() Przez widzisimię kochanego syneczka śniadaniabrak, obiadu brak, baaa nawet nie ma z czego go zrobić, bo zakupy nie zrobione. Mąż dalej odsypia. Cytat:
![]() Córka znajomych ma 4 lata i do tej pory rano musi mieć kaszkę mleczną i wieczorem. Pewnie tu się kolejny nałogowiec szykuje. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Swoją drogą ja kiedyś żyłam na kanapce i litrze mleka z kartonu dziennie. I to nie rzadko 0%
|
|
|
#580 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Co trzeba u Was przynieś? ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kochana córcia już któryś dzień z rzędu zasypia sama podczas zabawy w swoim łóżeczku
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-iko, och jak ja Ci tego zazdroszczę: prosi: Zuzka nienawidzi swojego łóżeczka, krzyczy, płacze, podnosi tylko rączki żeby ją wyciągnąć. Ostatnio juz nawet ja do niego weszłam (nie,nie zarwało się) ale i tak nie dała się przekonać i ciągle próbowała z niego wyjść.
Nie wiem jak ją oswoić z łóżeczkiem. Brawa za kolejnego ząbka. Ja już też chcę, Zuzka strasznie cierpi przez ostatnie dni, nocki to koszmar, a usypianie... Doughnut, brawa dla Julki, wspaniale chodzi! Poziomkowa, ja bardzo chętnie do Poznania, zresztą było więcej chętnych ale przy aktualnych upałach i ząbkowaniu Zuzi muszę niestety odpuścić. Przedwczoraj po raz pierwszy Zuzia naprawdę dała sobie przeczytać bajkę A jak próbujemy jej zabrać to wpada w okropną histerię. W ogóle, Zuzi potwornie pocą się stopy, czasem również dłonie. Po prostu nie może być na boso, bo się przewraca na panelach :/ A przy upałach w mieszkaniu mamy po 28-29 stopni nawet i aż mi jej szkoda, że w skarpetkach biega...
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna Emi! Gratuluję sukcesu ![]() Cytat:
współczuję problemu, mojego leo obecnie usypiam z półtora godziny a potem śpi 15minut wiec fajnie wczesniej co cz nie mówić o jego zasypianiu przy piersi to jednak trwało to max 5minut. No wlasnie upały nie sprzyjaja spotkaniu chyba ze nad woda a ile ty masz km do poznania?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i koty choć chyba nie powinny pić mleka z tego co słyszałamZrobiłam dziś dietyczne leczo i TŻ nawet nie zauważył ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Co do biszkoptu to chyba faktycznie kupię gotowy ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
i też ma ten schowek ale póki co nic tam nie chowa tylko go zamyka i otwiera
|
|
#585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z kąpielą tez masakra chce tylko stać a mi się wtedy wydaje ze jej chłodno bo mokra. A no i położenie jej żeby spłukać szampon no to tez wyczyn Cytat:
Czy Wasze dzieci mają dobrze te ząbki? Tzn zgryz. Czy to minie czy może powinnam juz coś z tym zrobić? Tzn u nas dopiero te górne jedynki wychodzą jeszcze nie są chyba całe Cytat:
w imieniu Oli
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa, od nas jakieś 150 km.
Zuzka też generalnie usypia tylko przy piersi. Gorzej, bo ostatnio przestało to działać, nawet wieczorami. I potem czekam aż znowu zgłodnieje - obłęd... Zasypia nam ostatnio około 22, po kąpieli, dwóch karmieniach i masie płaczu i wyrywania się... To bardzo późno. Tż za miesiąc na dobre wróci do pracy i będzie miał znowu kupę papierkowej roboty, szykowania i sprawdzania i jeśli nic się z jej zasypianiem ie zmieni, to będzie zaczynał pracę o 22-23??? A o 6 pobudka... No nie pociągnie tak. A mamy jeden pokój, więc nie ma opcji pracy zanim Z.pójdzie spać. W dzień też masakra z drzemkami. Wczoraj liczyłam to kp było 9 razy w ciągu doby... Chcę karmić,ale to już naprawdę cycki odpadają po 9 miesiącach tak intensywnego kp... No i żeby ona potrafiła zasnąć w inny sposób
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudy... Julia spi
zdarzyslismy juz zrobic obiad zjesc posprzatac troche,poplywac w basenie przed domem i dalej czekamy az wstanie![]() pojedziemy za chwile do mojego taty na noc. Milego dnia dziewczyny
|
#588 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!!i dla Emi za ząbka ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Larysko, jak będę w domu to wyślę Ci zdjęcie te które wyslalam logoasi i będziesz wiedziała o co chodzi
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- dziewczyzny to ja pomęczę fotelikowo.
te foteliki rwf wszystkie są na isofix?czy da się to też na pasach zamontować? bo wczoraj czytałam osiemgwiazdek i już nic nie wiem. w mojej Hondzinie nie ma isofixa:/podobno może uda się zainstalować,ale kto to tam wie... nie wiem no, chyba najfajniejszy byłby Axkid Dualfix, bo jednak w nim więcej miejsca na nogi.W ogóle to pieroństwo drogie jest, dobrze,że nie my płacimy ![]()
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikada to przykro
kiedyś w końcu nam się uda spotkać
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.poezja-smaku.pl/biszkopt-...ealny-na-tort/
mi ten zawsze się udaje, ja dodaje jeszcze dla pewności płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Cytat:
jestem zrąbana jak koń po westernie... mój brat pożyczył od kolegi, który ma pralnię odkurzacz piorący i u nas w domu krzesła, kanapę, łóżko Kuby ogarnął tż... a dzisija mama dzwoni że ma krzesła do prania i dywany... zawiozłam odkurzacz, ale moje młodsze rodzeństwo nie kwapiło się w ogóle do czegokolwiek i ja prze 4,5 godziny zapierdzielałam... poprałam wszystko sama, bo mama po tej operacji przeszczepienia rogówki nie może nic praktycznie robić... Hubiemu przebija się górna prawa dwójka... ma dzisiaj dzień marudy Rano wychodziła od nas pielgrzymka na Jasną Górę i mój Jakub bardzo chciał iść odprowadzić... spał u babci i pojechała po 8 z ubraniem dla niego, zrobiłam picie i kanapkę... Poszliśmy z Hubim pod kościół i jak szła nasz grupa z parafii to moja Kaśka Kube przejęła... nie powiem wzruszyłam się trochę...
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Asia na dole w opisie masz czy na pasy czy na isofix czy to i to-my bierzemy na 99% duofixa
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja pisze w przerwie chrzcin na usypianie Nie bylo tak zle chociaz jak pidejrzewalam bylo darcie pysia przy polewaniu woda ale tak to bylo spoko a chrztow bylo 10! Masakra ![]() Imprezka trwa nadal wiec jak mloda odplynie lecimy dalej Tescia mego nie bylo ale za to wpadla policja na szaszlyka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie w isofixie bezpieczniej... Cytat:
chyba Ania?:P duofix chyba jest też na pasy z tego co pamiętam ![]() a czemu się na niego zdecydowałaś? ja o nim myślę bo na porównaniu z innymi fotelikami wychodziło,że jest dużo miejsca na nogi. i tak patrzyłam wymiarowo to może wejdzie do hondziny. ale będiemy musieli bodajże pojechać do Kato do sklepu i to sprawdzić. U nas nigdzie nie ma rwf... jupi!!
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko znowu nie je
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

a mm ma sporo wartosci odzywczych juz napewno wiecej w porownaniu do krowiego
no i chodzi tez o przyswajalność. Ja zamierzam wprowadzic krowie, ale nie na zasadzie zastepowania nim mm tylko np robic manne na nim czy do nalesnikow dla malego itp

Cała się aż zgrzała tym płaczem, głowa mokra jakby w basenie płakała... Siostra ją wzięła do łóżka, żebyśmy się z TŻ wyspali do pracy... Było mi żal tej mojej pszczółki
Nie lubię jak się męczy...

i strasznie się pcha na ręce, co chwilę podbiega i wyciąga rączki
namiot rozłożyłam w pokoju to się chował i robił kuku 
A mówili tylko o 3 płatnych w pierwszych miesiącach życia

A jutro jedziemy na cały dzień nad wodę!
I nie piszcie zbyt dużo, żebym w poniedziałek nie musiała Was pół dnia nadrabiać 
tylko w kaszce mi się uda przemycić 150ml
A co do leków, to się nie dziwię... Ja też pytałam się tysiąc razy czy na pewno mogą je stosować kobiety w ciąży 

Ja już też chcę, Zuzka strasznie cierpi przez ostatnie dni, nocki to koszmar, a usypianie...
nie powiem wzruszyłam się trochę...